Utilizator:Terraflorin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Terraflorin Terraflorin Formate Formate Discuție Discuție Teste Teste Cutia cu nisip Nisip Premii Premii Pagini noi Art. noi Diverse Diverse Unelte Unelte


modificare 

Terraflorin

modificare 

Ultimele 75 de modificări

Lista abrevierilor:
D
Modificare la Wikidata
p
Această editare ar putea avea probleme și trebuie revizuită (mai mult)
N
(v. și lista de pagini noi)
m
Modificare marcată ca minoră
r
Modificare efectuată de un robot
(±123)
Cu câți octeți s-a schimbat mărimea paginii

12 iulie 2020

modificare 

Schimbări recente
modificare 

Aniversările zilei

{12 iulie:
Asediul Acrei

Alte aniversări: 11 iulie12 iulie13 iulie

modificare 

Ultimele 25 de pagini noi

modificare 

Conținut recomandat

„Alejandro” este un cântec al interpretei americane Lady Gaga, lansat la 20 aprilie 2010 drept cel de-al treilea single extras de pe al treilea extended play al artistei, The Fame Monster (2009). Compus și produs de Gaga și RedOne, piesa este inspirată de „frica de monstrul bărbat” iar versurile prezintă modul în care solista își ia rămas bun de la iubiții ei. Din punct de vedere muzical, „Alejandro” este un cântec synthpop mid-tempo.

Criticii de specialitate i-au oferit recenzii pozitive piesei, observând totodată influențe din muzica Madonnei și a formațiilor ABBA și Ace of Base. Cântecul a apărut în clasamentele din Regatul Unit și Ungaria datorită descărcărilor digitale. În urma lansării oficiale ca single, „Alejandro” s-a clasat din nou în Regatul Unit, precum și în Australia, Canada, Noua Zeelandă, Suedia și Statele Unite. Single-ul a ajuns, de asemenea, pe prima poziție a topurilor din Bulgaria, Finlanda, Polonia, România și Rusia, în timp ce în Statele Unite a devenit cel de-al șaptelea șlagăr de top 10 consecutiv al artistei în ierarhia Billboard Hot 100.

Videoclipul muzical al cântecului a fost regizat de fotograful de modă Steve Klein și a fost inspirat de dragostea lui Gaga pentru prietenii ei homosexuali, precum și admirația ei pentru iubirea homosexuală. În videoclip, cântăreața dansează cu un grup de soldați într-un cabaret, în timp ce scenele intercalate prezintă bărbați pe jumătate dezbrăcați ce țin mitraliere, sau pe solistă, înghițind un rozariu. Videoclipul a fost unul controversat și a obținut recenzii mixte. Criticii au complimentat ideea și natura întunecată a acestuia, în timp ce Liga Catolică a criticat-o pe Gaga pentru presupusa blasfemie, în ciuda faptului că regizorul Klein a respins această idee și a susținut că scena în cauză (înghițirea rozariului) a reprezentat „dorința lui Gaga de a se călugări”. Solista a interpretat piesa la al nouălea sezon al emisiunii American Idol, precum și în turneele The Monster Ball Tour (2009-2011), Born This Way Ball (2012), ArtRave: The Artpop Ball (2014) și Joanne World Tour (2017).

modificare 

Actualități

Turkey-3019 - Hagia Sophia (2216460729).jpg
  • 15 mai În România a încetat starea de urgență impusă pe 23 martie, fiind înlocuită cu starea de alertă pentru 30 de zile.
modificare 

Știați că

Taman Negara Sungai Tembeling.JPG
modificare 

Test2

Nuvola filesystems folder home.png Exquisite-Modem.png Crystal kbackgammon engine.svg