Wikipedia:Oracol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia!
Contact
Ambasadă (Embassy)
Cafenea
Oracol
Carte de oaspeți
Groapa cu nisip
Întrebări frecvente
Reclamații
Contact
Începuturile
Manual de stil
Politicile noastre
Totul despre Wikipedia
Wikipediști
Ce este Wikipedia?
Ce nu este Wikipedia?
PDVN
Administratori
Administratori
Birocrați
Afișierul administratorilor
Candidați
Conținut de calitate
Articole de calitate
Propuneri
Imagini de calitate
Propuneri
Legături utile
Ajutor
Pagini de șters
Formate
Imagini
Portaluri
Proiecte
Sondaje
Pe această pagină puteți pune întrebări pe subiecte enciclopedice.
Altfel de mesaje vor fi șterse.
Pentru întrebări legate de Wikipedia, vă rugăm vedeți Wikipedia:Cafenea.
Adăugați o întrebare nouă
Comandă rapidă:
WP:O


Aspecte de conținut

  • Verificați mai întîi dacă aceeași întrebare nu a mai fost pusă o dată.
  • Sînt permise numai întrebările și comentariile legate direct de un subiect enciclopedic: științe, arte, tehnologie, medicină etc. Altfel de întrebări, anunțuri, interpelări etc. vor fi șterse pe loc.
  • Cei care dau răspunsurile sînt voluntari; adesea aceștia nu sînt specialiști în domeniile respective. Wikipedia nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile pe care le obțineți aici. Ca urmare, în special în chestiuni medicale sau juridice, dar și în alte domenii, dacă decideți să utilizați în vreun fel aceste informații o faceți pe propria răspundere.
  • Puteți de asemenea să răspundeți la întrebările puse de alții.

Aspecte tehnice

  • Pentru a introduce o întrebare nouă apăsați fie deasupra, unde scrie „Adăugați o întrebare nouă”, fie sus de tot unde scrie „modifică pagina”, caz în care introduceți întrebarea la sfîrșitul paginii cu titlul de secțiune scris în forma
==Cine a inventat stiloul?==
  • Dacă doriți să răspundeți la o întrebare apăsați pe „modifică” din dreptul secțiunii respective.
  • Atît în cazul întrebărilor cît și al răspunsurilor vă rugăm să vă semnați la sfîrșit, introducând patru tilde (~~~~), care vor fi transformate automat în semnătură, dată și oră.
  • Sînteți rugați să redactați textul într-un mod compatibil cu o enciclopedie: corect ortografic și gramatical, scris cu diacritice.
  • Alte detalii despre redactare găsiți la manualul de stil.

Altele


Arhive
Arhive

2008200920102011
2012201320142015


Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.Istorie - Barbarossa în rahat[modificare | modificare sursă]

Dimitrie Bogos[modificare | modificare sursă]

Aș vrea să știu cine a scris pagina de Wikipedia cu privire la bunicul meu Dimitrie Bogos, de asemenea aș vrea să știu care îi sunt sursele. Aș vrea să colaborez cu acea persoană sau persoane, am găsit cel puțin un lucru în pagina de Wikipedia consacrată lui, care mi se pare neconform cu realitatea. Sursa mea este cartea bunicului: La Răspântie, Moldova de la Nistru 1917-1918, prima ediție fiind tipărită în 1924, deci foarte aproape de evenimentele din 1917-1918 în Chișinău. În acest context, nu cred că el ar fi scris neadevăruri despre el, sau să fi uitat adevărul, dat fiind că evenimentele descrise erau foarte recente și toată lumea își aducea aminte de ele. Și anume: se spune în pagina de Wikipedia că a fost propus ca să faca parte din Sfatul Țării, ca delegat din partea Comisariatului Militar, dar că nu a fost validat. El scrie în cartea sa că a fost numit Șef de Stat Major al Comisariatului Militar imediat după Congresul acestuia din 20-26 octombrie 1917. Ca Șef de Stat Major începe organizarea Armatei și a birourilor Statului Major. Tot el publică întreaga listā a deputaților propuși pentru Sfatul Țării stabilită de biroul de organizare al acestuia, listă din care el nu face parte, listă care trebuie să fi luat ceva timp pentru a fi elaborată, iar biroul de organizare a Sfatului Țării a fost înființat tot după Congresul ostașilor din 20-26 octombrie 1917. Vreau să spun că el era deja Șef de Stat Major când listele abia se elaborau. Iar în 21 noiembrie 1917, când se face deschiderea Sfatului Țării și trebuia votat președintele acestuia, el este prezent cu armata în piața din fața clădirii Liceului nr. 3 de Băieți (unde se ținea aceast eveniment), pentru a păzi evenimentul de întreruperi și posibile agresări. Mulțumesc pentru atenție și răspunsul dumneavoastră. Cu stimă, Marina Negrilă

<cine a scris pagina de Wikipedia cu privire la bunicul meu Dimitrie Bogo> Wikipediștii (contribuitorii voluntari) au scris-o. Lista completă a autorilor articolului în cauză poate fi văzută în istoricul acestuia. Tot acolo puteți vedea contribuția fiecărui autor. Dacă doriți să discutați cu cineva dintre ei, o puteți face pe pagina de discuție a utilizatorului respectiv.
<care îi sunt sursele> Sursele de informație sunt indicate în secția „Referințe”.
<am găsit cel puțin un lucru în pagina de Wikipedia consacrată lui, care mi se pare neconform cu realitatea> Mai întîi de toate, Wikipedia nu descrie realitatea, ci realitatea documentată. Dacă ceva nu este susținut de surse [credibile] de informație, acest „ceva” trebuie șters sau marcat cu {{nc}}. Dacă sursele conțin informații contradictorii, atunci pentru a păstra neutralitatea trebuiesc reflectate mai multe puncte de vedere. Dacă aveți informații care nu sunt reflectate în articol, îl puteți completa chiar Dvs., cu indicarea surselor, paginilor, citatelor etc.
<nu cred că el ar fi scris neadevăruri despre el, sau să fi uitat adevărul> Sursele autobiografice nu sunt independente și nu întotdeauna sunt obiective.
P.S.: Tot ce am scris mai sus este doar o opinie personală, care poate să nu corespundă cu politica oficială a proiectului și/sau cu opiniile altor wikipediști. --Vitalie Ciubotaru (discuție) 25 iunie 2015 05:45 (EEST)

Traducere Revista presei[modificare | modificare sursă]

Cum se traduce „revista presei” în engleză? Mulțumesc. —  Ark25  (discuție) 2 iulie 2015 03:11 (EEST)

press review --Miehs (discuție) 2 iulie 2015 08:14 (EEST)

Word 2013[modificare | modificare sursă]

Costă ceva să îmi descarc Word 2013 de aici? --Biolongvistul () 13 iulie 2015 18:49 (EEST)

Să descarci probabil nu, dar după instalare îți vor cere cu siguranță licența, care costă. --Mihai (discuție) 30 iulie 2015 19:22 (EEST)

Docent[modificare | modificare sursă]

Știe cineva ce rang avea în 1925 un docent în istorie? --Mihai (discuție) 30 iulie 2015 19:21 (EEST)

Profesor liber ? Asta înseamnă suplinitor sau...?--Strainu (دسستي‎)  30 iulie 2015 21:04 (EEST)
Aveam bănuiala că raportat la circumstanțele actuale era un deținător de doctorat cu un post de conferențiar, mă interesa ptr. articolul Constantin C. Giurescu, ptr. că în Dicționarul istoriografiei române se precizează 2 ani, unul ptr. doctorat în litere, și unul pentru titlul de docent în istorie. Dar până la urmă își descrie chiar el situația într-o polemică cu Iorga, care se găsește pe dacoromanica. --Mihai (discuție) 2 august 2015 02:47 (EEST)

Windows 10[modificare | modificare sursă]

Am primit update din prima zi (29 iulie). Am remarcat imediat, cu neplăcere, că opțiunea de a utiliza alt browser decât Edge este bine ascunsă. Astăzi Mozilla a reacționat cu o scrisoare deschisă către Microsoft. Opinii? -- Victor Blacus (discuție) 31 iulie 2015 15:52 (EEST)

Hmm, eu am pe Windows 10 și Firefox și Chrome, Edge l-am apelat doar din curiozitate. Tgeorgescu (discuție) 31 iulie 2015 22:54 (EEST)
Și eu la fel. Între timp am constatat și alte mizerii. Fonturile din browser nu se pot configura; opțiunea există, dar nu e activată. Aflu că asta se întâmplă în versiunea preview, numai că mie mi-au strecurat-o ca upgrade. Dar când există Google, cine are nevoie de Edge și Bing? Deocamdată am spațiu pe disc, așa că las Windows acolo și lucrez mai departe cu Linux -- Victor Blacus (discuție) 31 iulie 2015 23:06 (EEST)
Versiunea 10240 e versiunea RTM. La Windows 10 nu există versiune finală. Tgeorgescu (discuție) 1 august 2015 04:29 (EEST)