Wikipedia:Ghid (Modificare)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
  Prima pagină   Înregistrare   Spații de nume   Modificare   Formatare   Legături Wikipedia   Legături externe   Vezi și   Pagini de discuții   Rețineți   Încheiere  
Acest articol face parte din
Ghidul Wikipedia
Conținut

Prima pagină
Înregistrare
Spații de nume
Modificare
Formatare
Legături Wikipedia
Legături externe
Legături Vezi și
Pagini de discuție
Rețineți
Încheiere

Vezi și...

WikiAjutor

Aceasta este caracteristica wiki primară: Modifică această pagină! Cu excepția câtorva pagini protejate, fiecare pagină wiki conține o legătură numită "modifică pagina". Această legătură face exact ce indică numele său: vă permite să contribuiți la pagina în care vă aflați. Siturile de acest gen, unde oricine poate edita orice, sunt cunoscute drept wiki-uri. Încercați aceasta în cutia cu nisip, iar apoi apăsați pe legătura "modifică pagina". Veți vedea codul wiki al acestei pagini. Adăugați ceva distractiv sau interesant precum: "M-am dus să tai un copac!" și salvați modificările pentru a vedea efectul modificărilor făcute. Mai multe detalii sunt disponibile la Wikipedia:Cum să modifici o pagină.

Arată previzualizare[modificare sursă]

O necesitate este folosirea opțiunilor de Arată previzualizare și Previzualizare rapidă. Modificați în cutia cu nisip, apoi apăsați pe butonul Previzualizare în loc de a Salva pagina. Această vă afișează aspectul paginii după salvarea contribuțiilor dumneavoastră. Cu toții greșim. Această caracteristică vă permite să vă verificați modificările. Folosind Arată previzualizare înainte de a salva puteți și testarea capacitățile formatelor și altele fără a încărca istoricul paginii. Nu uitați, însă, să salvați modificările după previzualizare!

Descriere modificări[modificare sursă]

Înainte de apăsa butonul de Salvează, este de preferat să introduceți o descriere sumară a modificărilor făcute în cutia "Descriere modificări" aflată între spațiul de modificare, butoanele de salvare și previzualizare. Această abilitate poate fi extrem de folositoare; de exemplu, dacă introduceți "typo" ceilalți vor ști că ați făcut o corectură minoră de punctuație sau altă natură.

Jucați-vă în groapa cu nisip dacă doriți, iar apoi continuați cu ghidul.

Continuați citirea ghidului.