Discuție Utilizator:Terraflorin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Terraflorin Terraflorin Formate Formate Discuție Discuție Teste Teste Cutia cu nisip Nisip Premii Premii Pagini noi Art. noi Diverse Diverse Unelte Unelte
Nuvola filesystems folder home.png Exquisite-Modem.png Crystal kbackgammon engine.svg

Propuneri[modificare sursă]

Salutări Florin. Sper că ești bine și dacă ai puțin timp, aș avea o rugăminte. Am completat un articol mai vechi care are o temă stufoasă ca o junglă, pe care am încercat să îl sistematizez puțin, pentru a avea o mai bună privire de ansamblu. Ai lucrat mult la această temă și cred că ai o bună experiență și în acest domeniu. Rugămintea mea ar fi să vezi aceste modificări (am să le public în câteva minute), să le completăm și eventual să le modificăm dacă trebuie. După ce definitivăm acest articol, aș dori să reformulez și rescriu caseta de navigare simplă cu coloane, Genuri de film care e și mai încărcat cu lucruri inutile, pe care aș dori să le eliminăm sau să le redenumim, dacă ești de acord. De exemplu ce vrea să fie la Genuri de film, „Biciclist proscris”, „submarine” sau „body”? Acestea ar fi bine să fie trecute ca și Categorie: ... la filmele respective, pentru cei interesați de filme cu avioane sau submarine, să aibă lista lor.

Trebuie să fim consecvenți (dacă există câteva abateri, le putem corecta pe parcurs):

Acum două săptămâni, când am creat pagina Teodora am dat de pagina Filme de sandale și spadă care mai apoi a fost din păcate redenumită „Film peplum”. De când mă știu, acest gen s-a numit „Film de sandale și spadă”, ba chiar „Film de sandale romane”. Ar fi bine să revenim la denumirea inițială, dar cu Film scris fără litera „e”.

Știi cumva ce înseamnă „e.g.”, din pagina actuală?

Putem muta acest dialog la pagina Discuție:Gen cinematografic și să-l includem în „Proiectul Film” dacă dorești. --F.hilbert (discuție) 17 octombrie 2019 17:01 (EEST)

@F.hilbert: Salut, în prezent sunt prins în literatura SF (povestiri, romane, ani, premii) dar pot arunca la nevoie un ochi și pe alte articole. Să răspund la câteva puncte pe scurt: formatul Genuri de film este un rezultat al editărilor în timp, multe rămase în romgleză sau engleză - intenționam să le schimb după ce realizam articolul respectiv la fiecare în parte. Film de sandale și spadă sună mai autohton decât Peplum, dar să adăugam cât mai multe referințe privind denumirea; „e.g.” știam că înseamnă „de exemplu”. Apropo de lista ta cu titluri românești la care lucrezi de ceva vreme, de mult vroiam să îți scriu dar am tot amânat. Cred că sunt câteva mii de titluri în total, prin urmare ar fi bine dacă ar fi despărțită în câteva pagini (cel puțin hardware-ul meu se mișcă f greu când încerc să editez pe acolo acum, dar când va fi lista 90% gata și mai greu...) --TerraFlorin [discuție] 17 octombrie 2019 17:20 (EEST)
Mulțmesc. Numai la latină sau engleză nu m-am gândit: e.g. = exempli gratia = for example = de ex. Credeam că e o nouă abreviere pe care nu o știu, de genul „exemplu general”. OK, pentru autohtonizare am început de două zile să caut, mai durează un timp până găsesc dovezi. La lista care crește mereu m-am gândit și eu, eu nu am probleme pentru că am memorie mare de lucru (necesară la proiectele mari de Auto CAD pe care le fac), dar am prevăzut că după un timp va crea probleme pentru alții. O singură listă are avantajul la căutare, dacă este trunchiată și nu ști anul de producție al filmului, este mai dificil să dai de el. Ne mai gândim și găsim noi o soluție și la asta. Îți doresc o seară plăcută și spor la lucru! --F.hilbert (discuție) 17 octombrie 2019 19:00 (EEST)

Fișier „S-a întâmplat mâine”[modificare sursă]

Salut, nu am găsit, dar mai caut. Și eu voiam să-ți mulțumesc pentru Pâinea veșnică. Pe când și Taina celor două oceane? Sunt romanele pe care le-am savurat prin școală, alături de „Capul profesorului Dowell” & Co. --F.hilbert (discuție) 21 octombrie 2019 12:49 (EEST)

Salut. Scuze, credeam că sunt toate filme. Am posterul pentru Misterul celor două oceane. Vezi te rog și aici. --F.hilbert (discuție) 22 octombrie 2019 08:34 (EEST)
P.S. Mai voiam să te întreb, care este „instrumentul” ce indică apariția unei noi pagini (de film, de ex.)?
L-am luat de pe imdb apoi am văzut afișul, dar cred că are rezoluția cam mare chiar dacă l-am micșorat cu 50%. Apariția unei noi pagini unde? --TerraFlorin [discuție] 22 octombrie 2019 08:52 (EEST)
a. Dacă ai timp să faci pagina, pun eu posterul, dacă nu, le fac eu dar mai târziu, eventul fără sinopsis; b. pagină nouă de film la Wiki, când public pagina, aproape instantaneu se completează de exemplu cu etichete, categorii, etc. Este un instrument foarte bun. --F.hilbert (discuție) 22 octombrie 2019 09:16 (EEST)
a- Misterul celor două oceane l-am început de câteva minute cu afiș cu tot, poți adăuga informații, plus intrarea in lista de filme. b- Se completează de la wikidata, pe alte wikipedii se autocompletează și unele categorii (se poate face și la noi) dar poate te referi la vreun instrument nou de la opțiuni beta. --TerraFlorin [discuție] 22 octombrie 2019 09:21 (EEST)

OK, mulțumesc și îți doresc spor la lucru. Cu etichetele nu e vorba de roboți ci de persoane care le adaugă. Dar pentru mine nu are importanță. Îți doresc să ai o zi bună! --F.hilbert (discuție) 22 octombrie 2019 09:41 (EEST)

Ne mai ia la purecat articolele @Mishu57:. Numai bine! --TerraFlorin [discuție] 22 octombrie 2019 09:53 (EEST)

Hiroaki Ike[modificare sursă]

Salut. Poți găsi ceva surse despre un traducător japonez pe nume Hiroaki Ike? Am găsit aici (ja:池央耿) că a tradus din Asimov, H.G. Wells (Mașina timpului), Carl Sagan (Contact), Stephen King, Clive Barker, Roger Zelazny și Larry Niven, dar articolul japonez nu are surse. --Donarius (discuție) 23 octombrie 2019 20:55 (EEST)

Salut. La Mașina timpului văd ca a tradus 宇野利泰 (Toshiyasu Uno) - http://www.isfdb.org/cgi-bin/title.cgi?1974879 Poate sunt mai multe traduceri.--TerraFlorin [discuție] 23 octombrie 2019 21:04 (EEST)

Femeia zilei[modificare sursă]

Salutări. Trebuie să dezleg această pagină, pentru că am legat-o de una de dezambiguizare cu acelaș titlu. Ști cum trebuie să procedez, sau trebuie un admin să o facă? Mulțumesc. --F.hilbert (discuție) 4 noiembrie 2019 19:20 (EET)

Rugăminte[modificare sursă]

Florine, am o rugăminte pentru tine. Știu că vrei să mă ajuți, dar lasă-mă să lucrez acolo unde mă descurc singur. Îmi găsesc din când în când o pasiune și vreau să fac articolele așa cum știu eu. Există subiecte pentru fiecare și nu este cazul să intervenim unul peste altul. Am abandonat nu mai știu câte subiecte, când am văzut că după ce am creat 2 sau 3 articole dintr-o serie au fost create brusc alte articole pe aceeași temă, articole care au rămas subdezvoltate pentru că nu le-a mai completat nimeni ulterior. Îmi dai emoții de fiecare dată când văd că intervii la un articol sau la o serie de articole la care lucrez și îmi piere pe loc cheful de lucru. --Donarius (discuție) 20 noiembrie 2019 09:59 (EET)

Donarius, am pus doar 3 denumiri în română într-un format care nu era așa supus modificărilor puternice în ultimele zile. Nu într-un articol, și nici nu mai aveam de gând să intervin, am alte proiecte în derulare. Formatul respectiv nu trebuie să aibă nicio denumire în engleză, dar bănuiesc că știi asta.--TerraFlorin [discuție] 20 noiembrie 2019 10:08 (EET)
Știu asta, dar, după cum ți-am spus mai sus, îmi dai emoții când văd că te suprapui cu mine. Nu formatul era problema, nici corecturile sau completările, ci crearea eventuală la foc continuu a articolelor din format. Am multe articole la care lucrez incidental, fără să mă intereseze în mod deosebit, și altele mai puține pentru care mă documentez și pe care vreau să le fac cât mai bine. E ușor să traduc 10 articole (poate și mai mult) din format într-o zi pentru a albăstri legăturile, dar nu așa vreau să procedez. Sper că nu te-ai supărat, am ținut doar să-mi exprim o rugăminte a mea. --Donarius (discuție) 20 noiembrie 2019 10:39 (EET)
Eu nu mă supăr așa ușor. Nu creez articole la foc automat decât în cadrul proiectelor mele, unele articole create astfel le dezvolt și după zece ani dacă ai observat. Nu există niciun termen-limită. --TerraFlorin [discuție] 20 noiembrie 2019 10:44 (EET)

Uite, pentru că știu că te ocupi cu colecții, ar putea fi creată o listă cu cărțile din Colecția „În jurul lumii” de la Editura Tineretului. --Donarius (discuție) 20 noiembrie 2019 21:25 (EET)

Ah! Ce m-am speriat, am crezut că m-am băgat iar peste tine cu ultimul articol la care tocmai lucram. --TerraFlorin [discuție] 20 noiembrie 2019 21:27 (EET)
 :( --Donarius (discuție) 20 noiembrie 2019 21:28 (EET)
Donarius, dar în ce articol te-ai lovit de această colecție?--TerraFlorin [discuție] 21 noiembrie 2019 07:44 (EET)
Lista este necesară pentru cei care vor să se documenteze cu privire la țările lumii, printre care și cele asiatice. Îmi cer scuze că te-am deranjat. Mi-am luat porția de miștouri pentru asta. --Donarius (discuție) 21 noiembrie 2019 08:22 (EET)
Observ că sunt și volume despre Europa, Africa (Niger) sau America de Sud. A mai scos, mai nou, editura Vremea o colecție omonimă.--TerraFlorin [discuție] 21 noiembrie 2019 08:30 (EET)

Mai este și Colecția Atlas de la Editura Albatros. Dacă ai cândva timp și vrei... --Donarius (discuție) 30 noiembrie 2019 19:35 (EET)

Să văd ce pot face pe viitor. Dacă mai ții minte povestirile din Trenul de noapte - Proză fantastică aruncă din când în când câte o privire să vezi ce erori am comis acolo. --TerraFlorin [discuție] 30 noiembrie 2019 19:46 (EET)
Nu am citit întregul volum, doar povestirile la care am făcut articol. Am să le citesc și pe celelalte și voi corecta, dacă e cazul. Legat de colecții, cred că formatul poate fi împărțit tematic. Mulțumesc pentru listă. --Donarius (discuție) 30 noiembrie 2019 20:42 (EET)
Donarius -- Beletristică, literatură de călătorie, sau după editură etc. Dacă vrei împarte formatul să vedem ce iese, ai dreptate e destul de întortocheat acum și parțial în ordine alfabetică. Atunci poate fi absorbit și {{Liste volume SF}} în acest format general. PS - cred că va trebui să fac și eu rost de volum într-o formă sau alta, am parcurs câteva povestiri din el, dar nu în română. Mă interesau eventualele erori de la „Zmeul auriu și vântul argintiu”, „Gîndacul”, „Tunelul” și „Burghezul vrăjit” --TerraFlorin [discuție] 30 noiembrie 2019 20:52 (EET)

Articol[modificare sursă]

Salvează cele două fișiere pentru că vor fi șterse. Creează în articol un model de genul „traducere de ...” pentru ca eu să completez numele. --Donarius (discuție) 30 noiembrie 2019 15:27 (EET)

Le-am salvat, mulțumesc. Modelul era creat deja. --TerraFlorin [discuție] 30 noiembrie 2019 15:54 (EET)
Am completat traducerile. Liber. --Donarius (discuție) 30 noiembrie 2019 15:58 (EET)

Crăciun 2019[modificare sursă]

La cumpăna dintre ani[modificare sursă]

Un an mai bun în 2020 !