Wikipedia:Oracol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bun venit la Wikipedia!
Contact
Ambasadă (Embassy)
Cafenea
Oracol
Întrebări frecvente
Reclamații
Contact
Începuturile
Manual de stil
Politicile noastre
Totul despre Wikipedia
Wikipediști
Ce este Wikipedia?
Ce nu este Wikipedia?
PDVN
Administratori
Administratori
Birocrați
Afișierul administratorilor
Candidați
Conținut de calitate
Articole de calitate
Propuneri
Imagini de calitate
Propuneri
Legături utile
Ajutor
Pagina de teste
Pagini de șters
Formate
Imagini
Portaluri
Proiecte
Sondaje
Pe această pagină puteți pune întrebări pe subiecte enciclopedice.
Altfel de mesaje vor fi șterse.
Pentru întrebări legate de Wikipedia, vă rugăm vedeți Wikipedia:Cafenea.
Comandă rapidă:
WP:O


Aspecte de conținut

  • Verificați mai întîi dacă aceeași întrebare nu a mai fost pusă o dată.
  • Sînt permise numai întrebările și comentariile legate direct de un subiect enciclopedic: științe, arte, tehnologie, medicină etc. Altfel de întrebări, anunțuri, interpelări etc. vor fi șterse pe loc.
  • Cei care dau răspunsurile sînt voluntari; adesea aceștia nu sînt specialiști în domeniile respective. Wikipedia nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile pe care le obțineți aici. Ca urmare, în special în chestiuni medicale sau juridice, dar și în alte domenii, dacă decideți să utilizați în vreun fel aceste informații o faceți pe propria răspundere.
  • Puteți de asemenea să răspundeți la întrebările puse de alții.

Aspecte tehnice

  • Pentru a introduce o întrebare nouă apăsați fie deasupra, unde scrie „Adăugați o întrebare nouă”, fie sus de tot unde scrie „modifică pagina”, caz în care introduceți întrebarea la sfîrșitul paginii cu titlul de secțiune scris în forma
==Cine a inventat stiloul?==
  • Dacă doriți să răspundeți la o întrebare apăsați pe „modifică” din dreptul secțiunii respective.
  • Atît în cazul întrebărilor cît și al răspunsurilor vă rugăm să vă semnați la sfîrșit, introducând patru tilde (~~~~), care vor fi transformate automat în semnătură, dată și oră.
  • Sînteți rugați să redactați textul într-un mod compatibil cu o enciclopedie: corect ortografic și gramatical, scris cu diacritice.
  • Alte detalii despre redactare găsiți la manualul de stil.

Altele


Arhive
Arhive

20082009201020112012201320142015201620172018


Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.Fotografie centenară[modificare sursă]

[discuție mutată la Discuție:Consiliul Dirigent al Transilvaniei, Banatului și ținuturilor românești din Ungaria]

Cartiere în CI[modificare sursă]

Citeam la Galați#Cartierele_municipiului că în Galați cartierele ar fi trecute în cartea de identitate. Așa o fi? Pe google nu găsesc nimic. Dacă da, se mai întâmplă asta și în alte locuri?--Strainu (دسستي‎)  8 august 2019 14:20 (EEST)

În Buzău, unele adrese nu aveau stradă și număr, ci doar cartier și bloc. De exemplu, aveam colegi de școală cu domiciliul din CI în „cartier Broșteni, bloc X, apartament N”, fără stradă, fără număr. Afară de Broșteni, mai erau, parcă, vreo două cartiere de blocuri; erau cartiere formate exclusiv din blocuri de 4 etaje, multe întinse pe o arie cu mai multe alei și străduțe între ele. Abia recent am înțeles că primăria a început să se îngrijească să dea nume străzilor și să pună și adresele oficiale într-un stil care să le facă găsibile și de alții decât de cei care cunosc locul. —Andreidiscuție 8 august 2019 14:29 (EEST)

preview[modificare sursă]

Ciao,

Vreau sa dezactivez preview-urile, aveam doua cand eram cu mouseul peste un interlink wikipedia, l-am dezactivat pe cel cu rotita de settings, dar al doilea tot mai apare. Stie cineva cum dezactivez aceasta tampenie? Basca, previewul ramas imi apare uneori in franceza... --Enegrea (discuție) 29 august 2019 15:46 (EEST)

Dacă aveți bifată opțiunea "Popups" aici puteți încerca să o dezactivați.--Strainu (دسستي‎)  29 august 2019 15:53 (EEST)
Nu e bifat, si oricum ala e pt cel cu rotita de settings. Asa arata previewul ramas:
Previewnedorit.jpg
N-am mai văzut niciodată așa ceva. Sunteți sigur că nu este un soft de pe calculatorul dvs? Puteți deschide o fereastră nouă incognito (Ctrl+Shift+P în Firefox, Ctrl+Shift+N în Chrome) și să încercați de acolo? Dacă așa nu apare, probabil e ceva local. Dacă tot apare, ce sunt meniurile negre din stânga? Poate scrie acolo ceva util...--Strainu (دسستي‎)  29 august 2019 17:30 (EEST)
In Chrome incognito e totul ok, nu mai apare acel al doilea preview, deci probabil ca e ceva local, dar habar nu am ce ar putea fi, numai pe situl Wikipediei se intampla asta. Multumesc oricum.--Enegrea (discuție) 29 august 2019 17:41 (EEST)
Căutați în lista de extensii (scrieți chrome://extensions/ în bara de adrese).--Strainu (دسستي‎)  29 august 2019 17:54 (EEST)
Da, acum e bine, multumesc mult! --Enegrea (discuție) 29 august 2019 18:26 (EEST)