Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la propuneri

Salt la: Cuprins | Propuneri curente | Vremea deciziei | Voturi suplimentare | Propuneri suspendate | Propuneri pentru retrogradare

Imagini de calitate Propuneri Criterii Procedură Arhivă
Comandă rapidă:
WP:PIC


Imaginile de calitate sunt ilustrațiile ce îmbunătățesc semnificativ valoarea articolului în care se află, fie prin ilustrarea excelentă a unui anumit aspect al subiectului, fie prin simplul fapt că sunt îndejuns de plăcute vizual încât să îndemne oamenii să citească. Conform zicalei „o imagine face cât o mie de cuvinte”, imaginile de calitate trebuie să contribuie semnificativ la valoarea articolului în care se află, conform criteriilor de calitate.

Procedura de nominalizare[modificare sursă]

Pasul 1 — Evaluați[modificare sursă]

Toate propunerile vor fi evaluate în funcție de criteriile imaginilor de calitate. Vă rugăm citiți aceste criterii înainte să inițiați o propunere pentru a reduce numărul propunerilor ce au o șansă mică de reușită.

Pasul 2 — Creați pagina de nominalizare[modificare sursă]

Pentru a crea pagina de nominalizare adăugați numele imaginii, în câmpul de mai jos, fără prefixul „Imagine:” (de exemplu: Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate/Filipine.JPG), după care dați clic pe „Creează pagina”. După aceasta completați formularul ce va apărea, urmărind instrucțiunile date.

Pasul 2.1 — Transcludeți pagina[modificare sursă]

Copiați numele întreg al paginii create, și introduceți-l în partea de sus a listei de propuneri, plasându-l între două perechi de acolade, precum restul propunerilor din listă; de exemplu: {{Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate/Filipine.JPG}}.

Pasul 2.2 — Actualizați numărul de propuneri[modificare sursă]

Actualizați pagina Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate/Număr, incrementând corespunzător numărul de propuneri.

Pasul 3 — Marcați imaginea[modificare sursă]

Pe pagina imaginii pe care tocmai ați propus-o, dați clic pe „modifică pagina”, și adăugați formatul {{PIC}} în partea superioară a acesteia. Acest lucru va face ca pe acea pagină să apară un format ce indică faptul că imaginea a fost propusă, pentru a informa cât mai multă lume despre acest lucru.

Exprimarea opiniilor[modificare sursă]

  • Dacă susțineți imaginea scrieți De acord, sau Susțin, urmat de motivul dumneavoastră.
  • Dacă vă opuneți, scrieți Împotrivă, urmat de motivul pentru care considerați că nu îndeplinește criteriile. Dacă obiecțiile dumneavoastră au fost rezolvate, se va considera că sunteți de acord cu promovarea imaginii.
  • Dacă considerați că o imaginea propusă nu îndeplinește în mod clar criteriile scrieți Respingere rapidă, urmat de motivul dumneavoastră. Dacă aveți dreptate, imaginea va fi respinsă.
    • Pentru a vă schimba opinia, tăiați vechiul vot (folosind <s>....</s>), în loc să vă ștergeți comentariul pur și simplu.

Unele voturi ar putea fi ignorate dacă acestea nu corespund problemelor și/sau îmbunătățirilor aduse ulterior imaginii. editorii sunt încurajați să monitorizeze progrsul discuțiilor în care au votat, pentru a își modifica votul, în caz că este nevoie.

Înaintea exprimării unei opinii, imaginile ar trebui vizualizate la rezoluțiile lor normale. Vă rugăm să luați în considerare faptul că pe pagina de discuții imaginile sunt afișate la o rezoluție redusă. Puteți vizualiza imaginea la rezoluția sa normală dând clic pe imaginea micșorată de pa pagina de evaluare, care vă va duce la pagina descriptivă a imaginii, unde se află o legătură către imaginea la rezoluția sa normală.

Notă: Perioada de timp alocată evaluării imaginilor este de 3 săptămâni (21 de zile).

Editarea imaginilor[modificare sursă]

Dacă considerați că puteți îmbunătăți o imagine propusă, sunteți liber să faceți acest lucru, însă nu încărcați imaginea modificată peste cea originală. În schimb trimiteți imaginea sub un alt nume decât cel original, și introduceți-o pe pagina de evaluare. Imaginile modificate trebuie însoțite de descrieri corespunzătoare, care să specifice modificările aduse.

Este ajustat monitorul meu?[modificare sursă]

În discuțiile ce implică luminozitatea imaginii, trebuie să știți dacă monitorul dumneavoastră este ajustat corespunzător. Monitoarele diferite afișează imaginile în mod diferit. În imaginea alăturată sunt patru cercuri închise la culoare. Dacă puteți discerne cel puțin trei dintre ele atunci monitorul dumneavoastră este setat la o luminozitate bună. Dacă vedeți mai puțin de trei, este recomandat să ajustați setările monitorului dumneavoastră. Vă rugăm să țineți cont de faptul că unele monitoare nu pot fi ajustate corect, atunci când votați.

Pe un monitor cu gama ajustată corect, cele patru cercuri din imaginea alăturată ar trebui să se confunde cu fundalul, atunci când sunt privite de la câțiva metri. Dacă nu, puteți ajusta gama modificând setările computerului, nu ale monitorului. Acest lucru poate fi foarte dificil. În mod obișnuit cercurile vor părea a fi mai închise decât fundalul, dacă setările dumneavostră nu sunt optimizate.

Vă rugăm să luați în considerare faptul că pe un monitor LCD, unghiul din care priviți imaginea afectează foarte mult aceste aspecte. Pentru mai multe detalii tehnice, dați clic pe imagini.

Propuneri curente[modificare sursă]

Propuneri mai vechi de 21 zile — vremea deciziei![modificare sursă]

Propunerile aflate în această secțiune sunt mai vechi de 21 zile, și vor fi în curând încheiate. Voturile sunt în continuare acceptate, până la închiderea discuției. Vă rugăm să încheiați propunerile din jos în sus.


Propuneri vechi ce necesită voturi suplimentare[modificare sursă]

Aceste propuneri au fost mutate în această secțiune deoarece este imposibil de luat o decizie asupra imaginii, fără alte comentarii în plus din partea editorilor. De obicei acest lucru se întâmplă când mai mult de o versiune alternativă a imaginii a fost propusă, și nu se poate determina clar care este de preferat. Dacă ați votat într-una dintre aceste propuneri, sunteți rugat să vă actualizați votul, pentru a clarifica situația.

Propuneri suspendate[modificare sursă]

În această secțiune se află propunerile a căror încheiere este amânată din cauza așteptării unei versiuni modificate a imaginii, sau a clarificării statututlui drepturilor de autor ale acesteia.

Propuneri pentru retrogradare[modificare sursă]

Comandă rapidă:
WP:PRIC

În acestă secțiune puteți propune retragerea statutului imaginilor de calitate care considerați că nu mai sunt conform standardelor actuale. Aici puteți de asemenea înlocuirea unei imagini de calitate cu una superioară. Sunteți rugat să avertizați utilizatorul ce a trimis imaginea, sau autorul acesteia despre faptul că se discută retragerea statutului, cât și pe utilizatorul ce a propus imaginea inițial. Aceștia ar putea ajuta la rezolvarea problemelor imaginii, fără să mai fie necesară retrogradarea.

Precum se procedează și în cazul propunerilor de acordare a statutului, adăugați numele imaginii, fără prefixul „Imagine:”, la textul deja existent în câmpul de mai jos, după care dați clic pe „Creează pagina”. După aceasta completați formularul ce va apărea, urmărind instrucțiunile date.

  • Folosiți Păstrează, Retrage, sau Înlocuiește pentru a vă exprima opinia.