Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
Beyonce - Irreplaceable.svg

„Irreplaceable” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles. El a fost compus de echipa norvegiană de producție Stargate, în colaborare cu Ne-Yo, cel din urmă realizând textul înregistrării. Piesa nu a fost inițial compusă pentru artistă, însă aceasta a făcut o serie de modificări adiționale la melodia demonstrativă ce i-a fost prezentată, incluzând versiunea finală pe cel de-al doilea material discografic de studio din cariera sa independentă, B’Day. După activitatea medie a primelor extrase pe single de pe album — „Déjà Vu” și „Ring the Alarm” — solista a promovat cântecul sub titulatura de cel de-al doilea single al discului la nivel internațional și cel de-al treilea în S.U.A..

Compoziția a fost apreciată într-un mod pozitiv de critica de specialitate, unele publicații numind-o una dintre piesele de rezistență ale materialului de proveniență, în timp ce altele au fost de părere că interpretarea lui Knowles este una notabilă. „Irreplaceable” s-a bucurat de un succes major în țara natală a solistei, ocupând locul întâi în Billboard Hot 100 timp de zece săptămâni consecutive, clasându-se pe aceeași treaptă în ierarhia întregului an 2007 calendaristic. De asemenea, a devenit un nou șlagăr la nivel mondial, ocupând poziții notabile în Australia, China, Europa sau Noua Zeelandă, fiind considerat unul dintre cele mai importante cântece din această eră a lui Knowles.

Pentru relansarea materialului de proveniență, a fost imprimată și o versiune în limba spaniolă, „Irreemplazable”, ce a fost inclusă mai târziu și pe un EP omonim. Piesa a înregistrat un succes major în Italia, unde a debutat pe treapta cu numărul 3 în ierarhia națională. Între timp, varianta în limba engleză a primit o nominalizare la premiile Grammy și i-a adus lui Knowles o serie de trofee adiționale. Înregistrarea este cunoscută pentru refrenul său molipsitor și datorită tema ce pledează pentru independență. „Irreplaceable” a fost plasat de revista Rolling Stone pe locul 60 în lista celor mai interesante o sută de cântece ale anilor 2000, fiind surclasat de „Crazy in Love” și „Single Ladies”.

Știați că?
Știați că?
Tenebrio molitor (meelworm).jpg
Știri
Știri
Alexei Navalnîi
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
1 decembrie: Ziua Națională a României
Hartă cu principalele localități din România mare (1936)

Alte aniversări: 30 noiembrie1 decembrie2 decembrie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.