Wikipedia:EditorVizual

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

EditorulVizual (VisualEditor) este o caracteristică nouă de software realizată de către Fundația Wikimedia pentru a facilita modificarea paginilor enciclopediei Wikipedia și a altor site-uri folosind MediaWiki. Acest editor permite utilizatorilor să modifice paginile fără cunoștințe de sintaxă wiki, de aceea sperăm ca va încuraja cititorii să contribuie. Aspectul articolului publicat și în varianta de lecturare va fi la fel, iar modificările vor fi vizibile imediat ce acestea sunt salvate.

Știm că mulți utilizatori preferă să modifice wikitextul în formă brută, găsind această variantă mai rapidă și mai precisă. Modificarea actuală în wikitext va rămâne, iar noi nu ne propunem să o scoatem. Ambele variante de modificare sunt accesibile din bara de instrumente din partea de sus a fiecărui articol.

Despre EditorulVizual[modificare sursă]

EditorulVizual este o nouă modalitate „vizuală” de a modifica Wikipedia, care le va permite oamenilor să contribuie fără să învețe sintaxa wiki. Deocamdată, utilizarea editorului vizual se activează de la pagina de preferințe, tabul „Opțiuni beta”.

Dacă doriți să folosiți EditorulVizual, există ghid care te va ajuta să faci acest lucru.

Legături externe[modificare sursă]