Wikipedia:Oracol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia!
Contact
Ambasadă (Embassy)
Cafenea
Oracol
Carte de oaspeți
Groapa cu nisip
Întrebări frecvente
Reclamații
Contact
Începuturile
Manual de stil
Politicile noastre
Totul despre Wikipedia
Wikipediști
Ce este Wikipedia?
Ce nu este Wikipedia?
PDVN
Administratori
Administratori
Birocrați
Afișierul administratorilor
Candidați
Conținut de calitate
Articole de calitate
Propuneri
Imagini de calitate
Propuneri
Legături utile
Ajutor
Pagini de șters
Formate
Imagini
Portaluri
Proiecte
Sondaje
Pe această pagină puteți pune întrebări pe subiecte enciclopedice.
Altfel de mesaje vor fi șterse.
Pentru întrebări legate de Wikipedia, vă rugăm vedeți Wikipedia:Cafenea.
Adăugați o întrebare nouă
Comandă rapidă:
WP:O


Aspecte de conținut

  • Verificați mai întîi dacă aceeași întrebare nu a mai fost pusă o dată.
  • Sînt permise numai întrebările și comentariile legate direct de un subiect enciclopedic: științe, arte, tehnologie, medicină etc. Altfel de întrebări, anunțuri, interpelări etc. vor fi șterse pe loc.
  • Cei care dau răspunsurile sînt voluntari; adesea aceștia nu sînt specialiști în domeniile respective. Wikipedia nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile pe care le obțineți aici. Ca urmare, în special în chestiuni medicale sau juridice, dar și în alte domenii, dacă decideți să utilizați în vreun fel aceste informații o faceți pe propria răspundere.
  • Puteți de asemenea să răspundeți la întrebările puse de alții.

Aspecte tehnice

  • Pentru a introduce o întrebare nouă apăsați fie deasupra, unde scrie „Adăugați o întrebare nouă”, fie sus de tot unde scrie „modifică pagina”, caz în care introduceți întrebarea la sfîrșitul paginii cu titlul de secțiune scris în forma
==Cine a inventat stiloul?==
  • Dacă doriți să răspundeți la o întrebare apăsați pe „modifică” din dreptul secțiunii respective.
  • Atît în cazul întrebărilor cît și al răspunsurilor vă rugăm să vă semnați la sfîrșit, introducând patru tilde (~~~~), care vor fi transformate automat în semnătură, dată și oră.
  • Sînteți rugați să redactați textul într-un mod compatibil cu o enciclopedie: corect ortografic și gramatical, scris cu diacritice.
  • Alte detalii despre redactare găsiți la manualul de stil.

Altele


Arhive
Arhive

2008200920102011
2012201320142015


Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.Gugălari de Wikipedia[modificare sursă]

Știe cineva ce înseamnă gugălar? Nu înțeleg de ce stimata doamnă Lelia Munteanu a amestecat Wikipedia în luarea de poziție a dumneaei împotriva afirmațiilor fostului președinte? M-am gândit să-i reamintesc cum colegii dumneaei de breaslă își însușesc fără menajamente sau fără rușine texte de la Wikipedia prin fițuicile dumnealor (probabil aceștia sunt gugălarii). Apoi, nu am înțeles de ce un act de voluntariat, care nu cere bani de la stat sau din taxele dumneaei, trebuie amestecat în comentariile dumneaei de natură politică? --Silenzio (discuție) 14 noiembrie 2015 17:11 (EET)

Google → gugălar. M-am prins mai greu. --Silenzio (discuție) 14 noiembrie 2015 17:44 (EET)

Ziariști sportivi[modificare sursă]

Citesc ziarul: Suarez a deschis scorul după doar 11 minute, iar Neymar a făcut 2-0 cu 6 minute înainte de pauză din assistul lui Iniesta. Ne-am dat dracu'! --Silenzio (discuție) 21 noiembrie 2015 23:15 (EET)

Poate în viitor se va pune la clasamentul golgheterilor, ca la hochei.--Strainu (دسستي‎)  22 noiembrie 2015 01:06 (EET)

Politicieni[modificare sursă]

Mă poate ajuta cineva cu identificarea politicienilor din pozele de mai jos? Cum nu mă uit la televizor, mi-e aproape imposibil să recunosc oamenii din eșalonul 2 al partidelor. MUlțumesc.--Strainu (دسستي‎)  25 noiembrie 2015 21:00 (EET)