Wikipedia:Reclamații

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații
Comandă rapidă:
WP:REC

Această pagină este locul unde orice utilizator poate face reclamații cu privire la nereguli observate la Wikipedia, pentru ca administratorii sau ceilalți utilizatori să ia măsurile cuvenite.

Înainte de a adăuga o reclamație aici vă rugăm să vedeți dacă nu cumva puteți rezolva problema singur:

  • În cazul articolelor cu probleme, fie corectați neajunsurile, fie semnalați-le urmînd indicațiile de la Wikipedia:Nereguli.
  • În cazul utilizatorilor ale căror acțiuni sînt inadecvate, încercați mai întîi să discutați direct cu ei. O simplă explicație prietenească poate fi mai eficientă decît o blocare.

Dacă știți deja soluția problemei puteți merge direct la una din paginile următoare, după caz:

În cazurile unde se impune intervenția urgentă a unui administrator căutați un administrator activ în lista de modificări recente (sau folosiți această unealtă automată) și lăsați-i un mesaj pe pagina de discuții.

Observații:

  • Reclamațiile trebuie însoțite de dovezi sau exemple concrete din care să rezulte încălcarea politicilor Wikipediei.
  • Reclamațiile privitoare la comportamentul inadecvat al unui utilizator trebuie să includă dovezi că încercarea de a rezolva problema pe căi amiabile a eșuat.
  • Nu sunt acceptate mesaje noi într-o reclamație închisă.

Pentru a face o reclamație introduceți o nouă secțiune cu un titlu sugestiv (de exemplu „Vandalism repetat”, „Atac la persoană” etc.) și explicați în ce constă problema. Pentru eficiență introduceți legături spre paginile vizate sau utilizatorii implicați.

Folosiți titluri de nivelul doi.


Model de reclamație:

===Titlu===

[[Utilizator:123.123.123.123]] a vandalizat de mai multe ori articolul [[Nume articol]]. L-am avertizat, dar nu încetează. ~~~~


Reclamații curente[modificare sursă]

109.101.209.54[modificare sursă]

De câteva zile, introduce informații neverificabile, posibil false, în articole biografice. Edit pattern similar cu cel care operează de la adrese IP multiple din gama 109.96.0.0/15; vezi jurnalul blocărilor, unde are multe intrări.

Pe 109.101.209.54 l-am blocat pentru o lună, fără să fi avut timpul să purec toate modificările și să dau reverturi. Poate cercetează cineva situația, inclusiv eventuala identificare cu celălalt. Eu nu am timp, în acest weekend. -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2017 14:10 (EEST)

M-am uitat puțin. Unele date puse de el sunt greșite, de exemplu în 1925 Cernăuți era în România, nu în Ucraina. În acest caz nu se poate afirma că persoana respectivă s-a născut în Ucraina. Pe de altă parte, la Nineta Gusti chiar am găsit surse, în Adevărul și Metropolis. Problema e că el nu pune sursele. Din acest punct de vedere tot ce a pus poate fi anulat, iar cine va avea timp să-i urmărească activitatea în istoricul articolelor poate confirma sau infirma datele, conform surselor. --Turbojet 22 aprilie 2017 18:36 (EEST)

Utilizator:Horia mar[modificare sursă]

Individul ăsta de fiecare dată când intră pe Wikipedia aruncă cu gunoi: faptul ca wiki.ro e plina de diletanti e vizibil cu ochiul liber, Cu exceptia wikipedistilor si a elevilor de scoala medie, toti specialistii din lumea reala sunt ingroziti de nivelul wiki.ro!, Daca va pricepeti asa de bine la administrare, faceti ceva constructiv, si puneti dvs. eticheta aia, in loc sa-mi tot dati sfaturi aici, postand niste texte lungi si inept-birocratice, care nu ating nicicum problema, vechea clica de oameni fara prea multa logica, care taie si spanzura cum vor ei, intr-o enciclopedie oricum agramata, bineinteles ca domnii administratori isi permit sa indoaie logica elementara cum vor ei!, E deplorabil tot ce se intampla la aceasta wiki romaneasca. Vai de voi!

Adică, domnului nu-i place aici, deoarece e plin de diletanți, mult sub pragul dumnealui intelectual, dar nu se poate abține să intre pentru a mai arunca câte-o observație insultătoare.

Contribuții serioase nu are. Valoare nu aduce. Critică constructivă nu e în stare să facă. Suferă de fiecare dată când intră aici. Eu propun o blocare pe termen nelimitat, să-i curmăm suferința. Nu e normal să tolerăm acest mod de comportament, deși i-am indicat să studieze Wikipedia:Modul civilizat. --Silenzio (discuție) 16 aprilie 2017 14:29 (EEST)

Sugerez totuși blocări progresive începând cu următoarea recidivă, chit că 80 % cred că tot la blocare definitivă va ajunge, până la urmă.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 aprilie 2017 19:48 (EEST)

„Blocare pe termen nelimitat, să-i curmăm suferința” — că tot vorbim de modul civilizat. Wintereu 23 aprilie 2017 20:22 (EEST)

CM.Catalin[modificare sursă]

Nu blochez eu, deoarece se poate interpreta că sunt într-o dispută editorială cu el, deși nu prea mai e nimic editorial în ea. Timp de câteva luni a fost într-o campanie de schimbare a numelui FC Steaua București în FCSB, cu mult înainte ca acesta să devină oficial (a fost oficializat abia la 31 martie). După ce noua denumire a fost oficializată și reflectată în sursele de încredere, s-au operat redenumirile și modificările de rigoare în articol, în conformitate cu sursele (nu de către el, că el nu citează niciodată nicio sursă), dar el tot nu a încetat și a găsit o nouă direcție. Noua sa campanie este una de a schimba, fără niciun argument sau sursă, și porecla aceleiași echipe din „roș-albaștrii” în „FCSB” (da, adică la fel ca denumirea oficială: este porecla? este nume? cine mai știe?), comentariul din ultima sa modificare sugerând o nouă campanie de promovare a unui punct de vedere, bazată pe interpretarea polarizată a unei dispute care încă nici nu există.

Date fiind acestea, consider că CM.Catalin nu a venit aici să dezvolte o enciclopedie, ci să utilizeze Wikipedia drept platformă de promovare a propriilor opinii și cer blocarea sa. —Andreidiscuție 5 aprilie 2017 12:21 (EEST)

Blocat pentru 24h.
În altă ordine de idei, situația articolului Steaua București ar trebui clarificată considerând evoluția din ultima perioadă. Nu am urmărit de aproape fenomenul, dar clubul FCSB nu are dreptul de a folosi palmaresul Stelei, dacă am înțeles bine, deci nu poate fi considerat continuatorul clubului armatei. --Silenzio (discuție) 5 aprilie 2017 16:05 (EEST)
Nu are dreptul de a folosi logotipul și numele de „Steaua”. Atât este verificabil în surse. —Andreidiscuție 5 aprilie 2017 16:07 (EEST)
Nu este nimic clar, nu ne putem pronunța încă pe ce spune unul sau altul.— Ionutzmovie discută 5 aprilie 2017 16:39 (EEST)
Ionutzmovie, vezi că unul și altul din mesajul tău spun exact același lucru. Oricum, există mult FUD și zgomot, la care utilizatorul de care discutăm contribuie prin promovarea agresivă a unui unic punct de vedere. —Andreidiscuție 5 aprilie 2017 16:44 (EEST)
Graba strică treaba... În fond Wikipedia este o enciclopedie, nu o agenție de știri sau un site de noutăți. Campionatul 2016-2017 nu s-a terminat încă; după terminarea acestuia se va ști exact (din punct de vedere sportiv, dacă nu și legal) care club rămâne cu palmaresul vechi al „Stelei” etc. --Bătrânul (discuție) 5 aprilie 2017 16:50 (EEST)

109.97.241.134[modificare sursă]

S-a reactivat vandalul din gama 109.96.0.0/15 care introduce date false sau neverificabile. -- Victor Blacus (discuție) 21 martie 2017 19:53 (EET)

A revenit, punctual, la expirarea blocării de o săptămână. -- Victor Blacus (discuție) 28 martie 2017 23:01 (EEST)

Ovidiu Doman[modificare sursă]

Special:Contribuții/Ovidiu Doman pentru vandalism după ce a primit ultimul avertisment. Tgeorgescu (discuție) 19 martie 2017 20:30 (EET)

Chestia gravă e cât timp a stat porcăria aia în capul articolului... Nu știu ce sens ar avea blocarea acum, la atâtea săptămâni, la un utilizator care editează o dată pe an... --Mihai (discuție) 20 martie 2017 00:12 (EET)

Wikjanna, Wikilaj, Wecontrib și Jedisvrais[modificare sursă]

Acești utilizatori (probabil e aceeași persoană în spatele acestor conturi), încalcă în mod repetat regula celor trei reveniri la pagina Vladimir Plahotniuc, adăugând informații controversate. Propun o verificare Checkuser, iar apoi eventuala blocare a acestora.(Wikjanna chiar m-a avertizat că voi fi blocat dacă îi mai dau revert la modificări). Probabil că Gikü poate spune mai multe despre asta.--StoneJustice (discuție) 16 martie 2017 12:01 (EET)

Am numărat 8 utilizatori suspecți:
Totuși, e foarte probabil că nu e o singură persoană în spatele acestor conturi. Pe Facebook și pe site-urile de știri mișună foarte mulți utilizatori care introduc, în mod similar, informație pozitivă despre Plahotniuc și partidul lui. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 16 martie 2017 14:31 (EEST)
Cu siguranță nu e o singură persoană, Wikilaj nu a fost confirmat. După Jedisvrais sunt prea vechi editările, nu mai putem face CU. Pe restul i-am blocat.--Strainu (دسستي‎)  16 martie 2017 23:44 (EET)

82.137.15.182[modificare sursă]

Nivel 4IM,obscenități + ștergerea conținutului paginilor. Doresc blocarea sa.--StoneJustice (discuție) 14 martie 2017 14:00 (EET)

Realizat de către Victor Blacus. StoneJustice nu tăiați, deoarece se poate înțelege că reclamația a fost retrasă fiind o eroare, o răzgândire etc ceea ce nu e cazul aici. --Silenzio (discuție) 14 martie 2017 20:08 (EET)
Silenzio76 Blocarea s-a realizat la 13:59, iar eu am depus reclamația la 14:00. De aceea am tăiat.--StoneJustice (discuție) 14 martie 2017 20:13 (EET)

Patriotism local anonim cu accent bănățean[modificare sursă]

Atrag atenția asupra comportamentului neconstructiv al unei serii de utilizatori anonimi cu adrese IPv6, interesați mai ales de articolele despre marile orașe și județele corespunzătoare:

O campanie de ștergeri asemănătoare s-a înregistrat la 9 octombrie (79.115.225.181) și 16 octombrie (79.114.61.52). Rog monitorizarea. --Pafsanias (discuție) 8 martie 2017 18:23 (EET)

+ 2A02:2F09:33B0:5CF:991:CE84:6AE7:E03A și 82.77.155.52. --Pafsanias (discuție) 22 aprilie 2017 12:20 (EEST)

Vezi și istoricul de la Economia Timișoarei. Wintereu 22 aprilie 2017 17:14 (EEST)

+ 2A02:2F09:3050:15D:9DDD:58A0:7BC0:713F --Pafsanias (discuție) 23 aprilie 2017 15:20 (EEST)