Wikipedia:Reclamații

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații
Comandă rapidă:
WP:REC

Această pagină este locul unde orice utilizator poate face reclamații cu privire la nereguli observate la Wikipedia, pentru ca administratorii sau ceilalți utilizatori să ia măsurile cuvenite.

Înainte de a adăuga o reclamație aici vă rugăm să vedeți dacă nu cumva puteți rezolva problema singur:

  • În cazul articolelor cu probleme, fie corectați neajunsurile, fie semnalați-le urmînd indicațiile de la Wikipedia:Nereguli.
  • În cazul utilizatorilor ale căror acțiuni sînt inadecvate, încercați mai întîi să discutați direct cu ei. O simplă explicație prietenească poate fi mai eficientă decît o blocare.

Dacă știți deja soluția problemei puteți merge direct la una din paginile următoare, după caz:

În cazurile unde se impune intervenția urgentă a unui administrator căutați un administrator activ în lista de modificări recente (sau folosiți această unealtă automată) și lăsați-i un mesaj pe pagina de discuții.

Observații:

  • Reclamațiile trebuie însoțite de dovezi sau exemple concrete din care să rezulte încălcarea politicilor Wikipediei.
  • Reclamațiile privitoare la comportamentul inadecvat al unui utilizator trebuie să includă dovezi că încercarea de a rezolva problema pe căi amiabile a eșuat.
  • Nu sunt acceptate mesaje noi într-o reclamație închisă.

Pentru a face o reclamație introduceți o nouă secțiune cu un titlu sugestiv (de exemplu „Vandalism repetat”, „Atac la persoană” etc.) și explicați în ce constă problema. Pentru eficiență introduceți legături spre paginile vizate sau utilizatorii implicați.

Folosiți titluri de nivelul doi.


Model de reclamație:

===Titlu===

[[Utilizator:123.123.123.123]] a vandalizat de mai multe ori articolul [[Nume articol]]. L-am avertizat, dar nu încetează. ~~~~


Reclamații curente[modificare sursă]

Sebi Buduroi '99[modificare sursă]

Persistă să șteargă informații din articolele despre zile, după ce a fost avertizat de doi utilizatori. Motivul lui cu informații nenotabile pur și simplu nu stă în picioare, mi se pare absurd să zici că, de exemplu, Joan Miró sau Benny Hill sunt nenotabili ([1]). Dacă dânsul consideră că sunt nenotabili, să-i propună la Pagini de șters cu justificare.— Ionutzmovie discută 22 aprilie 2018 19:28 (EEST)

Plus Kai Siegbahn (laureat Nobel), Giuseppe Peano (matematician celebru), Karl Friedrich, Prinț de Hohenzollern, plus ... Crazy! -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2018 19:49 (EEST)
Blocat. Dar acum cine repară? Sunt sute de pagini stricate. -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2018 19:56 (EEST)

Având în vedere istoricul de "originalitate" al utilizatorului în privința istoriei, am revenit acolo unde se putea. Nu rezolva problema complet și probata șters și niște editări constructive, dar e mai puțin de muncă așa. Când o să am un pic de timp, scriu un robot să verifice întrările de la aniversări. Strainu (دسستي‎)  22 aprilie 2018 20:17 (EEST)

Cred că termenul de blocare trebuie extins până la o săptămână. După avertizarea din ianuarie, când i-am retras patrula automată, în loc să-și reconsidere activitatea a devenit mai agresiv. //  Gikü  vorbe  fapte  22 aprilie 2018 20:55 (EEST)

109.41.194.90[modificare sursă]

Utilizatorul 109.41.194.90, geolocalizat în Germania, vandalizează în serie articolele despre posturile de radio și televiziune. A fost avertizat de mai multe ori, a fost chiar și blocat, dar degeaba. Solicit blocarea sa pe o perioadă de o săptămână. --Bătrânul (discuție) 21 aprilie 2018 17:00 (EEST)

Blocat 48h. --Strainu (دسستي‎)  21 aprilie 2018 18:34 (EEST)