Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Articole de calitate
Conținut recomandat
(You Drive Me) Crazy” este un cântec înregistrat de către interpreta americană Britney Spears pentru albumul ei de debut, ...Baby One More Time (1999). Versiunea originală a fost compusă și produsă de Max Martin, Per Magnusson și David Kreuger, Jörgen Elofsson contribuind în calitate de textier suplimentar. Versiunea remix a piesei a fost produsă de Martin și Rami Yacoub, și lansată la 23 august 1999 drept cel de-al treilea disc single extras de pe album, sub egida casei de discuri Jive Records. „(You Drive Me) Crazy” este inclus pe coloana sonoră a comediei romantice Mă scoți din minți! (1999). Din punct de vedere muzical, cântecul a fost încadrat în genurile dance-pop și teen pop. Melodia a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia lăudând compoziția simplă și observând similarități cu discul single de debut a lui Spears, „...Baby One More Time”.

„(You Drive Me) Crazy” a obținut succes comercial în întreaga lume, devenind un șlagăr de top zece în șaptesprezece țări. În Regatul Unit, cântecul a devenit cel de-al treilea single consecutiv al lui Spears ce reușește să ajungă în top cinci, în timp ce în Statele Unite, piesa a ocupat locul 10 în clasamentul Billboard Hot 100. În mod concomitent, melodia a ocupat prima poziție a ierarhiilor din Belgia (regiunea Valonia) și Islanda. Videoclipul muzical pentru cântec a fost regizat de Nigel Dick și o prezintă pe solistă în rolul unei chelnerițe într-un club de dans, executând o coregrafie complexă. Videoclipul a avut premiera în timpul emisiunii Making the Video difuzate pe canalul MTV, și include apariții scurte ale actorilor Melissa Joan Hart și Adrian Grenier. Pentru a-și promova cântecul, Spears a interpretat „(You Drive Me) Crazy” la edițiile din 1999 a premiilor MTV Europe Music Awards și Billboard Music Awards. Single-ul a fost inclus în lista pieselor pentru cinci turnee ale artistei.

Știați că?
Știați că?
Taman Negara Sungai Tembeling.JPG
Știri
Știri
10 August - Gendarmes blocks the Victory Square in the protest against corruption - Bucharest 2018.jpg
  • 21 iulie Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord asupra bugetului destinat perioadei 2021–2027 și asupra Fondului UE pentru relansarea economică post-pandemie.
  • 21 iulie În România a intrat în vigoare „Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic”.


Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
14 august:
Lech Wałęsa

Alte aniversări: 13 august14 august15 august

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.