Utilizator:Terraflorin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Terraflorin Terraflorin Formate Formate Discuție Discuție Teste Teste Cutia cu nisip Nisip Premii Premii Pagini noi Art. noi Diverse Diverse Unelte Unelte


modificare 

Terraflorin

modificare 

Ultimele 75 de modificări

Lista abrevierilor:
p
Această editare ar putea avea probleme și trebuie revizuită (mai mult)
N
(v. și lista de pagini noi)
m
Modificare marcată ca minoră
r
Modificare efectuată de un robot
D
Modificare la Wikidata
(±123)
Cu câți octeți s-a schimbat mărimea paginii

13 noiembrie 2019

modificare 

Schimbări recente
modificare 

Aniversările zilei

{13 noiembrie:
Vulcanul Nevado del Ruiz

Alte aniversări: 12 noiembrie13 noiembrie14 noiembrie

modificare 

Ultimele 25 de pagini noi

modificare 

Conținut recomandat

Applause” este un cântec al interpretei americane Lady Gaga de pe cel de-al treilea ei album de studio, Artpop (2013). Compoziția a fost realizată de Gaga, DJ White Shadow, Dino Zisis, Nick Monson; la compunerea versurilor au mai contribuit Martin Bresso, Nicolas Mercier, Julien Arias și William Grigahcine. Piesa a fost lansată ca primul disc single extras de pe album la 12 august 2013, sub egida casei de discuri Interscope Records. Piesa „Applause” a fost inspirată de aplauzele fanilor care au menținut-o motivată pe cântăreață în timpul turneului Born This Way Ball, înainte de anularea acestuia datorită unei răni la șold. Din punct de vedere muzical, este un cântec electropop și Eurodance construit pe bază de sintetizatoare și beat-uri hi-NRG, cu versuri ce abordează modul în care Gaga este dependentă de adorația fanilor ei și cum ea trăiește pentru a cânta.

Cântecul a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia lăudând refrenul atrăgător și comparând piesa în mod favorabil cu lucrările de pe albumul de debut al solistei, The Fame (2008). „Applause” a obținut succes comercial în mai multe țări, ocupând locul întâi în clasamentele din Coreea de Sud, Liban, Spania și Ungaria. Single-ul a devenit, de asemenea, un șlagăr de top 10 în alte peste 15 țări, inclusiv în Statele Unite și Regatul Unit. Cântecul a obținut totodată numeroase discuri de platină în Canada, Suedia, Venezuela și Statele Unite.

Un videoclip muzical regizat de fotografii de modă Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin a fost lansat pe 19 august 2013, fiind difuzat pentru prima dată pe ecranele gigant din Times Square. Videoclipul a primit recenzii pozitive din partea criticilor, aceștia considerându-l un profil al artistei și remarcând referințele către cinematograful expresionist german și Andy Warhol. Pentru a-și promova single-ul, Gaga a deschis ediția din 2013 a premiilor MTV Video Music Awards cu o interpretare a cântecului, prezentându-și cariera prin numeroase schimbări de garderobă pe scenă. Solista a cântat „Applause” și la emisiunile Good Morning America, Saturday Night Live, în turneele ArtRave: The Artpop Ball și Joanne World Tour, precum și la spectacolele rezidențiale Lady Gaga Live at Roseland Ballroom și Lady Gaga Enigma.

modificare 

Actualități

Ludovic Orban
  • 27 octombrie Politiciana francofonă Sophie Wilmès a fost numită prim-ministru al Belgiei, fiind prima femeie în această funcție.
modificare 

Știați că

Taman Negara Sungai Tembeling.JPG
modificare 

Test2

Nuvola filesystems folder home.png Exquisite-Modem.png Crystal kbackgammon engine.svg