Discuție Utilizator:Tgeorgescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Arhive: 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.


Utilizatorii noi ar face bine să nu se certe cu mine, căci eu (în special pe en.wiki) sunt un magnet pentru utilizatori care au fost blocați pe termen nedefinit. Secretul? Caut să urmez politicile și îndrumările Wikipediei cu mare scrupulozitate. Dar cei străini de regulile Wikipediei nu înțeleg asta.

Wikipedia are reguli care guvernează cum trebuie redactorii să editeze, cum trebuie să se comporte și cum sunt mediate conflictele. Oricine are dreptul la greșeli ocazionale, dar a persista în greșeală va conduce la blocare. Dorința noastră este însă ca cei care încalcă regulile noastre să se pocăiască de asta și să devină redactori conștiincioși. Decizia de a urma regulile noastre este întotdeauna o alegere personală, dar are consecințe enorme pentru activitatea dvs. pe Wikipedia. Nu pot decide în locul dvs., dar pot să vă spun că este înțelept să urmați regulile noastre. Deci nu urmăresc să vă văd blocat. Dar dacă nu puteți face față, veți fi blocat. Eu nu vă pot alunga de pe acest website, de fapt există un singur redactor care vă poate alunga de pe acest website, acel redactor sunteți dvs. Ideea cu privire la citirea regulilor noastre este să vă schimbați comportamentul. Noi dorim ca să vă comportați conform regulilor enciclopediei noastre, dacă nu puteți face asta veți fi blocat sau alungat.

Eu dau revenire doar la editări despre care îmi este clar că sunt en:WP:CB (vorbind din punctul de vedere al cunoașterii academice), deteriorează articolul sau violează WP:POL. Nu dau revenire dacă asta îmi este incert. Cred că trebuie să vă decideți dacă sunteți pentru sau contra regulilor noastre. Dacă acționați contrar regulilor noastre veți avea probleme pe acest website. Dacă editările dvs. sunt conforme cu WP:POL, ele vor rezista probabil în timp, altfel orice redactor experimentat va trebui să vă dea revenire. Prin a afirma asta nu sunt agresiv, ci spun lucrurilor pe șleau. (Olandezii sunt foarte direcți cu privire la ce greșesc alții.) Sunt direct, nu rău intenționat. Pot părea rău, dar de fapt nu fac altceva decât să apăr normele și valorile acestui website. Sunt foarte dur cu bigoții, dar rezonabil și conciliator cu oamenii rezonabili. Cu oamenii care se arată rezonabili sunt mult mai conciliant decât alți utilizatori experimentați.

Nu urăsc redatori în calitate de persoane; urăsc încălcarea regulilor noastre. Consider că orice redactor își poate schimba comportamentul în orice moment. Puțini din cei care se angajează în războaie de editare fac în mod real asta, dar e deja altă treabă. Atât timp cât știți când să vă opriți, vi se poate ierta aproape totul pe Wikipedia. Nu greșeala conduce la blocare, ci a persista în greșeală. Excepții: outing și amenințările juridice.

Wikipedia are un obiectiv (scop), are norme și valori; cei care le încalcă sunt blocați sau alungați.

Nu sunt absurd: dacă îmi oferiți WP:SURSE că aveți dreptate, voi scrie eu însumi din punctul dvs. de vedere.

Am puterea de a bloca pe cineva? Nu, nu sunt administrator. Am puterea de a izgoni de pe Wikipedia pe cine vreau? Nu. Eu n-am blocat pe nimeni, dar am reclamat frecvent încălcări ale regulilor noastre, care s-au soldat deseori cu blocări, în multe cazuri definitive (adică pe termen nedefinit). Eu sunt tolerant și înțelegător, dar astea nu trebuie confundate cu tâmpenia, nu pot fi luat de prost de adversarii principiilor impuse WMF.

Rugăminte[modificare sursă]

La pagina http://ro.wikipedia.org/wiki/Diana,_Prin%C8%9Bes%C4%83_de_Wales, la final, apare un mesaj scris cu roșu, Eroare la citare: <ref> tags exist for a group named "N", but no corresponding <references group="N"/> tag was found... Nu știu cum să îl înlătur. Mă poți ajuta, te rog? Multumesc anticipat! Luiza1202

Am adăugat <references group="N"/>. Sper că l-am pus la locul potrivit. Tgeorgescu (discuție)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Tgeorgescu. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Rebel.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Buna seara[modificare sursă]

Vad ca sunteti pe net, si as dori sa ma ajutati, daca se poate, nu am mai intrat de multi ani pe wiki la tradus si apar erori urte. am tradus un ciot [[1]] si chiar titlu nu are diacritice, nu stiu cum sa corectez eroarea din titlu. Multumesc !

Cumanul

Ok, l-am redenumit. Tgeorgescu (discuție) 20 septembrie 2011 20:59

(EEST)

TUSC token ca39a350b802966f80e424cd7578f0ea[modificare sursă]

I am now proud owner of a TUSC account!


New sign-up page for the Medical Translation Project[modificare sursă]

Hey!

This is a friendly reminder that the sign-up page at the Medical Translation Project (previously Translation Task force) has been updated. This means everyone has to sign up again. Using the new page it will be easier for us to get into contact with you when there is work available. Please check out our progress pages now! There might be work there already for you.

We are also very proud to introduce new roles and guides which allows people to help who don't have medical knowledge too!

Here are ways you can help!
Community organization
We need involved Wikipedians to engage the community on the different Wikipedias, and to spread the word!
Assessing content
We need language knowledgeable Wikipedians (or not yet Wikipedians) who indicate on our progress tables which articles should and should not be translated!
Translating
We are always on the look-out for dedicated translators to work with our content, especially in smaller languages!
Integration
Translated articles need to be integrated into local Wikipedias. This process is done manually, and needs to take merge or replace older articles.
Template installation
For translations to be more useful templates and modules should be installed. We need people with the technical know-how who can help out!
Programming
Several of our processes are in need of simplification and many could occur automatically with bots.

Please use the sign up page, and thank you guys for all the work you've been doing. The translation project wouldn't be possible without you!


-- CFCF 🍌 (email) 13:09, 24 September 2014 (UTC)

Please protected United States forever[modificare sursă]

Please protected United states in this languange forever.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Nikolas.Sudarpo (discuție • contribuții).

Mesaj nou[modificare sursă]

Bună ziua, Aveți un mesaj nou pe pagina de discuții Discuție Wikipedia:Fără cercetare originală.----Valimali67 09 fevruarie 2015 16:39 (EET)

English wiki[modificare sursă]

Salut, am o rugaminte poti sa contribui pe en.wiki? Deoarece sunt multi useri maghiari care isi fac de cap pe articolele despre Istoria Romaniei. Verfica vezi Romanian people, Origins of the Romanians, History of Romania samd. Multe sunt editate de un user maghiar "Boroska". Din pacate sunt foarte puutini romani pe english.wiki cei care se ocupa de Istorie. Codrinb e inactiv de ceva vreme. Vezi si Romanian language "A different view is that these non-Latin words with Albanian cognates are not necessarily Dacian, but rather were brought into the territory that is modern Romania by Romance-speaking shepherds migrating north from Albania, Serbia, and northern Greece who became the Romanian people."

Daca mai cunositi pe cineva va rog sa colaborati fiti mai activi si nu mai lasati pe altii sa-si faca de cap.

Toate cele bune.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 5.15.82.103 (discuție • contribuții).

Filosofii și oamenii de știință nu sunt foarte prietenoși cu miturile. Filosofia și prin urmare știința au apărut prin negarea veracității miturilor. Bunul simț ne spune că Pământul e plat și imobil; știința ne spune că e rotund și se rotește — trageți singuri concluzia. Vedeți The Relavity of Wrong de Isaac Asimov.
Da, asta include miturile inculcate de istoriografia național-comunistă. Mulți români s-au atașat la aceste mituri și cine li le sfărâmă este văzut drept dușmanul țării. Intelectualii demni de acest nume sunt mai degrabă dedicați adevărului decât tribului propriu. Dar unii au rămas la reflexul că gândirea critică ar fi crimă contra orânduirii. Cei care preferă miturile gândirii critice ar face bine să evite Wikipedia. Ea nu este cenzurată pentru a nu leza sensibilitățile fanaticilor, bigoților și ignoranților.
Banc: cum se numește un om care nu are nimic sfânt? Filosof. Filosofia se poate face doar cu ciocanul. Filosofi credincioși există; filosof smerit nu poate exista. Tgeorgescu (discuție) 6 februarie 2019 11:05 (EET)
Utilizatorul a apelat la dv. deoarece Borsoka (din întâmplare îl știu) nu este nici pe departe un filosof neutru, care doar sfarmă miturile naționalist-comuniste românești. Așa cum dv. îi acuzați pe români de partizanat („dacopați” e termenul), Borsoka e „hunopat”. Doar că el este mai abil pe Wikipedia, el nu doar citează sursele care-i convin, ci chiar aduce în discuție surse discutabile, dar care susțin punctul de vedere hunopat, spre a fi acceptate de comunitatea de pe en:wp.
Aici nu este vorba de lupta între BOR (care se autorevendică a fi reprezentanta românismului) și alte culte, ci de revendicarea Transilvaniei. Susținând teoria rösleriană Borsoka numai neutru nu este. Maghiarilor li se inculcă ideea că este suficient să spună „a fost a mea (lucru care eu personal nu li-l contest), deci eu sunt stăpânul de drept” ca „să li se facă dreptate”, neținând cont de faptul că și turcii pot spune același lucru despre teritoriul Ungariei.
Articolele POV fac, bineînțeles, un deserviciu Wikipediei. Dacă nu doriți să vă legați la cap cu combaterea poziției hunopate a lui Borsoka, vă înțeleg, dar spuneți așa, nu invocați scuza că românii nu admit critica orânduirii, comuniste sau nu, și că tot ce spun românii sunt mituri, iar tot ce spun maghiarii din România ar fi corect. --Turbojet  6 februarie 2019 22:26 (EET)
@Turbojet: Orice monedă are două fețe. Multă istorie care se învață în România pur și simplu nu este credibilă sau bine argumentată pe internațional. Ideea că Transilvania s-ar desprinde de România în urma unor dezbateri de pe en.wiki este pur și simplu ridicolă. Lucian Boia a argumentat că arheologia a dovedit o continuitate de populație pe teritoriul care aparține acum României, dar a argumenta că a fost o continuitate de populație daco-romană (și nu un creuzet de goți, gepizi, pecenegi, cumani, slavi, etc.) depășește puterile arheologiei. Disputa va continua atâta vreme cât se vor susține lucruri care nu pot fi bine dovedite. Acuza de en:nativism (politics) nu este deloc o exagerare, având în vedere ce se predă la facultățile de istorie americane și europene. Pur și simplu naționalismul este depășit, valabil pentru ambele părți. Tgeorgescu (discuție) 6 februarie 2019 22:44 (EET)
Bineînțeles că Transilvania a fost un creuzet de populații. Însă și afirmațiile maghiarilor se bat cap în cap. Pe de o parte afirmă că ei ar fi primii ocupanți, deoarece ar fi ocupat o Transilvanie goală, de pe care populația anterioară, care o fi fost ea, se retrăsese în sudul Dunării, iar pe de altă parte afirmă că ei „au drepturi” pentru că au cucerit prin luptă Transilvania. De la cine, dacă era goală?
Într-adevăr, argumentul naționalist este unul neadmis actual, însă este vânturat de toți, din interes, pentru posturi bine plătite. Cine administrează un teritoriu pretinde ca limba oficială să fie cea a sa și încadrează pe posturile administrative vorbitori ai acestei limbi. Practic „sculați-vă voi, să ne așezăm noi” pe aceste posturi călduțe. Acesta este interesul oamenilor de rând naționaliști în epoca actuală. Iar poziția mea este „scaunul este al celui care îl ocupă, și care nu poate fi ridicat doar prin vorbe (și dv. ați spus asta mai sus), ci doar cu forța”. Vorbele de pe en:wp, într-adevăr, nu sunt suficiente. Lucrul care ar conta ar fi dacă Ungaria ar fi în tabăra care ar câștiga WWIII, iar România în tabăra pierzătoare. Știți că Ungaria, lipsită de resurse pentru industrie (nixi lemn, nixi minerale), se zbate pe plan politic între UE, NATO și Rusia, doar-doar va găsi o cale convenabilă lor de acces la resursele Transilvaniei (adică nu pe poziții de egalitate, ci pe poziții dominante, ca în secolul al XIX-lea), iar cei ca persoana în discuție exaltă oamenii. --Turbojet  6 februarie 2019 23:35 (EET)
@Turbojet: Nu, Borsoka își dă foarte bine seama că pe articolele istorice despre România nu poate obține decât echilibru/remiză. E prea deștept să le facă în mod vădit pro-maghiare (adică partinice). Așa a fost mereu pe Wikipedia: cei care fac în mod vădit propagandă pierd. Naționaliștii pătimași pierd pe en.wiki pentru că nu joacă la remiză. Pentru ei e totul sau nimic, deci se aleg cu nimic. Tgeorgescu (discuție) 7 februarie 2019 05:07 (EET)
Nu e nicio „remiză”, ci propagandă pură, dar hai s-o lăsăm. --Turbojet  7 februarie 2019 11:04 (EET)
Interesant și pertinent aspect subliniat de editorul TG refer la totul sau nimic vs remiză în privința agresivității punctelor de vedere. Aceasta ridică o întrebare despre nivelul de subtilitate a propagandei de diferite tipuri admisibile pe Wikipedia.--93.122.250.169 (discuție) 15 februarie 2019 16:35 (EET)
Wikipedia este o platformă de propagare a en:WP:RS/AC. Așa a fost, așa este și așa va rămâne. În privința asta Wikipedia nu face compromisuri cu nimeni. Tgeorgescu (discuție) 15 februarie 2019 16:38 (EET)
Asta la modul ideal sau in teorie. In practica este o anumită zonă gri legată de cât de RS sau citabile sunt anumite enunțuri din anumite surse.--93.122.250.169 (discuție) 15 februarie 2019 16:54 (EET)

@Tgeorgescu faptul ca ii sustii pe acest maghiari imi pune multe semne de intrebare. Deschide-ti ochii. Boroska, Koertefa, KIENGIR, Fakirbakir si Norden1990 ar fi trebuit de mult sa fie eliminati. Acesti extremisti n-au ce cauta pe wikipedia.

De aici isi culeg informatiile: http://www.hungarianhistory.com/lib/rum.htm site de propaganda maghiar mai sunt si altele.

Nu doar romanii se plang de ei, ci si sarbii, ucrainenii si slovacii. Se implica peste tot au modificat toata istoria Slovaciei [The Hungarian point of view].

Acest "Boroska" are probleme si cu originea romaneasca a lui Iancu de Hunedoara (https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Hunyadi&action=history). Sunt multe surse internationale care atesta originea romana precum si Encyclopedia Britannica vezi https://www.britannica.com/biography/Janos-Hunyadi.Acest comentariu a fost adăugat de 79.115.205.59 (discuție • contribuții).

Atât timp cât WP:CHOPSY nu vor ajunge la consensul că aveți dreptate, certitudinile dumneavoastră se vor topi pe internațional ca omul de zăpadă. Nu e nici vina mea, nici vina lui Borsoka. Tgeorgescu (discuție) 6 martie 2019 20:05 (EET)
Dacă cele mai bune 100 de universități din SUA nu predau covârșitor punctul dvs. de vedere, e o cauză pierdută. Trebuie ca mai întâi să vă impuneți punctul de vedere la Ivy Plus și la top 100 universități din SUA, abia pe urmă puteți avea pretenția că Borsoka & co. nu editează neutru. Pentru că dacă reiese că Borsoka redă corect și echilibrat opiniile acestora, dvs. veți fi cel alungat de pe Wikipedia. După cum a scris Turbojet Nu apelați la Wikipedia și la utilizatorii ei să facă ce nu face ministerul din domeniu, căci Wikipedia doar reflectă, nu completează/explică/corectează (punctul 1) lumea reală. Pentru Wikipedia extremiștii sunt cei care neagă ce se predă la top 100 universități din SUA. Faptul că pe internațional istoricii români nu și-au impus punctul de vedere nu e nici extremism, nici conspirație. Și nici măcar nu e vina mea. Așa că: fără acuze d-astea retardate că aș fi eu responsabil pentru ce predau top 100 universități din SUA. Și normal că Wikipedia ține cu universitățile de vârf, astea-s regulile jocului. Dacă asta consideră IP-ul că ar fi un defect, nu mai are ce căuta nici pe en.wiki, nici pe ro.wiki, căci noi deja ne-am ales partea și nu avem nevoie de trolli. Tgeorgescu (discuție) 1 august 2019 02:17 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Citind articolul Apocrif am găsit următoarea afirmație:

Până în secolul al IV-lea nu a existat o graniță sigură, unanim acceptată, între scrierile canonice și cele asa-zise "apocrife". Ca urmare, foarte multe evenimente, personaje sau episoade, precum viața părinților după trup ai lui Iisus, nașterea și copilăria Lui, coborârea în iad, adormirea Maicii Domnului etc., au fost integrate în Tradiția ortodoxă.

Nu am găsit explicații despre ce deosebește Tradiția ortodoxă de cea catolică, de exemplu. Ați putea concepe un articolaș pe tema aceasta? Cât de mare devine distanța produsă între cele scrise în Biblie și cele propovăduite de preoți? Am îndrăznit să ridic tema „la fileu”, știindu-vă echidistant. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 23 iulie 2019 10:57 (EEST)

@Miehs: Timp de circa 1000 ani ortodocșii și catolicii au constituit aceeași Biserică. Tgeorgescu (discuție) 23 iulie 2019 12:41 (EEST)
Deci răspunsul este da sau nu? --Donarius (discuție) 23 iulie 2019 12:52 (EEST)
@Donarius: Nu știu foarte multe despre tradiția ortodoxă. Aș putea eventual traduce din en.wiki, dacă există ceva pe tema asta. Tgeorgescu (discuție) 23 iulie 2019 13:15 (EEST)

Bună seara. Ați putea traduce articolul en:Sexual abstinence sau l-ați putea scrie de la zero în funcție de sursele la care aveți acces? --Donarius (discuție) 25 august 2019 20:26 (EEST)

@Donarius: Ok. Tgeorgescu (discuție) 25 august 2019 22:55 (EEST)

Comma[modificare sursă]

La Comma trimiterea către Biblia Ortodoxă trimiterea către Wikisursă la Ioan 5:7 (și celelalte) în loc de I Ioan 5:7. Am modificat în text, dar nu face corect legătura. Nu am timp să mă ocup de modificare, puteți corecta dvs. referința pentru a face trimiterea corectă? --Donarius (discuție) 9 septembrie 2019 08:45 (EEST)

@Donarius: OK, încerc. Tgeorgescu (discuție) 9 septembrie 2019 09:08 (EEST)