Wikipedia:Cafenea/Arhivă/2012/septembrie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Arhiva Cafenelei
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite.
Dacă doriți să continuați aici o discuție arhivată, copiați fragmentul care vă interesează, introduceți-l la sfârșitul paginii Wikipedia:Cafenea și scrieți mesajul acolo.

Wiki Loves Monuments 2012[modificare sursă]

După cum știți, și anul acesta organizăm concursul foto Wiki Loves Monuments. Anul trecut am strâns peste 5800 de imagini (din păcate unele au fost pierdute pe altarul "freedom of panorama"). Aș vrea să vă invit pe toți să ne ajutați să depășim recordul de anul trecut. Regulile sunt simple: folosiți formularul specializat și nu uitați să treceți codul LMI. Mai simplu, pentru monumentele care nu au imagine, puteți apăsa direct pe imaginea cu + din listă.

Premiile de anul acesta sunt ceva mai mari, dar în continuare nu spectaculoase (acceptăm în continuare sponsori :P). Vă stau la dispoziție pentru orice fel de întrebări.--Strainu (دسستي‎)  1 septembrie 2012 00:09 (EEST)

Am o simplă întrebare, de ce concursul Wiki Loves Monuments 2012 nu este valabil și pentru monumentele din Republica Moldova?--AlternoBreak(discuție) 2 septembrie 2012 13:33 (EEST)
Pentru că nu a fost nimeni care să organizeze :) Ne-am gândit la un moment dat la posibilitatea de a organiza concursul și în RM, dar nici eu nici Nicubunu nu știm nimic despre legislația în domeniul monumentelor din Republica Moldova: nu știm dacă există o listă oficială de monumente, după modelul LMI, nu știm dacă o eventuală listă poate fi folosită fără aprobarea guvernului (de ex Ungaria nu participă pentru că nu a obținut aprobarea), nu știm dacă există un ID unic care să identifice monumentele, nu suntem familiarizați cu legislația în domeniul dreptului de autor din Moldova etc.
Dacă e cineva interesat să organizeze la anul, vă putem ajuta cu sfaturi, rulat de roboți etc.--Strainu (دسستي‎)  2 septembrie 2012 13:47 (EEST)
Ok, văd cum stă treaba al mine-n țară și dacă ceva, o să încercăm să-l organizăm la anul.--AlternoBreak(discuție) 2 septembrie 2012 14:13 (EEST)
Sunt și eu curios. Monumentele la noi sunt promovate numai cu buldozerul la vale. //  Gikü  vorbe  fapte  duminică, 2 septembrie 2012 21:17 (EEST)
Gikule te referi la monumentele cu stalin sau la țeava tancurilor îndreptate spre România?_florin DF 3 septembrie 2012 09:56 (EEST)
Mă refer la clădirile mai vechi care sunt înlocuite pe neașteptate cu bucurii de genul „Leogrand Convention Center”. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 3 septembrie 2012 21:07 (EEST)
„Extras” din Expertul de încărcare, pasul Eliberarea drepturilor:
Acest fișier este realizate de mine.

mwe-upwiz-source-ownwork-assert-cc-by-sa-3.0-ro: Parse error at position 263 in input: Eu, $2, titularul drepturilor de autor ale {{PLURAL:$1|acestei lucrări|acestor lucrări}}, ofer oricui dreptul irevocabil de a folosi {{PLURAL:$1|această lucrare|aceste lucrări}} sub licența Creative Commons Atribuire-Distribuire-în-condiții-identice 3.0 România ([ $3 textul juridic])
 Daniel  Mesaj  2 septembrie 2012 23:52 (EEST)
Traduse automat? Eroarea apare și pentru mesajele specifice țărilor, ex: [1]  Daniel  Mesaj  2 septembrie 2012 23:56 (EEST)
Mulțumesc pentru observație. Am rezolvat dezacordul din primul mesaj. La al doilea nu-mi dau seama care e eroarea - caracterul 263 e paranteza de după România. Ai vreo idee?--Strainu (دسستي‎)  3 septembrie 2012 11:40 (EEST)
Eroarea era spațiul dintre „[” și „$3”. Am corectat eu peste tot. Sper să vină și commit-ul cât mai repede.  Daniel  Mesaj  3 septembrie 2012 16:59 (EEST)
S-a rezolvat cu eroarea de parsare, a rămas dezacordul pentru update-ul manual de mâine. Mersi de ajutor.--Strainu (دسستي‎)  3 septembrie 2012 19:10 (EEST)
O idee bună ar fi și scoaterea categoriei Historical monuments in Romania din Expert.
De asemenea, la încărcarea multiplă ar fi bine să poată fi copiat automat și codul LMI. Asta însă nu știu dacă o poți face tu prin editorul de campanii.  Daniel  Mesaj  4 septembrie 2012 12:35 (EEST)
Scuze de răspunsul târziu, nu am observat mesajul. Pot să scot categoria din expert, dar nu e o idee bună deoarece în acest caz imaginile care nu au o altă categorie vor apărea ca necategorizate, deși ele vor fi incluse în categoria județului. Am pus un bug pe chestia asta, dar mai mult ca sigur nu se va rezolva anul ăsta. Ca workaround, dacă există deja o categorie la commons, poți adăuga la url &categories=Numele_categoriei și va fi exclusă categoria implicită, fiind folosită cea explicit menționată.
În ceea ce privește copierea codului LMI, ea se face din câte știu dacă încarci din listă. Dacă nu, poți adăuga în URL &id=CODUL_LMI și codul va fi folosit la toate încărcările. Comportamentul nu poate fi modificat din campanie.--Strainu (دسستي‎)  9 septembrie 2012 17:49 (EEST)

Premii suplimentare[modificare sursă]

Anul acesta Europeana va da un premii pentru poze cu clădiri ale GLAM-urilor (galerii, biblioteci, arhive și muzee) care sunt și monumente istorice. Dacă vă interesează să participați, includeți-vă pozele în commons:Category:GLAM images from Wiki Loves Monuments 2012--Strainu (دسستي‎)  9 septembrie 2012 17:49 (EEST)

Concursul de scriere[modificare sursă]

Eu zic să-l facem între 15 septembrie și 15 octombrie, iar punctarea până pe 31 octombrie (că tot am ratat 1 septembrie). //  Gikü  vorbe  fapte  duminică, 2 septembrie 2012 08:05 (EEST)

I'm back. Începem de pe 5 cu concursul.— Ionutzmovie discută 3 septembrie 2012 10:46 (EEST)
Eu aș zice să înceapă în octombrie, ca să nu distragem atenția de la WikiLovesMonuments. Răzvan Socol mesaj 3 septembrie 2012 12:52 (EEST)

Page Curation[modificare sursă]

Am tot butonat prin wikipedia en și am găsit funcția Page Curation,[2] vreau să știu dacă este valabilă și pe ro wp? ~ Goldask2

E în varianta de pre-release. Citiți secțiunea Status din pagina indicată.  Daniel  Mesaj  3 septembrie 2012 21:29 (EEST)

Caseta „Om de știință”[modificare sursă]

Când omul de știință este o femeie, cum schimbăm în casetă câmpurile: Născut/Născută, Decedat/Decedată, Conducător de doctorat/Conducătoare de doctorat, Cunoscut pentru/Cunoscută pentru, și, în special, Soție/Soț, pentru a nu crea confuzii ?--Pocor (discuție) 3 septembrie 2012 22:37 (EEST)

Se poate introduce parametrul f în format care atunci când este completat să afișeze Născută, Decedată etc. în loc de Născut, Decedat etc.. Ex:

{{#if:{{f|}}|Născută|Născut}}

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Luciandrei (discuție • contribuții).

Cred că vrei să zici

{{#if:{{{f|}}}|Născută|Născut}}

(cu 3 paranteze, altfel e format în loc de parametru)--Strainu (دسستي‎)  4 septembrie 2012 10:23 (EEST)

Înteleg da' nu pricep cum sa modific formatul !!! Este mult peste competentele mele ! --Pocor (discuție) 4 septembrie 2012 12:03 (EEST)
Am refăcut modificarea ta de la format, iar pentru a vedea cum funcționează vezi: sub parametrul nume am introdus parametrul f =Da.--MSClaudiu (discuție) 4 septembrie 2012 12:13 (EEST)
Multam fain, m-am luminat deodata !! --Pocor (discuție) 4 septembrie 2012 14:21 (EEST)

Casetă de navigare simplă[modificare sursă]

Întrebare pentru specialiștii formatelor: Formatul "Casetă de navigare simplă" poate afișa doar un număr limitat de linii (25 ?). Am creat această casetă de navigare și, surpriză !, ultimele linii nu se afișează. Mă poate ajuta cineva ? Mulțumesc! --Pocor (discuție) 4 septembrie 2012 18:10 (EEST)

Da, există o astfel de limită. În schimb, nu văd utilitatea unui astfel de format — ar deveni inutil de mare. Poate ar fi mai bine cu o listă?
Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că Wikipedia nu este doar un catalog. Listele nu pot fi pur și simplu doar înșiruiri de nume.Sebimesaj 4 septembrie 2012 18:21 (EEST)
Mulțumesc! --Pocor (discuție) 4 septembrie 2012 18:38 (EEST)

Ștergere fișiere[modificare sursă]

Propun ștergerea următoarelor fișiere: Fișier:Burzum logo.jpg, Fișier:Burzumlogodemoii.gif, Fișier:BurzumLogo.png și Fișier:Burzum2010.svg. Nici unul dintre ele nu e folosit pe nici o pagină (și foarte probabil nici nu va fi vreodată) așa că nu le văd rostul. E1nh3rjar (discuție) 5 septembrie 2012 20:03 (EEST)

Fișierele respective se află la Wikimedia Commons, o bibliotecă de fișiere comună tuturor proiectelor Wikimedia. Dacă doriți puteți cere ștergerea lor acolo, folosind legătura "Nominate for deletion" din meniul din stânga. Dar după cum puteți vedea în paginile fișierelor, ele sunt folosite în alte proiecte în afară de ro.wp, deci cel mai probabil nu vor fi șterse.--Strainu (دسستي‎)  5 septembrie 2012 22:02 (EEST)
Da aveți dreptate, nu observasem. E1nh3rjar (discuție) 5 septembrie 2012 22:47 (EEST)

Florin Dobrei[modificare sursă]

Autorul Florin Dobrei este introdus ca sursa la o gramada de articole despre biserici din Romania, eu am vazut la cele din Hunedoara. Textele sunt introduse de catre utilizatorul Tetcu care este foarte prolific in introducerea lor ceea ce demonstreaza ca ar fi luate in sistem Copy-Paste. Pentru a putea vedea ca textele sunt ok ar trebui ca domnul Tetcu sa prezinte un scan al unei pagini, de exemplu pag.nr.46 sa vedem daca nu violeaza drepturile de autor. In mod normal d-ul Tetcu ar trebui sa reformuleze textele pentru a le oferi in mod liber wikipediei. Eu nu cred ca acest lucru se intampla. Rog un admin sa verifice sursele textelor introduse de d-ul Tetcu. In mod clar, la articolul Hațeg unde am pus eu o eticheta, utilizatorul nostru a dat copy - paste pe textele de la medievistica.ro. Asybaris aport 5 septembrie 2012 21:46 (EEST)

WP:BC zice că nu dl. Țetcu trebuie să prezinte un scan al unei pagini, ci dvs. trebuie să faceți acest lucru dacă doriți să îl acuzați de încălcarea drepturilor de autor, altfel se poate plânge de atacuri la persoană.--Strainu (دسستي‎)  5 septembrie 2012 22:01 (EEST)
P.S. Vă rog eu, nu începeți ca NeaNita cu "rog un administrator" pentru fiecare chestie pe care nu puteți sau nu vreți s-o faceți. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  5 septembrie 2012 22:03 (EEST)

Pentru ca să nu-și mai zdrobească creierașii, textele sunt folosite cu acordul autorului, bunul meu prieten și consilierul cultural al Episcopiei Hunedoarei, care la rândul lui a folosit în cartea respectivă pozele mele cu bisericile de lemn hunedorene, chiar dacă nu erau pe gustul lui Stoica. Nu pot fi luate cu copy - paste, pentru că nu apar pe internet nicăieri. În rest pentru unul care ia cu copy - paste pe rupte texte și pozele altora și apoi e mare autor de articole și mai are și tupeul să comenteze și să instige (ocupația lui preferată), asta ține de grosimea obrazului sau de patologic. De fapt a recunoscut că a avut probleme de sănătate. Deci, multă sănătate și cât mai mult repaus. Și să fie liniștit, mai sunt vreo 10 articole la care sunt încărcate deja pozele, apoi prezența mea aici va înceta, astfel de oameni îmi provoacă silă.--Țetcu Mircea Rareș 5 septembrie 2012 22:08 (EEST)

Eu am demonstrat acolo unde am putut, nu am soft ptr cautare de texte plagiate. Am demonstrat la medievistica. Daca acolo s-a intamplat este normal sa extind banuiala pe tot textul. Daca nu doriti sa protejati wikipedia de frecusuri, e treaba voastra, a mea nu este. Eu am semnalat si chiar daca dul tetcu m-a facut marlan la articolul Biserica fortificată din Valchid in mod cu totul gratuit fara a fi cumva ... banuit ... de vreun atac la persoana mea, eu nu ma supar daca onorabilul si distinsul utilizator ma va mai ataca de vreo mie de ori de acu incolo. Asa ca lasati asa ca se va umple ro.wiki cu tot felul de copy-paste -uri pe care nu le va mai putea cineva vreodata rezolva. Vine el Tetcu spre dimineata... Asybaris aport 5 septembrie 2012 22:10 (EEST)
Dupa cum am presupus, textele sunt copiate identic, cum recunoaste mai sus distinsul. Treaba este ca domnia sa nu intelege ca el nu scrie la el in debaraua de langa hazna, ci scrie intr-o enciclopedie globala supusa unor reguli de care-l doare exact in partile lui insensibile. Acordul dului Florin Dobrei trebuie sa ajunga la wikipedia, asa cum orice admin stie. Sa vedem cine o va cere distinsului Tectu. Asybaris aport 5 septembrie 2012 22:17 (EEST)

Domnule Țetcu, în acest caz ar fi mai bine pentru toată lumea să urmați instrucțiunile de la Wikipedia:Drepturi de autor#Autorii_care_doresc_s.C4.83_ofere_materiale_Wikipediei. Din câte observ [3] aici, dl. Dobrei are o adresă de email, deci nu ar fi foarte complicat să trimită un email la info-ro@wikipedia.org . Odată trimis, lăsați-mi un mesaj în pagina de discuții și voi avea grijă să vă comunic numărul de înregistrare cât de rapid posibil. Vă rog de asemenea să vă abțineți de la a șterge eventuale taguri {{copyvio}} din articole până la lămurirea situației.

Asybaris, vă rog să țineți cont că mie nu mi-e clar care sunt paginile afectate. Dacă aveți convingerea că un articol e copiat, vă rog să-l marcați în consecință.--Strainu (دسستي‎)  6 septembrie 2012 00:31 (EEST)

Eu nu trebuie să îi dovedesc lui Stoica absolut nimic, pentru că acest individ nu face altceva decât singurul lucru la care se pricepe: hărțuiește. Dacă vrea să dialogheze cu cineva, cred cu tărie, cum am mai spus-o, că are nevoie de cineva de o cu totul altă specialitate (profesie). Eu cu acest individ nu am ce să dialoghez, pentru că e un dialog al surzilor, nu am ce să-i dovedesc, nu îi pot recunoaște nici un fel de autoritate (administrativă nu e cazul, intelectuală nici atât); dacă sunt probleme cu orice articol există aici administratori, votați de comunitate și care, indiferent de simpatii sau antipatii, inerente, sau dovedit întotdeauna oameni echilibrați. Iar dacă individul avea obraz, înțelegea demult că atunci când ai un conflict cu cineva, e mai elegant să îl eviți, decât să îl provoci. Dacă are o problemă se putea rezolva ca între bărbați, dacă chiar nu se poate abține; cu unul care te hărțuiește din spatele unui calculator și își maschează complexele din viața reală, nu ai ce să faci. Fiecare face pe lumea asta cât îl ajută mintea. Sunt un om răbdător, dar nu și prost și nici umil. Deocamdată mă abțin, ca sa nu se repete circul fără bani, dar nu mă voi abține la infinit, pentru că individul ăsta provoacă permanet (vezi și ieri comentariul de la modificarea de la Transalpina; lucruri care în aparență nu sunt cine știe ce, dar care urmăresc exact asta: să irite și să jignească). Iar când nu mă voi mai putea abține, toți cei care l-au tolerat din indiferență sau lehamite, vor avea ce vedea. Pentru Strainu: pentru că ai intervenit aici cu bună credință, o să-l rog pe Florin să îți trimită mailul dorit. Reiterez că în afara pozelor încărcate, astea sunt ultimele articole, inclusiv cu texte ale lui Florin Dobrei. Nu poți să dăruiești ceva, cuiva, dacă nu dorește. Să mai auzim și de bine, vorba cuiva de aici.--Țetcu Mircea Rareș 6 septembrie 2012 08:23 (EEST)
P.S. Iar de la medievistica sunt preluate exact cinci rânduri, cu indicația locului de unde sunt preluate, căci altfel putea să le caute mult și bine; și pentru alea voi aduce acordul sau le voi scoate. Zecile lui de pasaje copiate nu le-a văzut nimeni, pentru că la târlă se scrie enciclopedic, nu ca la hazna, și Stoica e o celebritate în scrisul enciclopedic, nu mai trebuie verificat, e o autoritate în domeniu, numai bun să verifice el pe alții--Țetcu Mircea Rareș 6 septembrie 2012 08:46 (EEST).
Strainu: Vezi aici. Sunt mult prea multe, eu nu-l urmaresc pe distinsul inca o data. S-o faca cine vrea si sa puna etichete. Cel mai bine ar fi ca domnul Florin Dobrei sa dea acceptul prin mail si atunci nu mai e nevoie de cautare si etichetare. Asybaris aport 6 septembrie 2012 09:54 (EEST)
Mai este inca o problema, dupa mine, tinand cont de dezinvoltura cu care a copiat textele de la prietenul lui, eu cred ca acelasi lucru se intampla si cu celelalte surse pe care le indica pe la articolele cu biserici din lemn. Desigur este de verificat si acest fapt. Cred insa ca de aceasta data nu va mai recunoaste asa usor plagiatul. Eu nu-mi mai bat capul cu asa ceva. Toate cele bune. Asybaris aport 6 septembrie 2012 10:04 (EEST)
Welcome, am intrat in normalitate. Multumiri dului Florin Dobrei si dului Tetcu pentru informatiile aduse articolelor cu biserici din lemn hunedorene si nu numai. Asybaris aport 7 septembrie 2012 12:29 (EEST)

Request for Comment: Legal Fees Assistance Program[modificare sursă]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize for addressing you in English. I would be grateful if you could translate this message into your language.

The Wikimedia Foundation is conducting a request for comment on a proposed program that could provide legal assistance to users in specific support roles who are named in a legal complaint as a defendant because of those roles. We wanted to be sure that your community was aware of this discussion and would have a chance to participate in that discussion.

If this page is not the best place to publicize this request for comment, please help spread the word to those who may be interested in participating. (If you'd like to help translating the "request for comment", program policy or other pages into your language and don't know how the translation system works, please come by my user talk page at m:User talk:Mdennis (WMF). I'll be happy to assist or to connect you with a volunteer who can assist.)

Thank you! --Mdennis (WMF)6 septembrie 2012 05:10 (EEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Întâlnirea comunităților din centrul și estul Europei, Belgrad, 13-14 octombrie[modificare sursă]

Salut,

S-au deschis înscrierile pentru conferința Wikimedia CEE de la Belgrad din octombrie. Organizatorii promit să ofere finanțare pentru 2 oameni de la fiecare comunitate și sugerau (în lipsa unei organizații locale) să fie aleși de comunitate. Programul e disponibil aici, iar înscrierile s-ar face la http://en.amiando.com/cee2012 cu codul wmceem2012. So, cine e interesat să meargă?--Strainu (دسستي‎)  9 septembrie 2012 00:13 (EEST)

Dear collegues, we would like to send you a reminder that the Wikimedia CEE Meeting 2012 will be held in Belgrade in less than a month. The registration for the event is open and expires by 23:59 on 23 September 2012. If you have already appointed two delegates that will represent the community of your country, please make sure that they've registered for the conference. If not, please put efforts to do it quickly. We really need information about the preferences of all delegates in order to book flights and accommodation on time. See you soon in Belgrade.--MikyM (discuție) 18 septembrie 2012 22:52 (EEST)

Mikhaylovsk[modificare sursă]

După regulile de transliterare din limba română, Mikhaylovsk nu ar trebui să fie, de fapt, Mihailovsk? --Miehs (discuție) 9 septembrie 2012 15:08 (EEST)

Rezolvat Rezolvat --Bătrânul (discuție) 10 septembrie 2012 11:24 (EEST)

Țetcu Mircea Rareș -contact[modificare sursă]

Aș vrea să mă contacteze pe mail că altfel nu înțeleg ce e pe aici. Vreau să-i donez vreo 2-3 imagini de la un baraj , în faza de execuție -1985-1986 sau să-mi explicați cum să procedez Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Micutu204 (discuție • contribuții).

Scrieți-i pe pagina lui de discuții: Discuție Utilizator:Țetcu Mircea Rareș --Bătrânul (discuție) 10 septembrie 2012 11:26 (EEST)

Wikidata is getting close to a first roll-out[modificare sursă]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

  1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
  2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
  3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 10 septembrie 2012 16:35 (EEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Notabilitate șefi de diverse bresle medicale[modificare sursă]

Aș dori să discutăm despre notabilitatea unor șefi ale unor "Societăți de [orice specialitate medicală]". L-am găsit azi pe Adrian Covic, dar mai știu câteva articole de genul ăsta, bineînțeles scrise sub formă de CV. Merită sau nu păstrate?--Strainu (دسستي‎)  12 septembrie 2012 00:34 (EEST)

Deși cred că oamenii de știință în general merită să fie menționați aici, ar fi nevoie de a stabili anumite criterii de includere, poate numărul publicărilor sau alte îzbânzi de importanță în domeniu?  Remigiu  discută  13 septembrie 2012 02:03 (EEST)
De pe altă parte, bună seara după o perioadă de absență lungă, sper că v-a fost dor de mine :)  Remigiu  discută  13 septembrie 2012 02:03 (EEST)
Bun venit înapoi, Remigiu. În ce privește subiectul discuției, nu cred că ar trebui vreo astfel de persoană considerată notabilă a priori. Criteriul general ar trebui să fie cel care ne îndrumă. —Andreidiscuţie 13 septembrie 2012 11:14 (EEST)

Concurs de scriere[modificare sursă]

Există o listă a articolelor eligibile? Dacă nu, cum putem vedea care articole sunt eligibile? Stancosty (discuție) 15 septembrie 2012 19:52 (EEST)

Fiecare articol este eligibil. Puteți începe articolul acum sau extinde articolul existent să fie de zece ori mai lung decât este acum, acestea sunt criterii, pe scurt.  Remigiu  discută  15 septembrie 2012 20:17 (EEST)

Nu mă refeream la eventuale articole ale mele, ci ale altora, pe care, eventual, să le promovez. Pentru asta, ar trebui să știu care se califică Stancosty (discuție) 15 septembrie 2012 21:19 (EEST)

Articolele nominalizate sunt listate la Wikipedia:Concurs de scriere.  Remigiu  discută  15 septembrie 2012 21:28 (EEST)

Liste ale monumentelor istorice[modificare sursă]

La listele monumentelor istorice nu se poate aduce o îmbunătățire prin creearea unei scurtături pentru adăugarea pozelor în liste? Ceva de genul cum s-a făcut pentru încărcarea pozelor în commons. Multe bunuri istorice au fotografii în Commons dar e foarte greoi să complezi lista cu fotografii prin metoda clasică.--Bogdan29roman (discuție) 16 septembrie 2012 11:26 (EEST)

Nu e chiar banal de făcut asta, dar probabil nici imposibil. De ce considerați că e mai greu de completat lista decât un infobox oarecare dintr-un articol?--Strainu (دسستي‎)  16 septembrie 2012 21:56 (EEST)

Eu am dat o părere, nu mă pricep la informatică, nu știu cât de greu sau de ușor e. De completat lista e destul de greu, lista e lungă, apoi trebuie căutate pozele în commons sau încărcate. Am încercat să nu las nici un obiectiv istoric din Roman neacoperit și am văzut că e aproape imposibil, spre unele bunuri istorice e greoi accesul, sunt în părăsire, îngrădite și sufocate de vegetație spontană, în renovare, altele pur și simplu nu mai există, de exemplu: Cetatea Mușatină a Romanului.--Bogdan29roman (discuție) 17 septembrie 2012 15:38 (EEST)

Da, cam asta e situația peste tot. Eu credeam că doriți o metodă să încărcați o imagine pe care ați găsit-o deja la Commons în listă. Dacă e vorba de încărcare automată, în acest moment Strainubot adaugă imagini de pe commons în liste, doar că atunci când sunt mai multe imagini de la un monument și niciuna nu este imagine de calitate, alegerea este aleatorie. Rezultatele sunt în general decente, dar eu mă bucur foarte mult când imaginile cele mai bune sunt adăugate manual. --Strainu (دسستي‎)  17 septembrie 2012 16:35 (EEST)
Problema cu accesul era o paranteză, la un bot sau la o altă unealtă de ușurare a muncii în aplicarea de poze în liste mă refeream. Dacă există un bot e super, mă cam plictisisem să adaug poze prin metoda clasică.--Bogdan29roman (discuție) 18 septembrie 2012 16:09 (EEST)

categorie noua... din senin![modificare sursă]

Buna ziua! Am facut niste actualizari ale legaturilor la pagina "eliza macadan" si s-a auto-generat o categorie noua numita "articole fara legaturi din septembrie 2012". Nu stiu cum s-o inlatur. Ma poate ajuta cineva? Cu multumiri... --Merivel (discuție) 17 septembrie 2012 15:44 (EEST)merivel

Nu s-a auto-generat, ci a fost introdusă de formatul {{problemearticol}}, pus de Andrei Stroe: [4]. Pentru a scoate legătura, asigurați-vă că alte articole au legături către acest articol (momentan e doar 1) și apoi ștergeți textul |orfan=septembrie 2012--Strainu (دسستي‎)  17 septembrie 2012 16:38 (EEST)

Violare drepturi de autor[modificare sursă]

Revin cu dul Tetcu care nu intelege dupa tot ce a fost cu dul Florin Dobrei, ca textele nu le poate lua asa cum doreste dansul cu copy/paste de pe site-uri de internet sau din carti. Am gasit recent violari de drepturi de autor aici si aici unde am pus etichete. Mai departe, daca cu dul Florin Dobrei s-a dovedit a avea o relatie de prietenie care a permis copierea cuvant cu cuvant a textelor dului Dobrei la wikipedia, a aparut cazul Man Grigore de aici. Chiar daca nu am cartea dului Man, tinand cont de precedente, plus violarea de drepturi de acum, suspectez in mod evident si violarea drepturilor de autor ale dului Man Grigore. O fi si el prieten cu dul Tectu? Ar fi o coincidenta mare, dar nu improbabila. Dul Tetcu ar trebui sa inteleaga ca nu poate copia texte facute de altul cuvant cu cuvant aici la wikipedia, trebuie un accept al autorilor pentru asta. Asa cum daca cineva foloseste o imagine de-a dului Tectu fara respectarea conditiilor de copyright si dul Tetcu se va supara in mod corect si evident, asa se supara si un alt autor de texte pentru plagiat in domeniu. In plus de asta, wikipedia va avea de suferit din plagiatul dului Tetcu si noi suntem aici pentru a apara wikipedia nu de a o face codoașă. Ar trebui facut ceva cu stilul asta de plagiat. Asybaris aport 17 septembrie 2012 21:51 (EEST)

P.S. Articolele afectate de plagiat la adresa dului Man sunt aici. Cazul este similar cu cel discutat mai sus referitor la Florin Dobrei. Asybaris aport 18 septembrie 2012 13:28 (EEST)

Iar s-a terminat Rudotelu la stână și psihopații visează codoașe. La biserica din Săsăuș e citat istoricul întocmit de preot, plătit din banii parohiei și parte obligatorie a proiectului de restaurare, din care au reprodus și cei de la Salvează-ți trecutul! Salvează-ți monumentul! (care e tot un proiect non-profit). Spre surprinderea lui Stoica, alții mai stau și printre oameni, nu numai printre behăitoare și l-am cunoscut personal și pe domnul Man, fostul director al Muzeului județean Maramureș, ca și pe mulți alții care au scris cărți despre biserici de lemn. Domnul Man a murit anul trecut într-un tragic accident (i-a explodat în față centrala pe lemne de la casa părintească din Larga). Să-l caute Stoica, deși cred că omul preferă să se odihnească în pace la umbra bisericii din Larga. Acolo ateii nu sunt bineveniți.--Țetcu Mircea Rareș 18 septembrie 2012 01:12 (EEST)

P.S. Iar de plagiat, am mai spus-o, ipocritul ăsta e ultimul care ar trebui să urle, dar asta era treaba administratorilor, care au cam făcut sluj întotdeauna în fața lui. De înțeles având în vedere antecedentele. În ce privește calitatea machetelor, sunt de efect, dar atât. I-a spus Miehs odată, cât reflectă realitatea din teren, dar cu cine să vorbești, ăsta a văzut satele săsești la televizor și pe siteuri, din care bineînțeles nu plagiază.

Eu nu înțeleg care-i problema cu ateii. Dacă aveți o problemă cu dl Stoica vă rog să vă limitați la a-l ataca pe el. Poate o să vă pară surprinzător, dar sunt și wikipediști atei care s-ar putea simți ofensați. E1nh3rjar (discuție) 28 septembrie 2012 20:45 (EEST)

Rând la cafenea[modificare sursă]

Ca printre altele, hai să vedem cine a băut până acum cele mai multe cafele pe Wikipedia noastră :) //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 17 septembrie 2012 22:46 (EEST)

Adica-i de rau sau de bine? Ca nu inteleg. Asybaris aport 18 septembrie 2012 08:17 (EEST)
Constat că am devenit un "stâlp de cafenea". Trebuie să trec pe ceai. Propun să deschidem o Ceainărie... --Miehs (discuție) 18 septembrie 2012 09:10 (EEST)
Aceasta e o pagină peste care am dat din întâmplare și care mi s-a părut foarte interesantă. În mod sigur nu e de rău. //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 18 septembrie 2012 13:13 (EEST)
E foarte interesantă. Nu se poate obține statistica din ultimul timp (un interval dat), ca la contorul individual de activitate? -- Victor Blacus (discuție) 18 septembrie 2012 14:12 (EEST)
Se poate. Completați câmpurile Since și Until după modelul indicat. //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 18 septembrie 2012 14:27 (EEST)
Nici nu mă uitasem. Iată statistica începând de la 1 ianuarie. -- Victor Blacus (discuție) 18 septembrie 2012 14:38 (EEST)
Și, vorba lui Nietzsche, e Jenseits von Gut und Böse. -- Victor Blacus (discuție) 18 septembrie 2012 14:47 (EEST)
102 cafele!!! merg să-mi verific pulsul și tensiunea. E bună ideea cu ceainăria, cred că cofeina îi face pe unii nervoși.--Bogdan29roman (discuție) 18 septembrie 2012 16:02 (EEST)
Wikipedia:Cafenea se poate schimba și în Wikipedia:Tavernă; sunt unii care nu beau deloc cafea, doar ceai din boabe fermentate de strugure _florin DF 18 septembrie 2012 16:51 (EEST)
De obicei la cafenele se vinde și bere. Și ceai, și țigări, torte... :) //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 18 septembrie 2012 17:13 (EEST)
Gicule, du-te la Starbucks și bea bere. Eu mă duc la Taverna lui Florin, acolo sigur servesc și bere și cafea. :) --Silenzio (discuție) 19 septembrie 2012 02:21 (EEST)
Ca și în povestea cu călătorul dintr-un balon, informația de mai sus este f. precisă, f. corectă, da' nu prea ai ce face cu ea. Btw., cafeina este mai abundentă în boabele de cafea decat în frunzele de ceai dar, deoarece este o substanță greu solubilă în apă, concentrația ei este identică în cafea și în ceai adică, dintr-o ceșcuță cu cafea ultra concentrată vom bea mai puțină cafeină decat dintr-un pahar cu ceai diluat (la o temperatură identică). --Alex F. (discuție) 19 septembrie 2012 13:01 (EEST)

Cioturi[modificare sursă]

La Wikipediile germană și poloneză s-a renunțat la marcarea articolelor scurte cu formatele de tip {{ciot}}, printre motive înșirând:

  • {{ciot}} nu stimulează dezvoltarea articolelor și chiar poate descuraja pe editorul potențial, dându-i impresia falsă că se pot edita numai articolele scurte,
  • nu se poate stabili ce de fapt este un ciot, câte baiți și ce informații trebuie să conțină,
  • există milioane de formate de gen ciot al căror scopul a fost de a le sorta, dar această soluție nu a dat cu bine examenul, cauzând mare haos. Cineva mai controlează câte tipuri de cioturi există?

Personal, aș opta pentru un format discret, uniformizat, asemănător steluțelor adăugate la articole de calitate, care ar lega la Wikipedia:Ciot, pagina care însăși trebuie dezvoltată. Ce părere aveți?  Remigiu  discută  19 septembrie 2012 17:46 (EEST)

Sunt de acord să renunțăm la cioturi, cel puțin la modul în care sunt ele percepute și cum se lucrează acum cu ele. M-am ciocnit personal cu problemele care apar la sortarea cioturilor (formate inexistente, categorisire haotică).
Iar pentru că renunțarea la cioturi (fundul aisbergului) ar trezi întrebarea de a renunța la articolele de calitate (vârful aisbergului), sunt de acord și cu propunerea lui Remigiu: un format discret de genul steluțelor la AC. Articolele de calitate se împart și ele în categorii, dar asta nu se vede în însele articolele. La fel ar trebui și cu cioturile. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 19 septembrie 2012 20:37 (EEST)
Deci, pune C Puzzle.png în locul unde șed steluțele la AC ?
Pe lângă asta ce-o să facem cu categoriile, formatele, etc, pur și simplu o să le ștergem ?--AlternoBreak(discuție) 19 septembrie 2012 20:43 (EEST)

Cu privire la grafică, da, mă gândeam exact la C Puzzle.png. Cu privire la categorii, le-aș șterge pe toate, poate, dar nu neapărat, chiar și cea generală, Categorie:Cioturi. Fiecare Wikipedia care sortează cioturile se întâlnește cu unul dintre probleme:

  • ori categoria Cioturi devine prea mare și, astfel, inutilă,
  • ori apare problema „tipului de ciot care lipsește”, care duce la crearea cioturilor de diverse tipuri, uneori create de un utilizator nepriceput la formate, uneori folosite în unul sau două articole, deseori inutile și rău categorisite.

Dacă aș avea să aleg eu, aș șterge și categoria generală, dar dacă vrem toți foarte mult să ne lipim la tradiție, se poate s-o păstram, marcând-o totuși să fie ascunsă, așa cum e la pl:Biskupstwo kołobrzeskie – articolul este inclus în pl:Kategoria:Artykuły do zintegrowania (Articole de unit), dar ăsta se poate verifica numai din pagina categoriei, și nu a articolului.  Remigiu  discută  19 septembrie 2012 20:57 (EEST)

Problema cu vârful icebergului și baza nu se potrivește. Faptul că un articol este un ciot este evident, chiar dacă nu i se pune eticheta respectivă. De fapt, contrarul unui articol bun este un articol prost, ceea ce nu este echivalent cu un ciot. Contrarul unui ciot este un articol lung. Etichetarea este inutilă. Utilitatea articolului depinde de interesul cititorului. Chiar și un articol amplu poate să nu conțină o informație de detaliu care îl interesează pe un anumit cititor, de exemplu înălțimea unei anumite persoane (care pentru unele categorii, de exemplu pentru anumiți sportivi sau pentru anumiți actori ar putea prezenta interes pentru anumiți cititori). În alte cazuri, dacă un cititor caută o informație cu caracter general, de exemplu dorește să știe doar în ce țară se află un anumit oraș, un simplu ciot poate să îi furnizeze informația respectivă. O enciclopedie, oricum este concepută va satisface pe unii dintre cei care o consultă și nu îi va satisface pe alții. Categorisirea unui articol drept ciot nu dă niciun fel de indicație asupra măsurii în care un articol satisface sau nu ce cei care consultă enciclopedia. De aceea propun eliminarea categoriei de ciot. afil (discuție) 20 septembrie 2012 05:29 (EEST)

Dar trebuie impusă condiția ca un articolaș (ca să nu-i mai spunem "ciot") să aibă, obligatoriu, cel puțin o referință. Altfel, va putea fi marcat ca "cercetare originală". --Miehs (discuție) 20 septembrie 2012 08:44 (EEST)
Categoriile pentru cioturi pot rămâne: de exemplu un bot scoate toate formatele ciot dar adaugă o categorie sau mai multe (aici rămâne de discutat câte categorii și cum să se numească). Cât despre C Puzzle.png nu cred că e bine să stea sus în pagină ca o condamnare la moarte, mai bine să fie pus jos între Legături externe și categorii. _florin DF 20 septembrie 2012 08:48 (EEST)

De ce au creat formatele de ciot haos și de ce trebuie să controleze cineva câte formate de acest fel există? Decât o iconiță microscopică pe care n-o va vedea nimeni, eu votez pentru păstrarea formatelor actuale. Cât despre categoria suprapopulată, exista odată Wikipedia:Sortarea cioturilor care a avut rezultate foarte bune și ar trebui probabil înviat.--Strainu (دسستي‎)  20 septembrie 2012 11:02 (EEST)

Mie-mi place idea lui Remigiu (chia dacă formatele ciot au și foloase), fiindcă se fim serioși avem mai mult de lucru cu sortarea cioturilor, punerea formatelor, crearea lor, etc, și în privința pictogramei, dacă am pune-o în susul articolului cum facem la articolele AC și AB este probabilitatea cau s-o observa puțini oameni, de aceea se poate face jos ca să fie actualul format ciot, ca utilizatorii să înțeleagă că acest articol e un ciot, dar mai este ceva, Remigiu a venit cu ideea uniformizării, ceea ce înseamnă că ar fi logic ca pictograma să fie sus cum la AC și AB fiindcă ciot tot e o clasificare a articolelor, cum AC și AB, de aceea ar fi logic ca pictograma să fie sus, chiar dacă ciot e ultima treaptă a acestei clasificări.--AlternoBreak(discuție) 20 septembrie 2012 13:50 (EEST)
Măi, da mai pune puncte între fraze :D //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 20 septembrie 2012 19:17 (EEST)

Care au fost acele rezultate bune ale Sortării cioturilor? Nu e acest proiect cel care a dus la acest haos cu categorii și formate? Pentru mine {{ciot}} (de orice fel) duplică informația pe care cititorul a căpătat deja: articolul este scurt, se referă la un anumit domeniu și poate fi dezvoltat, pentru că așa se procedează pe Wikipedia. Sună cum ne-ar fi vizitat Capitanul Evident.  Remigiu  discută  21 septembrie 2012 21:13 (EEST)

Iar răspunzând la întrebări despre haos și nevoie de control — controlul este necesar, pentru că dacă nimeni nu știe câte sunt formate, nu știe nici pe care ar trebui folosi într-un articol anume. Haosul este creat pentru că editorii se preocupă mai pentru care fel de ciot ar fi de folos, decât pentru conținutul propriu-zis al articolului. E nevoie de ciot geografie? Ciot historie? Ambele? Sau poate ciot istoria geografiei? Sau geografia istorică? Sau istorie antica și geografie...? Ș.a.m.d.  Remigiu  discută  21 septembrie 2012 21:18 (EEST)

Prevenirea ciotizării wikipediei[modificare sursă]

Miehs a venit cu o idee de a preveni acest proces, dar cred că ar trebui puțin „îmbunătățită”.--AlternoBreak(discuție) 20 septembrie 2012 13:53 (EEST)

Spuneți-mi mai mult despre această idee, vă rog.  Remigiu  discută  21 septembrie 2012 21:13 (EEST)
El a spus „Dar trebuie impusă condiția ca un articolaș (ca să nu-i mai spunem "ciot") să aibă, obligatoriu, cel puțin o referință. Altfel, va putea fi marcat ca "cercetare originală".”, după părerea mea ideea e bună, dar cred că majoritatea articolelor noi create nu vor avea ref, așa că apare întrebare, cum procedăm ??? Eu propun următorul variant, să fie introdus un număr de cuvinte, litere obligatoriu, în cazul în care nu e introdus, apare notificare, acest articol e prea scurt și necesită să fie completat, sau ceva de genul. Dar mai pot fi propuse și alte variante, sau îmbunătățită propunerea mea.--AlternoBreak(discuție) 21 septembrie 2012 21:38 (EEST)

Criteriul cu numărul de cuvinte sau litere nu mi se pare prea convingător, 150 de cuvinte uneori pot să conțină ori adevăratul sens al subiectului descris, ori o listare a informațiilor utile dar triviale. Îmi place ideea cu cel puțin o referință sau poziție bibliografică. De asemena, aș propune să fie clasificate pentru {{șr}} articolele compuse dintr-o singură propoziție de genul Capitanul Evident (v. mai sus), precum: Orașul X este un oraș. Ăsta ar descuraja crearea unor serii de articole fără valoare care nu sunt dezvoltate niciodată.  Remigiu  discută  21 septembrie 2012 21:46 (EEST)

Atunci rămânem la propunerea lui Miehs, fiindcă după cum am spus și eu, nu e una rea.--AlternoBreak(discuție) 21 septembrie 2012 21:52 (EEST)
Chiar dacă wikipedia nu e o democrație, cred că mai trebuie să auzim și alte opinii în privința acestei idei.--AlternoBreak(discuție) 21 septembrie 2012 21:55 (EEST)
Se pare că vom aștepta destul de lung. Între timp, am găsit formatul interesant la Wikipedia latină: la:Formula:Non stipula.  Remigiu  discută  23 septembrie 2012 19:34 (EEST)

Criteriu de notabilitate[modificare sursă]

În urma discuțiilor recente de ștergere a articolelor despre unii diplomați, propun discutarea unui criteriu de evaluare a notabilității diplomaților: ambasadorii extraordinari și plenipotențiari ai României pe lângă trei organisme internaționale importante (ONU, NATO și UE), precum și cei în Statele Unite ale Americii să fie considerați în mod automat notabili. În cele patru posturi sus-menționate sunt trimiși diplomați de carieră cu o reputație solidă, cu o pregătire superioară, și nu politruci trași pe o linie moartă. --Cezarika1 20 septembrie 2012 08:05 (EEST)

Vorba ta: fiecare caz să fie tratat în parte. _florin DF 20 septembrie 2012 08:49 (EEST)

Chiar așa să fie? Hai să vedem cine ne reprezintă la ONU:

„În timpul celor 21 ani de carieră diplomatică a fost purtător de cuvânt al MAE și consilier de presă al ministrului (în 1993 și 1999), director al Direcției de comunicare publică al MAE (1994 si 2008), atașat de presă al Ambasadei României la Washington (1994-1998), precum și coordonatorul Departamentului pentru informații publice al Misiunii OSCE în Kosovo (1999-2000).

Între 2000 și 2004 a exercitat funcția de consilier de politică externă al Președintelui României, devenind prima femeie din istoria diplomației române căreia i s-a conferit rangul diplomatic de Ambasador.

Între 2006 și 2007 a deținut poziția de consilier principal al guvernului irakian pentru comunicare publică, în cadrul unui program finanțat de USAID. ”

Așa e, nu e un politician tras pe linie moartă, dar nici n-a fost vreodată mai mult de director în vreun minister. "Carieră diplomatică" e probabil un fel de eufemism pentru "i-am dat pașaport diplomatic, că era de la minister". Nu văd deci ce ar recomanda-o pentru vreun articol pe WP, nici pe ea nici pe cei dinaintea ei.--Strainu (دسستي‎)  20 septembrie 2012 10:58 (EEST)

Partea interesanta e ca are inca din 2010 articol pe Wikipedia in limba engleza en:Simona Miculescu. --194.102.180.186 (discuție) 20 septembrie 2012 16:21 (EEST)
Incredibil, a primit cea mai înaltă distincție a statului român pe când era consilier prezidențial și înainte de a fi făcută ambasador. Sunt șocat! Ce fapte de vitejie o fi făcut ca să merite o asemenea distincție?
Asta mă face să cred mai mult ca niciodată că avem nevoie de o evaluare individuală a acestor "personalități", în funcție de acoperirea din surse de încredere, nu de un criteriu automat.--Strainu (دسستي‎)  20 septembrie 2012 17:18 (EEST)
Diplomati de cariera, asa li se zice acestor profesionisti. In mod similar dului Mihnea Motoc, ei fac parte dintr-o breaslă, cum deontologic i se spune. Sursele de incredere dupa mine nu sunt surse, deoarece totul este politizat la maxim. Mai bine pentru astfel de "personalitati" care "ajuta" Romania de doua zeci de ani sa-si formeze o imagine in lume, sa-i lasam sa-i judece istoria. Adica sa-i puna in wikipedia generatiile viitoare, care vor discerne mai bine care-i situatia notabilitatii lor. Dupa mine, diplomatii si ambasadorii ne mănâncă banii degeaba. Ei nu ajuta romanii aflati in dificultate in alte tari (situatii prezentate la TV), nu iau atitudine diplomatica la jignirea poporului roman (fapte prezentate la TV din toata Europa si nu numai), nu apara etnia roma la nivel european ci doar fac politca diversilor conducatori romani. Adica castiga alegeri in mod nedemocratic si-si fac mendrele cum vor ei pe bani publici, vezi cazul Baconschi la Paris. Asybaris aport 23 septembrie 2012 22:09 (EEST)

Ultima săptămână din WLM 2012[modificare sursă]

Salut,

În curând vom intra în ultima săptămână din Wiki Loves Monuments 2012. Anul trecut a fost momentul în care am strâns aproape jumătate din poze și sperăm să fie și anul acesta la fel. Dacă mai aveți poze cu monumente pe care nu le-ați încărcat sau dacă până acum v-a fost rușine/lene/silă să participați, este ultima voastră șansă să fiți parte dintr-un record mondial (azi vor fi probabil depășite la nivel mondial cele 168.000 de poze de anul trecut)!

Pozele se încarcă direct din liste (clic pe semnul +) sau de la Wikipedia:Trimite fișier, linkul dedicat monumentelor istorice.--Strainu (دسستي‎)  20 septembrie 2012 11:52 (EEST)

Sunt 170503 [5]; cred ca a fost vorba mai degraba de lipsa de incredere in fortele proprii, desi la acest concurs, spre deosebire de altele, nu ai ce pierde. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.231.148.191 (discuție • contribuții).

Pentru dl. Andrei Stroe...[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție Utilizator:Andrei Stroe

Premii în bani pentru concursul de scriere[modificare sursă]

Din fondul de premiere pentru WLM am decis să premiem și concursul de scriere. Vom oferi câte 100 de lei pentru fiecare din secțiunile principale, precum și pentru secțiunea despre România. Mai aveți 2 săptămâni să scrieți articole. Succes!--Strainu (دسستي‎)  21 septembrie 2012 16:53 (EEST)

Dacă sunteți minori și câștigați, va trebui să luăm legătura cu părinții voștri pentru a intra în posesia banilor.

Iihuu. //  Gikü  vorbe  fapte  vineri, 21 septembrie 2012 17:18 (EEST)
Având în vedere că limba română nu e oficială numai într-o singură țară, și nici cititorii Wikipediei în Română nu vin exclusiv din România te-aș ruga să faci conversiile de valută necesare, cu paranteze sau fără. --Octavius 909 (discuție) 22 septembrie 2012 18:58 (EEST)
Nu cred că este relevant unde este limba română oficială sau nu. Premiul este oferit în România, în lei românești. Conversia în unitatea monetară care vă interesează o puteți face și dumneavoastră.
Pe Wikipedia în limba română scriu utilizatori din toate colțurile lumii, conform doleanței dumneavoastră acel premiu ar trebui convertit în toate unitățile monetare ale lumii. --Silenzio (discuție) 22 septembrie 2012 22:31 (EEST)
Intenționam să particip, dar nu vreau să mi se spună că am luat banii [Atac la persoane șters]. --109.87.140.48 (discuție) 26 septembrie 2012 12:40 (EEST)
Nu se pot premia utilizatorii neînregistrați. --_florin DF 26 septembrie 2012 12:42 (EEST)
[Atac la persoană șters] - castraveți pe iarbă. Nu de IP era vorba. --109.87.140.48 (discuție) 26 septembrie 2012 13:19 (EEST)

De ce nu? Mai ales cei cu IP-uri statice pot fi premiati deorece sunt echivalenti celor inregistrati daca au mai multe contributii.--79.119.208.78 (discuție) 26 septembrie 2012 12:55 (EEST)

Datorită generozității unui coleg, premiul total este acum de 600 de lei. Spor la scris!--Strainu (دسستي‎)  29 septembrie 2012 10:26 (EEST)

Apel către Wikipediști[modificare sursă]

Tuturor Wikipediștilor activi, vă rog să participați în discuții. Suntem o comunitate mică, dar procesul de luare a deciziilor este foarte lung, chiar enorm de lung, după cum se vede spre exemplu la Wikipedia:Pagini de șters sau aici, la Wikipedia:Cafenea#Cioturi, mai sus. Dacă vrem să se dezvolte proiectul nostru, trebuie să facem cât mai mult pentru îmbunătățirea lui, nu numai din punctul de vedere al conținutului, ci și cel de-al colaborării între utilizatori.  Remigiu  discută  23 septembrie 2012 19:56 (EEST)

Căsuță patrimoniu UNESCO[modificare sursă]

În căsuțele din alte wikipedii codul 00364 (spaniolă, franceză, etc) mă duce la pagina descriptivă a bunului de patrimoniu Castell iar la căsuța wikipediei din limba română același cod 00364 mă duce la Great Zimbabwe National Monument. Cine lămurește problema?--Bogdan29roman (discuție) 24 septembrie 2012 17:43 (EEST)

La noi se folosește o altă referință, cea de la en.wp, iar indicii sunt diferiți. Unde se poate găsi o definiție a acestor referințe, ca să știm despre ce discutăm?--Strainu (دسستي‎)  24 septembrie 2012 18:41 (EEST)
Caseta este parametrata numai pentru patrimoniul umanitatii "material". Lipseste parametrajul pentru patrimoniul imaterial caci sunt doua liste diferite, codul 00364 corespunzând în prima lista la Great Zimbabwe National Monument iar în a doua la Castel.
Cred ca trebuie introdusa o alegere la parametrul Tip din caseta: daca se introduce "Patrimoniul umanitatii" referinta trebuie cautata la adresa http://whc.unesco.org/en/list/ (cum este acum) iar daca se alege "Patrimoniu imaterial" referinta trebuie cautata la adresa http://www.unesco.org/culture/ich/index.php?lg=en&pg=00011&RL=. Personal nu stiu cum sa fac modificarile. --Pocor (discuție) 24 septembrie 2012 18:59 (EEST)
Vedeti ca nu exista in dex online termenul de parametra, parametrat, parametraj. Ultimul termen aduce ca... pere la metru sau este un termen la metraj din parapsihologie. Primul si al doilea chiar nu stiu ce inseamna, poate ne spune domnul Pocor si etimologia familiei de cuvinte cu pararădăcină. Poate sendvișim ceva impreuna. Asybaris aport 24 septembrie 2012 19:14 (EEST)
Franțujii au o vorbă: Fais du bien à Bertrand, il te le rend en caguant! --Pocor (discuție) 24 septembrie 2012 20:12 (EEST)

Mulțumesc pentru lămurire Pocor, m-am lămurit cum fac francezii (2 formate separate) și spaniolii (o opțiune în format). La noi situația îmi pare în continuare neclară. Văd că cele 2 variante folosite sunt "Cultural" și "Cultural imaterial". Nu e mare lucru să transformăm "Cultural imaterial" în "Imaterial" și să punem un if în format, dar pe site-ul Comisiei Naționale UNESCO se face vorbire și de "Patrimoniul natural". Ăsta cum e tratat, are și el lista lui (că mi se pare că format avem)? Și care e diferența dintre "Lista Patrimoniului Mondial UNESCO" și "Lista UNESCO-MAB de Rezervații ale Biosferei"?--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2012 00:23 (EEST)

„Lista Patrimoniului Mondial UNESCO” (ambele exemple pentru Delta Dunării): http://whc.unesco.org/en/list/588 - World Heritage Centre (WHC)
„Lista UNESCO-MAB”: http://www.unesco.org/mabdb/br/brdir/directory/biores.asp?code=ROM-UKR+01&mode=all - The Man and the Biosphere (MAB). La „Infocaseta Arie protejată” cred că ar trebui adăugat un câmp (cu ID-ul: World Database On Protected Areas - WDPA) de identificare a rezervației pe protectedplanet.net și eliminat din câmpul 10, if-ul de la label. Mulțumesc, --Nicu Farcaș mesaj 25 septembrie 2012 16:25 (EEST)

Patrimoniu Unesco[modificare sursă]

Zilele astea tot informându-mă despre patrimoniul imaterial UNESCO am descoperit tot felul de cântecele, lălăituri destul de noi și simple dar de urătorii, colindătorii și cetele de mascați, irozi, capră și urs nu am găsit. Am observat că astea deși există din perioada pre-creștină, după zisele etnologilor, nu sunt un bun al întregii omeniri. Oare putem noi wikipediștii, sau dorim, să depășim granițele acestei enciclopedii și să facem o propunere Ministerul Culturii si Patrimoniului Naționa în această privință. Poate propunerea mea nu e adecvată pentru că am multe cunoștințe de etnologie și folclor dar am vrut să văd ce părere aveți și dacă se poate face ceva în această privință.--Bogdan29roman (discuție) 24 septembrie 2012 20:42 (EEST)

Da, sunt pentru asa ceva. Haideti sa depasim granitele Romaniei si sa prezentam lumii intregi aceste lucruri spune mai sus. Daca pana acum nu au fost un bun al intregii omeniri, in curand vor deveni. Exista desigur si o problema pe care eu am identifcat-o, acum... gandindu-ma... Daca vor deveni bunul tuturor, nu va deveni un bun pe cale de disparitie? Eu cred ca da. Daca vor avea cu totii accesul la asa ceva, nu vom mai avea si pentru noi. Urătorii vor fi pretutindeni, in toate colturile lumii. Mascații, așișderea. Poliția nu va mai face diferenta intre mascații lor și mascații nostri. Urșii oricum mai sunt doar la noi in Europa, deci densitatea lor va si mai mica la nivel national. Singurul lucru bun este ca noi avem capre multe. Fiecare om vede o gramada de capre la vecinii sai. Deci? Vom putea da capre la nivel mondial. Romania este un izvor nesecat de capre. Putem face si un brand in acest sens. Sa zicem... CAPROmania. Asybaris aport 24 septembrie 2012 21:09 (EEST)
Dacă ideea îți pare prostească poți să zici în mod serios, nu e nevoie de bășcălie, bășcălia se face în curtea școlii, în mahala. Nu trebuie să te cobori la nivelul meu, ignoră-mă dacă te crezi așa elevat.--Bogdan29roman (discuție) 24 septembrie 2012 21:25 (EEST)
Ideea nu e prostească, îmi pare însă că Asybaris a rămas cu sechele de la o încercare anterioară de a face așa ceva, ceea ce e păcat. Experiența anterioară a arătat că presiunea publică este cel mai bun mijloc de a obține așa ceva. Problema pe care o văd eu e că în 2 luni vin alegerile, așa încât va fi o chestie de durată. Dacă doriți să vă înhămați la așa ceva, voi fi fericit să vorbesc cu oamenii care au "pus presiune" anul trecut pentru încărcarea pozelor de la WLM pe Europeana. Vă spun însă de acum că vă trebuie o răbdare de fier, precum și perseverență - vă vor trebui probabil ceva răspunsuri de la Comisia pentru UNESCO și/sau institutul academiei care se ocupă de folclor. Din nou, dacă decideți să începeți procedura, țineți-ne la curent și voi încerca să vă ajut cu ceva contacte.--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2012 19:26 (EEST)

Redenumire articol[modificare sursă]

Rog un administrator să redenumească articolul Ioan Grosescu în „Ioan Groșescu” (vezi pagina de discuție). Mulțumesc anticipat.--Mycomp (discuție) 25 septembrie 2012 02:51 (EEST)

Rezolvat. --Silenzio (discuție) 25 septembrie 2012 03:23 (EEST)

Pot traduce din alte limbi articole în limba română?[modificare sursă]

Sunt doctorand la o universitate din Romania, mă ocup de electromagnetism , preponderent magnetodinamică și aș vrea să ajut wikipedia prin traducere de pe paginile din limba engleză sau alte limbi pe paginile din română. E ok ca si copyright? Aștept răspuns pe mail : aditzas@yahoo.com Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 4di (discuție • contribuții).

Răspunsul este aici.

Mai jos, când edităm o pagină pe wikipedia scrie: Ceea ce scrieți va fi modificat de ceilalți utilizatori și redistribuit de Wikipedia. Acest lucru se aplică și la traducerea (modificarea) unui text de pe o wikipedie pe alta. Ca totul să fie perfect se poate pune în pagina de discuții formatul {{Pagină tradusă}}. Motivația este următoarea [6]:

„Translations of copyrighted text, even from other Wikimedia projects, are derivative works, and attribution must be given to satisfy licensing requirements. When translating material from a Wikimedia project licensed under CC-By-SA, a note identifying the Wikimedia source (such as an interlanguage link) should be made in an edit summary and a link left to the original at the article's talk page. The template {{Translated page}} is available for this purpose.”

--_florin DF 25 septembrie 2012 09:39 (EEST)

[Am răspuns în același timp cu Terraflorin.]
Bine ați revenit!
Da, puteți traduce articole din celelalte Wikipedii pentru a crea sau completa articolele de la noi. E una din metodele cele mai frecvente de dezvoltare a Wikipediei în română. Iată aici cîteva sfaturi utile pentru cei care fac astfel de traduceri:
Nu e neapărat nevoie să le citiți în prealabil, mai ales dacă aveți experiență cu traducerea, dar poate nu strică să le vedeți măcar în diagonală.
În privința drepturilor de autor, în mare licența liberă de la Wikipedia cere două lucruri: să precizați sursa și să eliberați materialul sub aceeași licență liberă. A doua condiție se respectă automat cînd puneți traducerea tot la Wikipedia, dar sursa trebuie precizată separat. Vedeți aici cum.
Spor la lucru! — AdiJapan 25 septembrie 2012 09:53 (EEST)
Chiar dacă a cerut răspuns prin e-mail, răspunsul a fost dat aici pentru a fi citit și de alți utilizatori interesați.--_florin DF 25 septembrie 2012 09:59 (EEST)

New pages feed[modificare sursă]

Care credeți că este sursa acestei pagini? Și ce utilitate ar avea la noi sau șanse în viitor să avem ceva asemănător?--_florin DF 25 septembrie 2012 09:59 (EEST)

en:Wikipedia:Page Curation. E un set de tooluri dezvoltate anul ăsta și care au sunt acum la en.wp, cred eu, în beta-testing. —Andreidiscuţie 25 septembrie 2012 10:41 (EEST)

Ar fi util sa existe Wikiproiect:Pagini inexistente in conexiune cu cele de mai sus--84.232.141.36 (discuție) 25 septembrie 2012 20:12 (EEST)

Mă simt persecutat[modificare sursă]

Stimați domni administratori ai Wikipedia, În conținutul și structurarea paginii mele am avut ca model pagina scriitoarei Maria Urbanovici. Dacă veți face o comparație, veți vedea o asemănare evidentă. Nu înțeleg de ce pagina mea primește mereu etichetări și i se caută "noduri în papură" în timp ce pagina colegei mele rămâne intactă. În al doilea rând, nu văd de ce am pune articolele despre scriitori într-un Pat al lui Procust, din moment ce - după o scurtă investigație personală - am observat că se practică zeci de formule. E suficient să observați, în acest sens articolul consacrat regretatului poet Adrian Păunescu. Solicit ștergerea etichetării postate în frontul paginii mele, ori, tratarea tuturor scriitorilor în viață cu aceeași unitate de măsură. Vă mulțumesc cu anticipație, Mircea Florin Șandru Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mircea florin sandru (discuție • contribuții).

Pagina dvs. este pagina Utilizator:Mircea florin sandru. Dacă faceți însă referire la articolul Mircea Florin Șandru (care este al Wikipediei, nu al dvs. personal), eticheta de întreținere spune foarte clar: „Acest articol nu conține o listă de referințe bibliografice sau această listă este incompletă, de aceea sursele sale rămân neclare deoarece îi lipsesc notele de subsol. Puteți ajuta introducând citări mai precise ale surselor”. De unde și până unde „persecuție”? Când dvs., sau un alt utilizator, veți introduce notele de subsol care lipsesc acum, veți putea retrage acea etichetă. Citiți vă rog Wikipedia:Citarea surselor, iar pentru detalii tehnice privind inserarea notelor în articole vedeți Ajutor:Note --Bătrânul (discuție) 25 septembrie 2012 17:05 (EEST)
Între timp, puteți citi și articolul Mania persecuției. Iar în articolul despre Adrian Păunescu, cu care vă comparați (articolul), veți vedea că la subcapitolul „Note” are 7 (șapte) referințe. Deci, comparația nu era OK. --Miehs (discuție) 25 septembrie 2012 18:27 (EEST)
În plus, pe pagina Discuție:Mircea Florin Șandru, un administrator Wikipedia v-a scris (la 11 februarie 2012): „Vă rog să vă abțineți de la a contribui direct la articol. Faptul că vi l-ați scris singur este de fapt o încălcare a recomandărilor noastre; vedeți Wikipedia:Autobiografii”. --Bătrânul (discuție) 25 septembrie 2012 18:40 (EEST)
Marea diferență constă în faptul că Adrian Păunescu nu și-a scris singur articolul. Acesta a fost scris de cei care i-au cunoscut și prețuit opera. Aveți răbdare și, cândva, cei ce vă vor cunoaște și prețui opera, vor scrie despre dumneavoastră. --Miehs (discuție) 25 septembrie 2012 20:42 (EEST)

Pagini auxiliare articolelor si filtrul automat[modificare sursă]

Este util ca unele (si in general toate ) subiecte care nu au articol in ro.wp sa aiba o pagina auxiliara asemanatoare paginilor auxiliare de utilizator de forma Articol y/Nucleu articol y care sa aiba link la articolul sursa en.wp. Asupra acestui format de articol este indicat sa nu actioneze filtrul automat pentru articol foarte scurt care ar impiedica crearea paginii auxiliare continand de exemplu doar linkul catre en.wp--188.26.22.131 (discuție) 25 septembrie 2012 19:39 (EEST)

Aceasta metoda ar permite racordarea cu en.wp ca numar articole, pagina auxiliara putand fi redenumita cu titlul propriu-zis cand este suficient de dezvoltata, pastrandu-se astfel istoricul initierii ei.--188.26.22.131 (discuție) 25 septembrie 2012 19:45 (EEST)

Exista formatul ill care face ceva asemanator, cu avantaje în plus. Pentru exemplu vezi legaturile rosii în articolul Signal (revistă). --Pocor (discuție) 25 septembrie 2012 20:49 (EEST)

Format de pagina existent la en.wp workpages corespunzător Wikipedia:Pagini de dezvoltare tradus si adaptat recent.--188.26.22.131 (discuție) 4 octombrie 2012 14:30 (EEST)

Nu pot închide sesiunea[modificare sursă]

Semnalez faptul că oricâte încercări am făcut pentru a închide sesiunea la pagina poetului Mircea Florin Șandru, sesiunea rămâne, de ieri seară, în permanență deschisă. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.119.87.114 (discuție • contribuții).

Re „Actualități”[modificare sursă]

Propun înlocuirea numelui rubricii „Actualități” cu un nume care să nu implice neapărat actualitatea. Astăzi este 26 septembrie, dar ultima „actualitate” este din 25 august. Bineînțeles că ideal ar fi ca rubrica să fie actualizată permanent, dar deoarece acest lucru nu se întâmplă, vin cu propunerea de față. Adevărul este că deseori nu sunt articole pentru știrile actuale (nici măcar cioturi), ceea ce face ca cel care vrea să actualizeze rubrica trebuie să înceapă cu scrisul unui articol principal pentru știre, ceea nu toți au timp (sau chef) s-o facă.--Mycomp (discuție) 26 septembrie 2012 15:21 (EEST)

Sau dacă nu, să ridicăm restricția prin care nu se acceptă legături roșii pe pagina principală.— Ionutzmovie discută 26 septembrie 2012 22:36 (EEST)
Nu e bine să avem roșu pe pagina principală. Și fără asta se găsesc destui binevoitori care să ne batjocorească. -- Victor Blacus (discuție) 26 septembrie 2012 22:42 (EEST)
„Știri”, „Evenimente”. --GEO (discuție) 27 septembrie 2012 00:15 (EEST)
Și de ce trebuiesc neapărat să exise legături roșii? Punem legăturile doar dacă există articolul, dacă nu - atunci fără paranteze drepte. --_florin DF 27 septembrie 2012 06:59 (EEST)
Da, dar cel care citește rubrica de știri poate vrea să vadă și articolul despre persoana sau evenimentul din știre. Am actualizat de multe ori rubica „Actualități”, dar aproape mereu am fost nevoit să încep articolele de care se făcea vorba.--Alindiscuție 27 septembrie 2012 16:38 (EEST)
Poate „Noutăți” ?--AlternoBreak(discuție) 27 septembrie 2012 18:58 (EEST)
„Noutăți” implică actualitate. „Știri” cred că este mai bine.--Mycomp (discuție) 28 septembrie 2012 09:02 (EEST)
Sunt și eu de acord cu varianta Știri. Voi modifica chiar acum.— Ionutzmovie discută 8 octombrie 2012 01:03 (EEST)

Serie de cioturi[modificare sursă]

Special:Contribuții/68.3.67.81 creează cioturi despre actori americani. Are aprobare? -- Victor Blacus (discuție) 27 septembrie 2012 14:32 (EEST)

Are aceeași aprobare pe care o au și seriile despre care s-a discutat la Wikipedia:Cafenea/Arhivă/2012/iulie#Serii de articole. --Bătrânul (discuție) 27 septembrie 2012 15:37 (EEST)
La mine la contribuțiile 68.3.67.81 apare doar
   27 septembrie 2012 14:24 (dif | ist) . . (0)‎ . . Năzdrăvanii din pădure 2 ‎ (Open Season 2) (sus)

Care sunt articolele cu actori americani pe care le-a realizat? Poate repar ceva la ele...--_florin DF 27 septembrie 2012 15:38 (EEST)

A fost ștearsă întreaga serie. Nu aveai ce repara; ele trebuiau scrise, pentru că aveau o singură frază, și ea greșită; am încercat să repar câteva, dar tot ce reparam se regăsea apoi în următoarele articole ale seriei, fie că se mai potriveau sau nu la ele. Nu aveam timp să completăm articole în ritmul de 3 pe minut în care le crea el. Conținutul era ceva de genul:

„X (n. Y) este o comediană americană. Este cunoscută în special pentru rolul său în Năzdrăvanii din pădure 2.” Asta indiferent dacă era vorba de bărbat sau femeie. Ca să-l conving să nu folosească termenul greșit de „comediant”, am insistat de două ori (probabil setase robotul de creare pe un anume string, și acum l-a rulat tot așa din istoric); după care i-a nivelat pe toți la genul feminin. —Andreidiscuţie 27 septembrie 2012 15:44 (EEST)

Meniul Editare[modificare sursă]

La editarea unei pagini pe wikipedia, după secțiunea de lucru este o secțiune nouă care conține: Caractere românești și Diacritice incorecte, apoi rândul Wiki care conține <references/>, poate cineva să adauge și {{reflist}}? Și încă ceva, ar fi de mare folos ca ultimul rând Secțiuni comune: „Legături externe Note Vezi și” să fie mai sus, eventual grupat în al treilea rând (cel cu Wiki). _florin DF 27 septembrie 2012 15:35 (EEST)

Si cele doua taguri gallery ar fi de folos. --194.102.180.186 (discuție) 27 septembrie 2012 19:19 (EEST)
Eu aș propune chiar mai multe de genul: <blockquote>, <nowiki>, <ref name=""/>, etc. --Radudiscuție 28 septembrie 2012 01:06 (EEST)
Sau ar mai fi o variantă: să existe posibilitatea ca fiecare să-și construiască meniul și să le așeze în ce ordine vrea. Se ocupă cineva?--_florin DF 28 septembrie 2012 11:40 (EEST)
Personalizarea se face prin modificarea Utilizator:Numeutilizator/Edittools.js. Am introdus unele propuneri ale dvs. la MediaWiki:Edittools.  Remigiu  discută  28 septembrie 2012 16:05 (EEST)

Pentru dl. Andrei Stroe...[modificare sursă]

In primul rand am dat pagina din carte. In linkul dvs nici macar nu apare. Am facut o transcriere directa din carte, nici mai mult nici mai putin. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Gandalf 1073 (discuție • contribuții).

Da, despre asta e vorba. Transcrierea directă din carte încalcă drepturile de autor. —Andreidiscuţie 1 octombrie 2012 17:47 (EEST)

Redenumire articol[modificare sursă]

Rog un administrator să redenumească articolul Marduk (muzică) în „Marduk (formație)” pentru că așa e titlul și în cazul altor formații... formație, nu muzică. Mulțumesc anticipat. E1nh3rjar (discuție) 30 septembrie 2012 03:23 (EEST)

Rezolvat. Cu ocazia asta am găsit că cineva a creat un articol alternativ cu același subiect, fără să știe că există deja. Acum varianta aceea este inclusă în istoricul articolului actual, dar în textul curent nu se reflectă conținutul respectiv: [7]. Vedeți dacă nu puteți recupera ceva de acolo. — AdiJapan 30 septembrie 2012 08:04 (EEST)

Articole fără infocasete[modificare sursă]

Eu am [re]început o mică campanie de pus infocasete în unele articole. De aceea, ca să identific articolele care nu au așa ceva vreau să vă rog să puneți formatul {{necesită infocasetă}} sau (mai pe scurt și mai ușor de reținut) {{ni}} în paginile de discuții ale articolelor care ar putea să aibă dar nu au încă o infocasetă. (Și invers: La cele care au infocasetă să nu mai fie formatul de mai sus în pag. de discuție). Poate găsesc și câțiva colaboratori în acest sens (eventual de la Proiect:Infocasete). Al dvs. colaborator _florin DF 30 septembrie 2012 10:44 (EEST)

Mă bucur că ai început așa o campanie, poate mai târziu mă voi alătura și eu, dar n-ai vrea ca în cadru acestei campanii să mai adaugi un țel, și anumume, actualizerea infocasetelor? Poți crea chiar și un format special de genul {{necesită actualizare infocasetă}} sau (mai pe scurt și mai ușor de reținut) {{nai}}.--AlternoBreak(discuție) 30 septembrie 2012 12:40 (EEST)

Localizare[modificare sursă]

Salut, am observat ca s-au listat aproape toate comunele din Romania un lucru foarte util, ar putea fi si mai util daca am atasa si un link pentru fiecare (comuna,oras, etc)unde sa fie localizate si pe harta Openstreetmap ? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de C1pr1an (discuție • contribuții).

Ați încercat să apăsați pe globul de lângă primele coordonate din articol? Sau pe fiecare legătură de la coordonate?--Strainu (دسستي‎)  30 septembrie 2012 17:50 (EEST)

Daca accesam articolul "Listă de comune din județul Constanța" si mergem la o comuna din lista nu apare cu localizare.--C1pr1an (discuție) 1 octombrie 2012 17:51 (EEST)

În componența fiecărei comune sunt unul sau mai multe sate. Pe fiecare pagină dedicată satului aparținător comunei respective găsiți ceea ce căutați (urmând exemplul de mai sus). --Nicu Farcaș mesaj 1 octombrie 2012 18:57 (EEST)
Ah, vă referiți la comună ca unitate administrativ-teritorială (UAT). Greșeala mea. Momentan din ce știu nu prea avem la ce să punem link - comunele nu sunt delimitate în niciun fel pe OSM, ci doar satele reședință de comună. Limitele UAT sunt "secrete" bine păstrate de agenția de cadastru - vedeți mai multe aici. Pe net umblă versiuni neoficiale, de ex la http://www.politicalcolours.ro (momentan offline) aveți niște date per UAT, dar nefiind sub o licență liberă, nu pot fi folosite pe OSM sau Wikipedia.
Am văzut că la conferința geo-spațial de săptămâna viitoare din București va fi un hackathon pentru "crearea limitelor de localități", dar bănuiesc că se referă la delimitarea satelor. Puteți totuși întreba pe lista osm-ro (dacă nu mă înșel sunteți abonat), sunt sigur că se va găsi cine să vă răspundă.--Strainu (دسستي‎)  1 octombrie 2012 23:45 (EEST)

Multumesc frumos pentru raspuns. --C1pr1an (discuție) 3 octombrie 2012 09:55 (EEST)

Monumente din Oradea și Caraș[modificare sursă]

Poate cineva să lămurească diferența dintre Palatul Rimanóczy Sr. și Palatul Rimanoczy Junior din Oradea (dacă există) și codul LMI al fiecăruia? Mersi.--Xsearch2003 (discuție) 30 septembrie 2012 22:49 (EEST)

Articolul Palatul Rimanoczy Junior din Oradea este o struțo-cămilă. Textul articolului este de fapt despre Palatul Rimanóczy Sr.. Palatul Rimanoczy Jr. de numește astăzi Palatul Episcopiei Ortodoxe din Oradea, și are un articol separat și codul BH-II-m-B-01038. Astfel voi desființa articolul Palatul Rimanoczy Junior din Oradea, și voi muta informațiile relevante unde trebuie. Din câte știu, Palatul Rimanoczy Sr. (cel neo-gotic) nu are cod LMI, nefiind monument istoric (am căutat și eu, când am văzut că lipsește de pe listă). - ArnoldPlaton (discuție) 3 octombrie 2012 14:52 (EEST)
De asemenea, toți cei care cunosc zona Herculane sunt rugați să participe la discuția despre Hotel Decebal și Traian de la Proiect:Monumente_istorice/Erori#Eroare_la_monumentul_CS-II-m-A-11005--Strainu (دسستي‎)  1 octombrie 2012 16:58 (EEST)