Wikipedia:Reclamații

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Afișierul administratorilor Cereri de protejare Propuneri de știri Propuneri Știați că Reclamații
Comandă rapidă:
WP:REC

Această pagină este locul unde orice utilizator poate face reclamații cu privire la nereguli observate la Wikipedia, pentru ca administratorii sau ceilalți utilizatori să ia măsurile cuvenite.

Înainte de a adăuga o reclamație aici vă rugăm să vedeți dacă nu cumva puteți rezolva problema singur:

 • În cazul articolelor cu probleme, fie corectați neajunsurile, fie semnalați-le urmînd indicațiile de la Wikipedia:Nereguli.
 • În cazul utilizatorilor ale căror acțiuni sînt inadecvate, încercați mai întîi să discutați direct cu ei. O simplă explicație prietenească poate fi mai eficientă decît o blocare.

Dacă știți deja soluția problemei puteți merge direct la una din paginile următoare, după caz:

În cazurile unde se impune intervenția urgentă a unui administrator căutați un administrator activ în lista de modificări recente (sau folosiți această unealtă automată) și lăsați-i un mesaj pe pagina de discuții.

Observații:

 • Reclamațiile trebuie însoțite de dovezi sau exemple concrete din care să rezulte încălcarea politicilor Wikipediei.
 • Reclamațiile privitoare la comportamentul inadecvat al unui utilizator trebuie să includă dovezi că încercarea de a rezolva problema pe căi amiabile a eșuat.
 • Nu sunt acceptate mesaje noi într-o reclamație închisă.

Pentru a face o reclamație introduceți o nouă secțiune cu un titlu sugestiv (de exemplu „Vandalism repetat”, „Atac la persoană” etc.) și explicați în ce constă problema. Pentru eficiență introduceți legături spre paginile vizate sau utilizatorii implicați.

Folosiți titluri de nivelul doi.


Model de reclamație:

===Titlu===

[[Utilizator:123.123.123.123]] a vandalizat de mai multe ori articolul [[Nume articol]]. L-am avertizat, dar nu încetează. ~~~~


Reclamații curente[modificare sursă]

Discursul lui PheonixRo către Tgeorgescu[modificare sursă]

Mi se pare mie cum sună acest discurs inițiat de PheonixRo sau acest mesaj este calificat un atac la persoană adresat domnului Tgeorgescu? Web Source Content (Discuție) 15 august 2018 11:53 (EEST)

Notă: un anonim a șters mesajul, iar Dan Mihai Pitea l-a refă©ut. Mesajul în întregime clar nu trebuia șters, rămâne partea cu "Eu ți-am spus de prima dată că nu o să înțelegi!" Prefer să nu mă pronunț.--Strainu (دسستي‎)  15 august 2018 12:17 (EEST)
Da, mesajul nu trebuia șters în întregime. Cu toate acestea:
 • Wikipedia nu este un câmp de luptă, astfel că reacțiile brutale nu sunt justificate ca reacție, chiar dacă "ni se pare" că unii au un comportament care ar justifica un pattern problematic de reacție. Una e o reacție fermă și alta una brutală. Nu este în regulă de asemenea nici afirmarea dorinței de escaladare a confruntării.
 • Fiecare își face ce pagină de utilizator vrea, astfel că nu e în regulă să prezumi calitățile intelectuale sau științifice ale cuiva după acest aspect.--Accipiter Q. Gentilis(D) 15 august 2018 12:36 (EEST)
În opinia mea e atac la persoană (vezi acest mod de adresare jignitor: „Tu nu poți să ai un punct de vedere academic! La pregătirea pe care o ai abia aș putea să accept că ai un punct de vedere filosofic sau social.”; sublinierea îmi aparține) și ar trebui sancționat. --Donarius (discuție) 15 august 2018 12:43 (EEST)
@Donarius: E clar! Eu cred că trebuie analizat cu precizie acest limbaj, deoarece PheonixRo ar trebui cel ce trebuie avertizat pentru nerespectarea politicilor privind Proiectul Wikipedia. Web Source Content (Discuție) 15 august 2018 12:56 (EEST)

A se vedea și această opinie. Mai mult nu doresc să mă bag, deoarece până în prezent m-am dovedit a fi semnificativ implicat în discuții cu PheonixRo, în ceea ce privește unele diferențe de opinii --Accipiter Q. Gentilis(D) 15 august 2018 13:08 (EEST)

Eu nu am refăcut nimic, ci doar am șters avertizarea dată lui PhRo, se vede aici; mesajul e în limita suportabilului, e critic la adresa lui Tgeorgescu, dar prin prezumpțiozitatea premiselor e inofensiv: îi critică pagina de utilizator(!?) și apoi o dă pe apoteoza Academiei Române(...), pe care TG ar fi incompetent(!) să o critice; efectul e nul și se întoarce împotriva autorului, de altfel și TG a reacționat amuzat. În plus [atac la persoană șters] ! astea sub formă de Ip-urile ar trebui ignorate, apar mereu acolo unde sunt discuții și conflicte și toarnă gaz pe foc. --Mihai (discuție) 15 august 2018 13:36 (EEST)
Pitea, vreau sa aduci argumente solide pentru aceasta afirmatie cu turnatul gazului pe foc. Daca IPurile sunt wikimuste, atunci userii administratori sunt [atac la persoană șters] ! Faceti bine si măturati [Limbaj răuvoitor] de pe pagina lui Tgeorgescu, altfel Wiki ro este sortitã esecului. 82.137.12.153 (discuție) 15 august 2018 14:58 (EEST)
Citez (în ideea că nu m-am exprimat mai sus inteligibil): Brutalitatea mea însă este o reacție la comportamentul unora dintre voi. & "Cred sincer că am fost prea blând." --Accipiter Q. Gentilis(D) 15 august 2018 14:02 (EEST)
Cum ți se pare acest argument? – Ping pentru @Gikü, Tgeorgescu, Babu: să detalieze mai multe în care au fost informați de această problemă în ceea ce privește pe PheonixRo. Web Source Content (Discuție) 15 august 2018 14:56 (EEST)

Nu vi se pare corect să mă fi informat și pe mine cineva că este deschisă o astfel de discuție? Am mai spus că nu am timp mult să mă uit permanent pe Wikipedia. Eu am încetat să mai discut ceva cu Tgeorgescu. I-am explicat ce aveam de explicat și am pus punct. Cu toate acestea, a aplicat politica "bățului prin gard". Mesajul meu a fost la 14 august 2018 20:30. După un prim răspuns la 22.01 (să zic, firesc), la care nu am mai zis nimic, a mai venit unul a doua zi (15 august 2018 10:07). Dacă nu am răspuns nici la acesta, a venit un mesaj de la Babu. Chiar nu am auzit de el și am considerat corect să-i dau o explicație. Cred că a fost o explicație cinstită, calmă, deși nu am înțeles de ce a intervenit. Sunt convins că avea destule probleme deoarece am văzut că este un contributor important. Dacă nici la asta nu m-am implicat, am mai primit un mesaj de la Tgeorgescu pe pagina personală (15 august 2018 13:09). Și încă unul (15 august 2018 14:24), poate-poate îi răspund! Ba s-a băgat și Donarius cu o glumiță. Dacă-i face plăcere, îl invit la o bere. Putem glumi și mai frumos! Ei bine, ultimele 3 mesaje au fost după ce s-a deschis această reclamație. Păi nu era mai corect să mă anunțe că se poartă o astfel de discuție? Că doar nu suntem pe vremea inchiziției! Referitor la argumentul lui Donarius: La pregătirea pe care o ai. Păi oameni, buni: nu am spus La pregătirea pe care nu o ai! Oricine o are o pregătire, iar Tgeorgescu a făcut Filosofie și Științe sociale. Deci este firesc să consider că punctul lui de vedere pertinent este filosofic sau social. Sau politic, că este specializat pe așa ceva (a se vedea lucrările lui!). Doar nu-și va da cu părerea pe fizică sau matematică! Și nici nu poate să aibă pretenția că poate să ofere puncte de vedere similare cu ale Academiei Române, să combată punctele de vedere ale AR dar să susțină că el are puncte de vedere academice! Pentru că atunci când spune că are opinii academice asta se înțelege! Este mai plăcut pentru el (și chiar și pentru alții!) să folosească un limbaj care să inducă impresia unei "egalități" cu nivelul Academiei! Să îmi spuneți și mie din timp dacă trebuie să ofer argumente mai multe, mai clare, mai detaliate, că nu-i frumos să discutați fără a da dreptul la apărare. Să îmi construiesc și eu apărarea! PheonixRo (discuție) 16 august 2018 12:55 (EEST)

Vorbiți prea mult, dle PheonixRo, și nu toată lumea are răbdare să citească. Poate ar trebui să vă mai scurtați răspunsurile și să le reduceți la esențial. Încep să semene ori cu niște rechizitorii, ori cu pledoarii avocățești, iar ambele sunt plictisitoare. În ceea ce privește oferta pe care mi-o faceți aș accepta cu plăcere o bere (ba chiar și mai multe sau chiar și o tărie, că mie nu-mi este frică de băutură), dar am bănuiala că nu trăim în zone apropiate geografic. Am intenționat să mai destind atmosfera prin acea glumă și-mi cer scuze dacă a fost percepută ca o mică răutate. --Donarius (discuție) 16 august 2018 13:23 (EEST)

De ce nu citiți atent? Tot asta am spus și eu: "glumiță"! Nu "răutate"!PheonixRo (discuție) 16 august 2018 13:27 (EEST)

Am citit atent, dar nu m-am referit la dvs., ci la cei care ar putea-o percepe altfel decât este în realitate. --Donarius (discuție) 16 august 2018 13:31 (EEST)

Fac o paranteză: PheonixRo, corect este ca reclamația să fi fost anunțată prin postarea unui mesaj pe pagina dv. și eu unul îmi cer scuze că nu am veirficat acest lucru după ce mi-am exprimat opinia, dar pot să vă spun care a fost raționamentul meu. La ora la care a fost postată reclamația (11:53) s-a folosit în tilul ei formatul {{ut|}}, ceea ce înseamnă că apare automat o alertă roșie pentru cel care are numele de utilizator inclus în ea și are setată la Preferințe la meniul de Notificări opțiunea în cauză. Formatul a fost înlocuit la ora 13:52 În intervalul respectiv ați avut o intervenție după ce am postat eu prima variantă de comentariu și am dedus că mecanismul de alertă și-a făcut treaba. Eu unul nu am în monitorizare pagina de Reclamații, iar intervenția lui Giku a trecut neobservată, un timp. Mie personal mi s-a părut (greșit) că v-ați abținut o perioadă de la a comenta, ceea ce am considerat a fi o idee bună.

Este posibil ca și alții să fi raționat la fel. Dar este totuși greșit că cei care am comentat aici nu am verificat dacă ați fost sau nu, anunțat. Setarea nivelului de alertă nu aveam de unde să știu care este, pentru a putea fi respectiva folosire a formatului percepută, mai ales că este posibil ca ea să nu fie setată implicit, cred. --Accipiter Q. Gentilis(D) 16 august 2018 14:03 (EEST)

Zile și ani[modificare sursă]

Numai mie mi se pare, sau contribuțiile acestui utilizator nu sunt foarte constructive? Mă refer la exprimarea „care a început într-o zi de ...” (A se vedea și articolele în limba engleză). -- Alex Nico  (mesaj) 14 august 2018 13:18 (EEST)

Utilizatorul respectiv este aproape sigur Sebi Buduroi (vezi mai jos sau în arhive mai multe detalii). Contribuțiile sale sunt un amestec de lucruri pozitive, propagandă nazistă și ciudățenii (în lipsa unui termen mai bun). Personal tind să cred că soluția optimă este automatizarea paginilor despre zile și ani cu date de la Wikidata. Voiam să propun un robot pentru asta (pentru că am deja codul care actualizează Proiect:Aniversări/Erori), dar n-am avut timp să fac un articol model (ce query-uri să folosim, ce facem dacă sunt mai multe date de naștere/deces etc.). Dacă vrea cineva să se ocupe de asta...--Strainu (دسستي‎)  14 august 2018 15:24 (EEST)
 :) Ideea cu automatizarea e una excelentă. Susțin. --Donarius (discuție) 15 august 2018 10:04 (EEST)

Nume de utilizator vulgar[modificare sursă]

Solicit blocarea acestui utilizator. Acest nume de utilizator este obscen. Web Source Content (Discuție) 14 august 2018 10:06 (EEST)

Rezolvat Rezolvat--Strainu (دسستي‎)  14 august 2018 10:09 (EEST)

Utilizator înrăit[modificare sursă]

@Alex Nico: am remarcat că sunteți online. Acest utilzator în mod repetat terorizează tot felul de membrii ai comunităţii. L-am avertizat, dar nu încetează. Vă rog să luați măsurile administrative care se impun. Accipiter Q. Gentilis(D) 14 august 2018 01:54 (EEST)

Am verificat așa-zisele acte de teroare, totuși nu am observat nimic nimic incriminator. Ați dori să cercetez mai amănunțit? -- Alex Nico  (mesaj) 14 august 2018 02:00 (EEST)
Dovezi incontestabile: 1, 2, 3. Este de asemenea necesar un checkuser. Drept susținere, priviţi aici.--Accipiter Q. Gentilis(D) 14 august 2018 07:54 (EEST)
@Accipiter Q. Gentilis: Unde se află? Despre ce utilizator este vorba? Indică faptului la ce persoană se referă mai exact? Web Source Content (Discuție) 14 august 2018 08:45 (EEST)
Vă rugăm nu tulburați liniștea și ordinea publică după ora 22, riscați să primiți pulane de la băieți.--Cumanul (discuție) 14 august 2018 09:14 (EEST)
Aici avem a face cu o glumă. Dar orice glumă, chiar și o glumă bună, dacă e făcută pe pagina de reclamații e o glumă proastă. -- Victor Blacus (discuție) 14 august 2018 16:13 (EEST)

Marta093456465[modificare sursă]

Îi rog blocarea acestui utilizator.A fost avertizat de nenumărate ori de către wikipediști. De asemenea, acesta a mai vandalizat și pagina de utilizator al lui Tgeorgescu. Web Source Content (Discuție) 12 august 2018 07:35 (EEST)

2A02:2F0E:DD05:3A00:DD4:63D8:C264:91C3[modificare sursă]

Blocare, vă rog. Mulțumesc. אלכסנדרו(discuție) 12 august 2018 01:50 (EEST)

Nu a fost avertizat corespunzător. -- Victor Blacus (discuție) 12 august 2018 09:15 (EEST)
Pentru ce să îl avertizez, pentru „bag în mă-ta”? I-am lăsat mesaj pe înțelesul lui, nu limbajul de carton din etichetele de avertizare, în pagina de discuții... אלכסנדרו(discuție) 12 august 2018 15:52 (EEST)
Lipsa avertizărilor în „limbajul de carton” face ca atunci când (ca în cazul de față) lipsa de timp nu-i permite administratorului să verifice toate acțiunile utilizatorului vizat, blocarea să nu apară justificată conform politicilor. Vă rog să sprijiniți munca administratorilor prin avertizări conforme cu regulile proiectului. In fine, acum a fost blocat. -- Victor Blacus (discuție) 12 august 2018 17:49 (EEST)
Nu pentru acest lucru a fost creată pagina Special:Contribuții? Pentru monitorizarea acțiunilor fiecărui utilizator/IP? Mulțumesc oricum. Și îmi cer scuze, la acea oră îmi picau ochii din cap, nu am mai avut răbdare să caut formatul potrivit. אלכסנדרו(discuție) 13 august 2018 23:01 (EEST)
Iată un exemplu în care ați procedat exact la fel. Am recurs la un unic avertisment ca să pot justifica blocarea. Procedura normală este să fie date avertizări în crescendo, de la nivel 1 până la nivel 4, apoi să fie cerută blocarea. -- Victor Blacus (discuție) 13 august 2018 23:11 (EEST)

Adrian Cns 27[modificare sursă]

La articolul „Daniel Gheorghe” acest utilizator dă reverturi https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Daniel_Gheorghe&action=history fară a motiva sau discuta în pagina de discuții niciun revert făcut, acesta fiind singura pagină unde este „activ”.--81.101.159.55 (discuție) 3 august 2018 09:51 (EEST)

2 reverturi la distanță de o săptămână sunt puțin pentru o blocare. Există un mesaj în pagina lui de discuții, să vedem cum evoluează. —Andreidiscuție 3 august 2018 10:22 (EEST)

86.122.1.215[modificare sursă]

Pentru vandalism după singurul și ultimul avertisment. Tgeorgescu (discuție) 3 august 2018 02:39 (EEST)

Mailasamanplm[modificare sursă]

Nume nepermis. --GEO (discuție) 2 august 2018 08:22 (EEST)

Între timp, eseul creat de utilizatorul cu nume nepotrivit a fost șters. --GEO (discuție) 2 august 2018 13:20 (EEST)
Blocat. -- Victor Blacus (discuție) 2 august 2018 13:51 (EEST)

Fefefe1[modificare sursă]

A revenit Fefefe1. --GEO (discuție) 31 iulie 2018 21:40 (EEST)

Mulțumesc mult pentru că ai semnalat. E clar! Web Source Content (Discuție) 31 iulie 2018 21:45 (EEST)
Solicit blocarea efectivă pentru cel puțin 24 de ore: a se vedea vandalismele de cea mai joasă speță de la pagina Ioan-Aurel Pop‎‎.--Bătrânul (discuție) 31 iulie 2018 21:55 (EEST)
Blocat 48 de ore. -- Victor Blacus (discuție) 31 iulie 2018 21:57 (EEST)

212.51.139.18[modificare sursă]

Solicit blocarea acestui IP pentru atacuri la persoană postate pe pagina mea de discuții. Tind să menționez că mesajul a fost între timp înlăturat de Victor, căruia îi mulțumesc. אלכסנדרו(discuție) 30 iulie 2018 23:35 (EEST)

Utilizatorul a fost avertizat. În lipsa vreunei încercări de rezolvare amiabilă reclamația nu se justifica. Strainu (دسستي‎)  30 iulie 2018 23:50 (EEST)
Se poate purta o discuție normală cu cineva care face flip-flopping pe două IP-uri doar ca să dea în mine că, vezi, sunt sorosist, țață, bârfitor, am fost lăsat repetent? Mulțumesc oricum, ignorați această reclamație. אלכסנדרו(discuție) 31 iulie 2018 00:01 (EEST)
Cred că este posibil. Îl bânuiesc pe cineva, care a fost deja blocat de Dan Mihai Pitea. Este posibil să fi fost vorba de același adresă, după modelul Asybaris01. De asemenea, Pitea a decis să-i retragă și dreptul la editor de formate. Vedeți: ultima acțiune. Web Source Content (Discuție) 31 iulie 2018 00:08 (EEST)
Nu știu dacă neapărat el (tot ce-i posibil, stilul de a purta o discuție cu cineva care nu e pe aceeași lungime de undă cu el seamănă izbitor), dar am răspuns unui IP care începea cu 7 pentru ca ulterior un alt IP (care apărea în pagina de discuții) să își verse frustrările pe mine. Iar mie mi se cere să rezolv amiabil presupusul „conflict” (de vreme ce nu am nimic cu nimeni atâta timp cât nu se leagă de aspecte personale și nu îmi pune etichete fără vreo dovadă). Nu îmi stă în fire să tac și să încasez, iar dacă am ieșiri nervoase/replici pe un ton mai direct (sunt conștient că am) nu o fac cu scopul de a ataca pe nimeni, ci doar pentru a-mi susține punctul de vedere. Te demoralizează complet când vezi că tu doar încerci să îmbunătățești anumite articole lăsate în „paragină”, iar apoi primești săgeți și acuzații de pe mai multe fronturi. אלכסנדרו(discuție) 31 iulie 2018 00:21 (EEST)
Și cum el vorbește comentând: Mey... wikipedistule, mey... impartialule... ala e cancan, daca vrei sa pui asa ceva scrie si de Chichirau cum filma ea in Parlament si striga hotii si alte vorbe belicoase. Asta e un limaj de genul copleșitor și nu numai. Presupun că este cel ce trebuie tras la răspundere. Mă tem că da. Dăunează politicilor. Web Source Content (Discuție) 31 iulie 2018 00:39 (EEST)
Unii nu se lasă de nici un fel și generează material, iată, de-a dreptul enciclopedic. --Accipiter Q. Gentilis(D) 31 iulie 2018 00:46 (EEST)
Nu apreciez sarcasmul. אלכסנדרו(discuție) 31 iulie 2018 01:26 (EEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @Alexandru M, @Web SourceContent: Acestea sunt simple speculații personale, atât timp cât nu aduceți vreo probă concludentă care să confirme o astfel de supoziție. Dacă suspectați că acest cont este o clonă a altuia și că au fost încălcate politicile Wikipedia, vă rog să cereți verificarea conturilor respective. --GEO (discuție) 31 iulie 2018 01:03 (EEST)

Nu am nevoie să verifice nimeni nimic. Nu am zis că e ceva cert. Mi-e indiferent dacă Asybaris își continuă activitatea sub alte IP-uri. Nu e problema mea, nu mă preocupă persoana lui. אלכסנדרו(discuție) 31 iulie 2018 01:26 (EEST)
Reclamația privește IP 212.51.139.18, localizat în Elveția, care l-a hărțuit pe Alexandru M. la Discuție:Mihai Șora. Asta îl scoate din cauză pe Asybaris01, care nu are tangențe cu Elveția și care a fost blocat pentru amenințări proferate la Discuție:Tudorel Toader. Este însă interesant anonimul 46.140.226.14, localizat tot în Elveția, care a operat în tandem cu 212.51.139.18. Atât 212.51.139.18 cât și 46.140.226.14 au apărut ca susținători ai poziției lui PheonixRo, blocat pentru AP și care a încercat să ocoleasca blocarea de la IP 2A02:168:644B:0:EC9A:E284:A755:8C99, localizat tot în Elveția. Cum nu se pot face verificări utilizator înregistrat versus IP, pentru a trage concluzii rămâne doar testul rățoiului. -- Victor Blacus (discuție) 31 iulie 2018 01:43 (EEST)
<For the record> Altă adresă IP elvețiană compatibilă/asociată cu PheonixRo: 77.58.131.114. -- Victor Blacus (discuție) 10 august 2018 10:43 (EEST)
@Victor Blacus: Ești sigur că PheonixRo folosește aceste adrese IP elvețiene? Web Source Content (Discuție) 10 august 2018 11:28 (EEST)
Sigur cât testul rățoiului indicat mai sus. -- Victor Blacus (discuție) 10 august 2018 12:17 (EEST)

82.137.9.230[modificare sursă]

Îi solicit blocarea aceatui utilizator pentru vandalism insistent. A fost avertizat de nenumărate ori. Web Source Content (Discuție) 27 iulie 2018 16:50 (EEST)


Rezultat: Yes check.svg Realizat  —Andreidiscuție 27 iulie 2018 16:55 (EEST)

109.98.163.181[modificare sursă]

Utilizatorul 109.98.163.181 vandalizează în serie diferite articole. A fost avertizat de mai multe ori, dar degeaba. Solicit blocarea pentru 24 de ore, poate se calmează cu Toni Zbereanu al lui.--Bătrânul (discuție) 21 iulie 2018 21:27 (EEST)

Yes check.svg Realizat -- Victor Blacus (discuție) 21 iulie 2018 21:28 (EEST)
@Sîmbotin: Toni Who? :)) -- Victor Blacus (discuție) 21 iulie 2018 21:50 (EEST)
Habar nu am, dar în mai toate „contribuțiile” sale, anonimul l-a introdus și pe acest misterios Toni Zbereanu. O fi vreun extraterestru?!? --Bătrânul (discuție) 21 iulie 2018 21:57 (EEST)
O fi unul care zbiară.--Cumanul (discuție) 21 iulie 2018 22:10 (EEST)

Utilizator:Alexandru M.[modificare sursă]

Rog blocarea lui Alexandru deoarece a incalcat regula celor trei reveniri. Asybarisaport 21 iulie 2018 15:03 (EEST)

Alte modalități nu am pentru a contracara reverturile nefondate ale acestui utilizator. Cu riscul de a fi blocat, nu îi permit să își bată joc de munca mea. Eu nu am intrat niciodată peste modificările lui. אלכסנדרו(discuție) 21 iulie 2018 15:06 (EEST)
Eu te-am atetionat de ieri ca nu faci bine si tu ai tinut-o pe a ta. Te-am avertizat si ca vei intra in RRR si tu cu textul ala agresiv de inceput de pagina de discutii te crezi Dumnezeu. Suporti consecintele. Asybarisaport 21 iulie 2018 15:09 (EEST)
Textul ăla a fost spus special după acuzațiile tale de care m-am săturat până peste cap. Pune etichete, fă-mi n reclamații, ce vrei tu. Dar nu îți bate joc de modificările mele. Nu ești în stare să contribui cu nimic la respectivele articole, dar știi să bagi strâmbe. Uite că ți-ai greșit persoana. אלכסנדרו(discuție) 21 iulie 2018 15:14 (EEST)
Pentru a fi blocat pentru încălcarea regulii, trebuia avertizat ca atare în pagina sa de discuții. Nu că n-ar ști, dar trebuie respectată forma. Tgeorgescu (discuție) 21 iulie 2018 15:15 (EEST)
Înțeleg. Dar, îmi pare rău, nu pot sta impasibil la bătaia lui de joc și să îi înghit la nesfârșit acuzațiile pe care mi le aduce. אלכסנדרו(discuție) 21 iulie 2018 15:21 (EEST)
L-am avertizat, Tgeorgescule si stia, nu va mai dati pe langa colț. Face politica peste tot domnul Alexandru, vezi si Protestele hastagistilor. De abia a acceptat eticheta PDVN. Daca are ochelari de cal nu poti sa discuti cu el. Pe mine nu ma pasioneaza nici hastagul nici puscariabilii asa zisi, incluzandu-l si pe Verner care-i mai cu motz. Daca pe el il pasioneaza... sa faca conform regulilor. Cum nu sunt partizanul vreunei parti nu am interes ca una sa castige razboiul. Praful sa se aleaga de toti. Dar nici controversele alea bagate pe gat, care de fapt sunt afirmatii ale unei anumite parti de interese politice fara a avea vreo negatie din partea celei acuzate, nu este de acceptat. E noaptea mintii cu radicalismul asta hastagist. Asybarisaport 21 iulie 2018 15:25 (EEST)

Dacă vă retrageți reclamațiile promit că vă duc mâine la Sfânta Impărtășanie. E păcat de voi.--Cumanul (discuție) 21 iulie 2018 15:23 (EEST)Tocmai de la o prim-ministră să vă dați unul altuia în cap? Ghidați-vă după ce o zis Matei: „Nu vă împotriviți celui ce este rău; ci, cui îți dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l și pe celălalt” și „Fericiți sunt cei împăciuitori, deoarece ei vor fi numiți <fii ai lui Dumnezeu>”.

Asta-i ptr Tgeorgescu ca el e cu stiinta de carte in ale religiei. Sa vedem ce zice... Asybarisaport 21 iulie 2018 15:30 (EEST)
B L O C A R E - asta-i cuvantul de ordine. Asybarisaport 21 iulie 2018 15:26 (EEST)
Pe [1] a anulat o etichetă, dar n-a avut nicio revenire (adică n-a șters sau adăugat text la articol). Iar editările consecutive (fără să editeze altcineva între timp) se pun drept o singură revenire. Tgeorgescu (discuție) 21 iulie 2018 15:47 (EEST)
OK. Atunci sa ma blocati pe mine. Asybarisaport 21 iulie 2018 15:53 (EEST)
Încetează, te rog, să dai revert. E jenant, frustrant și nu ai contribuit cu nimic la articol. Ai surse pentru pozițiile PM, adaugă-le, NU MAI ȘTERGE. אלכסנדרו(discuție) 21 iulie 2018 16:00 (EEST)
Ok... Nesimțirea ta a întrecut orice limită. Nici nu mă mai complic. Distruge cum vrei tu această enciclopedie. אלכסנדרו(discuție) 21 iulie 2018 16:06 (EEST)
@Gutza: Hai frate ca ai de facut blocari dificile... ai in sfarsit de lucru. Asybarisaport 21 iulie 2018 22:44 (EEST)
Neo-marxismul cultural „internaționalist” are „divergențe” cu neo-marxismul „naționalist”, curat murdar coane Fǎnică :).--2A02:C7F:8227:8600:4DC7:2C2A:40AA:54E5 (discuție) 22 iulie 2018 10:33 (EEST)

Blocat ambii utilizatori pentru 24h pentru multe reveniri și adus articolul în starea de dinaintea conflictului. Editările lui Alexandru nu erau vandalisme evidente și aveau surse, nefiind protejate de excepțiile la R3R, deci și Asybaris e vinovat în aceeași măsură. E o blocare mai mult simbolică, nu mă aștept ca vreunul dintre ei să-și schimbe părerea, de aceea aș vrea să invit comunitatea să se implice pentru a reformula modificările respective. După părerea mea (de utilizator) informațiile erau utile, însă tonul nu era tocmai neutru.--Strainu (دسستي‎)  22 iulie 2018 11:10 (EEST)

Am făcut de aseară la Șerban Nicolae iar acum Viorica Dăncilă.--Cumanul (discuție) 22 iulie 2018 11:27 (EEST)

Utilizator:Asybaris01[modificare sursă]

Utilizatorul Asybaris01 șterge într-o veselie toate modificările care nu îi convin și care, în opinia lui, nu servesc „intereselor statului român”. Ultima din serie e aceasta (exista, în prealabil, o etichetă care spunea că articolul e în lucru, dar s-a grăbit să șteargă tot ce am lucrat la respectivul articol). Să nu mai pomenesc de discuțiile în care mă acuza că sunt un plătit de-al lui Soros, „haștagist rezistoid” și „bipbip”, recomandându-mi să mă mut în SUA. Rog a se lua măsuri împotriva acestuia. Nu se poate conlucra cu astfel de utilizatori. אלכסנדרו(discuție) 21 iulie 2018 13:05 (EEST)

La Viorica Dăncilă a dat revert fiindcă era facil de depistat modificările care nu îi convin, dar la Protestele din România din 2017-2018 (mai lung, sigur nu a citit tot) a ținut-o cu PDVN, deși nu a avut niciun argument solid pentru etichetă (dar am lăsat-o acolo) și a început cu acuzațiile de propagandă pentru nu știu cine și beneficii monetare de la Soros. Se pare că dacă am o gândire mai deschisă decât el trebuie să emigrez în SUA sau să mă leg de gardul Parlamentului. E dezgustător ce face acest om (și nu doar cu mine) și cineva ar trebui să îi aducă la cunoștință că aberează. După discursul pe care îl proferă, nu știu care dintre noi e propagandist. אלכסנדרו(discuție) 21 iulie 2018 15:30 (EEST)
Atac la persoana Discuție Utilizator:Alexandru M. de la utilizatorul Asybaris. Vedeți aici Web Source Content (Discuție) 21 iulie 2018 22:46 (EEST)
Ce atac la persoană? Indicați exact unde este, dacă este.--Cumanul (discuție) 21 iulie 2018 22:48 (EEST)
@Cumanul B.: Vedeți Discuție Utilizator:Alexandru M.#Serban Nicolae Web Source Content (Discuție) 21 iulie 2018 22:50 (EEST)

Încălcarea regulii celor trei reveniri (2)[modificare sursă]

Utilizatorul 109.102.104.60 a încălcat regulii celor trei reveniri prin ștergerea repetată a formatelor de întreținere de la articolele Krav Maga IKMF și Krav Maga IKMF România. L-am atenționat de mai multe ori pe pagina sa de discuții. Rog administratorii să ia măsurile ce se impun.--Bătrânul (discuție) 20 iulie 2018 18:47 (EEST)

Yes check.svg Realizat -- Victor Blacus (discuție) 20 iulie 2018 18:55 (EEST)

Ștergere pagină Krav Maga IKMF România[modificare sursă]

De ce a fost ștearsă pagina? Ce era în neregulă cu ea și de ce este credeți că este considerată drept Subiect nenotabil? 109.98.164.189 (discuție) 20 iulie 2018 17:27 (EEST)

Utilizator:Sampist1234[modificare sursă]

Gibonul de mai sus trebuie blocat, e un cont creat strict pentru vandalizare; acest articol trebuie protejat: Thibaut Courtois, a fost vandalizat de vreo 20 de ori într-o zi sub privirile unor administratori activi, care nu au mișcat un deget. Toate articolele despre fotbaliști sunt bătaia de joc a tuturor retarzilor; toată șandramaua se duce de râpă, puțini administratori, unii dintre ei intră pe aici din an în Paște, doar vreo doi se ocupă de vandali, iar unii nu urmăresc schimbările recente deloc. Toate politicile antivandalism trebuie reconfigurate, sunt o bătaie de joc la adresa patrulatorilor și frizează tembelismul. Când unul intră pentru prima oară pe wikipedia ca să scrie ...ulă într-un articol, a-i spune că modificarea e neconstructivă e o mare pierdere de timp, acela trebuie blocat direct, pe minim o săptămână. Ilustrul coleg Pafsanias ne recomandă părintește să avertizăm vandalii (sic); eu mai văd cu 10% din ochiul stâng; când el o să stea aici timp de o lună, vreo 8 ore pe zi și va avertiza câteva zeci de vandali zilnic, cu toate cele patru (sic) paliere de avertizare, eu îi cumpăr o ladă de vin și i-o trimit și în Grecia. La gargară toți suntem buni.--Țetcu Mircea Rareș 18 iulie 2018 23:57 (EEST)
@Țetcu Mircea Rareș: Înțeleg. Nu este doar singurul utilizator, dar au existat și alte modificări de la numeroși utilizatori anonimi: 109.98.160.52 și 79.115.92.110. Iar al treilea nu cumva este și celălalt care a mai dat pe aici: 94.177.137.29 ?

Web Source Content (Discuție) 19 iulie 2018 08:45 (EEST)

Nu, nu o să ne apucăm să blocăm fără avertisment pe nimeni decât dacă e evident că avem de-a face cu o clonă a unui vandal răs-avertizat și blocat. Altfel, nimic nu ne oprește să etichetăm drept „vandalism” aproape orice test și să blocăm în stânga și în dreapta, pierzând potențiali contribuitori. O atitudine fermă, dar benevolentă aduce mult mai multe decât blocatul
I-am aplicat avertismentul {{Obscen}} pentru pagina despre Courtois. După acest avertisment, orice alt vandalism cu obscenități poate aduce blocarea, nu e nevoie de celelalte patru paliere, ăsta e direct al patrulea (merit și eu măcar o sticlă? :D). Am văzut că azi dimineață a revenit cu un test benign, pe care el însuși l-a anulat, deci drumul lui pare bun, chiar dacă a pornit dintr-un loc rău.
Pagina Thibaut Courtois am semiprotejat-o până se calmează spiritele după Cupa Mondială. Mai sunt câteva articole vizate, o să le semiprotejez și pe ele dacă mai sunt atacate. —Andreidiscuție 19 iulie 2018 12:47 (EEST)

@Andrei Stroe: Eu pornesc de la premisa că discut cu un om foarte deștept. Am avut proasta inspirație să îmi îngrop 25 de ani de viață activă în învățământ și regret sincer că am fost atât de prost. Pe aici bântuie o mulțime de puberi, certați cu educația și bunul simț, care se distrează pe timpul și nervii unor voluntari, inclusiv al tău. Fără măsuri ferme lucrurile vor sta tot mai rău, o spun din propria experiență. Politicile antivandalism sunt falimentare și drumul pe care vă îndreptați nu duce nicăieri. Sunt vreo 10 persoane care contribuie în mod regulat și un număr cel puțin înzecit de vandali. Asta spune totul despre starea societății în locul în care trăim, că țară europeană mi-e f.greu să o numesc. Sunt destule comunități la nivel de Bangladesh.--Țetcu Mircea Rareș 19 iulie 2018 13:36 (EEST)

@Andrei Stroe: Din partea mea, aveți câte o ladă de vin și tu și Victor Blacus și toți ceilalți administratori care depășesc pragul de 10% (doar dacă vă deplasați să le bem împreună, în zilele astea de caniculă!). Eu încetez gargara, pentru o vreme, deoarece nu rezolvă prea multe probleme de sănătate. --Pafsanias (discuție) 19 iulie 2018 17:46 (EEST)


Rezultat: Utilizatorul a fost avertizat. —Andreidiscuție 20 iulie 2018 11:17 (EEST)

Utilizator:LV0000[modificare sursă]

Acest utilizator continuă să șteargă același paragraf din articolul Andrei Năstase. Ștergerea este nejustificată deoarece conținutul paragrafului are la bază surse, iar în paragraf nu scrie „Andrei Năstase a făcut lucrul cutare”, ci că anumiți jurnaliști basarabeni consideră cutare lucruri despre Năstase și sunt date mai multe surse în legătură cu acest fapt la referințe. Că dl LV0000 nu este de acord cu ideile respectivilor jurnaliști și analiști politici e problema dumnealui, dar Wikipedia este o enciclopedie care se pretinde obiectivă, care (potrivit regulilor) nu șterge în mod nejustificat informații care au la bază surse.

PS: Deși Wikipedia nu e locul potrivit pentru dezbateri politice, țin să menționez că jurnaliștii care îl critică pe Năstase nu sunt pro-ruși. ci prooccidentali, ba chiar unioniști pro-români.--VolohD 18 iulie 2018 21:32 (EEST)

Năstase e un adversar politic al lui Plahotniuc, care este autodeclarat prooccidental, deci nu are de-a face cu orientarea. Disputa politică Plahotniuc-Năstase e ortogonală pe orientarea Occident-Rusia și pe unionism-proindependență. De altfel, nici noi nu trebuie să ținem partea vreunui curent de opinie. Ce ne privește pe noi ca enciclopediști este ce surse cităm, ce anume identificăm drept fapte, și ce greutate au ele. Evident că ziarele controlate de Plahotniuc nu se califică drept surse independente și vom evita să scriem paragrafe întregi pe baza lor, ci ne vom baza mai mult pe publicațiile mai detașate de dispută, cele implicate politic putând fi citate secundar. Asta ca practică generală. Deci eliminarea unor fraze având ca referințe doar materiale din surse lipsite de independență este nu doar acceptabilă, ci recomandată per WP:BPV.
În ce-l privește pe @LV0000: nu cred că e cazul pentru acțiuni administrative: pagina lui de discuții conține doar mesajul de bun venit, asemenea în Discuție:Andrei Năstase nu sunt decât câteva mesaje de prin 2016. Deci e clar că cerința de la al doilea bullet din susul paginii nu a fost îndeplinit. La fel, a efectuat o singură revenire, deci nici de un avertisment de WP:R3R nu e cazul. —Andreidiscuție 19 iulie 2018 12:34 (EEST)
@ Andrei Stroe: Oricum, sursele pe care se bazează paragraful cu problema - Ziarul Național, rise.md, deschide.md, ziarul Timpul - nu sunt controlate de Plahotniuc.--VolohD 19 iulie 2018 13:40 (EEST)

LV0000. Pai exact in tinta ati dat. Ziatul national, deschide.md si timpul lucreaza la greu pentru Plahotniuc. Preintampin ca astfel de surse nu sunt acceptabile si voi rescrie articolul cu surse reale si echidistante. Am nevoie doar de un pic de timp liber.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de LV0000 (discuție • contribuții) la 19 iulie 2018 22:58‎ EEST.
Rezultat: Nu necesită acțiunea administratorilor. Puteți continua discuțiile editoriale în paginile de discuție ale articolelor vizate. —Andreidiscuție 20 iulie 2018 10:12 (EEST)

Utilizator:Rexcsu[modificare sursă]

Acest utilizator a vandalizat articolul Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Îi rog măsuri urgente și să sper să fie blocat.Web Source Content (Discuție) 15 iulie 2018 17:28 (EEST)

Se pare că după cererea de blocare, a încetat acțiunile. Trei zile mai târziu nu a revenit; dar poate fi blocat dacă reapare. —Andreidiscuție 19 iulie 2018 12:49 (EEST)

Încălcarea regulii celor trei reveniri[modificare sursă]

Utilizatorul 109.102.202.96 a încălcat regulii celor trei reveniri prin ștergerea repetată a formatelor de întreținere de la articolul Radio Accent. Rog administratorii să ia măsurile ce se impun. --Bătrânul (discuție) 7 iulie 2018 13:05 (EEST)

Rezolvat Rezolvat -- Victor Blacus (discuție) 7 iulie 2018 13:12 (EEST)

Vandalizări în serie[modificare sursă]

Utilizator:L E M G T H a vandalizat în serie peste 200 de articole prin redenumiri absurde. Rog să fie oprit cât mai repede. Bătrânul (discuție) 3 iulie 2018 08:00 (EEST)

Așa e! Trebuie blocat cât mai repede. Web Source Content (Discuție) 3 iulie 2018 08:24 (EEST)
Utilizatorul L E M G T H a redenumit în mod neașteptat paginile. Blocați-l permanent. Web Source Content (Discuție) 3 iulie 2018 08:28 (EEST)
Era un filtru care trebuia să-l limiteze, dar s-a împiedicat doar de 2 ori de el. I-am mărit sfera de aplicabilitate, vă rog să anunțați aici sau la Wikipedia:Filtrarea modificărilor/Erori dacă vă încurcă în acțiuni legitime (nu ar trebui să fie cazul). —Andreidiscuție 3 iulie 2018 10:59 (EEST)

Introducerea de date biografice false[modificare sursă]

Utilizatorul 92.85.164.138 introduce în mod repetat date biografice false în diverse articole. A fost avertizat de mai multe ori, dar nu încetează. Bătrânul (discuție) 2 iulie 2018 18:11 (EEST)


Rezultat: Yes check.svg Realizat —Andreidiscuție 2 iulie 2018 18:16 (EEST)

Fenomenul Ark ia amploare[modificare sursă]

Daca va uitati la cum dl Tgeorgescu umple paginile de discutii ale articolelor cu propriile opinii veti vedea fenomenul Ark reloaded. Exemplu de azi Discuție:Design inteligent. In mod similar acestei pagini sunt nenumarate... nu le mai caut deoarece le cunoasteti cu totii. Nu este normal ca o persoana sa joace tenis la perete umpland wikipedia cu texte personale pe care nu le citeste nimeni. Daca cineva semnaleaza o chestiune - buna sau rea, dl Tgeorgescu face carti pe tema respectiva cu texte fara nicio relevanta. Sunt de parere ca suntem prea putini pentru a face fata dejectiilor pe care le revarsa in capul nostru si implicit al unui cititor neavizat. Toate aceste preaplinuri trebuie sa dispara si dl Tgeorgescu trebuie sa se conformeze unei discipline de bun simt. Sysopilor luati masuri contra vandalului pe care l-ati tinut cam prea mult in brate. Nu o veti face, voi incerca eu o actiune. Nu va va placea. Asybarisaport 19 iunie 2018 20:58 (EEST)
Ce faci? Ne ameninți? :) Paginile de discuție sunt pentru discuții, atâta timp cât discută nu văd care e problema??? Eu pot să discut doar prin prisma opiniilor mele, iar în discuții vin cu propriile opinii, că doar nu o să vin cu opiniile tale.
Te rog să aduci argumente mai serioase acestei reclamații, fără dejecții și fără amenințări. --Silenzio (discuție) 19 iunie 2018 21:45 (EEST)
Aha... Ca si in cazul lui Ark vreti sa mai treacă vreo doi ani ca sa va saturati si voi si ca mamaliga sa fie demna de voi. Mai apoi, ca si atunci sa veniti ca Gutza sa va arogati merite desuete. E bine si asa. Voi sta in tribuna la seminte si astept sa va stea in gat. Colateral voi actiona cum v-am promis mai sus. Asybarisaport 19 iunie 2018 22:04 (EEST)
Eu discut la obiect (discuții deja deschise de alții la propriu sau prin a face editări problematice, care trebuie discutate) și dacă se poate cu surse. Deci discut despre modificări ale articolului sau despre propuneri de modificări. De ex. când niște dilii susțineau că teologia creștină sau Ayurveda trebuie considerate adevăruri obiective, comunitatea tăcea și eu eram singurul care luam atitudine contra acestor propuneri. A se vedea m:Requests for comment/Extreme abuses at the Romanian Wikipedia#More comments from Tgeorgescu. Tgeorgescu (discuție) 19 iunie 2018 22:51 (EEST)
Sunt de părere că habotnicii, sectanții și călugării internauți nu sunt de luat în seamă cât timp se află pe paginile de discuții. Când trec la modificări să li se ceară surse de încredere sau dacă nu, revert. Prea mult timp li se acordă.--Cumanul (discuție) 19 iunie 2018 22:51 (EEST)
@Asybaris01: Când vedeți că o discuție s-a prelungit peste limită puteți cere administratorilor închiderea discuției. Dacă nu ați făcut acest lucru, nu vă plângeți că se discută în continuare. Tgeorgescu (discuție) 19 iunie 2018 23:03 (EEST)
Argumente am adus si la Ark si ca urmare Gutza m-a blocat si a ajuns sysop special pentru asa zisele blocări dificile. De atunci s-a retras intr-o pestera - n-a mai apărut sub acel username. Stim cu totii ce username foloseste acum. Acum.... Nu ma voi mai obosi sa va aduc eu voua argumente ca asta a mai facut si dupa doi ani mi s-a dat dreptate. Nu veti putea spune ca nu v-am spus ce va urma. Civilizat... Am reclamat abuzul. Daca voi nu dati nici măcar o atentionare pârâtului, voi avea grija ca - civilizat, sa va saturati pana la asfixiere de Tgeorgescu. Asybarisaport 19 iunie 2018 23:11 (EEST)
Mi se pare o ipocrizie să mă acuzați că am discutat în paginile de discuții în momentul în care unele din aceste discuții au fost inițiate de dvs. sau cel puțin ați fost parte la ele, nu rareori aducându-mi atacuri la persoană (poate vă recunoașteți în citatele și punctele de vedere de pe m:Requests for comment/Extreme abuses at the Romanian Wikipedia#More comments from Tgeorgescu). Exemple: Adeptii asa numitului mainstream, vezi Tgeorgescu, sunt caposi si multi, foarte multi, se sustin in asa numita echidistanta care demanteleaza spiritul national - nationalismul, totul avand ca tinta pierderea sentimentului traditional de patriotism la nivel de masa, pentru a face loc globalizarii fara de care ne-am decima ca streocheații in bezna, intr-o lume post-tehnologica a pokemonilor decerbelați. [2], De unde stiu eu ca Sexul cu Ingerii si Michael Coogan, evreu la origine, crestinat catolic, sunt de notabilitate sau sunt doar oportunitati pecuniare si de demantelare a spiritului religios existent prin multe parti ale planetei? Nu stiu. Nu stiu nici daca Tgeorgescu are dreptate si stie ceva in aceste domenii. Eu sunt pentru informarea corecta a cititorilor. Cum turma este eterogena si plina de supusi in fata elementelor temporare de tip alpha a politicii globalizatoare, eu ma pozitionez in a fi un exilat, un periferic care prefera sa gandeasca cu capul lui ceea ce citeste in ce scriu altii si ce vor altii sa ne bage pe gat. ... Asta-i spiritul intolerantei pe care-l striga in gura mare intolerantii pentru a se apăra de propriile judecati pe care cred ei ca le-au pus in slujba cunoasterii, ei fiind niste periferici aflati in dispute pe care vor sa le castige cu orice pret. De aceea se si sustin unii pe altii. [3], Vali, d-ul Tgeorgescu este recunoscut pe wiki a fi exponentul mainstreamului, este un fel de digiDumnezeu si are mai mult de 100 de arhangheli. [4] Valerius, ce va invata Tgeorgescu? Nu cumva sexul din Biblie al lui Michael Coogan? Asta vreti sa invatati? Vad ca va desconsiderati identitatea, asta daca sunteti roman. [5], Desigur vrea si BANI, ca asta-i scopul. Aschia nu sare departe de trunchi, chiar daca-i crestinat, ceea ce eu nu cred. Nu mai vindeti baliverne pe wikipedia. [6], Pai vedeti ca nu intelegeti? Eu nu am spus ca trebuie sa refuze banii. Am spus ca asta-i scopul si nu revelatia crestina pe care a avut-o si din care a izvorat cu necesitate dorinta de cunoastere a sexului din biblie. [7]. Pentru discuții prelungite a se vedea Discuție:Michael Coogan, iar pentru atacurile la persoană este suficient să căutați sexul cu îngerii (cu sau fără diacritice) sau Asybaris01 Coogan în paginile de discuții. Ce este Wikipedia? Enciclopedie mainstream. Cum se numește politica oficială de echidistanță? WP:PDVN. Ce-mi reproșați în esență? Că am luat în serios WP:SURSE și WP:PDVN într-un mod lipsit de prejudecăți și că am tradus fidel articole de religie de pe enwiki. A reprezenta un punct de vedere al amiciției internaționale și al toleranței față de minorități nu este art. 394 NCP, cum ar fi, de exemplu, predarea ciberarmelor SRI în mâinile rușilor. Eu folosesc Kaspersky pentru că e cel mai bun antivirus, este dreptul meu legal. Așa că nu ar fi indicat să mi se spargă calculatorul, pentru că ar afla și rușii cum și în ce mod. Revenind la discuțiile prelungite, acuzația este că restul editorilor au voie să practice galopul lui Gish, dar pe mine pică măgăreața când le resping punct cu punct afirmațiile. Argumentul lui Cumanul B. este să le punem direct pumnul în gură bigoților și propagandiștilor opiniilor marginale, eu însă am crezut că fiecare utilizator are dreptul să afle prin ce a încălcat regulile și ce poate face pentru a-și îndrepta greșelile, iar blocările sunt rezervate fie celor care le încalcă cu bună știință, fie celor incapabili să înțeleagă politicile și îndrumările Wikipediei. Eu nu am alți adversari wikipedici decât pe cei care nu respectă regulile și știința de carte. Eu încetez să-i mai consider adversari în momentul din care ei respectă regulile Wikipediei și știința de carte. Problema lui Asybaris este că nu înțelege că Wikipedia este proprietatea privată a Fundației Wikimedia și că toți wikipediștii sunt obligați să se comporte conform termenilor stabiliți de această fundație și conform mandatului conferit de fundație Wikipediilor în diverse limbi, lucru explicat pe en:WP:FREE. Ca atare fundația a stabilit regulile fundamentale ale Wikipediilor și scopurile și valorile editării pe Wikipedia. Aceste lucruri nu pot fi renegociate doar pentru că Asybaris nu e de acord cu ele. Nu există „dreptul de a scrie pe Wikipedia”: nu este un drept, ci un privilegiu, pe care fundația îl poate retrage oricui dorește. Asybaris este un veșnic nemulțumit de politicile Wikipediei și nu ar putea fi mulțumit decât dacă Fundația Wikimedia ar intra pe mâinile Partidului România Mare sau ale Noii Drepte. Atâta vreme cât fundația va fi condusă de oameni care susțin democrația liberală el va tot avea de cârcotit că Wikipedia este contrară intereselor naționale ale României. Detalii pe Francmasonerie#Răspândirea mentalității francmasonice și Francmasonerie#Confruntarea cu alte mentalități, deși trebuie spus că o asemenea mentalitate este în momentul actual mai degrabă liberal-democratică decât francmasonică. Opinia lui Asybaris despre democrație o cunoaștem de pe [8]. Sigur că poate avea ce ideologie dorește el, dar pe Wikipedia avem o cultură și obiceiuri liberal-democratice. Snobismul enunțat de Jimbo pe [9] nu este contrar acestora, deoarece se argumentează că democrațiile liberale sunt de facto meritocrații. Wikipedia nu este o democrație în sensul că articolele noastre nu se bazează pe ad populum (referitor atât la populația României cât și la editorii rowiki), ci doar pe opinia majoritară a WP:SURSELOR. Tgeorgescu (discuție) 24 iunie 2018 14:37 (EEST)
 • Discuție încheiată: Nu sunt necesare măsuri administrative, iar prelungirea discuției este inutilă. --Pafsanias (discuție) 24 iunie 2018 22:28 (EEST)

213.233.108.224, 213.233.108.13, 194.71.130.128 și ZzhunterzZ12[modificare sursă]

Mă simt hărțuit de utilizatorul 213.233.108.224, care încearcă să-mi deturneze atenția de la activitatea constructivă pe care încerc să o desfășor aici cu scopul de a mă forța să-mi asum niște identități. Vedeți: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Discu%C8%9Bie_Utilizator:Asybaris01&diff=12252225&oldid=12252219. Bănuiesc că este IP-ul unui utilizator mai vechi, care încearcă să mă persecute. Bănuiesc că are legătură cu 213.233.108.13 care a avut o intervenție ștearsă cu privire la identitatea mea.

Rog, de asemenea, să se verifice cui aparține contul actualmente blocat 194.71.130.128, care folosește aceleași practici de hărțuire, și avertizarea posesorului. Vezi: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Discu%C8%9Bie_Utilizator:Gik%C3%BC&diff=12251547&oldid=12251541.

Îl adaug la lista celor pe care-i acuz de hărțuire și pe ZzhunterzZ12, a cărui intervenție se referă probabil tot la mine. Vezi: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Reclama%C8%9Bii&diff=next&oldid=12251435. --Donarius (discuție) 14 iunie 2018 06:59 (EEST)

Tustrei anonimi au fost avertizați sau blocați. Pentru ZzhunterzZ12 așteptăm Checkuser, dar sunteți sigur că se referea la Dvs. în mesajul dat? //  Gikü  vorbe  fapte  14 iunie 2018 09:13 (EEST)
@Gikü: Citez din mesajul de mai jos al lui ZzhunterzZ12: „Apropo de mesajul pe pagina dumnealui de discutie [a lui Asybaris01 - n.m.]...stie toată lumea cine e userul vechi reîncarnat. Îi place s-o ardă la frecuș cu PheonixRo și apoi se supere.” Ultimul mesaj la acel moment pe pagina de discuție a lui Asybaris01 era un mesaj adresat mie în care mă întreba: „Spune ce user vechi se ascunde sub noul nume”. Spuneți că ar putea să se refere la altcineva? Nu reușesc să înțeleg la cine ar putea face aluzie ZzhunterzZ12. Asybaris01 mă întreabă dacă sunt un user mai vechi, iar ZzhunterzZ12 răspunde imediat că știe cine este acel user vechi. Este doar o coincidență și s-ar referi la altă persoană? --Donarius (discuție) 14 iunie 2018 14:53 (EEST)
Acesta este o reclamație la adresa vreunei alte persoane? Cu ZzhunterzZ12 ne-am lămurit. --Pafsanias (discuție) 14 iunie 2018 15:11 (EEST)
Nu. Este doar o întrebare adresată lui Gikü. --Donarius (discuție) 14 iunie 2018 16:24 (EEST)
Am o vagă impresie că se referea la fostul DieselEngineRO. Nu avea la cine să se refere cu „frecușul” dar nu înțeleg de ce a adus în discuție această problemă. Poate doar în scop de trollaj.--Cumanul (discuție) 14 iunie 2018 21:28 (EEST)
Din păcate din ce am văzut stewarzii nu verifică adrese IP. E destul de clar că primii doi sunt legați, mai departe presupunerile dvs. sunt la fel de bune ca ale noastre. I-am avertizat pe primii doi anonimi, sunt sigur că mesajul va ajunge unde trebuie.
Cred că v-am mai spus asta, însă ignoralca funcționează de minune în asemenea cazuri. Deocamdată nu cred că are cineva să-i reproșeze lui Donarius comportamente ce încalcă evident politicile și cred că se vede că mulți utilizatori încearcă să treacă peste vechile dispute și greșeli pentru a putea lucra alături, dacă nu împreună. De aceea nu cred că contează în acest moment dacă sunteți sau nu un utilizator mai vechi. Părerea mea, sunteți bineînțeles îndreptățit să cereți ajutor dacă veți fi hărțuit în continuare.--Strainu (دسستي‎)  14 iunie 2018 09:17 (EEST)
Utilizatorul ZzhunterzZ12 a fost blocat pe termen nelimitat, în urma confirmării clonei prin checkuser. De asemenea, și gama 194.71.130.0/24. Rămâne de completat următoarea inferență: în reclamația sa de mai jos, ZzhunterzZ12 declară că trolul (adică clona lui dovedită, Ŝorcecontent1) „mi-a trimis niste mesaje aberante pe pagina mea de discusii într-o română stricată”. Pagina de discuții la care se referă este, de fapt, cea a anonimului 78.97.148.143. Se impune și blocarea acestuia, iar dacă da, pe cât timp?
Concluziile verificării menționează și alte conturi drept clone posibile, dintre care unul a fost deja blocat global pentru abuz de upload wp0!!! --Pafsanias (discuție) 14 iunie 2018 12:53 (EEST)

Declar că nu am nicio legătură cu ZzhunterzZ12 sau alte clone la care se face referire aici. Pe pagina mea de discuții am răspuns, politicos, la mesajele primite si semnate "Web Source Self-Management System". Nu am stat sa verific daca aceste mesaje erau de la acesta sau de la o clona.--78.97.148.143 (discuție) 14 iunie 2018 13:05 (EEST)

Vă cred. Intervenția dumneavoastră de aici este concludentă. Dacă ați fi avut vreo legătură cu trolul, ați fi declanșat autoblocarea adresei IP folosite de el. Vă rog, totuși, să fiți mai reținut în comentariile anonime pe care le postați și care pot da naștere la neînțelegeri, ca aceea de mai sus. --Pafsanias (discuție) 14 iunie 2018 13:34 (EEST)

@Surscont:[modificare sursă]

Atac la persoana Utilizator:Silenzio76. Asybarisaport 13 iunie 2018 19:23 (EEST)

Yes check.svg Realizat de Pafsanias și Giku. —Andreidiscuție 13 iunie 2018 19:27 (EEST)
Și eu mă simt abuzat!--Petstelele (discuție) 13 iunie 2018 20:33 (EEST)

Am blocat pe termen nelimitat utilizatorul Petstelele. -- Victor Blacus (discuție) 13 iunie 2018 20:49 (EEST)

Asybaris01 și Andrei Stroe[modificare sursă]

Mi-am făcut special cont când am văzut abuzurile grosolane făcute de acesti doi useri vechi si cunoscători (probabil) ai regulamentului acestui sit. Cum decuge treaba: un trol actual blocat cu nume asemănător (Ŝorcecontent1 )cu cel al noului contribuitor Sourcecontent1 îl hărtuieste pe cel din urmă cu mesaje care mai de care (jigniri, amenintări, reverturi, mesaje de atentionare, glume nepotrivite ...). Până aici Andrei Stroe si-a făcut datoria si la blocat . Dar după această acțiune a dat revert unor modificări realizate de trol care erau făcute cu bună intentie (!): mesajul cu atac la persoană realizat de Asybaris01 si reclamasia făcută cu scurt timp în urmă. Cu ce scop? Trolul mi-a trimis niste mesaje aberante pe pagina mea de discutii într-o română stricată (încercând probabil să-l copie pe Sourcecontent1) si am zis că-i mai bine să știe mai multă lume de ce se întâmplă la amiaza mare. Nu pare un simplu atac, ci mai degrabă o formă de terorism din partea a mai multor indivizi.--ZzhunterzZ12 (discuție) 13 iunie 2018 12:29 (EEST)

Toate conturile create pentru hărțuire care îl imită pe Sourcecontent1 sunt blocate, acesta din urmă fiind monitorizat. Pentru aceste conturi nu mai este nevoie de reclamații, ele sunt blocate pe loc. Asybaris01 e unul din utilizatorii deranjați de excesul de zel al lui Sourcecontent1, lucru pe care l-au remarcat mai mulți și i-au și spus (vezi Discuție utilizator:Sourcecontent1).
Rezolvat Rezolvat, nu este nevoie de vreo intervenție. //  Gikü  vorbe  fapte  13 iunie 2018 12:47 (EEST)
Ok, exces de zel, dar de ce si-ar permite un user de teapa lui Asybaris sa folosească un limbaj de ghetou ??--ZzhunterzZ12 (discuție) 13 iunie 2018 12:53 (EEST)
Apropo de mesajul pe pagina dumnealui de discutie...stie toată lumea cine e userul vechi reîncarnat. Îi place s-o ardă la frecuș cu PheonixRo și apoi se supere.--ZzhunterzZ12 (discuție) 13 iunie 2018 12:59 (EEST)
Mă gândesc la faptul că se impune un checkuser la toată gașca Sourcecontent1 + derivatele, incluzând și pe ZzhunterzZ12. --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 13:18 (EEST)
m:Steward requests/Checkuser#Sorscontent1@ro.wikipedia. //  Gikü  vorbe  fapte  13 iunie 2018 13:38 (EEST)
Ei poftim, a apărut altul care știe cine sunt eu și că „am ars-o la frecuș” cu PheonixRo, ce-o mai fi însemnând și expresia asta că eu nu am mai auzit-o până acum. Hărțuire evidentă. Ceva măsuri? --Donarius (discuție) 13 iunie 2018 17:15 (EEST)
Nu e vorba de dv...--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 17:48 (EEST)
Mi-a luat și mie ceva vreme să-mi dau seama la cine se referea. O ieșit din context cu „apropoul” lui, săracul.--Cumanul B. (discuție) 13 iunie 2018 17:55 (EEST)
 • Punct de vedere: Toată șarada asta în jurul lui Utilizator:Sourcecontent1 ar trebui încheiată prin blocarea acestui cont și a celor derivate pe termen nelimitat (indiferent de ce spune checkuserul). Acest cont prin incompetență a creat evident toate aceste probleme de trolling. Nu știu cine e Sourcecontent1, dar este evident că acțiunile sale sunt clar sub limita unui nivel minim de competență atât de ordin lingvistic, enciclopedic, cât și procedural. --Silenzio (discuție) 13 iunie 2018 14:30 (EEST)
  Face niște greșeli, dar e nedrept să judecăm doar după astea. De fapt, majoritatea revenirilor sale sunt corecte și și-a însușit indicația de a se limita în paginile de discuții la mesajele standard. Mai mult, mi se pare o pantă extrem de alunecoasă să blocăm victima pentru a opri hărțuirile. Dacă dăm satisfacție celor care se comportă așa, înseamnă că încurajăm comportamentul acesta, și vom avea și mai multe probleme. Câtă vreme se dovedește că acestea nu sunt marionetele lui (și checkuserul deocamdată pare a indica aceasta), mi se pare că datoria noastră, a administratorilor, este să facem tot ce putem să oprim hărțuirile, indiferent de cât timp este wikipedist(ă) și de cât de competent(ă) este la editări cel/cea față de care sunt îndreptate. —Andreidiscuție 13 iunie 2018 17:34 (EEST)
  'Om trăi și 'om vedea, dar tare mi-e teamă că avem de a face cu cineva care încearcă toate pârghiile și slăbiciunile Wikipediei: e suspect cum toate clonele au un stil lingvistic identic. Anumite chestii nu pot fi mimate. --Silenzio (discuție) 13 iunie 2018 20:38 (EEST)
Pare o cunoștință mai veche, care a mai încercat și cu alte ocazii, același lucru.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 20:44 (EEST)

Am blocat pe termen nelimitat utilizatorul Petstelele. -- Victor Blacus (discuție) 13 iunie 2018 20:49 (EEST)

Îi dau dreptate de principiu lui Andrei, dar am să rog chiar acum utilizatorul Sourcecontent1 să se abțină de a mai face orice modificare timp de 10 zile, începând cu ora 22 ora României (adică de astăzi până pe 23 iunie ora 22). Nu este - evident, obligat să accepte această sugestie, dar e răzmeriță și când bubuie pe stradă unii trebuie musai să stea în casă. Presupun că dacă va ignora acestă rugăminte, vom avea un reper clar de unde se poate porni pentru a fi dat un răspuns referitor la ce trebuie făcut de aici înainte cu el.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 21:20 (EEST)
Revin: am primit 2 notificări de mulțumire de la el, deci de citit a citit mesajul încă de când l-am scris aici. Dacă nu se conformează, presupun că după aia nu va avea de ce să se plângă, în caz că s-a tras fără somație.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 21:33 (EEST)
Am încercat să mă uit la ce face Ark25. Poate n-ar fi o idee rea ca cine știe pe unde mișună el de obicei, să tragă o privire. Văd că de ieri a reapărut pe la en.wiki după o lungă pauză. --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 21:54 (EEST)

Sorscontent1[modificare sursă]

Cineva a creat acest cont cu nume de utilizator Sorscontent1. Am impresia că se folosește de identitatea mea. Probabil se află în spatele meu. --Web Source Self-Management System (discuție) 11 iunie 2018 15:05 (EEST)

E o bănuială că încearcă să pună ceva la cale. --Web Source Self-Management System (discuție) 11 iunie 2018 15:07 (EEST)
Dorește să facă ceva senzațional aici. Așteptăm răspuns.Acest comentariu inițial semnat fals a fost adăugat de Sorscontent1 (discuție • contribuții).
Yes check.svg Realizat Blocat nelimitat per WP:NUME și WP:H. —Andreidiscuție 11 iunie 2018 16:10 (EEST)

92.87.62.28[modificare sursă]

Încălcarea R3R în articolul Bitcoin. Vitalie Ciubotaru (discuție) 28 mai 2018 07:31 (EEST)

Utilizatorul în cauză nu a încălcat (încă) Regula celor trei reveniriîntr-o perioadă de 24 de ore”. --Bătrânul (discuție) 28 mai 2018 07:53 (EEST)
C/f WP:R3R, „Această regulă nu implică faptul că revenirea de mai puțin de trei ori sau chiar trei ori este acceptată”. Fie, eu am raportat ceea ce am văzut. Mai departe hotărăsc administratorii. --Vitalie Ciubotaru (discuție) 28 mai 2018 13:50 (EEST)
Surprinzător. Așa și... --Web Source Self-Management System (discuție) 28 mai 2018 13:54 (EEST)
Criteriul simplu dacă un site se califică conform WP:LE este „buy?”. Dacă în site apare o ofertă, site-ul nu se califică. (A nu se confunda cu o reclamă gen AdSense, deși este preferabil să nu apară nici astea, adică să nu fie un site care pretinde că informează/explică ceva, dar în realitate este făcut tocmai cu scopul de a scoate un ban din reclame, majoritatea fără legătură directă cu site-ul - „reclamă targetată”). Ați văzut voi la en:Bitcoin LE cu „de unde să cumperi și cu cât”? Majoritatea LE din articol nu se califică și pot fi șterse. Dacă la revenire se ocolește R3R (cadența), revenirea trebuie tratată ca edit war. În niciun caz nu trebuie permis cuiva să-și promoveze oferta pe wp. --Turbojet  28 mai 2018 15:47 (EEST)

@Turbojet: Atunci ar trebui să luați măsuri sporite. --Web Source Self-Management System (discuție) 28 mai 2018 15:50 (EEST)

Nicio acțiune nu este „gratuită”. Ca să mă războiesc cu interesatul respectiv însemnă să-mi consum timpul și nervii. Prefer să-mi rezerv aceste resurse pentru articolele urmărite de mine (care nu sunt puține, dar Bitcoin nu se numără printre ele).
Răspunsul meu era o indicație pentru Vitalie Ciubotaru. El are dreptate că situația nu este în regulă și nu are mijloacele necesare de a opri persoana respectivă să încalce politicile, doar că a încadrat problema „la alt articol”, cum zic juriștii. Părerea mea este că reclamația nu trebuie respinsă pe formă (încadrarea greșită), ci tratată „pe fond” (politici). Însă, cum am spus, nu eu. Personal nu mă bag peste tot.
Și încă o precizare: unii au impresia că nu fac nimic. Acum scriu un articol care are un tabel cu 200 de poziții (nu doar cele din plan), cu imagini. Fiecare poziție trebuie verificată pe teren, ceea ce îmi ia mult timp, dar tot pentru Wikipedia lucrez. Oricine poate da un revert la Bitcoin, dar nu oricine poate lua la pas cartierul respectiv cu documentația și aparatul foto în mână. Și nu o dată, ci în ziua și la ora când e bună lumina. Este vorba de distribuirea cât mai bună a sarcinilor de pe Wikipedia. --Turbojet  28 mai 2018 16:17 (EEST)
<a încadrat problema „la alt articol”> Pentru că (1) nu am găsit „articolul” cu edit war (există oare?) și (2) nu voiam să o las baltă. --Vitalie Ciubotaru (discuție) 28 mai 2018 19:01 (EEST)
Da, en:WP:EDITWAR nu este tradusă în limba română. Însă este valabilă. Deși acolo se vorbește mai ales de R3R, prevederea care interesează aici este că revenirile la ceva ce încalcă regulile „nu se pun” (nu se socotesc). Iar ofertele prezentate la LE încalcă regulile la LE. Oricum, administratorii sunt obligați să oprească o serie de reveniri reciproce („război de reveniri”, edit war). Dacă este vorba de o chestiune editorială (fiecare pare că are dreptatea lui) articolul rămâne cum l-a găsit adminul până se lămuresc lucrurile (însă fără permiterea tărăgănării, care ar favoriza ceva). Dacă însă este o încălcare de reguli (aici, spam), adminul trebuie să ia măsuri imediat. Este posibil ca nimeni să nu urmărească ceva, așa că o semnalare nu este greșită, ci doar sâcâitoare pentru admini, care de aia le cer utilizatorilor ca înainte de reclamație să încerce să rezolve singuri, discutând cu oponentul. Însă într-o discuție cu un IP care insistă cu un anumit spam, dacă nu se conformează la primul avertisment nu se va conforma nici la următoarele, sau la o discuție, deoarece are interes și se consideră invulnerabil. --Turbojet  28 mai 2018 19:44 (EEST)
Care avertisment? Utilizatorului 92.87.62.28 i s-au șters pur și simplu de patru ori contribuțiile (pe care el le-a justificat de bine de rău în „descrierea modificărilor”) fără să îl avertizeze nimeni pe pagina sa de discuții că ar fi făcut ceva greșit! --Bătrânul (discuție) 28 mai 2018 21:51 (EEST)
Dacă nu s-a dat niciun avertisment, din ce am spus se subînțelege că trebuia dat unul.
Am transformat în articol o LE în ref și am triat restul. Care cum scrie o aplicație, vrea să-i fie susținută de Wikipedia. Însă consider că mi-am pierdut vremea cu ancheta și cu articolul, pentru că un mesaj de informare aici mă „costă” 5 minute, iar ancheta și intervenția în articol m-au „costat” 45. Pe viitor o să-mi văd de treabă. Însă aș prefera ca primul obiectiv să fie impunerea politicilor în articole (intervenții ca a mea acolo), nu — sub masca „corectitudinii” — în stufoasa birocrație a procedurilor de avertizare, reclamare etc. --Turbojet  28 mai 2018 22:53 (EEST)
<Utilizatorului 92.87.62.28 i s-au șters pur și simplu de patru ori contribuțiile> Absolut corect. După ce i-a fost anulată „contribuția” (legături externe), utilizatorul anonim a încercat încă de trei ori să adauge același link, ignorând consensul. Introducerea repetată (chiar și o singură dată) a informațiilor fără a obține consensul pe pagina de discuție deja este o încălcare (dacă nu a politicilor în sens literal, atunci cel puțin a bunului mers al procesului editorial).
<fără să îl avertizeze nimeni pe pagina sa de discuții că ar fi făcut ceva greșit> Iarăși aveți perfectă dreptate. Nici pănă acum nu i s-a explicat unde a greșit. De fapt anume această acțiune așteptam din partea administratorilor, când am semnalat problema. --Vitalie Ciubotaru (discuție) 29 mai 2018 06:38 (EEST)
Trebuie sa angajam vietnamezi sau somalezi ca patrulatori si sysopi. Lipsa fortei de munca se face simtita si pe ro.wiki. Decrețeii sunt pe cale de disparitie, ramane ca noile generatii sa facă! Asybarisaport 29 mai 2018 09:12 (EEST)P.S. Poate sirienii ar fi mai buni!
Aici este toată necesitatea funcției de admin. Doar avertizările puse de ei sunt luate în considerare. Cu avertizările date de utilizatorii obișnuiți foarte mulți se șterg undeva, nu recunosc că aceștia ar avea vreo autoritate. Comportare ca în viața reală, unde doar uniforma de polițist este periculoasă, ce spun ceilalți poți ignora liniștit. De aia toată lumea apelează la admini și nu fac ei înșiși. Pentru că pe ro:wp nu are efect. --Turbojet  29 mai 2018 19:08 (EEST)

TPTB[modificare sursă]

Imediat ce i-a expirat blocarea de o lună, a revenit cu același tip de ștergeri din articolele și formatele referitoare la FCSB, fără să dea nicio justificare în „descrierea modificărilor”. Propun blocarea pe un termen mai lung. --Bătrânul (discuție) 30 aprilie 2018 10:44 (EEST)

Blocat (3 luni). -- Victor Blacus (discuție) 30 aprilie 2018 10:53 (EEST)

Sebi Buduroi '99[modificare sursă]

Persistă să șteargă informații din articolele despre zile, după ce a fost avertizat de doi utilizatori. Motivul lui cu informații nenotabile pur și simplu nu stă în picioare, mi se pare absurd să zici că, de exemplu, Joan Miró sau Benny Hill sunt nenotabili ([10]). Dacă dânsul consideră că sunt nenotabili, să-i propună la Pagini de șters cu justificare.— Ionutzmovie discută 22 aprilie 2018 19:28 (EEST)

Plus Kai Siegbahn (laureat Nobel), Giuseppe Peano (matematician celebru), Karl Friedrich, Prinț de Hohenzollern, plus ... Crazy! -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2018 19:49 (EEST)
Blocat. Dar acum cine repară? Sunt sute de pagini stricate. -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2018 19:56 (EEST)

Având în vedere istoricul de "originalitate" al utilizatorului în privința istoriei, am revenit acolo unde se putea. Nu rezolva problema complet și probata șters și niște editări constructive, dar e mai puțin de muncă așa. Când o să am un pic de timp, scriu un robot să verifice întrările de la aniversări. Strainu (دسستي‎)  22 aprilie 2018 20:17 (EEST)

Cred că termenul de blocare trebuie extins până la o săptămână. După avertizarea din ianuarie, când i-am retras patrula automată, în loc să-și reconsidere activitatea a devenit mai agresiv. //  Gikü  vorbe  fapte  22 aprilie 2018 20:55 (EEST)

V-aș ruga să analizați și aceste contribuții. Eu le bănuiesc legate, dar momentan nu am timp să intru în ele. Strainu (دسستي‎)  10 mai 2018 09:37 (EEST)

109.41.194.90[modificare sursă]

Utilizatorul 109.41.194.90, geolocalizat în Germania, vandalizează în serie articolele despre posturile de radio și televiziune. A fost avertizat de mai multe ori, a fost chiar și blocat, dar degeaba. Solicit blocarea sa pe o perioadă de o săptămână. --Bătrânul (discuție) 21 aprilie 2018 17:00 (EEST)

Blocat 48h. --Strainu (دسستي‎)  21 aprilie 2018 18:34 (EEST)
Campania pare să continue. Victor Blacus, DieselEngineRO, Bătrânul, ați urmărit mai atent vandalul, e cazul să ne gândim la o blocare de range?--Strainu (دسستي‎)  10 mai 2018 11:42 (EEST)
Sigur, dar nu e un range cam larg? Că atunci am câțiva candidați clienți vechi: 109.96.0.0/15 și 109.102.0.0/15 (informații false), 109.166.128.0/20 (vandalism). -- Victor Blacus (discuție) 10 mai 2018 12:08 (EEST)
Ba da, dar putem să-l împărțim în vreo 2 rage-uri mult mai mici. Oricum nu va fi pe termen lung, că e clar că-s adrese dinamice.--Strainu (دسستي‎)  10 mai 2018 12:20 (EEST)
Din câte îmi amintesc, prin vara anului trecut vandalul folosea un IP de Marea Britanie. Dacă revine din „altă țară” atunci o vom lua de la capăt cu atenționările?--DieselEngineRO (discuție) 10 mai 2018 12:34 (EEST) În general sunt de acord cu blocarea acestei game de IP-uri.
Da, va trebui reluat procesul, dar nu pare să dureze prea mult, Am blocat momentan 109.41.192.0/22 pe o lună. Mai era un range de pe care a editat, dar mai demult, l-am lăsat pe acela deocamdată.--Strainu (دسستي‎)  10 mai 2018 12:40 (EEST)