Wikipedia:Oracol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia!
Contact
Ambasadă (Embassy)
Cafenea
Oracol
Carte de oaspeți
Groapa cu nisip
Întrebări frecvente
Reclamații
Contact
Începuturile
Manual de stil
Politicile noastre
Totul despre Wikipedia
Wikipediști
Ce este Wikipedia?
Ce nu este Wikipedia?
PDVN
Administratori
Administratori
Birocrați
Afișierul administratorilor
Candidați
Conținut de calitate
Articole de calitate
Propuneri
Imagini de calitate
Propuneri
Legături utile
Ajutor
Anunțuri
Pagini de șters
Sfatul Bătrânilor
Formate
Imagini
Portaluri
Proiecte
Sondaje
Pe această pagină puteți pune întrebări pe subiecte enciclopedice.
Altfel de mesaje vor fi șterse.
Pentru întrebări legate de Wikipedia, vă rugăm vedeți Wikipedia:Cafenea.
Adăugați o întrebare nouă
Comandă rapidă:
WP:O


Aspecte de conținut

 • Verificați mai întîi dacă aceeași întrebare nu a mai fost pusă o dată.
 • Sînt permise numai întrebările și comentariile legate direct de un subiect enciclopedic: științe, arte, tehnologie, medicină etc. Altfel de întrebări, anunțuri, interpelări etc. vor fi șterse pe loc.
 • Cei care dau răspunsurile sînt voluntari; adesea aceștia nu sînt specialiști în domeniile respective. Wikipedia nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile pe care le obțineți aici. Ca urmare, în special în chestiuni medicale sau juridice, dar și în alte domenii, dacă decideți să utilizați în vreun fel aceste informații o faceți pe propria răspundere.
 • Puteți de asemenea să răspundeți la întrebările puse de alții.

Aspecte tehnice

 • Pentru a introduce o întrebare nouă apăsați fie deasupra, unde scrie „Adăugați o întrebare nouă”, fie sus de tot unde scrie „modifică pagina”, caz în care introduceți întrebarea la sfîrșitul paginii cu titlul de secțiune scris în forma
==Cine a inventat stiloul?==
 • Dacă doriți să răspundeți la o întrebare apăsați pe „modifică” din dreptul secțiunii respective.
 • Atît în cazul întrebărilor cît și al răspunsurilor vă rugăm să vă semnați la sfîrșit, introducând patru tilde (~~~~), care vor fi transformate automat în semnătură, dată și oră.
 • Sînteți rugați să redactați textul într-un mod compatibil cu o enciclopedie: corect ortografic și gramatical, scris cu diacritice.
 • Alte detalii despre redactare găsiți la manualul de stil.

Altele


Arhive
Arhive

2008200920102011
2012201320142015
2016


Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.Monumente din Vâlcea[modificare sursă]

Am două dileme privitoare la poze ale unor monumente istorice din Vâlcea:

 1. La Mănăstirea Hurezi, a fost clasat anul trecut Hambarul arhimandritului Ioan (VL-II-m-A-09894.10). Aș fi zis, judecând după ce am mai găsit pe net, că ar fi vorba de această clădire din curtea exterioară, însă planul de management al mănăstirii îl plasează în incinta principală, care ar trebuie să fie cea interioară, care conține biserica. Aș vrea să aflu care clădire găzduiește hambarul și dacă avem o imagine cu ea.
 2. Foișorul mănăstirii Cornet (Cod:LMI:VL-II-m-A-09947.02) este plasat în colțul de SE al incintei. Tot în partea de SE se află și această clădire, care însă ar fi mai degrabă arhondaricul, având în vedere lipsa altor clădiri de acest tip în incintă (precum și această fotografie, care pare a le prinde pe ambele). Aș vrea să confirm care din submonumente este reprezentat în acea imagine și eventual să găsesc o altă imagine liberă cu celălalt submonument, dar și cu tunelul feroviar, la rândul său monument istoric.

Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  2 iulie 2017 01:39 (EEST)

Nu are nimeni idee? Strainu (دسستي‎)  26 iulie 2017 13:24 (EEST)
De ce nu-ți descarci cărțile lui Nicolae Stoicescu? --Mihai (discuție) 21 august 2017 15:51 (EEST)
Te referi la Bibliografia localităților și monumentelor feudale din România. ca punct de pornire în a căuta alte surse? Din ce avem noi trecut la Nicolae Stoicescu nu mai văd altceva relevant.--Strainu (دسستي‎)  22 august 2017 20:52 (EEST)
Da, e la Dacoromanica, care va fi online 5 minute la următoarea lună plină în an bisect... :) Anyway, acolo se găsește un indiciu privitor la Cornet, dar nu direct. răspunsul. ât despre Hurezi, acolo bibliografia e amplă. Dacă ai nevoie de Stoicescu se poate trimite pe email, eu o descărcasem. --Mihai (discuție) 24 august 2017 06:43 (EEST)
L-am găsit pe scribd, mersi de sugestie!--Strainu (دسستي‎)  24 august 2017 23:29 (EEST)

Număr de angajați RATB 1999-2005[modificare sursă]

Mă poate ajuta cineva cu numărul de angajați în perioada asta? Am cam epuizat resursele online disponibile liber, dar știu că mai există site-uri care agregă informațiile de la Mfinanțe, dar nu am acces la ele și nici nu prea merită să-mi fac abonament doar pentru asta. Dacă are cineva acces, aș aprecia un pic de ajutor.--Strainu (دسستي‎)  21 august 2017 11:29 (EEST)

Diacritice[modificare sursă]

Există vreun program pentru diacritice pentru Chrome OS și pentru Android, care să fie asemănător celui de pe diacritice.ro (care este pentru Microsoft Windows), la care, de exemplu, ? Nu mă interesează programe cu comenzi de tip: sau -Nicolae Coman (discuție) 24 august 2017 06:05 (EEST)

Dispunerea de tastatură cu AltGr + a = ă este standardizată, vezi Wikipedia:Diacritice#Tipuri_de_tastaturi_rom.C3.A2ne.C8.99ti. Pe Chrome OS se numește "tastatură românească" (cealaltă dispunere fiind numită "tastatură românească standard") și din câte îmi dau seama este cea implicită când alegeți limba română. Pe Android nu știu nicio tastatură care să aibă AltGr. Personal folosesc SwiftKey de la Microsoft, care permite scrierea fără ridicarea degetului și are un motor de predicții foarte bun. Folosit numai cu limba română nu dă rateuri aproape niciodată.--Strainu (دسستي‎)  24 august 2017 23:28 (EEST)