Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia,

enciclopedia liberă la care poate contribui oricine.
268271 de articole în limba română

Ajutor:Căutare

  Geografie
  Istorie
  Matematică
  Astronomie

  Oameni
  Politică
  Societate
  Economie

 Știință  
 Tehnologie  
 Informatică  
 Alte portaluri  

Introduceți titlul articolului:


 AjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăÎntrebări frecvente | CafeneaCartea de oaspețiAmbasadă / EmbassyDonații | CăutareIndexCategorii

Articol de calitate

Echipa clubului Aston Villa la sfârşitul secolului al XIX-lea

Aston Villa este un club de fotbal din Birmingham, Anglia, care evoluează în Premier League. Clubul a fost fondat în anul 1874, Aston Villa fiind membru fondator al Footbal League în 1888 și Premier League în 1992. Clubul a fost ridicat de fostul președinte și proprietar, Doug Ellis, însă, în anul 2006 Villa a fost achiziționat în totalitate de către omul de afaceri american Randy Lerner.

Este unul dintre cele mai vechi și de succes cluburi din Anglia, câștigând campionatul și Cupa FA de câte șapte ori. Villa este de asemenea unul dintre cele patru cluburi engleze care au în palmares un trofeu european, câștigat în sezonul 1981-1982. Aston Villa este pe locul patru în Anglia în ceea ce privește numărul de trofee câștigate (21), cu toate că cele mai multe dintre acestea au fost obținute înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, iar cel mai recent în anul 1996. Clubul are o rivalitate lungă și dură cu adversarii locali, Birmingham City FC. Derby-ul din Birmingham, numit și Second City Derby, dintre cele două cluburi, se joacă încă din anul 1879.


Articolul de calitate se schimbă la fiecare 10 secunde. Dacă totuși când reîncărcați pagina vedeți mereu același articol, vă rugăm să apăsați aici.

Știați că...?

Stanley Matthews

Știri

Boris Nemțov‎ în 2013

Wikiștiri are nevoie de ajutor

Ziua de astăzi în istorie

4 martie:

Nebuloasa Orion

Comunitate

Pentru prima dată la Wikipedia? Citiți aici.

Alte limbi

Wikipedia este o enciclopedie liberă și multilingvă. Proiectul în limba română a prins viață la 15 iulie 2003, și în prezent are 268.271 de articole. Mai jos găsiți alte versiuni ale Wikipediei:

Alte proiecte
Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:
Wikționar
Dicționar liber
Wikiștiri
Sursă de știri
Wikicitat
Citate și proverbe
Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere
Wikispecii
Director de specii
Wikisursă
Bibliotecă liberă
Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere
Commons
Resurse media partajate
Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor

Noia 64 apps email.png Contact       Noia 64 apps help index.png Info       Noia 64 apps knode.png Presă       Noia 64 apps wp.png Wikipediști       Wikipedia-logo.png Lista de Wikipedii