Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Articole de calitate
Conținut recomandat
Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu (n. 31 august 1961, Agnita, regiunea Brașov – d. 26 septembrie 2016, București) a fost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii 1990, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport, și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.

Știați că?
Știați că?
Taman Negara Sungai Tembeling.JPG
Știri
Știri
Launch of Crew Dragon Demo-2 (screenshot).png
  • 15 mai În România a încetat starea de urgență impusă pe 23 martie, fiind înlocuită cu starea de alertă pentru 30 de zile.
  • 9 mai Muzicianul și compozitorul american Little Richard a încetat din viață la vârsta de 87 de ani.
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
8 iulie:
Bătălia de la Poltava

Alte aniversări: 7 iulie8 iulie9 iulie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.