Wikipedia:Pagini de șters

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Comandă rapidă:
WP:PȘ

Această pagină găzduiește discuțiile privitoare la paginile propuse pentru ștergere, în acele cazuri în care ștergerea nu se impune în mod evident conform politicii de ștergere. Dacă în vreuna dintre secțiuni nu apar cele mai recente modificări apăsați aici.

Pentru a propune ștergerea unui articol introduceți la începutul lui formatul {{șterge|Pentru că...}}, motivând succint. În continuare urmați instrucțiunile care se afișează.

Ștergere
Pagini de șters
Dezbateri ștergeri
Jurnalul paginilor șterse
Cereri de recuperare
Categorii
Pagini propuse pentru ștergere
Pagini de șters rapid
Formate
{{șterge}}
{{ștergere rapidă}}
({{șr}}{{ldc}})
Vezi și
Pagini CopyVio
Imagini fără date

După ce ați finalizat propunerea de ștergere, verificați în pagina articolului dacă formatele introduse sunt afișate corect. Adesea este nevoie să regenerați cache-ul serverului pentru pagina articolului respectiv (e. g. prin accesarea linkului „Regenerează”), astfel încât utilizatorii să poată accesa linkurile care conduc spre pagina unde se discută ștergerea.

Ștergerea propriu-zisă se poate efectua numai de către administratori și numai justificat, conform politicii.

Toate paginile propuse pentru șters -- inclusiv cele fără dezbatere -- se găsesc la Categorie:Pagini de șters.

Participanții la discuții sunt rugați:

 • să rețină că acesta nu este un vot; o simplă alegere între șterge și păstrează lipsită de argumente este pur și simplu ignorată; decizia finală nu se bazează pe numărul de opinii;
 • să aducă numai argumente bazate pe politica de ștergere; vezi și Wikipedia:Argumente de evitat în discuțiile privind ștergerea articolelor;
 • să nu redenumească paginile propuse spre ștergere în timpul discuției de ștergere; schimbarea titlului se pot face în urma păstrării articolului, altfel se strică afișarea etichetei {{șterge}};
 • să discute strict despre pagina în cauză;
 • să se comporte civilizat.

Pentru a vă exprima poziția față de propunerea de ștergere vă recomandăm să vă formulați opiniile ca mai jos:

 • Șterge. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Păstrează. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Mută la titlul „...”. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Mută la Wikționar. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Transformă în ciot. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Unește cu articolul „...”. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Comentariu. [Comentariu] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00

sau altele, după caz. Nu sunt recomandate imaginile sau formatele cu texte gata scrise, pentru că încetinesc sau întrerup încărcarea paginii.

Către administratori:

 • Luați decizia de ștergere, păstrare, mutare etc. în baza politicii, în funcție de argumentele aduse.
 • Pe cât posibil luați decizii numai la discuțiile unde nu ați participat activ.
 • Când luați o decizie nu uitați să încheiați și să arhivați discuția de aici în arhiva corespunzătoare datei la care s-a făcut propunerea de ștergere.
 • În cazul paginilor unde s-a decis păstrarea, introduceți formatul {{păstrat}} la pagina de discuții asociată.
 • Dacă decideți că pagina merită ștergere rapidă, atunci operați o ștergere rapidă cu explicațiile de rigoare și arhivarea discuției.

Cuprins

Discuții curente[modificare sursă]

Fișier:Ion Coja.jpg[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 22 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 27 iulie 2019.


Justificare: Subiectul imaginii este încă în viață. Utilizarea Cinstită nu se justifică. Kunok Kipcsak (discuție) 22 iulie 2019 21:37 (EEST)

Veronica Drăgan[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 18 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 23 iulie 2019.


Justificare: Stimati domni, Subsemnatul, Marius Gabriel Gavrila, în calitate de avocat, în numele si pentru dna Daniela Veronica Gusa de Dragan, cu adresa electronica aleasa pentru corespondenta mariusggavrila@gmail.com, avand in vedere ca

(1) Wikipedia este o enciclopedie online liberă, misiunea sa fiind una de interes public, de informare a utilizatorilor în orice moment, în mod gratuit, cu privire la teme de interes general;

(2) dna Gușă de Drăgan păstrează în mod activ o conduită discretă, nu se consideră și nu întrunește criteriile pentru a fi considerată o persoană publică;

(3) aparițiile în mass media aduc atingere dreptului la viață privată al persoanelor și pot constitui o amenințare la siguranța persoanelor vizate,

(4) dreptul la viață privată este protejat pe teritoriul României prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Art. 8, Constituția României, Art. 26, Codul civil român, Art. 58 și Art. 252 și

(5) dreptul persoanelor la ștergerea datelor este prevăzut de art. 17 alin. 1 din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016,

vă solicităm repectuos să procedați la ștergerea paginii Wikipedia "Veronica Drăgan" și să nu permiteți publicarea unor noi pagini despre dna Gușă de Drăgan, câtă vreme acestea nu privesc informații de interes public.

Vă mulțumim.

Cu deosebită considerație,

Daniela Veronica Gușă de Drăgan,

prin avocat Marius Gabriel Gavrila.

Notă: Cerere nefinalizată depusă de 217.10.208.50 --Pafsanias (discuție) 18 iulie 2019 13:03 (EEST)

Asemenea cereri se soluționează de către echipa legală e WMF: legalatwikimedia.org. Le-am trimis un email.--Strainu (دسستي‎)  18 iulie 2019 13:19 (EEST)
Văd că se menționează mai sus conduita discretă vs aparitiile in mass-media. Persoana care susține că are o conduită discretă a dat interviuri in media, menționate ca surse in articol. Prezența în mass-media infirmă sustinerile referitor la conduita discretă. Așadar această cerere de ștergere bazată pe pretinsa conduita discretă nu se susține. Discuția de ștergere poate fi eventual bazată pe analiza notabilității, in niciun caz pe pretinsa conduită discretă.--93.122.250.250 (discuție) 18 iulie 2019 13:39 (EEST)
Trebuia să se gândească la conceptul conduită discretă înainte să dea interviuri in media.--93.122.250.250 (discuție) 18 iulie 2019 13:51 (EEST)
Nu există în articol aspecte care să aducă atingere dreptului la viață privată.--93.122.250.250 (discuție) 18 iulie 2019 14:04 (EEST)
 • Păstrează: Subiectul articolului este notabil, informațiile sunt referențiate corect din surse de încredere și nu încalcă politica oficială cu privire la biografiile persoanelor în viață. Aspectele juridice referitoare la legislația aplicabilă conținutului articolelor din enciclopedia Wikipedia (adăpostită pe serverele din SUA) nu fac obiectul discuției de față. --Pafsanias (discuție) 18 iulie 2019 14:13 (EEST)

Romulus Nicolae Mailat[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 16 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 21 iulie 2019.


Justificare: Conținut neenciclopedic.--Mihai Andrei (discuție) 17 iulie 2019 00:03 (EEST)

Asociația ROPAGANISM[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 15 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 20 iulie 2019.


Justificare: Asociație al cărei statut nu poate fi confirmat de surse. Nu figurează nici în Registrul național al ONG-urilor, secțiunea „Asociații” (după cum se intitulează), de pe site-ul Ministerului Justiției, nici în Registrul entităților/unităților de cult de pe site-ul ANAF. Sursele articolului sunt fie website-ul oficial, fie forumuri în care publică Cosmin Olteanu, președintele asociației. Alexandru M.(discuție) 15 iulie 2019 14:47 (EEST)

Marketing Consulting și Research în Moldova[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 10 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 15 iulie 2019.


Justificare: Subiect neenciclopedic, probabil autopromovare/reclamă.  Alex Nico  (mesaj) 10 iulie 2019 23:12 (EEST)

Mențiune: nu este copyvio, acela este un site mirror pentru Wikipedia (informații preluate direct de la Wikipedia).-- Alex Nico  (mesaj) 15 iulie 2019 14:57 (EEST)

Dorina Ștefania Cristea[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 9 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 14 iulie 2019.


Justificare: lipsă de notabilitate--Mihai Andrei (discuție) 10 iulie 2019 00:48 (EEST)

Cristina Vitliuc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:30 (EEST)

Valentin Protopopescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:30 (EEST)

Alfredo Alfonso Torrealba[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Mishu57 în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:29 (EEST)

Vasile Roman[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Mishu57 în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:29 (EEST)

Răzvan Baciu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:28 (EEST)

Ovidiu Prichindel[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Andrei Stroe în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:28 (EEST)

Șterge. Articolul nu citează nicio sursa de încredere. —Andreidiscuție 15 iulie 2019 15:51 (EEST)

Octavian Buda[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:27 (EEST)

Néstor Dámaso del Pino[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:27 (EEST)

MCM România[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale  • alte propuneri de ștergere

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:26 (EEST)

Șterge: aceleași argumente ca și la discuția anterioară, în urma căreia pagina fusese ștearsă: Wikipedia:Pagini de șters/MCM România. --Bătrânul (discuție) 3 iulie 2019 07:33 (EEST)

Ieri un anonim a redirecționat MCM România și MCM către MTV România. Cred că soluția e OK pentru pagina despre televiziunea din România, nu știu despre televiziunea din Franța.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:55 (EEST)
Reiterez solicitarea de ștergere a articolului. Cât despre redirecționarea către MTV România, doar pe baza afirmației (nereferențiate) din articol - „MCM România este înlocuit de MTV România” - nu cred că ar fi indicată. Nu e nicio legătură între posturile TV MCM și MTV. Poate că a fost doar o înlocuire în grila de programe a unui operator de cablu TV, ceea ce este cu totul altceva. --Bătrânul (discuție) 7 iulie 2019 12:12 (EEST)
Cele douăau folosit aceeași licență audiovizuală, deci e probabi ca în spate să fi fost aceeași firmă.--Strainu (دسستي‎)  12 iulie 2019 01:36 (EEST)

Ștefan Mandachi[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:23 (EEST)

Kidibot[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:23 (EEST)

Ioan Zăgănescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:23 (EEST)

Cântă acum cu mine[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:22 (EEST)

Călin-Horia Bârleanu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Dan Mihai Pitea în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:22 (EEST)

Format:Listă episoade/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 29 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 iulie 2019.


Justificare: Netradus din 2014 — Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 02:08 (EEST)

 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 14:53 (EEST)

Format:Ref patent/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 29 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 iulie 2019.


Justificare: Netradus din 2009. — Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 02:07 (EEST)

 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 14:53 (EEST)

Format:Infocaseta Alegeri/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 29 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 iulie 2019.


Justificare: Netradus din 2012 — Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 00:37 (EEST)

Transportul feroviar după țară[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 29 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 iulie 2019.


Justificare: Tradus doar parțial. — Ionutzmovie discută 29 iunie 2019 22:49 (EEST)

Parcă formatul {{flag}} traducea automat denumirile de țări în trecut, dacă da ce s-a schimbat de nu o mai face?— Ionutzmovie discută 29 iunie 2019 22:51 (EEST)
Am propus acum ceva vreme acest articol pentru ștergere și Terraflorin l-a salvat. La momentul respectiv nu am mai văzut părți netraduse și nici acum nu-mi sar în ochi. Poate ceva mai multe detalii despre ce a rămas netradus ar ajuta la salvarea (din nou) a articolului. Strainu (دسستي‎)  8 iulie 2019 20:22 (EEST)
@Strainu: Probabil coloana Țară din tabel și nota a. --Donarius (discuție) 19 iulie 2019 12:07 (EEST)
Mulțumesc, așa se întâmplă când ești prea apropiat de articol. Mă ocup de traducere.--Strainu (دسستي‎)  19 iulie 2019 12:09 (EEST)
Rezolvat Rezolvat--Strainu (دسستي‎)  19 iulie 2019 14:01 (EEST)

Listă de filme produse de Universal Pictures[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 iunie 2019.


Justificare: Netradusă din 2009, multe dintre filmele de după '90 au rulat și în România și ar trebui să aibă titlul tradus, dacă există vreo metodă automată de a înlocui titlul în engleză cu cel al paginii în română ar fi perfect. Adaug aici și Listă de filme produse de TriStar Pictures.— Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 03:48 (EEST)

Ideal ar fi dacă un robot ar putea prelua titlurile traduse ale filmelor de pe Google (descrierea din căsuța din dreapta), cum am făcut-o manual la Listă de filme produse de TriStar Pictures. Nu recomand păstrarea în starea actuală, e preluată aproape în întregime așa cum era ea la Wikipedia engleză pe 30 aprilie 2009.— Ionutzmovie discută 28 iunie 2019 03:02 (EEST)

Lista europarlamentarilor 2004-2009[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 iunie 2019.


Justificare: Parțial netradus din 2007 — Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 03:18 (EEST)

Păstrează Singura parte netradusă este coloana "Regiune" la care cred că putem renunța fără mari probleme.--Strainu (دسستي‎)  15 iulie 2019 17:03 (EEST)

Lista celor mai vizualizate videoclipuri de pe Youtube[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 iunie 2019.


Justificare: Parțial tradus automat, restul netradus și neactualizat, cred că s-ar impune rescrierea de la zero în starea în care este acum. — Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 03:12 (EEST)

Nae Calinderu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 iunie 2019.


Justificare: Este, probabil, aceeași persoană cu Nicolae Kalinderu. Donarius (discuție) 24 iunie 2019 08:32 (EEST)

Donarius, de ce nu ați cerut (sau realizat) unirea?--Strainu (دسستي‎)  15 iulie 2019 17:12 (EEST)

Nu sunt 100% sigur că e vorba de aceeași persoană, altfel ceream direct unirea. De realizat oricum nu aș fi putut să o realizez din motive cunoscute. --Donarius (discuție) 15 iulie 2019 20:05 (EEST)

Format:Infocaseta Bibliotecă/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2009 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 03:06 (EEST)

 • Comentariu: Situația acestor pagini de documentație ale formatelor a apărut când cineva familiarizat cu formatele din altă wikipedie le-a adus aici. Pe el nu l-a interesat traducerea documentației, deoarece știa ce și cum. De ceilalți utilizatori nu i-a păsat, n-au decât să urmeze drumul parcurs de el.
În opinia mea aceste pagini nu ar trebui șterse pur și simplu, ci transformate în redirecționări spre paginile corespunzătoare de pe Wikipedia de origine, de obicei cea în limba engleză. Este adevărat că la aceste pagini se poate ajunge via legăturile iw ale formatelor respective (dacă există), dar calea nu este intuitivă. --Turbojet  24 iunie 2019 07:34 (EEST)
 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 11:14 (EEST)
E în regulă o redirecționare spre pagina în engleză, dacă este posibil, dacă nu consider că ar trebui păstrat doar formatul necompletat, deasupra căruia să se menționeze că „pentru detalii legate de utilizarea parametrilor, vedeți (leg. spre pagină) de la Wikipedia engleză.— Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 22:26 (EEST)

Format:Harta de localizare multiplă/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2008 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 03:04 (EEST)

 • Comentariu: V. comentariul de la Wikipedia:Pagini de șters/Format:Infocaseta Bibliotecă/doc. --Turbojet  24 iunie 2019 07:37 (EEST)
 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 11:14 (EEST)
Atunci putem face o scurtă mențiune cu o trimitere spre varianta din data în care a fost tradus.— Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 00:39 (EEST)

Orarul burselor de valori[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2018 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 03:00 (EEST)

 • Păstrează: articolul a fost tradus. --Bătrânul (discuție) 24 iunie 2019 18:28 (EEST)
  Există încă părți importante din tabel scrise în limba engleză: numele burselor (ori în română dacă există surse, ori în limba originală), numele lunilor și a zilelor săptămânii. Altele sunt traduse foarte slab: "Ora zonei" (bănuiesc că fusul orar?). Mai sunt și alte probleme cu articolul, care nu reprezintă însă motive de ștergere.--Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 19:47 (EEST)

1. Am lăsat numele englezesc al burselor pentru că așa apar ele în Wikipedia în limba română. 2. Nu știu despre ce toponime greșite este vorba. Fiți mai preciși! Sau corectați-le! Numai bine! --Grintescu (discuție) 25 iunie 2019 01:16 (EEST)

Numele de burse nu sunt toate în engleză. De exemplu, Tadawul. Toponime: Riyadh, Djakarta etc. Problema cea mare sunt totuși numele burselor. Faptul că articolele sunt numite în engleză este neplăcut, dar sunt relativ puține și pot fi rezolvate ușor. În schimb în lista asta trebuie luate la mână și căutate surse.--Strainu (دسستي‎)  2 iulie 2019 20:17 (EEST)

Listă de sisteme de operare[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2008 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 02:58 (EEST)

 • Păstrează: propun ștergerea secțiunilor netraduse și păstrarea celor traduse deja. --Bătrânul (discuție) 24 iunie 2019 07:00 (EEST)

Lista celor mai înalte structuri în România[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2016 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 02:12 (EEST)

Listă de districte din statul Ohio[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 iunie 2019.


Justificare: Adaug la propunere și aceste liste netraduse de mai mulți ani:

Sunt mai multe modificări care pot fi făcute cu robotul, prin care se poate modifica ca în cazul de aici (unde am facut-o prin notepad), dacă își dorește cineva să le salveze e ok. — Ionutzmovie discută 23 iunie 2019 22:56 (EEST)

Ionutzmovie, nu te-ar interesa să le faci cu listeria, după modelul de la Listă de oameni din statul California? Queryul wikidata pot să-l fac eu. Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 21:22 (EEST)
Nu sunt familiar cu listeria, însă nu știu dacă poate prelua ce trebuie de la Wikidata (cred că multe date de acolo tot nu ar fi traduse). Listele de mai sus sunt complet copiate de la en:wp și netraduse, nu mi se pare o pierdere mare dacă vor fi șterse.— Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 22:17 (EEST)
Listeria poate prelua orice poate fi obținut cu un query wikidata. La ce câmp te gândești că ar fi netradus?--Strainu (دسستي‎)  14 iulie 2019 22:19 (EEST)

Semn monetar[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 22 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 27 iunie 2019.


Justificare: Rămas netradus din 2013 — Ionutzmovie discută 22 iunie 2019 20:58 (EEST)

@Lucian GAVRILA: V-ar interesa să îmbunătățiți articolul pentru a putea fi păstrat? În momentul de față inteligibilă e doar introducerea, care e prea mică pentru a merita păstrată singură.--Strainu (دسستي‎)  15 iulie 2019 17:14 (EEST)

Am început să traduc ce a mai rămas de curând, însă mai este ceva de lucru.-- Alex Nico  (mesaj) 15 iulie 2019 17:16 (EEST)

Wizard of Oz (dezambiguizare)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 21 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 26 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2008, ar trebui să avem o dezambiguizare la Vrăjitorul din Oz dacă este cazul. — Ionutzmovie discută 22 iunie 2019 02:12 (EEST)

Păstrează și redenumește. Oportunitatea paginilor de dezambiguizare e dată de abilitatea lor de a trimite cititorul care efectuează o căutare validă spre una din posibilele pagini pe care le-ar căuta. Dar nu cred că are rost adăugirea lui „(dezambiguizare)”, de vreme ce titlul Wizard of Oz deja redirectează aici. —Andreidiscuție 2 iulie 2019 19:00 (EEST)

Radu Gh. Gava[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 18 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 23 iunie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 18 iunie 2019 10:41 (EEST)

Șterge: din conținutul articolului nu rezultă notabilitatea profesorului Gava. --Bătrânul (discuție) 19 iunie 2019 15:33 (EEST)

Așteaptă. Încerc să obțin mai multe surse de la autorul inițial.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:34 (EEST)

Ion Dumitru (poet)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale  • alte propuneri de ștergere

Ștergerea a fost propusă la 18 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 23 iunie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 18 iunie 2019 10:41 (EEST)


Păstrează există în articol 2 surse de încredere, încerc să mai obțin și altele.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:35 (EEST)

Diana Farca[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 18 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 23 iunie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Silenzio76 în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 18 iunie 2019 10:34 (EEST)

Lista celor mai aglomerate aeroporturi din Europa după traficul de călători[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 15 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 20 iunie 2019.


Justificare: Neactualizată din 2012, parțial netradusă. — Ionutzmovie discută 16 iunie 2019 00:22 (EEST)

Am primit un răspuns pozitiv.-- Alex Nico  (mesaj) 15 iulie 2019 17:18 (EEST)
Nu am timpul necesar pentru a peria fiecare sursă. În eventualitatea în care va fi șters, voi recrea acest articol și lista de hormoni ștearsă acum câteva zile. Alexandru M.(discuție) 22 iulie 2019 23:04 (EEST)

Listă de filme americane din 2012[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 15 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 20 iunie 2019.


Justificare: Copy paste de la Wikipedia engleză cu modificări mărunte, titluri, date, note netraduse. — Ionutzmovie discută 16 iunie 2019 00:08 (EEST)

Acum am observat că toate listele din categoria Categorie:Liste de filme americane suferă de aceeași situație, copiate în întregime fără modificări de la Wikipedia engleză. Să zicem că putem păstra titlurile în engleză și putem adăuga o rubrică cu titlurile în română mai târziu, însă mi se pare necesar, dacă este cineva dispus, să fie traduse măcar genurile filmelor, folosind un robot.— Ionutzmovie discută 28 iunie 2019 03:07 (EEST)
Pare o listă ce poate fi pusă în cârca lui Utilizator:ListeriaBot. —Andreidiscuție 2 iulie 2019 18:47 (EEST)

Polish Music Charts[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 15 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 20 iunie 2019.


Justificare: Suspect de cercetare originală. Articolul folosește niște denumiri in engleză care nu par a corespunde cu versiunile poloneze din surse. Strainu (دسستي‎)  15 iunie 2019 09:41 (EEST)

Claudiu Dumitrache[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 7 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 12 iunie 2019.


Justificare: Deși articolul are o bibliografie, să zicem, consistentă, în marea lor majoritate sunt tabloide. Premiile listate în secțiunea „Premii notabile” nu sunt, contrar numelui, notabile pentru industria muzicală. Și eu am cunoștințe care au obținut premii la concursuri locale de muzică, scriere creativă etc., dar nu au o pagină pe Wikipedia. Dintr-un motiv evident: notabilitatea. Artistul are două piese creație proprie (restul coveruri), însă niciuna nu a fost difuzată la un post de radio cel puțin cunoscut. De asemenea, are o singură publicație în calitate de scriitor. Vâlva în jurul acelui volum de poezii s-a creat pe fondul așa-ziselor vedete care au început să o citească din varii motive. Volumul a fost publicat de o editură obscură, nerecunoscută de vreo entitate cu expertiză, care nu oferă prea multe detalii despre activitatea sa nici pe website-ul oficial. אלכסנדרו(discuție) 7 iunie 2019 20:17 (EEST)


AndreiMoldovanNew: Cred ca lucrurile s-au schimbat putin pe pagina iar notabilitatea artistului este evidenta. Propun sa ramana.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de AndreiMoldovanNew (discuție • contribuții).

Revizuiți un pic sursele. Apropo TV, Radio Crazy, recentNEWS.ro, WOWBiz, exclusivNEWS.ro, incomod-media.ro? Serios? Și țin să vă contrazic: piesele autolansate și cărțile publicate de edituri obscure nu au notabilitate „evidentă”. אלכסנדרו(discuție) 14 iunie 2019 00:01 (EEST)

Cred ca pagina este buna pentru Wikipedia.ro, in urma editarilor facute si pastrarea minimului de informatii necesare.AndreiMoldovanNew (discuție) 10 iulie 2019 20:34 (EEST)

Salutare! Am urmarit evolutia paginii. S-a muncit ceva la aceasta. O consider notabila si de parere ca este pentru Wikipedia. Sursele sunt aceleasi cu ale restului de artisti romani din Wikipedia. In Romania predomina tabloidele si nu prea avem ce face. Are toata biografia completa, aparitii notabile si legaturi. Editura cartii sale, este una ce nu se prea afirma in mediul online, dar este o editura veche si foarte recunoscuta cel putin in Bucuresti. Artistul detine toate premiile mentionate, iar asta se poate valida si printr-o comunicare telefonica cu institutiile care au emis premiile, certificatele etc. Nu se promoveaza nimic nepotrivit. Totul pare si este de admirat in cei 7-8 ani de activitate. Spune ceva, transmite ceva si este recunoscut de catre cineva. Cei care cauta numele lui, cred ca au dreptul de a se informa clar pe un site de specialitate, fara a trece prin toate site-urile care intr-adevar, majoritatea sunt tabloide. --Deniss94 (discuție) 18 iulie 2019 16:38 (EEST)

Ceslav Ciuhrii[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 5 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 10 iunie 2019.


Justificare: Lipsă notabilitate. Ton neenciclopedic Seniorul (discuție) 5 iunie 2019 19:27 (EEST)

Popovici Nițu & Asociații[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 5 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 10 iunie 2019.


Justificare: Lipsă de notabilitate Seniorul (discuție) 5 iunie 2019 18:51 (EEST)

Partidul Național Democrat Creștin[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 iunie 2019.


Justificare: Partidul a fost desființat și nu a avut o prezența importantăpe scena politică--Mr.Anonimus007 (discuție) 1 iunie 2019 20:25 (EEST)

Constantin Vasilică[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 6 mai 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 11 mai 2019.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2019. Strainu (دسستي‎)  6 mai 2019 22:51 (EEST)

Piciorul invizibil[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 aprilie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 aprilie 2019.


Justificare: Notabilitate dubioasă. Nu putem avea articole pentru fiecare metaforă a fiecărei persoane cu studii economice. Vitalie Ciubotaru (discuție) 23 aprilie 2019 07:31 (EEST)

Daniel Metz[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 8 martie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 13 martie 2019.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din noiembrie 2018. Strainu (دسستي‎)  8 martie 2019 14:17 (EET)

Bună ziua,

Subiectul este notabil prin caracterul acțiunilor și a rezultatelor profesionale în domeniul IT în ultimii 20 de ani. Acest fapt este demonstrat prin recunoașterea și prezentarea semnificativă a subiectului în surse independente într-o perioadă îndelungată de timp. Sursele sunt fie publicații cu o bună reputație privind verificarea sistematică, printr-un mecanism editorial corespunzător, a afirmațiilor publicate (Ziarul Financiar, ProTV), sau sunt surse academice recunoscute de către statul român (UBB, Universitatea Babeș-Bolyai).

Mulțumesc, --Grigoresorin (discuție) 11 martie 2019 18:00 (EET)

Bună ziua,

Am înlocuit o sursă pentru a avea o bibliografie cu trimiteri către publicații de încredere. Mă puteți ajuta cu un răspuns pentru notabilitatea biografiei? Ce ar putea fi îmbunătățit?

Mulțumesc, --Grigoresorin (discuție) 12 martie 2019 17:59 (EET)

 • Unește cu EBS, care este de fapt subiectul articolului. Scurtele mențiuni despre Daniel Metz aflate actualmente încap acolo lejer, fără să încline deloc nepotrivit ponderea articolului. —Andreidiscuție 17 aprilie 2019 18:59 (EEST)

Bună ziua,

EBS România a fost cumpărată de către NTT DATA și activitatea companiei EBS de sine stătătoare a încetat din acel moment, în timp ce Daniel Metz a continuat să fie CEO al companiei, să fie o personalitate marcantă în viața de business autohtonă dar și în cea academică prin cursurile pe care le predă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. --Grigoresorin (discuție) 24 aprilie 2019 14:43 (EEST)

Bună ziua!

Au fost adăugate mai multe informații în susținerea notabilității subiectului. Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns pe marginea acestora. Mulțumesc! --Grigoresorin (discuție) 10 mai 2019 17:14 (EEST)

Alina Neacșa[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 3 ianuarie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 8 ianuarie 2019.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din septembrie 2018. Strainu (دسستي‎)  3 ianuarie 2019 18:48 (EET)

Mulțumesc pentru mesaj. Am înțeles cerința de a scoate în evidență notabilitatea subiectului, a Alinei Neacșa, adică să evidențiem de ce este o persoană remarcabilă ce merită să aibă în continuare pagină în enciclopedia Wikipedia. În acest sens am adăugat note și referințe relevante, care să susțină notorietatea ei în România dar și la nivel internațional.

Alina Neacșa a fost și este, după cum se poate vedea acum, subiectul unor materiale publicate în surse secundare de încredere, independente de ea. Clasific în trei aceste surse secundare de mare încredere:
- Cele mai cunoscute și mai utilizate instituții de presă și media din România, printre care canalul de televiziune Pro Tv, canalul de știri Romania TV, ziarul zilnic cu acoperire națională Click.ro, lideri în clasamentul pe tiraj și audiență.
- Publicații specializate adresate domeniului floral și de horticultură – cum ar fi Grădina mea de vis, editată de un grup german de presă, lider după tiraj și acoperire în rândul revistelor de specialitate. Este o revistă de înaltă ținută.
- Publicații internaționale în domeniul floristicii.

După cum veți putea vedea, grație notelor și referințelor adăugate, acoperim cu brio aceste surse secundare de încredere ridicată. După cum puteți observa în articolul Alina Neacșa, nu este nicio cercetare independentă sau opinie personală, sunt doar informații transmise sau validate de specialiști sau de publicații de circulație națională.

După cum știm, Wikipedia conține și biografii ale persoanelor care, deși suficient de notabile pentru un articol, nu sunt celebre. De aceea, eu am inclus doar material relevant pentru notabilitatea lor și nu am inclus informații ușor irelevante pentru notabilitate. Chiar dacă Alina are foarte multe realizări și este apreciată de comunitate, eu am păstrat un ton neutru și am limitat informațiile expuse. Pot să par subiectiv, dar Alina Neacșa este unul din specialiștii de top într-un domeniu în care românii destul de greu au pătruns la nivel internațional, iar ea a reușit acest lucru, să ajungă să fie cunoscută în Olanda, țara cu cea mai dezvoltată piață de flori la nivel mondial. Mulțumesc! Andrei Diaconescu (discuție) 6 ianuarie 2019 16:10 (EET)

După completarea masivă cu a paginii informații introduse la începutul lunii ianuarie, am completat această pagină și cu date despre apariția Alinei Neacșa la emisiunea de business a celui mai prestigios ziar de afaceri din România, ZF Live (Ziarul Financiar Live), unde a fost chemată în calitate de expert în design floral. Am completat și cu articolul din publicația dedicată pasionaților de flori - Grădina mea de Vis, revistă lunară vândută în +14.000 de exemplare.

Consider că în acest moment putem șterge marcajul cu ”Această pagină a fost propusă pentru ștergere. Motivul...s Andrei Diaconescu (discuție) 2 februarie 2019 09:16 (EET)

conform argumentelor enuntate mai sus, voi elimina marcajul de stergere a paginii Andrei Diaconescu (discuție) 6 februarie 2019 08:08 (EET)
@Andrei Diaconescu: vi s-a atras atenția foarte clar pe pagina dvs. de discuție - „Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului”. --Bătrânul (discuție) 6 februarie 2019 09:41 (EET)

Ok, am retinut. Noi, respectand cerința comunitatii Wikipedia de a scoate în evidență notabilitatea subiectului, am completat pagina cu elementele esentiale: referinte, informatii, completari, toate din surse secundare de încredere, românești și internaționale. Așteptam un răspuns, mai ales că termenul trecut acolo era 8 ianuarie. Andrei Diaconescu (discuție) 7 februarie 2019 08:14 (EET)

La cine anume vă referiți atunci scrieți „noi... am completat”? Ce entitate colectivă reprezentați? --Pafsanias (discuție) 11 februarie 2019 22:21 (EET)
Poate este doar folosirea pluralului de majestate... --Bătrânul (discuție) 12 februarie 2019 09:18 (EET)

Mă refer la mine și la diversele publicații de specialitate de design floral, de business și de largă circulație, din România și chiar din străinătate, care i-au solicitat să scrie articole despre ea recent. Am actualizat și cu referințe din materialul dedicat recent Alinei Neacșa în revista Forbes. Semnat și asumat de un membru din redacția acestei reviste. Andrei Diaconescu (discuție) 5 martie 2019 23:11 (EET)

 • Șterge. Articol pufos: sunt câteva articole în reviste mai serioase, dar care fie sunt scrise cu și despre subiect, deci nu complet independente, fie sunt mențiuni în treacăt. De Facebook și Youtube nu mai vorbesc. Poate deveni notabilă în viitor dacă nivelul acesta de acoperire rămâne constant în timp, adică apar repetat articole despre ea. —Andreidiscuție 17 aprilie 2019 19:08 (EEST)

In luna mai 2019 a avut cinci aparitii media la televiziuni si in publicatii importante, cu tiraj de sute de mii de exemplare pe luna: Televiziunea Romana (in direct, la o emisiune sa vorbeasca despre trenduri in domeniul floral), in Click! pentru femei, in Business Magazin, in Femeia de azi si in Practic. Andrei Diaconescu (discuție)

Toate acestea (aparițiile ei în media) par să facă din ea o sursă de încredere în domeniul aranjamentelor florale; nu însă neapărat și notabilă: pentru aceasta ar trebui să se vorbească despre ea în media fără ca ea să fie prezentă acolo — de exemplu, interviurile le considerăm în general surse neindependente, care nu contribuie la notabilitate, deoarece în ele sursa principală de informații este însuși cel intervievat. —Andreidiscuție 27 mai 2019 10:50 (EEST)

Este invitata in media sa vorbeasca pe subiecte multiple, nu doar despre aranjamente florale. Este mentionata in diverse publicatii sau emisiuni radio-tv. Dau un exemplu descoperit intamplator recent, a vorbit despre lansarea unei carti la Bookfest: https://www.facebook.com/AlinaFloricuFitze/videos/2804725242887713/ Andrei Diaconescu (discuție)

Cereri de recuperare a paginilor șterse[modificare sursă]

Cum se depune cererea de recuperare:

 1. Introduceți în această secțiune o legătură cu sintaxa de mai jos, unde înlocuiți Titlu cu titlul exact al paginii șterse (inclusiv spațiul de nume dacă este cazul):
  {{Wikipedia:Pagini de recuperat/Titlu}}
 2. Urmați legătura nou creată și scrieți acolo cererea:
 • inserați un titlu de subsecțiune, care trebuie să conțină titlul paginii șterse, exact, cu legătură spre pagină, conform următorului exemplu: ===[[:Sfaturi practice]]===
 • justificați cererea.


Emil Sofron[modificare sursă]

Încerc să obțin mai multe surse de la autorul inițial al articolului, așa că îl recuperez temporar pentru a nu complica lucrurile inutil. Vă rog să așteptați cel puțin o lună înainte de a închide discuția de față.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:39 (EEST)

Gheorghe G. Săvoiu[modificare sursă]

Încerc să obțin mai multe surse de la autorul inițial al articolului, așa că îl recuperez temporar pentru a nu complica lucrurile inutil. Vă rog să așteptați cel puțin o lună înainte de a închide discuția de față.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:39 (EEST)

Tudor Emanuel Popescu[modificare sursă]

Consider abuzivă ștergerea acestei pagini. Este vorba despre un artist cu notabilitate suficient de mare. Au existat două versiuni ale acestei pagini. prima a fost ștearsă motivându-se lipsa de notabilitate, ceea ce este neadevărat. A doua variantă a fost ștearsă pentru că s-a încercat recrearea unei pagine șterse mai demult. În sine, ștergerea paginii este cauzată de percepția subiectivă a câtorva contributori care nu acceptă nici un argument.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Despredemnitate (discuție • contribuții).

Pagina Tudor Emnauel Popescu nu a fost ștearsă niciodată, deoarece nici nu a fost creată vreodată.
Dacă vă referiți însă la pagina Tudor Emanuel Popescu, aceasta a fost ștearsă „abuziv”, ci conform criteriului de ștergere rapidă G4 (recreare a unei pagini șterse în urma unei discuții). --Bătrânul (discuție) 6 iunie 2019 21:30 (EEST)
 • Comentariu: Bună seara! Deși nu am fost implicat în ștergerea paginii, aș dori să precizez ca subiectul pe care dumneavoastră încercați să îl tratați nu poate avea o pagină dedicată în aceasta enciclopedie, deoarece nu întrunește criteriile de notabilitate. Înainte de a crea un nou articol v-aș recomanda să vă uitați peste ghidul creării primului articol. Numai bine! Can you escape (discuție) 6 iunie 2019 21:40 (EEST)

Acest personaj este bine cunoscut cel puțin în România, și probabil afară. Acesta pagină trebuie fie păstrat neapărat. De mod evident și ciudat, a fost ștearsă abusiv. Vezi:
[ https://artsandculture.google.com/asset/trawl/PQGkYJbqXmPXsQ referință la colecția cămarei deputaților (parlament din România)]
[ http://www.curierul.ro/in-memoriam-tudor-emanuel-popescu/ articol de presa destul de pertinent și clar asupra notabilitatea lui]
[ https://www.facebook.com/uapvalcea/posts/1717370188370364/ Lista exhaustiv lucrărilor sale]--Albacore60 (discuție) 13 iunie 2019 17:34 (EEST)

Albacore60, Despredemnitate am recuperat temporar pagina pentru a putea lucra la ea. Vă rog să adăugați sursele de mai sus și orice altceva mai considerați util pentru a dovedi notabilitatea subiectului.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:47 (EEST)
Despredemnitate, toate fișierele încărcate de dvs. la Commons sunt sub drepturi de autor și vor fi șterse. Totuși, pentru articolele din ziar nu este necesar să încărcați scanuri, puteți pur si simplu să menționați autorul, titlul, ziarul și data. Pe de altă parte, afișele expozițiilor nu contribuie la notabilitate. Trebuie să existe surse independente de subiect care să vorbească despre acesta.--Strainu (دسستي‎)  14 iulie 2019 15:46 (EEST)

Arhive[modificare sursă]