Wikipedia:Ghid (Note)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
  Prima pagină   Înregistrare   Modificare   Formatare   Legături Wikipedia   Legături externe   Note   Pagini de discuții   Rețineți   Mai departe  
Acest articol face parte din
Ghidul Wikipedia
Conținut

Bun venit!
Introducere
Înregistrare
Spații de nume
Modificare
Formatare
Legături Wikipedia
Legături externe
Referințe și note
Pagini de discuție
Rețineți
Mai departe

Vezi și...

WikiAjutor

Andy Mabbett vă învață cum să introduceți referințe

Wikipedia este o enciclopedie, așa că este necesar să introduceți referințe către cărți, ziare, articole, site-uri web sau alte surse pe care le-ați folosit pentru a scrie sau a extinde articolul. Toate modificările și corecturile ar trebui bazate pe surse de încredere, independente de subiect, care sunt cunoscute pentru verificarea celor publicate. Chiar dacă preluați textul din surse, nu puteți copia textul ca atare, ci trebuie să-l reformulați pentru a nu încălca drepturile de autor ale autorilor. Articolele noi și materialele adăugate fără a menționa surse, precum și cele copiate mot-a-mot pot fi șterse.

Unde se pun referințele[modificare sursă]

Este recomandat să adăugați referințele imediat după textul pe care îl susțin, după semnele diacritice. Puteți folosi orice formă de menționare a sursei, atâta timp cât oferiți suficiente informații pentru a identifica informația cu ușurință. Asta înseamnă că pentru surse disponibile online ar trebui să introduceți, pe lângă URL, și autorul, titlul și data. Pentru cărți trebuie introdusă și pagina.

Note în wikitext[modificare sursă]

Pentru a introduce note în wikitext trebuie urmați doi pași:

  • În corpul articolului, la locul unde trebuie să apară numărul, se introduce perechea de coduri <ref> </ref>, între care se scrie textul care trebuie să apară la secțiunea de note, de exemplu
    <ref>Alexandru D. Xenopol, ''Domnia lui Cuza-Vodă'', Vol. II, Cap. XIV, p. 93</ref>
  • La sfârșitul articolului se creează o secțiune separată, intitulată Note, în care se scrie codul <references/> sau {{listănote}}, ce va face să apară lista de referințe. Acest pas trebuie făcut o singură dată per articol, indiferent de numărul de referințe introdus în corpul articolului. Dacă secțiunea există deja, nu mai este nevoie să introduceți din nou textul.

Note în Editorul Vizual[modificare sursă]

Experimentați[modificare sursă]

În acest moment există 4.417 articole ce necesită citări. Puteți ajuta Wikipedia folosind unealta de mai jos pentru a găsi un subiect care vă interesează și a completa o citare:

Vreau să ajut! Dați-mi o pagină cu citări lipsă!


Vezi și[modificare sursă]

Arrow icon.svg Continuați cu ghidul.