Wikipedia:Pagini de șters

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Comandă rapidă:
WP:PȘ

Această pagină găzduiește discuțiile privitoare la paginile propuse pentru ștergere, în acele cazuri în care ștergerea nu se impune în mod evident conform politicii de ștergere. Dacă în vreuna dintre secțiuni nu apar cele mai recente modificări apăsați aici.

Pentru a propune ștergerea unui articol introduceți la începutul lui formatul {{șterge|Pentru că...}}, motivând succint. În continuare urmați instrucțiunile care se afișează.

Ștergere
Pagini de șters
Dezbateri ștergeri
Jurnalul paginilor șterse
Cereri de recuperare
Categorii
Pagini propuse pentru ștergere
Pagini de șters rapid
Formate
{{șterge}}
{{ștergere rapidă}}
({{șr}}{{ldc}})
Vezi și
Pagini CopyVio
Imagini fără date

După ce ați finalizat propunerea de ștergere, verificați în pagina articolului dacă formatele introduse sunt afișate corect. Adesea este nevoie să regenerați cache-ul serverului pentru pagina articolului respectiv (e. g. prin accesarea linkului „Regenerează”), astfel încât utilizatorii să poată accesa linkurile care conduc spre pagina unde se discută ștergerea.

Ștergerea propriu-zisă se poate efectua numai de către administratori și numai justificat, conform politicii.

Toate paginile propuse pentru șters -- inclusiv cele fără dezbatere -- se găsesc la Categorie:Pagini de șters.

Participanții la discuții sunt rugați:

 • să rețină că acesta nu este un vot; o simplă alegere între șterge și păstrează lipsită de argumente este pur și simplu ignorată; decizia finală nu se bazează pe numărul de opinii;
 • să aducă numai argumente bazate pe politica de ștergere; vezi și Wikipedia:Argumente de evitat în discuțiile privind ștergerea articolelor;
 • să nu redenumească paginile propuse spre ștergere în timpul discuției de ștergere; schimbarea titlului se pot face în urma păstrării articolului, altfel se strică afișarea etichetei {{șterge}};
 • să discute strict despre pagina în cauză;
 • să se comporte civilizat.

Pentru a vă exprima poziția față de propunerea de ștergere vă recomandăm să vă formulați opiniile ca mai jos:

 • Șterge. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Păstrează. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Mută la titlul „...”. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Mută la Wikționar. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Transformă în ciot. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Unește cu articolul „...”. [Argumente] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00
 • Comentariu. [Comentariu] --Popescu 1 ianuarie 2000 12:00

sau altele, după caz. Nu sunt recomandate imaginile sau formatele cu texte gata scrise, pentru că încetinesc sau întrerup încărcarea paginii.

Către administratori:

 • Luați decizia de ștergere, păstrare, mutare etc. în baza politicii, în funcție de argumentele aduse.
 • Pe cât posibil luați decizii numai la discuțiile unde nu ați participat activ.
 • Când luați o decizie nu uitați să încheiați și să arhivați discuția de aici în arhiva corespunzătoare datei la care s-a făcut propunerea de ștergere.
 • În cazul paginilor unde s-a decis păstrarea, introduceți formatul {{păstrat}} la pagina de discuții asociată.
 • Dacă decideți că pagina merită ștergere rapidă, atunci operați o ștergere rapidă cu explicațiile de rigoare și arhivarea discuției.

Discuții curente[modificare sursă]

Svetlana Sainsus[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 18 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 23 septembrie 2019.


Justificare: Propus de un anonim, cu justificarea „lipsă evidentă de notabilitate”. Dat fiind că sunt niște legături externe în articol, aș prefera să dăm ocazia să se poarte o discuție întâi.-- —Andreidiscuție 18 septembrie 2019 10:25 (EEST)

 • Șterge. Eu am propus ștergerea și rămân la opinia mea. Btw, @Andrei Stroe: vă mulțumesc că dați dovadă de neutralitate prin inițierea discuției. Articolul a fost creat de 24TVMD, un cont cu denumire corporativă care s-a ocupat doar de promovarea unor persoane. Înainte de a propune articolul la ștergere rapidă, tonul acestuia era elogiator: vezi versiunea. Legăturile externe sunt toate pozitive, pe când lucrul care i-a adus o anumită notabilitate (în sensul Wiki, pentru că notorietate în sensul general dumneaei are ca co-fondatoare a celui mai mare proiect de caritate din Republica Moldova) este o investigație jurnalistică din 2018 care i-a făcut o imagine negativă. Cred că Sainsus nu este notabilă nici ca co-fondatoare a caritate.md, nici ca actorul principal (sau victima, dacă doriți) într-un scandal de PR din RM. --92.115.254.8 (discuție) 18 septembrie 2019 12:20 (EEST)

Fișier:Dumitru Bâșcu - Peisaj cu pomi înfloriţi.jpg[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 17 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 22 septembrie 2019.


Justificare: Utilizarea cinstită nu se justifică IMO. Explic: articolul Dumitru Bâșcu mai are o imagine sub utilizare cinstită, care la fel ca și prezenta e „un exemplu privind stilul său de pictură”. Pentru a minimiza utilizarea materialelor protejate (WP:MP pct. 3a: Număr minim de materiale), propun păstrarea unei singure imagini, respectiv ștergerea prezentei. --95.65.73.211 (discuție) 17 septembrie 2019 10:33 (EEST)

Buna ziua sunt utilizator nou si încerc sa găsesc un mod de a ilustra articolul Dumitru Bâșcu - îmi cer scuze dacă nu înțeleg încă bine politica de utilizare cinstită. Pe :en Wikipedia am găsit articole care utilizează 3-5 imagini sub 'fair use' ('utilizare cinstita') pentru a ilustra articole despre pictori inca in viata sau care au murit recent, spre exemplu https://en.wikipedia.org/wiki/David_Hockney sau https://en.wikipedia.org/wiki/Lucian_Freud. Exista alte consideratii pe :ro Wikipedia? Dupa parerea mea, un portret si un peisaj sunt exemple diferite privind stilul acestui pictor. --EctopicOnSchedule (discuție) 17 septembrie 2019 12:56 (EEST)
Regulile sunt aceleași - le găsiți la WP:MP. Diferența dintre exemplele de la en.wp și articolul acesta ține în primul rând de lungimea lor - articolele de la en.wp au mult mai mult text și tratează în detaliu diferite etape ale evoluției artiștilor respectiv, pe când acest articol are o singură frază în care se vorbește despre metodele de lucru adoptate, frază pentru care e suficientă o singură imagine. În măsura în care articolul va crește, se poate avea în vedere introducerea mai multor imagini care să susțină textul.--Strainu (دسستي‎)  17 septembrie 2019 21:11 (EEST)
Înțeleg considerentele si într-adevăr planuiesc sa adaug si o secțiune critică dar încă asamblez sursele si va lua ceva timp.--EctopicOnSchedule (discuție) 20 septembrie 2019 11:38 (EEST)

Ramona Ioana Bruynseels[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 16 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 21 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Asybaris01 în septembrie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate--Asybarisaport 16 septembrie 2019 13:19 (EEST)

Pentru enciclopedie, persoana trebuie sa fie notabila inainte de a fi candidat la presedintie. Oricine poate fi candidat dar nu este pentru asta notabil decat, doar, daca va inregistra un scor mare la alegeri si nici chiar atunci. Daca va fi prima presedinta a Romaniei este altceva. Acum este nimeni, nu a auzit nimeni despre ea si sotul sau.... Ba da, a auzit cineva, imi cer scuze, Varanul si oligarhia de la Bruxelles. Asybarisaport 16 septembrie 2019 13:23 (EEST)
 • Neutru. A priori, simpla candidatură, fie ea și la președinția țării, nu garantează notabilitatea. Bruynseels s-ar putea însă să treacă acest prag, deși deocamdată o singură sursă din cele citate este de încredere și independentă. Antena 3 nu poate fi considerată independentă. Pentru a fi păstrat, articolul necesită o documentare mai aderentă la politicile Wikipediei și mai circumspectă cu sursele apropiate subiectului. Dacă se poate face sau măcar începe, atunci păstrează; dacă rămâne așa cum e, atunci șterge. —Andreidiscuție 16 septembrie 2019 13:39 (EEST)
 • Propun urmărirea, pe parcursul discuției, a surselor de presă care tratează subiectul:
Pafsanias, chiar nu te poti abtine? Deja se vede de la o posta care va fi rezultatul discutiei. De ce la alte discutii, la alte articole propuse la stergere nu te bagi? Asybarisaport 16 septembrie 2019 13:59 (EEST)
Comentariu Cu sursele din presa romaneasca e mai greu. As putea argumenta faptul ca in marea lor majoritate nu sunt de incredere, conform standardelor. Nu e cazul, cred, sa intram aici in detalii. Prezenta Antenei 3 acolo, ca sursa, nu este intamplatoare. Vorbim de suport video pentru subiectul in sine, nu vad ce ar putea fi tendentios aici. Nu e sursa folosita pentru nimic altceva. Stiu ca-s nou pe aici, dar daca nici Guvernul sau site-uri oficiale nu sunt surse ok, my bad. Cat priveste notabilitatea, daca mi se permite, Asybaris, sa nu o confundam cu popularitatea. Si nici sa nu aducem in discutie subtilitatile si partizanatul politic. E un politician cu un following mare in social media, aparitii in presa nu doar acum si in cam tot spectrul media. EgoPhobos (discuție) 16 septembrie 2019 14:24 (EEST)
Ego.... nu pe mine trebuie sa ma convingi, eu am semnalat anomalia. Daca-i convingi pe ceilalti, din care unii sunt deja convinsi, e bine ptr Ioana si ptr tine. De cate ori este campanie electorala si wikipedia se aliniaza. Cum campania nu mai este doar o luna conform legii, ci tot timpul, si wikipedia este aliniata tot timpul. Desigur, asta este parerea mea, parere care, te rog ma crezi, are si argumente pe care doar "orbii" nu le vad. Eu am incheiat aici, aduceti surse "credibile" si totul va fi ok, daca nu sunt "credibile", articolul va fi sters. Asta inseamna ca Ioana nu este aliniata. Asybarisaport 16 septembrie 2019 14:45 (EEST)Ramona
@EgoPhobos: Spuneți că „aparitii in presa nu doar acum si in cam tot spectrul media”. Minunat. Articolul trebuie scris pe baza lor, nu pe baza a ce spune Ramona Bruynseels despre ea însăși pe facebook, linkedin, Antena 3 sau alte canale media aflate sub controlul ei; deoarece aici scriem articole enciclopedice, nu pagini de prezentare electorală. Un articol bazat pe astfel de surse independente va fi cu siguranță păstrat. —Andreidiscuție 16 septembrie 2019 18:07 (EEST)
@Andrei Stroe: Cu tot respectul, pare ca dumneavoastra disputati o sursa. Ok, va inteleg ratiunea. Nu cred ca este cazul aici, in conditiile in care vorbim de un eveniment prezentat ca atare si nu de vreo informatie care ar fi putut fi distorsionata, prezentata tendentios, etc. Dar cu restul surselor ce e in neregula? Si sa nu va imaginati ca intrebarea este pusa pe un ton sarcastic, dimpotriva. Si, ca sa inchei bucla, politica editoriala impusa este cam peste tot. De aceea spuneam ce spuneam mai devreme. Oricum, apreciez feedback-ul, multumiri. EgoPhobos (discuție) 16 septembrie 2019 18:23 (EEST)
Nu e doar o contestație, este cunoscut faptul că Antena 3 se află sub controlul familiei Voiculescu, la fel ca și partidul din partea căruia candidează Ramona Ioana Bruynseels.
Restul surselor sunt: CV (sursă primară, neindependentă), facebook (evident neindependentă), site-ul Repatriot (program pe care l-a condus ea), două articolașe de la stiri.ong (site care nu pare să treacă criteriile WP:SdÎ) în care oricum nu este menționată deloc, și maimultverde.ro, care nici el nu trece criteriile, și care iarăși nu o menționează. Nu știu cât timp ați urmărit Wikipedia înainte de a începe să contribuiți, dar o astfel de documentare este foarte departe de standardul enunțat la WP:N. —Andreidiscuție 16 septembrie 2019 18:34 (EEST)
Nu va contrazic in privinta documentarii, tocmai pentru ca nu am experienta necesara, dar m-as fi asteptat macar sa cititi cu atentie ce scria acolo. Mentiunile exista, numele e diferit. Nu-i nimic, mai caut, m-am prins care sunt sursele acceptate pe aici. EgoPhobos (discuție) 16 septembrie 2019 19:05 (EEST)
 • Comentariu. Mi-am băgat eu un pic nasul în sensul revizuirii surselor și a unor fraze. Plus niște informații care au fost omise (voit sau nu, nu știu). Singurele surse pe care le-am păstrat sunt CV-ul (cu mențiunea „potrivit propriului CV”, întrucât acel an de studiu la JFK a fost de fapt un program în care și-a băgat banii și BCR-ul) și o știre de la Știri ONG (aceasta și celelalte nu vorbeau concret despre activitățile sale, ci redau simple declarații ale acesteia, dar am păstrat-o, întrucât la acea dată era șefa Departamentului de Relații Comunitare și bănuiesc că a aprobat ceva documente pentru derularea proiectului). Nu știu cât e de notabilă. Cert e că sursele despre aceasta au „explodat” după desemnarea acesteia drept candidat la prezidențiale. Alexandru M.(discuție) 17 septembrie 2019 15:23 (EEST)
 • Păstrează așa cum e scris acum. —Andreidiscuție 17 septembrie 2019 15:54 (EEST)
Pai nu s-a adus nicio informatie suplimentara care sa-i dovedeasca notabilitatea. Asa cum Antena3 ziceti voi ca nu este credibila, nici sursele aduse de specialistul Alexandru nu sunt credibile, am mai discutat despre asta si voi o tineti in continuare pe directia de propaganda. Intreb.... ce a facut personajul din articol pentru a fi notabil? Pentru ce este ea notabila? Ca vorbeste Pantazi de ea prin ziare? Pentru ce? Pentru ce? Pentru ce? Pana si Alexandru a mentionat ca notabilitatea este cel putin dubioasa, extind eu....... Asybarisaport 17 septembrie 2019 16:04 (EEST)
Credeam că ați trecut de faza cu ironia ieftină. Nu știu ce alte surse ați mai dori. Whatever... @Andrei Stroe: Aveți idee de ce site-ul Libertatea nu trece filtrul spam? Alexandru M.(discuție) 17 septembrie 2019 16:10 (EEST)
P.S. Ba o informatie a fost adusa la Pozitii ca ea crede ca Pamantul este plat si mai ales rigid... in mileniul 3.... asta ironie ieftina, din partea ei de asta data. Mi-a placut, ca v-a placut si ati mentionat-o. Treaba este nu sa ma atacati ca fac ironii, ci sa raspundeti PENTRU CE ESTE NOTABILA? Lasa sursele ca-s credibile sau nu. Si presa de scandal vorbeste zi si noapte despre tot felul de chestii "notabile" si totusi ele nu sunt pe wikipedia. Intreb din nou: DE CE ESTE NOTABILA? Asybarisaport 17 septembrie 2019 16:15 (EEST)
Am precizat deja că nu pot să mă pronunț asupra notabilității, acest lucru rămânând la latitudinea dv. Eu am ajutat cu 2-3 modificări. Am putut, am făcut. Dacă sunt documentate de surse, pozițiile acesteia merită menționate (indiferent dacă sunt absurde sau nu). Confundați notabilitatea cu popularitatea. Și nu pot să „las sursele”, pe acestea se bazează un articol și discuția pe care o purtăm. Alexandru M.(discuție) 17 septembrie 2019 16:24 (EEST)
Aha, adica in multe cazuri in care am mai disecat sursele si notabilitatea ati stiut si acum nu stiti. Este bine si asa. Alexandru nu stie daca este notabila. Va spun ca eu stiu ce-i popularitatea. Ioana nu are popularitate, are notorietate, dar in niciun caz notabilitate, ceea ce se cere aici pe wikipedia. Desigur ca Ioana este un sac de box pentru seful suprem pentru a da in Dancila. De aceea ati bagat-o cu Pamantul este plat. Iarasi desigur, mie mi-a placut, dar scopul nu este a placea ci a displacea, a instiga. Deci asa cum a indicat Pafsanias, articolul trebuie sa stea pe wikipedia pentru ca este util in campania electorala. Nimeni nu spune DE CE ESTE NOTABILA si merita sa stea in enciclopedie. Am incheiat implicarea mea pe aceasta pagina. Succesuri in continuare in manipulare. Asybarisaport 17 septembrie 2019 16:33 (EEST)
Uitați, dacă țineți musai să știți opinia mea (deși în alte rânduri nu manifestați această disponibilitate). Notabilitatea e conferită de acoperirea în surse. Surse există, dar acestea au apărut după anunțul candidaturii. Activitățile ei ca politician (sau, dacă mergem mai departe, ca jurist) nu sunt neapărat notabile. Aici e problema. Dacă veniți iar cu „manipulare”, „instigare” etc., să nu aveți pretenția să fiți luat în serios. Ăsta e argumentul dv. suprem: Alexandru manipulează, iar eu stau pe margine. Îmi imputați mie opinii părtinitoare, dar dv. sunteți cel care vine cu supoziții precum „Ioana este un sac de box pentru șeful suprem (care o fi ăla, nu știu) pentru a da în Dăncilă”. Stați liniștit, nu mi se întâmplă nimic dacă articolul se va șterge. Reiterez, „eu am ajutat cu 2-3 modificări”. Alexandru M.(discuție) 18 septembrie 2019 12:02 (EEST)
E o campanie de promovare cu linkspam ce răsare periodic, vezi Discuție MediaWiki:Spam-blacklist#Libertatea. —Andreidiscuție 17 septembrie 2019 16:19 (EEST)
Mulțumesc pentru precizare. Am întrebat, fiindcă acum câteva săptămâni am mai folosit ca sursă secțiunea Politic din Libertatea (articolele din această secțiune sunt chiar decente) și atunci a funcționat. Alexandru M.(discuție) 17 septembrie 2019 16:24 (EEST)

O întrebare simplă: în ce calitate ar fi notabilă? În calitate de potențial candidat la președinție? --Donarius (discuție) 17 septembrie 2019 16:59 (EEST)

Fișier:Manifestarea moldovenismului în persoana lui Garbuz.ogv[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 13 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 18 septembrie 2019.


Justificare: Prezentarea lipsită de context a acestui segment de dezbateri electorale e promovarea unui punct de vedere; citarea în textul articolului a dlui Garbuz ar fi suficientă--188.237.250.91 (discuție) 13 septembrie 2019 10:28 (EEST)

Păstrează: Ilustrarea unui punct de vedere nu e același lucru cu promovarea unui punct de vedere, mai ales când opiniile pe acest subiect sunt în linii mari deja decise și nu se mai schimbă ușor. Tgeorgescu (discuție) 13 septembrie 2019 10:55 (EEST)

 • Completare la justificarea inițială: în paralel cu posibila încălcare a WP:NU#TRIBUNA, trebuie analizată mai ales respectarea politicii materialelor cu utilizare cinstită (de fapt de aici am și decis inițierea PȘ), și anume punctul 8: Importanță — este neapărat necesară utilizarea unui material media protejat de drepturi de autor pentru a ilustra chestiunea dată? --188.237.250.91 (discuție) 13 septembrie 2019 11:39 (EEST)

Octavian Herescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 10 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 15 septembrie 2019.


Justificare: Actor cu un singur rol în copilărie. --95.65.50.179 (discuție) 10 septembrie 2019 21:11 (EEST)

Comentariu: en:Wikipedia:Notability (people)#People_notable_for_only_one_event & en:Wikipedia:Biographies_of_living_persons#Subjects_notable_only_for_one_event --TerraFlorin [discuție] 10 septembrie 2019 21:20 (EEST)
Redirect la De ce are vulpea coadă? atunci? --95.65.50.179 (discuție) 10 septembrie 2019 21:37 (EEST)
Comentariu: Se poate și așa cu adăugarea unor informații despre actor în pagina filmului și/sau a regizorului. Oricum nici filmul respectiv nu este un cine știe ce eveniment ca să zic așa. Dar să vedem ce păreri mai apar. --TerraFlorin [discuție] 10 septembrie 2019 21:46 (EEST)
Păstrează. Are suficiente referințe pentru a fi păstrat.--Mishu57 11 septembrie 2019 16:22 (EEST)
@Mishu57: Conform bunelor practici, acest argument trebuie evitat. Vedeți WP:AE#Multe surse: „pot fi informații comune/banale”, ceea ce imho e total aplicabil în cazul de față. --95.65.50.179 (discuție) 11 septembrie 2019 21:38 (EEST)

Iurie Spivacenco[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 6 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 11 septembrie 2019.


Justificare: Nenotabil; cea mai înaltă funcție deținută a fost de vice-ministru. --89.41.122.72 (discuție) 6 septembrie 2019 12:19 (EEST)

Ucrainenii din Turcia[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Alexandru M. în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:15 (EEST)

Ucrainenii din Azerbaidjan[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:15 (EEST)

Ede Terényi[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Can you escape în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:14 (EEST)

Iosif Paștina[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:14 (EEST)
 • Înclin spre șterge. Se apropie, dar nu trece, de pragul de notabilitate. en:WP:NACTOR cere multiple roluri în filme notabile, iar el are doar unul. Premiul Gopo primit nu este la o secțiune pe categorii de performanță, ci la „Tânără Speranță”. Vom vedea dacă va confirma. —Andreidiscuție 5 septembrie 2019 18:11 (EEST)

Kaitlyn Maher[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de VoltageP în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:13 (EEST)

Keo[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Andrei Stroe în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:13 (EEST)
 • Șterge. Articol scris în conflict de interese nedeclarat (încălcând astfel termenii de utilizare). Afirmațiile despre certificările aur/platină ar garanta notabilitatea, la fel și dacă s-ar ști măcar că sunt lansate la o casă de discuri de tradiție (criteriul #5 de la en:WP:NBAND). Păstrează doar dacă acestea se pot verifica în surse independente, dar oricum rescrie (eventual ca ciot) exclusiv în baza lor. —Andreidiscuție 5 septembrie 2019 18:26 (EEST)
Păstrează ca ciot. Are cel puțin două albume la două case de discuri românești importante, Roton și MediaPRO Music [1].— Ionutzmovie discută 5 septembrie 2019 20:43 (EEST)

Flori în păr (roman)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale  • alte propuneri de ștergere

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Can you escape în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:12 (EEST)

Dora Cojocaru[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:12 (EEST)

Dan Bursuc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Andrei Stroe în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:12 (EEST)

Șterge (semiconvins). Sursele sunt două articole din Libertatea de acum 15+ ani. —Andreidiscuție 11 septembrie 2019 12:18 (EEST)

Costel Bădan[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Andrei Stroe în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:12 (EEST)
Nu a jucat în prima divizie? Parcă îmi amintesc așa ceva, dar nu pot verifica. --Donarius (discuție) 4 septembrie 2019 07:57 (EEST)
Nu știu, Oțelul a jucat în mai multe ligi la diferite momente de timp, articolul nu spune nici măcar când a jucat, ca să vedem în ce ligă era Oțelul în sezoanele respective, sau măcar să căutăm lotul. Nu pot verifica este afirmația-cheie în acest moment. —Andreidiscuție 5 septembrie 2019 18:35 (EEST)
Pare să fi jucat în Divizia A [2] [3] Ionutzmovie discută 5 septembrie 2019 20:24 (EEST)

Asociația Bibliotecarilor din România[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 septembrie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 septembrie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în mai 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:11 (EEST)
Așteaptă. Am promisiuni că în perioada următoare (septembrie-octombrie) se va munci la aducerea la nivel al articolului. Strainu (دسستي‎)  5 septembrie 2019 00:18 (EEST)

Șapte Sate[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 august 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 august 2019.


Justificare: Pentru că nu a existat niciodată localitatea, ci au existat șapte sate de sine stătătoare--188.25.133.6 (discuție) 23 august 2019 21:28 (EEST)

Redenumește: Ținutul celor Șapte Sate.--Bonnaventura 23 august 2019 22:02 (EEST)

Termenul de "septem villæ valacheles" există ca atare și este acoperit de surse. Astăzi, teritoriul celor 7 sate definește Microzona etnografică Săcele. Sunt două variante: fie pagina se transformă în redirect spre Săcele și informația se mută acolo într-un subcapitol, fie pagina se redenumește în Microzona etnografică Săcele sau în Septem villae valacheles, pentru ambele variante existând surse.--Accipiter Gentilis Q.(D) 24 august 2019 00:24 (EEST)

Ștergere Termenul de "septem villæ valacheles" a existat și, cu adevărat, este acoperit de surse. De remarcat că se folosesc minuscule, deci nu era un nume propriu. Adică, nu era o entitate administrativă distinctă, ci un grup de sate cu caracteristica asta că erau (majoritar) românești. În acele surse sunt menționate cam de fiecare dată numele celor 7 sate. Numai că în articol se dă impresia că Șapte Sate ar fi fost cândva o comună (lucru neadevărat) și că cele 7 sate formează actualul municipiu Săcele (iarăși neadevărat). În realitate, au fost 7 sate distincte, iar actualul municipiu Săcele este localizat pe teritoriu a 4 din cele 7 sate (așa cum este menționat și în corpul articolului.

Termenul Microzona etnografică Săcele este o struțo-cămilă în mintea unora cu imaginație bogată. În realitate, nu există așa ceva. Sau cel puțin nu cu referire la aceste 7 foste sate.

Soluția corectă este ștergerea acestui articol, iar partea de istorie să fie integrată la actualul municipiu Săcele (pentru cele 4 foste sate), respectiv la celelalte 3 localități în ceea ce le privește. 188.25.133.6 (discuție) 25 august 2019 19:38 (EEST)

Denaturarea adevărului în adevărata ei splendoare: :)
„...și că cele 7 sate formează actualul municipiu Săcele (iarăși neadevărat). În realitate, au fost 7 sate distincte, iar actualul municipiu Săcele este localizat pe teritoriu a 4 din cele 7 sate (așa cum este menționat și în corpul articolului.”
—188.25.133.6
„...formată din cele șapte sate care astăzi fac parte din municipiul Săcele (Baciu, Turcheș, Cernatu, Satulung) și comuna Tărlungeni (Tărlungeni, Zizin și Purcăreni).”

--Kunok Kipcsak (discuție) 25 august 2019 20:24 (EEST)

Principalele carențe ale articolului sunt numărul mic de informații și lipsa referințelor bibliografice. Accipiter Gentilis Q. spune că există surse. De ce nu sunt evidențiate în articol? --Donarius (discuție) 25 august 2019 20:32 (EEST)

De asemenea, în articol scrie că „Șapte Sate (maghiară Hétfalu) a fost numele unei localități din Țara Bârsei, formată din cele șapte sate”. Informația creează confuzie: e o localitate sau sunt șapte sate? --Donarius (discuție) 25 august 2019 20:40 (EEST)

Cu această ocazie anunț și autorul articolului de această discuție (@Alex:D:) deoarece cunosc senzația trăită în momentul când ți se propune spre ștergere un articol și nu ești adus la curent.--Kunok Kipcsak (discuție) 25 august 2019 20:38 (EEST)

Săcele, Municipiul se află pe locul vechilor sate ce au devenit, mai nou, cartiere: Baciu (Bacsfalu), Turcheș (Türkös), Cernatu (Csernátfalu), Satulung (Hosszufalu) din fosta comună Șapte Sate.
Tărlungeni, Brașov Tărlungeni este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov, Transilvania, România.
Purcăreni, Brașov Purcăreni este un sat în comuna Tărlungeni din județul Brașov, Transilvania, România.
Zizin, Brașov Zizin în maghiară Zajzon, în germană Zuisendorf) este un sat în comuna Tărlungeni din județul Brașov, Transilvania, România.
Deci, Săcele se situează pe teritoriul a 4 foste sate (acum cartiere), dar ultimele 3 sate nu fac parte din municipiul Săcele, ci intră în componența unei alte entități distincte, comuna Tărlungeni.
Și, aspect foarte important: nu a existat comuna Șapte Sate.
Deci, cine denaturează realitatea? 188.25.133.6 (discuție) 25 august 2019 21:12 (EEST)
Comitatul Brașov în 1910
 • Păstrează: În mod normal această acțiune de ștergere ar fi trebuit marcată ca vandalism și anulată incipient, dar voi explica pentru înțelesul tuturor aici de ce nu trebuie șters: conform împărțirii în cadrul Imperiului Austro-Ungar pe comitate și districte, Hétfalu era unul din cele 3 districte (rurale) ale Comitatului Brașov, alături de Felvidék și Alvidék. Reședința districtului era la Hosszúfalu (Satulung). Pentru cum era împărțit puteți vedea harta atașată aici.--Kunok Kipcsak (discuție) 25 august 2019 22:32 (EEST)

Donarius, sursele alea, oare de ce n-or fi fost evidentiate in articol ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 25 august 2019 22:38 (EEST)

Deci, Hétfalu nu este nici sat, nici comună, ci un district al comitatului Brașov. Păi, atunci, să vorbim de district, nu de comună, nu-i așa? Concluzia e clară: pagina despre comuna Șapte Sate se șterge și se poate crea un articol nou despre districtul Hétfalu. 188.25.133.6 (discuție) 25 august 2019 22:45 (EEST)

Utilizatorul Whitepixels a adus modificările necesare. Trebuie văzut acum dacă există oficial și varianta românească a numelui sau îl redenumim.--Kunok Kipcsak (discuție) 25 august 2019 23:13 (EEST)

Mi se pare mie sau sunt opt localități în acel district? Disting undeva mai la sud, pe cursul râului Tărlungeni, o localitate Ósancz. O poate identifica cineva? Pe harta https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Brass%C3%B3_county_map.jpg disting și alte localități, deci sunt șapte sate sau mai multe? --Donarius (discuție) 26 august 2019 09:49 (EEST)

Asigurati-va ca nu este un catun sau o grupare care tine de un anumit sat, ceea ce nu ar fi chiar rar. --Accipiter Gentilis Q.(D) 26 august 2019 10:51 (EEST)

Parerea mea e ca s-ar putea sa fie vorba de o cota topografica, deorece este indicata altitudinea si semnul folosit pare sa indice un varf si nu o localitate.--Accipiter Gentilis Q.(D) 26 august 2019 10:56 (EEST)
Și la Turcheș e indicată altitudinea. Observați și cealaltă hartă, unde apar și alte localități. Suspectez ceva cercetare originală în articolul maghiar. --Donarius (discuție) 26 august 2019 11:03 (EEST)
Eu pe acea hartă din link remarc Bácsfalu (Baciu), Türkös (Turcheș), Csernátfalu (Cernatu), Hosszúfalu (Satulung), Zaizon (Zizin), Tattrang (Tărlungeni), Pürlerek (Purcăreni). Deci sunt 7. Ósancz este un toponim și mai spre munte o trecătoare (așa cum zice și termenul următor szoros).--Kunok Kipcsak (discuție) 26 august 2019 11:12 (EEST)
Bun, poate cineva verifica că nu e o localitate? Pe cea de-a doua hartă la Ósancz e un cerc și lângă el e un alt cerc cu textul Vam. Mai sunt ceva cuvinte scrise, nu le pot distinge, au un cerculeț lângă el. Sunt cătune, adică nu au personalitate juridică, sau ce sunt ele? --Donarius (discuție) 26 august 2019 11:17 (EEST)

E vorba de Vama Osancz (Oficiu vamal), care si-a luat numele dupa varful respectiv.--Accipiter Gentilis Q.(D) 26 august 2019 11:42 (EEST)

După această sursă Ósánc (trad. "baraj vechi", în unele surse Șanțu-vechiu) era un cătun aparținând satului Satulung. Whitepixels (discuție) 26 august 2019 12:03 (EEST)

@Whitepixels: Până la urmă sunt șapte sate sau sunt mai multe? --Donarius (discuție) 29 august 2019 17:37 (EEST)
Deoarece Osancz apartinea satului Satulung, as zice ca au fost 7. Oricum, se folosea intotdeauna denumirea "Sapte sate". Nicaieri nu apare un nume de gen "Opt sate". Whitepixels (discuție) 29 august 2019 17:51 (EEST)
@Whitepixels: Ar trebui, în opinia dvs., redenumit articolul în „Districtul Șapte Sate”? --Donarius (discuție) 29 august 2019 17:58 (EEST)
Sincer, nu stiu. Daca vrem sa ne limitam la comitatul din sec. 19 (si care este enciclopedic), atunci da. Insa termenul / conceptul Sapte Sate este mult mai vechi, din sec. 14-15. Dar nu stiu cum ar trebui numit si prezentat (zona etnografica? zona geografica?) Nu ma pricep. Whitepixels (discuție) 29 august 2019 18:53 (EEST)
Sunt două aspecte distincte: 1. Comitatul Hétfalu. și 2. septem villæ valacheles care mai târziu au rămas în memoria colectivă sub numele de șapte sate.
Cu comitatul lucrurile sunt cât se poate de clare și cine vrea/poate să se ocupe de articol o poate face fără probleme. Surse sunt destule.
Cu cele șapte sate românești lucrurile sunt un pic mai complicate pentru că cele șapte sate românești nu au legătură doar cu Săcele și nici cu Tărlungeni, ci cu amândouă. Teoretic, s-ar putea include în articolul despre Țara Bârsei, dar asta a fost doar până a doua jumătate a secolului al XII-lea când a avut reforma administrativă din timpul dinastiei arpadiene. După aia au fost comitate, districte și scaune. Zona Brașovului era ba districtul Coroanei, ba județ, ba comitat, dar și acesta a rămas până la reforma administrativă din 1781 când devine comitatul Brașov.
Cred că o soluție de compromis ar fi să se includă istoricul acestei zone în capitolul Istorie al județului Brașov (care trebuie creat). Doar la articolul Săcele sau la articolul Tărlungeni nu cred c-ar fi potrivit.
E o părere.188.27.165.248 (discuție) 30 august 2019 15:19 (EEST)

Maia Bănărescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 august 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 august 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Andrei Stroe în aprilie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 august 2019 15:13 (EEST)

Comentariu. La data etichetării, articolul nu avea surse, ci doar niște linkuri puse de-a valma la sfârșit, între care texte de acte normative și legături spre Wikipedia. Rămâne de văzut în ce măsură ocuparea acestei funcții a adus-o în atenția presei din Moldova și în ce măsură activitatea sa este verificabilă. —Andreidiscuție 7 august 2019 14:09 (EEST)

Grigore S. Dragan[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 august 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 august 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în aprilie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 august 2019 15:12 (EEST)

Gabriel Drăgan (prozator și poet)[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale  • alte propuneri de ștergere

Ștergerea a fost propusă la 1 august 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 august 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în aprilie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 august 2019 15:12 (EEST)

Păstrează Personalitate locală/regională, există nenumărate surse din epocă sau recente cu privire la subiect: [4], [5], [6] etc.--Bonnaventura 13 august 2019 19:50 (EEST)

Bonnaventura, în antetul paginii există o cerință explicită să nu redenumiți pagina înainte de încheierea discuției.--Strainu (دسستي‎)  23 august 2019 22:20 (EEST)
Strainu Am citit acum, după atenționare. Ce trebuie facut acum?--Bonnaventura 23 august 2019 22:33 (EEST)
Am redenumit-o eu la loc. Ar trebui să fie suficient, vedem când se va închide discuția. Pe lângă problema cu legătura din articol pe care ați rezolvat-o, un alt bug când redenumești pagina e că închiderea automată cu twinkle nu funcționează corect și poate lasa articolul în aer. Strainu (دسستي‎)  26 august 2019 08:25 (EEST)

Corneliu Șochichiu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 august 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 august 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Mishu57 în aprilie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 august 2019 15:12 (EEST)

Doru Calotă[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 august 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 august 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în aprilie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 august 2019 15:12 (EEST)

ARTdealul[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 august 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 august 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Donarius în aprilie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 1 august 2019 15:11 (EEST)

MCM România[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale  • alte propuneri de ștergere

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:26 (EEST)

Șterge: aceleași argumente ca și la discuția anterioară, în urma căreia pagina fusese ștearsă: Wikipedia:Pagini de șters/MCM România. --Bătrânul (discuție) 3 iulie 2019 07:33 (EEST)

Ieri un anonim a redirecționat MCM România și MCM către MTV România. Cred că soluția e OK pentru pagina despre televiziunea din România, nu știu despre televiziunea din Franța.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:55 (EEST)
Reiterez solicitarea de ștergere a articolului. Cât despre redirecționarea către MTV România, doar pe baza afirmației (nereferențiate) din articol - „MCM România este înlocuit de MTV România” - nu cred că ar fi indicată. Nu e nicio legătură între posturile TV MCM și MTV. Poate că a fost doar o înlocuire în grila de programe a unui operator de cablu TV, ceea ce este cu totul altceva. --Bătrânul (discuție) 7 iulie 2019 12:12 (EEST)
Cele douăau folosit aceeași licență audiovizuală, deci e probabi ca în spate să fi fost aceeași firmă.--Strainu (دسستي‎)  12 iulie 2019 01:36 (EEST)
Conform Gândul, Capital și Pagina de Media, MTV România s-a lansat pe 15 iunie 2002, când a preluat licența audioviziuală folosită până în acel moment de MCM România. În plus, în Curentul se afirmă că MTV România ar fi preluat și echipa de la MCM România. Totuși, nu cred că se justifică redirectarea MCM România spre MTV România, ci mai bine spre o secțiune separată în articolul MCM. Despre MCM România am găsit doar că s-a lansat în mai 2000 (conform [7] și [8]) și că au lucrat acolo diverse persoane (Adrian Despot, Giulia Nahmany, Carmen Electrica, Vali Bărbulescu, Cristi Balint), insuficient pentru un articol independent. Răzvan Socol mesaj 4 septembrie 2019 08:14 (EEST)

Ștefan Mandachi[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:23 (EEST)

Cântă acum cu mine[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 2 iulie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 7 iulie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 2 iulie 2019 17:22 (EEST)

Format:Listă episoade/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 29 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 iulie 2019.


Justificare: Netradus din 2014 — Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 02:08 (EEST)

 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 14:53 (EEST)

Format:Ref patent/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 29 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 iulie 2019.


Justificare: Netradus din 2009. — Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 02:07 (EEST)

 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 14:53 (EEST)

Format:Infocaseta Alegeri/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 29 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 iulie 2019.


Justificare: Netradus din 2012 — Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 00:37 (EEST)

Listă de filme produse de Universal Pictures[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 iunie 2019.


Justificare: Netradusă din 2009, multe dintre filmele de după '90 au rulat și în România și ar trebui să aibă titlul tradus, dacă există vreo metodă automată de a înlocui titlul în engleză cu cel al paginii în română ar fi perfect. Adaug aici și Listă de filme produse de TriStar Pictures.— Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 03:48 (EEST)

Ideal ar fi dacă un robot ar putea prelua titlurile traduse ale filmelor de pe Google (descrierea din căsuța din dreapta), cum am făcut-o manual la Listă de filme produse de TriStar Pictures. Nu recomand păstrarea în starea actuală, e preluată aproape în întregime așa cum era ea la Wikipedia engleză pe 30 aprilie 2009.— Ionutzmovie discută 28 iunie 2019 03:02 (EEST)

Lista celor mai vizualizate videoclipuri de pe Youtube[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 25 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 30 iunie 2019.


Justificare: Parțial tradus automat, restul netradus și neactualizat, cred că s-ar impune rescrierea de la zero în starea în care este acum. — Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 03:12 (EEST)

Format:Infocaseta Bibliotecă/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2009 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 03:06 (EEST)

 • Comentariu: Situația acestor pagini de documentație ale formatelor a apărut când cineva familiarizat cu formatele din altă wikipedie le-a adus aici. Pe el nu l-a interesat traducerea documentației, deoarece știa ce și cum. De ceilalți utilizatori nu i-a păsat, n-au decât să urmeze drumul parcurs de el.
În opinia mea aceste pagini nu ar trebui șterse pur și simplu, ci transformate în redirecționări spre paginile corespunzătoare de pe Wikipedia de origine, de obicei cea în limba engleză. Este adevărat că la aceste pagini se poate ajunge via legăturile iw ale formatelor respective (dacă există), dar calea nu este intuitivă. --Turbojet  24 iunie 2019 07:34 (EEST)
 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 11:14 (EEST)
E în regulă o redirecționare spre pagina în engleză, dacă este posibil, dacă nu consider că ar trebui păstrat doar formatul necompletat, deasupra căruia să se menționeze că „pentru detalii legate de utilizarea parametrilor, vedeți (leg. spre pagină) de la Wikipedia engleză.— Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 22:26 (EEST)

Format:Harta de localizare multiplă/doc[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2008 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 03:04 (EEST)

 • Comentariu: V. comentariul de la Wikipedia:Pagini de șters/Format:Infocaseta Bibliotecă/doc. --Turbojet  24 iunie 2019 07:37 (EEST)
 • Păstrează Spre deosebire de articole, în cazul formatelor o pagină de documentație în engleză e mai bună decât nicio pagină de documentație. Redirecționarea către en.wp ajută doar dacă formatnul nu a fost schimbat semnificativ de când a fost adus (ceea ce de obicei nu e adevărat).--Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 11:14 (EEST)
Atunci putem face o scurtă mențiune cu o trimitere spre varianta din data în care a fost tradus.— Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 00:39 (EEST)

Orarul burselor de valori[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 24 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 29 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2018 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 03:00 (EEST)

 • Păstrează: articolul a fost tradus. --Bătrânul (discuție) 24 iunie 2019 18:28 (EEST)
  Există încă părți importante din tabel scrise în limba engleză: numele burselor (ori în română dacă există surse, ori în limba originală), numele lunilor și a zilelor săptămânii. Altele sunt traduse foarte slab: "Ora zonei" (bănuiesc că fusul orar?). Mai sunt și alte probleme cu articolul, care nu reprezintă însă motive de ștergere.--Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 19:47 (EEST)

1. Am lăsat numele englezesc al burselor pentru că așa apar ele în Wikipedia în limba română. 2. Nu știu despre ce toponime greșite este vorba. Fiți mai preciși! Sau corectați-le! Numai bine! --Grintescu (discuție) 25 iunie 2019 01:16 (EEST)

Numele de burse nu sunt toate în engleză. De exemplu, Tadawul. Toponime: Riyadh, Djakarta etc. Problema cea mare sunt totuși numele burselor. Faptul că articolele sunt numite în engleză este neplăcut, dar sunt relativ puține și pot fi rezolvate ușor. În schimb în lista asta trebuie luate la mână și căutate surse.--Strainu (دسستي‎)  2 iulie 2019 20:17 (EEST)
Le-am rezolvat eu pe cele cu articol, prin uniformizare la numele articolului. Au rămas totuși câteva zeci de denumiri netraduse. Orice ajutor este binevenit. Strainu (دسستي‎)  29 august 2019 00:20 (EEST)

Listă de sisteme de operare[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 iunie 2019.


Justificare: Netradus din 2008 — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 02:58 (EEST)

 • Păstrează: propun ștergerea secțiunilor netraduse și păstrarea celor traduse deja. --Bătrânul (discuție) 24 iunie 2019 07:00 (EEST)
Candidat pentru Listeria.--Strainu (دسستي‎)  9 august 2019 17:34 (EEST)

Listă de districte din statul Ohio[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 23 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 28 iunie 2019.


Justificare: Adaug la propunere și aceste liste netraduse de mai mulți ani:

Sunt mai multe modificări care pot fi făcute cu robotul, prin care se poate modifica ca în cazul de aici (unde am facut-o prin notepad), dacă își dorește cineva să le salveze e ok. — Ionutzmovie discută 23 iunie 2019 22:56 (EEST)

Ionutzmovie, nu te-ar interesa să le faci cu listeria, după modelul de la Listă de oameni din statul California? Queryul wikidata pot să-l fac eu. Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2019 21:22 (EEST)
Nu sunt familiar cu listeria, însă nu știu dacă poate prelua ce trebuie de la Wikidata (cred că multe date de acolo tot nu ar fi traduse). Listele de mai sus sunt complet copiate de la en:wp și netraduse, nu mi se pare o pierdere mare dacă vor fi șterse.— Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 22:17 (EEST)
Listeria poate prelua orice poate fi obținut cu un query wikidata. La ce câmp te gândești că ar fi netradus?--Strainu (دسستي‎)  14 iulie 2019 22:19 (EEST)

Semn monetar[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 22 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 27 iunie 2019.


Justificare: Rămas netradus din 2013 — Ionutzmovie discută 22 iunie 2019 20:58 (EEST)

@Lucian GAVRILA: V-ar interesa să îmbunătățiți articolul pentru a putea fi păstrat? În momentul de față inteligibilă e doar introducerea, care e prea mică pentru a merita păstrată singură.--Strainu (دسستي‎)  15 iulie 2019 17:14 (EEST)

Am început să traduc ce a mai rămas de curând, însă mai este ceva de lucru.-- Alex Nico  (mesaj) 15 iulie 2019 17:16 (EEST)

@Alex Nico: care mai este stadiul acestui articol?--Strainu (دسستي‎)  9 septembrie 2019 13:07 (EEST)

@Strainu: Aproape tradus în totalitate. O să finalizez cât de curând. -- Alex Nico  (mesaj) 9 septembrie 2019 15:05 (EEST)

Diana Farca[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 18 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 23 iunie 2019.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Silenzio76 în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

 • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
 • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
 • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--PȘNBot (discuție) 18 iunie 2019 10:34 (EEST)
 • Șterge. Singura sursă ce poate conta către notabilitate este articolul lui Alex Ștefănescu. Mai multe ca asta și vom putea scrie un articol. —Andreidiscuție 29 august 2019 16:16 (EEST)

Claudiu Dumitrache[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 7 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 12 iunie 2019.


Justificare: Deși articolul are o bibliografie, să zicem, consistentă, în marea lor majoritate sunt tabloide. Premiile listate în secțiunea „Premii notabile” nu sunt, contrar numelui, notabile pentru industria muzicală. Și eu am cunoștințe care au obținut premii la concursuri locale de muzică, scriere creativă etc., dar nu au o pagină pe Wikipedia. Dintr-un motiv evident: notabilitatea. Artistul are două piese creație proprie (restul coveruri), însă niciuna nu a fost difuzată la un post de radio cel puțin cunoscut. De asemenea, are o singură publicație în calitate de scriitor. Vâlva în jurul acelui volum de poezii s-a creat pe fondul așa-ziselor vedete care au început să o citească din varii motive. Volumul a fost publicat de o editură obscură, nerecunoscută de vreo entitate cu expertiză, care nu oferă prea multe detalii despre activitatea sa nici pe website-ul oficial. אלכסנדרו(discuție) 7 iunie 2019 20:17 (EEST)


AndreiMoldovanNew: Cred ca lucrurile s-au schimbat putin pe pagina iar notabilitatea artistului este evidenta. Propun sa ramana.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de AndreiMoldovanNew (discuție • contribuții).

Revizuiți un pic sursele. Apropo TV, Radio Crazy, recentNEWS.ro, WOWBiz, exclusivNEWS.ro, incomod-media.ro? Serios? Și țin să vă contrazic: piesele autolansate și cărțile publicate de edituri obscure nu au notabilitate „evidentă”. אלכסנדרו(discuție) 14 iunie 2019 00:01 (EEST)

Cred ca pagina este buna pentru Wikipedia.ro, in urma editarilor facute si pastrarea minimului de informatii necesare.AndreiMoldovanNew (discuție) 10 iulie 2019 20:34 (EEST)

Salutare! Am urmarit evolutia paginii. S-a muncit ceva la aceasta. O consider notabila si de parere ca este pentru Wikipedia. Sursele sunt aceleasi cu ale restului de artisti romani din Wikipedia. In Romania predomina tabloidele si nu prea avem ce face. Are toata biografia completa, aparitii notabile si legaturi. Editura cartii sale, este una ce nu se prea afirma in mediul online, dar este o editura veche si foarte recunoscuta cel putin in Bucuresti. Artistul detine toate premiile mentionate, iar asta se poate valida si printr-o comunicare telefonica cu institutiile care au emis premiile, certificatele etc. Nu se promoveaza nimic nepotrivit. Totul pare si este de admirat in cei 7-8 ani de activitate. Spune ceva, transmite ceva si este recunoscut de catre cineva. Cei care cauta numele lui, cred ca au dreptul de a se informa clar pe un site de specialitate, fara a trece prin toate site-urile care intr-adevar, majoritatea sunt tabloide. --Deniss94 (discuție) 18 iulie 2019 16:38 (EEST)

 • Șterge. Simplă pagină de facebook. Se leagă de alte pagini, la rândul lor, cu probleme. Practic, se „cerșește” celebritate.--Bonnaventura 12 august 2019 08:27 (EEST)


NU STERGE - Este o notabilitate evidenta, daca pagina o sa fie stearsa, exsita cu siguranta o problema a celor care iau aceasta decizie. Propun sa ramana!Ionutmang (discuție) 29 august 2019 15:59 (EEST)

Cred ca sursa www.elitaromaniei.ro este mai mult decatl notabila. Propun administratorilor sa =faca treaba corecta in legatura cu acest articol. De asemenea, mai propun si stergerea taloului pentru stergere. 89.38.152.3 (discuție)

Popovici Nițu & Asociații[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 5 iunie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 10 iunie 2019.


Justificare: Lipsă de notabilitate Seniorul (discuție) 5 iunie 2019 18:51 (EEST)

Alina Neacșa[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 3 ianuarie 2019. Încheierea discuției este preconizată pentru 8 ianuarie 2019.


Justificare: Marcat cu {{notabilitate}} din septembrie 2018. Strainu (دسستي‎)  3 ianuarie 2019 18:48 (EET)

Mulțumesc pentru mesaj. Am înțeles cerința de a scoate în evidență notabilitatea subiectului, a Alinei Neacșa, adică să evidențiem de ce este o persoană remarcabilă ce merită să aibă în continuare pagină în enciclopedia Wikipedia. În acest sens am adăugat note și referințe relevante, care să susțină notorietatea ei în România dar și la nivel internațional.

Alina Neacșa a fost și este, după cum se poate vedea acum, subiectul unor materiale publicate în surse secundare de încredere, independente de ea. Clasific în trei aceste surse secundare de mare încredere:
- Cele mai cunoscute și mai utilizate instituții de presă și media din România, printre care canalul de televiziune Pro Tv, canalul de știri Romania TV, ziarul zilnic cu acoperire națională Click.ro, lideri în clasamentul pe tiraj și audiență.
- Publicații specializate adresate domeniului floral și de horticultură – cum ar fi Grădina mea de vis, editată de un grup german de presă, lider după tiraj și acoperire în rândul revistelor de specialitate. Este o revistă de înaltă ținută.
- Publicații internaționale în domeniul floristicii.

După cum veți putea vedea, grație notelor și referințelor adăugate, acoperim cu brio aceste surse secundare de încredere ridicată. După cum puteți observa în articolul Alina Neacșa, nu este nicio cercetare independentă sau opinie personală, sunt doar informații transmise sau validate de specialiști sau de publicații de circulație națională.

După cum știm, Wikipedia conține și biografii ale persoanelor care, deși suficient de notabile pentru un articol, nu sunt celebre. De aceea, eu am inclus doar material relevant pentru notabilitatea lor și nu am inclus informații ușor irelevante pentru notabilitate. Chiar dacă Alina are foarte multe realizări și este apreciată de comunitate, eu am păstrat un ton neutru și am limitat informațiile expuse. Pot să par subiectiv, dar Alina Neacșa este unul din specialiștii de top într-un domeniu în care românii destul de greu au pătruns la nivel internațional, iar ea a reușit acest lucru, să ajungă să fie cunoscută în Olanda, țara cu cea mai dezvoltată piață de flori la nivel mondial. Mulțumesc! Andrei Diaconescu (discuție) 6 ianuarie 2019 16:10 (EET)

După completarea masivă cu a paginii informații introduse la începutul lunii ianuarie, am completat această pagină și cu date despre apariția Alinei Neacșa la emisiunea de business a celui mai prestigios ziar de afaceri din România, ZF Live (Ziarul Financiar Live), unde a fost chemată în calitate de expert în design floral. Am completat și cu articolul din publicația dedicată pasionaților de flori - Grădina mea de Vis, revistă lunară vândută în +14.000 de exemplare.

Consider că în acest moment putem șterge marcajul cu ”Această pagină a fost propusă pentru ștergere. Motivul...s Andrei Diaconescu (discuție) 2 februarie 2019 09:16 (EET)

conform argumentelor enuntate mai sus, voi elimina marcajul de stergere a paginii Andrei Diaconescu (discuție) 6 februarie 2019 08:08 (EET)
@Andrei Diaconescu: vi s-a atras atenția foarte clar pe pagina dvs. de discuție - „Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului”. --Bătrânul (discuție) 6 februarie 2019 09:41 (EET)

Ok, am retinut. Noi, respectand cerința comunitatii Wikipedia de a scoate în evidență notabilitatea subiectului, am completat pagina cu elementele esentiale: referinte, informatii, completari, toate din surse secundare de încredere, românești și internaționale. Așteptam un răspuns, mai ales că termenul trecut acolo era 8 ianuarie. Andrei Diaconescu (discuție) 7 februarie 2019 08:14 (EET)

La cine anume vă referiți atunci scrieți „noi... am completat”? Ce entitate colectivă reprezentați? --Pafsanias (discuție) 11 februarie 2019 22:21 (EET)
Poate este doar folosirea pluralului de majestate... --Bătrânul (discuție) 12 februarie 2019 09:18 (EET)

Mă refer la mine și la diversele publicații de specialitate de design floral, de business și de largă circulație, din România și chiar din străinătate, care i-au solicitat să scrie articole despre ea recent. Am actualizat și cu referințe din materialul dedicat recent Alinei Neacșa în revista Forbes. Semnat și asumat de un membru din redacția acestei reviste. Andrei Diaconescu (discuție) 5 martie 2019 23:11 (EET)

 • Șterge. Articol pufos: sunt câteva articole în reviste mai serioase, dar care fie sunt scrise cu și despre subiect, deci nu complet independente, fie sunt mențiuni în treacăt. De Facebook și Youtube nu mai vorbesc. Poate deveni notabilă în viitor dacă nivelul acesta de acoperire rămâne constant în timp, adică apar repetat articole despre ea. —Andreidiscuție 17 aprilie 2019 19:08 (EEST)

In luna mai 2019 a avut cinci aparitii media la televiziuni si in publicatii importante, cu tiraj de sute de mii de exemplare pe luna: Televiziunea Romana (in direct, la o emisiune sa vorbeasca despre trenduri in domeniul floral), in Click! pentru femei, in Business Magazin, in Femeia de azi si in Practic. Andrei Diaconescu (discuție)

Toate acestea (aparițiile ei în media) par să facă din ea o sursă de încredere în domeniul aranjamentelor florale; nu însă neapărat și notabilă: pentru aceasta ar trebui să se vorbească despre ea în media fără ca ea să fie prezentă acolo — de exemplu, interviurile le considerăm în general surse neindependente, care nu contribuie la notabilitate, deoarece în ele sursa principală de informații este însuși cel intervievat. —Andreidiscuție 27 mai 2019 10:50 (EEST)

Este invitata in media sa vorbeasca pe subiecte multiple, nu doar despre aranjamente florale. Este mentionata in diverse publicatii sau emisiuni radio-tv. Dau un exemplu descoperit intamplator recent, a vorbit despre lansarea unei carti la Bookfest: https://www.facebook.com/AlinaFloricuFitze/videos/2804725242887713/ Andrei Diaconescu (discuție)

Cereri de recuperare a paginilor șterse[modificare sursă]

Cum se depune cererea de recuperare:

 1. Introduceți în această secțiune o legătură cu sintaxa de mai jos, unde înlocuiți Exemplu cu titlul exact al paginii șterse (inclusiv spațiul de nume dacă este cazul):
  {{Wikipedia:Pagini de recuperat/Exemplu}}
 2. Urmați legătura nou creată și scrieți acolo cererea:
 • inserați un titlu de subsecțiune, care trebuie să conțină titlul paginii șterse, exact, cu legătură spre pagină, conform următorului exemplu: ===[[:Exemplu]]===
 • justificați cererea.


Tudor Emanuel Popescu[modificare sursă]

Consider abuzivă ștergerea acestei pagini. Este vorba despre un artist cu notabilitate suficient de mare. Au existat două versiuni ale acestei pagini. prima a fost ștearsă motivându-se lipsa de notabilitate, ceea ce este neadevărat. A doua variantă a fost ștearsă pentru că s-a încercat recrearea unei pagine șterse mai demult. În sine, ștergerea paginii este cauzată de percepția subiectivă a câtorva contributori care nu acceptă nici un argument.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Despredemnitate (discuție • contribuții).

Pagina Tudor Emnauel Popescu nu a fost ștearsă niciodată, deoarece nici nu a fost creată vreodată.
Dacă vă referiți însă la pagina Tudor Emanuel Popescu, aceasta a fost ștearsă „abuziv”, ci conform criteriului de ștergere rapidă G4 (recreare a unei pagini șterse în urma unei discuții). --Bătrânul (discuție) 6 iunie 2019 21:30 (EEST)
 • Comentariu: Bună seara! Deși nu am fost implicat în ștergerea paginii, aș dori să precizez ca subiectul pe care dumneavoastră încercați să îl tratați nu poate avea o pagină dedicată în aceasta enciclopedie, deoarece nu întrunește criteriile de notabilitate. Înainte de a crea un nou articol v-aș recomanda să vă uitați peste ghidul creării primului articol. Numai bine! Can you escape (discuție) 6 iunie 2019 21:40 (EEST)

Acest personaj este bine cunoscut cel puțin în România, și probabil afară. Acesta pagină trebuie fie păstrat neapărat. De mod evident și ciudat, a fost ștearsă abusiv. Vezi:
[ https://artsandculture.google.com/asset/trawl/PQGkYJbqXmPXsQ referință la colecția cămarei deputaților (parlament din România)]
[ http://www.curierul.ro/in-memoriam-tudor-emanuel-popescu/ articol de presa destul de pertinent și clar asupra notabilitatea lui]
[ https://www.facebook.com/uapvalcea/posts/1717370188370364/ Lista exhaustiv lucrărilor sale]--Albacore60 (discuție) 13 iunie 2019 17:34 (EEST)

Albacore60, Despredemnitate am recuperat temporar pagina pentru a putea lucra la ea. Vă rog să adăugați sursele de mai sus și orice altceva mai considerați util pentru a dovedi notabilitatea subiectului.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 13:47 (EEST)
Despredemnitate, toate fișierele încărcate de dvs. la Commons sunt sub drepturi de autor și vor fi șterse. Totuși, pentru articolele din ziar nu este necesar să încărcați scanuri, puteți pur si simplu să menționați autorul, titlul, ziarul și data. Pe de altă parte, afișele expozițiilor nu contribuie la notabilitate. Trebuie să existe surse independente de subiect care să vorbească despre acesta.--Strainu (دسستي‎)  14 iulie 2019 15:46 (EEST)

Arhive[modificare sursă]