Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Articole de calitate
Conținut recomandat
Vogue” este un cântec înregistrat de Madonna în 1989 pentru coloana sonoră a filmului Dick Tracy, intitulată I'm Breathless. Acesta trebuia original să fie fața B a melodiei „Keep It Together” înainte să devină unul din cele mai mari hit-uri ale cântăreței, dar și al muzicii pop în general, odată cu lansarea sa din 1990. A ocupat prima poziție în peste 30 țări de pe toate continentele, inclusiv în Australia, Canada, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite. A fost certificat cu dublu disc de platină în ultima țară, și cu un disc de aur în penultima. În total a fost comercializat în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, fiind al doilea cel mai bine vândut disc single al Madonnei, după „Hung Up”. Hit-ul a fost inclus pe compilațiile The Immaculate Collection (1990) și Celebration (2009).

Deși nu Madonna a inventat mișcările de dans specifice, termenul este cel mai des asociat cu ea, nu cu comunitatea gay, de unde sunt originare.

Versurile sunt un tribut adus anilor de aur ai Hollywood-ului, precum și unui dans specific comunității gay, „voguing”. Videoclipul însoțitor s-a bucurat de aprecieri critice, primind nouă nominalizări la MTV Video Music Awards din 1990, inclusiv „Videoclipul anului”, câștigând trei premii pentru excelență tehnică.

Știați că?
Știați că?
Taman Negara Sungai Tembeling.JPG
Știri
Știri
10 August - Gendarmes blocks the Victory Square in the protest against corruption - Bucharest 2018.jpg
  • 21 iulie Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord asupra bugetului destinat perioadei 2021–2027 și asupra Fondului UE pentru relansarea economică post-pandemie.
  • 21 iulie În România a intrat în vigoare „Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic”.


Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
13 august:
Bătălia de la Blenheim

Alte aniversări: 12 august13 august14 august

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.