Discuție Utilizator:Andrei Stroe

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutarePagina stearsa[modificare sursă]

Salut. In data de 18.11.2020 a fost stearsa pagina mea "Latescu Marius Constantin" de la utilizatorul "AFC Astra", as dori sa stiu din ce motiv. Multumesc anticipat.

Ștergere pagina Canal 33[modificare sursă]

Bună ziua!

Am văzut recent că exista o pagina cu titlul Canal 33. Eu lucrez la Canal 33 dar nu sunt în niciun fel implicat în partea de promovare a companiei. Am văzut că pagina e incompletă și am făcut câteva modificări pentru a completa datele și pentru a oferi mai multă informație vizuală, doar ca fan am făcut asta. Ce s-a întâmplat a fost că adminii wikipedia au șters pagina precizând că sunt eu implicat financiar, ceea e greșit și nu scuză ștergerea paginii care exista deja. Puteau șterge doar ce am adăugat eu, date oricum reale si verificabile 100% fără a avea conținut de promovare.

Îmi cer scuze de deranj dar văd că cineva la wikipedia e rîu intenționat și acționează cu dublă măsură. Vă mulțumesc,

Cătălin Ioniță

Userul Dante4786 a reusit pe Wikipedia in engleza sa ingenuncheze FCSB-ul[modificare sursă]

Buna ziua! Participa cu clone si are un razboi impotriva acestui club de ani de zile. De fapt pe el nu il intereseaza CSA-ul. Ajutor! https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Dante4786

Curiozitate[modificare sursă]

Pentru că tu ai scris despre istoricul satelor, ai idee dacă acest fost sat din Pantelimon are vreo legătură cu fostele sate omonime din Călărași, care nu-s chiar apropiate? Also, ai idee de ce toponimul ăsta a fost considerat nepotrivit de comuniști? Strainu (دسستي‎)  26 aprilie 2021 03:24 (EEST)

Nu pare să aibă. Comuniștii au tăbărât pe multe denumiri în 1964, unele doar pentru că proveneau din limba romani, altele doar pentru că sunau ca nu-știu-ce. Pe ăsta probabil le-a cășunat pentru că sună ca „o bilești”, orice ar însemna „a bilí”. —Andreidiscuție 26 aprilie 2021 09:08 (EEST)
Ah, I see it now. Trebuie doar să schimbi o literă... Cred că ăia care au fost puși la redenumit sate în 1964 au fost aleși dintre cei cu o imaginație ușor înclinată spre obscenități. —Andreidiscuție 27 aprilie 2021 10:35 (EEST)

Pagina de Wikipedia Mircea Cărtărescu[modificare sursă]

Bună ziua,

Am făcut o serie de modificări la pagina autorului Mircea Cărtărescu, însă unele au fost in scurt timp anulate și au revenit cele vechi. Voiam să vă întreb dacă m-ați putea ajuta să inserez o parte din modificări reprezentând informații actualizate și verificate despre acest autor. Prin „ajutor“ nu mă refer să faceți dvs modificările, doar să-mi spuneți dacă le pot insera fără a fi ulterior șterse. Probabil că e o cantitate mare de informație schimbată și trece drept vandalism, nu-mi dau seama exact. De asemenea, am actualiat si operele sale traduse in alte limbi și aș dori să completez si secțiunea de premii internaționale. Mulțumesc Retrojacket (discuție) 29 aprilie 2021 13:57 (EEST)

@Retrojacket: Nu vorbește nimeni de vandalism, dar ce anume a atras atenția a fost ștergerea de informații, în special cele referențiate.
Pentru ca modificările să rămână, ele va trebui să aibă cel puțin același standard de verificabilitate ca cele dinainte, adică dacă înlocuiți materiale referențiate, trebuie să vă citați sursele cel puțin la fel de bine ca în materialul anterior.
În biografiile persoanelor în viață, aceste politici sunt aplicate cu mai multă strictețe. —Andreidiscuție 29 aprilie 2021 14:17 (EEST)
@Retrojacket: N-ar strica, de asemenea, să citiți și Wikipedia:Manual de stil pentru ca textul dvs. să se conformeze formal standardelor wikipedistice. --Donarius (discuție) 29 aprilie 2021 18:26 (EEST)

Infocaseta Biografie[modificare sursă]

La Ianchel Ianchelevici Tiraspolul apare cu caractere rusești. Am efectuat ceva adăugiri în modul, dar dacă fiecare localitate din spațiul sovietic apare cu litere chirilice și trebuie trecută ca excepție, cred că mă las de meserie. --Donarius (discuție) 29 aprilie 2021 18:23 (EEST)

@Donarius: Este o lucrătură cusută cu ață albă de anumite persoane, cred că vă dați seama de cine. Cred că e chiar bine când iese în evidență, ca să știm când și cu cine avem de-a face:
Modulul ia întotdeanuna denumirile românești dacă o localitate se află acum în România sau Republica Moldova (sau unele regiuni din Serbia, Ucraina). Dar Tiraspol nu e în Republica Moldova, pentru că cineva a găsit de cuvință să treacă la tiraspol țară (P17)=Transnistria (Q907112): și să pună doar afirmația asta cu rangul preferat pentru țară (P17); țară (P17)=Republica Moldova (Q217) are rang doar normal.
Dacă un nume e în rusă, modulul îl transliterează automat. E un feature nou al modulului, și acum dacă lipsește numele în română, nu se sare direct la versiunea transliterată pe tipicul din engleză (sau mai rău, dacă lipsește și aia, la codul Q al itemului), ci se transliterează automat numele rusesc. Daaar.... la Wikidata, Transnistria are limbă oficială moldoveneasca, și Tiraspolul are denumirea oficială în moldovenească cu chirilice. Iar noi nu transliterăm automat din moldovenească. Nu sunt sigur că vreau să fac asta, deși s-ar putea.
Pe de o parte e problema că codul ăla de limbă, care la insistențele lui Gutza a fost eliminat inclusiv din standardul ISO de către Biblioteca Congresului, persistă la Wikidata. Asta e mai greu de reparat și probabil va necesita un efort cel puțin fel de mare ca cel care a dus la închiderea Wikipediei în moldovenească: aici standardele oficiale s-ar putea să nu poată fi declarate satisfăcătoare în toate cazurile, și s-ar putea să se vrea ca feature-urile din Wikidata să fie supraacoperitoare.
Pe de altă parte, e mai ușor de reparat și foarte ușor de argumentat dacă se pune vreo întrebare, ca Tiraspolul să aibă drept țară Republica Moldova pe cel puțin același nivel cu Transnistria. Adică țara de care aparține la nivel de recunoaștere internațională măcar să fie pe același rang cu statele nerecunoscute, dar existente de facto. —Andreidiscuție 29 aprilie 2021 18:45 (EEST)
PS: Am schimbat rangul lui {P|17}}=Republica Moldova (Q217) și deja arată corect. —Andreidiscuție 29 aprilie 2021 18:49 (EEST)

O problemă cu un utilizator[modificare sursă]

Bună ziua! Dacă ai timp, te rog să arunci o privire asupra acestei discuții. Se pare că utilizatorul are ceva personal cu mine pentru că altfel nu-mi pot să-mi explic. Am încercat să ajung la un consens cu el insă dumnealui tot persistă. Îți mulțumesc și o zi bună în continuare! ApophisJJ (discuție) 3 mai 2021 14:49 (EEST)

Tech News: 2021-18[modificare sursă]

3 mai 2021 18:43 (EEST)

Andrebot v. Pagini traduse[modificare sursă]

Salut! Andrebot a creat pentru a doua oară pagina Discuție:Maria Schneider (am șters-o de ambele dăți), pe care o marchează ca fiind tradusă din engleză. Îi dau dreptate pe jumătate, pentru că așa a fost, dar pagina tradusă a fost redenumită între timp. Poate să ia asta în considerare? Mulțumesc! — KlaudiuMihăilă Mesaj 4 mai 2021 09:01 (EEST)

Dacă era mutată cu redirect, putea urmări redirectul, dar așa, deocamdată nu. Încerc să văd dacă API-ul îmi pune la dispoziția informația că conținutul inițial tradus este la un titlu nou. În Special:Pagini noi, informația pare a fi prezentă. —Andreidiscuție 4 mai 2021 09:03 (EEST)
LE: OK, cred că i-am dat de cap. —Andreidiscuție 4 mai 2021 13:20 (EEST)
Mulțam fain! — KlaudiuMihăilă Mesaj 4 mai 2021 13:28 (EEST)

Ill[modificare sursă]

Nu mă treceți și pe mine pe o listă ca Andrebot să-mi înlocuiască legăturile roșii cu ill-uri? --Donarius (discuție) 4 mai 2021 18:37 (EEST)

@Donarius: Acum rulează automat, dar operația e limitată la articolele traduse cu ajutorul CX (adică cele care au tagul contenttranslation; despre care ne așteptăm să aibă eventuale legături roșii care fac referire la articole din alte wikiuri). Dacă vreți să rulez automat, pe vreun articol, sau vreo serie, spuneți-mi și mă ocup; putem să facem și un format de întreținere în care se cere explicit asta și pune pagina într-o categorie de întreținere; iar eu pot face robotul să treacă automat prin ele.
Deocamdată însă am vrut să văd cât de ok se mișcă și cât de acceptabil este ca acțiunile astea să fie făcute mai sistematic. —Andreidiscuție 4 mai 2021 18:44 (EEST)
E OK dacă trece prin toate articolele traduse cu CT. --Donarius (discuție) 4 mai 2021 18:45 (EEST)
Andrei, parcă mie mi-ați explicat că prea multe ill-uri fac să nu mai funcționeze deloc. Sau n-am înțeles eu bine? --Turbojet  4 mai 2021 20:08 (EEST)
Ar fi făcut să nu meargă dacă făceam să verifice existența articolului cu titlul dat (verificarea existenței unui articol după titlu e o operație costisitoare, ce nu poate fi făcută decât de un anumit număr de ori pe pagină). Tot ce se verifică acum este dacă itemul de wikidata are asociată o pagină în ro.wp, ceea ce nu e costisitor. —Andreidiscuție 5 mai 2021 09:38 (EEST)
Înțeleg. Mulțumesc. --Turbojet  5 mai 2021 10:27 (EEST)

Date înlănțuite de la Wikidata[modificare sursă]

Bună seara,
Furmatul {{date înlănțuite de la Wikidata}} pe care l-ați introdus în urmă cu doi ani în articolul Islanda duce la o eroare: „357,05 de locuitori”. În realitate sunt de o mie de ori mai mulți, cca 357.000. Nu ar fi o problemă, am corectat prin înlăturarea formatului, dar mă gândesc să nu mai fie și alte erori de acest fel, în alte articole; din acest motiv v-am scris aici.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 4 mai 2021 21:17 (EEST)

@Sîmbotin: @Strainu: probleme în continuare cu formatnum? —Andreidiscuție 5 mai 2021 09:38 (EEST)
A, nu, e ok. {{Date înlănțuite de la Wikidata}} nu ar mai trebui să fie în interiorul unui {{dim}}, pentru că el deja aplică formatnum. —Andreidiscuție 5 mai 2021 09:40 (EEST)
Da, rezultatele astea sunt un indicator bun că ai formatnum de 2 ori. În altă ordine de idei, ar trebui unite {{dim}} și {{unități}}. Ce vrem să obținem de la formatele astea de fapt, în afară de formatare tipografică?--Strainu (دسستي‎)  5 mai 2021 13:51 (EEST)
Cred că nimic altceva. —Andreidiscuție 5 mai 2021 13:56 (EEST)

DX 12 Craiova Pitești[modificare sursă]

Bună ziua ! Vă rog frumos să nu îmi mai ștergeți contribuția fără să vă interesați de ea. Am făcut curățenie în articol și am încercat să îl redenumesc conform denumirii oficiale a proiectului de pe site-ul CNAIR și de asemenea conform numerotării loturile (de la Craiova pornește primul). Am încercat să dezvolt articolul pentru că sunt din zona unde se construiește și vreau ca cititorii wiki să aibe parte de informații corecte și utile. Sunt de 11 ani editor pe ro.wiki, dar nu dispun de timpul necesar, așa că vă rog să redenumiți dvs articolul și să restabiliți versiunea mea dacă aveți rol de administrator. O zi bună vă doresc ! --Alindiscuție 10 mai 2021 15:43 (EEST)

Tech News: 2021-19[modificare sursă]

10 mai 2021 18:10 (EEST)

Menton[modificare sursă]

Menton (oraș) sau Menton (Alpes-Maritimes)? Care e varianta mai bună de titlu? --Donarius (discuție) 13 mai 2021 07:46 (EEST)

@Donarius: Eu aș zice Menton, Alpes-Maritimes, per Wikipedia:Titluri de articole#Articole despre localități. —Andreidiscuție 13 mai 2021 10:05 (EEST)

Modificare eronată a @Andrebot[modificare sursă]

Salutare! @Andrebot a adăugat în articolul Cluj-Napoca caseta de componență politică a consiliului local în secțiunea „Administrație și politică”. Caseta exista deja într-o subsecțiune, iar wiki nu mă lasă s-o șterg pe cea nouă. Mă poți ajuta, te rog? Mersi frumos. Mngck (discuție) 13 mai 2021 16:38 (EEST)

Tech News: 2021-20[modificare sursă]

17 mai 2021 16:49 (EEST)

Tech News: 2021-21[modificare sursă]

24 mai 2021 20:07 (EEST)

Tech News: 2021-22[modificare sursă]

31 mai 2021 20:06 (EEST)

Ill[modificare sursă]

Salut! Andrebot face lucruri faine, dar nu înțeleg de ce aici a făcut asta. În mijlocul listei, în loc de format, a pus link către articolul în sine. — KlaudiuMihăilă Mesaj 4 iunie 2021 10:44 (EEST)

Pașii sunt așa: e luat linkul acela și analizat dacă există. Dacă nu, atunci se vede dacă există în en.wp (sau în ce wiki este ăla de unde s-a tradus). Dacă există la en.wp, atunci se rezolvă acolo redirectul (dacă e cazul) și se verifică dacă articolul acela are corespondent în ro.wp (via Wikidata). Dacă nu are, atunci pune {{Ill-wd}} cu itemul de Wikidata. Dacă există, atunci pune link direct la articol.
În cazul ăla, la en.wp titlul respectiv redirectează la articolul general despre virusul gripei de tip A, deci nu a ajuns la itemul de Wikidata al respectivei variante. —Andreidiscuție 4 iunie 2021 11:11 (EEST)
Înțeleg acum, mulțumesc de explicație. Credeam că verifică doar la Wikidata. — KlaudiuMihăilă Mesaj 4 iunie 2021 11:45 (EEST)
În principal, pe bază de Wikidata, dar rezolvă întâi redirecturile, pentru că alea nu sunt consemnate în Wikidata. —Andreidiscuție 4 iunie 2021 11:50 (EEST)

Pagina propusa pentru a fi stearsa[modificare sursă]

Buna Andrei, ai propus pe 1 iunie o pagina a unei autoare din portofoliul editurii noastre, pentru a fi stearsa (https://ro.wikipedia.org/wiki/Roxana_Andreea_Rusu). Nici o informatie nu este eronata si nu stiu ce pot face, cum pot edita pagina, pentru a evita stergerea. Te rog foarte mult sa ma ajuti, pentru ca tu ai propus-o pentru stergere, si chiar doresc sa evit acest lucru, multumesc! Ana Ivan ana.ivanka2015@gmail.com Caleidoscop literar (discuție) 4 iunie 2021 18:29 (EEST)

Etichetele de notabilitate/bibliografie incompleta[modificare sursă]

Salutare,

La aceasta pagina (https://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Pricop) am observat ca tu ai introdus etichetele de notabilitate si bibliografie incompleta.

In momentul de fata, din textul articolului se intelege cine este persoana si - mai mult decat atat - exista note, citate si alte indicatii.

Asadar, imi poti comunica, te rog, cum as putea sa sterg informarile legate de notabilitate si bibiliografie? Trebuie sa mai adaug ceva?


Multumesc, Flavius Paraschiv email: flaviusparaschiv91@gmail.com Flavius1991 (discuție) 8 iunie 2021 18:00 (EEST)

OTRS[modificare sursă]

Care era adresa? Trebuie să vină un mesaj de la reprezentanta fundației culturale Alexandru Chira care acordă permisiunea folosirii unor materiale pentru articolul dedicat pictorului respectiv, fost decan la Arte Plastice, secția pictură. Îl rog pe cel responsabil să urmărească săptămâna viitoare.--Țetcu Mircea Rareș 6 iunie 2021 23:56 (EEST)

E scrisă la WP:AUTOR. —Andreidiscuție 7 iunie 2021 09:09 (EEST)

Tech News: 2021-23[modificare sursă]

7 iunie 2021 23:03 (EEST)

License migration[modificare sursă]

Hi! I noticed that you have a bot and work on files so I would like to ask if you could help with the license migration. There are 524 files in Categorie:Wikipedia license migration candidates and if you click this link you can see who uploaded the files.

There have been a little discussion about it at Wikipedia:Cafenea#GFDL and some users may relicense on their own and other users may not do it.

The first 2 users on the list (see link above) are no longer active so there is no chance that they would relicense the files. Perhaps you could change {{GFDL}} to {{GFDL|migration=relicense}}? All the files are either uploaded before November 2008 or uploaded before August 2009 and are first published on Wikipedia so they can all be relicensed.

For the rest of the files I would wait a few weeks and see what happens. But the files for the 2 users could be a nice test. --MGA73 (discuție) 10 iunie 2021 13:52 (EEST)

I'll see what I can do. —Andreidiscuție 10 iunie 2021 13:55 (EEST)

Luigi Negri[modificare sursă]

Grazie di tutto!!! Rei Momo (discuție) 10 iunie 2021 14:33 (EEST)