Discuție Utilizator:Turbojet

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Arhive[modificare sursă]

2006  • 2007  • 2008 ian–mar  • 2008 apr–iun  • 2008 iul–sep  • 2008 oct–dec  • 2009  • 2010  • 2011  • 2012  • 2013  • 2014  • 2015  • 2016  • 2017  • 2018  • 2019

Rugaminte[modificare sursă]

Rugămintea mea este să vă aruncațai un ochi pe articolul constantin Beroniade și să marcați ca legături intene, acele nume de aviatori pe care le considerați notabile și care încă nu se regăsesc drept astfel de legături. Eu mai mult nu am reușit, pentru că nu am prea multe cunoștințe în domeniul istoriei aeronauticii românești.--Accipiter Gentilis Q.(D) 30 ianuarie 2020 02:45 (EET)

Am făcut. N-am găsit decât doi, Capșa e un pionier cunoscut, iar Rujinschi a ajuns general, a semnalat Donarius. --Turbojet  16 februarie 2020 14:18 (EET)

Mulțumesc. --Accipiter Gentilis Q.(D) 16 februarie 2020 15:46 (EET)

Cerere ajutor ștergere etichetă (articol scriitor contemporan)[modificare sursă]

Bună ziua,

mă puteți vă rog frumos ajuta cu ștergerea etichetei "Acest articol sau secțiune are mai multe probleme. (etc.)" de pe pagina Andrei Mocuța (articol biografic, scriitor contemporan)? Am făcut corecturile necesare cerute vizavi de notele de subsol și formatul standard (în detaliu, conform discuției de pe pagina de discuție a articolului respectiv) și am încercat apoi să șterg eticheta dar mă promptează cu o eroare din care înțeleg ca nu am dreptul sa șterg eticheta pentru ca sunt utilizator nou. Am postat rugămintea aceasta și pe pagina de discuție a articolului respectiv acum cca. 2 săptămâni, însă probabil am greșit ceva în postare pentru ca nu am mai primit raspuns. Mulțumesc anticipat pentru ajutor! --Jaimebeaucouplechocolat (discuție) 18 februarie 2020 23:45 (EET)

@Jaimebeaucouplechocolat: M-am uitat în articol și încă nu sunt rezolvate corect referințele, adică apar legături așa. De ce nu convine așa e o discuție mai lungă. Tocmai pentru a evita inconvenientele s-au făcut formatele {{citat web}} și {{citat carte}}, care nu sunt doar la noi ci și pe alte wikipedii, deci comunitatea consideră că așa este bine. Eticheta o să fie ștearsă după ce această problemă va fi rezolvată. --Turbojet  19 februarie 2020 12:29 (EET)
@Turbojet: Sper că am înțeles corect care era cerința rămasă: am actualizat toate cărțile citate în bibliografie cu {{citat carte}}. Dacă ați mai făcut referire la ceva și mi-a scăpat vă rog să îmi spuneți, altfel dacă am înțeles bine și am actualizat corect vă rog să ștergeți eticheta. Mulțumesc frumos anticipat!--Jaimebeaucouplechocolat (discuție) 2 martie 2020 20:44 (EET)

Problema de fals in declaratii si drepturi de autor[modificare sursă]

Buna ziua,

Absolut intamplator am gasit aceasta pagina https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Emeric_Imre


Lucian Iancu mentioneaza acolo ca a solicitat si primit din partea mea acordul scris. E adevarat ca mi-a solicitat acel acord, pentru ca plagiase puternic in biografia lui Emeric Imre un articol al meu de aici https://www.foreverfolk.com/2009/04/09/emeric-imre.html, iar Wikipedia l-a somat sa il obtina. Doar ca eu nu mi-am dat niciodata acordul, tocmai pentru ca mi se parea normal sa mi-l solicite inainte de a folosi informatiile.

Ce pot face mai departe? Nu, nu vreau sa discut cu Lucian Iancu, care ma injura pe unde apuca.

Multumesc pentru ajutor, Marius

Bună ziua,
Am făcut ce ține de mine, vedeți în articol și în pagina de discuție a articolului. --Turbojet  11 martie 2020 15:37 (EET)

Timișoara 2021[modificare sursă]

Bună ziua. Pentru că se apropie anul dar și pentru că după ridicarea restricțiilor voi avea din nou un timp neglijabil pentru Wikipedia, m-am gândit să vă pun întrebarea asta acum. Ați menționat în câteva rânduri că aveți un proiect personal pentru Timișoara 2021 și văd că lucrați la unele articole. Cum intenționați să centralizați aceste eforturi și să promovați evenimentul? Vă pot ajuta cu ceva contribuții tehnice?

Pentru Iulian Macreanu a funcționat foarte bine crearea unui portal de calitate, care să fie trecut în pagina principală. Portal:Timișoara e momentan într-o stare foarte proastă și cred că ar fi ceva efort pentru a fi adus într-o stare care să permită apariția pe pagina principală.--Strainu (دسستي‎)  27 aprilie 2020 14:28 (EEST)

Mulțumesc, ar fi faină o mână de ajutor.
Nu am nicio viziune. Dacă istoria WWI interesa inclusiv pe români, TM2021 contează pe turiștii străini. Ca să fie o promovare, materialele despre TM2021 ar trebui să apară pe en.wp, că aici străinii nu le accesează. M-am uitat pe en.wp și am constatat că nu au articole separate pentru fiecare capitală/an. Așa că am renunțat să dezvolt ciorna despre TM2021 pe care o începusem în calculatorul propriu.
Am discutat cu organizatorii TM2021, dar ei au nevoie de colaboratori cu ei, sau de proiecte pe care să le finanțeze. Dacă devin organizator voi fi acuzat aici de conflict de interese. Proiect finanțat n-am cum să le propun, iar dacă ei nu finanțează, nici ei nu-și pot tăia felia din acea finanțare, deci nu-i interesează. Și nici regulamentul lor nu le permite astfel de colaborări. Practic ei finanțează proiecte în colaborare între cei din Timișoara cu cei din afara României. Poate ar fi dacă ar exista o colaborare între ro.wp și en.wp — sau de.wp, fr.wp, it.wp, hu.wp, sr.wp etc. În plus, pe ei i-ar interesa un portal de știri despre activitățile lor, cum au pe FB, nu tocmai ce avem noi, ori asta nu corespunde politicilor noastre. Așa că totul aici este ce vrem noi să facem.
Cei doi care mai activează pe astfel de subiecte, Timișorean și Alexandru M. (dacă nu sunt unul și același) au copiat la greu materiale protejate. Insistența pe Openville mă face să cred că sunt PR al acestuia. Ori lumea nu vine într-o capitală a culturii pentru shopping, mai ales în Timișoara, unde mall-urile sunt departe de zonele turistice. Nu am nervi să mă lupt cu ei.
Datorită COVID-19 se discută decalarea programului capitalelor culturale, căci cei de anul ăsta (2020) sigur nu vor putea ține evenimentul și nu este corect să fi făcut investițiile de pomană. Astfel că TM2021 s-ar putea să devină TM2022. Nu am o confirmare, cei dela TM2021 au sugerat, dar au încă același logo, cu TM2021, deci nu e nimic stabilit. Dacă va fi TM2022, avem un răgaz.
Sigur, portalul. Sunt absolut dispus să colaborez, dar nu mă bag singur. Aș prefera să aibă altcineva inițiativa organizării proiectului, căci prea mi s-a dat la gioale când am încercat să am eu inițiativa. Decât să „fac” împotriva vântului, o să mă mulțumesc cu cât va fi. Încă o dată declar că dacă se va vrea, voi colabora. --Turbojet  27 aprilie 2020 15:35 (EEST)
Îmi pare rău să aud asta. Dacă dvs. sau un alt utilizator din TM nu va prelua inițiativa, munca dvs. nu va fi nici pe departe atât de vizibilă pe cât ar putea să fie. Asta e o treabă pentru cei din oraș/județ, nu se poate coordona de la distanță.--Strainu (دسستي‎)  27 aprilie 2020 17:18 (EEST)
Nu știu dacă asta are tangență, am văzut acum, după ce am scris mai sus. Nu știu ce crede el, dacă UVT poate ține cursuri online, nu cred că localurile din Cetate vor putea servi clienții online, ori ăla este marele interes. Însă linia poate ar potența activitatea aici. O să încep să discutăm, la început aici. --Turbojet  27 aprilie 2020 17:59 (EEST)

crearea pagina[modificare sursă]

Salut vreau sa creez o pagina pentru mine Sunt cantaret compozitor si actor si am un parcus destul de frumos national dar si international din ce in ce mai mult

MultumescAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de DanyDmusic (discuție • contribuții).

@DanyDmusic: Mulțumesc că ați apelat la mine, dar eu nu mă ocup de paginile persoanelor din industria de divertisment.
Toate indicațiile de „cum se face” le găsiți la Wikipedia:Asistent pentru a crea articole. Această legătură o aveți și în pagina dv. de discuții, la „Cum să creați un articol”. Citiți și Wikipedia:Notabilitate și Wikipedia:Articole biografice#Oameni_de_cultură_din_audiovizual. Aveți nevoie de surse, citiți Wikipedia:Surse de încredere. În articolul Dany D nu sunt prezentate surse, ca urmare nu poate fi păstrat pe Wikipedia în forma actuală. Dacă vreți să fie păstrat, pezentați acolo surse și traduceți textul în limba română. --Turbojet  30 aprilie 2020 20:08 (EEST)

Tichet[modificare sursă]

Bună seara. Puteți verifica tichetul de aici https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Rumunska_pravoslavna_crkva_u_Ritosevu.jpg pentru a-mi da seama dacă pot transfera imaginea pe Commons ori nu? Mulțumesc. --Donarius (discuție) 2 mai 2020 17:19 (EEST)

Idem https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Rumunska_pravoslavna_crkva_u_Kustilju.jpg. --Donarius (discuție) 2 mai 2020 17:20 (EEST)
Aceste materiale provin de la Academia Sârbă de Științe și Arte, al cărei site are ©2020. Situația este următoarea: cineva a pus la imagini cum că există aprobarea cu tichetul care este menționat acolo. Lanțul de mesaje din tichet este următorul: la primul, cineva de la OTRS a cerut Academiei permisiunea, dând modelul cum să fie aprobarea (la fel ca la noi). Răspunsul Academiei a fost nu aprobarea model, nu enunțarea licenței, ci solicitarea ca materialele să nu fie utilizate contra intereselor Serbiei etc. și solicitarea ca materialele să fie folosite integral și nedistorsionate. Asta eu înțeleg că este „ND”. Apoi urmează o semnalare că au trecut 6 luni fără alt mesaj. Apoi o semnalare de închidere a tichetului. Deci nu există aprobarea corectă și de aia nici n-au transferat imaginile la Commons, le țin la ei, unde adminii de la Commons nu intervin. Personal nici eu nu aș face transferul la Commons. Însă cu mine e altceva: eu pot pierde drepturi dacă fac boacăne pe acolo. Faceți cum credeți, dar dacă cei de la Commons verifică tichetul va fi delicat pentru cei de la sr.wp. --Turbojet  2 mai 2020 19:21 (EEST)
Vă mulțumesc. E păcat că s-a întâmplat așa. Atunci nu le transfer nici măcar local la noi. --Donarius (discuție) 2 mai 2020 19:27 (EEST)

Infocaseta Clădire[modificare sursă]

Bună ziua. Vă rog să adăugați imagine din interior (P5775) (exemplu), eu nu am acces,. Mulțumesc. Coagulans (discuție) 27 iunie 2020 06:54 (EEST)

@Coagulans: Salutări. Formatul {{Infocaseta Clădire}} merge și acum cu două imagini, v-am făcut un exemplu la Utilizator:Turbojet/test. Vedeți acolo ce parametru trebuie și cum se folosește ca imaginile să aibă aceeași dimensiune. Dacă aveți nevoie de altceva, spuneți. --Turbojet  27 iunie 2020 16:05 (EEST)
PS. Cu imaginea de la Wikidata imagine din interior (P5775) trebuie să mai fac teste, codul nostru diferă de cel de la hu.wp. --Turbojet  27 iunie 2020 16:09 (EEST)
PPS. Pentru a putea testa modificarea pe care o doriți trebuie să existe deja un articol aici, pe ro.wp, legat la Wikidata, iar acolo să existe deja imaginea de interior. Aveți un asemenea articol? --Turbojet  27 iunie 2020 16:18 (EEST)
Ar fi acesta. Pe hu.wp s-a utilizat Infocaseta Castel (fără p5775). Coagulans (discuție) 27 iunie 2020 19:19 (EEST)
Info Castel completată acum. - Coagulans (discuție) 27 iunie 2020 20:07 (EEST)
Mă ocup. Am văzut la hu.wp. Codul nostru este altfel, nu merge prin simpla copiere a unei secvențe de la hu.wp. Am reușit la previzualizare să afișez imaginea de interior cu infocaseta Clădire, dar încă am probleme. --Turbojet  27 iunie 2020 20:34 (EEST)
Regret, nu-mi iese. E ori imaginea de interior, ori harta. Nu știu cum să rezolv să funcționeze ambele și dacă schimb, fac praf hărțile. --Turbojet  27 iunie 2020 21:39 (EEST)
Mie nu mi-a reușit la fi:wp. Am pus la câteva wp-ii, în special pentru muzeu. La ja.wp harta este pinned. - Coagulans (discuție) 28 iunie 2020 04:04 (EEST)
Am testat codul Clădire pe {{Infocaseta Aeroport}}. Pare să funcționeze ultima modificare, plasată între caption și image2.
Ar fi și plan view image (P3311).- Coagulans (discuție) 29 iunie 2020 14:38 (EEST)
Am incercat. Merge doar cu imaginea de la Wikidata, nu cu parametru de aici. Imaginile au dimensiuni diferite și merge doar cu dimensiune fixă. Trebuie să meargă cu parametrul „image size =”, ca să fie toate egale, dar încă nu merge. Nu pot lăsa codul propus de dv. acolo deoarece dă peste cap imaginile din articolele unde parametrul image_size este precizat. --Turbojet  30 iunie 2020 08:51 (EEST)

TWB[modificare sursă]

S-a mai întâmplat ceva sau mai trebuie niște reamintiri?--Strainu (دسستي‎)  20 iulie 2020 16:09 (EEST)

Absolut nicio mișcare. Mă tem că dacă insistăm refuzul va fi mult mai explicit. :( --Turbojet  21 iulie 2020 20:37 (EEST)
E ok, rezultatul va fi același, doar că așa vom ști că am încercat.--Strainu (دسستي‎)  23 iulie 2020 19:00 (EEST)
Fă cum dorești. Dacă iese ceva, foarte bine. --Turbojet  23 iulie 2020 23:24 (EEST)

Confidențialitate[modificare sursă]

Adus de la Special:Permalink/13598967#Confidențialitate. Mi-am mutat aici mesajul pentru a nu polua un thread care ar trebui să fie despre comemorarea unui fost wikipedist. //  Gikü  vorbe  fapte  7 septembrie 2020 16:24 (EEST)


Cât nu e târziu, aș vrea să confirm că nu încălcăm dreptul regretatului nostru coleg la o viață privată, prin dezvăluirea numelui său real și afișarea fotografiei. Din câte țin minte, Silenzio nu a publicat de unul singur niciodată pe Wikipedia astfel de informații și, dacă așa este, nu știu cât de îndreptățiți suntem să o facem noi. //  Gikü  vorbe  fapte  7 septembrie 2020 13:26 (EEST)

Ba da, chiar de trei ori. În plus, familia a publicat un necrolog în care spune acest lucru. --Turbojet  7 septembrie 2020 14:27 (EEST)
De trei ori ce? Aș aprecia cel puțin câte un diff pentru nume și poză. Mai ales pentru poză, pentru că numele (mai exact, participarea la wiki) a fost într-adevăr divulgat(ă) în necrolog. //  Gikü  vorbe  fapte  7 septembrie 2020 16:24 (EEST)

Giku, referitor la nume aveti niste referinte in necrolog. Accesati-le va rog. Relatia dintre A. H. si contul Wikipedia este statuata de AH in comentariul de la incarcarea une unei poze -aflata la ref. si de altcineva, independent, aflata tot la ref.--Accipiter Gentilis Q.(D) 7 septembrie 2020 17:21

@Accipiter Gentilis Q.: Mulțumesc, recunoscusem mai devreme acest lucru: Special:Diff/13599113. //  Gikü  vorbe  fapte  7 septembrie 2020 17:40 (EEST)

@Gikü: în necrolog[ul în care se spune că a fost admin pe wiki - later edit] este și o fotografie cât se poate de clară, deci cred că chestiunea cu fotografia a fost rezolvată post hoc. Uneori lucrurile astea când se întâmplă merg în sensul firesc, dacă înțelegeți ce vreau să spun. --Accipiter Gentilis Q.(D) 7 septembrie 2020 18:55 (EEST)

Am spus sursa pozei când am încărcat-o. Poate vom obține și o aprobare OTRS, dar zilele astea zic să nu presez familia. --Turbojet  7 septembrie 2020 18:59 (EEST)

@Gikü: moartea, este un lucru firesc și la fel de firească este dorința celor care l-au apreciat pe cel adormit, de a-l păstra în memorie. Știți cum e însă când cineva se duce "dincolo" neașteptat, uneori lucrurile se rezolvă puțin precipitat. Sunt de aceea mai mult decât convins că discuția are de ce să se încheie chiar în acest moment și chiar aici, eventuale alte nedumeriri putând fi discutate în mod privat. Eu unul m-aș concentra pe traducerea paginii de reguli aplicabile în acest context, de la en.wiki. Părerea mea... --Accipiter Gentilis Q.(D) 7 septembrie 2020 19:08 (EEST)

Am Rezolvat Rezolvat cu traducerea și am anunțat la Cafenea că trebuie îndrumarea discutată.--Accipiter Gentilis Q.(D) 7 septembrie 2020 23:49 (EEST)
Mulțumesc. Desigur că trebuia făcută. --Turbojet  8 septembrie 2020 08:02 (EEST)