Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
Poker Face” este un cântec al interpretei americane Lady Gaga, lansat la 26 septembrie 2008 sub egida casei de discuri Interscope Records drept cel de-al doilea disc single extras de pe albumul de debut al solistei, The Fame (2008). „Poker Face” este o piesă synth-pop compusă în tonalitatea Sol diez minor, urmărind o schemă asemănătoare cu single-ului anterior, „Just Dance”, însă cu o temă muzicală mai întunecată. Ideea din spatele cântecului este bisexualitatea și este, de asemenea, un omagiu către iubiții rock and roll ai solistei. Versurile piesei conțin numeroase aluzii sexuale.

Single-ul a fost apreciat de numeroși critici, aceștia lăudând atât post-refrenul robotic, cât și refrenul. Cântecul a obținut succes în toată lumea, clasându-se în fruntea clasamentelor din 20 de țări, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă, Canada și numeroase țări din Europa. „Poker Face” a fost cel mai bine vândut single al anului 2009 în toată lumea, cu peste 9.5 milioane de exemplare vândute. Piesa este, de asemenea, unul dintre cele mai bine vândute single-uri din istorie, având peste 14 milioane de copii vândute. Videoclipul cântecului o prezintă pe cântăreață purtând numeroase costume și jucându-se strip poker într-o vilă.

Gaga a cântat single-ul în cel de-al optulea sezon al emisiunii American Idol, precum și în toate turneele ei. Interpretările live includ atât versiuni electronice, cât și acustice, cântate la pian. „Poker Face” a fost nominalizat la categoriile „Cântecul anului” și „Înregistrarea anului” la cea de-a 52-a ediție a premiilor Grammy, câștigând la categoria „Cea mai bună înregistrare dance”.

Știați că?
Știați că?
Allactaga major.jpg
Știri
Știri
Wikipedia-logo.png


Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
19 ianuarie:
Traversarea Anzilor de către José de San Martín

Alte aniversări: 18 ianuarie19 ianuarie20 ianuarie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.