Ozzy Osbourne

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne

John Michael Osbourne (cunoscut ca Ozzy Osbourne, născut pe 3 decembrie 1948, în Birmingham) este solistul vocal și fondatorul celei mai cunoscute formații de heavy metal din toate timpurile, Black Sabbath.

Copilăria și începutul de carieră[modificare | modificare sursă]

John Michael Osbourne, cunoscut drept Ozzy Osbourne, s-a născut pe 3 decembrie 1948. Tatăl său, Jack, a fost muncitor, iar mama sa, Lillian, a lucrat pentru o firmă constructoare de mașini.[1][2] A fost al patrulea din cei șase copii ai cuplului Osbourne, cu încă un frate și trei surori.

Chiar dacă face parte dintr-o familie numeroasă, Ozzy a locuit împreună cu familia sa într-un apartament cu două camere. Porecla Ozzy a primit-o în școala generală, iar de atunci toți cunoscuții l-au strigat așa, în afară de prima soție, Thelma, care îi spunea John.

Încă de mic copil a avut mari deficiențe de vorbire, iar în timpul școlii a avut de suferit din această cauză pentru ca a fost adesea abuzat de învățători din acest motiv. În timpul școlii a participat la serbări, cântând în cele mai multe dintre ele. La vârsta de 15 ani a abandonat școala și a lucrat ca muncitor în construcții, în diverse service-uri auto, ca instalator.

A petrecut șase săptămâni în pușcărie pentru că a fost acuzat de furt dintr-un magazin de haine. În 1967 a fost prima oară când a făcut parte dintr-o trupă de muzică, Rare Breed, care au devenit mai târziu Black Sabbath, în 1969.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

  • The Osbournes (2002)
  • Moulin Rouge! (2001)

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Sue Crawford (2003),"Ozzy Unauthorized" ISBN 978-1-84317-016-7
  2. ^ Johnson, Ross (1 ianuarie 2005). „What I've Learned: Ozzy Osbourne”. Esquire (magazine). http://men.msn.com/articlees.aspx?cp-documentid=760888. Accesat la 17 februarie 2008. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Ozzy Osbourne