Utilizator:Asybaris01

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
.........Motto:.........
Și ca și cel ce nu mai vrea ce-a vrut
și prins în mreji de gânduri noi, obscure,
deoparte dă ce-a vrut mai la-nceput,

așa și eu sub poala coastei sure
tot cumpănind, îmi mistuii pornirea
ce dintru-ntâi lăsasem să mă fure.
..............................
Cum vezi pe-alocuri stând câte-o făptură
Drept reazem pe sub streșini și pridvoare,
Ce cu genunchii-ajunge a-mpunge-n gură

Și chinul ei, deși-nchipuit, te doare,
La fel vazui, când mi-ascuții vederea,
Și ceata lor adusă de spinare.
Dante Alighieri - Divina Comedie
Socrate

În ce mă privește, prefer să mă folosesc de o liră dezacordată și disonantă, să fiu în dezacord cu corul pe care-l dirijez, precum și cu cei mai mulți oameni, afirmând lucruri contrarii părerii lor decât ca eu însumi, un singur om fiind, să nu mă aflu în armonie cu mine și să mă contrazic.

Din Metafizica - Aristotel

Acestea sunt diferitele sensuri ale cuvântului fals. Dar un alt sens e acela pe care îl întâlnim când vorbim de un om fals, adică acela care e înclinat să enunțe propoziții false, pentru care are o anumită predilecție, fără alt motiv decât minciuna în sine, căutând să le inculce în spiritul altuia, după cum numim false lucrurile ce produc o imagine falsă. De aceea e greșită afirmația din dialogul Hippias, prin care se caută să se arate că același om e totodată și mincinos și iubitor de adevăr. Căci, în acest dialog e numit fals omul în stare să spună minciună, adică acela care e priceput și isteț, și acolo se dă preferință aceluia care e rău cu premeditare. Dar această aserțiune se întemeiază pe o falsă inducție. Într-adevăr, cel care schioapătă voluntar nu este de preferat celui care schiopătă involuntar decât dacă prin a schiopăta se înțelege a imita un șchiop; căci cel care ar șchiopăta voluntar ar fi desigur mai rău.

22 mai 1443
Asybaris01 are o pagină abandonată AICI și NU vă răspunde mesajelor dacă-i veți scrie acolo.
Asybaris01 în viziunea caricaturistului Cristian Topan
Asybaris01 în viziunea sculptorului Ion Maftei (2013), vezi aici
Turnul Babel
ro Acest utilizator este un vorbitor nativ al limbii române.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
fr-1 Cet utilisateur peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
Istoriciorga.jpg
Wikipedist interesat de istorie.
ROU Bucharest CoA.png Acest utilizator locuiește în București, România.


Caută utilizatori
după diverse criterii
SiglaRacovița.png Racovița, Sibiu
SediuCompaniei7Racovița.jpg Administrație Danga pentru vitele din Racovita, Sibiu - clipart.jpg Economie Pieptar.JPG Etnografie
FilialstuhlTalmesch.svg Evul Mediu Relieful la intrarea Raului Olt in defileu.gif Geografie Locuitor in ie si clop ciobanesc din Racovita, Sibiu.JPG
Grai
RacovițaToporașSilex.jpg Istorie ValeriuFlorianuRacovița.jpg Personalități GrupRacoviceni1956.jpg Populație
GătitulCapuluiRacovița.jpg Port PetruFlorianuRacovița.jpg Preoți Biserica din Racovita, Sibiu - clipart.jpg Religie
ȘcoalaGrănicereascăRacovița.jpg Școală HartaToponimica.png Toponimie FațăMasăRacovița.jpg Țesături
Nicolae Grigorescu - MiniFoto.jpg Nicolae Grigorescu
Maria Danciu - MiniFoto.jpg Familia Nicolae Grigorescu - MiniFoto (1).jpg Cronologia vieții
Nicolae Grigorescu - MiniFoto (2).jpg Pictura
bisericească
Nciolae Grigorescu - foto 1860 - mini.jpg Studiile
de la Paris

• Articole create• Imagini incarcate la commons, vezi aici • Numar de contributii globale: aici

  • Evoluția este procesul ce conduce la dezvoltare în orice plan al existenței, fie el biologic, economic, social, tehnologic etc. Aceasta trebuie privită ca un fenomen inerent materiei, fie că aceasta este vie sau inertă. De asemenea trebuie să realizăm că principiul motrice al acestui proces se află întrânsul, acest lucru îi conferă imanența. Cu toate acestea, este necesar să avem în vedere faptul că evoluția nu poate fi un fenomen singular, aplicat unei singure entități. Prin urmare atunci când vorbim de evoluția unui întreg, ne referim în mod necesar la o co-evoluție, deoarece este demonstrat faptul că orice sistem, oricât de complex ar fi, mai bine zis, cu atât mai mult dacă el este complex, el este într-un anumit mod divizibil. Această proprietate inerentă complexității conduce la necesitatea anterior exprimată, conform căreia în cadrul oricărui sistem adaptiv complex nu ne putem referi în mod exclusiv la evoluția unei singure componente, fără să ne referim la evoluția întregului. Această sinergie este legată indubitabil de co-evoluție. Putem concluziona că avem de a face cu o proprietate fundamentală nu doar a unui sistem adaptiv complex cât și a universului, deoarece avem de a face cu un principiu, o formă. Astfel putem deduce corolarul, orice organsim, de orice natură ar fi acesta, în cadrul căruia putem identifica proprietatea de co-evoluție este un sistem adaptiv complex. Mai mult, acestei entități îi poate fi confirmată permanența fizică/materială. Ca o deducție finală a celor spuse în această expunere, co-evoluția poate fi considerată un principiu fundamental al realității percepute de noi, rasa umană.
  • Acea plăcere însă căreia nu-i stă în față nici o neplăcere nu are exagerare. Aceasta este plăcerea pentru ceea ce aduce plăcere din natură nu prin accident. Printr-un lucru ce aduce plăcere prin accident înțeleg eu ceea ce servește ca medicament. Căci deoarece tămăduirea se înfăptuiește prin efectul a ceea ce a rămas sănătos în organism, ea apare de aceea ca aducătoare de plăcere. Pe de altă parte, pentru mine este aducător de plăcerere din natură lucrul prin care se produce... activitatea naturii corespunzătoare. Dar nu există pentru noi nimic ce ar deștepta în aceiași măsură totdeauna plăcere, deoarece natura noastră nu e simplă, ci are încă altceva în sine, ceea ce constituie temeiul coruptibilității ființelor vii; de aceea, dacă o parte face ceva, atunci aceasta îi este celeilalte părți împotriva naturii, dacă însă amândouă sunt în echilibrul activității, acțiunea nu trezește nici neplăcere nici plăcere. De aceea, dacă natura unei ființe este simplă, una și aceeași acțiune trebuie să-i trezească neîncetat cea mai mare plăcere. De aceea beatitudinea divinității stă veșnic într-o bucurie unică și simplă. Căci nu există numai o activitate în mișcare, ci și una în libertatea de mișcare, iar plăcerea se află mai mult în liniște decât în mișcare. Schimbarea însă poate fi, după vorba poetului, cel mai dulce dintre toate lucrurile numai de accea pentru că de natura noastră se ține un fel de răutate. Căci așa cum omul nehotărât este cel rău, tot așa și natura care are nevoie de schimbare, deoarece nu e simplă și nu e perfect bună.
Yo, 2010 aug

Asybaris01 - Biserici fortificate din Transilvania[modificare | modificare sursă]

9 Acest utilizator are o experiență de wikipedist de 9 ani, 7 luni și 21 de zile.
Aceasta este pagina unui utilizator Wikipedia.

Dacă ați ajuns la această pagină pe orice alt site decât Wikipedia, înseamnă că vizitați un site-oglindă. S-ar putea ca acesta să nu fi fost actualizat și este totodată posibil ca utilizatorul căruia îi aparține această pagină să nu aibă nicio legătură cu orice alt site în afară de Wikipedia însăși. Pagina originală se află la http://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:Asybaris01.

Wikimedia Foundation