Marcel Bonnaud

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Marcel Bonnaud
Date personale
Nume la naștereMarcel Raoul Bonnaud Modificați la Wikidata
Născut[1] Modificați la Wikidata
Crépy-en-Valois, Picardie, Franța[1] Modificați la Wikidata
Decedat (74 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Limoges, Franța[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie Franța Modificați la Wikidata
Ocupațieregizor de teatru
actor
politician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba franceză Modificați la Wikidata

Marcel Bonnaud (n. , Crépy-en-Valois, Picardie, Franța – d. , Limoges, Franța)[2] a fost un actor și regizor francez.[3]

Marcel Bonnaud a regizat un spectacol pentru prima oară pe o scenă de teatru la vârsta de 19 ani, după ce și-a luat bacalaureatul. Câțiva ani mai târziu și-a început cariera artistică. A devenit primar al orașului Chalard în 2001, a fost reales în 2008 și așa a rămas așa până la moartea sa în 2010.

A fost directorul Centrului de Acțiune Culturală Mâcon, director pentru o perioadă de patru ani la Centrul Georges Pompidou, curator la diverse expoziții și director de evenimente și spectacole organizate aici, așa cum au fost Tricentenarul morții lui Molière în 1973, la Musée des Arts Décoratifs din Paris, Reformatorul Vauban, în 1982, la Muzeul Monumentelor Franceze și, de asemenea, retrospectivele Jean Messagier și Mario Prassinos la Grand Palais.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f Fichier des personnes décédées, accesat în  
  2. ^ Disparition de Marcel Bonnaud sur Nouvelobs-com du 2 juillet 2010.
  3. ^ „Biographie”. Arhivat din original la 2016-03-03. Accesat în 12/03/2011..  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)