Discuție Utilizator:Donarius

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search


CEE Spring (sau sprint?) 2020[modificare sursă]

Cred că se va repeta scenariul de anu' trecut, doi se ceartă și al treilea câștigă :D sau iepurii fug tare la start dar țestoasa câștigă. ))) Acum să vedem cine va fi al treilea (sau țestoasa) --TerraFlorin [discuție] 3 aprilie 2020 12:51 (EEST)

@Terraflorin: Nu-mi fac iluzii că voi câștiga ceva. Particip pentru că vreau. Tu însă ai șanse. --Donarius (discuție) 3 aprilie 2020 17:30 (EEST)
Fratili meu alb, da' le arhivezi la foc continuu, nu ar trebui, dacă le-ai grupat pe ani să le arhivezi când trece anul sau când e pagina prea mare. Zic și eu, nu dau cu barosul, căutam discuția cu https://tools.wmflabs.org/refill/ (șanse ai mari, ai mai câștigat, până la finele lui mai e drum lung, cu din alea: #stați acasă... pe wikipedia, ce altceva)--TerraFlorin [discuție] 4 aprilie 2020 10:36 (EEST)
Păi dacă tot te-am rugat ceva și nu mi-ai răspuns și dacă alții mi-au răspuns iritați, am considerat că nu mai are rost să mai continui acele discuții. --Donarius (discuție) 4 aprilie 2020 10:41 (EEST)

Fac și eu ce și când pot.--TerraFlorin [discuție] 4 aprilie 2020 11:01 (EEST)

OK. --Donarius (discuție) 4 aprilie 2020 11:18 (EEST)

Avala Films[modificare sursă]

Mută Fabuloasa aventură a lui Marco Polo la coproducții, te rog. Ms. --TerraFlorin [discuție] 4 aprilie 2020 18:37 (EEST)

Borg[modificare sursă]

Salut. Am vrut să las asta pe mâine sau când o funcționa cum trebuie Wikidata.--TerraFlorin [discuție] 7 aprilie 2020 14:05 (EEST)

Ok, sper să se rezolve cât mai repede. --Donarius (discuție) 7 aprilie 2020 14:07 (EEST)

Luigi Giuseppe Lasagna[modificare sursă]

Ciao Donarius, tutto bene? Grazie per la visita.

Io e la mia famiglia stiamo bene, quì a Caselle Landi sembra che il virus ci sia poco. Grazie di tutto. Rei Momo (discuție) 8 aprilie 2020 13:11 (EEST)

Generali români[modificare sursă]

Dc. te ajută cu ceva - Listă de generali români‎- de la sl.wikipedia. --TerraFlorin [discuție] 13 aprilie 2020 15:18 (EEST)

O știu. Am transferat unii generali de acolo.--Donarius (discuție) 13 aprilie 2020 15:19 (EEST)
Nu are așa multe legături roșii, mulțumită și ție. Arată bine. Nu mă apuc să-i pun referințe, tabele, date biografice etc. --TerraFlorin [discuție] 13 aprilie 2020 15:23 (EEST)

Fișier:Alexandru Lazăr.jpg Este aceeași față. nu? Sprâncenele, bărbia, ochii... --TerraFlorin [discuție] 13 aprilie 2020 16:17 (EEST)

Plus obrajii și buzele. Alexandru Lazăr pare să fie Malinovski. Cine o fi Șova? N-am copiat toată distribuția, dar actorul joacă profesionist, deci sigur nu e un amator. --Donarius (discuție) 13 aprilie 2020 16:24 (EEST)

Listă de actori japonezi[modificare sursă]

Salut! Vă mulțumesc pentru toate corecturile și completările de la filmele japoneze. Credeam că dacă intru pe pagina de actori, pot să aleg varianta corectă de nume, dar am rămas dezamăgit, pentru că e o harababură și nu poți să ai încredere dacă ce este trecut acolo, este corect. La orice literă te uiți, aceasta este ba e la pozitia prenumelui, ba pe cea a numelui. La capitolul actori am găsit actrițe. Inițial nici nu am observat că actrițele sunt trcute la coada listei. Începusem să scriu o indicație cum este structurată lista și cum trebuie completată, dar am renunțat (am mascat-o în editor, se poate citi acolo) până nu discutăm. Doresc să fac câteva propuneri, în primul rând pentru că sunteți cel mai bun specialist în transliterare, dar dacă doriți ne putem adresa și invita la discutie și alte persoane. Concret, ținând cont că pentru noi este dificil să distingem la japonezi numele de familie de prenume, cât și prenumele feminine de cele masculine (pozele în acest caz ar fi de mare folos), aș face următoarele propuneri:

  • separarea listei: o listă de actori și o listă de actrițe, cu avertizare și trimitere spre cealaltă pagină;
  • trecerea în partea superioară a listelor a unei scurte descrieri a strcturi numelor de persoană din cutuma japoneză;
  • sortarea în ordine alfabetică după numele de familie;
  • un control ulterior în vederea eliminării eventualelor greșeli;

Eu zic că ar merita efortul, iar dacă sunteți de acord, putem trece aceste detalii la „Discuții” în pagina „Listă de actori japonezi” pentru a participa și alții la îmbunătățirea ei. --F.hilbert (discuție) 15 aprilie 2020 17:43 (EEST)

@F.hilbert: Treceți la „Discuții”. În ceea ce privește numele japoneze, ele sunt scrise invers, precum în maghiară, și de aceea apar încurcături. Dacă ar fi creștini ar fi mai ușor de remarcat care e numele și care e prenumele, dar astfel, necunoscând onomastica japoneză, ne încurcăm. De asemenea, prenumele creează dificultăți deoarece nu știm care sunt bărbați și care sunt femei (am întâlnit același prenume folosit și la bărbați și la femei!).
Până acum nu am dat mare atenție listei, mulțumindu-mă să albăstresc legăturile și să inversez ordinea numelor ca în limba română. Cert e că trebuie să existe o uniformizare. Unii actori sunt trecuți mai întâi cu numele, în timp ce alții cu prenumele. Dacă doriți să vă implicați în sortarea lor vă mulțumesc anticipat.
Indicația pe care ați scris-o este utilă și ar trebui să devină vizibilă pentru a-i ajuta pe ceilalți să poată completa corect lista.
În ceea ce privește separarea în două liste observ că nu avem o astfel de separare decât la modul general și la genul porno. Aș prefera să-și mai spună și alții opinia în această privință, eventual dintre cei care au mai multă tangență cu acest subiect. --Donarius (discuție) 15 aprilie 2020 18:10 (EEST)

slovacă-slovenă[modificare sursă]

Mereu traduce așa unealta, trebuie să schimb mereu manual, pe asta am ratat-o. --TerraFlorin [discuție] 17 aprilie 2020 12:01 (EEST)

Și tu ai fost cuminte ultimele ore, mă gândeam eu că scoți cât de curând ceva gras de la cuptor, și încă cum :D --TerraFlorin [discuție] 18 aprilie 2020 19:57 (EEST)

Cenușă (film)[modificare sursă]

„Cenușă” sau „Cenușa”? Nu doar pentru că din timpul tinereții știam că titlul era articulat, adică „Cenușa”, dar mi-am luat timp să caut peste tot care titlu e bun. Am două postere, ambele sunt nearticulate (Cenușă), dar câte afișe românești au fost tipărite cu greșeli (Nu-i pace sub măslini, Copiii căpitanului Grant (film din 1936)...) numai noi știm, așa că nu m-aș mira să fie și cu acesta la fel. În patru cărți, care după cum știm nici astea nu sunt scutite de greșeli, „Dicționar cinematografic” (C. Cristian - T. Rîpeanu p. 329, 460), „Dicționarul actorilor de film” (Toma Iancu, p. 282, 389), „Lume filmului” (C Corciovescu - T. Rîpeanu, p.397, 548, 565) sau T. Caranfil, p708, 1050, 1093), atât la realizator cât și la actori erau în unanimitate trecut „Cenușa”! Ba mai mult, am câteva tăieturi din ziare, în care din 25 ianuarie, până la 1 februarie 1967 la rubrica Cinema, este trecut tot la fel. Și încă una bună (puteam să încep cu asta, să nu mai pierd vremea), în nr. 2 alrevistei „Cinema” din februarie 1966, există articolul „«Cenușa» lui Wajda, sau renașterea scolii poloneze?” de M. Walasek. A meritat să fac un pic de săpături, vă rămâne să trageți concluziile de rigoare. --F.hilbert (discuție) 19 aprilie 2020 14:58 (EEST)

@F.hilbert: Mi-ați dat o temă de gândire. O să mai studiez chestiunea. --Donarius (discuție) 19 aprilie 2020 15:21 (EEST)

Comune[modificare sursă]

Dc. ai timp aruncă please o privire la ce am făcut cu comunele, e bine, nu e bine. M-am apucat și de fotbal, altfel succesul nu e garantat. ;) --TerraFlorin [discuție] 20 aprilie 2020 13:18 (EEST)

O să mă uit. --Donarius (discuție) 20 aprilie 2020 13:48 (EEST)
@Terraflorin: Ce să fac la comune? E doar o listă. --Donarius (discuție) 20 aprilie 2020 13:52 (EEST)
Nu mă refeream la acel articol-listă, ci la cele cu cele 2 comune.--TerraFlorin [discuție] 20 aprilie 2020 13:56 (EEST)
@Terraflorin: Nu uit, am să trec prin articole, dar după ce termin cu Domnișoarele. Nu mai am mult, sper ca până seara să termin. Dacă vrei să-mi dai o mână de ajutor, tradu, te rog, articolele en:Rogatica și en:Rudo. --Donarius (discuție) 20 aprilie 2020 15:36 (EEST)
Ai vizionat integral filmul Marșul spre Drina? Nu mi se pare cine știe ce realizare și în orice caz nu este peste filmele românești produse în aceea vreme.--TerraFlorin [discuție] 21 aprilie 2020 15:07 (EEST)
@Terraflorin: L-am vizionat integral. Este un film făcut în anii 1960, conform directivelor politice din anii 1960, unul dintre puținele filme iugoslave dedicate PRM. Mi-a plăcut mult melodia. Nu-l compar cu filmele românești pentru că nici cinematografia iugoslavă și nici cinematografia românească nu erau cine știe ce în acea vreme. Nici filmul cu țiganii fericiți nu e o mare realizare, nu știu cum de i-a păcălit pe membrii juriilor să-l premieze. --Donarius (discuție) 21 aprilie 2020 15:26 (EEST)
Ori juriul era format din respectiva etnie :) ori n-au găsit alt film mai bun. Nu știu cum de i-au dat Argintul (Marșului spre Drina) la festivalul cela cu puncte...puncte... Poate mă voi ocupa în viitor de premiatul cu aur Službeni položaj, să văd ce e de capul lui, asta dacă nu-l ai deja în plan.--TerraFlorin [discuție] 21 aprilie 2020 15:31 (EEST)
Nu-l am în plan. Îmi ocup timpul liber cu cartea lui Ivo Andric și cu filmele lui Wajda. Am făcut câteva articole despre filmele lui Wajda și e greu de tradus din articolele în limba poloneză, nu atât din cauza limbii, cât mai ales din cauza faptului că am deficiențe în ceea ce privește istoria poporului polonez, așa că mă simt stors de energie. --Donarius (discuție) 21 aprilie 2020 15:37 (EEST)
Vreo idee pentru un titlu mai bun aici? --TerraFlorin [discuție] 22 aprilie 2020 21:09 (EEST)
Lista celor mai costisitoare filme care nu sunt vorbite în limba engleză? Nu știu. --Donarius (discuție) 22 aprilie 2020 21:16 (EEST)
Ceva mai scurt aveam în vedere, l-ai mai lungit cu un cuvânt. Cum cu sănătatea, deja eu unu mă resimt.--TerraFlorin [discuție] 22 aprilie 2020 21:18 (EEST)
De câteva ore încerc să scriu un articol (nu sunt hotărât care), dar nu am niciun spor. Te înțeleg foarte bine. --Donarius (discuție) 22 aprilie 2020 21:25 (EEST)
La mine e mai ușor, am lista în față cu propuneri. Dc. cauți idei de articole poți albăstri articole din Listă de filme străine până în 1989, doar cauți filme produse prin zonă, să se potrivească la concurs. Poate se gândește și @F.hilbert: să participe.--TerraFlorin [discuție] 22 aprilie 2020 21:32 (EEST)
:))) Acea listă cu propuneri e doar o mică parte din lista întreagă pe care am conceput-o. Am să văd cum mă voi orienta. --Donarius (discuție) 22 aprilie 2020 21:36 (EEST)
Soțiile lui Tito nu au articole, sunt 3 leg. roșii, dc. te interesează. (Cred că Muntele Cer și bătălia le ai în vedere)--TerraFlorin [discuție] 23 aprilie 2020 09:57 (EEST)
Nu, în mod curios nu figurează în lista mea. --Donarius (discuție) 23 aprilie 2020 10:07 (EEST)

Municipiu Bosnia și Herțegovina[modificare sursă]

Localitățile respective sunt orașe și au primit titlul de municipiu sau municipalitate datorită unor caracteristici comune dar foarte importante. În plus oraș nu este egal cu sat și din câte văd sediul sau reședința de municipiu nu este un sat ca să fie comună în cazul Bosniei și Herțegovinei în partea de Federație (în Franța toate localitățile sunt comune, dar aici nu are legătură). Și în wikipedia bosniacă scrie localitatatea xxwe este un oraș si municipalitate sau municipiu din .... Populația nu are legătură cu titlul de municipiu ele sunt deja orașe și au îndeplinit criteriile. Mai multe detalii aici.--MSClaudiu (discuție) 23 aprilie 2020 18:04 (EEST)

Eu am vrut o sursă care să folosească acea denumire, după cum mi-ați cerut dvs. mie. În plus, municipalitate și municipiu nu e același lucru. --Donarius (discuție) 23 aprilie 2020 20:24 (EEST)
Comună urbană ar fi o denumire de compromis. Să fac și en:Šabac? că n-am înțeles. Apropo, deschide o secțiune nouă când mai ajungi prin pagina mea de discuții sau scrie la sfârșit că nu găseam mesajul (doar de la istoric...) --TerraFlorin [discuție] 24 aprilie 2020 15:31 (EEST)
Comunele din România interbelică erau urbane și rurale, deci ar putea fi o soluție de compromis și în cazul Bosniei. În ceea ce privește Šabacul îl omisesem data trecută și l-am trecut tot acolo, dar separat. Nu vreau să te obosesc, dacă poți să faci și vrei atunci creează, te rog, acele articole. Mie nu-mi prea place să scriu articole despre localități sau despre regiuni geografice, dar articolele sunt totuși necesare. --Donarius (discuție) 24 aprilie 2020 15:43 (EEST)
Ok, îl fac acum, art. de acest gen sunt mai ușoare decât cele despre regi, de ex. Uite și în Serbia, în Lista cartierelor și suburbiilor Belgradului comunele (municipalitățile) sunt unele urbane și unele rurale (sub-urbane).--TerraFlorin [discuție] 24 aprilie 2020 15:49 (EEST)
@Terraflorin: În România interbelică comuna putea fi de două feluri: urbană și rurală. Vezi Legea de organizare administrativă din 1929 art. 3. --Donarius (discuție) 1 mai 2020 08:05 (EEST)
@Terraflorin: Eu știam că parcă numai Ferentarii și Zăbrăuții sunt cartiere suburbane... :) --Donarius (discuție) 24 aprilie 2020 16:12 (EEST)
În privința Ferentarilor un mucalit a scris în articolul nostru că este „considerată de DailyMail unul dintre cele mai nesigure locuri în care să mergi în vacanță”. Nu știam că Ferentarii au devenit o destinație de vacanță. Probabil că, în timp ce unii merg în vacanță la bulgari sau în Caraibe, alții își doresc să meargă în vacanță în Ferentari. :))) --Donarius (discuție) 24 aprilie 2020 16:15 (EEST)
Depinde fiecare ce senzații tari caută, mai sunt vizitate și locuri bântuite sau cu scurgeri radioactive ! Trebuie schimbat suburban cu rural în articol, în limita timpului disponibil, desigur... --TerraFlorin [discuție] 24 aprilie 2020 16:30 (EEST)

--- Salut, apropo de propunerea ta sr:Општина Вишеград (comuna Višegrad), avem deja pagina orașului Višegrad. Respectând tradiția, se poate face un re-direct de la comună către oraș și pagina poate fi dezvoltată ca și celelalte articole despre comune recent create cu informații și despre oraș și despre comună. --TerraFlorin [discuție] 26 aprilie 2020 12:57 (EEST)

Posibil. Am văzut că există acel articol și că este pe mai multe versiuni și l-am propus. Nu știu cum e cel mai bine. --Donarius (discuție) 26 aprilie 2020 13:01 (EEST)
Mai clar de atât nu-l pot lămuri pe MSClaudiu, da' găsește el vreun subterfugiu )) --TerraFlorin [discuție] 1 mai 2020 08:28 (EEST)

Višegrad[modificare sursă]

Salutări. Ai procedat corect, dar se vedea mai bine pagina așa, eu am mutat special secțiunea, acum e prea mult spațiu gol. Apropo, poți formula mai bine expresia În tunelul unde s-au făcut filmările, s-a pus o placă deasupra intrării cu titlul filmului? Parcă nu sună bine.--TerraFlorin [discuție] 30 aprilie 2020 18:08 (EEST)

Salut. Vizibilitatea depinde de ecranul dispozitivului, așa că mă gândesc că trebuie păstrată o ordine uniformă gen Geografie, Istorie, Demografie, Economie etc. și la urmă În cultura populară, Galerie etc. A doua problemă: „Deasupra intrării în tunelul unde s-au făcut filmările a fost amplasată o placă cu titlul filmului”. Din păcate, apare o cacofonie, așa că trebuie găsită o altă variantă. --Donarius (discuție) 30 aprilie 2020 18:22 (EEST)

Hardware[modificare sursă]

La ideea lui @Strainu: am participat la programul acesta al Fundației Wikimedia, nu știu de ce merge așa greu, nici măcar n-a fost închis cazul (adică încă nu știu câte luni va mai dura până la o eventuală aprobare, apoi alte luni în plus pt. expediere). Cred că o imagine cu laptopul după care lucrez ar ajuta f. mult: taste și ecranul lipit cu bandă izolatoare, fire și șuruburi care se văd. Alt laptop pe care l-am stricat tot pe Wikipedia pornește și se restartează non-stop, altceva nu știe să facă - de pe smartphone nu pot lucra. Știu că și tu ești în situația asta- ce să zic, poate a fost anulat programul.--TerraFlorin [discuție] 1 mai 2020 14:52 (EEST)

Mircea a fost admis, dar încă mai are de așteptat. Noi nici măcar nu știm dacă am fost admiși, așa că dacă vom supraviețui celui de-al doilea val COVID care se anunță prin toamnă vom avea de așteptat suficient. Probabil că Fundația Wikimedia o duce greu, de a ajuns să-mi trimită mesaje să donez fie și 10 lei. --Donarius (discuție) 1 mai 2020 14:59 (EEST)
Ha! La asta mă și gândeam când ți-am scris acest mesaj: la paranghelie (pardon, pandemie) și la Paștele cailor (data exactă când va sosi cotletul la poată/ușă made in China). Măcar nu trăim o apocalipsă zombie, atunci sigur ajungea cotletul. Poate are Străinu ceva informații inside. Mult nu cred că o să mai contribui cu gramofonul acesta.--TerraFlorin [discuție] 1 mai 2020 15:06 (EEST)
Anul ăsta e de facto anulat, pentru că nu se organizează nicio conferință la care să fie livrate. Îmi pare rău, livrarea lor e cea mai problematică parte din program. --Strainu (دسستي‎)  1 mai 2020 19:44 (EEST)

Aleksandar Stanković[modificare sursă]

Acum am văzut, dacă la 12 septembrie 1940, a trecut în rezervă din această poziție (comandant al Gărzii Regale) - atunci a fost general de divizie al Armatei Regale Iugoslave (1918–41). [1] Prima dată m-am luat după faptul că a murit în 1948 și că Armata Populară Iugoslavă a fost creată în 1941. --TerraFlorin [discuție] 2 mai 2020 17:34 (EEST)

@Terraflorin: Am remarcat modificarea și mi-am dat seama că a fost o eroare. Ai citit mesajul lui Strainu de mai sus? --Donarius (discuție) 2 mai 2020 17:36 (EEST)
Da, l-am citit, era de așteptat, cu valul 2 și ce mai urmează, curând nu mai vine ajutorul mult-așteptat. (Dacă te uiţi în istorie, lucrurile de genul acesta durează ani).--TerraFlorin [discuție] 2 mai 2020 17:46 (EEST)

Cheile Ovčar-Kablar[modificare sursă]

Numai dacă te interesează acest subiect, Cheile Ovčar-Kablar (en:Ovčar-Kablar Gorge) (supranumite Muntele Athos al Serbiei) cu 30 mănăstiri construite din sec. 14, cu 12 mănăstiri medievale care încă există. --TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 11:11 (EEST)

Și articol separat la sr.wiki, sr:Овчарско-кабларски_манастири, să fi fost vreo mănăstire românească pe aici??--TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 11:13 (EEST)
@Terraflorin: Uite, ca să vezi cum se potrivește, chiar ieri noapte îl ascultam pe părintele Cleopa vorbind unui grup de sârbi și menționa că a fost la Mănăstirea Ćelije, articol pe care am să-l fac până la sfârșitul lunii. O să fac și cele două articole pe care mi le-ai indicat. Nu cunosc mănăstirile de acolo, de fapt nu am fost niciodată în Serbia. Am însă nevoie pentru articolele despre mănăstiri de trei localități: en:Požega, Serbia, en:Lelić, en:Valjevo, plus muntele en:Povlen. Poate mai ai timp și de ele. --Donarius (discuție) 4 mai 2020 16:47 (EEST)
Unele le-am pus aici să le am în vedere, dar mai las din ele și pt. la anul (care-o mai trăi până atunci), dar propunerile tale de mai sus am să încerc să le realizez până mâine seară.--TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 17:17 (EEST)
@Terraflorin: Vezi primul paragraf de sus. S-a adeverit ce ai spus. Poate faci și en:Kumodraž ca să-mi iau de-o grijă cu generalii. --Donarius (discuție) 4 mai 2020 17:20 (EEST)
Da, mă așteptam chiar de la 1 mai! Acum depinde și unealta cum se mișcă, dacă face față arhivei :D Ok și cu Kumodraž, îl am în vedere, acum m-am apucat de muntele Povlen să mai schimb puțin de la articole cu date demografice, recensăminte... Mai arunc câte un ochi și la un serial TV... --TerraFlorin [discuție] 4 mai 2020 17:26 (EEST)
Salut. De la Lelić am ajuns și la Ohrida, am scăpat ceva din propunerile de mai sus? --TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 17:44 (EEST)
Așa vei fi punctat mai mult. --TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 17:47 (EEST)

Mulțumesc. Nu ai ratat nimic. :) Dacă mai ai nevoie de sugestii, mai am localități și din alte țări, dacă vrei să mai schimbi spațiul geografic. --Donarius (discuție) 5 mai 2020 18:04 (EEST)

Stai așa că abia m-am specializat )) Mai sunt câteva articole de făcut cu orașe mari din Serbia în zona limitrofă României (spre rușinea noastră) și apoi atacăm și alte redute.--TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 18:46 (EEST)
E vorba cumva de Morava de Vest, Ovčar Banja și Muntele Cer? --Donarius (discuție) 5 mai 2020 18:47 (EEST)
Pe prima ai nimerit-o. --TerraFlorin [discuție] 5 mai 2020 20:39 (EEST)

Titular episcopia of Ploiești[modificare sursă]

I wrote an article with a list of the titular bishops of Ploiești (ru:Плоештское викариатство). Is it interesting to you? ~ Чръный человек (discuție) 13 mai 2020 16:08 (EEST)

Nu există o episcopie (ortodoxă) a Ploieștiului; municipiul Ploiești și întregul județ Prahova se află în jurisdicția Arhiepiscopiei Bucureștilor. Titulatura „Ploieșteanul” se referă la altceva (tot așa cum există ierarhi ortodocși cu titulatura „Prahoveanul”, „Nemțeanul”, „Sinaitul” etc.). --Bătrânul (discuție) 13 mai 2020 16:27 (EEST)
Bishops that tituled "Ploieșteanul" usually served as vicar bishops of the Patriarch of Romania or the Arhiepiscopia of Bucharest. It is logical that a settlement on the territory of that archdiocese should be chosen as the titular town. I certainly did not claim that this is a full-fledged diocese. It's just a titular town . ~ Чръный человек (discuție) 13 mai 2020 16:41 (EEST)
Yes, it is an interesting list (you have done a great job), but Sîmbotin has right. There never existed an eparchy of Ploiești. --Donarius (discuție) 13 mai 2020 17:31 (EEST)
There seems to be a misunderstanding. According to Google translator "membru titular" means "full member". But I used terms "titular diocese" and "titular bishop" in English language meanings. Of course, when writing the article I convinced that was only the name of Ploiești, but there was no diocese. ~ Чръный человек (discuție) 14 mai 2020 06:14 (EEST)

Teologie[modificare sursă]

Salut, te-am pus la lucru cu teologii (fără să vreau) . --TerraFlorin [discuție] 24 mai 2020 09:40 (EEST)

Nu-i problemă. Fac un pic de ordine. --Donarius (discuție) 24 mai 2020 09:42 (EEST)
Dacă dorești propuneri de articole (poate la anul, pt. CEE 2021, dc. te mai simți rău acum) - ce părere ai despre en:Karyes, Mount Athos, Mănăstirea Studenica, Mănăstirea Sopoćani, Mănăstirea Mileševa și Mănăstirea Gračanica? --TerraFlorin [discuție] 24 mai 2020 09:46 (EEST)
Nu mai intră anul ăsta, poate la anul dacă vom mai trăi până atunci. --Donarius (discuție) 24 mai 2020 09:47 (EEST)
La anu. Sigur. Poate apar și ceva schimbări, subiecte despre Cipru, Kârgâzstan, Voivodina, secțiuni noi ca Botanică, Filatelie, Istorie antică, Istorie contemporană etc. și un premiu nou pt. diversitate 2- pt. cine scrie câte un articol în fiecare secțiune, ar fi cel mai greu de realizat și ar trebui recompensat ca atare. Depinde și @Gikü: ce părere are sau cine s-o mai ocupa. Dar vorba ta, dacă vom mai trăi până atunci.--TerraFlorin [discuție] 24 mai 2020 09:58 (EEST)

Cat-a-lot[modificare sursă]

Pentru activități de recategorizare în masă puteți încerca gadgetul cât-a-lot de la Commons. Vedeți secțiunea cu același nume de la Utilizator:Strainu/common.js pentru activare. Nu am făcut-o gadget local pentru că mai are bug-uri, dar mare parte din funcționalitate e acolo. Strainu (دسستي‎)  24 mai 2020 09:53 (EEST)

Mulțumesc, o să-l testez. Nu mi-a luat mult oricum, deoarece o parte din sarcini s-au automatizat. --Donarius (discuție) 24 mai 2020 09:55 (EEST)

Wikidata[modificare sursă]

Cred că e o problemă globală- pe en.wiki am creat un articol nou și tot nu mi-a apărut legătura spre Wikidata (cea cu Modifică legăturile sau depinde în ce limbă ai interfața), a apărut doar după ce am editat manual pe Wikidata --TerraFlorin [discuție] 27 mai 2020 19:12 (EEST)

Primul film[modificare sursă]

Salut, nu știu dacă ai observat articolul la care lucrez, Primul film de groază după țară. În privința României, aici scrie că Primul horror românesc va avea premiera de Halloween. Filmul "Domnișoara Christina", regizat de Alexandru Maftei este o adaptare a unei nuvele fantastice scrise de Mircea Eliade. Din distribuție face parte și actrița Maia Morgenstern. (rfi.ro). Dar Domnișoara Christina (film din 1992) este mai vechi (logic) decât filmul omonim din 2013 regizat de Alexandru Maftei, la care face referire rfi.ro. Ai idee dacă mai există vreun film anterior? Nu-mi vine nici unul în minte... Filmele de aici apărute înainte de 1992 nu prea au elemente horror.--TerraFlorin [discuție] 31 mai 2020 15:46 (EEST)

@Terraflorin: M-am gândit și eu la asta, dar filmele de dinainte de 1990 nu mi-au produs niciunul groază. Da, filmul din 1992 e de groază și e chiar mai percutant, din câte îmi amintesc, decât cel din 2013. Acum, depinde ceea ce înțelege fiecare prin „groază”. Era parcă un film Nekro, dar nu-mi aduc aminte dacă era de groază. --Donarius (discuție) 31 mai 2020 15:50 (EEST)
Nekro e mai nou (din 1997) și e considerat mai mult thriller. Așa și De-aș fi... Harap Alb mi s-a părut de groază când aveam 6 ani, dar trebuie să ne luăm după surse de încredere și definiția acestui gen cinematografic. --TerraFlorin [discuție] 31 mai 2020 16:16 (EEST)