Discuție Utilizator:Donarius

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search


Modul:Authority control[modificare sursă]

Salut. Încă lucrez la el, am văzut că în limba engleză afișează mai multe informații. Dacă funcționează îl mențin dacă nu dau revenire.--MSClaudiu (discuție) 11 martie 2019 20:48 (EET)

Mi-am dat seama. Eu încerc să verific alte chestii. --Donarius (discuție) 11 martie 2019 20:50 (EET)
@MSClaudiu: Ce încerci să faci cu Help:Authority control, de ai șters varianta Informații bibliotecare? --Donarius (discuție) 11 martie 2019 20:55 (EET)
AAA. Nu am terminat procesul de traducere. Încerc la pagina (ex:William Etty) să îl fac să afișeze cum trebuie mai ales categoriile. Asta cred că e singura problemă rămasă. Nu îl schimb traduc și partea aia. Are mai multe informații externe versiunea nouă.--MSClaudiu (discuție) 11 martie 2019 20:59 (EET)
@MSClaudiu: Intenționezi să creezi pagini pentru identificatorii în roșu? Dacă tot i-ai adăugat, ar fi util să aibă și pagini. --Donarius (discuție) 11 martie 2019 21:08 (EET)
Da am să creez. Mersi pentru ajutor.--MSClaudiu (discuție) 11 martie 2019 21:17 (EET)
Articolele există, dar deocamdată nu pot schimba denumirile din cauza unui administrator de rea-credință.--MSClaudiu (discuție) 11 martie 2019 21:50 (EET)
Am creat Ajutor:Informații bibliotecare‎.--MSClaudiu (discuție) 11 martie 2019 22:21 (EET)

Infocaseta - modificări[modificare sursă]

Salut, Donarius. Uneori imaginea în Wikipedia română iese mai mare decât în alte Wikipedii. De exemplu acum Naomi Ragen. Imaginea e mai mare , fără justificare, decât cea din Wikipedia engleză și ebraică. Ăsta era motivul pentru care optasem pentru 200 px și nu 250 px. Trebuie să existe proporții în mărimea imaginilor, ca să nu apară situații în care, să zicem, Shakespeare sau Eminescu, cu portrete pictate mai de departe, să aibă imagini mai mici decât unii scriitori mai puțin însemnați sau decât un deputat oarecare în parlament, care au fotografii luate de aproape. Văd că la infocasetă s-a ales special rubrica image și imagesize pentru a nu se intra în conflict cu imaginea din wikimedia, nu am ințeles pentru ce, doar nu e obligatoriu ca în toate wikipediile din diverse limbi să figureze tocmai imaginea și mărimea din wikidata. Cum se poate totuși modifica mărimea imaginii în infocasetă. Odată mi-ai dat niște sfaturi, dar nu am reușit să schimb ceva. Ewan2 (discuție) 15 martie 2019 22:45 (EET)

@Ewan2: Poate fi folosit parametrul „imagesize” pentru a configura dimensiunea imaginii din infocasetă. Puteți să împingeți acoladele un rând mai jos și să adăugați textul „| imagesize =”, adăugând după egal dimensiunile care vi se par cele mai potrivite. Țineți cont, însă, de faptul că nu toți avem aceeași rezoluție a ecranului pe care privim o imagine. Unii au ecranul mai lat, iar alții mai îngust, deci trebuie găsită o rezoluție ideală care să facă imaginea vizibilă pentru toți. --Donarius (discuție) 15 martie 2019 23:51 (EET)
Mulțumesc, am să încerc.Ewan2 (discuție) 15 martie 2019 23:59 (EET)

E în regulă, mulțumesc încă odată.Ewan2 (discuție) 16 martie 2019 00:04 (EET)

@Ewan2: În ceea ce privește legenda imaginii din infocasetă, e mai eficientă modificarea direct în Wikidata. Pașii ar fi următorii: edit (la imagine), add qualifier la media legend, selectați media legend și introduceți în căsuța următoare textul, după care completați ro la codul limbii și apoi apăsați publish. Rezultatul se va vedea în legenda imaginii de la noi. --Donarius (discuție) 16 martie 2019 00:16 (EET)
Am reușit, mersi, mersi.Ewan2 (discuție) 16 martie 2019 00:20 (EET)

Salut[modificare sursă]

Rugaminte esti activ si pe en.wiki? deorece sunt probleme cu editorii maghiari. Acest subiect a mai fost comentat vezi aici. Maghiarii sustin ca istoria romanesca este falsa. Cum ca comunistii ne-au falsificat istoria..samd. Lumea uita de istorici precum Alexandru D. Xenopol, Dimitrie Onciul, Nicolae Iorga sau Constantin C. Giurescu... multe din operele lor nu sunt mentionate pe en.wiki prin simplu fapt ca au fost sterse de nationalisti maghiari.--5.15.89.158 (discuție)

Stimate anonim/ă, mă feresc, în general, să completez/corectez articole pe subiecte pe care nu le stăpânesc. Chestiuni precum originea unui popor sau a unei limbi nu pot fi lămurite prin contribuțiile noastre pe Wikipedia, ci ar trebui să fie treaba istoricilor și lingviștilor. Ceea ce putem face noi aici este să menționăm acele ipoteze (puncte de vedere) care sunt susținute de surse de încredere. Mai mult nu putem face, deoarece contribuțiile vor fi șterse. Așa funcționează Wikipedia și putem să ne conformăm sau nu. --Donarius (discuție) 16 martie 2019 00:10 (EET)

Protest împotriva filtrelor Upload din EU ...[modificare sursă]

colegii germani, administratorii WIKIPEDIA protestează împotriva reformei dreptului de autor in Uniunea Europeană și închid pe 21 martie serverele de limbă germană. Protest

Ce părere au români? cu stimă

Constantin.prihoanca (discuție) 20 martie 2019 09:58 (EET)

Uniunea Europeană pregătește prin reforma CopyRight-ului unb instrument de cenzură a informației pe internet. Am scris despre asta aici Wikipedia Germană închide pentru 24 de ore serverele de web pentru a protesta față de articolul 13 din noua directivă care favorizează cenzura: ”Aus Protest gegen die EU-Urheberrechtsreform wird die deutschsprachige Wikipedia am 21. März 2019 für 24 Stunden abgeschaltet (gemäß Meinungsbild der Community).” Protestul colegilor din Germania a fost decis prin sondaj între 1-8 martie aici și este de atunci public pe prima pagină a wikipediei germane
cu stimă, Constantin.prihoanca (discuție) 20 martie 2019 13:20 (EET)

Traducere[modificare sursă]

Bună seara. Aș dori să știu dacă puteți și dacă vreți să traduceți articolul Duma-István András⁠(hu) de la Wikipedia maghiară, întrucât eu nu cunosc limba iar unealta de traducere a Google nu funcționează cum trebuie pe texte din maghiară în română. Rămân dator dacă o faceți.--Kunok Kipcsak (discuție) 22 martie 2019 22:37 (EET)

@Kunok Kipcsak: Pot să traduc, dar sunteți sigur că e notabil? În plus, articolul maghiar nu are surse. Dacă răspundeți da la prima întrebare, am să traduc. --Donarius (discuție) 22 martie 2019 22:45 (EET)
De profesie e istoric (și cred că și folclorist) și e cunoscut în Ungaria, în timp ce la noi e anonim. E președintele Asociației Ceangăilor Maghiari din Moldova cu sediul la Bacău, echivalenta Asociației „Dumitru Mărtinaș”. Cam greu de spus cum e cu istoricii mai puțin cunoscuți.--Kunok Kipcsak (discuție) 22 martie 2019 22:49 (EET)
@Kunok Kipcsak: Am creat articolul András Duma-István. V-aș ruga să-l completați cu surse pentru a nu fi ulterior propus pentru ștergere de unii dintre colegii noștri mai zeloși. --Donarius (discuție) 23 martie 2019 00:29 (EET)
Mulțumesc! Încerc de mâine.--Kunok Kipcsak (discuție) 23 martie 2019 00:30 (EET)