Discuție Utilizator:Gikü

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Arhive
Nu mă supăr dacă veți discuta cu mine per tu.
  • Dacă v-am scris un mesaj: vă rog să răspundeți în pagina dvs. de discuții și să inserați {{ping|Gikü}} înaintea răspunsului.
  • Dacă mi-ați scris un mesaj: voi răspunde pe pagina mea de discuții și voi insera {{ping|numele dvs.}} înaintea răspunsului.


Întrebare[modificare sursă]

Salut, pagina asta de ce nu o transferi la Wikipedia în limba rusă? În același mod ca pentru pagina în ucrainiană. --Silenzio (discuție) 7 noiembrie 2017 02:30 (EET)

@Silenzio76: Intenția mea inițială a fost să am liste în diferite limbi pe diferite Wikipedii, adunate toate în acest item: d:Q23719102. Când am vrut să creez versiunea în rusă, am realizat că ei nu administrează concursul pe Wikipedia, ei o fac simultan pe două wikiproiecte! – concursul însuși pe Wikimedia, iar listele pe Wikivoyage. Am ezitat să creez listele la Wikivoyage din două motive: în primul rând nu vreau să trimit utilizatorii pe alte proiecte, în al doilea rând nu sunt familiarizat cu politicile și comunitatea Wikivoyage-ului rus, iar o pagină solitară cu monumentele Moldovei nu aveam cu ce să o leg și probabil rămânea orfană. La Wikipedia ucraineană cel puțin WLE este administrat pe Wikipedia, iar orice probleme care ar putea apărea cu pagina ar putea fi rezolvate cu Visem.
Aș putea să aloc ceva timp pentru un efort de migrare a tabelului la Wikivoyage, acum că am acumulat mai multă experiență în administrarea listelor, dar care ar fi beneficiul net? //  Gikü  vorbe  fapte  7 noiembrie 2017 13:24 (EET)
Beneficiul net este respectarea limbii române. Aceasta este Wikipedia în limba română și nu apreciez chirilizarea ei. Dacă cineva s-ar apuca să creeze pagini în limba maghiară ați sări cu toții de fund în sus. Apreciez ceea ce faci prin acel concurs, dar această Wikipedie nu este a Republicii Moldova, nici a României, ci a limbii române. Personal aș aprecia dacă nu ai mai introduce chestiuni în limba rusă nici pe această Wikipedie, nici pe pagina de Facebook a Wikipediei române. --Silenzio (discuție) 7 noiembrie 2017 16:03 (EET)
O s-o fac când am timp. Încă mai introduc „chestiuni în limba rusă” pe pagina de Facebook? Unde? //  Gikü  vorbe  fapte  7 noiembrie 2017 16:17 (EET)
Mulțumesc. Referitor la Facebook, nu le-am mai observat în ultima periodă. Mulțumesc și pentru asta. Era doar un reminder. :)
Înțeleg legăturile tale cu lumea rusofobă, considerând că vii dintr-un spațiu unde limba rusă e a doua (sau prima) limbă, înțeleg și prietenia (sau colaborările tale) cu comunitatea ucrainiană și înțeleg că e natural să ai aceste impulsuri, dar trebuie să evităm să amestecăm lucrurile (limbile și alfabetele). --Silenzio (discuție) 7 noiembrie 2017 18:08 (EET)
@Silenzio76: Rezolvat! //  Gikü  vorbe  fapte  14 noiembrie 2017 00:05 (EET)

Îmi răspunzi la ce ți-am scris mai devreme? Dimaremusmarin (discuție) 22 decembrie 2017 01:46 (EET)

De ce sa ștergem pagina Unirea-ODIP[modificare sursă]

Pagina încă nici nu are o zi cind tu deja o pui sub semnul întrebării,pe cind in Wikipedia sunt sute de cioturi care conțin o fraza,doua și ele au dreptul la existența.Apropo am adăugat surse diferite de la ziare,la editorialul Scriitorilor Basarabeni.Aces ONG e unul din cele mai principale in RM,alături de același Promo-Lex. Fac activism civic remarcabil,fostul lor lider(Constantin Codreanu) e astăzi parlamentar roman, șeful “ministerului romanilor de pretutindeni”-organ direct implicat in toate milioanele care vin sub forma de ajutor in RM.Oare nu merita acest ONG sa aibă o pagina?Multe ONG-URI au asemenea aporturi la dezvoltarea culturii,artei,istoriei și mai ales televiziunii ca Unirea-Odip? Kjblwk (discuție) 9 noiembrie 2017 23:18 (EET)

@Kjblwk: M-am explicat deja la pagina Wikipedia:Pagini de șters/Unirea - ODIP. Poate greșesc. Vă încurajez să adăugați aceste remarci la acea pagină, nu aici, și să urmați îndrumările celor care participă în discuție (inclusiv recomandarea mea de a adăuga mai multe surse de încredere independente de subiect). Cu bine, //  Gikü  vorbe  fapte  9 noiembrie 2017 23:33 (EET)

Categorie:Membri ai Academiei de Științe din Berlin[modificare sursă]

Această categorie trebuie să fie ștearsă. Este identică cu Categorie:Membri ai Academiei Prusace de Științe care este corectă.--Sacha47 (discuție) 13:20, 10. noiembrie 2017 (CET) 13:20, 10. noiembrie 2017 (CET)

@Sacha47: Rezolvat. PS: ca să includeți link-uri către categorii în text, puneți „:” în fața prefixului: [[:Categorie:Membri ai Academiei Prusace de Științe]] / Categorie:Membri ai Academiei Prusace de Științe. //  Gikü  vorbe  fapte  10 noiembrie 2017 15:04 (EET)
Mulțumesc. Am știut, dar am uitat.--Sacha47 (discuție) 13:20, 10. noiembrie 2017 (CET) 08:40, 11. noiembrie 2017 (CET)

Walter Juse[modificare sursă]

I-am modificat parametrii blocării lui Walter Juse, pentru a-i putea aplica autoblocarea, deoarece a revenit cu clone noi. Rog verificarea fișierelor încărcate de Commons01 și UserPro. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 11 noiembrie 2017 12:46 (EET)

Rezolvat Rezolvat de Vituzzu --Pafsanias (discuție) 11 noiembrie 2017 22:46 (EET)

Lacrimi premature[modificare sursă]

E prea devreme ca să-l plângem pe XXN. Avereanu lipsește din august, dar nu l-a dat nimeni dispărut. Eu mă gândeam, de fapt, la un alt fel de reorientare. E ca la vidrele de mare: au un buzunăraș secret și sub celălalt braț, însă nu-l folosesc pentru că sunt dreptace... ;) --Pafsanias (discuție) 14 noiembrie 2017 20:23 (EET)

Nu plâng pe nimeni. Îmi plac statisticile :) PS, văd că am avut un telespectator fidel! //  Gikü  vorbe  fapte  14 noiembrie 2017 20:27 (EET)

???[modificare sursă]

Really mate? You can do better... :)--Strainu (دسستي‎)  16 noiembrie 2017 16:41 (EET)

@Strainu: Dacă mi-ai scris asta, înseamnă că am încurcat calculele. Pentru fotografii individuale, cele publicate până în 1991 sunt lipsite de drepturi de autor, da? Mi se părea că 1986. //  Gikü  vorbe  fapte  16 noiembrie 2017 18:23 (EET)
10 ani e la serii. Aici fiind vorba de două fotografii din perioade diferite, nu cred că se poate vorbi de serie de fotografii.--Strainu (دسستي‎)  16 noiembrie 2017 18:26 (EET)
Am înțeles. Mă dumiream probabil până la expirarea a 7 zile, dar mulțumesc mult că mi-ai spus imediat. //  Gikü  vorbe  fapte  16 noiembrie 2017 18:29 (EET)

Care e problema la Sulac? --94.243.109.205 (discuție) 20 noiembrie 2017 21:48 (EET)

Sursa kankan.md nu este de încredere. E un site de bârfe, nu ne putem baza articolele pe așa surse. //  Gikü  vorbe  fapte  20 noiembrie 2017 21:50 (EET)

Autografe/olografe[modificare sursă]

Dacă îmi aduc bine aminte, vă interesați cândva de autografe/olografe. Aici aveți două semnături celebre. [1]--85.76.20.172 (discuție) 24 noiembrie 2017 00:26 (EET)

Fără titlu[modificare sursă]

@Gikü: buna ziua Giku, as dori sa diskut ku dumneavoastra ma amanuntit problema aparuta la mine pe pagina! daka nu va e greu sa diskutam pe email? frecautanuv@mail.ru Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Tudor Chiriac (discuție • contribuții).

@Tudor Chiriac: La ce problemă vă referiți? Dacă la imaginile Emisiune 1.jpg și Emisiune 2.jpg, problema e că drepturile de autor asupra lor aparțin cel mai probabil canalului TV care le-a difuzat, nu Dvs. Cât timp nu avem dovezi care să infirme asta, imaginile sunt pasibile pentru ștergere. //  Gikü  vorbe  fapte  27 noiembrie 2017 14:15 (EET)

CEE Newsletter - November 2017[modificare sursă]


CEE Newsletter
Volume 1 • Issue 2 • November 2017
ContentsSingle page viewSubscribeMediaWiki message delivery (discuție) 3 decembrie 2017 00:16 (EET)

Cum pot adăuga fotografii paginilor Wikipedia incomplete?[modificare sursă]

Cum pot adăuga fotografii paginilor Wikipedia incomplete? Sunt specializat în cadrul Bisericii ortodoxe și văd că mulți ierarhi au fotografii vechi, neclare s-au chiar deloc.Rig răspuns, că avertismente îmi da-ți destule. AlexandruRadu2003 (discuție) 3 decembrie 2017 21:30 (EET)

@AlexandruRadu2003: Imaginile încărcate la Wikipedia trebuie să fie lipsite de drepturi de autor (sau să fi fost publicate sub licență liberă precum GFDL sau Creative Commons). De aceea, dacă aveți în propria colecție (a se citi: sunteți deținătorul drepturilor de autor) fotografii ale persoanelor respective, foarte bine! – mergeți la Wikipedia:Trimite fișier și publicați-le sub o licență liberă. Dacă nu, devine mai complicat: trebuie să căutați o versiune liberă undeva pe internet sau în alte surse. Sunt mai multe metode, număr doar câteva dintre ele, pe care le folosesc personal:
  • dacă persoana este în viață și aveți posibilitatea să o fotografiați, faceți-o și vedeți opțiunea de mai sus :)
  • căutați pe internet fișiere cu licență liberă. Puteți folosi motorul de căutare CC Search ca un punct de start
  • dacă ați găsit fotografia într-o publicație apărută înainte de 1985, aceasta este automat sub licență liberă în condițiile expuse la {{PD-RO-photo}} și o puteți scana și încărca
  • dacă cunoașteți autorul unei serii de fotografii care vă interesează sau aveți cunoștințe într-o organizație care conține o colecție de imagini, puteți lua legătura cu ei și ruga să doneze acest conținut Wikipediei – printr-un simplu e-mail transmis Wikipediei
...cam asta e. Vă ajută cel puțin una din opțiunile enumerate? //  Gikü  vorbe  fapte  3 decembrie 2017 22:04 (EET)

Hello[modificare sursă]

I just made my company wikipedia page and i want to block the editor. Can you help me with some advices? Thank you very much. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Seored (discuție • contribuții).

@Seored: Vi s-a explicat pe pagina de discuții că nu acceptăm reclame. //  Gikü  vorbe  fapte  8 decembrie 2017 18:15 (EET)

Denumire[modificare sursă]

Mangop --Miehs (discuție) 27 decembrie 2017 21:51 (EET)

Bravo, ai stil![modificare sursă]

Cine are dreptul să modifice pagina Bravo, ai stil? Eu am fost cel care a creat-o și nu am dreptul să o modific! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Deseneanimatesifilme (discuție • contribuții).

Scuze, Deseneanimatesifilme, era o groază de vandalism la pagina aia (vezi istoric), inclusiv de la utilizatori înregistrați. Pentru a calma apele, am protejat complet pagina pentru câteva zile (expiră la 2 ianuarie după-masă). Din păcate, asta înseamnă că și Dvs., împreună cu R115, nu puteți modifica conținutul. Sunt careva modificări care trebuie făcute urgent? //  Gikü  vorbe  fapte  29 decembrie 2017 18:44 (EET)

Nu trebuie de făcut nici o modificare, doar am întrebat. Mulțumesc de răspuns și scuză-mă că nu prea mă pricep cum să scriu aici răspunsul pe care ți-l dau. Să ai o seară bună!

Doar adaugă patru tilde la finalul mesajului: ~~~~. Ele se transformă automat în semnătură. //  Gikü  vorbe  fapte  29 decembrie 2017 19:25 (EET)

La mulți ani[modificare sursă]

Noul an să vă aducă multe bucurii, surprize și îndeplinirea tuturor dorințelor. --Danvasilis (discuție) 1 ianuarie 2018 11:03 (EET)

@Danvasilis: Mulțumesc, la fel și Dvs.! //  Gikü  vorbe  fapte  4 ianuarie 2018 02:50 (EET)

The CEE Newsletter, Volume 1, Issue 3, December 2017[modificare sursă]


CEE Newsletter
Volume 1 • Issue 3 • December_2017
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 2 ianuarie 2018 11:17 (EET)

Puteti sa ma ajutati va rog cu stergerea paginei[modificare sursă]

Buna seara,

Puteti sa ma ajutati va rog cu stergerea paginei "Cristina smarandescu". Era o incercare de a posta ceva. As vrea sa imi creez o noua pagina dar vreau ca numele meu sa fie sters.

Utilizator:Cristina Smarandescu - Wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:Cristina_Smarandescu

Precum si: Discuție Utilizator:Cristina Smarandescu - Wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Discuție_Utilizator:Cristina_Smarandescu


Multumesc!

Anita.an1987 (discuție) 7 ianuarie 2018 22:35 (EET) Cristina

@Anita.an1987: Văd că v-ați creat un cont nou, iar pagina de utilizator Utilizator:Cristina Smarandescu a fost ștearsă. Cu ce vă pot ajuta? //  Gikü  vorbe  fapte  8 ianuarie 2018 20:51 (EET)

Darabană[modificare sursă]

Aveți dreptate! M-am grăbit făcând din Darabană un redirect; ar fi trebuit să redenumesc articolul. Acum nu mai pot, pentru că trebuie șters redirectul. Puteți să faceți dumneavastră această operațiune? Cu mulțumiri, --Miehs (discuție) 20 ianuarie 2018 23:56 (EET) P.S. Mai sunt și legăturile cu alte limbi... --Miehs (discuție) 20 ianuarie 2018 23:57 (EET)

Rezolvat Rezolvat Mulțumesc! //  Gikü  vorbe  fapte  21 ianuarie 2018 00:09 (EET)

France[modificare sursă]

(Google translate) Bună dimineața. Am vrut să vă informez despre această procedură în limba franceză / Hello. I wanted to inform you of this procedure in French : https://fr.wikipedia.org/wiki/Discussion:Eurolanche/Suppression --Arroser (discuție) 24 ianuarie 2018 23:37 (EET)

Modificare drepturi[modificare sursă]

Salut! Am observat că mi-ați scos de la patrule automate pentru că am înlocuit termenul peiorativ "nazism" cu termenul original, singurul corect dpdv istoric și politic, și anume "național-socialism". Cât despre "controversatul" tribunal de la Nuremberg, am zis "controversatul" pentru că sunt destui critici ai acestuia. Aștept un răspuns serios din partea dvs. --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:11 (EET)

@Sebi Buduroi '99: V-am retras patrula automată pentru că ați făcut o serie de modificări controversate fără a consulta comunitatea. Nu putem lăsa așa chestii să scape fiind patrulate automat. //  Gikü  vorbe  fapte  25 ianuarie 2018 00:24 (EET)
De când anume trebuie să consult comunitatea pentru a modifica un termen informal într-un termen enciclopedic? --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:26 (EET)
Ai paginile de discuții la îndemână. Cred că îți dai seama că nazismul, holocaustul și alte subiecte de acest gen sunt foarte sensibile și trebuie tratate cu maximă atenție. Faptul că ai făcut redenumiri nu e pe atât de flagrant pe cât ardoarea de a le justifica. //  Gikü  vorbe  fapte  25 ianuarie 2018 00:31 (EET)
Nu cred că am batjocorit pe nimeni prin faptul că am modificat un termen informal într-unul corect și enciclopedic, nu-i așa? Normal că susțin cu ardoare o modificare foarte corectă, în urma căreia am fost privat de un beneficiu pe care îl am de 2 ani de zile fără să fi avut probleme, după atâtea mii de modificări pe Wikipedia. Da, am greșit cu ștergerea unora dintre evenimentele pe care le-am înlăturat, trebuia să sap un pic și îmi asum acea greșeală. De acolo și până la asta... totuși, suntem oameni, e firesc să mai și greșim. --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:39 (EET)
@Sebi Buduroi '99: Nu te îngrijora. Dacă o să dai dovadă de spirit colegial în rezolvarea acestei probleme, aducând în discuție mai multe argumente decât emoții, vei recâștiga încrederea comunității foarte repede. Numai bine! //  Gikü  vorbe  fapte  25 ianuarie 2018 00:44 (EET)
În primul rând că nu știam că trebuie să consult comunitatea pentru o modificare atât de mică. Până la urmă am înlocuit un cuvânt cu altul, nu am făcut nimic grozav. Eu am adus argumente, aștept răspunsuri tot cu argumente. Nu mă las cu una, cu două. Pace! --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:48 (EET)

Propunerea de ștergere rapidă pentru Modifică secțiunea: Andreea Păduraru (regizoare)[modificare sursă]

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

La pagina Modifică secțiunea: Andreea Păduraru (regizoare) a fost plasată o etichetă prin care se cere ștergerea sa rapidă de la Wikipedia. Aceasta s-a făcut conform criteriului A3 de ştergere rapidă, deoarece fie nu are niciun fel de conținut, fie e compus doar din legături externe, o secțiune „Vezi și”, referințe la cărți, formate, categorii, legături interwiki, reformulări sau repetări ale titlului, sau tentative de a contacta subiectul articolului. Vă rugăm, vedeți Wikipedia:Ciot pentru standardele minimale pentru articole scurte. Țineți cont și că articolele trebuie scrise pe subiecte notabile și că trebuie să prezinte referințele bibliografice din sursele de încredere care confirmă conținutul informativ.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Donarius (discuție) 25 ianuarie 2018 20:50 (EET)

Cumințenia pământului[modificare sursă]

Ar trebui trecuta la commons ca am gasit o sursa din anul 1910 care o face libera. Vezi aici sursa bcucluj. A fost expusa pentru prima oara la Expozitia Tinerimii artistice din anul 1910. E liberaaaaaa. Asybaris aport 28 ianuarie 2018 00:26 (EET)

CEE Newsletter - January 2018[modificare sursă]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 1, January 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 1 • January 2018
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 2 februarie 2018 10:58 (EET)

--Koka11 (discuție) 11 februarie 2018 20:40 (EET)[modificare sursă]

Hello! Discuție Utilizator:Gikü... vă rog să îmi dați conținutul articolului(Nijazi Ramadani) în limba română pentru o mai bună traducere cu sugestii Koka11/--Koka11 (discuție) 11 februarie 2018 20:40 (EET)

Am recuperat aici: Utilizator:Koka11/N //  Gikü  vorbe  fapte  11 februarie 2018 21:34 (EET)

Vandalizări în serie canale de televiziune[modificare sursă]

Bună seara. S-ar putea proteja sau semi-proteja articolele canalelor de televiziune ce sunt vandalizate masiv de vreo doi ani încoace de către diferiți anonimi ce introduc informații false?--DieselEngineRO (discuție) 15 februarie 2018 18:46 (EET)

Părere[modificare sursă]

Giküle, am văzut propunerea făcută lui Mishu. Hai să nominalizăm de data asta o listă suficient de utilă și corectă. O să putem trece astfel mai ușor de frica de a fi nominalizat, de securismele inutile și de o parte din săpatul după potcoave de cai morți. Gândește-te că mulți nu se bagă fiindcă le e frică de scormoneală. E pur și simplu o problemă de decizie politică, nu de decizie individuală în ceea ce-i privește pe fiecare. Dai sau nu dai sculele la mâna celor care au capacitatea de a le folosi sau de a învăța să le folosească în mod util și pozitiv. Dacă mergem pe nominalizări individuale, îți garantez că din start asigurăm 75 % șanse de eșec. --Accipiter Q. Gentilis(D) 22 februarie 2018 19:14 (EET)