Utilizator: Terraflorin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Boss-icon.png
Page 110 initial in More Celtic Fairy Tales.pngCanti del Friuli-E.jpgChronica Polonorum R.jpgStory of Dr Dolittle p163.jpgOlav Trygvasons saga - initial - G. Munthe.jpgFancy Drop Cap Letter F.jpgChronica Polonorum L.jpgCanti del Friuli-O.jpgFancy Drop Cap R.jpgBrewery of Eggshells - Initial illustration.jpgThe Raven; with literary and historical commentary - page 40 initial.png

În prezent, există 59 de subpagini ale acestui  utilizator. 
Scopul nostru este de a crea o enciclopedie liberă, chiar cea mai cuprinzătoare enciclopedie din istorie, atât ca acoperire cât și ca adâncime. În plus, dorim ca Wikipedia să fie o sursă de informație de încredere.

  Introducere  [modifică]
  Diferite proiecte  [modifică]
  Introducere1  [modifică]

2 decembrie 2015

  Știați că?  [modifică]
  Citate  [modifică]
„"Sute de ani românii au fost, cel puțin indirect, stăpâniți de turci; niciodată, însă, în curgerea veacurilor, turcii nu au pus în discuțiune limba și naționalitatea română. Oriunde românii au căzut sub stăpânire directă sau indirectă a slavilor, dezvoltarea lor firească s-a curmat prin mijloace silnice".”
  În lucru  [modifică]
  Turnul Babel  [modifică]
Turnul Babel
WikiProject Film Acest utilizator este membru al WikiProiectului Film.
Sf-userbox.png Acest utilizator este membru al WikiProiectului Cărți&Filme SF.
Proiectul Astronomie Acest utilizator este membru al proiectului Astronomie.
{{Utilizator
Cartoon animated clock.gif Acest utilizator are o experiență de wikipedist de 6 ani, 8 luni și 18 zile.
}}
Caută utilizatori
după diverse criterii
  Imagine selectată  [modifică]
Newtonbig.gif
  Articole create  [modifică]
Provincia romană Aegyptus pe harta Imperiului Roman (cu culoare roșu închis)

Aegyptus (Egipt) a fost din anul 30 î.Hr. până în anul 646 AD. (după expansiunea islamică) o provincie a Imperiului Roman, respectiv a Imperiului Bizantin. Capitala provinciei era Alexandria. În anul 30 î.Hr. Octavian (viitorul împărat Augustus) l-a învins pe rivalul său Marc Antoniu și a detronat pe iubita acestuia, Regina Cleopatra a VII, anexând astfel regatul ptolemeic al Egiptului și transformându-l într-o provincie a Imperiului Roman. Provincia cuprindea Egiptul de astăzi cu excepția Peninsulei Sinai. Aegyptus a fost delimitat de provinciile Creta et Cyrenaica la Vest și Iudeea (denumită mai târziu Arabia Petraea) spre est. Egiptul va servi drept producător major de cereale pentru nevoile imperiului roman.

citește mai mult...

  Premii primite  [modifică]
  LinkFA-star (ja).pngArticole de calitate  [modifică]
  Portal  [modifică]
  Legături externe  [modifică]