Wikipedia:Pagini de șters

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Comandă rapidă:
WP:PȘ

Această pagină găzduiește discuțiile privitoare la paginile propuse pentru ștergere, în acele cazuri în care ștergerea nu se impune în mod evident conform politicii de ștergere. Dacă în vreuna dintre secțiuni nu apar cele mai recente modificări apăsați aici.

Pentru a propune ștergerea unui articol introduceți la începutul lui formatul {{șterge|Pentru că...}}, motivând succint. În continuare urmați instrucțiunile care se afișează.

Ștergere
Pagini de șters
Dezbateri ștergeri
Jurnalul paginilor șterse
Cereri de recuperare
Categorii
Pagini propuse pentru ștergere
Pagini de șters rapid
Formate
{{șterge}}
{{ștergere rapidă}}
({{șr}}{{ldc}})
Vezi și
Pagini CopyVio
Imagini fără date

După ce ați finalizat propunerea de ștergere, verificați în pagina articolului dacă formatele introduse sunt afișate corect. Adesea este nevoie să regenerați cache-ul serverului pentru pagina articolului respectiv (e. g. prin accesarea linkului „Regenerează”), astfel încât utilizatorii să poată accesa linkurile care conduc spre pagina unde se discută ștergerea.

Ștergerea propriu-zisă se poate efectua numai de către administratori și numai justificat, conform politicii.

Toate paginile propuse pentru șters -- inclusiv cele fără dezbatere -- se găsesc la Categorie:Pagini de șters.

Participanții la discuții sunt rugați:

 • să rețină că acesta nu este un vot; o simplă alegere între șterge și păstrează lipsită de argumente este pur și simplu ignorată; decizia finală nu se bazează pe numărul de opinii;
 • să aducă numai argumente bazate pe politica de ștergere; vezi și Wikipedia:Argumente de evitat în discuțiile privind ștergerea articolelor;
 • să nu redenumească paginile propuse spre ștergere în timpul discuției de ștergere; schimbarea titlului se pot face în urma păstrării articolului, altfel se strică afișarea etichetei {{șterge}};
 • să discute strict despre pagina în cauză;
 • să se comporte civilizat.

Pentru a vă exprima poziția față de propunerea de ștergere vă recomandăm să vă formulați opiniile ca mai jos:

 • Șterge. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Păstrează. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Mută la titlul „...”. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Mută la Wikționar. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Transformă în ciot. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Unește cu articolul „...”. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Comentariu. [Comentariu] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00

sau altele, după caz. Nu sunt recomandate imaginile sau formatele cu texte gata scrise, pentru că încetinesc sau întrerup încărcarea paginii.

Către administratori:

 • Luați decizia de ștergere, păstrare, mutare etc. în baza politicii, în funcție de argumentele aduse.
 • Pe cât posibil luați decizii numai la discuțiile unde nu ați participat activ.
 • Când luați o decizie nu uitați să încheiați și să arhivați discuția de aici în arhiva corespunzătoare datei la care s-a făcut propunerea de ștergere.
 • În cazul paginilor unde s-a decis păstrarea, introduceți formatul {{păstrat}} la pagina de discuții asociată.
 • Dacă decideți că pagina merită ștergere rapidă, atunci operați o ștergere rapidă cu explicațiile de rigoare și arhivarea discuției.

Cuprins

Discuții curente[modificare sursă]

Dan the man[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 21 mai 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 26 mai 2018.


Justificare: Articol de tip reclamă! [atac la persoană șters] Dacă pare că articolul Wikipedia este despre un joc video, atunci îmi pare rău că te superi domnule utilizator Vault shark, dar acesta nu îndeplinește politicile respective. Web Source Self-Management System (discuție) 21 mai 2018 09:10 (EEST)

Alexandra Șipoș[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 17 mai 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 22 mai 2018.


Justificare: Ar fi nevoie de o discuție pentru a evalua notabilitatea persoanei. Autorul articolului (Xandra2709) pare a fi însăși Alexandra. //  Gikü  vorbe  fapte  17 mai 2018 18:07 (EEST)

Clubul Micilor Castane[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 16 mai 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 21 mai 2018.


Justificare: Propus de DieselEngineRO pentru ștergere rapidă potrivit criteriului A7 și șters de GiküVictor Blacus. Având în vedere faptul că în general serialele de desene animate au fost acceptate, cred că e nevoie de o discuție.--Strainu (دسستي‎)  16 mai 2018 16:48 (EEST)

Se pare că erau două pagini: Clubului Micilor Castane (ștearsă rapid) și Clubul Micilor Castane, care a fost doar etichetată. Am redirecționat-o pe prima până la încheierea discuției de față.--Strainu (دسستي‎)  16 mai 2018 17:06 (EEST)

Comentariu: Dacă aveți răspunsuri cu privire la acest subiect, vă rugăm să luați în considerare acest act de responsabilitate în privința Comunității Wikipedia. --Web Source Self-Management System (discuție) 17 mai 2018 19:51 (EEST)

Vasile Moldovan (poet)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 13 mai 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 18 mai 2018.


Justificare: nenotabil--Mihai Andrei (discuție) 14 mai 2018 00:51 (EEST)

 • Comentariu: cutuma este să fie anunțat (pe pagina sa de discuție) și inițiatorul articolului propus pentru ștergere; Twinkle face acest lucru în mod automat. În acest caz, autorul articolului, dl. Miehs nu a fost avertizat; îl voi anunța eu, așa mi se pare corect. --Bătrânul (discuție) 14 mai 2018 09:04 (EEST)
 • Pătrează Cunoscut în special în domeniul haiku, cu multiple participări în concursuri internaționale. --Miehs (discuție) 16 mai 2018 13:31 (EEST)

Toma Cornea[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 4 mai 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 9 mai 2018.


Justificare: Fără indicii de notabilitate. //  Gikü  vorbe  fapte  4 mai 2018 03:05 (EEST)

Comentariu:

 • Cel din Sighișoara a fost avocat, președinte al CNR din Comitatul Târnava-Mare și mai târziu delegat ales din cercul Sighișoara la MAN de la AI. En passant am văzut că s-a ocupat și de despărțământul local al Astrei. Oricum numele lui se găsește într-o multitudine de surse, mai mult pe partea politică.
 • Cel din Meziad (1877–1933), Bihor a fost economist și delegat din partea cercului Beiuș–Vașcău și întradevăr a fost primar din partea PNL. A fost de asemenea membru al marelui Sfat Național Român. Cred că de acesta e vorba aici. Și el se găsește în suficiente surse, dar mai mult pe partea economică.

Am să mă ocup eventual să structurez un ciot, dar după ce mă informez exact de statutul utilizatorului/utilizatoarei în cauză.

Pe de altă parte din punctul meu de vedere, toți cei care se află pe acea listă de delegați ar trebui să fie considerați notabili, pentru că au făcut istorie, iar înainte de asta oricum au făcut pentru comunitățile lor mult mai mult decât au făcut primarii notabili din ziua de astăzi. Participând la activitățile la care au participat, invariabil ceea ce au realizat este reflectat în surse. Deocamdată nu avem încă acces online la o bună parte din sursele care i-au consemnat la nivelul perioadei de sfârșit a Imperiului Habsburgic sau la cele din perioada interbelică (digibuc e o excepție, dar nu a scanat decât o mică parte din potențialele surse).

Strict referitor la articolul de care vorbim, chit că persoana este notabilă, el trebuie aranjat și completat la un standard minim acceptabil, pentru a putea fi păstrat.--Accipiter Q. Gentilis(D) 18 mai 2018 19:48 (EEST)

Revin: m-am interesat despre ce e vorba și opinia mea este ca articolul să fie șters dacă utilizatorul în cauză nu-l reface astfel încât să fie compatibil cu standardele minimale. Dacă îl va reface, atunci să fie păstrat. Propun ca termen 15 iunie iulie 2018. --Accipiter Q. Gentilis(D) 21 mai 2018 16:03 (EEST)

cum adica? va bateti joc de noi? lemeny zs. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Lemeny Zsuzsa (discuție • contribuții). 21 mai 2018 16:04‎

„...dacă utilizatorul în cauză nu-l reface astfel încât să fie compatibil cu standardele minimale”

--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 mai 2018 16:34 (EEST)

Comentariu: Nu-și bate nimeni joc, dar vă rugăm să respectați și dumneavoastră regulile proiectului și să nu vă considerați beneficiarii vreunei forme speciale de „imunitate”. Articolul Nicolae Barb a avut nevoie de aproape două săptămâni pentru corectarea informațiilor false introduse în versiunea din 8 mai 2018. --Pafsanias (discuție) 22 mai 2018 16:02 (EEST)

Asociatia Necuvinte[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 4 mai 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 9 mai 2018.


Justificare: Bănuieli de lipsă a notabilității; articol creat ca draft de un nou-venit care nu a avut alte contribuții. //  Gikü  vorbe  fapte  4 mai 2018 03:03 (EEST)

Civilizațiile asiatice și africane și modernitatea[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 30 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 5 mai 2018.


Justificare: Posibil copyvio, dacă nu este mută textul din secțiuni în articolele corespunzătoare. — Ionutzmovie discută 30 aprilie 2018 19:56 (EEST)

Muzică Alias (Sezonul 1)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 30 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 5 mai 2018.


Justificare: Coloana sonoră a serialului nu este atât de notabilă încât să justifice articole separate. Șterge sau unește cu articolele despre sezoane. Adaug aici și Muzică Alias (Sezonul 2), Muzică Alias (Sezonul 3), Muzică Alias (Sezonul 4), Coloana sonoră a serialului Alias (sezonul 5)Ionutzmovie discută 30 aprilie 2018 19:42 (EEST)

Listă de institute de cercetări astronomice[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Lipsă conținut. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:57 (EEST)

Listă de critici de teatru români[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Nu depășește scopul categoriei Critici de teatru româniIonutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:56 (EEST)

Listă de localități din Ungaria[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Lipsă conținut. Ar trebui să trimită spre subliste pe litere, cum e la wp:en, nu putem lăsa o listă incompletă cu localități aleatorii nereprezentative. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:55 (EEST)

Contra ștergerii Există liste similare pentru alte țări și în Wikipediile în alte limbi. În loc de a propune ștergerea ar fi mai logic să se propună completarea listei. afil (discuție) 27 aprilie 2018 09:53 (EEST)

Lista era în această situație de 12 ani, fără propunerea de ștergere nu s-ar fi putut atrage atenția asupra îmbunătățirii sale.— Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 17:27 (EEST)
Bag samă că nu există momentan concursuri pe unde să mai ciolească și atunci, de plictiseală, face propuneri de ștergeri să se afle în treabă. A se vedea multe propuneri de ștergeri de liste de mai jos create constructiv de către cineva în speranța că vor fi completate pe modelul de la engleză, iar goliciunea lor chiar nu are cu ce deranja, dar mă rog. --Silenzio (discuție) 30 aprilie 2018 02:17 (EEST)
Foarte frumos, un utilizator care gonește alți utilizatori de pe Wikipedia și care îmi amintește de ce nu trebuie să contribui pe aici. Am adăugat listele în speranța că vor fi completate, nu e normal ca o listă să rămână goală timp de mai bine de zece ani, dar interpretați cum vreți dumneavoastră.— Ionutzmovie discută 30 aprilie 2018 06:06 (EEST)
Pot genera cu robotul mii de liste din astea goale, atunci mi s-ar reproșa că nu duc treaba la capăt, așa cum s-a întâmplat și la listele menționate. Pentru că sunt goale ele atrag doar vandalism, vezi Listă de oameni din statul Utah, SUA „aurelian timișan” de ex.— Ionutzmovie discută 30 aprilie 2018 19:44 (EEST)

Oameni buni, decât să vă certați, mai bine faceți liste de la wikidata, cum e la Listă de localități din județul Cluj Strainu (دسستي‎)  30 aprilie 2018 10:52 (EEST)

Lista podișurilor[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Nu depășește scopul categoriei Podișuri. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:54 (EEST)

Listă de sportivi[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Nu depășește scopul categoriilor sportivilor pe țări. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:53 (EEST)

Listă de scriitori români lusofili[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Lipsă conținut. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:52 (EEST)

Listă de companii de logistică[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Nu depășește scopul categoriei Companii de logisticăIonutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:51 (EEST)

Listă de compozitori de coloane sonore[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Lipsă conținut, pagină făcută de singurul compozitor din listă pentru autopromvoare. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:50 (EEST)

Listă de personalități din statul Carolina de Nord[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Listă goală. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:38 (EEST)

Adaug aici și următoarele liste, ca să nu mai lungesc pagina cu propuneri de ștergere:

Mă bucur că s-a ajuns la o soluție, știam ceva de faptul că se pot face liste de la Wikidata, însă nu cunoștam modalitatea prin care pot fi făcute. Trebuie să fie scos Statele Unite ale Americii din câmpul ocupație și de tradus acolo unde este nevoie, dar e mai bine decât să avem liste goale.— Ionutzmovie discută 4 mai 2018 12:02 (EEST)
Nu știu cum să scot „Statele Unite ale Americii” de acolo, se pune automat. Poate lăsăm așa? :P //  Gikü  vorbe  fapte  4 mai 2018 12:17 (EEST)
Cred că aia apare pentru că nu există la Wikidata descriere în română, așa că se construiește una, concatenând niște date (cetățenia, ocupația, anii de naștere și deces, sexul); aparent, e un feature al robotului. Singura posibilitate de a face să dispară e să completăm descrieri la Wikidata. —Andreidiscuție 4 mai 2018 14:24 (EEST)
Există posibilitatea unor valori implicite. Încercați cu [1].--Strainu (دسستي‎)  8 mai 2018 12:28 (EEST)

Listă de orașe din statul Louisiana[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Listă goală. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:31 (EEST)

Listă de zone de teritoriu neorganizat din statul Missouri[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Listă goală. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:28 (EEST)

Șterge. -- Victor Blacus (discuție) 6 mai 2018 20:01 (EEST)

Listă de târguri din statul Illinois[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Listă goală. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:28 (EEST)

Listă de sate din statul Illinois[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Listă goală — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 07:27 (EEST)

Geta Popescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Wikipedia nu este o colecție de legături externe, îi recomand lui GEO să valorifice legăturile adăugate transformându-le în referințe. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 06:43 (EEST)

Păstrează. După cum spune chiar Ionuț, legăturile externe dovedesc notabilitatea și pot fi folosite ca surse. Strainu (دسستي‎)  28 aprilie 2018 23:28 (EEST)

Salvați Vama Veche (muzică)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Lipsă notabilitate. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 06:06 (EEST)

Nicolas Tenoux[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:41 (EEST)

Georgiana Spînu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:41 (EEST)

Seria Căilor Ferate[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:41 (EEST)

E cumva 5de un predecesor pentru Locomotiva Thomas și prietenii săi? Dacă da, poate se pot uni? Strainu (دسستي‎)  28 aprilie 2018 23:48 (EEST)

Sergiu Armașu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:41 (EEST)

RADHU[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:41 (EEST)

Elena Pintilei[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:41 (EEST)

Petruș Andrei[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. Simplu CV. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:40 (EEST)

Dumitru Munteanu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:40 (EEST)

Mihăilă Alexandru[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:40 (EEST)

Marcu Constantin Nircă[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:40 (EEST)

Alexandru Lincu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:39 (EEST)

Matthias Lassel[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:39 (EEST)

Personalitate locală a Brașovului. S-ar putea cred încerca încropirea unui text, dar nu-mi este clar în ce măsură este altceva decât o personalitate locală. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 21:14 (EEST)

Văd că este etichetat de către un specialist ca fiind "binecunoscut" chirurg oculist din Transilvania. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 21:19 (EEST)

Janina Nectara[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:39 (EEST)

Ion D. Ion[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:39 (EEST)

Marius Hristescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:38 (EEST)

Gheorghe Fălcaru[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:38 (EEST)

La Discogs se găsește pe 15 discuri/casete/CD-uri, din care 1 la Electrecord și 4 la Muzeul Țăranului Român (ceea ce dată fiind greutatea instituției, spune ceva). În tot cazul, informația este cel puțin de transferat la Taraful Haiducilor (aka Taraful din Clejani), al cărui component de bază, a fost. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 20:32 (EEST)
De asemenea, este unul dintre cei care se regăsesc pe coloana sonoră a filmului Aferim, premiat în 2015 la Berlin cu Ursul de Argint. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 20:39 (EEST)
Tipul a primit și un premiu în 1992. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 20:42 (EEST)
Dodumentar Adevărul (de accesat clipul din pagină). --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 20:48 (EEST)

Fluierici și colegii din taraf au câștigat marele premiu BBC Awards for World Music, la categoria Europa și Orientul Mijlociu. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 20:52 (EEST)

Delia Marinescu despre Gheorghe Fălcaru. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 20:59 (EEST)

Ca și concluzie, părerea mea e că tipul este notabil. În cel mai rău caz informația trebuie mutată în pagina tarafului, caz în care pagina Gheorghe Fălcaru trebuie transformată în redirect. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 21:27 (EEST)

Constantin Dipșe[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:38 (EEST)

Constantin I. Bucur[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:37 (EEST)

Vasile Brătulescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:37 (EEST)

Apocalipsa lui Zedra[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:37 (EEST)

Interesant este că în engleză Google nu dă vreun rezultat, idem în franceză și italiană.--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 mai 2018 20:15 (EEST)
[2] [3] --Mihai (discuție) 17 mai 2018 20:32 (EEST)
Nu pare să fie cumva vorba în linkurile respective de altceva, anume de Apocalipsa lui Ezdra, de fapt (adică en:2 Esdras) ? Vezi și aici la en:Category:Christian apocalyptic writings. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 mai 2018 22:41 (EEST) P.S. en:1 Esdra nu pare să fie o apocalipsă.

Alin Achim[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:37 (EEST)

Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Timiș[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 27 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 2 mai 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din ianuarie 2018. — Ionutzmovie discută 27 aprilie 2018 05:36 (EEST)

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 aprilie 2018.


Justificare: Lipsă de notabilitate. La alegerile parlamentare din 2016 a obținut abia 2.599 de voturi. Nu are vreo realizare notabilă, articolele din mass-media despre partid se termină la înființarea lui în 2015, iar categoria „Știri și evenimente” a site-ului oficial listează realizările Mariei Grapini ca europarlamentar, nu pe cele ale partidului în sine. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 25 aprilie 2018, 19:00 (EEST)

Comentariu: Aș menționa și WP:FCO. De când e Dan Voiculescu fondatorul doctrinei umaniste?

Salvavet[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 aprilie 2018.


Justificare: Lipsesc sursele care să demonstreze notabilitatea SRL-ului. — Ionutzmovie discută 25 aprilie 2018 06:41 (EEST)

Mariah Power[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 aprilie 2018.


Justificare: Lipsă notabilitate. — Ionutzmovie discută 25 aprilie 2018 04:28 (EEST)

Fișier:Crematoriul Vitan Barzesti.jpg[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 aprilie 2018.


Justificare: Deși clădirea însăși nu poate fi utilizată liber (din cauza freedom of panorama), cred că utilizarea cinstită nu se justifică pentru că clădirea poate fi fotografiată de cineva. @Miehs:, ca să nu vă scriu mesaje automate, vă invit la discuție printr-o mențiune (ping). //  Gikü  vorbe  fapte  24 aprilie 2018 15:27 (EEST)

Flux TV[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 18 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 23 aprilie 2018.


Justificare: Lipsă notabilitate — Ionutzmovie discută 18 aprilie 2018 05:27 (EEST)

Păianjenul (Jigoku Shoujo)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 12 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 17 aprilie 2018.


Justificare: Lipsă notabilitate. Mută ce se poate muta în lista personajelor (fără abilități) — Ionutzmovie discută 12 aprilie 2018 23:44 (EEST)

 • Șterge per Ionutz și transferă o scurtă descriere la lista de personaje, păstrând referința. //  Gikü  vorbe  fapte  24 aprilie 2018 15:56 (EEST)

Încasări Filme România[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 12 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 17 aprilie 2018.


Justificare: Nu cred că astfel de date sunt notabile; avem deja Lista filmelor cu cele mai mari încasări în România#Filmele românești cu cele mai mari încasăriIonutzmovie discută 12 aprilie 2018 23:19 (EEST)

Păstrează. Wikipedia nu poate trage concluzii avansate pe baza datelor (gen x% din filmele românești sunt profitabile), dar poate prezenta datele. Articolul pare bine susținut de surse. Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2018 00:03 (EEST)

Alexandru Ovidiu Vintilă[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 5 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 10 aprilie 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din decembrie 2017. Accipiter Q. Gentilis(D) 6 aprilie 2018 02:06 (EEST)

De la prima propunere de ștergere până în decembrie articolul a suferit ceva modificări care mie îmi par a fi făcute chiar de subiect. Cred că e necesară o nouă discuție.--Strainu (دسستي‎)  6 aprilie 2018 13:41 (EEST)

Ciprian Mega[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 5 aprilie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 10 aprilie 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din decembrie 2017. Accipiter Q. Gentilis(D) 6 aprilie 2018 02:04 (EEST)

Listă de slujitori de seamă ai orașului Bacău[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 martie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 martie 2018.


Justificare: Listă cu scop nedefinit. Include atât personalități din alte localități (George Enescu) cât și din orașul Bacău (Victor Anestin). Deși s-au purtat numeroase discuții cu privire la personalitățile care s-au remarcat în alte localități decât cele de baștină, sunt de părere că acestea nu au ce căuta împărțite prin numeroase articole, adică, spre exemplu, Enescu să apară doar la lista personalităților din Liveni-Vârnav din Botoșani și atât, nimic altceva. DieselEngineRO (discuție) 23 martie 2018 20:30 (EET)

Cred că e corect să-l anunțăm pe dl. @Grintescu:, pentru a-și putea apăra lista. Oi fi creat eu pagina, dar am creat-o ca să descarc Bacău de atâți slujitori... Mut așadar eticheta de semnalare în pagina dânsului. A se vedea și:

Prin slujitori presupun că sunt personalități care ar fi trecut/vizitat orașul, dar nu înțeleg de ce au fost trecuți pe urmă chiar oameni din Bacău. Și dacă am studia câți importanți au trecut pe acolo, probabil că ar ajunge o listă astronomică iar menționarea doar a câtorva dintre ei nu mi se pare justificată.--DieselEngineRO (discuție) 23 martie 2018 21:46 (EET)

Am uitat esențialul: Din nou Bacău. --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 martie 2018 22:04 (EET)

Părere: aici cred că ar trebui poate găsită o modalitate de a fructifica aspectele istorice relevante consemnate în listă. Personal mi se pare că problema fiind pusă eronat din start - sub forma unei liste cu criterii ambigue, va fi foarte greu.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 martie 2018 22:09 (EET)

ComentariuAm zis să pun în aplicare ideea lui Gikü de la pagina de discuții pentru a definitiva această chestiune și că tot există activitate la acest gen de articole de câteva săptămâni încoace. Cred că Nicolae Coman e mai cunoscător în această caz și ne-ar putea da o părere.--DieselEngineRO (discuție) 23 martie 2018 22:24 (EET)

Mutat de la Discuție:Listă de slujitori de seamă ai orașului Bacău#Se poate reface titlul --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 martie 2018 23:47 (EET)

Bună seara.
Nu sunt de acord cu ștergerea.
În motivarea articolului apare limpede criteriul:
"Persoane notabile care au influențat orașul Bacău".
Poate formularea este prea laconică. Poate trebuia formulat: "Persoane notabile care au înscris pagini importante în istoria edilitară și culturală a orașului". Pentru că acest articol este o contribuție absolut necesară pentru o istorie completă a orașului Bacău.
Nu este vorba de niște vizitatori (bășcălie?) ci de niște oameni care și-au dăruit o parte din viața lor orașului.
Cred mai degrabă că este vorba de niște abordări subiective.
Propun ca, atunci când este vorba de articole care presupun o muncă de multe zile sau săptămâni, să se găsească modalități de fructificare a muncii respective, nu o ștergere dintr-un condei. --Grintescu (discuție) 23 martie 2018 22:12 (EET)
Referitor la conținut, personalitățile nu devin notabile „pentru că au înscris pagini importante în istoria edilitară și culturală a orașului”, ci pentru că biografia lor este descrisă în detaliu în surse independente de încredere. Dacă nu, nu este rolul Wikipediei să-i popularizeze.
IMO, susțin liste de personalități exclusiv notabile (care au deja articol care să dovedească notabilitatea în sensul Wikipediei).
IMO, în articolul despre un oraș susțin menționări (nu enumerări), la locul potrivit, de cel mult 10 persoane, notabile, care sunt reprezentative pentru orașul respectiv, scopul fiind de exemplificare. În niciun caz nu susțin liste exhaustive. O listă cu bucureștenii care au făcut ceva pentru București, dacă ar fi „să nu îi nedreptățim”, ar cuprinde probabil mii de persoane. Pe de altă parte, de ce la orașele mici da, iar cele mari (Parisul, de exemplu) nu? Tot „ca să nu nedreptățim” orașele mari, logica este să nu facem liste cu „cei care au făcut ceva pentru orașul respectiv” pentru niciun oraș. --Turbojet  24 martie 2018 01:00 (EET)
Adaug pe aceeași temă Notificare --Accipiter Q. Gentilis(D) 24 martie 2018 01:19 (EET)
Apropo de notificarea de mai sus, afirmația de acolo că lista personalităților unui oraș ar trebui să fie cea mai importantă informație din articol este părerea celui ce a spus asta acolo. Nimeni din afara unui oraș nu accesează articolul orașului ca să afle ce personalități sunt legate de orașul respectiv. Singurii cărora această listă le este utilă sunt chiar locuitorii orașului respectiv, în ideea „ia să vedem, cu cine ne mai putem împăuna”, adică arogarea de merite moștenite, aspect fără valoare pe Wikipedia. Ceilalți se duc direct la articolul personalității respective, dacă o știu și dacă îi interesează. Eventual se pot duce la categoria care listează persoanele (notabile!, că aici suntem la Wikipedia, nu la situl de prezentare al primăriei) orașului respectiv. IMO nici măcar un criteriu de genul „cetățean de onoare al orașului respectiv” (aceste liste au de obicei zeci de poziții) nu este compatibil cu criteriul de notabilitate al Wikipediei.
Concret, cum văd eu: dacă orașul are un capitol despre arhitectura sa, în capitolul respectiv pot fi menționați 1-2 arhitecți care au definit orașul, adică nu doar au proiectat și ei, acolo, casa de cultură, sau clădirea de birouri Cutare. Dacă există capitol despre artă, pot fi menționați acolo 1-2 binecunoscuți, care au animat poate decenii viața culturală, dar nu toți cântăreții care s-au perindat pe scena locală, chiar dacă fiecare are pagină proprie. Mi se pare complet caraghios ca la Timișoara să se menționeze că Shakira a concertat o dată acolo. Dacă în articolul despre Deva există un capitol despre sala de gimnastică a Colegiului Național Sportiv Cetate Deva, se poate menționa că acolo s-a antrenat Nadia Comăneci (accentul e pe sală, nu pe Nadia), dar nu se înșiră toate gimnastele care au statuie (!) în fața sălii respective. Etc. Cred că am expus ideea. --Turbojet  24 martie 2018 13:10 (EET)

Raul Bribete[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 13 martie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 18 martie 2018.


Justificare: Șters în urma unei discuții acum mai mulți ani. Acum articolul a reapărut, mult mai amplu și cu ceva surse citate. Cred că, înainte de a decide să-l păstrăm, ar trebui aruncată o privire, mai ales date fiind discuțiile despre biografiile ce provin din acea zonă.  —Andreidiscuție 13 martie 2018 16:50 (EET)

Mesajul următor este copiat de la pagina Discuție:Raul Bribete

Bună ziua!
Îmi exprim părerea de rău pentru faptul că, din păcate, datorită unor regretabile exemple de falsificare a biografiilor unor presupuse personalități din domeniul literar, se poate întâmpla ca identitatea veridică a unor scriitori să fie plasată sub semnul incertitudinii.
Am atașat aici linkul de la pagina personală de pe site-ul oficial al Uniunii Scriitorilor filiala Timișoara, din care fac parte din anul 2012 (după cum este menționat și în referințele paginii personale de wikipedia, pentru a vă demonstra concret, că nu sunt o scorneală a minții unui troll, ci un scriitor cât se poate de adevărat )
http://www.uniuneascriitorilortm.ro/content/bribete-raul (Versiunea arhivată) (Versiunea arhivată)
Dacă sunt obiecții legate de orice detaliu privind pagina mea de wikipedia, vă rog frumos să-mi lăsați un mesaj, prin care să-mi comunicați ce anume trebuie schimbat, pentru ca pagina să fie în conformitate cu standardele dvs, în cazul în care considerați că acestea nu au fost respectate.
Vă mulțumesc frumos!
Raul Bribete (discuție) 16 martie 2018 16:22 (EET)Raul Bribete
Pentru conformitate, --[[Utilizator:Pafsa.>nias|Pafsanias]] (discuție) 27 martie 2018 14:52 (EEST)
 • Șterge Are notorietate locală, recenziile despre el pe care le văd în referințe sunt făcute în cadrul organizațiilor locale de scriitori, mai puțin la nivel național, ce să mai zic de mondial. //  Gikü  vorbe  fapte  24 aprilie 2018 15:33 (EEST)


Bună ziua!
Aici nu este vorba despre ”notorietate locală”, sintagma este deplasată, de vreme ce sunt membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, ales de Uniunea Scriitorilor București (mai jos linkurile doveditoare)
http://usrpoezie.ro/conducere/lista-celor-care-au-intrat-in-u-s-r.html
http://www.agentiadecarte.ro/2014/11/lista-celor-care-au-intrat-in-u-s-r/
iese din calcul posibilitatea de a fi vorba despre ”notorietate locală”.
Cât privește ”recenziile despre mine” (sic!), sunt de fapt cronici literare despre cărțile pe care le-am publicat. Nu în ”cadrul unor organizații locale de scriitori”(sic!), ci în reviste de renume național printre care:
Revista literară ”Argeș”, (Pitești) nr. 1 (403), ianuarie 2016, pag 24. (Apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România) cronică despre ”Să nivelezi un munte cu tăvălugul” (2014), realizată de scriitorul Șerban Tomșa ;
Revista Literară ”Urmuz”, (Câmpina), (Fondată de Geo Bogza, în ianuarie 1928) nr. 7-8|2015, pp. 7-9, cronică despre ”Să nivelezi un munte cu tăvălugul”, realizată de scriitorul Florin Dochia;
Revista Literară ”Acolada”, (Satu Mare) nr 2, (111) februarie 2017, (anul XI), (Apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România) cronica scrisă de criticul literar Paul Aretzu, despre ”Să nivelezi un munte cu tăvălugul”, intitulată: ”Mirosul sunetului sau dimensiunea poetică a lumii” p. 10;
Revista Literară Zon@ Nouă (Iași), Anul V, Nr 11-12, Noiembrie-Decembrie, 2015; cronică realizată de scriitoarea Cătălina Kelaro, intitulată ”Prologul unui mare debut liric”, (despre volumul meu de debut, ”Tornada de hârtie”, Editura Marineasa, Timișoara, 2008) pp. 36-38;
Revista Literară ”Orizont”, (Timișoara), cronică realizată de scriitorul Marian Odangiu, intitulată: ”Prezentul fără iluzii”, (despre ”Să nivelezi un munte cu tăvălugul”) apărută în nr. 11 (1591) | 2014, p. 14. (Apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România) Ș.m.a
Am apărut de asemenea, până acum, în cinci volume consistente de critică literară, (adică literatură secundară, cronici și articole despre cărțile pe care le-am semnat) mai concret, în următoarele volume, păstrând ordinea cronologică a aparițiilor:
Constantin Buiciuc, Oglinda lui Narcis, Editura Marineasa, Timișoara, 2011, vol II, ISBN 978-973-631-665-4 (despre volumul de debut, Tornada de hârtie, Editura Marineasa, Timișoara, 2008) pp. 24 – 26;
Cornel Ungureanu, Literatura Banatului Istorie, personalități, contexte Editura Brumar, Timișoara, MMXV, p. 463 ISBN 978-606-726-029-8
Florin Dochia, Stare de lectură, Editura Detectiv Literar, București, 2016, vol II, ISBN 978-606-8687-27-7 (Despre Să nivelezi un munte cu tăvălugul, Editura Brumar, Timișoara 2014) pp. 43 – 47
Daniel Luca, Raftul de la colț, Editura Gordian, Timișoara, 2018, vol I, ISBN 978-606-743-068-4
(Despre ”Să nivelezi un munte cu tăvălugul”, Editura Brumar, Timișoara, 2014) pp. 168-169, (și despre ”Case aici case acolo”, Editura Eikon, București, 2017) pp. 170-172.
Simona Constantinovici, LOGOCENTRISME 33 de cronici literare, la timpul prezent, Editura Universității de Vest, Timișoara, 2018. (cartea este apărută în colecția ”dialoguri|analize”) ISBN 978-973-125-614-6 ; ”fragilitate & metamorfoză” (despre volumul ”Să nivelezi un munte cu tăvălugul”) pp. 74-77; și ”Noctilucență”, (despre volumul ”Case aici case acolo”) pp. 78-85.
Consider, în mod argumentat, că nu sunt motive serioase pentru a-mi fi propusă pentru ștergere pagina de Wikipedia. Sursele indicate mai sus, pot fi verificate de oricine dorește acest lucru.
Cât privește ”notorietatea la nivel mondial”, despre care pomeneați, în România se poate vorbi doar de câțiva scriitori (pot fi numărați pe degetele de la o mână), care se bucură de recunoaștere mondială. Și acești scriitori au în spatele lor câteva decenii de muncă, pe nișa culturală specifică. Cei mai mulți dintre confrații mei care au pagină de autor pe wikipedia, nu au încă ”notorietate mondială”, ceea ce nu a fost un impediment în calea realizării unei pagini pe platforma dumneavoastră web. dimpotrivă.
În concluzie, așa-zisul argument al ”notorietății mondiale”, este unul total irelevant pentru contextul dat.--Utilizator: Raul Bribete 27 aprilie 2018 19:01 (EEST)

Dumitru M. Ion[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 6 martie 2018. Încheierea discuției este preconizată pentru 11 martie 2018.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din noiembrie 2017. Strainu (دسستي‎)  6 martie 2018 18:13 (EET)

 • Păstrează (la limită). Activitate probabil OK pentru a trece pragul notabilității enciclopedice, dar este mare nevoie de mai multe surse de încredere (legăturile spre cataloguri nu ajută deloc) și – ideal – ceva recenzii. //  Gikü  vorbe  fapte  17 aprilie 2018 15:00 (EEST)

Cereri de recuperare a paginilor șterse[modificare sursă]

Cum se depune cererea de recuperare:

 1. Introduceți în această secțiune o legătură cu sintaxa de mai jos, unde înlocuiți Titlu cu titlul exact al paginii șterse (inclusiv spațiul de nume dacă este cazul):
  {{Wikipedia:Pagini de recuperat/Titlu}}
 2. Urmați legătura nou creată și scrieți acolo cererea:
 • inserați un titlu de subsecțiune, care trebuie să conțină titlul paginii șterse, exact, cu legătură spre pagină, conform următorului exemplu: ===[[:Sfaturi practice]]===
 • justificați cererea.


Familia Stegărescu[modificare sursă]

As dori să recuperez această pagină de wikipedia din următoarele considerente:

 1. Pot cita toate evenimentele prezentate din 1618 pana in prezent atat pe baza documentelor originale aflate in Biblioteca Academiei Roamane cat si prin trimiterea la anumite lucrari de specialitate unde au fost publicate documentele.
 2. Istoria familiei are o continuitate neintrerupta din 1618 pana in prezent, fiind descendenta familiei Buzescu.
 3. Datorita diferitelor evenimente petrecute in istorie, membrii acestei familii au ocupat pe rand titlurile de: postelnic, vornic, armas, portar, stolnic, comis, etc.
 4. In epoca moderna, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, urmasilor acestora li se recunoaste calitatea de boieri de neam, calitate recunoscuta boierilor vechi, asa cum considera Iorga, boierilor cu o vechime considerabila. Stegarescu Ciprian (discuție)
@Stegarescu Ciprian: Am recuperat pagina temporar pe durata acestei propuneri, și ca să puteți face îmbunătățiri. Dintre considerentele invocate de dv., singurul important este primul, în special acele lucrări de specialitate. Dacă faceți trimiteri valide către acele lucrări, pagina poate fi recuperată definitiv. —Andreidiscuție 3 mai 2018 15:58 (EEST)

Gorun Manolescu[modificare sursă]

Îmi propun să reiau introducerea articolului Gorun Manolescu.

Justificare: Articolul a fost propus pentru ștergere anul trecut, în cea mai neagră perioadă din viața mea. Nu am avut nici o clipă disponibilă pentru a justifica necesitatea păstrării sau argumenta notabilitatea, astfel că el a fost șters. Doresc să reiau procesul de re-creare a articolului, de dezvoltare/completare a acestuia, deoarece consider (în continuare) că discutăm de o persoană notabilă, de care nu am avut timp să mă ocup în mod adecvat. PheonixRo (discuție) 26 aprilie 2018 22:02 (EEST)

@PheonixRo: Vă doresc să lăsați în urmă pentru totdeauna cea mai neagră perioadă din viața dumneavoastră și să vă refaceți puterile pentru a reveni la normalitate. Înainte de a recupera pagina Gorun Manolescu, v-aș ruga să precizați dacă dețineți vreo funcție în colegiul de redacție al revistei NOEMA, al cărei redactor șef este subiectul articolului respectiv. În cazul în care aveți vreo legătură profesională sau de altă natură cu acest subiect, vă recomand să o declarați explicit și să urmați îndrumarea noastră Wikipedia:Conflict de interese. --Pafsanias (discuție) 29 aprilie 2018 11:11 (EEST)

Activitatea mea se desfășoară în regim de voluntariat, neretribuit, fără nici un fel de alte avantaje financiar-materiale, în cadrul structurilor Academiei Române. Revista NOEMA este un periodic al CRIFST - un comitet aparținând Academiei Române, ce operează exclusiv pe bază de voluntariat. Una (și nu singura) dintre activitățile desfășurate în ultimii doi ani a fost și cea de a asigura, în timpul liber, editarea unora dintre materialele propuse de diverși specialiști pentru publicare în paginile acestei reviste dedicate istoriei științei și tehnicii. Consider că există suficiente mecanisme în Wikipedia pentru a contracara eventualele mele opinii personale (punctul de vedere neutru) ce ar fi contestate de alți membri ai comunității. Acest lucru se poate decide după ce voi termina această a doua tentativă de dezvoltare a articolului. Nu pot să cred însă că o instituție precum Academia Română, cu toate structurile componente, poate fi subiect al unor discuții de această natură. Iar în cazuri particulare, astfel de discuții pot avea loc cu foarte mult tact, și mai ales bine fundamentate, fără a afecta credibilitatea unor persoane recunoscute la nivel academic. PheonixRo (discuție) 29 aprilie 2018 12:18 (EEST)

@Silenzio76: Au trecut deja vreo 5 zile, poate chiar mai bine. Având în vedere că ai șters articolul, cine ar putea să-l refacă, să pot să continui ceea ce mi-am propus? PheonixRo (discuție) 1 mai 2018 02:19 (EEST)
@PheonixRo:, îmi cer scuze că nu v-am răspuns la mesaj. Având în vedere că eu sunt cel care am șters articolul prefer să nu mă amestec în această procedură de recuperare. Dacă doriți să vi se ia în considerare cererea ar trebui să aduceți niște argumente solide pentru recuperare, nu doar promisiunea că veți dovedi notabilitate. Oferiți niște indicii. Cele bune, --Silenzio (discuție) 1 mai 2018 04:34 (EEST)
@Silenzio76: Mulțumesc pentru răspuns. Problema nu este să recuperez ceva. Mă așteptam să găsesc bunăvoința de a se da un răspuns pozitiv la solicitare, oricine ar fi fost el, astfel încât să fac pașii pe care-i planificasem. Nu vreau să pun pe nimeni să facă eforturi pentru mine. Voi prezenta argumentele de care vorbiți astfel încât să fie foarte ușor de analizat și comentat. PheonixRo (discuție) 1 mai 2018 12:35 (EEST)

Am încheiat, în mare, refacerea articolului. Am introdus surse noi, independente, încercând să respect caracterul de încredere. Unde am putut, am introdus referințe online.PheonixRo (discuție) 19 mai 2018 23:13 (EEST)

Arhive[modificare sursă]