Wikipedia:EditorVizual

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Editorul vizual (VisualEditor) este o caracteristică nouă de software realizată de către Fundația Wikimedia pentru a facilita modificarea paginilor enciclopediei Wikipedia și a altor site-uri folosind MediaWiki. Acest editor permite utilizatorilor să modifice paginile fără cunoștințe de sintaxă wiki, de aceea se speră ca va încuraja cititorii să contribuie. Aspectul articolului publicat și în varianta de lecturare va fi la fel, iar modificările vor fi vizibile imediat ce acestea sunt salvate.

Știm că mulți utilizatori preferă să modifice wikitextul în formă brută, găsind această variantă mai rapidă și mai precisă. Modificarea actuală în wikitext va rămâne, iar noi nu ne propunem să o scoatem. Ambele variante de modificare sunt accesibile din bara de instrumente din partea de sus a fiecărui articol.

Ajutor pentru Editorul Vizual[modificare sursă]

EditorulVizual este o nouă modalitate „vizuală” de a modifica Wikipedia, care le va permite oamenilor să contribuie fără să învețe sintaxa wiki. Editorul vizual este activat implicit dar poate fi dezactivat de utilizatorii care nu doresc să-l folosească din pagina de preferințe, bifând căsuța "Dezactivează temporar editorul vizual cât timp este în versiune beta".

Dacă aveți nevoie de ajutor în privința EditoruluiVizual, există un ghid de utilizare care vă va ajuta să învățati să-l folosiți.

Legături externe[modificare sursă]