Utilizator:Terraflorin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Terraflorin Terraflorin Formate Formate Discuție Discuție Teste Teste Cutia cu nisip Nisip Premii Premii Pagini noi Art. noi Diverse Diverse Unelte Unelte


modificare 

Terraflorin

modificare 

Ultimele 75 de modificări

Lista abrevierilor:
D
Modificare la Wikidata
p
Această editare ar putea avea probleme și trebuie revizuită (mai mult)
N
(v. și lista de pagini noi)
m
Modificare marcată ca minoră
r
Modificare efectuată de un robot
(±123)
Cu câți octeți s-a schimbat mărimea paginii
Pagină urmărită temporar

17 mai 2022

modificare 

Schimbări recente
modificare 

Aniversările zilei

{17 mai:
Regina Ana a Danemarcei

Alte aniversări: 16 mai17 mai18 mai

modificare 

Ultimele 25 de pagini noi

modificare 

Conținut recomandat

JanetJacksonUnbreakableTourSanFran2015 (cropped).jpg

Janet Damita Jo Jackson (n. ) este o cântăreață, textieră, actriță, dansatoare și compozitoare americană. Născută în orașul Gary, Indiana din Statele Unite ale Americii, artista este cel mai tânăr copil al familiei Jackson. Solista și-a început cariera la o vârstă fragedă, interpretând diverse roluri în câteva seriale televizate. La cererea tatălui său, interpreta a înregistrat și două albume de studio, însă acestea au cunoscut un succes mediocru.

Odată cu promovarea materialului Control, în anul 1986, Jackson a devenit cunoscută la nivel mondial. Discul reprezintă eliberarea artistei de sub tutela tatălui său și declararea independenței. Următorul album, Rhythm Nation 1814, i-a sporit popularitatea grație mesajelor sociale puternice. Prin piesele de pe cele două discuri, ea a reușit să creeze o punte de legătură între muzica R&B și rap, devenind una dintre cele mai apreciate cântărețe ale acelei perioade. Succesul s-a datorat și compozitorilor săi, Jimmy Jam și Terry Lewis, care au devenit ulterior cunoscuți mulțumită colaborării cu aceasta.

Cel de-al cincilea album de studio, intitulat janet. a fost lansat sub egida casei de discuri Virgin Records, cu care interpreta a colaborat până în anul 2006. Contractul încheiat cu această companie a transformat-o pe Jackson în una dintre cele mai bine plătite interprete ale vremii. janet. a fost urmat de compilația Design of a Decade 1986/1996 și de albumele The Velet Rope și All for You, toate înregistrând clasări și vânzări notabile. În tot acest interval, solista a fost distribuită și într-o serie de producții cinematografice, primind recenzii pozitive.

Anul 2004 a reprezentat declinul profesional al lui Jackson, începând cu incidentul petrecut la finala Super Bowl XXXVIII, unde în timpul unei interpretări cu Justin Timberlake, lui Jackson i-a fost expus sânul drept de către partenerul de duet. În urma incidentului, popularitatea cântăreței a scăzut, materialele lansate ulterior, Damita Jo (2004), 20 Y.O. (2006), Discipline (2008) și Unbreakable (2015) înregistrând vânzări mediocre.

Albumele lui Jackson s-au comercializat în peste 140 de milioane de exemplare la nivel mondial, Billboard cotând-o ca unul dintre cei mai bine vânduți cântăreți din istoria muzicii contemporane. Longevitatea interpretei în industria muzicală, precum și stilul său de interpretare sau coregrafiile sale au inspirat un număr mare de tineri interpreți. Solista este singurul membru al familiei Jackson, cu excepția fratelui său Michael Jackson, care a cunoscut succes la nivel internațional. În 2014, Fuse a clasat-o pe Janet Jackson pe locul al treilea în topul celor mai premiați muzicieni ai tuturor timpurilor.

modificare 

Actualități

Sag A*.jpg
modificare 

Știați că

Nouméa Phare Amédée.JPG
modificare 

Test2

Nuvola filesystems folder home.png Exquisite-Modem.png Crystal kbackgammon engine.svg