Utilizator: Terraflorin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Boss-icon.png
Page 110 initial in More Celtic Fairy Tales.pngCanti del Friuli-E.jpgChronica Polonorum R.jpgStory of Dr Dolittle p163.jpgOlav Trygvasons saga - initial - G. Munthe.jpgFancy Drop Cap Letter F.jpgChronica Polonorum L.jpgCanti del Friuli-O.jpgFancy Drop Cap R.jpgBrewery of Eggshells - Initial illustration.jpgThe Raven; with literary and historical commentary - page 40 initial.png

În prezent, există 59 de subpagini ale acestui  utilizator. 
Scopul nostru este de a crea o enciclopedie liberă, chiar cea mai cuprinzătoare enciclopedie din istorie, atât ca acoperire cât și ca adâncime. În plus, dorim ca Wikipedia să fie o sursă de informație de încredere.

  Introducere  [modifică]
  Diferite proiecte  [modifică]
  Introducere1  [modifică]

10 octombrie 2015

  Știați că?  [modifică]
  Citate  [modifică]
„„Tu, însă, Daniel, ține ascunse aceste cuvinte și pecetluiește cartea, până la timpul sfârșitului. Mulți vor alerga încoace și încolo și cunoștința va crește…” „Du te, Daniel! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse și pecetluite până la timpul sfârșitului””
—Daniel 12:4; 9
  În lucru  [modifică]
  Turnul Babel  [modifică]
Turnul Babel
WikiProject Film Acest utilizator este membru al WikiProiectului Film.
Sf-userbox.png Acest utilizator este membru al WikiProiectului Cărți&Filme SF.
Proiectul Astronomie Acest utilizator este membru al proiectului Astronomie.
{{Utilizator
Cartoon animated clock.gif Acest utilizator are o experiență de wikipedist de 6 ani, 6 luni și 26 zile.
}}
Caută utilizatori
după diverse criterii
  Imagine selectată  [modifică]
Lightnings sequence 2 animation.gif
  Articole create  [modifică]
Anomalii în reactor. Imagine din jocul video S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl bazat pe această lucrare

Picnic la marginea drumului (rusă Пикник на обочине) este (o nuvelă și) un roman științifico-fantastic scris în 1971 de Arkadi și Boris Strugațki și publicat în 1972. Lucrarea a câștigat mai multe premii și este clasată pe locul 89 în lista Top 100 cărți științifico-fantastice. Filmul Călăuza regizat de Andrei Tarkovski se bazează vag pe această operă, având un scenariu scris de frații Strugațki. Cartea începe la cca. zece ani după ce, într-o perioadă scurtă de timp (aproximativ 12-24 de ore), ceva extraterestru (denumit de către oamenii de știință tereștri - Vizitatorii) a aterizat în șase locații diferite în jurul Pământului (numite Zone de Vizitare sau Zone de către oamenii de știință). Nicio ființă extraterestră (și niciun mijloc tehnologic de călătorie) n-a fost văzut vreodată, dar oamenii care locuiau în acele zone au observat explozii și zgomote puternice care au orbit o parte din oameni și a cauzat altora un fel de ciumă. Mai târziu, unele Zonele au fost etichetate de către oamenii de știință în funcție de efectele pe care Vizita le-a avut asupra populației. Cele șase teritorii (unele cu orașe populate) au devenit infestate cu un fenomen mortal și erau pline cu obiecte misterioase, cu proprietăți diferite, al căror scop inițial era de neînțeles oamenilor și atât de avansate încât păreau supranaturale.

citește mai mult...

  Premii primite  [modifică]
  LinkFA-star (ja).pngArticole de calitate  [modifică]
  Portal  [modifică]
  Legături externe  [modifică]