Discuție Utilizator:GEO

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare


Categorie[modificare sursă]

Bună seara. De ce nu și Categoria:Ocupații pentru Preot? În COR 2012 – „Clasificatia Ocupatiilor din Romania – Ordinul comun 1832/856/2011” ocupația „preot” are codul 263627, în grupa 2636 - Specialisti in religie.--Mishu57 (discuție) 14 octombrie 2014 23:27 (EEST)

Pagina Preot este inclusă în Categorie:Preoți care la rândul ei aparține de Categorie:Ocupații religioase și toate acestea sunt deja subordonate față de Categorie:Ocupații. Adăugarea suplimentară a oricărei categorii de pe aceeași ramură va fi redundantă. --GEO (discuție) 15 octombrie 2014 11:11 (EEST)
Da, am văzut mai târziu. Scuze.--Mishu57 (discuție) 15 octombrie 2014 12:53 (EEST)

Newskeeper[modificare sursă]

Vă mulțumesc personal pentru crearea formatului {{Newskeeper}}. Cred că ar merita să fie anunțată și la Cafenea. --Pafsanias (discuție) 12 iunie 2015 03:16 (EEST)

Vă mulțumesc și eu pentru încurajare. Intenționasem să-l fac încă din ianuarie 2014, dar am renunțat după ce am constatat că Gutza nu este încântat de ideea creării acestui format de căutare. Mai sunt și problemele ridicate de Ark25, deci nu știu dacă va găsi ecouri favorabile pentru o utilizare extinsă. Totuși, sper să fie tolerat măcar în paginile de discuții (așa cum este formatul {{findsources}}). --GEO (discuție) 12 iunie 2015 13:06 (EEST)
Eu, unul, nu pot să înțeleg și să accept această obsesie a arhivării unor pretinse surse potențiale neutilizate, pe care o socotesc improprie și exterioară scopurilor explicite ale proiectului. Cu totul altfel stau lucrurile în cazul unui instrument eficient de căutare, folosit în documentarea efectivă. --Pafsanias (discuție) 12 iunie 2015 13:47 (EEST)

Părere[modificare sursă]

Salut !

Nu sunt convins de oportunitatea introducerii acestor coloane la „Vezi și” în articolul Boală. Cel mult aș lăsa următoarele:

--Accipiter Q. Gentilis(D) 17 iunie 2015 20:44 (EEST)

Introducerea este mai grea, dar scoaterea e simplă. Termenii au fost extrași (câte 1-2) de pe la alte wikipedii. Bine-ar fi ca excluderea lor să fie concomitentă cu adăugarea formatelor folosite în articolul de la en.wp:

și în plus cu actualizarea formatului {{patologie}}. --GEO (discuție) 18 iunie 2015 00:27 (EEST)

Format Utilizator:GEO[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru acest format de pagină utilizator. L-am copiat și în pagina mea personală. Cum fac să nu mai apară subtitlurile „Aniversările zilei” și „Actualități” la cuprins? Jobava-ro (discuție) 26 iulie 2015 11:02 (EEST)

Încercați să lăsați numai {{WikiAjutor}} în pagina Format:Utilizator:Jobava-ro/Ajutor sau renunțați la întregul cuprins plasând codul __NOTOC__ în pagina Utilizator:Jobava-ro. --GEO (discuție) 26 iulie 2015 12:06 (EEST)
Thumbs up font awesome.svg Mulțumesc! Jobava-ro (discuție) 26 iulie 2015 12:15 (EEST)

Script-uri actualizate[modificare sursă]

Pathoschild (discuție) 25 august 2015 02:19 (EEST)

José Manuel Imbamba[modificare sursă]

Grazie mille !!! Rei Momo (discuție) 8 septembrie 2015 13:10 (EEST)

Discuție:Masacrul de la Katyń[modificare sursă]

Am încercat să redenumesc și nu am reușit. De ce nu faceți dvs schimbarea dacă știți/puteți? Eventual îmi spuneți cum să fac pentru că în acest caz nu am putut. SenatorulX (discuție) 23 octombrie 2015 09:00 (EEST)

Urmați procedurile de la Ajutor:Redenumirea unei pagini. --GEO (discuție) 23 octombrie 2015 12:40 (EEST)

Format recuperare[modificare sursă]

Apropo de introducerea formatului recuperare aici, el este destinat pentru a marca paginile respective după încheierea unei discuții de la Wikipedia:Pagini de recuperat. —Andreidiscuție 23 octombrie 2015 10:47 (EEST)

Nu este vina mea că pagina a fost recuperată înainte de finalizarea discuției de la Wikipedia:Pagini de recuperat/Florin Lăzărescu. Se putea folosi spațiul de lucru al utilizatorului pentru o eventuală dezvoltare, dar în acest caz a fost efectiv restaurată chiar pagina articolului. Ștergerea unui articol pentru lipsă de notabilitate nu are absolut nicio legătură cu notabilitatea subiectului în sine, ci înseamnă doar că aceasta nu a fost dovedită în articol. Întotdeauna, se evaluează numai articolul nu și persoana, iar dovezile trebuie aduse înainte de restaurare. --GEO (discuție) 23 octombrie 2015 12:40 (EEST)

Categorii[modificare sursă]

Salut Geo! Categoriile privind confesiunile sunt de îmbunătățit, căci la ora actuală este o harababură în domeniul respectiv. Dau drept exemplu doar Categorie:Protestanți români, Categorie:Clerici luterani români, Categorie:Clerici protestanți români, care sunt toate harcea-parcea. Am început demersul de punere cât de cât în ordine cu Categorie:Români greco-catolici, eliminând Categorie:Greco-catolici români. Ceea ce interesează în principal este care români sunt greco-catolici, nu care greco-catolici sunt români. Dovada în acest sens este existența doar a două-trei articole cu greco-catolici neromâni, anume Andy Warhol și Sviatoslav Șevciuc. Așadar nu greco-catolicii trebuie sortați pe naționalități, ci românii pe confesiuni. De aceea categoriile corecte, simetric cu categorizarea în engleză, sunt: Categorie:Români ortodocși, Categorie:Români romano-catolici, Categorie:Români luterani etc., cu supracategoria Categorie:Români după confesiune. Demersul ghidat de imperativul „confesiune, apoi români” este neinteresant. Recensămintele populației urmează interesul legitim de a ști câți români sunt ortodocși, câți sunt baptiști ș.a.m.d. Categorizarea preconizată de tine reliefează care greco-catolici sunt români, care ucrainieni etc., o chestiune atât de marginală (întrucât 99% sunt români), încât nu merită efortul. Interesant este de aflat care români sunt luterani, care sunt ortodocși etc. Te rog să mă ajuți în demersul de eficientizare a acestor categorii, sau cel puțin să nu-mi pui bețe în roate. Cum spuneam, la protestanți situația este îmbârligată de tot. Categoria Categorie:Creștini români este destul de superfluă. Ea ar rămâne utilă doar dacă ne-am ghida după trunchiul: Români după religie > români după confesiune > români de confesiunea x. Să încep la confesiune, iar apoi să împart confesiunea pe naționalități, este un demers neproductiv. --Mihai Andrei (discuție) 6 februarie 2016 17:36 (EET) PS. Ce soluții absurde mai sunt de corectat vezi și în acest exemplu: Categorie:Clerici maghiari (cu subcategoria Categorie:Clerici maghiari români, subsumați la Categorie:Religia în Ungaria !!!). Corect este să mergem pe naționalitate (=cetățenie), apoi pe etnie, căci atunci nu avem bătaie de cap: clerici români > clerici români după etnie. Exemplu: clerici români de etnie maghiară, clerici români de etnie germană etc. Paralel trebuie să existe: clerici români după confesiune > clerici români greco-catolici, clerici români luterani etc. Dacă ții la categorizarea pe religii, atunci trebuie să avem clerici români după religie > clerici români musulmani, clerici români creștini, clerici români mozaici. Iar la clerici români creștini trebuie să avem subcategoriile clerici români ortodocși, clerici români catolici, clerici români calvini (László Tőkés) ș.a.m.d. --Mihai Andrei (discuție) 6 februarie 2016 17:55 (EET)

Așa este ! Eu am pornit de la această categorie creată de Wars, care era inclusă într-o categorie inexistentă (în acel moment). Nu am analizat cum este mai bine și nici jurnalele paginii :Categorie:Greco-catolici români pentru a-mi da seama că a fost ștearsă de dvs. Pur și simplu, am fost convins că Wars a omis să o creeze, astfel că am creat-o eu. Mai este și problema că eu nu prea mai am timp de Wikipedia, așa că le puteți redirecționa în sens invers sau modifica după cum doriți. --GEO (discuție) 6 februarie 2016 19:29 (EET)

Request[modificare sursă]

Greetings.

Could you create the article en:Azerbaijani rug in Romanian?

Thank you. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 31.200.20.77 (discuție • contribuții).

Nikolai Noskov[modificare sursă]

Bună ziua, dragă GEO! Nu cunosc limba română și amintiți-vă doar cântecele O-Zone, dar faceți ordine: puteți face în articolul limba despre muzician Rus Nikolai Noskov? dacă faci acest articol, voi fi foarte recunoscător pentru tine! Vă mulțumim! --Анна Озерова (discuție) 7 august 2016 11:34 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, GEO. Aveți mesaje noi pe pagina Wikipedia:Cafenea.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Bătrânul (discuție) 8 septembrie 2016 16:09 (EEST)

Categorie:Oameni în viață[modificare sursă]

Știu că vă ocupați de categorii, așa că vă întreb pe dvs. ce părere aveți în legătură cu existența subcategoriilor din Categorie:Oameni în viață, dacă sunt necesare? La alte wiki-uri (en, es), se specifică faptul că nu ar trebui să se creeze aceste subcategorii.— Ionutzmovie discută 13 septembrie 2016 09:34 (EEST)

Invitație în Clubul „10 Ani”[modificare sursă]

Wikipedia:Clubul „10 Ani”

Bună ziua,

Vă invit să faceți parte din Clubul „10 Ani”, un grup informal de utilizatori care activează la Wikipedia de 10 ani sau mai mult.

Cu stimă, Turbojet 7 octombrie 2016 17:24 (EEST)

Îmi cer scuze, nu vă știu pe toți. Adminii i-am luat de la WP:A. --Turbojet 7 octombrie 2016 17:24 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, GEO. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Turbojet.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

--Turbojet 7 octombrie 2016 18:09 (EEST)

Încă un mesaj. --Turbojet 7 octombrie 2016 19:28 (EEST)

?[modificare sursă]

Salut !

Aia cu {{dezvoltare}} o înțeleg, că doar am uitat eticheta acolo, dar chestia cu cutia cu nisip ? --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 octombrie 2016 22:03 (EEST)

Cu ajutorul formatului {{Cutie cu nisip personală}} grupăm paginile de test ale utilizatorilor în Categorie:Pagini de Test. Formatul mai conține și câteva legături utile. --GEO (discuție) 8 octombrie 2016 22:28 (EEST)
Merci de răspuns. Da', aia nu e pagină de test, ci un mândru Panou de Onoare ! Pagina de test e la Utilizator:Accipiter Q. Gentilis/Teste. Pot pentru ca să mutez formatul de la Panoul de Oameni Mândri de Ei la adevărata Pagină de scris pe șest ? --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 octombrie 2016 22:42 (EEST)
Nefiind ceva foarte important, este bine oricum doriți. Eu am adăugat formatul doar la paginile de care am dat întâmplător, iar explicațiile din cuprinsul formatului sunt folositoare mai mult pentru utilizatorii nou-veniți. --GEO (discuție) 8 octombrie 2016 22:57 (EEST)
Merci. Mă gândeam că are legătură cumva cu afirmațiile despre Băselu... :) --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 octombrie 2016 23:01 (EEST)

ȘR[modificare sursă]

Am „populat” categoria. Cu toate aceastea nu sunt deloc convins că va avea prea curând un al doilea membru...--Accipiter Q. Gentilis(D) 16 octombrie 2016 17:49 (EEST)

2017[modificare sursă]

Am observat că au dispărut niște completări pe care le-am făcut la articolul 2017 (am adăugat la Nașteri un număr de vreo 5 aniversări: xxx ani de la nașterea...). Ulterior am văzut că au dispărut și că este considerat ca vandalism. Dacă am înțeles bine, ar fi trebuit să existe o secțiune de Aniversări. Poate greșesc iar. Nu crezi că ar fi fost bine dacă corectai adecvat informațiile introduse, în loc să se catalogheze drept vandalism?PheonixRo (discuție) 17 octombrie 2016 15:36 (EEST)

Îmi permit să vă răspund eu: ați adăugat în articolul 2017, la secțiunea Nașteri, nume de personalități ca Traian Vuia, Aurel Vlaicu etc. Chiar dacă, prin absurd, presupuneți că aceștia se vor mai naște a doua oară, în 2017, politica oficială WP:NU#PREZICE interzice introducerea în articol a unei astfel de presupuneri... --Bătrânul (discuție) 17 octombrie 2016 21:16 (EEST)

Simplificare?[modificare sursă]

Salut! Acum am observat că ați "simplificat" articolul Mihail Sebastian, ștergând informații și mutându-le în infocasetă. Infocaseta trebuie să fie un "rezumat" al articolului. Nu poți "rezuma" ceva ce nu există în articol. Părerea mea e că faceți o eroare gravă. Eu, de exemplu, nu sunt un adept al infocasetelor. Când citesc un articol, nici nu mă uit la infocasetă (cu excepția imaginii, dacă are una). Prin urmare, cred că articolul trebuie să rămână complet, iar infocaseta, dacă are una, un extras din articol, cu datele cele mai semnificative. Vă propun restabilirea articolului la forma inițială (și a altora, dacă le-ați ciuntit în același fel). Toate cele bune --Miehs (discuție) 22 noiembrie 2016 12:30 (EET)

Originea etnică, ștearsă anterior de un anonim, cât și un pseudonim și numele la naștere, șterse de mine din introducere, se regăseau deja în articol, atât în infocasetă, (la care nu am avut vreo intervenție), cât și la secțiunea "Biografie". Ați observat că acel anonim amintit mai sus a caracterizat ca „destul de stângace” exprimarea din introducere? Acesta a fost motivul real al "simplificării” mele, prin care revenisem, de fapt, la introducerea dintr-o versiune mai veche a articolului. Totuși, având în vedere că eu nu mă ocup cu „ciuntirea” de articole, voi da curs cererii dvs și voi anula această modificare a mea. --GEO (discuție) 22 noiembrie 2016 23:12 (EET)
Nu am impus nimic, doar mi-am exprimat părerea. De aceea nici nu am dat eu "revert" ci v-am lăsat toate opțiunile deschise, propunând restabilirea articolului la forma inițială. Dacă termenul "ciuntit" a fost, poate, deplasat, îmi cer scuze. Vă mulțumesc pentru răspuns. --Miehs (discuție) 23 noiembrie 2016 12:26 (EET)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, GEO. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție Categorie:Marea Cruce a Ordinului Steaua a României.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Bătrânul (discuție) 29 noiembrie 2016 07:47 (EET)

Monsterofain.[modificare sursă]

Monsterofain. nu e un utilizator nou. Sunt eu, doar că mi-am redenumit din greșeală pagina de discuții. Aș dori ca pagina aceea să se șteragă. --Monsterofain (discuție) 2 ianuarie 2017 20:36 (EET)

Am răspuns la Cafenea. Problemele au fost rezolvate de Silenzio76. --GEO (discuție) 3 ianuarie 2017 02:48 (EET)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[modificare sursă]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[modificare sursă]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Propunere pentru ștergere a paginii Listă de legi[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Listă de legi creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Listă de legi până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  15 ianuarie 2017 01:02 (EET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[modificare sursă]

(Sorry to write in English)

Format:Taxonbar[modificare sursă]

Pentru ca formatul să se afișeze corect trebuie să creați toate formatele de la |id= ex. en:Template:BHL pentru |id=bhl și așa mai departe.— Ionutzmovie discută 3 martie 2017 14:17 (EET)

Categorie articol Antițigănism[modificare sursă]

Bună. În mod normal aș sprijini catgorisirea articolului așa cum ați făcut-o dumneavoastră, dacă acea categorie n-ar fi problematică în sine. Nu găsesc justificată existența categoriei pentru moment (sunt doar 2 articole incluse acolo și probabil nu indeajunse alte subiecte pentru a fi incluse ulterior - putem, desigur, specula de ambele părți, însă cred că este mai înțelept să considerăm numărul articolelor existente care se pretează pentru categorie înainte de a ne lansa în pronosticuri), iar clasificarea articolului în categoria pe care ați ales-o dumneavoastră nu face dreptate subiectului - în sensul de descoperire și clasificare - așa cum o face categoria Prejudecată și discriminare, unde consider că ar trebui să se găsească de fapt articolul. Plinuxs (discuție) 23 iulie 2017 20:30 (EEST)

Categorie:Antițigănism nu a fost creată de către mine. Ea are legături interwiki, iar la celelalte Wikipedii există un număr mai mare de articole incluse. Această categorie este subordonată deja față de Categorie:Prejudecată și discriminare, astfel că este redundantă includerea vreunui articol în ambele categorii. --GEO (discuție) 23 iulie 2017 23:59 (EEST)
Am înțeles. Imi cer scuze pentru insistență. Plinuxs (discuție) 24 iulie 2017 01:17 (EEST)

Coș[modificare sursă]

Salutâri! Doresc să atrag atenția că acest subiect; "Coș" nu prea are ce cauta aici unde se află. Aici este vorba despre termenul spaniol "Camino" Camino, care înseamnă "drum", și se referă la o ruta în general, la drumurile de țară, strâns relaționat cu verbul "caminar", care este echivalentul lui "a merge pe jos". Varianta franceză menționează "camino" ca însemnând "chemin" (adică "cămin"), spunând așa: "Camino signifie « chemin » en espagnol". Chiar și traductorul automat indicâ pentru "camino", in englezește; way, path, road, journey, track, etc, iar pentru franceză "camino" = route, manière. Franțuzescul "chemin", introdus în traductorul automat ne indică ca termen corespondent, pentru limba spaniolă, termenul "camino". Părerea mea este că, colaboratorul român a confundat franțuzescul "chemin" (folosit de francezi și în sintagma "chemin de fer") cu termenul franțuzesc "cheminée" (care are în spaniolă corespondentul "chimenea") și care înseamnă horn, cos, etc. Sara bună! --adi iordache (discuție) 4 ianuarie 2018 21:45 (EET)

Am eliminat legăturile incorecte. La unele pagini de dezambiguizare, este mai bine să nu punem deloc legături interlingve. --GEO (discuție) 5 ianuarie 2018 02:27 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Categorie:Articole din DEX online[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Categorie:Articole din DEX online, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Categorie:Articole din DEX online până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  19 ianuarie 2018 00:59 (EET)

Radu Moga Mânzat[modificare sursă]

Mulțumesc pentru categorie.
Nu este vorba de naționalitate, cetățenie sau etnie (aspecte care-i deranjează pe unii) ci de oamenii care s-au născut într-un loc (în acest caz Sibiu) și, după terminarea studiilor s-au stabilit (eventual au fost repartizați) undeva unde și-au petrecut restul vieții, iar aportul lor este acolo (în acest caz la Brad). Mi se pare normal ca o categorie să specifice asta, pentru a asigura căutarea celor ce „au sfințit” locul. MA a șters categoria. Simplu. Eficient. Nu am cuvinte, deoarece și eu sunt exact în aceeași situație. :) --Turbojet  8 iulie 2018 10:34 (EEST)

Așa este: oamenii se nasc, trăiesc și mor. Nașterea și moartea survin numai în câte o singură zi, dar restul zilelor sunt petrecute într-alt loc. Wikipediștii francezi și ruși, iar uneori și cei italieni sau portughezi, au categorii distincte pentru nașteri și decese după loc (țară, județ, oraș). Exemple: fr:Catégorie:Naissance en Roumanie par județ, fr:Catégorie:Décès en Roumanie par județ, ru:Категория:Родившиеся в Румынии, ru:Категория:Умершие в Румынии, it:Categoria:Nati in Romania, it:Categoria:Morti in Romania, pt:Categoria:Naturais da Romênia por distrito, pt:Categoria:Naturais da Romênia por localidade. La noi nu se știe clar dacă persoanele sunt clasificate în funcție de locul nașterii, al decesului sau al celui în care și-au desfășurat activitatea. --GEO (discuție) 8 iulie 2018 12:39 (EEST)
La enwiki, există și o categorie cu persoanele care și-au pierdut cetățenia. --GEO (discuție) 8 iulie 2018 12:49 (EEST)
Vă mulțumesc pentru înțelegere și vin cu o completare. Proiectul nostru, ca și viața de toate zilele, trebuie să împace idei, temeri, ba chiar ideologii contrare. De aceea este bine ca termenii să fie cât mai concreți, adică legați de lucruri verificabile. De aceea categorizarea unei personalități în funcție de un loc este soluția cea mai convenabilă („oameni din XY”). Dacă folosim etnonime, pășim pe terenuri gata minate de ideologiile din secolul al XIX-lea. Omul e om, pe când etnonimul are anumite conotații pe care nu trebuie să le despicăm în patru. Regula de aur rămâne valabilă pentru toate timpurile: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Pentru naționaliștii maghiari din secolul al XIX-lea era limpede ca lumina zilei că românii, slovacii și germanii din Ungaria de atunci erau maghiari. Pentru cei în cauză - cel puțin pentru cei mai mulți din ei - era limpede ca lumina zilei că erau români, sași, slovaci ș.a.m.d. Wikipedia maghiară de la sfârșitul secolului al XIX-lea l-ar fi trecut cu tot dinadinsul pe Iuliu Maniu la categoria "maghiari din comitatul Sălaj", ceea ce i-ar fi făcut pe naționaliștii români să strige că nu-i adevărat. Și așa încep războaiele. În această ordine de idei trebuie să vedem că proiectul nostru este unul pacifist, care caută înțelegerea, nu conflictele. Iar primul pas în această direcție este folosirea unor categorii obiective și unanim acceptate. --Mihai Andrei (discuție) 8 iulie 2018 16:53 (EEST)
Înțeleg la ce v-ați gândit. Însă cererea de a nu mai pomeni etnia departe de a duce la înțelegere, dă oamenilor senzația că li se neagă dreptul de a fi ce sunt (de fapt dreptul la asociere). Unde a dus negarea din partea maghiarilor amintită de dv.? La trecerea Transilvaniei la România.
Știu că plutocrația din UE are nevoie de o masă amorfă de robi, dar există o butadă: într-un mediu uniform un factor inteligent n-are ce căuta. Aceasta va căuta să se diferențieze, pentru că obține avantaje față de semenii săi. De aia oamenii se grupează, diferențiindu-se după un criteriu sau altul: origine, etnie, religie, avere etc. Iar încercarea de a-i face „să se înțeleagă” este percepută ca un jaf: le ia speranța să o ducă mai bine decât ceilalți. Iar cel ce le cere „să se înțeleagă” va fi perceput drept cel ce-i jefuiește. --Turbojet  9 iulie 2018 00:51 (EEST)
Vă mărturisesc că sunt adept al construcției europene, iar aceasta nu de dragul vreunor plutocrați (materialiști), ci din admirație și obligație (ideală) față de Alcide De Gasperi, Robert Schuman și Konrad Adenauer. --Mihai Andrei (discuție) 9 iulie 2018 01:02 (EEST)
Teoretic nu ar fi nici o problemă ca în Categorie:Oameni din județul X să existe subcategorii precum Categorie:Români din județul X sau Categorie:Maghiari din județul X. Unde sunt câțiva, teoretic crearea subcategoriilor nu ar avea are sens, dar acolo unde sunt mai mulți, subcategoriile ar putea fi justificate cu condiția ca să fie și subcategorii ale etniei, recte ale categoriei [[:Categorie:[Etnia respectivă] din România]].--Accipiter Q. Gentilis(D) 9 iulie 2018 01:09 (EEST)
Prefer să-i am împreună la Categorie:Oameni din județul Bacău pe rabinul Mozes Rosen și pe actrița Maria Ploae, dar bineînțeles că pot fi împărțiți pe sexe, pe religii, pe etnii etc. Dacă există un câștig, atunci e în ordine. Dar dacă singurul motiv ar fi orgoliul de grup, atunci nu suntem departe de preistorie, chit că scriem la tastatură. Probabil că formularea „batem la tastatură” ar fi atunci chiar potrivită. --Mihai Andrei (discuție) 9 iulie 2018 01:22 (EEST)
Eu nu aș impune nici una dintre variante. Aș merge la liber pe categoria globală Categorie:Oameni din județul X, iar dacă cineva are chef să facă o subcategorie în mod justificat, atunci nu are decât, cu precizările de mai sus. Oricum discuția depășește cadrul unor simple opinii și pentru orice inițiativă individulă ar trebuie să continuați discuția într-un cadru mai larg.
Pe de altă parte dacă există în categorizarea lui Moses Rosen faptul că este evreu (și există), atunci o subcategorie de etnie suplimentară este cu adevărat inutilă.--Accipiter Q. Gentilis(D) 9 iulie 2018 01:40 (EEST) P.S. Într-o altă ordine de idei - ca și preferință personală, aș opta din start pentru Categorie:Oameni din județul/localitatea X. Este cel mai logic lucru să utilizezi o astfel de categorie, care ia în considerare criteriul geografic. Etnia este oricum relevată de altă categorie paralelă, care are legătură cu profesia, etc...
Protestul meu a fost determinat de modul în care s-a acționat. S-a șters o categorizare pe motiv că nu i-a plăcut (acesta nu este un motiv pe Wikipedia) și nu a fost înlocuită cu nimic. Iar asta s-a făcut pera „curajos”. A fost nevoie de intervenția altcuiva ca lucrurile să fie reparate. AM a recunoscut că a acționat susținând o idee politică (Adenauer etc.). Consider că a fost încălcat spiritul Wikipediei și că AM, ca administrator, a făcut rău Wikipediei. --Turbojet  9 iulie 2018 12:05 (EEST)
Echivalării proiectului european cu "plutocrația" care are nevoie de "robi" i-am răspuns că Adenauer, Schuman și De Gasperi n-au fost plutocrați, ci repere morale. Armonizarea categoriei Categorie:Români din județul Mehedinți cu d:Q8742028 nu a fost un moft de-al meu, ci o necesitate obiectivă. De altfel am adăugat și linkul spre de.wp, precum și alte îmbunătățiri. --Mihai Andrei (discuție) 9 iulie 2018 12:18 (EEST) PS. Ca să știți cum mi-a fost atrasă atenția asupra nevoii respective de armonizare, vă spun că am observat existența categoriei Categorie:Oameni din județul Vâlcea (vă rog să urmăriți istoricul categoriei, unde n-am schimbat o iotă). Inițiativa de armonizare cu Wikidata a fost a utilizatorului XXN, din anul 2015, aplicată din păcate în mod singular. --Mihai Andrei (discuție) 9 iulie 2018 12:41 (EEST)
Aceste „repere morale” predică „conceptele morale” care sunt utile plutocraților la un moment dat. Adică până când grupul țărilor din vestul Europei devine destul de puternic ca să preia controlul. Și aste binecunoscut că clerul se pliază pe comandamentele de moment. Spuneți-le evreilor să nu se mai declare evrei pentru a cere reparații și musulmanilor să nu se mai declare musulmani și să nu mai devasteze Franța și, mai nou, Germania. Dar această discuție nu-și are locul aici. O pun doar pentru a releva substratul (poate neperceput conștient, poate dorit să fie ascuns sub preș) al problemelor. --Turbojet  9 iulie 2018 12:44 (EEST)
Într-adevăr discuția excede întrebării dacă "People from X County" echivalează sau nu cu "Oameni din județul X". --Mihai Andrei (discuție) 9 iulie 2018 12:49 (EEST)

Părere[modificare sursă]

Referitor la a 10-a poruncă, citez: „Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.”

Asta cu "să nu poftești măgarul aproapelui tău" cred că va fi ușor de respectat. Nu cred că vreun admin. ar vrea vreun "măgar" de care se ocupă alt administrator. Părerea mea... Ca să nu mai zic de "să nu poftești boul aproapelui tău" :) --Accipiter Q. Gentilis(D) 6 august 2018 17:56 (EEST)

E musai ca adminul să nu-i ia aproapelui nici măcar boii de la roabă. --GEO (discuție) 6 august 2018 18:25 (EEST)

titlu incorect[modificare sursă]

Cum ai ajuns la concluzia asta? La o pagina care nu exista : Curte de arbitraj e varianta folosita in Romania!--MSClaudiu (discuție) 8 august 2018 12:57 (EEST)

Titlul pus de dvs, pe care l-am anulat, a fost Wikipedia:Curtea de Arbitraj de arbitraj. --GEO (discuție) 8 august 2018 13:10 (EEST)
Pagina există la enwiki, eswiki, frwiki, ptwiki,... cu titlul Comitet de arbitraj. -- Victor Blacus (discuție) 8 august 2018 13:02 (EEST)
La ro.wiki nu există, deci linia respectivă nu ar trebui să existe deloc.--Strainu (دسستي‎)  8 august 2018 13:05 (EEST)
Salut! Când am tradus inițial la fel am zis si eu, dar dupa am cautat pe internet si pentru o astfel de procedura m-am gandit ca suna mai bine si chiar este mai folosita varianta Curtea de Arbitraj.--MSClaudiu (discuție) 8 august 2018 13:11 (EEST)
La Wikipedia:Mediere s-a considerat că „nu ne propunem să alegem o comisie, un complet, ci dacă sunt cazuri de mediere cineva își va lua răspunderea de a le media”.--GEO (discuție) 8 august 2018 13:17 (EEST)
Nu știu ce să zic. Probabil trebuie șterse cele care nu există.--MSClaudiu (discuție) 8 august 2018 13:24 (EEST)

Introducerea la articole istorice[modificare sursă]

Bună seara, am observat că tot încercați să ștergeți introducerea-sinteză de la articolul biografic despre regele Mihai. Nu înțeleg motivul, dincolo de faptul că pare a fi preferința dvs. personală ca introducerile să fie infime, în timp ce practica comună e ca acolo unde e substanță, ea să fie sintetizată în introducere. Vă rog să obțineți mai întâi consensul pe pagina de discuție. Salutări, --Mihai (discuție) 25 octombrie 2018 22:51 (EEST)

Facă-se voia Domnului! --GEO (discuție) 26 octombrie 2018 12:16 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Listă de cascade[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Listă de cascade, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Listă de cascade până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 24 iunie 2019 02:28 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, GEO. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui NGC 54. FonAfon (discuție)‎  8 iulie 2019 18:20 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Citate biblice[modificare sursă]

Bună seara. Nu e mai simplu să folosiți citate biblice din Wikisursă decât de pe pagini externe și mai ales din versiunea Cornilescu, folosită de o minoritate religioasă a României? --Donarius (discuție) 1 septembrie 2019 22:59 (EEST)

Și da și nu. Din ce mi-aduc aminte, formatul folosit la efectuarea căutărilor pe Wikisursă nu prea dădea întotdeauna rezultate, iar versiunea Cornilescu este tocmai cea cu care eu sunt obișnuit, datorită celor două biblii pe care le dețin (una tipărită în perioada interbelică și alta mai nouă). --GEO (discuție) 1 septembrie 2019 23:30 (EEST)

Community Insights Survey[modificare sursă]

RMaung (WMF) 6 septembrie 2019 17:48 (EEST)

Reminder: Community Insights Survey[modificare sursă]

RMaung (WMF) 20 septembrie 2019 18:14 (EEST)

Reminder: Community Insights Survey[modificare sursă]

RMaung (WMF) 3 octombrie 2019 22:52 (EEST)

Redenumire Protestele după uciderea lui George Floyd‎[modificare sursă]

Salut @GEO: Am uitat să-ți spun. Am creat o pagină Wikipedia Protestele după uciderea lui George Floyd‎, ceea ce creează confuzie. În mod normal, titlul articolului trebuia să arate așa: Proteste după uciderea lui George Floyd‎. 2A02:2F01:6306:E200:14A9:77F0:4C9E:2416 (discuție) 1 iunie 2020 09:59 (EEST)

Mai important mi se pare faptul că deja fusese creat articolul Protestele din Minneapolis din 2020. Părerea mea este să discutați mai bine cu autorul articolului respectiv, dacă este cazul să existe ambele articole dedicate aceluiași subiect. --GEO (discuție) 1 iunie 2020 10:29 (EEST)
@GEO: OK. Am înțeles, dar mi se pare ciudat. Se poate discuta problema la Cafenea? --2A02:2F01:6306:E200:14A9:77F0:4C9E:2416 (discuție) 1 iunie 2020 10:35 (EEST)

Mașini sport?[modificare sursă]

Nu e nimic sportiv la Tata Sumo, nici măcar numele. O veni SUV de la Sport Utility Vehicle, dar in general prin mașină sport se înțelege altceva. Nu cred că avem o categorie specifică pentru suvuri, n-am găsit nici atunci nici acum. Strainu (دسستي‎)  29 august 2020 23:28 (EEST)

Mai și greșim când ne luăm unii după alții. Eu m-am orientat după enwiki și am luat de bună modificarea aceasta. --GEO (discuție) 29 august 2020 23:55 (EEST)