Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
Britney Spears - Outrageous Logo.png

Outrageous” (în limba română: „Scandalos”) este un cântec înregistrat de către interpreta americană Britney Spears pentru cel de-al patrulea ei album de studio, In the Zone. Melodia a fost compusă și produsă de cântărețul R. Kelly, în timp ce producția vocală a fost realizată de Trixster și Penelope Magnet. „Outrageous” a fost lansat la 20 iulie 2004 prin intermediul casei de discuri Jive Records, fiind cel de-al patrulea și ultimul extras pe single al albumului In the Zone. „Outrageous” a fost propunerea casei de discuri pentru primul și, respectiv, cel de-al doilea single, însă Spears a insistat ca piesele „Me Against the Music” și „Toxic” să poarte acest rol. După ce a fost aleasă ca piesă tematică pentru filmul Catwoman din anul 2004, melodia a fost lansată ca single la scurt timp. „Outrageous” este un cântec R&B cu influențe de hip hop și exotice, iar versurile acestuia vorbesc despre materialism și divertisment. „Outrageous” a primit recenzii mixte din partea criticilor de specialitate. Unii au apreciat sunetul funky, în timp ce alții l-au considerat „nememorabil”.

„Outrageous” a intrat doar în clasamentele din România, Japonia și Statele Unite ale Americii, apărând în multe dintre clasamentele componente Billboard și ajungând pe locul 79 în topul Billboard Hot 100. Spears a interpretat piesa doar o singură dată, în cadrul turneului The Onyx Hotel Tour din anul 2004. Videoclipul muzical a fost filmat în New York, în luna iunie al anului 2004. Pe platourile de filmare, Spears s-a accidentat la genunchi și a trebuit să sufere o intervenție chirurgicală artroscopică. Din cauza incidentului, videoclipul, turneul The Onyx Hotel Tour, precum și apariția din coloana sonoră Catwoman au fost anulate. Un montaj compus din scene diferite a fost lansat pe un DVD pentru Greatest Hits: My Prerogative.

Știați că?
Știați că?
Nouméa Phare Amédée.JPG
Știri
Știri
Davidpopovici2021tokyo.jpg
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
26 iunie: Ziua drapelului național al României • Ziua Internațională pentru Sprijinirea Victimelor Torturii • Ziua independenței în Madagascar (1960)
John F. Kennedy

Alte aniversări: 25 iunie26 iunie27 iunie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.