Sari la conținut

Wikipedia:Ghid

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Prima pagină   Înregistrare   Modificare   Formatare   Legături Wikipedia   Legături externe   Note   Pagini de discuții   Rețineți   Mai departe  
Acest articol face parte din
Ghidul Wikipedia
Conținut

Bun venit!
Introducere
Înregistrare
Modificare
Formatare
Legături Wikipedia
Legături externe
Referințe și note
Pagini de discuție
Rețineți
Mai departe

Vezi și...

WikiAjutor

E ușor să editezi Wikipedia

Bun venit la Ghidul Wikipedia! Acesta este destinat utilizatorilor care au citit deja despre Wikipedia la pagina de bun venit și sunt pregătiți să înceapă colaborarea la acest proiect. Paginile acestui ghid ajută la obținerea cunoștințelor de bază de care e nevoie pentru a deveni un bun wikipedist. Pentru un ghid practic puteți parcurge Wikipedia:Asistent pentru a crea articole.

Paginile acestui ghid tratează câte o caracteristică a Wikipediei, de exemplu stilul folosit, informații despre conținut, informații legate de comunitatea Wikipedia sau politici și îndrumări adoptate la Wikipedia.

Rețineți că acesta este un ghid, nu o pagină de politică definitivă și nici un manual vast de utilizare. Dacă doriți mai multe detalii, pe tot parcursul acestui ghid veți întâlni legături wiki către alte articole (pagini) din Wikipedia. Acele articole pot conține mai multe informații despre subiectele tratate. Dacă doriți să le citiți în paralel cu acest ghid este recomandat să le accesați într-o fereastră distinctă.

Veți întâlni și legături către pagini de teste (numite „cutii cu nisip”); acolo puteți exersa cele învățate. Încercați și experimentați diverse variante. Nimeni nu se va supăra dacă greșiți un experiment în aceste zone de exercițiu, așa că puteți testa toate funcționalitățile de care dispune Wikipedia.

Notă: Acest ghid presupune că folosiți pentru pagini aspectul standard. Dacă însă sunteți autentificat și v-ați modificat preferințele, poziția pe ecran a legăturilor s-ar putea să fie modificată.

Sunteți gata? Bine, să începem cu pagina despre înregistrare!

Aveți deja cont? Sunteți gata să modificați o pagină!