Discuție Utilizator:Donarius

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to searchCEE spring 2019[modificare sursă]

Hello! Donarius! You might be interested in creating several articles of Top 100 (and in particular there are the following articles: en:HC Spartak Kyiv, ru:Бердник, Олесь Павлович , de:Jurij Woronyj , it:Parchi nazionali dell'Ucraina, en:Yuri Kondratyuk, en:Milena Rudnytska, en:The Stronghold (film), en:Executed Renaissance, fr:Festival international du film d'Odessa, en:Optymistychna Cave, en:Constitution of Pylyp Orlyk, en:Revolution on Granite, en:Hennadiy Udovenko, fr:Maksym Berezovsky, en:Mykola Mikhnovsky, en:Anatoliy Hrytsenko, de:Semen Hlusman, en:Green Ukraine & others). But the spelling of the names and surnames for the titles of the articles is better translated from the Ukrainian Wikipedia, because there are some distortions in some cases) or maybe extended list of articles (and in particular there are the following articles: en:The Orange Sky, ru:Бережной, Василий Павлович, en:Maryna and Serhiy Dyachenko, en:Yuriy Shcherbak & others) of Ukrainian subjects? --Yasnodark (discuție) 12 aprilie 2019 18:55 (EEST)

Roxana Sorescu[modificare sursă]

Salut, presupun că art. Roxana Sorescu este {{în lucru}}. Am vrut să adaug în introducere o frază sau două despre ce anume o face notabilă pe d-na Sorescu (pe scurt despre activitatea profesională și premiile primite) dar am evitat să nu provoc vreun conflict de editare. --TerraFlorin [discuție] 17 aprilie 2019 19:57 (EEST)

Da, domnul Butnaru va lucra în perioada următoare la articol. --Donarius (discuție) 17 aprilie 2019 20:31 (EEST)

Ernst Wilhelm Leberecht Tempel[modificare sursă]

Mulțumesc pentru că ai completat pagina! NGC 54

Articole cerute[modificare sursă]

Am observat că ați reintrodus o parte din paginile cerute care erau legături albastre pentru că erau redirecționari. Bănuiesc că doriți va la titlul respectiv să fie un alt articol, dar metoda aceasta nu dă niciun indiciu clar despre ce ar trebui să fie articolele respective. Cineva în căutarea unui subiect va vedea doar că sunt albastre și le va ignora. Ar fi mult mai bine dacă ați introduce titluri mai specifice, acolo unde le știți. Strainu (دسستي‎)  21 aprilie 2019 08:47 (EEST)

Nu. Ar trebui șterse acele redirecționări care induc în eroare că paginile respective există. --Donarius (discuție) 21 aprilie 2019 08:53 (EEST)

Nume de utilizator[modificare sursă]

Buna seara, Donarius : Am observat faptul ca dumneavoastra la concursul Wikimedia CEE Spring ti-ai scris numele de utilizator la participanți si as vrea sa te întreb cum as putea sa imi scriu si eu numele acolo la participanți nici nu știu dacă trebuie sa imi scriu numele de utilizator ca sa pot sa îți trimit acest mesaj. De aproape 2 luni incerc sa imi dau seama ce cum e treaba cu Wikipedia si cu ce as putea sa fiu de folos( cam cu nimic) . Daca nici nu știu numele de utilizator sa mi-l scriu la participanții care participa la concurs probabil ca nu am sa reușesc niciodată sa contribui cu ceva bun la Wikipedia ... nu știu dacă trebuie sa ma semnez acum cu EleniSty.... EleniSty (discuție) 6 mai 2019 20:46 (EEST)

@EleniSty: E simplu: treci acel asterisc (*) în listă sub numele meu și apoi te semnezi cum ai făcut în mesajul adresat mie. Atât. --Donarius (discuție) 6 mai 2019 20:51 (EEST)

@Donarius, Stați...adică pur si simplu scriu asa:

Si da cu (*) EleniSty (discuție) 6 mai 2019 21:02 (EEST)

Când scriu pun steluta in paranteza? EleniSty (discuție) 6 mai 2019 21:02 (EEST)

Si ce e cu EEST la final si EET? EleniSty (discuție) 6 mai 2019 21:09 (EEST)

Nu, Eleni. Pui steluța și apoi te semnezi. EET înseamnă ora Europei de Est (adică ora existentă la noi), iar EEST este ora de vară a Europei de Est (pe care o folosim din martie până în octombrie). Când te semnezi, softul trece automat data și ora.
Observ că ai probleme cu semnătura. Când apeși Modificare sursă, sub caseta în care scrii apare o altă casetă și apeși acolo pe primul text după Wiki:. Acea combinație de semne îți generează semnătura cu tot cu dată și oră. Sper că am fost suficient de clar. --Donarius (discuție) 6 mai 2019 21:21 (EEST)

Buna! Scuz de abia acum am văzut mesajul si mulțumesc pentru ajutor dar cred ca renunț tot nu ma prind si nici nu vreau sa stric aici ceva....cred ca o sa imi ia un an sa inteleg cum e cu semnătura ...Si tu chiar esti de treaba, nu prea am mai întâlnit persoane asa ca tine..Mulțumesc mult de tot pentru ajutor! EleniSty (discuție) 7 mai 2019 12:06 (EEST)

Si da am greșeli gramaticale pt ca m-am grăbit sa scriu si nu am mai stat sa corectez corectorul findca trebuie sa ajung la școala ...scuze EleniSty (discuție) 7 mai 2019 12:07 (EEST)

Categorii[modificare sursă]

Am văzut că ați pus etichete la articolele noi puse în proiect. Puteți categorisi dvs. sau oricine altcineva cum crede de cuviință. N-am făcut-o eu ca să nu mă trezesc cu niște critici sau aprecieri nepotrivite. Deci, spor! Mulțumesc frumos!SenatorulX (discuție) 17 mai 2019 13:17 (EEST)

Isabel_Jewell[modificare sursă]

Mă dau la o parte pentru că am avut un conflict de editare, noroc că am dat copiere la tot textul înainte de salvare (din inerție, probleme vechi cu laptop-ul).--TerraFlorin [discuție] 19 mai 2019 20:37 (EEST)

@Terraflorin: Scuze, nu am primit feed-back (a rămas tăiat) și am crezut că îl lași așa. Te poți ocupa în continuare? --Donarius (discuție) 19 mai 2019 20:43 (EEST)

Acquate[modificare sursă]

Buongiorno, carissimo wikiamico, io non parlo Rumeno, ma volevo multumesc per l'aiuto in questa pagina.

Rei Momo (discuție) 21 mai 2019 09:27 (EEST)

@Rei Momo: „io non parlo Rumeno”. Well, my wikifriend, nobody's perfect. :) --Donarius (discuție) 21 mai 2019 14:48 (EEST)

Ucrainenii din Kazahstan[modificare sursă]

E articolul cu numărul 200 de la Cee Spring de anul acesta. Felicitări! Strainu (دسستي‎)  22 mai 2019 08:29 (EEST)

@Strainu: salut, unde ai găsit informația, aici scrie Ucrainenii din Kazahstan - nr. 201; în fine, ideea era ca măcar fiecare utilizator activ / admin. să scrie câteva articole (10, 20 sau 50 etc), suntem codașii CEE Spring (din 24 suntem pe locul cu noroc #13). --TerraFlorin [discuție] 30 mai 2019 07:57 (EEST)
@Terraflorin: Confirm că era nr. 200 la momentul când a scris Strainu mesajul, dar probabil cineva a adăugat ulterior formatul la un articol pe care-l crease mai demult și astfel s-a schimbat ordinea articolelor. --Donarius (discuție) 30 mai 2019 08:07 (EEST)
Posibil că asta s-a întâmplat, probabil e chiar o adăugare de a ta cu vreun episop sau patriarh, dar repet era bine să fi sărbătorit nr. 500 (dacă 1000 e SF deja) --TerraFlorin [discuție] 30 mai 2019 08:11 (EEST)
Așa era atunci https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Wikimedia_CEE_Spring_2019/Statistics/Article_list&oldid=19112120#ro.wikipedia Strainu (دسستي‎)  30 mai 2019 10:27 (EEST)

Lost Horizon[modificare sursă]

salut, m-am apucat aseară să traduc Robert Riskin și am ajuns la ultima secțiune cu text când s-a blocat rețeaua și apoi s-a blocat unealta de traducere a conținutului, am dat refresh, restart, ștergere cache etc etc degeaba.... până nu am șters traducerea din editor nu am putut face nimic decât să o iau de la zero... dar nu o mai iau de la capăt din principiu toată traducerea cuvânt cu cuvânt deși am rezumatul ei în cap (relația sa profesională cu F. Capra).--TerraFlorin [discuție] 24 mai 2019 07:25 (EEST)

@Terraflorin: Am spus mai demult că mă blocasem la titlu. Nu știu cine a tradus mai demult titlul, dar a crezut probabil că e Last Horizon, nu Lost Horizon. Până la urmă e Ultimul orizont? Atunci cum e titlul ăstuia? Ultimul orizont (1973) sau Orizont pierdut? Vreo idee? --Donarius (discuție) 24 mai 2019 08:26 (EEST)
Titlul filmului a suferit pe lângă traducere și o adaptare (cine traduce aceste filme sigur face diferența între Lost și Last, probabil i s-a părut mai interesant așa sau mai comercial). al doilea rămâne Lost Horizon (film din 1973) (sau simplu Lost Horizon (film)) până la noi ordine.--TerraFlorin [discuție] 24 mai 2019 08:36 (EEST)

Politica de nume și discriminarea discutate la Cafenea[modificare sursă]

Bună ziua. Am intervenit în discuția de la Wikipedia:Cafenea și am împărțit-o în două, pentru a evidenția propunerea concretă de modificare a politicii WP:NUME. Un mesaj al dumneavoastră părea să sprijine schimbarea politicii, dar se potrivea mai bine în contextul discuției despre discriminare, așa că l-am lăsat acolo. V-aș ruga, dacă aveți într-adevăr o opinie, să v-o exprimați, cât de succint doriți, în secțiunea separată, pentru a avea o evidență a opiniilor și pentru a putea evalua consensul. —Andreidiscuție 27 mai 2019 10:19 (EEST)

Cum conectez pagina la wikidata[modificare sursă]

Îți sunt recunoscător pentru ajutor la conectarea noilor pagini la Wikidata. Te rog, dacă poți să mă ajuți cum pot face și eu asta? Mersi--NicolaS961 (discuție) 29 mai 2019 10:02 (EEST)

@NicolaS961: În meniul din stânga sub Limbi ai linkul Adaugă legături. Dai click pe el, completezi versiunea lingvistică (en, fr, ru etc.) și denumirea articolului de pe acea versiune și dai Ok. Asta-i totul. --Donarius (discuție) 29 mai 2019 10:14 (EEST)
Nu asta vroiam să întreb. La numele paginii este un cod exemplu: (Q193076), cum fac asta? Că cândva mi-a arătat Gikü dar am uitat.--NicolaS961 (discuție) 29 mai 2019 10:21 (EEST)
Nu înțeleg. Dacă vrei să legi articolele nu-ți trebuie codul, ci doar numele paginii. Codul de care spui îl găsești în Wikidata și poate fi accesat, în cazul legăturilor deja făcute, din Element Wikidata aflat pe același meniu stânga. --Donarius (discuție) 29 mai 2019 10:37 (EEST)
Uite la pagina Common Intermediate Language ce trebuie să fac ca să fie acel cod? Sau în general dacă este nevoie de el?--NicolaS961 (discuție) 29 mai 2019 10:41 (EEST)
Nu e ziua mea cea mai bună, văd că azi înțeleg cam greu. Apeși pe Element Wikidata din meniul stânga și-ți deschide pagina https://www.wikidata.org/wiki/Q263544. Ai acolo codul: Q263544. Nu înțeleg însă ce nevoie ai de el. --Donarius (discuție) 29 mai 2019 10:45 (EEST)
Mulțumesc mult și scuze de deranj. O zi bună.--NicolaS961 (discuție) 29 mai 2019 10:47 (EEST)
@NicolaS961: De exemplu codul Wikidata este generat automat (după o perioadă) la crearea unui articol care nu are corespondent în altă limbă. Ca să dispară codul și să apară numele paginii trebuie să editezi sus Edit/ English-Label and Publish. Adresa https va rămâne tot de forma https://www.wikidata.org/wiki/Q plus un număr de 6 cifre. După cum zice Donarius, nu iți trebuie acest cod decât doar ca să-l faci să dispară (unde e cazul) din infocaseta de la ro.wiki Revenind la titlul secțiunii, conectezi pagina la wikidata direct aici la ro.wiki în dreapta apeși adaugă legătură și în căsuța care apare adaugi codul limbii (ex. en. pt engleză) și apoi numele articolului (îți spune imediat dc. există, îl cauți mai bine în prealabil cu google în altă fereastră.). --TerraFlorin [discuție] 29 mai 2019 13:40 (EEST)
Codul Wikidata este generat prin crearea itemului, urmând procedura următoare:
  • selectarea de pe o pagină oarecare Wikidata (de exemplu https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Main_Page) a linkului Create a new item din meniul din stânga;
  • completarea obligatorie în pagina deschisă (https://www.wikidata.org/wiki/Special:NewItem) a câmpurilor language și label;
  • pagina Wikidata primește automat un cod (ce începe cu Q și continuă cu un șir de cifre);
  • în acea pagină se selectează butonul Edit de lângă Wikipedia (sub Statements) și se completează în stânga codul limbii (în cazul nostru ro) și după simbolul coșului de gunoi se trece numele paginii, după care se selectează butonul Publish și astfel articolul Wikipedia este legat la itemul Wikidata creat anterior.

Așa se procedează în cazul că itemul Wikidata nu există, în cazul că itemul Wikidata există se procedează cum am spus mai sus. --Donarius (discuție) 29 mai 2019 19:56 (EEST) poate fi creat generat

Mulțumesc pentru explicații.--NicolaS961 (discuție) 3 iunie 2019 16:09 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Coperta asta nu ar arăta mai bine așa?--Kunok Kipcsak (discuție) 29 mai 2019 13:50 (EEST)

@Kunok Kipcsak: Nu răspund la întrebare decât după ce-mi spuneți cine-i autorul prelucrării în GIMP și care-i sursa imaginii. --Donarius (discuție) 29 mai 2019 19:28 (EEST)
Eu, Wikipedia.--Kunok Kipcsak (discuție) 29 mai 2019 19:40 (EEST)
Adică s-a prelucrat imaginea scanată de mine sau o altă imagine? --Donarius (discuție) 29 mai 2019 19:45 (EEST)
Nu cunosc o altă imagine la Commons. Acolo de unde am salvat ca uploader apare Donarius | 17 august 2018 08:16.--Kunok Kipcsak (discuție) 29 mai 2019 19:50 (EEST)
Cartea pe care am scanat-o conține multe îndoituri, iar scanarea mea este perfectibilă. Prelucrarea dvs. este superioară cu toate că nici ea nu e perfectă: a rămas o pată în partea stângă, lângă păr, remedierea îndoiturilor pe obraji a lăsat unele pete albe și observ o diferență de nuanță ca și cum fotografia ar fi fost spălată. Ar trebui umblat, după opinia mea, un pic la contrast. Dacă modificați un pic contrastul nu am nimic împotrivă să o uploadați la Commons peste imaginea mea. --Donarius (discuție) 29 mai 2019 20:28 (EEST)
Am înțeles, e bine că mi-ați spus cum ar trebui să fie, deoarece nu am văzut-o în realitate într-o stare bună. Dacă iese bine încerc să fac și prima copertă.--Kunok Kipcsak (discuție) 29 mai 2019 21:48 (EEST)
[1]--Kunok Kipcsak (discuție) 30 mai 2019 20:09 (EEST)
Vă mulțumesc pentru implicare, dar cred că ultima imagine e mai nereușită decât prima. Scanarea e în general superioară calitativ prelucrării digitale. Contururile feței sunt mai clare, iar privirea lui Fănuș Neagu îmi transmite mai multe senzații decât o face prelucrarea digitală. Nu vreau să vă descurajez, dar sunt un perfecționist și mi-aș dori să fie o imagine cât mai reușită. --Donarius (discuție) 30 mai 2019 20:31 (EEST)
Sunt soft-uri care pot da rezultate remarcabile, dar și operatorul trebuie să fie dibaci. Numai că ălea costă și nu știu dacă sunt acceptate de Commons, iar eu duc lipsă de timp. A fost o încercare care mi-o luat max. 5 minute, nu mă supăr.--Kunok Kipcsak (discuție) 30 mai 2019 20:42 (EEST)
Voi mai studia problema, poate găsesc o copertă mai bine conservată. Am salvat și imaginile dvs. --Donarius (discuție) 30 mai 2019 20:48 (EEST)

Autori SF[modificare sursă]

Am început lucrul la Brian Stableford și R. A. Lafferty, sunt curios dacă încerci să traduci unul dintre aceste articole din en. în ro. îți apare vreun mesaj în unealta de traducere că lucrez eu la ele? Apropo, ce ai vrut să spui cu premiul pentru diversitate? --TerraFlorin [discuție] 1 iunie 2019 09:20 (EEST)

@Terraflorin: Primesc următorul mesaj: „Aceasta este o traducere încă nefinalizată a utilizatorului Terraflorin. Asigurați-vă că vă coordonați cu utilizatorul care a efectuat traducerea curentă.” Nimeni nu poate face traducerea, cu excepția lui Terraflorin. Premiul pentru diversitate este cel de la 7.3. Practic, Ionutzmovie a câștigat două premii, nu unul: cel de la 7.1 și cel de la 7.3, adică va primi un voucher în valoare de 300 de euro. --Donarius (discuție) 1 iunie 2019 13:22 (EEST)
Dar dacă încerci să traduci din altă limbă articolele respective îți mai apare mesajul? Am înțeles demult cu „diversitatea”, dar ar trebui schimbat și aici regulamentul- nimeni să nu poată câștiga 2 premii. Anul ăsta acela de 100 era cam al tău... --TerraFlorin [discuție] 2 iunie 2019 08:44 (EEST)
Dacă încerc să traduc articolele din alte limbi nu-mi mai apare mesajul. --Donarius (discuție) 2 iunie 2019 11:48 (EEST)

Biserica Uspenia[modificare sursă]

Care biserică mai este cu numele ăsta?--MSClaudiu (discuție) 17 iunie 2019 22:32 (EEST)

@MSClaudiu: Biserica Uspenia din Slava Rusă (http://www.psse.ro/eparhia/manastiri/manastirea-de-calugari-uspenia), Biserica Uspenia din Târgu Frumos (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Biserica_%E2%80%9EUspenia%E2%80%9D_din_T%C3%A2rgu_Frumos2.jpg), Biserica Uspenia din Climăuți (https://www.biserici.org/index.php?menu=BI&code=6734), Biserica Uspenia din Fântâna Albă (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Успенський_собор_старообрядців.jpg), Biserica Uspenia din Moscova (ru:Успенский собор (Москва)), Biserica Uspenia din Vitebsk (ru:Успенский собор (Витебск)), Biserica Uspenia din Varna (ru:Успенский собор (Варна)), Biserica Uspenia din Odesa (ru:Успенский собор (Одесса)), Biserica Uspenia de la Lavra Pecerska (ru:Успенский собор Киево-Печерской лавры), plus restul bisericilor ruse și ucrainene care se mai găsesc aici ru:Успенский_собор și ru:Успенская церковь. Mai sunt, din câte știu, câteva biserici numite Uspenia în Republica Moldova. --Donarius (discuție) 18 iunie 2019 07:03 (EEST)

Da, dar din câte vad nu au articol pe Wikipedia în romana.--MSClaudiu (discuție) 18 iunie 2019 08:42 (EEST)

@MSClaudiu: Deocamdată. --Donarius (discuție) 18 iunie 2019 15:35 (EEST)