Discuție Utilizator:Andrei Stroe

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutareLa mulți ani![modificare sursă]

Nuvola apps cookie.svg
Eu, Gikü, vă felicit cu ocazia aniversării a 12 ani de activitate în Wikipedia, dorindu-vă multă perseverență și bună dispoziție!

en.wiki[modificare sursă]

Maghiarii astia Boroska si Fakirbakir ne pateaza de ani de zile imaginea Romaniei pe wikipedia. Chiar nu face nimeni nimic? Vezi si asta si editarile lui Boroska

Contributii platite[modificare sursă]

Buna ziua,

Mi-a fost solicitat sa raspund la intrebarea privind contributiile platite pentru articolul pe care l-am publicat (Vitalis Consulting). Inteleg ca este o obligatie, si declar ca nu sunt implicat in nicio activitate din care ar surveni venituri pentru acest articol. Am luat in calcul recomandarile dumneavoastra privind referintele / citarea, in asa fel incat fiecare informatie sa fie usor verificabila. Vor mai urma si alte pagini dedicate unor companii din Romania, intrucat din punctul meu de vedere sunt lacune in aceasta directie. Daca mai sunt si alte lucruri de modificat, astept recomandari. Sunt la inceput in lumea wiki si inteleg ca sunt multe de invatat.

Multumesc! Evoicu2607 (discuție) 24 mai 2019 19:31 (EEST)Evoicu2607

Crăciun 2019[modificare sursă]

La mai mulți! :)[modificare sursă]

Nuvola apps cookie.svg
Eu, Gikü, vă felicit cu ocazia aniversării a 14 ani de activitate în Wikipedia, dorindu-vă multă perseverență și bună dispoziție!

La cumpăna dintre ani[modificare sursă]

Un an mai bun în 2020 !

Tech News: 2020-33[modificare sursă]

10 august 2020 19:06 (EEST)

Tech News: 2020-34[modificare sursă]

17 august 2020 23:41 (EEST)

Multumesc pentru feedback[modificare sursă]

Buna ziua,

Va Multumesc pentru feedback! Voi studia mai bine referintele recomandate de catre Dumneavoastra si voi reedita mesajul ca sa nu mai poata fi interpretat reclama. Pana la urma suntem singurul producator roman de rulote din fibra de sticla monobloc, prezent in ultimii 2 ani la Caravan Expo Dusseldorf... (ma opresc ca iar suna a reclama). Voi folosi ca referinta pagina...Madalinei Ghenea ;)

Cu stima,

Alex Bojinca ```` Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de AlexFIM (discuție • contribuții).

@AlexFIM: Ca să nu fie interpretat ca reclamă, trebuie să nu fie reclamă. În spațiul articolelor, aici se scriu articole documentate în surse de încredere independente și scrise cu neutralitate, atât în ton cât și în procesul de documentare. De asemenea, dumneavoastră sunteți într-un conflict de interese pe care aveți obligația să-l expuneți în detaliu cu transparență. Ca referință, vă sfătuiesc să folosiți articole bune sau articole de calitate. Alegerea ca exemplu a unui articol slab va da rezultate slabe.
În plus, paginile de utilizator au cu totul alt scop: acela de prezentare și organizare a activității legate de proiectul Wikipedia sau cele conexe. —Andreidiscuție 18 august 2020 17:11 (EEST)

Wikidata[modificare sursă]

Salutare din Moldova răsăriteană.

Am o întrebare, poate cu o formulare caraghioasă, cu privire la un procedeu la wikidata. Am creat un articol în ro.wiki și peste câteva zile „i s-a atribuit „un Item/element Q la Wikidata. Apoi am descoperit că în alte wiki există un articol cu aceeași denumire (în limba lor desigur). Când încerc să adaug legături interlinguale îmi apare un mesaj în care scrie articolul e utilizat în articolul cutare și mi se propune să îmbin elementele. Cum să efectuez această îmbinare a elementelor în Wikidata? Nici nu știu unde să caut instrucțiuni. Am fost la Wikipedia:Legături interlingve și Wikipedia:Wikidata, dar nu am găsit răspuns la întrebarea mea. Dacă ai posibilitatea, te rog să mă ajuți să aflu cum se face unificarea elementelor în wikidata. Am nevoie măcar de un link spre îndrumări, fie și în engleză, în care să mi se explice și mai departe mă descurc. -- Avereanu (discuție) 18 august 2020 20:30 (EEST)

@Avereanu: Trebuie unite itemurile de Wikidata. Cel mai ușor e cu un gadget de la Wikidata, la d:Special:Preferences ar trebui să fie primul din listă, Merge. Odată activat, va exista în meniul de sus al paginii unui item o opțiune pentru unirea paginilor. La mine interfața e în engleză, și se numește Merge. Se deschide o fereastră în care va trebui introdus codul itemului celuilalt, după care toate operațiunile (mutare de proprietăți, sitelinkuri; redirect) se fac automat. —Andreidiscuție 19 august 2020 10:00 (EEST)
@Andrei Stroe: Thank you! Am făcut. E chiar mai simplu decât îmi închipuiam. -- Avereanu (discuție) 23 august 2020 23:43 (EEST)

Tech News: 2020-35[modificare sursă]

24 august 2020 20:59 (EEST)

Logare Andrebot[modificare sursă]

Pare că robotul nu e logat.--Strainu (دسستي‎)  25 august 2020 12:31 (EEST)

Acum e logat, dar fără flag.--Strainu (دسستي‎)  26 august 2020 01:06 (EEST)
Aia de ieri era de la faptul că a dormit calculatorul câteva ore înainte să facă update-ul și s-a pierdut sesiunea. Asta de azi e ciudată, codul listerului arată așa de când a fost scris. S-ar putea să fie ceva din API, poate trebuie să-l resincronizez. —Andreidiscuție 26 august 2020 01:12 (EEST)
@Strainu: M-am prins ce se întâmpla. Când rulam listerul manual să-l testez, îl rulam cu userul Andrebot propriu-zis, și acolo putea marca modificările ca fiind bot. Dar când rula în cron, rula cu Bot Password, cu niște credențiale care nu includeau permisiunea de "Volum mare de modificări". Se pare că trebuie activată permisiunea aia ca să poată marca modificările drept robot. —Andreidiscuție 28 august 2020 14:19 (EEST)

Notă[modificare sursă]

Bună seara. Se poate face ceva pentru nota 9 de la articolul Simion Săveanu? --Donarius (discuție) 31 august 2020 20:22 (EEST)

O altă problemă. În infocasetă apare RSR și ar trebui să apară denumirea întreagă ca un rând mai sus. Este indicată folosirea „short name”-ului? Și dacă da, de ce este preferat RSR și nu RS România? Încerc să înțeleg logica și aș avea nevoie de un răspuns. --Donarius (discuție) 31 august 2020 20:39 (EEST)
Donarius se alege pur și simplu ultima valoare întoarsă de wikidata la short name. Nu e cea mai fericită soluție, ar trebui probabil să fie aleasă cea cu rang preferred dacă există mai multe.
La dată scrieți pur și simplu anul. Anotimpul nu intra în specificația tagului html time și ar crea probleme cu metadatele. Strainu (دسستي‎)  31 august 2020 23:53 (EEST)
@Strainu: Mulțumesc pentru precizări. Sunt de acord că valoarea întoarsă de wikidata ar trebui să fie cea preferred, nu se poate face nimic în acest sens? --Donarius (discuție) 1 septembrie 2020 12:24 (EEST)
În Modul:Wikidata era o subtilitate de care trebuia ținut cont. Am modificat. —Andreidiscuție 1 septembrie 2020 13:14 (EEST)

Tech News: 2020-36[modificare sursă]

31 august 2020 23:12 (EEST)

Tech News: 2020-37[modificare sursă]

7 septembrie 2020 19:00 (EEST)

Problema "Infocaseta"[modificare sursă]

Buna. Vezi - [16]--Mitrusha (discuție) 13 septembrie 2020 18:28 (EEST)

Tech News: 2020-38[modificare sursă]

14 septembrie 2020 19:19 (EEST)

Logo "nou"[modificare sursă]

Buna ziua, logul pe care dumneavoastră la-ti adăugat este greșit. Instanța le-a interzis să folosească sigla și numele de FC Universitatea Craiova, astfel a apărut noua sigla doar Fotbal Club Universitatea. Vă rog să puneți sigla corectă, nu ce-a impusă.. Nickoala27 (discuție) 20 septembrie 2020 16:08 (EEST)

Vă rugăm, insistent, sa nu mai ignorați niste discuții! Nickoala27 (discuție) 25 septembrie 2020 04:09 (EEST)

Tech News: 2020-39[modificare sursă]

22 septembrie 2020 00:28 (EEST)

Rîșca[modificare sursă]

Salut. Pe site-ul primăriei e folosit numele Rîșca. Nu e corectă denumirea cu i. MSClaudiu (discuție) 28 septembrie 2020 09:57 (EEST)

Denumirea din lege e cea oficială. Dacă legea nu reflectă denumirea locală, legea trebuie schimbată. —Andreidiscuție 28 septembrie 2020 10:06 (EEST)
Denumirea cu i e greșită pentru că legea respectivă a mai fost rectificată vezi aici. Din câte văd în localitatea respectivă nu a avut loc referendum pentru schimbarea denumirii. Pentru că după ce scrie aici nu se poate altfel. Denumirea corectă a localității ar fi Râșca Râsca de Sus aici e și o monografie, pe site-ul poliției e tot Postul de Poliție Comunal Râșca.--MSClaudiu (discuție) 28 septembrie 2020 11:27 (EEST)
Eu nu zic că nu e așa, înțeleg că localnicii îi spun cu [ɨ]. Legea aceea e însă documentul de referință, peste site-urile primăriei și peste orice alte acte. Dacă e vreo rectificare care să o vizeze pe ea anume, e perfect ok să revenim.
Ca notă, până în 2018, legea asta nu a fost niciodată redactată cu diacritice, așa o avem și noi în varianta 1981. În virtutea ei, toate denumirile cu diacritice erau interschimbabile cu toate variantele de diacritice în ele; de unde nevoia de legea 290/2018. —Andreidiscuție 28 septembrie 2020 11:46 (EEST)

Tech News: 2020-40[modificare sursă]

29 septembrie 2020 00:24 (EEST)

De ce?[modificare sursă]

Salut, de ce ai modificat titlu echipei din Rukh Lviv in Ruh Lviv?Lascorpion (discuție), corect este cum am scris eu, nu conteaza cum se pronunta in lb romana acesta nu este un criteriu, noi trebuie sa scriem corect asa cum e trecut numele inregistrat in tara respectiva, dc intri pe wiki anglia si scrii steaua bucuresti este scris asa si nu "red star", chiar si site-urile de pariuri respecta acest principiu, Rukh Lviv apare si pe flashscore exact asa si pe platformele de pariuri. Dar noi wikipedistii din romania nu stim multe reguli, si nu respectam nimic, fiecare face cum vrea si cum crede el asa scrie, daca te uiti la caseta info la numele complet poti copia textul scris limba rusa, ucraineana ce o fii ea, traducere e la fel.

@Lascorpion: În țara respectivă este înregistrat ca ФК Рух Львів, dar noi nu folosim alfabetul chirilic. Și ei nu-l folosesc pe cel latin, nici ca alternativă. Da, ar fi bine să respectăm niște reguli cu toții. Regulile relevante pentru acest caz le găsești la Wikipedia:Transliterare. Da, hai să le respectăm. —Andreidiscuție 1 octombrie 2020 09:00 (EEST)

Costinesti[modificare sursă]

Salut, Andrei!

Numele meu este Dorian, încerc să modific din conținutul paginii legate de comuna Costinești. Chestiuni legate de noua administratie a comunei. Imi spune insa ca nu esti de acord si ca revii la versiunile anterioare.

Te rog, ajuta-ma sa inteleg unde gresesc.

Multumesc,

Dorian--DorianH (discuție) 5 octombrie 2020 17:21 (EEST)

DorianH Secțiunea respectivă este tratată unitar la nivelul tuturor comunelor din România, vedeți Wikipedia:Cafenea#Actualizare_date_București_și_sectoare. Așteptăm încă rezultatele oficiale, și orice modificare în absența lor este neverificabilă. —Andreidiscuție 6 octombrie 2020 10:19 (EEST)

Tech News: 2020-41[modificare sursă]

5 octombrie 2020 19:25 (EEST)

Reclamație[modificare sursă]

Am dat unic avertisment în baza istoricului paginii vandalizate. Aceasta a fost soluția de moment funcțională pentru situația dată (o clasă întreagă era călare pe o pagină ro.wp).--Nyook 9 octombrie 2020 11:23 (EEST)

Infocaseta Planor[modificare sursă]

Bună dimineața! Am creat Infocaseta Planor și vă rog dcă aveți timp să o verificați și eventual să-mi dați un feedback. De asemenea vă rog să-mi indicați unde găsesc documentația (dacă întradevăr există așa ceva) în ro.wikipedia, pentru crearea „antetului planor”. De două zile o caut dar nu am găsit nimic în afară de pagina asta, pe care oricum, a trebuit să o mai completez. Am găsit o imagine liberă adecvată pentru antet și aș dori să o introduc în headerul infocasetei cât mai repede posibil. Vă mulțumesc și vă doresc o duminică plăcută. --F.hilbert (discuție) 11 octombrie 2020 12:33 (EEST)

PS Domnul Stroe revin. Am găsit MediaWiki:Common.css și e clar de ce nu am voie să modific această pagină. V-aș ruga să fiți amabil să inserați după linia 1222 „.antet.planor” cu imaginea planeur. Sper că astfel pot să finalizez Infocaseta. Vă mulțumesc mult. --F.hilbert (discuție) 11 octombrie 2020 16:38 (EEST)
@F.hilbert: Scuze, am fost plecat câteva zile. Am să adaug antetul dumneavoastră când voi avea puțin timp. Este o soluție mai curată decât modificarea lui Common.css, dar nu e documentată suficient. —Andreidiscuție 11 octombrie 2020 20:01 (EEST)

Cred că așa este foarte bine. Pictograma este în foarte multe pagini Wikipedia și în infocaseta franceză de planor. --F.hilbert (discuție) 11 octombrie 2020 20:56 (EEST)

Super, mii de mulțumiri! --F.hilbert (discuție) 12 octombrie 2020 17:59 (EEST)
Andrei Stroe, nu crezi că ar trebui să trecem la Template Styles pentru bucata aia de stil ca să nu mai depindă doar de noi?--Strainu (دسستي‎)  12 octombrie 2020 18:40 (EEST)
Asta ar însemna să treacă la un fel de Commons? --F.hilbert (discuție) 12 octombrie 2020 19:37 (EEST)
@Strainu: Da, absolut. La asta mă refeream când spuneam mai sus despre o soluție mai curată dar nedocumentată.
Mai important decât trecerea în sine e documentarea funcționalității, ca să o poată folosi și alții în alte locuri. —Andreidiscuție 13 octombrie 2020 09:01 (EEST)

Tech News: 2020-42[modificare sursă]

12 octombrie 2020 18:25 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul Vlad Doroican a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 16 octombrie 2020 19:45 (EEST)

Tech News: 2020-43[modificare sursă]

19 octombrie 2020 19:32 (EEST)

Ajutor - Wikipedia[modificare sursă]

Bună ziua!

Aș fi interesat să mă ajutați pentru realizarea paginii personale de pe Wikipedia.Am încercat deschiderea ei personal, dar se pare că nu sunt suficient de pregătit.M-ați putea ajuta în acest sens?

{{subst:Utilizator:Liviu reti (discuție) 20 octombrie 2020 10:28 (EEST)}}

@Liviu reti: Nu începeți cu asta. Când sunteți la început, nici nu prea veți avea ce scrie în pagina personală. Abia mai târziu veți vedea utilitatea unei pagini de utilizator. Începeți cu a face corecturi în articolele existente. Cu timpul, vă veți învăța cum se editează pagini și vă veți găsi domeniul de interes și veți găsi și ce să scrieți, și cum să scrieți în pagina de utilizator. —Andreidiscuție 20 octombrie 2020 11:43 (EEST)

Arhivare pe pauză[modificare sursă]

Salut! Andrebot a fost setat să nu mai facă arhivări? Exemplu. //  Gikü  vorbe  fapte  22 octombrie 2020 15:41 (EEST)

Tech News: 2020-44[modificare sursă]

26 octombrie 2020 19:39 (EET)