Wikipedia:Oracol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia!
Contact
Ambasadă (Embassy)
Cafenea
Oracol
Carte de oaspeți
Groapa cu nisip
Întrebări frecvente
Reclamații
Contact
Începuturile
Manual de stil
Politicile noastre
Totul despre Wikipedia
Wikipediști
Ce este Wikipedia?
Ce nu este Wikipedia?
PDVN
Administratori
Administratori
Birocrați
Afișierul administratorilor
Candidați
Conținut de calitate
Articole de calitate
Propuneri
Imagini de calitate
Propuneri
Legături utile
Ajutor
Pagini de șters
Formate
Imagini
Portaluri
Proiecte
Sondaje
Pe această pagină puteți pune întrebări pe subiecte enciclopedice.
Altfel de mesaje vor fi șterse.
Pentru întrebări legate de Wikipedia, vă rugăm vedeți Wikipedia:Cafenea.
Adăugați o întrebare nouă
Comandă rapidă:
WP:O


Aspecte de conținut

  • Verificați mai întîi dacă aceeași întrebare nu a mai fost pusă o dată.
  • Sînt permise numai întrebările și comentariile legate direct de un subiect enciclopedic: științe, arte, tehnologie, medicină etc. Altfel de întrebări, anunțuri, interpelări etc. vor fi șterse pe loc.
  • Cei care dau răspunsurile sînt voluntari; adesea aceștia nu sînt specialiști în domeniile respective. Wikipedia nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile pe care le obțineți aici. Ca urmare, în special în chestiuni medicale sau juridice, dar și în alte domenii, dacă decideți să utilizați în vreun fel aceste informații o faceți pe propria răspundere.
  • Puteți de asemenea să răspundeți la întrebările puse de alții.

Aspecte tehnice

  • Pentru a introduce o întrebare nouă apăsați fie deasupra, unde scrie „Adăugați o întrebare nouă”, fie sus de tot unde scrie „modifică pagina”, caz în care introduceți întrebarea la sfîrșitul paginii cu titlul de secțiune scris în forma
==Cine a inventat stiloul?==
  • Dacă doriți să răspundeți la o întrebare apăsați pe „modifică” din dreptul secțiunii respective.
  • Atît în cazul întrebărilor cît și al răspunsurilor vă rugăm să vă semnați la sfîrșit, introducând patru tilde (~~~~), care vor fi transformate automat în semnătură, dată și oră.
  • Sînteți rugați să redactați textul într-un mod compatibil cu o enciclopedie: corect ortografic și gramatical, scris cu diacritice.
  • Alte detalii despre redactare găsiți la manualul de stil.

Altele


Arhive
Arhive

2008200920102011
2012201320142015


Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.Istorie - Barbarossa în rahat[modificare sursă]

doresc sa recitesc un material despre legile si categoriile materialismului diaalectic[modificare sursă]

am audiat cursul de maetrialsim dialectic in anu 1963, la Instiuttul de Cultura Fizica (ICF), Buc., curs sustinut de prof. Florin Georgescu; acum la cca 80 de ani, dupa ce toata viata mea de prof. EFS si antrenro de inot am folosit informatiile, cunostintele capatate la acest curs (l-am absolvit cu nota 10, singurul 'zece' din 120 de colegi) simt ca acele informatii s-au generalizat in gandirea mea si le-as vrea recitite, reintelese pt a-mi reconsidera gandirea (la ultima consultatie, inaintea examenului profeorul mi-a retinut foaia A4 pe care eu schitasem legaturile dintre Legile si Categoriile dialecticii si cred ca de fapt atunci al obtinut acel zece, profesorul fiind incantat de schitza mea) Dar apeland la internet (asa cat ma pricep...) nu am regasit o expunerea care sa-mi satisfaca nevoia reinoirii de care vorbeam, motiov pt care ma adresez acum dv. cu speranta de a 'auzi' inca odata, dela 'sursa', o expunerea a esentei cuprinzatoare a dialectii 'mele dragi'.... prof. Mircea Olaru, Buc. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.26.62.87 (discuție • contribuții).

Vedeți dacă nu poate să vă ajute cineva de la: http://annals.ub-filosofie.ro/contact/. Cele bune, --Silenzio (discuție) 24 august 2015 03:11 (EEST)

Stanza în română?[modificare sursă]

Care e traducerea pentru en:stanza? Dicționarele online zic că ar fi Strofă, dar interwikiul mă trimite înapoi la en:strophe.--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2015 13:08 (EEST)

Stanță (https://dexonline.ro/definitie/stanta). --Haptokar (discuție) 25 septembrie 2015 13:11 (EEST)
(ce) Stanza și strophe sunt aproape sinonime: [1] — însă se dovedește că strophe este „(in modern poetry) any separate section or extended movement in a poem, distinguished from a stanza in that it does not follow a regularly repeated pattern.[2] (a patra definiție). Ca traducere, cred că stanza (en) e mai aproape de strofă (ro), iar strophe (en) ar trebui tradus altfel, însă nu știu cum. --Gutza DD+ 25 septembrie 2015 13:15 (EEST)
Vezi și definiția de la Encyclopaedia Britannica. Veți găsi acolo și care sunt diferențele față de strophe. Ca o concluzie, echivalentul pentru strofă este stanza, strophe fiind utilizat cu precădere doar în anumite situații. --Wintereu 25 septembrie 2015 16:40 (EEST)

Legal?[modificare sursă]

Este legal să îmi afișez în casă, pe perete, steagul unei alte țări decât România, dacă am chef? --86.125.235.113 (discuție) 27 septembrie 2015 14:16 (EEST)

Foarte mulți americani își „afișează” steagul unei alte țări decât România, mai exact pe acesta: Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii. Și nu numai în casă ci și în afara ei... --:) --Bătrânul (discuție) 27 septembrie 2015 15:28 (EEST)

Problemă de-a IV-a[modificare sursă]

Din manualul de matematică:

\overline{PCT} \times C = \overline{57C}

În manual, P era un pătrățel, C un cerculeț, iar T un triunghiuleț (și, evident, reprezentate una sub alta). A fost considerabil mai educativă decât au intenționat vreodată autorii. --Gutza DD+ 7 octombrie 2015 21:15 (EEST)

Mie îmi iese că nu are soluție. Greșesc undeva? — AdiJapan 8 octombrie 2015 07:28 (EEST)

Nu, au greșit ei în manual. Demonstrația faptului că nu are soluție a fost partea educativă. :) --Gutza DD+ 8 octombrie 2015 08:42 (EEST)