Discuție Utilizator:Andrei Stroe

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


Modificarea paginii Virgil Almasanu[modificare sursă]

Mutat la Discuție:Virgil Almășanu

Grupa "început"[modificare sursă]

Nu sunt de acord cu clasificarea dv. în „grupa început” ca „Andrebot” pentru articolele create de mine. V-aș ruga să-mi explicați decizia. Cu bine. --Sacha47 (discuție) 19 ianuarie 2018 11:28 (EST)

@Sacha47: Nicio problemă, în principiu le puteți reclasifica, Proiect:Fungi este un spațiu mai ales pentru dumneavoastră (chiar v-aș ruga să vă treceți la participanți, alte persoane interesate ar vedea că au cu cine discuta aici). Vă rog însă să-mi dați puțin răgaz, că dacă rulez robotul, pot face treaba asta mult mai repede.
Robotul analizează textul și face automat o încadrare pe baza lungimii textului din paragrafele unui articol. Limitele sunt sub 700 pentru ciot, sub 2500 pentru început și sub 10000 pentru C. Clasele A și B sunt mai complexe și sunt lăsate pentru evaluare umană, iar AB și AC sunt rezervate articolelor bune, respectiv de calitate. În general plafoanele astea funcționează corect, dar impresia mea e că în proiectul Fungi multe articole sunt într-adevăr mai degrabă clasa C, chiar dacă sunt relativ scurte. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 12:31 (EET)
Termenul „început” este cel discutabil. Uneori un material de 8000 de caractere (și chiar mai puțin) poate cuprinde cam tot ce se poate spune despre acel subiect. De exemplu o persoană, notabilă pentru că a primit un premiu prestigios, dar despre care se știu puține lucruri și al cărei articol nu poate fi unit cu altele. Acela este un articol finit, nu unul de început. Poate găsiți un termen legat exclusiv de dimensiunea articolului, așa cum judecă robotul, nu unul care sugerează gradul de completare al articolului, cum face termenul actual. --Turbojet  19 ianuarie 2018 13:24 (EET)
Termenul pentru asta este clasa „C”. Un articol poate fi și clasa „B” cu mai puțin de 10.000 de caractere de text fluent. Dar astea sunt câteva cazuri care se tratează manual, robotul face estimări pe această bază. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 14:06 (EET)
Poate ar trebui să apară peste tot o explicație că această clasificare nu este una „oficială” și poate fi modificată, că altfel lumea se poate descuraja, cum a zis Bătrânul. Pe de altă parte, am văzut un utilizator care modifica la mai toate articolele la care colabora importanța în „top”, probabil pentru el așa era. Mă tem și eu că aceste acțiuni de clasificare introduc „indicații prețioase” care duc la reacția negativă a utilizatorilor. Pe șleau: mi se pare că este incorect ca dv., un simplu IT-ist, să clasificați articolele după părerea dv., reflectată în „criteriile” robotului dv. --Turbojet  19 ianuarie 2018 14:48 (EET)
Nu e vorba de „incorect”, pentru că nu stăm să facem dreptate între unul și altul. Importantă e crearea unei viziuni asupra stării articolelor pe un anume subiect de ansamblu.
Sigur că oricare ar fi criteriile și indiferent dacă sunt clasificate de om sau de robot, sunt unii (mă gândesc mai ales la tinerii care și-au petrecut majoritatea vieții în școală) care le văd ca pe un fel de note. Pe de altă parte, aceste „note” nu vin niciodată singure, ci odată cu o atribuire la wikiproiecte. De fapt, clasificarea WP:EVAL e ceva secundar, mai importante sunt proiectele (clasificarea e o casetă mică și o notă laterală în marea casetă care anunță conectarea paginii la wikiproiect). E mai degrabă încurajator să știi că prin articolul scris ai contribuit cu o piesă la un puzzle mai mare. Asta e mai degrabă încurajator.
Iar dacă acea clasificare deranjează, mizez că mai degrabă oamenii se vor ambiționa decât să se descurajeze. Am observat asta cam la toți cei care iau în serios clasificări de genul WP:EVAL. Se vede și la energiile din jurul WP:AB și WP:AC. Și WP:CAdC sunt „indicații prețioase”, dar nu ne deranjează deloc. WP:EVAL pur și simplu luminează mai bine drumul spre WP:AB și WP:AC. Și e ceva de care avem nevoie, ne place sau nu. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 15:22 (EET)
Sunt de acord cu notele, clasificările, energiile care ambiționează, dar nu cu clasificarea după dimensiune, făcută de un robot. Aia mi se pare o bătaie de joc. --Turbojet  19 ianuarie 2018 16:42 (EET)
E după dimensiunea frazelor din paragrafe, nu orbește, și este doar la articolele de dimensiuni mici, unde are sens. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 16:46 (EET)
Nu are sens. Doar invită la umplerea articolelor cu texte oarecare, ca să se facă norma de „C”. Clasificare corectă este că sunt „articole de duzină”. În afară de articolele care au un statut, AB sau AC, la celelalte ar trebui eliminată clasificarea „ciot”, „început” și „C”, căci, spre deosebire de părerea dv., clasificarea e degradantă. --Turbojet  19 ianuarie 2018 19:19 (EET)
Și care e rezultatul umplerii cu texte oarecare? Vă spun eu, în cel mai rău caz revertul, și în cel mai bun reorganizarea. Iar visul că peste 6 luni-un an va fi păcălit un robot oricum este în deșert: nici acum, odată făcută prima evaluare, robotul nu o mai schimbă decât dacă e programat explicit. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 19:23 (EET)

Faptul că evaluarea ni se actualizează e o problemă în sine. Oamenii poate se vor ambiționa în primă fază, însă dacă nu văd un update or renunță.

Când ai început proiectul acesta am zis că nu îl consider prea mentenabil. Atunci nu știam ca ai de gând să creezi 400k de pagini de discuție, însă când am văzut robotul am crezut că vrei să și menții actualizate evaluările, înlocuind lipsa de implicare. Soluția expusă de tine aici pare cea mai nefericită dintre opțiunile pe care le avem la dispoziție. Strainu (دسستي‎)  19 ianuarie 2018 19:41 (EET)

Trebuie menținute actualizate și voi continua, dar cum spune și Turbojet, nu ne putem baza să facă asta tot timpul un robot. Robotul e doar un punct de plecare, pentru că e backlog de sute de mii de articole neevaluate create în ani de zile, inclusiv multe cioturi (vezi Proiect:Franța - !!!). Poate doar să-l fac mult mai sofisticat, să evalueze de exemplu și referențiere, dar nu are rost, pentru că actualizarea de articole nu se face masiv. Până la urmă, cât timp ia să se modifice un articol astfel încât să treacă dintr-o clasă în alta? Ar fi un efort vizibil, și cred că doar câteva fac pași de genul ăsta pe lună: timp arhisuficient pentru o etichetare manuală, mai ales cu gadgetul. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 19:47 (EET)
Un efort vizibil și susținut care a dus la trecerea unui articol din clasa C în clasa B a fost recent la Mihai I al României (clasificarea i-a fost modificată, nu de mine). Dar așa ceva nu prea scapă de pe radar. Deci cred că roata s-a pus în mișcare și chiar în direcția corectă. Totul e să avem de unde pleca. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 19:51 (EET)
[conflict de editare] Apropo, nu vreau să ajung la 100% acoperire. Am cam făcut ce-mi propusesem: principalele domenii, principalele țări despre care avem multe articole... Și așa muncește robotul acum în fiecare noapte toată noaptea să le actualizeze. Ar mai fi acum de făcut o bază de date cum au cei de la en.wp, în care să vezi exact pentru fiecare celulă din fiecare tabel lista de articole; dar asta e cam departe și nu știu dacă se poate face. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 19:59 (EET)
Sugerez o alternativă: fă robotul mai sofisticat, alege un eșantion de articole și rulează-l. După aia facem analiza și tu corectezi robotul în funcție de analiza respectivă. Eu văd în această tentativă de clasificare un demers pozitiv - per ansamblu, problema e că această experiență ne-a învățat că nu a fost o idee prea bună rularea de la bun început pe toată Wikipdia. Cercetarea pe un eșantino e atitudinea normală, care te scăpa și ne scapă pe toți de mai multe belele. Eventual pe același eșantion mai faci și o a doua sau a treia rulare și apoi mai corectezi de fiecare dată cîte ceva. La modul ideal ar fi o idee să faci chiar și pe mai multe eșantioane, alese după criterii diferite. --Accipiter Q. Gentilis(D)

Din tot ce ati vorbit voi aici, singurul care se apropie de adevar este Turbo, datorita faptului ca-i profesor. Adica stie ce-i aia o evaluare. O evaluare a unui articol nu poti s-o faci folosind un ciur mecanic pentru a alege cartofii mari de cei mici si nici pentru a obtine nisip lasand deoparte pietrele pe care le vei folosi pentru fundatie. Nu poti evalua clasa de importanta si nici scala de calitate printr-un program care numara biți, octeți, referinte, linkuri, etc. De asemenea, o evaluare a articolului nu trebuie sa stii doar ce-i scris despre subiectul articolului, ci si integrarea lui în domeniul din care face parte. Un exemplu elocvent este

 • Mihail Ștefănescu (pictor), despre care nu se stie mai nimic. Articolul are 37000 octeti, este evaluat de mine ca importanta mica si de altii impreuna cu mine AB.
 • Mihail Dan este nu AB, ci un AC sub toate aspectele. Mai are de introdus foarte putin text la expozitii la care a participat. Are 16000 de octeti si evaluarea este de importanta mica. Nu l-am propus la PAC pentru ca deveneam ridicol. Lumea vrea de toate. Daca nu e, incep fanteziile.
 • Cercul artistic literar Intim Club este un AB de 18000 octeti de importanta mica.
 • ... daca mai vreti va dau si alte exemple...

Cum poate un program sa le evalueze? Dar fluenta scrisului? Asta cu robotul frizeaza ridicolul, pe bune. Andrei, nu te supara, dar decizia ta cu robotul nu e de bun augur. Pai... noi suntem amatori, pai daca vine un deontolog ce ne facem? Avem noi deontologii nostri, dar astia nu se pun, pentru ca au pretentia ca fac favoruri daca-si dau cu parerea sau corecteaza vreun text. Eu zic sa restaurezi tot cu un robot ce ai facut pana acum si sa-i dai foc la primul robot.Asybaris aport 19 ianuarie 2018 20:30 (EET)

Asybaris, vorbiți de AC, AB... tocmai de asta în zona aia robotul nu intervine: stilul, fluența scrisului, sunt chestii de finețe, pe care le lasă la latitudinea oamenilor, care le evaluează la articolele complexe. El intervine la cioturi, sau articole care au sărit puțin peste (un ciot scris fluent, tot ciot va fi). Ce depășește 2500, le pune la clasa C, doar pentru a le avea oarecum clasificate și oricum nu trece de 10.000 - poate plafonul ăsta e generos, dar important e să rămână neclasificate un volum de articole ce poate fi parcurs manual. Dacă îi intră în mână un articol mare, nici măcar nu-l clasifică. Da, pe articolul Cercul artistic literar Intim Club care are vreo 8000 și ceva de caractere în paragrafe l-ar fi introdus la grupa C, dar ăsta e unul din puținele care ar fi fost subevaluate. Important e să picteze o imagine de ansamblu corectă, nu să evalueze el exact fiecare articol. Care e pierderea dacă greșește pe un număr mic de articole? Le reclasăm noi și gata. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 20:48 (EET)
Și apropo de notare: tocmai asta spuneam și mai sus: aici nu e notare. Acolo contează dacă îi dai 7 sau 8 unui elev, pentru că nota aia contribuie la evoluția lui ca om.
Aici un articol nu înseamnă decât o piesă dintr-un mozaic, și nu contează dacă are o nuanță puțin mai închisă sau mai deschisă, important e ca imaginea să fie corectă - și asta e important, e o imagine care până acum lipsea cu desăvârșire, deși câteva wikiproiecte adunaseră câteva piese. Până la urmă, C, B, început sunt doar litere și cuvinte. Putem să le numim și după culoarea cu care le afișează MediaWiki:Gadget-metadata.js și să le punem în tabel așa. Ce rezultă din ele e scopul, nu fiecare individual.
Aici la Proiect:Fungi, era o problemă reală că fix toate articolele erau în clasa început, ceea ce nu oferă nicio informație, e un mozaic portocaliu de colo până colo, cu care nu avem ce face. E un punct de pornire slab, chiar și după ce am mai rulat o dată. Eu am dat foc la mulți roboți până acum, ăsta care a rulat la Fungi e cel care a făcut o treabă bună la Proiect:Monumente istorice. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2018 20:58 (EET)
Sau puteam (și putem în continuare) să începem de la "neevaluat", că și ăla e tot un cuvânt. Eventual ciot articolele scurte cu formatul {{ciot}} în ele (de definit ce înseamnă scurt, că unii scot {{ciot}} de-abia la 2000 de octeți). În felul ăsta există sentimentul de apartenență (pentru că sunt incluse în proiecte) dar nu există disputele privitoare la calitate.--Strainu (دسستي‎)  19 ianuarie 2018 23:10 (EET)

Cum tot se discută clasificare articolelor realizată de script, aș avea o întrebare legată de reevaluare. Aceasta o va face tot robotul sau se va face manual de către admini sau alte persoane care se ocupă de această clasificare? Întrebarea mea apare ca urmare a acestui articol, care la momentul evaluării de către robot a fost trecut la „început”. Acum, pentru că traducerea din engleză a fost încheiată, mă gândesc că ar trebui schimbată evaluarea la C, sau poate B (aici chiar nu pot spune la care clasă). Mulțumesc. --Sfântul (discuție) 20 ianuarie 2018 20:35 (EET)

@Sfântul: Războiul de eliberare din Bangladesh a fost clasificat de mine, nu de un robot. Orice reclasificare se face manual, robotul nu modifică clasificarea deja existentă pentru că nu știe dacă e făcută tot de el sau de un om, și el, fiind robot, trebuie să-și știe locul :)
La nevoie, robotului îi pot scrie niște cod care să modifice niște clasificări; asta dacă e de lucrat pe mai multe articole și/sau dacă mi se cere. —Andreidiscuție 21 ianuarie 2018 15:42 (EET)
De altfel, de acum, cu excepția clasificării cioturilor/articolelor din serii de articole create tot de roboți, nu voi mai clasifica automat articole decât la cerere. Modelele au fost create, dacă doriți să puneți la punct un wikiproiect, fie și doar ca spațiu de clasificare a unor articole dintr-un domeniu, voi face ce pot să vă ajut. —Andreidiscuție 21 ianuarie 2018 15:55 (EET)

V-am lăsat câteva zile, ca să vă dați seama singur, dar văd că n-ați înțeles. Robotul nu poate face decât o evaluare după formă, nu după conținut. Fie un text cu conținut bun la un articol, evaluat tot ca bun de robot după formă. Oricine poate copia acest text (licența Wikipedia permite) în alt articol, cu cu totul alt subiect, unde se potrivește după conținut ca nuca în perete. Robotul îl va evalua după formă. Bine, încăpățânați-vă să demonstrați că robotul este foarte inteligent și să continuați cu batjocoritorul termen „început” (căci dv. continuați, v. la Discuție:Uniunea Internațională de Fizică Pură și Aplicată). --Turbojet  25 ianuarie 2018 23:03 (EET)

Care robot? Robotul nu a rulat decât pe localitățile din Ucraina. Aia e evaluarea mea. Cum să fie „început” un termen batjocoritor? E în clasificările de tipul WP:EVAL din mai multe wikiuri. Articolul acela se încadrează exact în definiția ei: o singură secțiune în plus față de introducere, note de subsol foarte rare (una neindependentă și dată ca simplu URL). Articolul în engleză conține și mai multe informații și tot start este.
Putem să schimbăm numele clasei, dar nu am văzut nicio propunere concretă în acest sens. —Andreidiscuție 26 ianuarie 2018 09:14 (EET)
Aceste „aprecieri” le face Andrebot. Asistat sau nu, de robot sunt făcute.
Deci, dacă nu a apărut altă propunere, traducerea termenului "start" este calea de urmat? "[La] start" ar fi eventual bun pentru ciot, nu pentru ce este folosit. Traducerea lui "stub" drept „ciot” a fost una bună? Și termenii „articol scurt” și „articol de dimensiune medie” sunt mai intuitivi decât „început” și „C”. Iar dacă intenția dv. este să apreciați calitatea, nu dimensiunea unui articol, în decursul timpului ideea de stabilire a calității articolelor „de serie” a fost respinsă constant de comunitate, ca urmare nici dv. nu aveți dreptul să le stabiliți calitatea printr-o clasificare. --Turbojet  1 februarie 2018 14:17 (EET)
Vorbiți de parcă toată asta e găselnița mea. Nu e așa. La en.wp sistemul datează de multă vreme; la ro.wp, Format:Clasificarea articolelor există din 2012 și deja era formalizat în mai multe wikiproiecte. Da, putem să schimbăm numele claselor, din partea mea nu e nicio problemă, propunerile dv. sunt foarte bune. Nu știu dacă traducerea literală a lui stub prin „ciot” a fost fericită, impresia mea e că nu; cert e că e însă folosită și altă variantă nu a prins viteză. N-ar fi rău să ne hotărâm la o schimbare, fie și doar ca exercițiu mental e un lucru bun.
Din nou, nu confundați robotul care evaluează clasele inferioare după dimensiune cu modificările umane efectuate cu ajutorul unei interfețe grafice de genul lui Twinkle. Asistați suntem numai noi, robotul face doar ce i s-a spus în codul lui. —Andreidiscuție 1 februarie 2018 15:40 (EET)

Raspuns propunere stergere pagina Daniela_Gumann[modificare sursă]

Ceau! Am vazut ca pagina pe care am creat-o https://ro.wikipedia.org/wiki/Daniela_Gumann a fost propusa pentru stergere.

Eu am sters eticheta {notabilitate} deoarece am adaugat o sectiune Premii si distinctii. Am crezut ca este suficient pentru {notabilitate} aceasta sectiune.

Sunt la inceput in ceea ce priveste Wikipedia, daca poti sa-mi dai un hint pot corecta pagina.

In ceea ce priveste sursele de incredere, banuiesc ca te referi la ink-uri externe? Am citit prin politica de surse de incredere, se pare ca blog-ul persoanei ar trebui sa-l scot, la fel si site-ul firmei si partea de youtube.

Multumesc pentru observatii!

PS: am adaugat acest comentariu si pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie_Wikipedia:Pagini_de_%C8%99ters/Daniela_Gumann, nu stiu daca acolo era ok sau in lista din pafina de sters si sa modific la lagina Daniela Gumann

--Mihai.catan (discuție) 26 ianuarie 2018 17:58 (EET)

@Mihai.catan: Am înțeles, de aceea am deschis și discuția. E important să putem avea acces la sursele dumneavoastră acum, înainte ca ele să fie uitate. Comentariile pot fi adăugate acolo, dar articolul poate (și chiar ar trebui) să fie în continuare îmbunătățit. —Andreidiscuție 26 ianuarie 2018 18:26 (EET)
   Am rearanjat sectiunea Link-uri externe, am sters site-urile personale ale persoanei despre care am scris. Sa sterg si site-urile unde are publicate poezii si sa las doar site-urile media/literare in care este mentionata Daniela Gumann?

--Mihai.catan (discuție) 27 ianuarie 2018 11:39 (EET)--Mihai.catan (discuție) 15 februarie 2018 22:00 (EET)

   Ceau! Imi spui te rog ce as putea sa mai fac la pagina https://ro.wikipedia.org/wiki/Daniela_Gumann ca sa nu fie stearsa? Astazi ar fii termenul de stergere, dar inca nu ai apucat sa-mi raspunzi la ce ams cris mai sus.

--Mihai.catan (discuție) 31 ianuarie 2018 14:41 (EET)

Trebuie clarificat pe ce surse se bazează afirmațiile din articol. Nu e clar de unde știm toate informațiile pe care le prezentăm în articol. —Andreidiscuție 31 ianuarie 2018 15:27 (EET)

Ok. Ce trebuie sa fac pentru asta? Sa prezint documente despre scolile absolvite de exemplu? Am primit si niste diplome de la sectiunea "Premii si distinctii" dar banuiesc ca nu tebuie urcate pe pagina, dar le pot arata unui admin. De asemenea pentru cartile scrise sunt la dansa pe blog. Informatii despre dansa si activitatea firmei pe care o detine impreuna cu sotul pe site-ul firmei(RO). Ar mai trebui si alte detalii? --Mihai.catan (discuție) 1 februarie 2018 11:06 (EET)

Nu, nu cercetare originală. Vorbim de sursele de încredere independente. Deci nu site-ul dânsei sau documente private: ne trebuie ce spun surse reputate (minim presă generală națională sau presă de specialitate, nu cancanuri) despre un subiect. —Andreidiscuție 1 februarie 2018 11:31 (EET)

Am revizuit sectiunea "Link-uri externe" si am gasit 2 link-uri (1 si 2) care mi se par ca ar indeplini conditiile mai sus discutate. Ce parere ai despe ele, sau crezi ca site-ul respectiv se incadreaza la cancan? Crezi ca este suficient? --Mihai.catan (discuție) 15 februarie 2018 22:02 (EET)

Ceau! crezi ca poti sa imi dai un feedback legat de ultima data catnd ti-am scris? Multumesc!--Mihai.catan (discuție) 11 martie 2018 22:34 (EET)

Interlingual[modificare sursă]

Buna ziua,

Am scris un articol  : CHestiunea palestiniana in opera lui Mahmoud Darwish. Insa am in josul paginii un mesaj cum ca nu se leaga de niciun element de wikidata. Eu am adaugat la inceput o legatura interlingual:

https://www.researchgate.net/publication/307170093_Other_Barbarians_Will_Come_Intertextuality_Meta-Poetry_and_Meta-Myth_in_Mahmud_Darwish%27s_Poetry_in_Hala_Khamis_Nassar_and_Najat_Rahman_eds_Mahmoud_Darwish_Exile%27s_Poet_Critical_Essays_Northampton_MA_I

In orice caz, acest articol in limba engleza se leaga de articolul meu. Ma puteti ajuta sa nu imi mai apara acest mesaj in josul paginii?

Multumesc!

Mina.dan80 (discuție) 27 ianuarie 2018 17:39 (EET) Mina.dan80

Articol listă din cadrul unui proiect Wikipedia[modificare sursă]

Ai idee de unde vine subtitlul acestui articol (trebuie să intri în versiunea de mobil ca să îl vezi)? Am crezut că interpretează formatele tale, dar nu există în pagina de discuții Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2018 23:12 (EET)

@Strainu: nu are treabă cu MediaWiki:Gadget-metadata.js (care nu sunt 100% sigur că merge pe versiunea de mobil), nici nu e clasificat articolul în vreun proiect. Cred că are de-a face cu faptul că itemul de Wikidata are este un/o (P31) = articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia (Q13406463). N-aș putea să spun de unde vine magia care interpretează asta. —Andreidiscuție 30 ianuarie 2018 10:10 (EET)
Lista monumentelor istorice din București cu sector necunoscut e marcată ca listă de calitate, deși nu e. //  Gikü  vorbe  fapte  1 februarie 2018 02:05 (EET)
Gikü, eu am marcat-o, vezi discuția de mai sus.--Strainu (دسستي‎)  1 februarie 2018 09:15 (EET)

Am dat peste asta azi dimineață, cred că e vorba de acea dezambiguizare și probabil vine din skinul pentru mobil. Strainu (دسستي‎)  16 februarie 2018 10:26 (EET)

Donație imagini[modificare sursă]

Am cerut niște imagini de la userul Ionuț de pe forum.peundemerg.ro pentru M5. O să mă uit eu peste fotoreportajul lui, probabil în weekend, dar dacă ai răbdare poate vrei să arunci o privire pe alte poze încărcate de el în caz că are ceva interesant pentru autostrăzi sau altceva ce te interesează pe tine.--Strainu (دسستي‎)  1 februarie 2018 14:57 (EET)

@Strainu: Da, urmăresc și eu forumul acela. Ar fi excelent dacă Ionuț Ciurea ne poate pune la dispoziție niște imagini din reportajul făcut la metrou. Dacă ar accepta să licențieze liber niște imagini făcute cu drona pe șantierele de autostrăzi (fie ele și cadre statice din câte o filmare), și asta ar fi excelent. —Andreidiscuție 1 februarie 2018 15:14 (EET)
Alea nu cred că sunt ale lui, sunt ale altui utilizator din câte înțeleg (tipul de la USR, îmi scapă numele), dar dacă îmi faci o listă, i-o trimit cu rugămintea să ne ajute cu contactul utilizatorului/utilizatorilor care au mânuit drona. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  1 februarie 2018 16:16 (EET)
Cătălin Drulă. Da, o să încerc să mă uit prin filmări. —Andreidiscuție 1 februarie 2018 16:24 (EET)
Dacă ar fi de acord să licențieze liber filmările cu drona de pe YouTube ar fi super (în fond, sunt publicate pe canalul ProInfrastructura). Mai de interes ar fi cel puțin unele imagini cât mai relevante din:
... nu știu dacă încă e cazul pe A3 între Câmpia Turzii și Târgu Mureș. —Andreidiscuție 2 februarie 2018 17:53 (EET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @Strainu: Avem tichet OTRS 2018020510003905 pentru următoarele imagini:

Orizont
 1. https://imgur.com/oG0dhXn
 2. https://imgur.com/nI4kiNT
Romancierilor
 1. https://imgur.com/ezEapQp
 2. https://imgur.com/nuRbWRy
 3. https://imgur.com/e8lm54W
Brâncuși
 1. https://imgur.com/Ec32nOE
 2. https://imgur.com/gEuidyn
 3. https://imgur.com/tR9LCbY
Râul Doamnei
 1. https://imgur.com/yOJJb4r
 2. https://imgur.com/v23Zsw0
 3. https://imgur.com/jUmLqIT
 4. https://imgur.com/K8Ed1CC
 5. https://imgur.com/wVR4nlx
 6. https://imgur.com/sWkOBWA
 7. https://imgur.com/fHjfxGI
Eroilor
 1. https://imgur.com/jsyrSTV
 2. https://imgur.com/Xr3n0cj
Academia militară
 1. https://imgur.com/SSTwRBR
 2. https://imgur.com/qN6wpOS
 3. https://imgur.com/OAo93Qy
 4. https://imgur.com/zXC2wke
Favorit
 1. https://imgur.com/qN2noXf
 2. https://imgur.com/sBUU3Ha
 3. https://imgur.com/ljN1bDi
Tudor Vladimirescu
 1. https://imgur.com/EcEaH2n
 2. https://imgur.com/o3JRiFC
Parc Drumul Taberei
 1. https://imgur.com/VYbsPEH
 2. https://imgur.com/JFnLiro
 3. https://imgur.com/dVcm69D
Depoul Valea Ialomiței
 1. https://imgur.com/NaFCgG7
 2. https://imgur.com/ZTW9t2z
 3. https://imgur.com/BvxwVBh
 4. https://imgur.com/UT688nu
 5. https://imgur.com/2OLk75x
 6. https://imgur.com/5jjbYRP
 7. https://imgur.com/0HM2vrI
Stația Valea Ialomiței
 1. https://imgur.com/T0fah1D
 2. https://imgur.com/Ngy5lf5
 3. https://imgur.com/zhbOrBG

Licența e CC-BY-SA-4.0, iar atribuirea trebuie făcută către „Ionuț Ciurea, Asociația Pro Infrastructură”. —Andreidiscuție 5 februarie 2018 12:40 (EET)

Tech News: 2018-06[modificare sursă]

5 februarie 2018 22:51 (EET)

Editor[modificare sursă]

Bună ziua. Am o întrebare. Am scris peste 300 de articole destul de lungi în Wiki.ro. Sunt autopatrolled deja din 2012, dar de ce încă nu am statutul de editor? Cu bine.--Sacha47 (discuție) 13:02, 07. februarie 2018 (CET)

Din câte știu, nu avem un statut care se numește „editor”. Probabil vă referiți la „editor de formate”? //  Gikü  vorbe  fapte  7 februarie 2018 13:55 (EET)
Ei bine, n-am știut. M-am ținut de pagina de. Pardon..--Sacha47 (discuție) 15:23, 07. februarie 2018 (CET)
Sacha47, ne puteți traduce și nouă vă rog ce scrie în pagina de ajutor de la de.wp la aceste permisiuni? Traducerea automată nu prea mă ajută. Mulțumesc. Strainu (دسستي‎)  10 februarie 2018 21:09 (EET)
Am tradus pasajul principal al paginii germane. Sper că vă va fi de folos. Cu bine.

Wikipedia:Articole văzute ⁠(de)

Statute de editor

Există două niveluri (grade) de statut Sichter (editori, verificatori) în grupul de utilizatori pe care utilizatorii notificați le pot accesa:

 • „Sichter/editor” pasiv (numele grupului intern MediaWiki: autoreview, acest drept fiind inclus și în grupul de utilizatori Bot)
 • „Sichter/editor” activ (numele grupului intern MediaWiki:'editor).

Drepturi și diferențe

Modificările clasificatorilor pasivi și activi sunt marcate automat ca vizionate, cu condiția că versiunea anterioară a paginii să fi fost deja vizionată sau modificarea este o revenire la o versiune [deja] vizualizată (detalii mai jos).

Clasificatorii activi pot însă în plus:

 • Marcarea de versiuni ca verificate manual și eliminarea marcărilor unei versiuni
 • Acces la lista paginilor încă neverificate: Privire generală asupra articolelor care nu au fost verificate niciodată
 • Anularea ultimii modificări unui utilizator prin butonul revocare (resetare) fără comentariu cu un singur clic și revenirea la versiunea anterioară (de până la zece ori pe minut; mai multe informații: Wikipedia:Administratori)
 • Anularea unei sau mai multor modificări nesolicitate simultan (și de mai mulți utilizatori) cu butonul de revocare, un comentariu al reviziei este aici posibil

Toți utilizatorii au acces la următoarea pagină, însă editorii activi primesc, de asemenea, informații despre numărul de utilizatori care urmăresc paginile. (Seiten mit ungesichteten Versionen)

Pe de altă parte, toți cititorii au acces deplin la lista de pagini cu versiuni vizualizate.

Acordare

Alocarea statutului de editor activ sau pasiv poate urma automat sau manual: Utilizatorii devin automatic clasificatori îndată ce sunt îndeplinite anumite condiții. În plus, fiecare administrator poate da și revoca manual drepturile de clasificator pentru utilizatori.

Dreptul editorului pasiv este atribuit automat utilizatorilor care îndeplinesc următoarele criterii:

 • Utilizatorul este înregistrat timp de cel puțin 30 de zile.
 • Utilizatorul a efectuat cel puțin 150 de modificări în spațiul de nume al articolelor sau cel puțin 50 de modificări în care a fost verificată versiunea rezultată sau ulterioară (de asemenea, în spațiul de nume de fișier, șablon, categorie și modul). Edițiile șterse nu se iau în considerare. Modificările din ultimele două zile nu sunt luate în considerare pentru acest criteriu.
 • Utilizatorul nu a fost niciodată blocat (șters).
 • Există cel puțin 7 editări ale utilizatorului, fiecare având un interval minim de 3 zile între ele.
 • Cel puțin 8 pagini diferite din spațiul de nume al articolului au fost prelucrate.
 • La cel puțin la 20 de editări a fost utilizat rândul rezumativ în mod activ (adică fără rezumate generate automat).

Aceste criterii sunt de verificat după fiecare procesare până la îndeplinirea condițiilor. Ulterior, dreptul va fi acordat în mod automat. Administratorii pot revoca sau aloca manual statutul pasiv al clasificatorului.

Atributul automatică de clasificare ca editor activ

Pentru acordarea automatică a dreptului de editor activ, următoarele condiții preliminare sunt necesare:

 • Utilizatorul este înregistrat timp de cel puțin 60 de zile.
 • Utilizatorul are un număr total de cel puțin 300 de prelucrări.
 • Utilizatorul a efectuat cel puțin 300 de modificări în spațiul de nume al articolelor sau cel puțin 200 de modificări în care a fost verificată versiunea rezultată sau ulterioară (de asemenea, în spațiul de nume de fișier, șablon, categorie și modul). Edițiile șterse nu se iau în considerare. Modificările din ultima zi nu sunt luate în considerare pentru acest criteriu.
 • Utilizatorul nu a fost niciodată interzis.
 • Există cel puțin 15 editări ale utilizatorului, fiecare având un interval minim de 3 zile între ele.
 • Cel puțin 14 pagini diferite din spațiul de nume al articolului au fost prelucrate.
 • La cel puțin la 30 de editări a fost utilizată rândul rezumativ în mod activ (adică fără rezumate generate automat).
 • Cel puțin 5 pagini diferite din spațiul de nume al articolului au fost prelucrate în ultimele 30 de zile..
 • Un maxim de 3% din editările utilizatorului au fost anulate („resetare fără comentariu”, „anulează” sau „elimină modificările”).

Alocarea manuală a drepturilor de editor activ și pasiv

 • În cadrul paginii / alocare de drepturi, utilizatorii pot aplica statutul de editor activ sau pasiv.

Ca ghid, nu regulă, drepturile de vot se aplică la atribuirea statutului de editor activ, cu excepția cerinței „50 contribuții în ultimele 12 luni”, adică 60 de zile de la noua notificare și 200 de prelucrări de articole. Modificările din paginile de discuții de la / la articole nu sunt luate în considerare aici.

Dreptul de editor pasiv este de obicei acordat utilizatorilor cu experiență semnificativ mult mai puțină, dacă cooperează în mod evident constructiv.

Retragerea permisului

Orice administrator poate revoca manual drepturile utilizatorilor, în special în cazul abuzului de drepturi unui editor activ sau din cauza utilizării repetate a funcției „resetare fără comentariu”. --Sacha47 (discuție) 13:44, 11. februarie 2018 (CET)

Mulțumesc. Pare ceva legat de Flagged revisions, o extensie care la ro.wp se folosește un pic altfel. Ce e interesant e acea avalanșă de condiții pentru acordarea automată a drepturilor, nu știam că se pot folosi condiții atât de complexe. Ar fi interesant dacă am rafina un pic și noi condițiile de "autoconfirmat".--Strainu (دسستي‎)  12 februarie 2018 16:09 (EET)
De ce nu?--Sacha47 (discuție) 16:04, 16. februarie 2018 (CET)

Articol "Ghepard"[modificare sursă]

Salut Andrei,

Întâmplător am vizitat acest articol: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ghepard

Informația despre arealul unde ghepardul este întâlnit este greșită. Articolul stipulează: Ghepardul (Acinonyx jubatus) este o felină mare (familia Felidae, subfamilia Felinae) care poate fi întâlnită în aproape toată Africa și Asia de Sud-Est până în India.

Corect ar fi: Ghepardul (Acinonyx jubatus) este o felină mare (familia Felidae, subfamilia Felinae) care poate fi întâlnită în aproape toată Africa și Asia de Sud-Vest până în India. (Asia de Sud-Vest în loc de Asia de Sud-Est).

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 141.143.193.73 (discuție • contribuții).

Bună ziua. Dacă ați găsit o greșeală, o puteți corecta. —Andreidiscuție 12 februarie 2018 14:08 (EET)

Tech News: 2018-07[modificare sursă]

12 februarie 2018 23:59 (EET)

restabilire {{bpv}}[modificare sursă]

Ai putea automat să re-atașezi {{bpv}} (eventual living=yes) la paginile de discuție din care acesta a fost scos de Andrebot (exemplu)? Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  13 februarie 2018 01:19 (EET)

Ai uitat să pui flagul de robot :)--Strainu (دسستي‎)  13 februarie 2018 15:35 (EET)
Știu, am văzut singur și am reparat, dar făcuse deja câteva sute. No problem, sunt 20000+ de vizitat, o să tot macine la ele. —Andreidiscuție 13 februarie 2018 16:00 (EET)

De ce ai scos textul[modificare sursă]

Ai fost în Ionicesti in viata ta? Tu sti ca acest copac chiar există și înseamnă ceva pentru cei de acolo? Laur777 (discuție) 13 februarie 2018 17:18 (EET)

Nu putem ști spune altora ceea ce nu putem verifica. —Andreidiscuție 13 februarie 2018 17:19 (EET)

Infocasetă Țară[modificare sursă]

Te rog să scoți partea de template care face textul cu Moldovenească să apară aici: Republica Moldova Octavix (discuție) 16 februarie 2018 20:11 (EET)

@Octavix: Cred că am rezolvat. Faceți purge la pagină; mai vedeți problema? //  Gikü  vorbe  fapte  16 februarie 2018 21:05 (EET)
@Octavix: Problema era că limba oficială la Wikidata era moldovenească și română. Am setat româna ca preferențială. //  Gikü  vorbe  fapte  16 februarie 2018 21:34 (EET)

Rog conectare infocaseta[modificare sursă]

Vezi la Tinerimea artistică sa preia de la wikidata ce trebuie. Am completat eu cum am putut si stiut la wikidata despre subiect. Merci. Asybaris aport 16 februarie 2018 21:12 (EET)

@Asybaris01: Deja prelua unele; am mai adăugat câteva câmpuri mai noi. Cred că ce e nou preluat de la Wikidata este lista de fondatori. Am lăsat deocamdată în afară președinte (P488), pentru că nu știu sigur în ce câmp și în ce formă ar avea sens. —Andreidiscuție 21 februarie 2018 10:22 (EET)

Stallone[modificare sursă]

Buna,

Poti edita aceasta pagina?


https://ro.m.wikipedia.org/w/index.php?title=Sylvester_Stallone&welcome=yes

La numele tatalui e scris ceva vulgar. Ariciul (discuție) 19 februarie 2018 15:03 (EET)

@Ariciul: Mulțumesc de notificare. Problema a fost însă corectată prompt de un patrulator de la Wikidata. —Andreidiscuție 22 februarie 2018 10:01 (EET)

Tech News: 2018-08[modificare sursă]

20 februarie 2018 00:54 (EET)

Steaua[modificare sursă]

Salut. Te rog să deprotejezi pagina FC Steaua București.--MSClaudiu (discuție) 21 februarie 2018 12:46 (EET)

Yes check.svg Realizat. Scuze, trebuia să fie protejată doar până în decembrie; am greșit când am protejat-o și doar protecția la redenumire a expirat. Este doar semi- acum. —Andreidiscuție 21 februarie 2018 13:41 (EET)
Mulțumesc!--MSClaudiu (discuție) 21 februarie 2018 16:19 (EET)

Evaluări[modificare sursă]

Printre articolele introduse recent de Andrebot la wikiproiecte există și articole de calitate, care au fost deja evaluate cum e cazul articolelor Orașe și ani (roman) sau Întunecare (roman). Robotul nu a ținut cont de aceste evaluări anterioare? --Donarius (discuție) 22 februarie 2018 18:05 (EET)

După discuția recentă de mai sus, m-am ferit să mai las robotul să facă chestii mai inteligente, dar da, ar fi o idee bună să constate singur ce e AC și AB și să-l includă în clasele respective dacă există asemenea marcaje. —Andreidiscuție 22 februarie 2018 18:07 (EET)

Pagina stearsa[modificare sursă]

Salut! Azi am creat o pagina pe care tu mi-ai sters-o si nu am apucat sa salvez continutul acesteia. Oare ce pot face ca sa recuperez ce am scris acolo si sa nu fi fost totul de pomana...Multumesc! Articolul era " Pop Viorel Mihai ". Nume utilizator: Iulian Vlad Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Iulian Vlad (discuție • contribuții).

Judete antebelice[modificare sursă]

Consider că este pertinent crearea de pagini cu județele antebelice întrucât anumite aspecte s-au modificat. Nu putem amesteca perioada antebelică cu cea interbelică (perioada de glorie a României conform unora). În plus paginile wikipedia din alte limbi au date despre toate formele de organizare din trecut de ex. wikipedia engleza sau germana. Nu cred ca este corect din punct de vedere istoric comasarea a două epoci. Mai mult nu cred că ar strica în vreun mod noile pagini întrucât conțin informații noi ce nu se regăses pe paginile județelor interbelice. Astfel cred că ar trebui ca articolele despre județele interbelice să rămâna așa cum sunt (eventual îmbunătățite cu informații din perioadă respectivă) și crearea de articole noi cu informații despre județele antebelice cu informații din surse veridice cum este lucrarea lui George Ioan Lahovary chiar din acea perioadă. Astfel celui interesat i se va înfățișa exact o mică parte din lumea antebelică. Menționez, de asemenea, că am încercat doar să aduc îmbunătățiri wikipediei în limba română și nu găsesc redundant crearea unor noi articole întrucât informatiile nu se repetă. Vă mulțumesc! P.S.: Îmi cer scuze pentru eventualele greșeli de redactare. Am mai scris și aici, deoarece nu știu exact unde trebui să scriu pentru a putea vedea și dumneavoastră, inițiatorul discuției.

Și mai aduc un argument, ușor infantil formulat. Așa cum există articole atât pentru regiunile care au funcționat între 1950-1952, cât și pentru cele existente între 1952-1960 și 1960-1968, nu văd niciun impediment să nu existe alte articole și pentru județele antebelice. Cu atât mai mult cu cât nu sunt aceleași informații cum deja am precizat. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.122.249.175 (discuție • contribuții).

Perioadele au anumite diferențe, dar în ce privește aspectele tratate într-un articol despre un județ (adică în principal limitele și structura administrativă) modificările sunt minime și continuitatea este evidentă. În exemplul dumneavoastră, avem articole separate atunci când regiunile respective și-au schimbat semnificativ limitele și denumirea; nu avem, de exemplu, decât un singur articol despre regiunea Bacău, chiar dacă limitele ei au variat oarecum de la perioadă la perioadă. La județele Vechiului Regat, nu au existat nici măcar asemenea variații de la ante-1918 la post-1918. —Andreidiscuție 23 februarie 2018 08:49 (EET)

Până la urmă articolele au apărut pe șest, sub forma Județul Nume (antebelic) Eu unul subscriu la opinia lui Andrei. --Accipiter Q. Gentilis(D) 25 februarie 2018 00:18 (EET)

Infobox alert[modificare sursă]

Exemplu: Leopold al III-lea al Belgiei. //  Gikü  vorbe  fapte  23 februarie 2018 14:28 (EET)

Special:Diff/11923226 a cauzat asta. @MSClaudiu:: De ce această modificare? —Andreidiscuție 23 februarie 2018 14:36 (EET)
Incerc sa actualizez modulele.--MSClaudiu (discuție) 23 februarie 2018 14:37 (EET)
Modul:Infobox nu e preluat din altă parte ca să trebuiască actualizat. A fost preluat la început, dar dezvoltarea lui a fost divergentă, e practic complet dezvoltat aici, pentru a servi infocasetele de aici. Sunt foarte multe care se bazează pe el și pe funcțiile pe care le expune. Dacă faci modificări la el, încearcă să le testezi bine mai întâi. —Andreidiscuție 23 februarie 2018 14:39 (EET)
Încerc sa fac formatul de aici să se potrivească cu headerul.--MSClaudiu (discuție) 23 februarie 2018 14:42 (EET)
Am pus la Format:Infobox modul lua. Poți să îmi spui cum să îl fac să se potrivească. Sau sa dau revenire la forma initiala?--MSClaudiu (discuție) 23 februarie 2018 14:45 (EET)
Folosește parametrul culoare cadru (îi dai doar valoarea culorii), nu o să mai ai nevoie nici de headerstyle: schimbă culoarea de fundal și la headere și la antetul mare (pentru etichete, probabil va trebui să folosești în continuare labelstyle). De asemenea, probabil vrei title în loc de nume ca să apară titlul în antet.
Ce e drept, avem nevoie să documentăm mai bine {{Infocasetă}}, e foarte slab documentat. —Andreidiscuție 23 februarie 2018 14:48 (EET)
{{Infobox}} era păstrat totuși așa ca format de tranziție pentru casetele care se aduc de la en.wp, unde structura e un pic diferită. Poate e mai bine să le mutăm unul câte unul la {{Infocasetă}}. Dar poți și să faci și schimbarea așa, mai dur, și apoi să le iei la mână. —Andreidiscuție 23 februarie 2018 14:49 (EET)
Am anulat modificarea de la {{Infobox}}. Am uitat de culoare cadru și culoare scris de la infocaseta.--MSClaudiu (discuție) 23 februarie 2018 14:55 (EET)
O chestie mai deșteaptă ar fi niște cod de traducere de la {{Infobox}} la {{Infocasetă}}. Nici măcar într-un modul separat, doar o funcție în plus în Modul:Infobox. —Andreidiscuție 23 februarie 2018 14:57 (EET)
Cred că ai dreptate. Este mai bine să implementezi ceva coduri de traducere daca se poate. Pentru că se fac multe articole de la en.wikipedia care folosesc infobox.--MSClaudiu (discuție) 23 februarie 2018 15:10 (EET)

Format interlingual pentru "Katia Bengana"[modificare sursă]

Acestui articol nu îi trebuie formatul Legături interlinguale, întrucât articolul nu există în Wikipedia în nicio limbă, indiferent de alfabet. Articolul în limba română este scris pe baza unei serii de articole din presa de limba franceză (adică și din cea din Magreb). Mergea mai degrabă formatul De tradus în alte limbi. Ceea ce voi și face. Cu multă stimă.--Grintescu (discuție) 23 februarie 2018 15:03 (EET)

În regulă. Textul formatului e puțin depășit. Ideea lui actuală e ca articolul să fie legat de un item de Wikidata, unde se adună și legăturile interlinguale (dacă sunt), dar și datele generale despre subiect. —Andreidiscuție 23 februarie 2018 15:04 (EET)

Contribuții[modificare sursă]

Urmăriți, vă rog, contribuțiile utilizatorului anonim 86.34.223.157. Schimbarea culorilor, deși nu e vandalism, schimbă uniformitatea articolelor. --Donarius (discuție) 24 februarie 2018 14:52 (EET)

Așa e, l-am observat. —Andreidiscuție 27 februarie 2018 10:19 (EET)

Tech News: 2018-09[modificare sursă]

26 februarie 2018 21:52 (EET)

Listă[modificare sursă]

Lista de mai jos în articolul Prim-ministru al Spaniei? --Donarius (discuție) 27 februarie 2018 10:52 (EET)

Da, și la Comunele Lituaniei, e pentru că am omis parametrul thumb. —Andreidiscuție 27 februarie 2018 10:54 (EET)

Traducere[modificare sursă]

Salut, am și eu nevoie de un pic de ajutor la traducerea asta. Nu-mi dau seama exact de context și oricum o dau nu mi se pare că sună acceptabil în română.--Strainu (دسستي‎)  28 februarie 2018 21:18 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Promotor Pop a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 2 martie 2018 20:41 (EET)

Imagini de la MApN[modificare sursă]

Vă rog să treceți în lista dv. de pagini urmărite pagina Lista imaginilor provenite de la MApN, pentru a vă semnala când este nevoie de confirmare OTRS. Pagina a fost făcută în urma demersului lui Gikü, care a refăcut la Commons niște imagini șterse de Jcb pe motivul că cel ce a pus formatul cu permisiunea OTRS nu era voluntar OTRS. --Turbojet  2 martie 2018 22:11 (EET)

Ați publicat informații eronate în pagina "Marian Munteanu"[modificare sursă]

Bună seara, Vă aduc la cunoștință următoarele: Ați publicat în pagina persoanei publice Marian Munteanu informații eronate, tendențioase, care aduc grave prejudicii imaginii acestuia:

A generat nenumărate controverse datorită colaborării cu Departamentul Securității Statului , poziției pro-legionare , raportat ca și susținător al intereselor Rusiei în România . 

Aceaste afirmații sunt foarte grave și sunt total neadevărate. De altminteri, CNSAS a publicat dovada că Marian Munteanu NU A FOST COLABORATOR al Departamentului Securității Statului, așa cum ați afirmat. De asemenea, nu a avut o poziție pro-legionară și nu a susținut interesele niciunui alt stat, decât ale României. Dacă dvs aveți dovezi REALE (nu informații luate de pe site-uri obscure) care vin în sprijinul celor pe care le-ați afirmat, vă rog să le publicați. De asemenea, Marian Munteanu nu a fost membru al Partidului Național Român și nu a activat în PNL. Iar în Mișcarea Pentru România a fost înscris din anul 1991. Vă rog să țineți cont de cele ce v-am scris și să faceți modificările necesare pentru o informare corectă a opiniei publice. Dacă vă veți documenta cu atenție veți ajunge la concluzia că am dreptate. Mulțumesc, Bogdan Munteanu (discuție) 3 martie 2018 20:01 (EET)

Textul respectiv nu sună a ceva ce aș fi scris eu („nenumărate controverse” e o judecată de valoare din cele pe care le evităm, diateza pasivă fără complement de agent la fel). Deci, dacă fraza este nereferențiată și dumeavoastră aveți surse care spun altceva, o puteți modifica. Eu nu am influență editorială mai mare ca dv. —Andreidiscuție 5 martie 2018 10:23 (EET)

Infocaseta Teatru[modificare sursă]

Bună dimineața. Vă puteți ocupa, vă rog, de Format:Infocaseta Teatru pentru a-și prelua datele din Wikidata? Modelul ar fi varianta engleză. --Donarius (discuție) 5 martie 2018 07:12 (EET)

Tech News: 2018-10[modificare sursă]

5 martie 2018 19:12 (EET)

Rudăria[modificare sursă]

Salut Andrei! Am vrut să evidențiez în infocaseta de la Comuna Eftimie Murgu, Caraș-Severin faptul că numele obișnuit al localității este Rudăria. Parametrul "nume_nativ" pare să lipsească de la comunele din județul Caraș-Severin. Ai putea să remediezi această lipsă? --Mihai Andrei (discuție) 7 martie 2018 17:29 (EET)

Problema e că încă unele încă mai folosesc {{Casetă comune România}}, care trebuie înlocuită cu {{Infocaseta Așezare}}. —Andreidiscuție 7 martie 2018 18:07 (EET)
Am văzut și eu. De aceea te rog să pui un robot la treabă. --Mihai Andrei (discuție) 7 martie 2018 18:12 (EET)
Am să codez și asta pentru o viitoare trecere prin articolele despre comune. —Andreidiscuție 7 martie 2018 18:13 (EET)
Vezi că poți să faci subst + cleanup, a fost mai rapid la sate.--Strainu (دسستي‎)  9 martie 2018 12:15 (EET)
Am experiența asta, a mers bine, dar am cam muncit manual. —Andreidiscuție 9 martie 2018 13:08 (EET)
Cred că secretul sunt niște safesubst prin locuri strategice, dar e greu și să găsești locurile alea :)--Strainu (دسستي‎)  12 martie 2018 11:12 (EET)

Filtru[modificare sursă]

Poți scrie un filtru care să nu permită crearea unor infocasete cu denumirea Cutie sau care începe cu Format:Casetă în titlu? Sau măcar să avertizeze utilizatorul că ar trebui să folosească denumirea Infocaseta în titlul ei.— Ionutzmovie discută 9 martie 2018 03:00 (EET)

Teoretic, s-ar putea, dar practic nu cred că merită efortul de procesor; nu e ca și cum lumea stă să creeze permanent infocasete. —Andreidiscuție 20 martie 2018 14:20 (EET)

1263309[modificare sursă]

...editări în toate proiectele, din care 1.044.854 la ro.wp. Felicitări și mulțumim!--Strainu (دسستي‎)  11 martie 2018 14:00 (EET)

Aici (https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:CentralAuth/Andrei_Stroe) apar mult mai puține. Ce oameni răi, acolo la meta-wiki.--78.96.96.208 (discuție) 11 martie 2018 20:08 (EET)
Puneți și botul! --GEO (discuție) 11 martie 2018 20:41 (EET)

Tech News: 2018-11[modificare sursă]

12 martie 2018 21:44 (EET)

Infocasetă[modificare sursă]

Salvarea paginii Gara Venezia Mestre îmi generează următoarea eroare: „Format:Infocaseta Gară apelează Format:Infocasetă cu mai mult de o valoare pentru parametrul „data33”. Se va lua în calcul doar ultima valoare specificată.”. Puteți verifica? Mulțumesc. --Donarius (discuție) 16 martie 2018 11:11 (EET)

Da, mulțumesc. —Andreidiscuție 16 martie 2018 11:12 (EET)
Infocaseta Militar ia din Wikidata decorația, dar nu ia și anul decorării. Spre exemplu, Aleksei Polivanov. E nevoie de o corectare. Puteți, vă rog, să o faceți dvs.? Mulțumesc încă o dată. --Donarius (discuție) 16 martie 2018 20:15 (EET)
Am să încerc să-mi fac timp, e nevoie de o funcționalitate în plus la {{Listă de la Wikipedia}}. —Andreidiscuție 20 martie 2018 14:20 (EET)

CX[modificare sursă]

phab:T105445#4055881. Mie nu-mi merge v2, dar poate tu ai noroc.--Strainu (دسستي‎)  18 martie 2018 02:06 (EET)

Și când ai timp, fă-mi și mie curat te rog la Utilizator:Strainu/Tramvai. Bineînțeles că v1 a dat rateuri și acum trebuie să corectez traducerea local. :)--Strainu (دسستي‎)  19 martie 2018 00:30 (EET)
Am încercat, cam asta e tot ce poate codul de curățare.
V2 îmi merge, chiar nu pierde date și pot edita frumos, dar la un moment dat când mai fac click să adaug paragrafe, nu le adaugă, rămâne cu punctele alea clipind. —Andreidiscuție 20 martie 2018 14:20 (EET)

Tech News: 2018-12[modificare sursă]

19 martie 2018 17:03 (EET)

Articole în lucru[modificare sursă]

Bună ziua.
Cred că ar fi mai bine să nu vă grăbiți cu acordarea de calificative articolelor care au eticheta {{în lucru}} sau {{dezvoltare}}. Nu contest corectitudinea dvs. în acordarea acelor calificative pe scala de evaluare, dar cum puteți ști apriori până la ce nivel de calitate va fi dezvoltat respectivul articol, la care se lucrează? Nu vorbesc în numele altora, dar personal mă simt descurajat să mai dezvolt un articol care deja a fost etichetat pe respectiva scală de calitate. În această discuție, Accipiter mi-a sugerat să vă spun „că s-a întâmplat să faceți o eroare”. Am evitat însă o astfel de discuție, faptul era deja consumat, dar s-a întâmplat același lucru și la articolul Alexandru D. Moruzi. De data aceasta nu am mai abandonat lucrul, am strâns din dinți și am completat articolul așa cum m-am priceput mai bine.
Deci încă odată: nu contest corectitudinea calificativelor acordate articolelor, dar acordați-le după retragerea etichetelor de tip {{dezvoltare}}. Dacă nu se poate, faceți măcar o excepție cu articolele la care lucrez eu. Mulțumesc, --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 17:17 (EET)

Vă voi respecta dorința, deși amintesc că aceste evaluări nu sunt niciodată definitive, și pot fi reclasificate oricând. —Andreidiscuție 20 martie 2018 14:20 (EET)

O nouă ediție a concursului „CEE Spring”![modificare sursă]

CEE Spring Logo transparent.svg

Bună ziua. Vă mulțumesc pentru participarea în anii trecuți la concursul „Wikimedia CEE Spring”! Vă invit să vă înscrieți în concurs și în acest an: Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2018. Mult succes! De la Gikü, 21 martie 2018 00:19 (EET)

Despre Doctorul Constantin Angelescu[modificare sursă]

Va mulțumesc pentru opiniile Dvs.Sigur că Dr.Angelescu nu este buzoian dupa locul nașterii,așa cum nu sunt buzoieni nici George Emil Palade,născut la Iași,nici Gh.Tattarescu,născut la Focșani,nici Răzvan Ioan Dincă,născut la Bacău......și am putea continua cu inca multe alte personalități considerate,prin Meritele și realizările lor ,personalități buzoiene.Pe aceștia și mulți alții îi găsiți pe listele cetățenilor de onoare ai Buzăului(site-ul oficial al Primăriei Buzău.)Mai exista și un flamand,mai exista și o doamna născută în Italia....Când Primarul le-a dat diplomele de cetățeni de onoare înseamnă că le-a recunoscut aceste merite pentru localitatea respectivă.Stiti cum se spune: Omul sfințește locul. Despre meritele Doctorului Constantin Angelescu la propășirea Buzăului s-au publicat nenumărate articole,studii și cărți scrise în marea lor majoritate de autori născuți la Buzău,ca,de exemplu: Nicolae Peneș,Dr.C.Angelescu,-Povestea unei vieți,1998 Nicolae Peneș,,Moartea lui Cressus,Dr.C.Angelescu-o viața închinată învățământului,științei și culturii naționale,Tipomoldova,2014(prefață prof.univ.dr.Ion Bulei) Nicolae Peneș,Dr.Constantin Angelescu,reformatorul școlii românești,Editgraph ,2008 Constantin Stan,Viorel Frâncu:Dr.Constantin Angelescu,omul politic,diplomatul și ctitorul devscolinromanesti,ed.Teocora,Buzău,2009 Corina Petrică:Dr.Constantin Angelescu,Ministrul Instrucțiunii Publice,edit.Sfantul Ierarh Nicolae,2002 Prof.dr.Felicia Elena Boscodeala:Ctitorii școlare ale Doctorului Constantin Angelescu in judetul Buzău,Editgraph 2008,PP 363-369 Prof.Dr.N.Sacalis :Legislația Dr.C.Angelescu-o legislație de tip european, Editgraph,2008,pp332 P.Volanescu: Ce a făcut Domnul Doctor C.Angelescu pentru scoale in judetul Buzău?, în Liberalul,II,nr.1 din 9 Aprilie 1920 Valeriu Nicolescu: Școala din Zilisteanca-prima construcție școlară ridicata pe teritoriul României Mari,sub ministeriatul Doctorului Constantin Angelescu,Editgraph,2008,PP 362-369


Maurice Kelvo (discuție) 21 martie 2018 22:13 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Zion a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 21 martie 2018 23:41 (EET)