Wikipedia:Oracol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia!
Contact
Ambasadă (Embassy)
Cafenea
Oracol
Carte de oaspeți
Groapa cu nisip
Întrebări frecvente
Reclamații
Contact
Începuturile
Manual de stil
Politicile noastre
Totul despre Wikipedia
Wikipediști
Ce este Wikipedia?
Ce nu este Wikipedia?
PDVN
Administratori
Administratori
Birocrați
Afișierul administratorilor
Candidați
Conținut de calitate
Articole de calitate
Propuneri
Imagini de calitate
Propuneri
Legături utile
Ajutor
Anunțuri
Pagini de șters
Sfatul Bătrânilor
Formate
Imagini
Portaluri
Proiecte
Sondaje
Pe această pagină puteți pune întrebări pe subiecte enciclopedice.
Altfel de mesaje vor fi șterse.
Pentru întrebări legate de Wikipedia, vă rugăm vedeți Wikipedia:Cafenea.
Adăugați o întrebare nouă
Comandă rapidă:
WP:O


Aspecte de conținut

 • Verificați mai întîi dacă aceeași întrebare nu a mai fost pusă o dată.
 • Sînt permise numai întrebările și comentariile legate direct de un subiect enciclopedic: științe, arte, tehnologie, medicină etc. Altfel de întrebări, anunțuri, interpelări etc. vor fi șterse pe loc.
 • Cei care dau răspunsurile sînt voluntari; adesea aceștia nu sînt specialiști în domeniile respective. Wikipedia nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile pe care le obțineți aici. Ca urmare, în special în chestiuni medicale sau juridice, dar și în alte domenii, dacă decideți să utilizați în vreun fel aceste informații o faceți pe propria răspundere.
 • Puteți de asemenea să răspundeți la întrebările puse de alții.

Aspecte tehnice

 • Pentru a introduce o întrebare nouă apăsați fie deasupra, unde scrie „Adăugați o întrebare nouă”, fie sus de tot unde scrie „modifică pagina”, caz în care introduceți întrebarea la sfîrșitul paginii cu titlul de secțiune scris în forma
==Cine a inventat stiloul?==
 • Dacă doriți să răspundeți la o întrebare apăsați pe „modifică” din dreptul secțiunii respective.
 • Atît în cazul întrebărilor cît și al răspunsurilor vă rugăm să vă semnați la sfîrșit, introducând patru tilde (~~~~), care vor fi transformate automat în semnătură, dată și oră.
 • Sînteți rugați să redactați textul într-un mod compatibil cu o enciclopedie: corect ortografic și gramatical, scris cu diacritice.
 • Alte detalii despre redactare găsiți la manualul de stil.

Altele


Arhive
Arhive

2008200920102011
2012201320142015
2016


Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.Regurgitație[modificare sursă]

Cum se numește iluzionistul care practică regurgitația? În engleză e regurgitator. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 28 noiembrie 2016 18:29 (EEST)

Monumente din Vâlcea[modificare sursă]

Am două dileme privitoare la poze ale unor monumente istorice din Vâlcea:

 1. La Mănăstirea Hurezi, a fost clasat anul trecut Hambarul arhimandritului Ioan (VL-II-m-A-09894.10). Aș fi zis, judecând după ce am mai găsit pe net, că ar fi vorba de această clădire din curtea exterioară, însă planul de management al mănăstirii îl plasează în incinta principală, care ar trebuie să fie cea interioară, care conține biserica. Aș vrea să aflu care clădire găzduiește hambarul și dacă avem o imagine cu ea.
 2. Foișorul mănăstirii Cornet (Cod:LMI:VL-II-m-A-09947.02) este plasat în colțul de SE al incintei. Tot în partea de SE se află și această clădire, care însă ar fi mai degrabă arhondaricul, având în vedere lipsa altor clădiri de acest tip în incintă (precum și această fotografie, care pare a le prinde pe ambele). Aș vrea să confirm care din submonumente este reprezentat în acea imagine și eventual să găsesc o altă imagine liberă cu celălalt submonument, dar și cu tunelul feroviar, la rândul său monument istoric.

Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  2 iulie 2017 01:39 (EEST)

Probleme cu rețeaua sau cu serverul Wikimedia?[modificare sursă]

De ce, când accesez paginile Wikipedia, în mod frecvent îmi apare imaginea "This site can't be reached"? Este necesară vreo setare proxy sau firewall? --Nicolae Coman (discuție) 5 iulie 2017 13:35 (EEST)