Discuție Utilizator:Donarius

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search


Aleksandar Stanković[modificare sursă]

Acum am văzut, dacă la 12 septembrie 1940, a trecut în rezervă din această poziție (comandant al Gărzii Regale) - atunci a fost general de divizie al Armatei Regale Iugoslave (1918–41). [1] Prima dată m-am luat după faptul că a murit în 1948 și că Armata Populară Iugoslavă a fost creată în 1941. --TerraFlorin [discuție] 2 mai 2020 17:34 (EEST)

@Terraflorin: Am remarcat modificarea și mi-am dat seama că a fost o eroare. Ai citit mesajul lui Strainu de mai sus? --Donarius (discuție) 2 mai 2020 17:36 (EEST)
Da, l-am citit, era de așteptat, cu valul 2 și ce mai urmează, curând nu mai vine ajutorul mult-așteptat. (Dacă te uiţi în istorie, lucrurile de genul acesta durează ani).--TerraFlorin [discuție] 2 mai 2020 17:46 (EEST)

Cheile Ovčar-Kablar[modificare sursă]

Numai dacă te interesează acest subiect, Cheile Ovčar-Kablar (en:Ovčar-Kablar Gorge) (supranumite Muntele Athos al Serbiei) cu 30 mănăstiri construite din sec. 14, cu 12 mănăstiri medievale care încă există. --TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 11:11 (EEST)

Și articol separat la sr.wiki, sr:Овчарско-кабларски_манастири, să fi fost vreo mănăstire românească pe aici??--TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 11:13 (EEST)
@Terraflorin: Uite, ca să vezi cum se potrivește, chiar ieri noapte îl ascultam pe părintele Cleopa vorbind unui grup de sârbi și menționa că a fost la Mănăstirea Ćelije, articol pe care am să-l fac până la sfârșitul lunii. O să fac și cele două articole pe care mi le-ai indicat. Nu cunosc mănăstirile de acolo, de fapt nu am fost niciodată în Serbia. Am însă nevoie pentru articolele despre mănăstiri de trei localități: en:Požega, Serbia, en:Lelić, en:Valjevo, plus muntele en:Povlen. Poate mai ai timp și de ele. --Donarius (discuție) 4 mai 2020 16:47 (EEST)
Unele le-am pus aici să le am în vedere, dar mai las din ele și pt. la anul (care-o mai trăi până atunci), dar propunerile tale de mai sus am să încerc să le realizez până mâine seară.--TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 17:17 (EEST)
@Terraflorin: Vezi primul paragraf de sus. S-a adeverit ce ai spus. Poate faci și en:Kumodraž ca să-mi iau de-o grijă cu generalii. --Donarius (discuție) 4 mai 2020 17:20 (EEST)
Da, mă așteptam chiar de la 1 mai! Acum depinde și unealta cum se mișcă, dacă face față arhivei :D Ok și cu Kumodraž, îl am în vedere, acum m-am apucat de muntele Povlen să mai schimb puțin de la articole cu date demografice, recensăminte... Mai arunc câte un ochi și la un serial TV... --TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 17:26 (EEST)
Salut. De la Lelić am ajuns și la Ohrida, am scăpat ceva din propunerile de mai sus? --TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 17:44 (EEST)
Așa vei fi punctat mai mult. --TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 17:47 (EEST)

Mulțumesc. Nu ai ratat nimic. :) Dacă mai ai nevoie de sugestii, mai am localități și din alte țări, dacă vrei să mai schimbi spațiul geografic. --Donarius (discuție) 5 mai 2020 18:04 (EEST)

Stai așa că abia m-am specializat )) Mai sunt câteva articole de făcut cu orașe mari din Serbia în zona limitrofă României (spre rușinea noastră) și apoi atacăm și alte redute.--TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 18:46 (EEST)
E vorba cumva de Morava de Vest, Ovčar Banja și Muntele Cer? --Donarius (discuție) 5 mai 2020 18:47 (EEST)
Pe prima ai nimerit-o. --TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 20:39 (EEST)


Teologie[modificare sursă]

Salut, te-am pus la lucru cu teologii (fără să vreau) . --TerraFlorin [discuție] 24 mai 2020 09:40 (EEST)

Nu-i problemă. Fac un pic de ordine. --Donarius (discuție) 24 mai 2020 09:42 (EEST)
Dacă dorești propuneri de articole (poate la anul, pt. CEE 2021, dc. te mai simți rău acum) - ce părere ai despre en:Karyes, Mount Athos, Mănăstirea Studenica, Mănăstirea Sopoćani, Mănăstirea Mileševa și Mănăstirea Gračanica? --TerraFlorin [discuție] 24 mai 2020 09:46 (EEST)
Nu mai intră anul ăsta, poate la anul dacă vom mai trăi până atunci. --Donarius (discuție) 24 mai 2020 09:47 (EEST)
La anu. Sigur. Poate apar și ceva schimbări, subiecte despre Cipru, Kârgâzstan, Voivodina, secțiuni noi ca Botanică, Filatelie, Istorie antică, Istorie contemporană etc. și un premiu nou pt. diversitate 2- pt. cine scrie câte un articol în fiecare secțiune, ar fi cel mai greu de realizat și ar trebui recompensat ca atare. Depinde și @Gikü: ce părere are sau cine s-o mai ocupa. Dar vorba ta, dacă vom mai trăi până atunci.--TerraFlorin [discuție] 24 mai 2020 09:58 (EEST)

Tărâmuri cinematografice japoneze[modificare sursă]

Gata, am terminat, nu mai mă aventurez pe tărâmuri cinematografice japoneze. --TerraFlorin [discuție] 27 iunie 2020 12:13 (EEST)
@Terraflorin: Te-am supărat eu sau te-ai săturat tu? --Donarius (discuție) 27 iunie 2020 12:22 (EEST)
Nicio variantă, am „ajuns” în Japonia de la Listă de filme antologie de groază, mai precis de la Kwaidan, am luat la rând lista și mai am de completat (la ro și en.wiki) și de albăstrit (la ro).--TerraFlorin [discuție] 27 iunie 2020 12:26 (EEST)
@Terraflorin: https://www.youtube.com/watch?v=Di2Yr97yDL4 --Donarius (discuție) 3 iulie 2020 22:59 (EEST)
Citește mai sus ... Listă de filme antologie de groază ... de albăstrit ... --TerraFlorin [discuție] 3 iulie 2020 23:09 (EEST)
Îs obosit, citesc doar în diagonală. Nu e de ici-colea să scoți un articol mai tare decât toate articolele echivalente prin compilarea unor surse în limbi străine. Ideea e că încet-încet încep să mă specializez într-un domeniu puțin cunoscut și-mi vine mai ușor. E valabil probabil și în cazul tău. --Donarius (discuție) 3 iulie 2020 23:27 (EEST)
E bine ce faci la aceste articole dezvoltându-le în română dincolo de ceea ce există în orice limbă, dar stau uneori și mă întreb dacă nu cumva dăm mărgăritare cui nu trebuie (Matei 7:6). După cum s-a discutat și la tavernă, cei câțiva cititori ai unui articol oarecare (care nu pică la bac) rar dacă trec de cele câteva fraze din introducere. Și atunci singura victimă este sănătatea celui care se zbate să ofere ceva chiar și generațiilor viitoare. Mai pe scurt m-am gândit de multe ori să scriu unele articole într-o formă mai simplificată, care să aibă șansa să fie citite măcar pe jumătate. Trebuie ajuns la un compromis (utopic?) - anume ideea unui articol cu mai multe variante: Lectură simplă; Lectură completă și Varianta aprobată.--TerraFlorin [discuție] 4 iulie 2020 07:36 (EEST)
Îmi dau seama că articolele sunt volatile și că nu sunt citite decât în mică parte. Marea majoritate a articolelor pe care le scriu sau traduc conțin, din acest motiv, un minim de informații. Unele articole (destul de puține) mă interesează însă într-o măsură mai mare și investesc timp și suflet în ele. --Donarius (discuție) 4 iulie 2020 08:26 (EEST)
Ca o glumă, nu investi sufletul la propriu deoarece conform mainstream-ului este un mit, el se pare că nu există dar, cu toate acestea, mai sunt și alte entități care îl vânează- așadar investește mai bine timp și sănătate. În altă ordine de idei (mai serioase) am terminat ieri de văzut Kwaidan (are 3 ore și 3 min., nu cred că îl urmărește cineva azi la rând fără pauză) am avut sinopsis-ul proaspăt în cap și am trecut la editat, dacă ai ceva de adăugat acolo ești invitatul meu --TerraFlorin [discuție] 4 iulie 2020 09:30 (EEST)
Niciun moment nu amestec ceea ce cred eu cu ceea ce scriu aici. Aici scriu după cum vrea mainstream-ul lui Tgeorgescu (singurul editor al Wikipediei în limba română cu grad de Labutnum, care „are dreptul să afișeze Cartea cunoașterii, pătată de o ceașcă de cafea și arsă de țigare, cu creion mușcat și rupt și notă colantă”), chiar dacă personal am alte opinii. --Donarius (discuție) 4 iulie 2020 09:37 (EEST)
Ca o paranteză toată treaba asta cu mainstream-ul este o chichiță de a închide gura nedoriților: mainstream-ul spunea mai ieri că orice obiect mai greu ca aerul nu poate zbura asta în timp ce pe la ferestrele academiei de științe treceau în zbor păsări mai „ușoare” ca aerul - așadar pe vremea aceea glorioasă un wiki-articol ca Boeing ar fi fost trecut la categoria pseudoștiință. Avem un pilon important PDVN, nu se poate scrie un articol controversat doar pe baza a ce spune azi mainstream-ul, ieri altceva, mâine cine știe... --TerraFlorin [discuție] 4 iulie 2020 09:46 (EEST)
Tocmai de aceea nu trebuie dată valoare de adevăr unor idei care s-ar putea dovedi în timp depășite și totul ar trebui privit cu circumspecție. Pupatul azi în fund al savanților mainstream-ului s-ar putea să te transforme mâine, după ce teoriile lor s-ar putea să fie infirmate, într-un omuleț ridicol. --Donarius (discuție) 4 iulie 2020 09:54 (EEST)

Semnul Șarpelui[modificare sursă]

Ce coincidență tocmai mă uităm la https://www.youtube.com/watch?v=9mA6QyO5fK8. --TerraFlorin [discuție] 20 iulie 2020 09:13 (EEST)

Cineva nu spun cine cu nume utilizator asemănător cu cel de pe wikipedia a scris ditamai comentariul cu de toate pe cinemagia dar pe wikipedia încă nu avem nimic la rezumatul filmului. --TerraFlorin [discuție] 20 iulie 2020 09:30 (EEST)
Știu, dar mă concentrez mai mult pe caseta filmului decât pe rezumate. Nu am răbdare să mai intru în discuții cu talibanii Wikipediei că rezumatul nu are surse. --Donarius (discuție) 20 iulie 2020 09:34 (EEST)
Rezumatul nici nu este obligatoriu să aibă surse, dar nici nu strică ca acestea să existe, în cel mai rău caz (dar nu obișnuiesc) se pune ca referință o combinație între numele filmului și minutele în care are loc o anumită acțiune. --TerraFlorin [discuție] 20 iulie 2020 09:42 (EEST)
Cinematografia românească e mică în comparație cu alte cinematografii (ale țărilor vecine), iar lucrări documentate nu prea există. Cred că aș mai găsi mai lesne lucrări despre filmele lui Stroheim decât despre cele ale lui Veroiu. Chestia cu minutele e sursă primară, o mai folosesc însă uneori când afirmațiile din surse sunt greșite sau se contrazic între ele. --Donarius (discuție) 20 iulie 2020 09:49 (EEST)
Nu strică ca un necunoscător dacă intră de exemplu pe pagina Semnul șarpelui să vadă despre ce e vorba în film, chiar dacă rezumatul este în trei cuvinte și 0 referințe. Dacă cineva chiar vrea să caute nod în papură poate pune {{nc}} la rezumat. Unde ai avut probleme cu talibanii la care articole. --TerraFlorin [discuție] 20 iulie 2020 09:54 (EEST)
Nu am avut secțiuni șterse, dar au fost câteva persoane care m-au atenționat în unele ocazii că rezumatele au nevoie de surse, ca și celelalte secțiuni. Nu dau nume, dar sigur știi la cine mă refer. Am căutat de atunci să referențiez rezumatele ca să nu am probleme mai târziu. --Donarius (discuție) 20 iulie 2020 09:59 (EEST)
Hai noroc & Cat-a-lot - nu te-ai plictisit deloc? (Sunt articole AB și AC despre filme, romane pe la alte wikipedii care nu au nicio referință la rezumat, dar nu dau exemple) --TerraFlorin [discuție] 23 iulie 2020 09:56 (EEST)
Am înțeles. Tu le creezi automat și eu trebuie să le completez cu referințe. --Donarius (discuție) 23 iulie 2020 10:00 (EEST)
Obligatoriu și numaidecât :) Sau las' să le șteargă, oricum nimic nu se șterge cu adevărat de pe net sau de pe wikipedia.--TerraFlorin [discuție] 23 iulie 2020 10:05 (EEST)
Ca să-ți explic cum stă treaba. M-am împotmolit la podul pe Drina și lupt cu cinci articole mari să le realizez, ceea ce-mi creează o stare de plictiseală și de stres cumplită. Ți le-am propus la CEE Spring și nu sunt realizate decât parțial. Pe Marko Kralevici am reușit să-l termin, dar mă îngrozesc când le văd pe celelalte patru (Mimar Sinan, Mehmed Pașa, Regatul Bosniei și Njegoš). Nu pot înainta pentru că mă simt cumva blocat și nu pot încheia articolul cu Drina. M-am mai încurcat și cu categoriile alea, la care văd că nu mă ajută nimeni din cei cu care am discutat mai sus, dar oricum acolo nu e nicio grabă. Pot face o țară pe zi și până la iarnă le termin. Odată terminat cu Drina aș putea să mă destind, aș lucra fără termene, fără să fiu împins și aș fi mult mai eficient.
Am două articole despre filme în plan, nu sunt mari, dar îmi plac și m-aș concentra asupra lor ca mijloc de destindere până termin cu Drina. Nu le dau numele, că s-ar putea să apară articolele până termin eu acest mesaj. :)
Ei, aici e aici. Reușesc să termin cu Drina sau nu? Simt că m-am blocat. --Donarius (discuție) 23 iulie 2020 10:20 (EEST)
Nu există termen limită pe wikipedia, poate doar când ieșim noi cu totul din uz. Pentru ce vrei să faci cu categoriile există Wikipedia:Sarcini pentru roboți. Ai un stil... nu creezi un articol, ci o serie de articole, de aici tot stresul și oboseala. Poți lăsa podul deoparte pentru o perioadă (sau cu totul), e doar o recomandare :) --TerraFlorin [discuție] 23 iulie 2020 10:29 (EEST)

Artă cinematografică[modificare sursă]

Salut. Poate te interesează ceva de aici: [2], sunt 34 cărți, probabil le știi, abia le-am descărcat pe primele 5. --TerraFlorin [discuție] 24 iulie 2020 17:37 (EEST)

Stai liniștit. Le-am descărcat de câțiva ani, iar pe unele le-am și citit. Timp nu prea am să scriu articole, mi-ar trebui câteva vieți. --Donarius (discuție) 24 iulie 2020 18:13 (EEST)

Astea sunt mai în față, ceva mai cunoscute publicului prin intermediul ecranului. Ce vroiam să fac odată, o serie de articole din lumea teatrului cred că ar trebui să fiu nemuritor ca să le finalizez. Câte informații sunt de căutat pe care s-a așternut praful, nici nu se merită, aici sunt unii pentru care actorii cu sute de roluri de teatru sunt pe toate drumurile, tocmai buni de propus pentru ștergere.--TerraFlorin [discuție] 24 iulie 2020 18:32 (EEST)

Bună dimineața. Dacă vrei să mai scapi de categorii și de podul de pe Drina - câteva recomandări Mahlon și Chilion, Orfa,Boaz și/sau Elimelec. Doar dc. vrei. Când vrei. --TerraFlorin [discuție] 25 iulie 2020 09:21 (EEST)

Crimă sub soare - nu am citit cartea dar am văzut filmul aseară, era clar că Arlena era victima (prea erau mulți care o vroiau eliminată de sub soare), de asemenea pentru că d-na Christine părea atât de vulnerabilă la orice mi s-a părut candidatul ideal pentru a fi ucigașul, cu toate acestea nu am dedus motivul și nici faptul că a ajutat-o soțul Patrick - per total un film altfel realizat bine, ca o piesă de teatru cu decoruri superbe, nici nu am simțit când au trecut cele aproape 2 ore ale filmului. Felicitări pentru articol. --TerraFlorin [discuție] 29 iulie 2020 19:47 (EEST)

Aș mai lucra la el, sper să prind ceva timp, și apoi trec la Moarte pe Nil. Astea două erau filmele despre care îți spuneam că vreau să le fac articol. Ustinov mi se pare mai bun decât Suchet în rolul lui Poirot, iar ambii mai buni decât Finney. Se vede că Ustinov e un actor mare, dar din păcate e prea puțin cunoscut la noi. --Donarius (discuție) 29 iulie 2020 19:55 (EEST)

Agatha Christie[modificare sursă]

Dacă tot ești la capitolul acesta mi-am permis niște idei pentru viitor - [3] & [4] --TerraFlorin [discuție] 2 august 2020 20:54 (EEST)

Am luat la cunoștință. O să văd ce pot face. --Donarius (discuție) 2 august 2020 23:21 (EEST)

Ai vreo imagine cu Leonida Neamțu sau una mai reușită cu Corneliu Buzinschi?--TerraFlorin [discuție] 6 august 2020 13:30 (EEST)

@Terraflorin: Dacă nu-ți place la Buzinchi, dă revert. --Donarius (discuție) 6 august 2020 20:06 (EEST)
Apropo, data morții lui Neamțu apare 28 octombrie 1991 în sursa mea. --Donarius (discuție) 6 august 2020 20:08 (EEST)
Mulțumesc pentru încărcarea imaginilor, arată mai bine aceasta de la Buzinschi. Dacă ai altă dată a decesului cu sursă de încredere de ce nu o adaugi, eventual cu o mențiune și despre cealaltă dată. Nu prea am fost (nu sunt) activ zilele astea. --TerraFlorin [discuție] 8 august 2020 09:25 (EEST)

Luiz Carlos Prates[modificare sursă]

Carissimo Donarius, multumesc per l'aiuto in questa pagina. Buon fine settimana. Rei Momo (discuție) 11 septembrie 2020 15:22 (EEST)