Sari la conținut

TVR Sport

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
TVR Sport
Data lansării30 martie 2024
ProprietarSocietatea Română de Televiziune
Format imagine1080i 16:9 HDTV
SloganArena românilor
Țară România
Acoperire România
SediuBucurești, Calea Dorobanților nr. 191, sector 1
Canale înruditeTVR 1
TVR 2
TVR 3
TVR Info
TVR Cultural
TVR Folclor
TVR Internațional
TVR Moldova
TVR Cluj
TVR Craiova
TVR Iași
TVR Timișoara
TVR Târgu Mureș
Prezență online
https://sport.tvr.ro/

TVR Sport este un post de televiziune ce aparține Societății Române de Televiziune, care a fost lansat pe 30 martie 2024. TVR Sport va găzdui competiții sportive și emisiuni pe aceeași tematică, potrivit unui anunț al președintelui TVR, Dan Cristian Turturică.[1]

TVR SPORT este al 14-lea canal al Televiziunii Publice și va fi principalul mijloc de promovare a valorilor sportive românești, a sportului în general și a sportului ca mod de viață sănătos.[2]

Competiții sportive[modificare | modificare sursă]

Emisiuni[modificare | modificare sursă]

  • „Ora de sport” – aduce pentru prima dată la o televiziune de sport competiții școlare - handbal, judo, atletism, tenis de masă, scrimă, baschet 3x3, fotbal, volei - naționale sau regionale.
  • „Ora olimpică” - oferă ultimele noutăți despre competiții, calificări, sportivi români, evenimente - tot ce este relevant pentru telespectatori în așteptarea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.
  • „Podcasturile TVR Sport” - abordează teme care vizează legende sportive, sportivi în activitate, medicină sportivă etc.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „„Un canal ce ar fi trebuit pornit încă de acum 30 de ani". TVR Sport, a 14-a televiziune a Televiziune Publice, începe emisia în acest weekend”. Paginademedia.ro. . Accesat în . 
  2. ^ „TVR SPORT debutează pe 30 martie” (în Romanian). TVR.RO. Accesat în .