Toaletă Skibidi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Skibidi Toilet
Creator(i)Alexey Gerasimov (DaFuq!?Boom!)
Țară de origineGeorgia
Nr. de sezoane23
Nr. de episoade69
Producție
Difuzare
Canal originalYouTube
Difuzare originalăfebruarie 2023  (2023-02)
Cronologie

Skibidi Toilet este o un brainrot animat care a fost facut de tata mare in isalnita se poate gasii la strada colonel nr 56 și încărcate pe canalul său de YouTube „DaFuq!?Boom!”. Creat cu Source Filmmaker, serialul urmărește un război fictiv între toalete cu cap uman și personaje umanoide cu dispozitive electronice pentru capete. De când primul short a fost postat în februarie 2023, Skibidi Toilet a devenit viral⁠(d) ca meme pe internet pe diverse platforme de socializare, în special în rândul tinerilor generații Alpha. Din Sfârșitul anului 2023, DaFuq!?Boom! a ajuns peste 30+ millioane de abonați

Rezumat[modificare | modificare sursă]

acesta descrie un conflict între toaletele cu cap uman cântătoare — „Toaletele Skibidi” și umanoizi cu camere CCTV. în stil New York City, Toaletele Skibidi și liderul lor G-Man⁠(d) amenință omenirea. Două tipuri de umanoizi, oamenii de cameră și vorbitori, formează o alianță împotriva toaletelor. Fiecare are unul de felul său, care este mult mai mare decât restul, numit „titani”. Un parazit de toaletă infectează Speaker Titan, ducând la victime. Mai târziu în serial, umanoizii cu cap TV și titanul lor sunt introduși, iar cu ajutorul lor, titanul difuzorului este eliberat de controlul minții.

Seria conține referiri la jocuri video, precum personajul G-Man, al cărui nume vine din seria de jocuri video Half-Life.

Contextul si producția[modificare | modificare sursă]

Skibidi Toilet este produs de Alexey Gerasimov (născut în 1997 sau 1998), [1] cunoscut și sub numele de „ DaFuq!?Boom! ” și „ Blugray ”. [2] Din 2014, învață singur animația. Locuiește în țara Georgia.

fiecare episod este produs folosind Source Filmmaker, un software gratuit de grafică 3D pe computer, publicat de Valve, adesea folosit pentru a crea și edita clipuri și filme online. [3] Unele elemente folosite în serie sunt preluate din jocuri video precum Half-Life 2 și Counter-Strike: Source .

Communiteatea[modificare | modificare sursă]

o animație creat de un fan

Skibidi Toilet este foarte popular în jurul generației Alpha, născută în 2012 sau mai târziu. Deși seria nu este în YouTube Kids⁠(d), o aplicație pentru copiii sub 13 ani. [1] Toaleta Skibidi și-a provocat publicul să creeze și să posteze fanwork, cum ar fi jocuri, Fan fiction⁠(d) și artă, [1] precum și argoul Generației Alpha „skibidi”. [4]

Controversa[modificare | modificare sursă]

conform părinților, Violența și imaginile bizare ale Skibidi Toilet pot avea un efect pentru copiii mici, denumindu-l „Sindromul Toaletei Skibidi” (indoneziană: Toaleta Sindrom Skibidi). Au apărut videoclipuri virale în care copiii stau în diferite cutii și imită toaletele.

  1. ^ a b c Lorenz, Taylor (). „How a toilet-themed YouTube series became the biggest thing online”. Washington Post (în engleză). ISSN 0190-8286. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Lang, Jamie (). „How The Animation Channel DaFuq!?Boom! Became Youtube's Biggest Hit This Summer”. Cartoon Brew⁠(d) (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Greig, James (). „Skibidi Toilet: the terrifying new creatures haunting the internet”. Dazed⁠(d) (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Kircher, Madison Malone (). „Gen Alpha Is Here. Can You Understand Their Slang?”. The New York Times (în engleză). ISSN 0362-4331. Arhivat din original la . Accesat în .