Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
Bevrijdingsfestival 2008 - Within Tempation 02 cropped.jpg

Within Temptation este o formație neerlandeză de muzică rock/metal, fondată în 1996 de către chitaristul Robert Westerholt și cântăreața Sharon den Adel. După ce obține un contract de management cu DSFA Records, grupul lansează două materiale discografice de metal gotic numite Enter (1997) și The Dance (1998) cu ajutorul cărora se afirmă în Benelux. Succesul comercial este obținut odată cu abordarea unui stil mai comercial și prin lansarea materialului Mother Earth (2000), care obține atât aprecierea publicului cât și a criticilor de specialitate.

După mai multe schimbări de componență ce au avut loc în stagiunea 2001-2002, grupul revine cu un album de muzică metal simfonică intitulat The Silent Force (2004); acesta avea să-i ajute pe membrii Within Temptation să câștige mai multe trofee la gala Premiilor Muzicale Mondiale. În cea de-a doua jumătate a deceniului I Within Temptation a lansat The Heart of Everything, Black Symphony și An Acoustic Night at the Theatre, trei materiale discografice care au sporit popularitatea grupului la nivel internațional. Cel de-al cincilea album de studio al formației, numit The Unforgiving, a fost lansat în martie 2011 și s-a bucurat de succes critic și comercial. În 2012, Within Temptation și-a sărbătorit a cincisprezecea aniversare prin concertul Elements, de la arena Sportpaleis din Antwerp din Belgia.

Cel de-al șaselea album de-al lor, Hydra a fost lansat la 4 februarie 2014 în Statele Unite. La acesta au colaborat mai mulți cântăreți precum Tarja Turunen, Howard Jones, Dave Pirner și Xzibit. În prezent, formația înregistrează noi piese și se pregătește de turneul „Theater Tour” care va avea loc în Țările de Jos. În 2014 au renunțat și la agenția de impresariat AT Productions semnând cu Martijn Swier, cu care au lucrat timp de mai mulți ani.

Fiind o formație recunoscută și apreciată pentru versatilitatea muzicală demonstrată (vedeți aici), Within Temptation a câștigat o serie de trofee și distincții (vedeți aici), iar materialele sale discografice au fost comercializate în peste 3 milioane de exemplare la nivel internațional.

Știați că?
Știați că?
Nouméa Phare Amédée.JPG
Știri
Știri
Alexandru Arsinel 2016 stamp of Romania 2.jpg
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
1 octombrie:
Mao Zedong

Alte aniversări: 30 septembrie1 octombrie2 octombrie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.