Wikipedia:Reclamații

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
down-arrow Mergi la #Reclamații curente. down-arrow
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații
Comandă rapidă:
WP:REC

Această pagină este locul unde orice utilizator poate face reclamații cu privire la nereguli observate la Wikipedia, pentru ca administratorii sau ceilalți utilizatori să ia măsurile cuvenite.

Înainte de a adăuga o reclamație aici vă rugăm să vedeți dacă nu cumva puteți rezolva problema singur:

  • În cazul articolelor cu probleme, fie corectați neajunsurile, fie semnalați-le urmînd indicațiile de la Wikipedia:Nereguli.
  • În cazul utilizatorilor ale căror acțiuni sînt inadecvate, încercați mai întîi să discutați direct cu ei. O simplă explicație prietenească poate fi mai eficientă decît o blocare.

Dacă știți deja soluția problemei puteți merge direct la una din paginile următoare, după caz:

În cazurile unde se impune intervenția urgentă a unui administrator căutați un administrator activ în lista de modificări recente (sau folosiți această unealtă automată) și lăsați-i un mesaj pe pagina de discuții.

Observații:

  • Reclamațiile trebuie însoțite de dovezi sau exemple concrete din care să rezulte încălcarea politicilor Wikipediei.
  • Reclamațiile privitoare la comportamentul inadecvat al unui utilizator trebuie să includă dovezi că încercarea de a rezolva problema pe căi amiabile a eșuat.

Pentru a face o reclamație introduceți o nouă secțiune cu un titlu sugestiv (de exemplu „Vandalism repetat”, „Atac la persoană” etc.) și explicați în ce constă problema. Pentru eficiență introduceți legături spre paginile vizate sau utilizatorii implicați.

Folosiți titluri de nivelul doi.

Model de reclamație:

===Titlu===

[[Utilizator:123.123.123.123]] a vandalizat de mai multe ori articolul [[Nume articol]]. L-am avertizat, dar nu încetează. ~~~~


Reclamații curente[modificare | modificare sursă]

Problematicul admin Andrei Stroe[modificare | modificare sursă]

De cand a ajuns pe o pozitie de varf, Andrei Stroe practica o politica despotica, la bunul sau plac, mai ales la stergeri si la notificari. Se simte necontrolat. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 83.171.190.251 (discuție • contribuții).

Dați cel puțin un exemplu concret însoțit de dovezile că ați încercat să rezolvați cu el înainte de a apela la comunitate, altfel reclamația este fără obiect. Nu se reclamă persoana, ci o anumită acțiune a ei. --Turbojet 18 aprilie 2014 14:09 (EEST)


Da, a ajuns în neplac pentru că nu se implică automat în multe din bârfelile-mobbing, create uneori ranchiunos de unii utilizatori sau administratori, în conflicte, de altfel inerente unei creații de tip "voluntariat" cum este Wikipedia. De ce nu sunt mai mulți ca Andrei!Lackosta (discuție) 18 aprilie 2014 14:59 (EEST)

Utilizator:Boninsegna[modificare | modificare sursă]

Șterge în serie texte referențiate din articole despre membrii familiei regelui Mihai al României. I-am dat o avertizare finală dar tot continuă fără a explica ștergerile.--Mihai (discuție) 15 aprilie 2014 19:42 (EEST)

Dacă mai puteau fi dubii, acum a început să-și bată și joc, aici. --Mihai (discuție) 15 aprilie 2014 19:51 (EEST)
Rezolvat Rezolvat -- Victor Blacus (discuție) 15 aprilie 2014 20:19 (EEST)

Utilizator:46.55.108.61[modificare | modificare sursă]

Blocat anterior pe 24h și respectiv 7 zile, a revenit azi cu două vandalisme la Wolfgang Amadeus Mozart. Nu mai știu ce avertizare să aplic. --Pafsanias (discuție) 9 aprilie 2014 20:25 (EEST)

Rezolvat de Victor Blacus, în timp ce redactam reclamația. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 9 aprilie 2014 20:29 (EEST)
Asa este, scriiam si eu o reclamatie si cand am dat save am avut conflicte de editare dar nu stiu cu cine. As vrea sa fac o reclamatie in sensul asta, dar nu stiu contra cui. Ori contra lui Pafsanias ori lui Andrei Stroe. Cu toate ca ma gandesc ca blocarea lui Blachus minor e de vina. Pafsanias, tu ce parere ai? Contra cui sa fac reclamatia? Multumesc si eu. Asybaris aport 9 aprilie 2014 21:15 (EEST)

Andrei Stroe[modificare | modificare sursă]

Andrei Stroe se remarca des prin exces de zel si abuz de putere, daunatoare Wikipediei. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.174.108.252 (discuție • contribuții).

Ca de exemplu? --_florin DF 3 aprilie 2014 20:10 (EEST)
De acord. E unul dintre puținii care-și mai fac treaba. Propun să-l dăm afară! Prea face exces ... --Silenzio (discuție) 3 aprilie 2014 21:31 (EEST)

Păi nene/tanti, arată-ne și nouă, muritorilor, unde a dat Andrei dovadă de exces de zel și abuz de putere. Că așa zic și eu multe chestii despre matale dacă mă apucă... --Mocu (discuție) 3 aprilie 2014 22:16 (EEST)

  • Haideți să nu ajungem nici la extrema cealaltă. Nu numai Andrei Stroe, dar marea majoritate a românilor realizați profesional au o doză de abuz de putere, fără de care nu ar putea reuși în România. 188 ... ar putea încerca să treacă peste această deziluzie, fără a o pasa comunității utilizatorilor. --The1 (discuție) 4 aprilie 2014 10:17 (EEST)

De obicei Andrei ia decizii juste. Problema este că puțini îndrăznesc să pună piciorul în prag ca el, așa că are foarte mult de lucru și nu-și poate permite să-și piardă timpul cu discuțiile din jurul deciziilor. Probabil și aici este vorba despre vreo pagină al cărui subiect n-are notabilitatea dovedită, iar cel interesat s-a supărat. Tocmai pentru a se evita presupuneri cum am făcut eu acum se cere prezentarea cazului concret. Reclamațiile făcute la modul general nu pot fi luate în considerare. --Turbojet 4 aprilie 2014 10:32 (EEST)

Pierdere de timp și vânare de vânt, pentru unul/una care "a dat-o" anonimă ... --Accipiter GentilisQvadratvs(discuție) 4 aprilie 2014 10:51 (EEST) P.S. Mut discuția la "Reclamații"

Reclamație fără obiect. Nu sunt respectate observațiile din antetul acestei pagini: Reclamațiile trebuie însoțite de dovezi sau exemple concrete din care să rezulte încălcarea politicilor Wikipediei și Reclamațiile privitoare la comportamentul inadecvat al unui utilizator trebuie să includă dovezi că încercarea de a rezolva problema pe căi amiabile a eșuat. --Bătrânul (discuție) 4 aprilie 2014 12:30 (EEST)

Utilizator:Dinudid[modificare | modificare sursă]

A șters în serie conținutul mai multor articole. L-am avertizat - pagina lui de discuții e plină de avertismente, a mai fost blocat pentru vandalism, dar nu încetează. --Bătrânul (discuție) 1 aprilie 2014 18:12 (EEST)

Rezolvat Rezolvat -- Victor Blacus (discuție) 1 aprilie 2014 18:16 (EEST)

Vă rog să îl opriți pe Saxonul[modificare | modificare sursă]

Vă rog să-l opriți pe utilizatorul Saxonul, sau să-l convingeți cumva să se oprească. Am găsit vreo 5500 de articole în care lipsește DEFAULTSORT și am început să îl introduc, iar pe lângă asta, de foarte multe ori adaug și alte categorii necesare sau adaug articolele în categorii mai potrivite (re-categorisire) și corectez mici erori de punctuație. Ca să fac asta a trebuit să scot DEFAULTSORT din {{Viața}} (altfel apare eroare în articolele în care este folosit - două chei diferite de sortare), iar domnul Saxonul nu suportă să-i ating formatul. Am făcut alt format identic pe care poate să-l folosească, {{Via}}, dar el nu și nu. Acum a început să facă revert pe toate editările în care am adăugat DEFAULTSORT, indiferent dacă acele articole conțin formatul {{Viața}} sau nu. Evident că nu se obosește să păstreze corectările sau adăugările de categorii sau alte adăugiri pe care le-am făcut cu ocazia adăugării DEFAULTSORT. Vă rog să-l opriți cumva. Mulțumesc.

Vă rog consultați Special:Contribuții/Saxonul precum și discuția de la Discuție Format:Viața

 Ark25  (discuție) 23 martie 2014 08:17 (EET)

Și ai făcut în continuare greșeala, în loc să te oprești la primele corectări, Domnule Ark25, ți-am văzut contribuțiile ești unul care preferi să participi la discuții, cu tendință spre automatism, în loc să scrii articole--Saxonul (discuție) 23 martie 2014 08:22 (EET)
Dacă înțelege cineva răspunsul lui Saxonul îl rog să-mi traducă și mie. Domnul Saxonul m-a avertizat după ce am făcut deja vreo 2500 de corectări, acestea cu greu se pot numi „primele”. —  Ark25  (discuție) 23 martie 2014 08:27 (EET)
O parte din vină o au și administratorii pentru că nu au oferit o rezoluție la propunerea adăugată aici. --GEO (discuție) 23 martie 2014 10:26 (EET)
Dar ceilalți utilizatori ce au păzit? De ce ar fi administratorii în culpă? Unde este problema administrativă? --Silenzio (discuție) 24 martie 2014 02:45 (EET)
Doar administratorii pot modifica MediaWiki:Edittools și adăuga {{DEFAULTSORT:{{subst:swap2|{{subst:PAGENAME}}}}}}, ceea ce ajută utilizatorii să rezolve DEFAULTSORT-ul cun un singur click, la asta se referea GEO. —  Ark25  (discuție) 24 martie 2014 09:19 (EET)
Mi-a luat înainte Ark25. Motivul: ceilalți utilizatori nu aveau acces la modificarea paginilor din spațiul MediaWiki.--GEO (discuție) 24 martie 2014 09:55 (EET)

Deși m-ar avantaja răspunsul lui GEO, trebuie să spun că nu e chiar așa. Cererea am făcut-o recent (acum o lună-două) iar cele 5500 de articole zac fără DEFAULTSORT de ani buni, multe de peste cinci ani. Dar evident că rezolvarea cererii respective ar fi de real folos utilizatorilor, astfel se poate introduce DEFAULTSORT cu un singur click.

Îmi place să fac glume despre contor pentru că mă amuză dar mi-ar fi scârbă să-mi „învârt contorul” anulând sutele de anulări răuvoitoare ale domnului Saxonul. Rog administratorii să intervină. —  Ark25  (discuție) 23 martie 2014 23:32 (EET)

Sincer, nu știu de ce trebuie oprit Saxonul? Iar nu dumneavoastră? Dacă înțeleg bine, dumneavoastră v-ați apucat să creați un format nou DEFAULTSORT care intră în conflicte cu formatul existent deja, {{Viața}}, în loc să aduceți îmbunătățiri celui din urmă. --Silenzio (discuție) 24 martie 2014 02:45 (EET)
Am creat eu formatul DEFAULTSORT?? Eu n-am făcut decât să-l adaug în articole, așa cum trebuie, cum s-ar zice - „ca la carte” - adică "nume de familie, prenume". Spre deosebire de domnul Saxonul care menționează doar numele de familie. —  Ark25  (discuție) 24 martie 2014 05:48 (EET)
„în loc să aduceți îmbunătățiri celui din urmă” - consider că este de preferat să utilizăm direct DEFAULTSORT, imediat deasupra categoriilor, ca să fie vizibil, nu să-l ascundem prin nuștiuce formate, ca de exemplu {{def}}. Decât deloc, e mai bine cu „def” și „viața” dar a venit momentul să facem următorul pas. —  Ark25  (discuție) 24 martie 2014 06:00 (EET)
Să zicem totuși că vă deranjează și pe dumneavoastră faptul că am introdus DEFAULTSORT acolo unde Saxonul a folosit formatul {{Viața}}. Dar domnul Saxonul a înțeles să se răzbune și să anuleze toate editările mele în care am introdus DEFAULTSORT fără să intru în vreun conflict cu acest format - adică și în articole nu exista acest format, și implicit, nici o cheie de soartare. În plus, prin anulările pe care le face, anulează fără discernământ și adăugirile de categorii, format ciot și micile corecturi. Deci vi se pare ok așa ceva??? —  Ark25  (discuție) 24 martie 2014 05:57 (EET)
Voiam să mai spun că poate nu se mai ajungea la acest conflict dacă se implementa de atunci această posibilitate de a adăuga DEFAULTSORT cun un singur click. --GEO (discuție) 24 martie 2014 10:05 (EET)
Nu ajungeam la așa ceva dacă se implementa chestiunea asta acum vreo 5 ani. Dar cererea pentru DEFAULTSORT dintr-un click am făcut-o abia acum o lună-două. Iar ideea de a face DEFAULTSORT dintr-un click nici măcar la Wikipedia engleză nu s-a obosit cineva să o scornească - a trebuit să o fac eu recent. Deși e sublim să faci asta cu un singur click! Nu știu cum pot suporta unii atâta automatism.. Știu că sunteți de partea mea aici dar nu vreau să profit de ocazie.
În fine, deocamdată încerc să împac capra cu varza: cheia pe care o adaug în DEFAULTSORT o adaug și în {{viața}} - exemplu. Sper că așa se va mai îmbuna domnul Saxonul. Ca finalitate, eu cred că {{viața}} trebuie înlocuit folosind roboți, cu categoriile „nașteri în” și „decese în”. Formatul este foarte util, atât prin categoriile adăugate, cât și prin semnalarea articolelor care vor trebui să fie parcurse de roboți pentru a face acestă înlocuire. Eu așa văd formatul acesta, ca fiind foarte util, ca pas intermediar. —  Ark25  (discuție) 24 martie 2014 14:36 (EET)
Ark... ia o pauza si te culcă. Nu de alta dar sa nu dai in fibrilatii. Asybaris aport 24 martie 2014 15:10 (EET)

Mda, acum domnul Saxonul mi-a făcut și un compliment de toată frumusețea: Discuție Utilizator:Ark25#Discuție Format:Viața. Frumos, ce să spun! —  Ark25  (discuție) 24 martie 2014 22:23 (EET)

Ei... vedeti? A stiut ce va place. :)))) Asybaris aport 25 martie 2014 08:42 (EET)

Am greșit, nu a scos DEFAULTSORT decât din articolele care conțin formatul {{viața}}. Dar totuși de multe ori a anulat și corectările făcute odată cu introducerea DEFAULTSORT. Văd că a scos DEFAULTSORT și în articole în care acesta a fost adăugat de Special:Contributions/Nicolae Coman|Nicolae Coman]]]]: Barbara Schöneberger, Marlene Schmidt, István Bilek, Jasmin Wagner, Heather Locklear, Jürgen Thormann, Henriette Richter-Röhl, Elke Sommer, Diana Amft, Anni Friesinger-Postma.

Deocamdată am re-adăugat DEFAULTSORT în toate articolele din care le-a scos, corectând și cheia de sortare din formatul {{viața}}. Sper că așa nu mai avem conflicte. —  Ark25  (discuție) 25 martie 2014 09:07 (EET)

Utilizator incompetent[modificare | modificare sursă]

Un vandal pretinde pe [1] că pe [2] ar fi spus Adevărul. Utilizatorul trebuie blocat fie pentru trolling, fie pentru incompetență. Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 19:47 (EET)

Nici măcar nu e demonstrat obiectiv că ar exista iadul, dar utilizatorul știe sigur că fostul Papă se va duce-n iad, iar acest "fapt obiectiv" ar fi la mintea lui demn de o enciclopedie neutră din punct de vedere religios. Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 20:02 (EET)
Politica spune ca daca nu este de rea credinta este posibil sa devina un contribuitor important. Incompetenta nu este vandalism, plus ca din vorbele de duh romanesti se zice ca si de la un prost ai de invatat ceva. Poate ca daca d-ul Tgeorgescu nu a gasit ce sa invete, probabil nu a cautat destul. Eu as zice sa fim mai intelegatori cu noii utilizatori. Asybaris aport 22 martie 2014 20:39 (EET)
Ideea e că acest individ pare să nu fie capabil să diferențieze între credințe subiective și fapte obiective. Ori face pe rebutul intelectual pentru a ne enerva, ori este în mod real un rebut intelectual. Îmi pare rău, dar a fi credincios nu-l scuză de acest fapt, pentru că nu toți credincioșii sunt rebuturi intelectuale. Fie că e troll și nu vrea să contribuie cu ceva pozitiv, fie că e rebut intelectual și nu poate contribui cu ceva pozitiv, cu oameni ca el nu se poate scrie o enciclopedie. Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 20:50 (EET)
Pai... asa a fost facuta wikipedia. Ea se bazeaza pe toate categoriile de rebuturi, pornind de la intelectuali, la mediocri pana la retardati. Prin exercitiu si un retardat poate face ceva util pe wikipedia, de ce sa-l blocati? Doar ca-i sunteti superior cu cateva trepte? Trebuie facut sa inteleaga mesajele de atentionare. Asybaris aport 22 martie 2014 20:56 (EET)
Politica de pe en.wiki este en:WP:COMPETENCE și mai multi utilizatori reclamați de mine acolo au fost blocați pe termen indefinit conform acestei politici, fiind în opinia administratorilor incapabili de a contribui cu ceva pozitiv la Wikipedia. De ce pe ro.wiki ar trebui să fie altfel? Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 21:01 (EET)
Nu tot ce-i pe en.wiki este si bun. Adica, daca aia de pe en.wiki vor zice sa sarim in fantana ca-i bine acolo, noi ne conformam? Ce, daca Romania a intrat in UE in dimocrăsii, asta inseamna ca-i bine? Au distrus o economie, au imbogatit pe tăietorii de hier Adina, Gruia si Didilă&Co, ne taie padurile virgine la blana, ne gauresc pamantul sa ia gaze de șist, ne-au luat platforma continentala a Marii Negre, ne-au transformat in consumatori, femeile pleaca la ingrijit batranii prin tari straine, au deprofesionalizat invatamantul sa scoata numai tampiti (cum zice un clasic in viata), ne-au transformat in masa de manevra. Exemplele pot continua. Ark spune ca suntem noi, romanii tampiti. Eu nu cred, vezi cum dau cu bățul prin gard in Ucraina si unii si altii, totu-i razboi economic si interes financiar. Se va termina totul cand aia de peste ocean si cei din Asia Mica, vor intelege ca nu vor putea manca dolari. Asybaris aport 22 martie 2014 21:17 (EET)
Nu înțeleg ce au neîmplinirile românilor cu o politică principială de blocare a celor care dovedesc că nu sunt suficient de raționali pentru a contribui la o enciclopedie. A nu putea face distincția între subiectiv și obiectiv poate avea mai multe cauze, cum ar fi cele explicate pe en:WP:COMPETENCE#Bias-based sau chiar incapacitatea de a gândi logic. Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 21:27 (EET)
Pai are... ca ati venit cu o politica scrisa de altii pe care ati inghitit-o de-a gata, asta va explicam adiacent. Referitor la asa zisele neimpliniri ale romanilor, cum le ziceti dv, se vede ca nu sunteti roman din moment ce puneti problema astfel. Eu nu vorbeam de neimpliniri ci de situatii de fapt. Dimocrăsii este ceva perimat de pe vremea greacă, de 2500 de ani, geaba vor americanii si merkălii sa spuna ca e buna. Desigur ca gibonii sunt ca bibanii, inghit orice. Asybaris aport 22 martie 2014 21:37 (EET)
PS. In final, ce conteaza victimele adiacente, blocati rebutul. Aplicati sabloanele. Pana la urma cine sa-l invete? Eu? Tgeorgescu? Poate birocratul japonez... ca-i mai versatil si nici nu va suferi vreo dezamagire.
Următorul e un hering roșu, la fel cu cel cu Chevron: aveți atâta ură pentru ce e străin încât ajungeți să dați vina pentru eșecurile României pe politicile Wikipediei. Și care sistem politic ar fi mai bun ca democrația: teocrația, monarhia de drept divin, comunismul, fascismul, nazismul, dictatura militară, anarhia? Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 21:48 (EET)
Eu măcar nu am pretenția că-l pot învăța să discearnă între subiectiv și obiectiv. Dacă nu a prins asta din școală și liceu, nu-l mai poate învăța nimeni asta. „Când vezi omul cu ochelari de cal îl ocolești. Că să stai să convingi prostul că e prost e cel mai inutil sport. Râzi de el și mergi mai departe.” Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 22:03 (EET)
Nu am ura pe ce-i strain si Romania n-are niciun esec, ea exista ca natiune si are un popor remarcabil (desigur ca vorbim de cel dintre frontiere). Ea de-a lungul istoriei a dat de mancare la toata lumea si indiferent de sistem. Toti au venit aici si s-au dat greu de plecat. Eu v-am dat un exemplu pe care vad ca l-ati inteles, chiar daca v-a iritat. Din pacate nu exista un sistem perfect, democratia fiind cel mai departe sistem de binele colectiv. Romanii obisnuiti au inteles asta de foarte mult timp, fata de alte popoare. Daca intrebi la tara o baba nespalata pe picioare (cum zice Tutea) de cine vine la putere zice: da'... ce maică? ne dă iei de mâncare? noi trebuie sa avem grija d'ale noastre nu d'ale lor. Asa ca lectia data de merkăl și bruxeleși acu doi ani ca au dictat ramanerea in functie a lui basescu contrar a 8.500.000 de votanti a dat semnalul ca Poarta Otomană s-a mutat la UE, birul merge in alta parte, cu tot cu virgine si copii, desigur sub alta forma. Cam atat cu dimocrăsii. Intelegeti ce vreti. Asybaris aport 22 martie 2014 22:53 (EET)
De criticat democrația nu e greu, am făcut-o și eu într-o carte. Mai greu e de pus ceva mai bun în locul democrației. Din ce spuneți rezultă ideea că teocrația, nazismul, anarhia și comunismul ar fi sisteme mai bune pentru România decât democrația. Ceea ce e ridicol: aș fi înțeles dacă ați fi ales unul dintre aceste sisteme, dar nu pe toate. Tgeorgescu (discuție) 22 martie 2014 23:24 (EET)
Tgeorgescu nu-mi puneti in gura, ca maestrul curcubeu, cuvinte care nu-mi apartin. Daca vreti o discutie pe tema sistemelor putem discuta dar nu aici pe wiki. Nu este vorba de a critica democratia, si un rebut intelectual poate critica orice de pe marginea șanțului. Constat ca ati ajuns la o concluzie care denota cel putin o privire superficiala asupra discutiei, daca nu cumva infantila. De aceea am spus aprioric intelegeti ce vreti. Se pare ca vreti ceva. In privinta cartilor, va spun ca si Gigi Becali vrea sa scrie o carte. Oricine are 1000-1500 de ieuro, poate sa publice orice vrea... in dimocrăsii. Asybaris aport 22 martie 2014 23:44 (EET)
Nu eu am spus că aceste sisteme politice ar fi mai apropiate de binele comun decât democrația. Tgeorgescu (discuție) 23 martie 2014 01:07 (EET)
Am spus eu, mey d-le Tgeorgescu cu litera mica? Unde dracu ai vazut tu ca am spus asa ceva? Mister curcubeu al doilea, cand n-ai argumente treci la atac la persoana. Asybaris aport 23 martie 2014 09:10 (EET)
„Din pacate nu exista un sistem perfect, democratia fiind cel mai departe sistem de binele colectiv.”
—Asybaris
De aici rezultă că afirmați că nazismul, comunismul, teocrația și anarhia sunt mai aproape de binele colectiv decât democrația. Logic, nu? Tgeorgescu (discuție) 23 martie 2014 10:54 (EET)
Chiar acum pe Antena 3 este reportaj cu jaful UE din padurile moților din Apuseni. Dv, cu logica dv, dati gres si nu faceti decat sa incitati la discriminare antisemita. Logica dv este de doi lei si nu ma mir ca mai si scrieti si carti. Ce tiraj a avut? Ce venit ati avut de pe urma vanzarii? Le cititi doar dv si familia. Probabil subiectul este despre cum a facut sex Isus. Grupul de propaganda evreiasca din care faceti parte, la un moment dat va esua lamentabil, nu cumva va este frica de acel moment? Asybaris aport 23 martie 2014 21:42 (EET)
Vă dați cu presupusul despre etnia mea în baza unor editări pe care le-ar fi putut face orice om educat din lumea civilizată, indiferent de ce etnie aparține. Regimul ceaușist a pervertit ideologic istoria predată în școli iar sechelele acestei pervertiri se văd și azi. Wikipedia are niște reguli despre surse de încredere, punct de vedere neutru și eu le aplic cu conștiinciozitate. Că vi se pare propagandă filosemită spune mai multe despre dumneavoastră decât despre mine. Acum nici măcar nu-mi mai fac nervi din cauza mesajelor dumneavoastră: ați devenit deja comic (vezi editarea mea cu descrierea "de la sublim la ridicol"). Spre învățătură și amuzament: en:Wikipedia:Lamest edit wars#Ethnic and national feuds (sau unde duce mândria națională când wikipediștii nu sunt dispuși să discute rațional). Tgeorgescu (discuție) 23 martie 2014 21:58 (EET)
Stiu ca sunteti odihnit, cu mintea sclipitoare, un sustinator al sexului cu dumnezeii si ca urmare greu de enervat deoarece aveti protectie divina. Oricum nu voiam sa va enervez neuronul, e bine sa fie liber si daca este si brownian e si mai bine. Asybaris aport 23 martie 2014 22:10 (EET)
Dumneavoastră ați lansat teorii ale conspirației despre așa-zisa facțiune de propagandă evreiască pe ro.wiki. Având în vedere cât ați negat mai sus implicațiile logice directe ale spuselor dumneavoastră, mă face să mă întreb: dacă logica mea e de doi bani, profesorul dumneavoastră de logică ce a făcut? S-a sinucis de tristețe și rușine? Ați devenit un fel de Gică Contra față de oricine scoate la iveală faptul că istoriografia patriotardă a măturat sub preș gunoiul din istoria României. Numai un tip ca Sandu Napoilă își poate imagina că România devine mai fericită prin ascunderea atrocităților comise în mod de real de români de-a lungul istoriei lor. Bărbătească este recunoașterea realităților istorice, nu negarea lor pentru că nu corespund prejudecăților naționaliste. Dumneavoastră prin naționalism împins până la ridicol sunteți o rușine pentru o enciclopedie neutră din punct de vedere etnic. Istoriografia patriotardă a redus eroismul național la nivelul aplaudacilor care-l ovaționau pe Ceaușescu sau al violării evreicelor luate prizoniere înainte de a fi împușcate de soldații români. Iar dumneavoastră sunteți nostalgic al unei idealizări aberante a istoriei naționale, bazată pe "false reconstituiri care pot provoca ilaritatea, dacă nu chiar disperarea unui istoric" (cum afirma Zoe Petre). Jalea dumneavoastră după pădurile moților a fost dată la derută: istoriografia naționalistă este o imbecilitate, nu o răzbunare pentru tăierea pădurilor țării iar tăierea acestor păduri nu justifică o propagandă națională retardată. Tgeorgescu (discuție) 23 martie 2014 22:50 (EET)
Tgeorgescu cu litera mica, va amintesc ca nu suntem la un simpozion unde vorbiti dv in fata unei sali goale despre cartea care ati scris-o. Iar imi puneti in cârcă angoasele domniei voastre legate de evrei, holocaust, istoriografie nationalista, etc. Dovada ca dv pe wikipedia aveti ceva de demonstrat si sustinut, platit sau nu, in ce priveste sexul cu dumnezeii, evreii, religia, cartile domniei voastre si teoriile dezvoltate de dv si pe care nu le citeste nimeni. Totul se deruleaza sub aura unui elitist in istoria relgiilor care cade direct in haznaua eruditului evreu Michael Coogan care face sex cu ingerii si a carei carte domnia voastra o promovati pe en.wiki, ro.wiki si prin simpozioanele la care participati. In alta parte bineinteles ea nu poate fi promovata, decat in cercurile perverse ale unor "intelectuali" de mana a cinșpea, in America unde traiesc bibanii visului american si bineinteles in Asia Mica unde se rastalmaceste religia si credinta unor popoare in scopul obtinerii banului cu orice pret. Cum dau, cum nu dau... dau de filosemiti si oameni curcubeu care ma acuza de nationalism, sovinism, nationalism retardat, etc. Taierea padurilor este un fapt concret care se desfasoara cu stirea puterii din Romania si girul UE in comertul cu lemn. Spune asta la TV, ce nu intelegeti? Desigur ca cei ce au ochi, stiu de 20 de ani unde se scurg resursele Romaniei. Pentru asta nu este necesar sa fi audiat cursuri ceausiste nationaliste, poti sa te iei dupa un camion de busteni si vezi unde se duce, simplu. Idem cu petrolu, gazul, aurul, aluminiul, etc... Asybaris aport 23 martie 2014 23:20 (EET)
Ha, ha, ha, pe toți cei care vreți să-i combateți îi acuzați că ar fi evrei: pe Alex F., pe mine, pe Coogan. Asta e cum era pe timpuri acuzația de a fi homosexual: poftim, demonstrează public că nu ești homosexual sau că nu ești evreu! Ironia e că pe Michael Coogan l-a introdus pe ro.wiki Alex F. cu scopul de a-mi închide mie gura la articolul Evrei. Vezi [3] pentru cât de citat e Coogan pe Wikipedia. Păcat că ro.wiki n-are ceva similar cu en:WP:RSN că am fi discutat acolo dacă el trebuie considerat autoritate în materie de istorie biblică. Din publicațiile sale rezultă că nu e doar un profesoraș de istorie, ci un profesor universitar de renume mondial (cel puțin așa rezultă din interviul său la ABC Radio National din Australia). Cât despre obținerea banului cu orice preț este marota dumneavoastră. Tgeorgescu (discuție) 23 martie 2014 23:41 (EET)
Uite ironia1 si Ironia sexuala1 si Ironia sexuala2, vedeti cine a introdus articolele. Hai spuneti ce tiraj au avut cărțuliile publicate de dv? Ce bani ati incasat pe ele? ... Aha, acum am observat, nici nu le-ati publicat, ati facut un document in word care-i gratis pe internet. Aaaacum am inteles, 75 de pagini... Fara comentarii. Asybaris aport 23 martie 2014 23:52 (EET)
Spune asta la TV, ce nu intelegeti? :)) -- Victor Blacus (discuție) 23 martie 2014 23:48 (EET)
Welcccomesss Blachus minor. joinas. :)))))) Asybaris aport 23 martie 2014 23:56 (EET)
@Asybaris: Vă promisesem, de Anul Nou, că voi continua să urmăresc cu empatie activitatea dumneavoastră. Cu regretul și îngrijorarea de atunci, vă sugerez să nu vă suprasolicitați resursele. S-ar putea să vă pomeniți cu un scurtcircuit. :) -- Victor Blacus (discuție) 24 martie 2014 00:26 (EET)

Atitudine părtinitoare asupra paginilor de firmă[modificare | modificare sursă]

Utilizator:Silenzio76 a decis că articolul LINK Academy în care se descrie absolut imparțial o firmă, este un subiect neenciclopedic.

Așa este.

Problema e că proiectul Wikipedia de la noi este plin de descrieri de firme care nici măcar nu respectată formatul și regulile impuse pentru publicare. Ca să mai spun cerințele de notabilitate și surse de încredere etc.

Am făcut tot ce a trebuit pentru ca articolul LINK Academy să îndeplinească toate cerințele. Mai mult, activitatea firmei este acreditată de site-urile unor instituții foarte mari din educație, fapt ce contribuie decisiv credibilitatea surselor. Cu toate acestea a fost șters.

Îi rog pe administratori să să nu dea dovadă de atitudine părtinitoare în privința articolelor din aceeași categorie. Drept dovadă vă invit să cautați pe Wiki expresia ”firme România” să vedeți cât de mult mai aveți de șters.

De aceea, vă rog să restaurați articolul.

Mulțumesc! Gabi link (discuție) 20 martie 2014 19:23 (EET)

Dacă sunteți convins că articolul respectiv îndeplinește criteriile de notabilitate și celelalte condiții necesare unui subiect enciclopedic, faceți o cerere de recuperare la Wikipedia:Pagini de șters#Cereri de recuperare a paginilor șterse, urmând instrucțiunile de acolo. --Bătrânul (discuție) 20 martie 2014 19:37 (EET)

Încercare de outing și atac la persoană[modificare | modificare sursă]

Asybaris01 a decis că sunt evreu și, în pofida tăgăduirilor mele repetate, a menționat în Discuție:Mihail Polihroniade‎, citez: „Propria dv declaratie este CERCETARE ORIGINALA si prin faptul ca sunteti evreu este si o declaratie partinica semita (...) trebuie sa va apucati serios sa va stergeti toate sursele pe care grupul de propaganda semita din care faceti parte, le prolifereaza aici pe wikipedia. Presupunand că respectivul m-a dibuit și m-a dezvaluit în public este vorba de outing evident, iar apartenența mea la o grupare infracțională, grupul de propaganda semita din care faceti parte... care „prolifereaza”...etc. este o calomnie și un atac la persoană. --Alex F. (discuție) 17 martie 2014 13:38 (EET)

Reclamatie nejustificata. De cand apartenenta la o anumita natie e calomnioasa sau atac la persoana? Referitor la outing, vad un singur responsabil: dumneavoastra, deoarece actionati doar intr-o anumita directie. Adica, va dati de gol de unul singur. Cele bune, Silenzio (discuție) 17 martie 2014 14:08 (EET)
Chiar nu înțelegeți? Problema nu este apartenența la o anumita nație, ci dezvăluirea ei, indiferent dacă-i corectă, sau nu, împotriva voinței mele, outing-ul, lezarea dreptului meu de a-mi păstra anonimatul. Afirmația că m-ași fi „dat de gol de unul singur” este un produs al imaginației dv., detașat de realitate și care nu vă conferă - nici dv. și nici reclamatului - drepturi de popularizare.
În fapt, deoarece v-ați exprimat deja, în această pagină, lipsa dv. de echidistanță, pe motivul că sunteți și dv. om și aveți simpatii pentru Asybaris01 și antipatii față de mine - mă rog, este dreptul dv. ca om, dar nu și ca administrator - ar fi fost corect să abțineți de a vă angrena în medierea acestui conflict, deci, rog intervenția unui alt administrator.
Acuma, dacă tot am fost demascat ca evreu care: „trebuie sa va apucati serios sa va stergeti toate sursele pe care grupul de propaganda semita din care faceti parte, le prolifereaza aici pe wikipedia” (Asybaris) vă rog să faceți o listă cu articolele la care evreii (grupul de propaganda semită) nu vor avea dreptul la acces, pentru a salva ro.Wp. de „proliferare” ș.a. Să nu vă faceți griji, se vor găsi colegi ca Asybaris și cei care-l susțin, care vă vor ajuta la această nobilă activitate de salvare națională, iar evreii, oricum, ei sunt obișnuiți cu discriminările. Succes! --Alex F. (discuție) 18 martie 2014 02:48 (EET)
Ce salvare nationala? Ce nu vor avea dreptul la acces? Cine ma sustine? Bateti campii domnule AlexF! Cine vorbeste de salvare si drept la acces? Vad ca doar domnia voastra. Aveti comportare devianta domnule. Asybaris aport 18 martie 2014 09:41 (EET)
Domnule Alex F., din contribuțiile dv. pe Wikipedia reiese că nu sunteți vorbitor de limba ebraică. Însă din activitatea dv. de aici reiese că faceți eforturi să păreți evreu. Faptul de a fi sau nu evreu nu este nimic special, nici motiv de vreo discriminare. N-aș fi intrat în discuție, însă eu m-am născut și am crescut într-o zonă în care românii erau minoritari și am observat că cei mai fanatici sunt cei care au de demonstrat ceva. Aceasta este problema: nu Wikipedia este locul unde să faceți demonstrația, nici dv., nici alții. --Turbojet 18 martie 2014 12:11 (EET)
Când este luat în brațe, când i se permite, când i se acordă imunitate, utilizatorul cu carențe de educație înțelege că mitocănia este o cale de comunicare legitimă pe roWp. Mici derapări inițiale au fost urmate de ironii de mahala, aluzii jignitoare, atacuri voalate sau directe la persoană, atacuri grosolane anti-minoritare, înjurături și ce va mai urma, pe linie ascendentă.
„Am spus eu, mey d-le Tgeorgescu cu litera mica? Unde dracu ai vazut tu ca am spus asa ceva? Mister curcubeu al doilea, cand n-ai argumente treci la atac la persoana”
—Asybaris 23 martie 2014 09:10

--Alex F. (discuție) 23 martie 2014 14:16 (EET)

Afirmațiile lui sunt hilare: brusc deducția logică a devenit atac la persoană. Ca și cum din "democrația fiind cel mai departe sistem de binele colectiv" nu ar rezulta că orice alt sistem politic e mai aproape de binele colectiv decât democrația. Eu nu susțin că trebuie blocat, dar de la sublim la ridicol nu e decât un pas. Tgeorgescu (discuție) 23 martie 2014 14:39 (EET)

Nu vă supărați, dar de când și până unde vi s-a lezat dreptul de a vă păstra anonimatul prin simplul fapt că vi s-a spus că sunteți evreu? Presupunând că sunteți (n-am de unde să știu dacă sunteți sau nu), sunteți cumva singurul, ca să-și poată da cineva seama că sunteți „acel evreu”? --Mocu (discuție) 29 martie 2014 17:31 (EET)

Provocare[modificare | modificare sursă]

Așa-i când orice lipovean ți se suie pe divan!.--Alex F. (discuție) 29 martie 2014 23:35 (EET)

S-au scurs 10 zile de la provocarea de mai sus, din care se subînțelege că lipovenii - ca entitate - nu au calitatea să-mi critice spusele, pe baza unicului argument că ei sunt minoritari, iar eu sunt majoritar (sau, mai ști, poate nu?). Ca să nu existe dubii, declar că n-am habar dacă colegul nostru Mocu este, întâmplător, lipovean și nici nu-mi pasă și cer scuze orcărui lipovean care s-a simțit lezat de această inepție - evident - xenofobă.

Cu ani în urmă, expatriat într-o țară europeană super-civilizată, un conțopist local m-a taxat de „Zigeuner”, venit nechemat din „Zigeunerland” deci, nu mă afectează faptul că un oarecare mă taxează de evreu, turc, cecen, etc. deoarece intenția sa este clară, ca mai sus: ca minoritar nu mai am obiectivitatea suficientă pentru a colabora la o serie de articole, alese în funcție de docta sa părere. Mă afectează rușinosul fapt că în aceste 10 zile nu s-a găsit niciun colaborator care să ia poziție, să protesteze față infamia intervenției mele de mai sus. Sunt curios să știu care ar fi fost reacția dacă spuneam, să zicem, că la roWp. orișice român se consideră stăpân. Dincolo de stupiditate, aluziile xenofobe provin chiar și din partea unor colaboratori de la care nu mă așteptam. Să fie xenofobia un atavism, o anomalie ancestrală a codului nostru genetic? --Alex F. (discuție) 8 aprilie 2014 14:06 (EEST)

Toată tirada asta de mai sus este o provocare ordinară la discuții de doi bani, nimic mai mult, iar dacă va veni cineva cerebral să vă demonteze discursul, prevăd că vă veți transforma din provocator în victimă. Cele bune,--Silenzio (discuție) 8 aprilie 2014 14:37 (EEST)
„Așa-i când orice lipovean ți se suie pe divan!” nu-i decât o altă formă pentru vechiul proverb românesc „Dacă-i dai nas lui Ivan el se suie pe divan”, cu singura deosebire că ați precizat că Ivan este Lipovean. Unde e xenofobia? În vechiul proverb, mostră a culturii ancestrale românești? La noi la bloc s-a aciuiat un câine care latră după alți câini. Dintre oameni, latră exclusiv după țigani. E un câine xenofob? Asimilează țiganii cu rasa canină? Oricum, e și el prins într-un vechi proverb: „câinii latră, șatra trece…” Deducem că administratorii ar trebui să ia măsuri și împotriva „xenofobiei intrinseci fibrei naționale a românilor”? Unii se îmbolnăvesc de gripă, alții de Corectitudine politică, boală fără leac. Cred că ne puteți dovedi că "xenofobia este un atavism, o anomalie ancestrală a codului nostru genetic", folosind ca dovadă peremptorie faptul că în loc să-i primească cu brațele deschise, românii s-au luptat din vremuri străvechi cu tătarii, turcii, nemții… --Miehs (discuție) 8 aprilie 2014 14:54 (EEST)
Dupa ce d-ul Miehs a spus cele de mai sus, nu prea mai e ceva de zis. Sa fie el cu codului lui... nu al nostru, linistit, ca in Romania nu-l va atinge nimeni cu un fulg. Asybaris aport 8 aprilie 2014 20:33 (EEST)

Amenințare cu urmărirea penală[modificare | modificare sursă]

A se vedea [4]. Tgeorgescu (discuție) 16 martie 2014 02:04 (EET)

Și [5]. Tgeorgescu (discuție) 16 martie 2014 02:21 (EET)
Rezolvat Rezolvat Blocat pentru 24 de ore. --Silenzio (discuție) 16 martie 2014 02:52 (EET)
Mă întreb dacă el va putea în viitor edita Wikipedia, din moment ce pe propria pagină de utilizator s-a dat în vileag ca negaționist al Holocaustului și că a venit pe Wikipedia să facă propagandă de negare a Holocaustului. Vezi WP:NU#TRIBUNA. Tgeorgescu (discuție) 16 martie 2014 05:18 (EET)
Vom vedea. La Wikipedia, bântuie o sumă de utilizatori mai nocivi culturii decât cei cu propaganda anunțată în prealabil și sunt tolerați și luați în brațe, deoarece contribuie vârtos (nu contează că prost) la producția la hectar contorizată. --Silenzio (discuție) 16 martie 2014 05:32 (EET)
Nu cred că este cazul să fie ascunsă identitatea respectivului: este vorba despre utilizatorul Wamkihok. A fost blocat pe termen nelimitat. Eram chiar curios dacă se va judeca cu aceeași măsură ca în cazul Mayuma: ei bine da, mecanismele de autoapărare Wikipedia încă mai funcționează, administratorii și-au făcut datoria. --Bătrânul (discuție) 18 martie 2014 14:44 (EET)

Mayuma a fost un utilizator experimentat, care a amenințat în câteva rânduri, diverși utilizatori, cu procese înainte de a fi blocat pe termen nelimitat. În cazul de față avem de a face cu un utilizator care și-a creat contul acum câteva zile și care a greșit nefiind familiar cu regulile Wikipedia. De această dată eu sunt cel în dezacord cu termenul blocării considerând experiența utilizatorului, iar despre o comparație cu cazul Mayuma nici nu poate fi vorba. Cele bune, --Silenzio (discuție) 18 martie 2014 16:35 (EET)

Utilizator:89.114.120.231[modificare | modificare sursă]

A șters în mod repetat etichetele de întreținere de la articolul Serialul Reni. L-am avertizat - pagina lui de discuții e plină de avertismente, dar nu încetează. --Bătrânul (discuție) 10 martie 2014 16:14 (EET)

Rezolvat Rezolvat: Blocat pentru 24 de ore. --Silenzio (discuție) 10 martie 2014 16:53 (EET)

Adys16[modificare | modificare sursă]

Rog administratorii să întreprindă ceva în legătură acest utilizator, cu care am intrat în conflict la aricole despre familia regală a României. Adaugă cu obstinație fie texte agramate, fie plagiate (de forma mai multe paragrafe reproduse identic fără ghilimele cu referință), în ciuda avertismentelor și încercărilor de dialog, la care nu răspunde. L-am reclamat anterior și la Commons, unde i-au fost în consecință șterse toate fișierele, luate cu nonșalață de pe site-uri cu simbolul Copyright. Eu m-am săturat să îi elimin contribuțiile.

Vă rog să scoateți materialul sub drepturi de autor de aici.--Mihai (discuție) 1 martie 2014 15:56 (EET)

Yes check.svg Blocat pe 24 de ore.--Strainu (دسستي‎)  1 martie 2014 16:42 (EET)