Wikipedia:TIGRI

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tigrul: Minunat. Maiestuos.
Un animal domestic execrabil.

Textul a fost postat de utilizatorul de pe en wiki William Pietri, ca bun-venit unui editor blocat din cauza unui articol acerb disputat. Mai multe persoane l-au glorificat ca reprezentând idealurile Wikipediei, în mod particular fiind reprezentativ, în acest sens, citatul următor:

Articolele Wikipedia nu sunt locuri pentru păreri puternice. Sau, mai degrabă, gândim despre părerile puternice astfel cum un muzeu de istorie naturală ia în considerare tigri. Îi admirăm și vrem ca vizitatorii noștri să vadă ce feroce și deștepți sunt, așa că îi împăiem pentru a putea fi studiați de aproape. Scriem tot felul de explicații aranjate cu grijă, pentru a face oamenii să-i aprecieze la fel de mult pe cât îi apreciem și noi. Dar oricât de mult am iubi tigrii, un tigru viu liber pierdut printr-un muzeu este văzut ca o problemă urgentă.

Postarea lui Pietri este un exemplu excelent de a rămâne calm atunci când ai de-a face cu oameni cu opinii puternice. O altă postare similară de pe WikiEN este, în mod particular, pertinentă în acest sens:

O altă cheie a problemei, aici, {numele editorului cârcotaș}: nu te vezi ca având o opinie; te vezi ca purtând Adevărul. Tu îți percepi biasurile ca neutre.

Este un adevăr de netăgăduit, că toți cădem victime acestui tip de vanitate⁠(en)[traduceți], din când în când.