Discuție Utilizator:Gikü

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Talk page watcher kitty iz watching u. Please continue discussions where they haz started.
Nu mă supăr dacă veți discuta cu mine per tu.
 • Dacă v-am scris un mesaj: vă rog să răspundeți în pagina dvs. de discuții și să inserați {{ping|Gikü}} înaintea răspunsului.
 • Dacă mi-ați scris un mesaj: voi răspunde pe pagina mea de discuții și voi insera {{ping|numele dvs.}} înaintea răspunsului.

Cuprins

Arhive[modificare sursă]


Întrebare[modificare sursă]

Salut, pagina asta de ce nu o transferi la Wikipedia în limba rusă? În același mod ca pentru pagina în ucraineană. --Silenzio (discuție) 7 noiembrie 2017 02:30 (EET)

@Silenzio76: Intenția mea inițială a fost să am liste în diferite limbi pe diferite Wikipedii, adunate toate în acest item: d:Q23719102. Când am vrut să creez versiunea în rusă, am realizat că ei nu administrează concursul pe Wikipedia, ei o fac simultan pe două wikiproiecte! – concursul însuși pe Wikimedia, iar listele pe Wikivoyage. Am ezitat să creez listele la Wikivoyage din două motive: în primul rând nu vreau să trimit utilizatorii pe alte proiecte, în al doilea rând nu sunt familiarizat cu politicile și comunitatea Wikivoyage-ului rus, iar o pagină solitară cu monumentele Moldovei nu aveam cu ce să o leg și probabil rămânea orfană. La Wikipedia ucraineană cel puțin WLE este administrat pe Wikipedia, iar orice probleme care ar putea apărea cu pagina ar putea fi rezolvate cu Visem.
Aș putea să aloc ceva timp pentru un efort de migrare a tabelului la Wikivoyage, acum că am acumulat mai multă experiență în administrarea listelor, dar care ar fi beneficiul net? //  Gikü  vorbe  fapte  7 noiembrie 2017 13:24 (EET)
Beneficiul net este respectarea limbii române. Aceasta este Wikipedia în limba română și nu apreciez chirilizarea ei. Dacă cineva s-ar apuca să creeze pagini în limba maghiară ați sări cu toții de fund în sus. Apreciez ceea ce faci prin acel concurs, dar această Wikipedie nu este a Republicii Moldova, nici a României, ci a limbii române. Personal aș aprecia dacă nu ai mai introduce chestiuni în limba rusă nici pe această Wikipedie, nici pe pagina de Facebook a Wikipediei române. --Silenzio (discuție) 7 noiembrie 2017 16:03 (EET)
O s-o fac când am timp. Încă mai introduc „chestiuni în limba rusă” pe pagina de Facebook? Unde? //  Gikü  vorbe  fapte  7 noiembrie 2017 16:17 (EET)
Mulțumesc. Referitor la Facebook, nu le-am mai observat în ultima periodă. Mulțumesc și pentru asta. Era doar un reminder. :)
Înțeleg legăturile tale cu lumea rusofobă, considerând că vii dintr-un spațiu unde limba rusă e a doua (sau prima) limbă, înțeleg și prietenia (sau colaborările tale) cu comunitatea ucraineană și înțeleg că e natural să ai aceste impulsuri, dar trebuie să evităm să amestecăm lucrurile (limbile și alfabetele). --Silenzio (discuție) 7 noiembrie 2017 18:08 (EET)
@Silenzio76: Rezolvat! //  Gikü  vorbe  fapte  14 noiembrie 2017 00:05 (EET)

Îmi răspunzi la ce ți-am scris mai devreme? Dimaremusmarin (discuție) 22 decembrie 2017 01:46 (EET)

De ce sa ștergem pagina Unirea-ODIP[modificare sursă]

Pagina încă nici nu are o zi cind tu deja o pui sub semnul întrebării,pe cind in Wikipedia sunt sute de cioturi care conțin o fraza,doua și ele au dreptul la existența.Apropo am adăugat surse diferite de la ziare,la editorialul Scriitorilor Basarabeni.Aces ONG e unul din cele mai principale in RM,alături de același Promo-Lex. Fac activism civic remarcabil,fostul lor lider(Constantin Codreanu) e astăzi parlamentar roman, șeful “ministerului romanilor de pretutindeni”-organ direct implicat in toate milioanele care vin sub forma de ajutor in RM.Oare nu merita acest ONG sa aibă o pagina?Multe ONG-URI au asemenea aporturi la dezvoltarea culturii,artei,istoriei și mai ales televiziunii ca Unirea-Odip? Kjblwk (discuție) 9 noiembrie 2017 23:18 (EET)

@Kjblwk: M-am explicat deja la pagina Wikipedia:Pagini de șters/Unirea - ODIP. Poate greșesc. Vă încurajez să adăugați aceste remarci la acea pagină, nu aici, și să urmați îndrumările celor care participă în discuție (inclusiv recomandarea mea de a adăuga mai multe surse de încredere independente de subiect). Cu bine, //  Gikü  vorbe  fapte  9 noiembrie 2017 23:33 (EET)

Categorie:Membri ai Academiei de Științe din Berlin[modificare sursă]

Această categorie trebuie să fie ștearsă. Este identică cu Categorie:Membri ai Academiei Prusace de Științe care este corectă.--Sacha47 (discuție) 13:20, 10. noiembrie 2017 (CET) 13:20, 10. noiembrie 2017 (CET)

@Sacha47: Rezolvat. PS: ca să includeți link-uri către categorii în text, puneți „:” în fața prefixului: [[:Categorie:Membri ai Academiei Prusace de Științe]] / Categorie:Membri ai Academiei Prusace de Științe. //  Gikü  vorbe  fapte  10 noiembrie 2017 15:04 (EET)
Mulțumesc. Am știut, dar am uitat.--Sacha47 (discuție) 13:20, 10. noiembrie 2017 (CET) 08:40, 11. noiembrie 2017 (CET)

Walter Juse[modificare sursă]

I-am modificat parametrii blocării lui Walter Juse, pentru a-i putea aplica autoblocarea, deoarece a revenit cu clone noi. Rog verificarea fișierelor încărcate de Commons01 și UserPro. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 11 noiembrie 2017 12:46 (EET)

Rezolvat Rezolvat de Vituzzu --Pafsanias (discuție) 11 noiembrie 2017 22:46 (EET)

Lacrimi premature[modificare sursă]

E prea devreme ca să-l plângem pe XXN. Avereanu lipsește din august, dar nu l-a dat nimeni dispărut. Eu mă gândeam, de fapt, la un alt fel de reorientare. E ca la vidrele de mare: au un buzunăraș secret și sub celălalt braț, însă nu-l folosesc pentru că sunt dreptace... ;) --Pafsanias (discuție) 14 noiembrie 2017 20:23 (EET)

Nu plâng pe nimeni. Îmi plac statisticile :) PS, văd că am avut un telespectator fidel! //  Gikü  vorbe  fapte  14 noiembrie 2017 20:27 (EET)

???[modificare sursă]

Really mate? You can do better... :)--Strainu (دسستي‎)  16 noiembrie 2017 16:41 (EET)

@Strainu: Dacă mi-ai scris asta, înseamnă că am încurcat calculele. Pentru fotografii individuale, cele publicate până în 1991 sunt lipsite de drepturi de autor, da? Mi se părea că 1986. //  Gikü  vorbe  fapte  16 noiembrie 2017 18:23 (EET)
10 ani e la serii. Aici fiind vorba de două fotografii din perioade diferite, nu cred că se poate vorbi de serie de fotografii.--Strainu (دسستي‎)  16 noiembrie 2017 18:26 (EET)
Am înțeles. Mă dumiream probabil până la expirarea a 7 zile, dar mulțumesc mult că mi-ai spus imediat. //  Gikü  vorbe  fapte  16 noiembrie 2017 18:29 (EET)

Care e problema la Sulac? --94.243.109.205 (discuție) 20 noiembrie 2017 21:48 (EET)

Sursa kankan.md nu este de încredere. E un site de bârfe, nu ne putem baza articolele pe așa surse. //  Gikü  vorbe  fapte  20 noiembrie 2017 21:50 (EET)

Autografe/olografe[modificare sursă]

Dacă îmi aduc bine aminte, vă interesați cândva de autografe/olografe. Aici aveți două semnături celebre. [1]--85.76.20.172 (discuție) 24 noiembrie 2017 00:26 (EET)

Fără titlu[modificare sursă]

@Gikü: buna ziua Giku, as dori sa diskut ku dumneavoastra ma amanuntit problema aparuta la mine pe pagina! daka nu va e greu sa diskutam pe email? frecautanuv@mail.ru Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Tudor Chiriac (discuție • contribuții).

@Tudor Chiriac: La ce problemă vă referiți? Dacă la imaginile Emisiune 1.jpg și Emisiune 2.jpg, problema e că drepturile de autor asupra lor aparțin cel mai probabil canalului TV care le-a difuzat, nu Dvs. Cât timp nu avem dovezi care să infirme asta, imaginile sunt pasibile pentru ștergere. //  Gikü  vorbe  fapte  27 noiembrie 2017 14:15 (EET)

CEE Newsletter - November 2017[modificare sursă]


CEE Newsletter
Volume 1 • Issue 2 • November 2017
ContentsSingle page viewSubscribeMediaWiki message delivery (discuție) 3 decembrie 2017 00:16 (EET)

Cum pot adăuga fotografii paginilor Wikipedia incomplete?[modificare sursă]

Cum pot adăuga fotografii paginilor Wikipedia incomplete? Sunt specializat în cadrul Bisericii ortodoxe și văd că mulți ierarhi au fotografii vechi, neclare s-au chiar deloc.Rig răspuns, că avertismente îmi da-ți destule. AlexandruRadu2003 (discuție) 3 decembrie 2017 21:30 (EET)

@AlexandruRadu2003: Imaginile încărcate la Wikipedia trebuie să fie lipsite de drepturi de autor (sau să fi fost publicate sub licență liberă precum GFDL sau Creative Commons). De aceea, dacă aveți în propria colecție (a se citi: sunteți deținătorul drepturilor de autor) fotografii ale persoanelor respective, foarte bine! – mergeți la Wikipedia:Trimite fișier și publicați-le sub o licență liberă. Dacă nu, devine mai complicat: trebuie să căutați o versiune liberă undeva pe internet sau în alte surse. Sunt mai multe metode, număr doar câteva dintre ele, pe care le folosesc personal:
 • dacă persoana este în viață și aveți posibilitatea să o fotografiați, faceți-o și vedeți opțiunea de mai sus :)
 • căutați pe internet fișiere cu licență liberă. Puteți folosi motorul de căutare CC Search ca un punct de start
 • dacă ați găsit fotografia într-o publicație apărută înainte de 1985, aceasta este automat sub licență liberă în condițiile expuse la {{PD-RO-photo}} și o puteți scana și încărca
 • dacă cunoașteți autorul unei serii de fotografii care vă interesează sau aveți cunoștințe într-o organizație care conține o colecție de imagini, puteți lua legătura cu ei și ruga să doneze acest conținut Wikipediei – printr-un simplu e-mail transmis Wikipediei
...cam asta e. Vă ajută cel puțin una din opțiunile enumerate? //  Gikü  vorbe  fapte  3 decembrie 2017 22:04 (EET)

Hello[modificare sursă]

I just made my company wikipedia page and i want to block the editor. Can you help me with some advices? Thank you very much. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Seored (discuție • contribuții).

@Seored: Vi s-a explicat pe pagina de discuții că nu acceptăm reclame. //  Gikü  vorbe  fapte  8 decembrie 2017 18:15 (EET)

Denumire[modificare sursă]

Mangop --Miehs (discuție) 27 decembrie 2017 21:51 (EET)

Bravo, ai stil![modificare sursă]

Cine are dreptul să modifice pagina Bravo, ai stil? Eu am fost cel care a creat-o și nu am dreptul să o modific! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Deseneanimatesifilme (discuție • contribuții).

Scuze, Deseneanimatesifilme, era o groază de vandalism la pagina aia (vezi istoric), inclusiv de la utilizatori înregistrați. Pentru a calma apele, am protejat complet pagina pentru câteva zile (expiră la 2 ianuarie după-masă). Din păcate, asta înseamnă că și Dvs., împreună cu R115, nu puteți modifica conținutul. Sunt careva modificări care trebuie făcute urgent? //  Gikü  vorbe  fapte  29 decembrie 2017 18:44 (EET)

Nu trebuie de făcut nici o modificare, doar am întrebat. Mulțumesc de răspuns și scuză-mă că nu prea mă pricep cum să scriu aici răspunsul pe care ți-l dau. Să ai o seară bună!

Doar adaugă patru tilde la finalul mesajului: ~~~~. Ele se transformă automat în semnătură. //  Gikü  vorbe  fapte  29 decembrie 2017 19:25 (EET)

La mulți ani[modificare sursă]

Noul an să vă aducă multe bucurii, surprize și îndeplinirea tuturor dorințelor. --Danvasilis (discuție) 1 ianuarie 2018 11:03 (EET)

@Danvasilis: Mulțumesc, la fel și Dvs.! //  Gikü  vorbe  fapte  4 ianuarie 2018 02:50 (EET)

The CEE Newsletter, Volume 1, Issue 3, December 2017[modificare sursă]


CEE Newsletter
Volume 1 • Issue 3 • December_2017
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 2 ianuarie 2018 11:17 (EET)

Puteti sa ma ajutati va rog cu stergerea paginei[modificare sursă]

Buna seara,

Puteti sa ma ajutati va rog cu stergerea paginei "Cristina smarandescu". Era o incercare de a posta ceva. As vrea sa imi creez o noua pagina dar vreau ca numele meu sa fie sters.

Utilizator:Cristina Smarandescu - Wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:Cristina_Smarandescu

Precum si: Discuție Utilizator:Cristina Smarandescu - Wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Discuție_Utilizator:Cristina_Smarandescu


Multumesc!

Anita.an1987 (discuție) 7 ianuarie 2018 22:35 (EET) Cristina

@Anita.an1987: Văd că v-ați creat un cont nou, iar pagina de utilizator Utilizator:Cristina Smarandescu a fost ștearsă. Cu ce vă pot ajuta? //  Gikü  vorbe  fapte  8 ianuarie 2018 20:51 (EET)

Darabană[modificare sursă]

Aveți dreptate! M-am grăbit făcând din Darabană un redirect; ar fi trebuit să redenumesc articolul. Acum nu mai pot, pentru că trebuie șters redirectul. Puteți să faceți dumneavastră această operațiune? Cu mulțumiri, --Miehs (discuție) 20 ianuarie 2018 23:56 (EET) P.S. Mai sunt și legăturile cu alte limbi... --Miehs (discuție) 20 ianuarie 2018 23:57 (EET)

Rezolvat Rezolvat Mulțumesc! //  Gikü  vorbe  fapte  21 ianuarie 2018 00:09 (EET)

France[modificare sursă]

(Google translate) Bună dimineața. Am vrut să vă informez despre această procedură în limba franceză / Hello. I wanted to inform you of this procedure in French : https://fr.wikipedia.org/wiki/Discussion:Eurolanche/Suppression --Arroser (discuție) 24 ianuarie 2018 23:37 (EET)

Modificare drepturi[modificare sursă]

Salut! Am observat că mi-ați scos de la patrule automate pentru că am înlocuit termenul peiorativ "nazism" cu termenul original, singurul corect dpdv istoric și politic, și anume "național-socialism". Cât despre "controversatul" tribunal de la Nuremberg, am zis "controversatul" pentru că sunt destui critici ai acestuia. Aștept un răspuns serios din partea dvs. --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:11 (EET)

@Sebi Buduroi '99: V-am retras patrula automată pentru că ați făcut o serie de modificări controversate fără a consulta comunitatea. Nu putem lăsa așa chestii să scape fiind patrulate automat. //  Gikü  vorbe  fapte  25 ianuarie 2018 00:24 (EET)
De când anume trebuie să consult comunitatea pentru a modifica un termen informal într-un termen enciclopedic? --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:26 (EET)
Ai paginile de discuții la îndemână. Cred că îți dai seama că nazismul, holocaustul și alte subiecte de acest gen sunt foarte sensibile și trebuie tratate cu maximă atenție. Faptul că ai făcut redenumiri nu e pe atât de flagrant pe cât ardoarea de a le justifica. //  Gikü  vorbe  fapte  25 ianuarie 2018 00:31 (EET)
Nu cred că am batjocorit pe nimeni prin faptul că am modificat un termen informal într-unul corect și enciclopedic, nu-i așa? Normal că susțin cu ardoare o modificare foarte corectă, în urma căreia am fost privat de un beneficiu pe care îl am de 2 ani de zile fără să fi avut probleme, după atâtea mii de modificări pe Wikipedia. Da, am greșit cu ștergerea unora dintre evenimentele pe care le-am înlăturat, trebuia să sap un pic și îmi asum acea greșeală. De acolo și până la asta... totuși, suntem oameni, e firesc să mai și greșim. --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:39 (EET)
@Sebi Buduroi '99: Nu te îngrijora. Dacă o să dai dovadă de spirit colegial în rezolvarea acestei probleme, aducând în discuție mai multe argumente decât emoții, vei recâștiga încrederea comunității foarte repede. Numai bine! //  Gikü  vorbe  fapte  25 ianuarie 2018 00:44 (EET)
În primul rând că nu știam că trebuie să consult comunitatea pentru o modificare atât de mică. Până la urmă am înlocuit un cuvânt cu altul, nu am făcut nimic grozav. Eu am adus argumente, aștept răspunsuri tot cu argumente. Nu mă las cu una, cu două. Pace! --Sebi Buduroi '99 25 ianuarie 2018 00:48 (EET)

Propunerea de ștergere rapidă pentru Modifică secțiunea: Andreea Păduraru (regizoare)[modificare sursă]

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

La pagina Modifică secțiunea: Andreea Păduraru (regizoare) a fost plasată o etichetă prin care se cere ștergerea sa rapidă de la Wikipedia. Aceasta s-a făcut conform criteriului A3 de ștergere rapidă, deoarece fie nu are niciun fel de conținut, fie e compus doar din legături externe, o secțiune „Vezi și”, referințe la cărți, formate, categorii, legături interwiki, reformulări sau repetări ale titlului, sau tentative de a contacta subiectul articolului. Vă rugăm, vedeți Wikipedia:Ciot pentru standardele minimale pentru articole scurte. Țineți cont și că articolele trebuie scrise pe subiecte notabile și că trebuie să prezinte referințele bibliografice din sursele de încredere care confirmă conținutul informativ.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Donarius (discuție) 25 ianuarie 2018 20:50 (EET)

Cumințenia pământului[modificare sursă]

Ar trebui trecuta la commons ca am gasit o sursa din anul 1910 care o face libera. Vezi aici sursa bcucluj. A fost expusa pentru prima oara la Expozitia Tinerimii artistice din anul 1910. E liberaaaaaa. Asybaris aport 28 ianuarie 2018 00:26 (EET)

CEE Newsletter - January 2018[modificare sursă]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 1, January 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 1 • January 2018
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 2 februarie 2018 10:58 (EET)

--Koka11 (discuție) 11 februarie 2018 20:40 (EET)[modificare sursă]

Hello! Discuție Utilizator:Gikü... vă rog să îmi dați conținutul articolului(Nijazi Ramadani) în limba română pentru o mai bună traducere cu sugestii Koka11/--Koka11 (discuție) 11 februarie 2018 20:40 (EET)

Am recuperat aici: Utilizator:Koka11/N //  Gikü  vorbe  fapte  11 februarie 2018 21:34 (EET)

Vandalizări în serie canale de televiziune[modificare sursă]

Bună seara. S-ar putea proteja sau semi-proteja articolele canalelor de televiziune ce sunt vandalizate masiv de vreo doi ani încoace de către diferiți anonimi ce introduc informații false?--DieselEngineRO (discuție) 15 februarie 2018 18:46 (EET)

Părere[modificare sursă]

Giküle, am văzut propunerea făcută lui Mishu. Hai să nominalizăm de data asta o listă suficient de utilă și corectă. O să putem trece astfel mai ușor de frica de a fi nominalizat, de securismele inutile și de o parte din săpatul după potcoave de cai morți. Gândește-te că mulți nu se bagă fiindcă le e frică de scormoneală. E pur și simplu o problemă de decizie politică, nu de decizie individuală în ceea ce-l privește pe fiecare. Dai sau nu dai sculele la mâna celor care au capacitatea de a le folosi util și pozitiv sau de a învăța să le folosească astfel. Dacă mergem pe nominalizări individuale, îți garantez că din start asigurăm 75 % șanse de eșec.

În plus le trebuie dată șansa de a folosi skillurile pentru a vedea cu ce se mănâncă, astfel încât să dispară o parte din teamă, iar dacă e vorba să renunțe, o pot face oricând după aia. Gândește-te că că e o altă abordare: votezi o echipă și apoi lași șansa echipei să se consolideze și să se instruiască, iar cine va dori să nu rămână, va fi liber să plece. Pe de altă parte fiind mai mulți activi, va fi mai ușor să corectezi o eventuală defecțiune (chiar și majoră în cazul echipei).--Accipiter Q. Gentilis(D) 22 februarie 2018 19:14 (EET)

@Accipiter Q. Gentilis: Mishu57 este noul Miehs, „furnicuța anului”. Demult mă gândeam să-l nominalizez, după cum am zis. Următoarea mea candidatură ar fi Sîmbotin, dar aveam impresia că ați încercat să-l abordați recent. //  Gikü  vorbe  fapte  22 februarie 2018 19:53 (EET)
Ok, merci pentru sprijin. Sper să putem ieși din paradigmă pentru a propune o listă și nu candidaturi individuale. --Accipiter Q. Gentilis(D) 22 februarie 2018 19:59 (EET)

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice[modificare sursă]

Salut. Poți să redenumești Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.--MSClaudiu (discuție) 26 februarie 2018 14:28 (EET)

Portrete de la MApN[modificare sursă]

Chestiuni apropo de discuția de la commons cu privire la imaginile de la MApN.

 • Impresia mea este că textul tichetului 2011030410006577 vrea să ne dea o permisiune perpetuă, ca să nu-i mai batem la cap. Textul eliberează toată galeria de imagini, fără a preciza vreo dată, ceea ce se poate interpreta că se aplică și pentru imaginile viitoare din galeria respectivă.
 • Confirmarea (plasarea tagului "PermissionOTRS") conform politicilor este rezervată voluntarilor OTRS, căci altfel este prea ușoară driblarea de către răuvoitori.

Oricine poate încărca imagini la Commons, care trebuie confirmate, deci voluntarilor OTRS trebuie să li se semnaleze situația, deoarece nu există un alt mecanism de înștiințare. Propun ca aici la pagina Wikipedia:OTRS să fac o subpagină în care să pun textul tichetului 2011030410006577 (fără informațiile sensibile), pagină care să fie în lista de pagini urmărite de voluntarii OTRS și unde toți cei ce încarcă imagini provenite de la www.mapn.ro/fotodb/ să adauge legăturile spre aceste imagini. Aceasta ar fi „lista”. Adică nu lista tuturor imaginilor posibil de preluat de pe site-ul MApN, ci a celor pentru care se cere confirmarea. Acolo să fie și instrucțiuni de „how to”.

Nu cred că e cazul ca această listă să fie la Commons, că cei de acolo nu pot verifica ei, iar utilizatorii n-au nicio șansă să fie informați acolo ce și cum. Nici nu cred că ar veni un utilizator care nu este pe rowp să încarce la Commons imagini de la MApN. --Turbojet  1 martie 2018 11:04 (EET)

PS acum am văzut că „scandalul” a început de la en:User:Skjoldbro, dar nu văd cum unul ca el ar putea fi informat la Commons. --Turbojet  1 martie 2018 11:24 (EET)
Eh, standardele sunt variabile. Eu n-am avut nicio problemă cu zecile de imagini taguite. Mai e și problema cozii în care e mesajul - cei de la commons au acces la toate cozile permissions-*, dar nu și la info-ro. Eventual puteți muta tichetul în coada permissions-ro (știu că am mutat multe din backlog pe vremea când aveam acces, dar nu știu dacă e și ăsta inclus). Și da, pot confirma că ideea tichetului era "imaginile sunt la liberl, luați ce-aveți nevoie". Cred că e o discuție cu Mircea87 pe undeva în care dă mai multe detalii.--Strainu (دسستي‎)  1 martie 2018 11:47 (EET)
Da, Mircea87 a făcut demersurile.
O să mut tichetul, dar e pe românește. Unii sunt în stare să zică că MApN nu poate face dovada că deține drepturile de autor, ca la instituțiile civile, dar acele portrete sunt fotografii oficiale ale lor, mă îndoiesc că angajații lor ar păstra drepturile de autor. În SUA e clar că nu le păstrează („material produs de un angajat al DoD în timpul serviciului”). Poate din cauza obișnuinței de la ei nu vor obiecta, dar căpoși care țin neapărat să ne arate că ei știu, iar noi nu, se găsesc. --Turbojet  1 martie 2018 11:58 (EET)
Dacă nu văd tichetul deloc, presupunerea e că nu există. Dacă îl văd, măcar întreabă ce scrie acolo.--Strainu (دسستي‎)  1 martie 2018 12:12 (EET)
Un tichet se vede dacă există sau nu, doar că are sau nu aprobarea să-l vadă. Dar o să-l mut, să-l vadă. Însă Jcb s-a pripit. Dar el e unul la fel ca Jim, știe tot înainte de a întreba. --Turbojet  1 martie 2018 12:40 (EET)

@Turbojet: Mulțumesc frumos. Când e gata traducerea tichetului la Commons, vă rog să mă anunțați, ca să trec încolo și alte (dacă nu toate) imagini sub acest tichet. //  Gikü  vorbe  fapte  2 martie 2018 13:43 (EET)

Nu-mi propun să traduc tichetul, nu vreau să zică careva că am deturnat sensul inițial. O să-l pun aici așa cum e, doar fără datele personale. Adminii de la Commons n-au decât să deschidă ei discuția dacă au dubii, n-o să-i provoc eu.
Ideea e că tu pui acolo pozele și aici câte o legătură spre fiecare poză pusă, iar noi, Andrei Stroe, Silenzio 76 sau eu, confirmăm tichetul la fiecare imagine. Mă ocup acum de redactare. --Turbojet  2 martie 2018 20:36 (EET)
Am făcut. --Turbojet  2 martie 2018 22:05 (EET)

Poliție[modificare sursă]

Salut. Redenumește articolul Poliție în Poliția. Mulțumesc!--MSClaudiu (discuție) 2 martie 2018 13:37 (EET)

@MSClaudiu: Care este argumentarea? Eu zic să inițiați o discuție la Discuție:Poliție. //  Gikü  vorbe  fapte  2 martie 2018 13:41 (EET)
Probabil ambele variante sunt bune.--MSClaudiu (discuție) 3 martie 2018 13:17 (EET)

CEE Newsletter - February 2018[modificare sursă]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 2, February 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 2 • February 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 4 martie 2018 23:52 (EET)

Bravo, ai stil! - Toader Florin[modificare sursă]

Buna, pe pagina Bravo, ai stil! Toader Florin sau cineva cu numele acesta, nu mai tin minte, tot editeaza GRESIT numarul stelelor obtinute de Silvia, ca si cand ea ar fi obtinut +3 stele in gala. I-am spus sa inceteze dar vad ca nu vrea sa o faca, poate reusesti sa vorbesti cu el? --Angelsync (discuție) 5 martie 2018 17:14 (EET)

@Angelsync: Așteaptă mai întâi răspunsul său la mesajul tău. //  Gikü  vorbe  fapte  5 martie 2018 17:29 (EET)

@Gikü: Am înțeles, însă tot continuă să o facă și încurcă mult prin acest lucru. Nu cred ca stie cum sa raspundă. --Angelsync (discuție) 5 martie 2018 17:52 (EET)

(Haideți să menținem discuția pe o singură pagină)
@Angelsync: În celula respectivă, alături de rezultat, puneți o referință către o sursă care confirmă că Silvia nu a obținut niciun punct. Altfel, de unde să știm cine are dreptate? //  Gikü  vorbe  fapte  5 martie 2018 18:06 (EET)

De sine stătător[modificare sursă]

Nu merge să spui cuiva că a făcut ceva de sine stătător, că atunci nu mai stă, ci face :). --Silenzio (discuție) 5 martie 2018 23:23 (EET)

@Silenzio76: Am înțeles, mulțumesc. Cum să fac atunci ca să fie neutru? Am dat acest mesaj unui utilizator cu nume feminin și nu mi-a plăcut cum sună „singur” în acest context. //  Gikü  vorbe  fapte  5 martie 2018 23:38 (EET)
Am spus: Vă mulțumim că ați testat Wikipedia și că ați refăcut pagina ... . Singur nu e necesar și astfel e neutră exprimarea. --Silenzio (discuție) 5 martie 2018 23:59 (EET)
@Silenzio76: Mea culpa, nu observai că ați corectat deja. Toate bune! //  Gikü  vorbe  fapte  6 martie 2018 00:02 (EET)

Rândunică[modificare sursă]

Am o rugăminte - șterge redirecționare eronată de la Discuție:Rândunică care duce la altă pagină Discuție:Hirundinidae, eu nu am permisiunea de a face așa ceva. --Danvasilis (discuție) 14 martie 2018 10:49 (EET)

Dan Paltinisanu[modificare sursă]

Dan Paltinisanu a jucat pentru Politehnica Timisoara intre 1973–1983 (conform tuturor surselor posibile si imposibile). El in poza e in tricoul Politehnicii Timisoara, pe vremea cand era jucator...ce dovada mai mare trebuie? Sincer? Rhinen

@Rhinen: Când a fost publicată imaginea? //  Gikü  vorbe  fapte  14 martie 2018 16:05 (EET)
Uite un articol din 2015 legat de imagine http://grozav.org/cine-este-dan-paltinisanu/...si unul din 2011 http://adevarul.ro/locale/timisoara/dan-paltinisanu-nume-legenda-bunicul-fotbalist-tatal-baschetbalist-nepotulo-1_50ad6e5b7c42d5a663950489/index.html, toti folosesc nevoie mare poza, el a jucat la Poli Timisoara intre 1973–1983, poza este in tricoul lui Poli, pe vremea cand a fost fotbalist deci publicata probabil original in anii 70, sau maxim 1983, nu se stie clar, in perioada comunista nu tinea nimeni la chestiile astea. Oricum pare sa se incadreze la toate variantele PD-RO...non-artistic photographs were not expressly protected by copyright (asta nu e artistica), Artistic photographs taken between 1956 and 1996 are protected by copyright for a limited term,
  (b) 10 years since issuance for the author of an artistic photographic series
  (c) 5 years since issuance for the author of an isolated artistic photograph

Depaseste toate termenele, el oricum a decedat in 1995, poza e 99,99% facuta inainte de 1989 si chiar inainte de 1983, parerea mea. Eu vroiam sa o transfer pe commons ca sa o folosesc si la articolul in engleza...daca nu ti se pare logic ce am zis, o incarc eu pe commons separat cum am incarcat si la Doru Nicolae, echipele vechi ale Craiovei, Petrolului, Hizo, Halagian etc etc Rhinen

@Rhinen: Ba mi se pare foarte logic, dar am găsit esențial să verificăm la sânge imaginile înainte de a le transfera la commons. Administratorii de acolo sunt foarte exigenți cu drepturile de autor, iar în contextul {{PD-RO-photo}} mai puțin contează biografia fotbalistului – pentru ei contează când a fost publicată imaginea, atât. Zic să o transferați încolo, scriind în câmpul „Date” ce mi-ați spus mai sus („poza e 99,99% facuta inainte de 1989 si chiar inainte de 1983”), iar eu voi urmări imaginea și voi reacționa dacă o vor șterge. //  Gikü  vorbe  fapte  14 martie 2018 16:25 (EET)
Problema e ca pe wiki in romana nu ar functiona sub o licenta ok si bot-ul respectiv refuza transferul de aia incercam sa o trec in pd-ro...oricum o voi incarca separat, stiu ca sunt foarte exigenti, dar mi-au cam acceptat poze de genul asta, vi-am si dat cateva exemple mai sus care au trecut de filtrele lor, chiar si poze din 1995. Mi se pare mai sensibila treaba dupa 90 pana in 1996, inainte de 89 au fost poze care au trecut si cu notatii de genul "70's", "80's"...ca tot ce e inainte de 1989 e clar ca e perioada comunista si aia e, comunism sa fie, ma legam de biografie pentru ca arata perioada in care ar fi fost facuta poza, e genul de poza clasica "prezentarea echipei" sa zic asa...Am pierdut prea multe noi ca tara in comunism :( Rhinen
cred ca conteaza mult si faptul ca astea nu prea sunt poze artistice...Rhinen

Lista delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia[modificare sursă]

Lasă-mă pe mine să fac revenirile acolo, că... cineva a pus acolo wl spre Iuliu Coroianu, schimbându-l și din „Iuliu Coroianu (deputat)”, dar deputatul este nepotul (fiul fratelui) lui Iuliu Coroianu. Deși am pus la observații mențiunea, nimeni n-a citit-o. Și avem acolo și alți tizi (în familie se obișnuiește), încurcăturile apar ușor. Tot din cauza tizilor, codurile de sortare nu sunt doar numele, ci o combinație de 3-4 litere din nume și o literă de ordine, care poate fi inițiala prenumelui, sau nu, depinde. De exemplu Ion și Iuliu ar avea aceeași ințială, dar poate merge, poate nu, așa că dacă lui Ion i se dă „i”, lui Iuliu i se dă j, l, u, sau ce merge. Nu se poate pune cum pare, trebuie știută situația globală. --Turbojet  16 martie 2018 00:05 (EET)

@Turbojet: Îmi cer scuze. Trebuia să înțeleg că sortarea aia ciudată are un sens. Aveți tot controlul de acum înainte ;) //  Gikü  vorbe  fapte  16 martie 2018 00:09 (EET)

Enrico Bombieri[modificare sursă]

Ai o afinitate specială pentru el? Luigi A. Radicati inițiase un seminar în trei (cândva prin 1975), cu Bombieri și cu mine, care ar fi putut duce la o colaborare. Apoi Bombieri a plecat la Princeton și în locul lui colaborarea a continuat cu Louis Michel. -- Victor Blacus (discuție) 17 martie 2018 15:38 (EET)

@Victor Blacus: Nu îl cunosc, mulțumesc-ul meu e pentru că am observat ca ați creat trei articole noi după o perioadă relativ lungă de la ultimul. Nu știam că ați colaborat cu dumnealui, caz în care vă admir! Mult spor! //  Gikü  vorbe  fapte  17 martie 2018 16:12 (EET)

Message to the CEE Spring 2018 local organizers[modificare sursă]

Hello, Gikü! You are receiving this message as a Wikimedia CEE Spring 2018 coordinator for your community.

This is a friendly reminder that CEE Spring starts on March 21, the first day of spring. To make a smooth start, please ensure that you have taken care of thе following:

 1. Created information page of the contest in your Wikipedia.
 2. Created a list of topics about your community on Meta-wiki.
 3. Created CEE Spring 2018 talk page template and connected to d:Q48126269.
 4. Published summary (in English) of contest rules on Meta-wiki page.
 5. Promoted information about the contest (site notice, social media, personal messages).

Creating a talk page template is strongly encouraged as it would allow international organizers to track of contest progress of various topics. We will also try to provide automatically updated statistics from the very beginning based on this template.

CEE you at the start of contest!


Delivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 19 martie 2018 11:53 (EET)

Pardon[modificare sursă]

Nu văzusem că era subpagina dvs. Scuze.--DieselEngineRO (discuție) 20 martie 2018 13:58 (EET)

Întrebare Lavinia Goste[modificare sursă]

Buna. Sunt noua aici. Am creat pagina Lavinia Goste, insa nu reusesc sa inserez poza. Ma poti ajuta cu un sfat in aceasta privinta, te rog.--VoicuIleana (discuție) 21 martie 2018 12:09 (EET)

@VoicuIleana: Vedeți Ajutor:Imagini. Cu bine, //  Gikü  vorbe  fapte  21 martie 2018 14:21 (EET)

Întrebare Concurs CEE Spring 2018[modificare sursă]

Salut, voiam să te întreb, legat de concurs, dacă trebuie neaparat să facem articole cu subiecte din țările aflate la Țările acestei săptămâni. Știu că e o întrebare stupidă, dar vreau sa fiu sigur :D Costin05 (discuție) 21 martie 2018 15:15 (EET)

@Costin05: Nu este neapărat, poți scrie despre orice țară aflată în concurs, cu excepția României și RM. Spor! //  Gikü  vorbe  fapte  21 martie 2018 15:18 (EET)

Mulțumesc mult! Costin05 (discuție) 21 martie 2018 15:21 (EET)

Wikidata[modificare sursă]

Nu uitați, vă rog, de Wikidata la categorii. --Donarius (discuție) 21 martie 2018 20:10 (EET)

😉 //  Gikü  vorbe  fapte  21 martie 2018 20:16 (EET)

Redenumire?[modificare sursă]

De ce? Am nevoie de pagina de discuție a utilizatorului, ca să-l instruiesc. --Turbojet  23 martie 2018 20:21 (EET)

@Turbojet: Greșeala mea! Am rezolvat, mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  23 martie 2018 20:23 (EET)
Mulțumesc. --Turbojet  23 martie 2018 20:25 (EET)

Reguli Concursul CEE Spring 2018[modificare sursă]

Salut, dacă traduc un text cu ajutorul uneltei de traducere automată a unui articol, nu încalc vreo regul[ la concursul CEE Spring 2018? Articolul : Ramil Guliyev Costin05 (discuție) 27 martie 2018 18:44 (EEST)

@Costin05: Traduceți articolul prin orice metodă doriți, după care inserați formatul {{dezvoltare}} în antet și lucrați la corectarea exprimării și a sintaxei. Când terminați, înlăturați formatul {{dezvoltare}}. Articolele care sunt traduse automat dar nu sunt corectate primesc 0 puncte. //  Gikü  vorbe  fapte  27 martie 2018 18:56 (EEST)

Zăpadă[modificare sursă]

Cum merge cu zăpada? Mai ninge? Nu exagerați cu lopata, avem nevoie de dvs. în bună formă. :) --Donarius (discuție) 27 martie 2018 20:02 (EEST)

@Donarius: Zăpada demult e evacuată, tot ce a rămas e o bătătură dureroasă la palma stângă (se resimte și când tapez). Da, mă consider revenit în bună formă. Mai sunteți indignați de operativitatea adminilor? ;) //  Gikü  vorbe  fapte  27 martie 2018 20:06 (EEST)
Vai de mine, nu știu cum mi-a scăpat. Am intrat pe lista neagră? :) --Donarius (discuție) 27 martie 2018 20:08 (EEST)
@Donarius: Ați intrat în lista nerăbdătorilor :) — un defect bun de avut, pe care îl am și eu. //  Gikü  vorbe  fapte  27 martie 2018 20:12 (EEST)
Aici ca aici, dar la Commons am făcut o cerere de modificare de nume și am rugat un filemover activ să mă ajute. Prima întrebare: „n-ai răbdare?”. Păi, știam eu ce știam, din moment ce sunt cereri făcute cu o lună în urmă și nerezolvate. I-am mulțumit frumos. Altfel, așteptam și eu o lună. --Donarius (discuție) 27 martie 2018 20:15 (EEST)

Ennio De Giorgi[modificare sursă]

Practic simultan, tu ai încărcat imaginea liberă și eu am încărcat imaginea UC. Ce se întâmplă cu cea din urmă? Trebuie ștearsă? -- Victor Blacus (discuție) 27 martie 2018 21:16 (EEST)

@Victor Blacus: Da. Am căutat și am găsit și încărcat o imagine liberă după ce am observat că ați încărcat UC, pentru că eram aproape sigur că De Giorgi trebuie să aibă imagini libere. //  Gikü  vorbe  fapte  27 martie 2018 21:34 (EEST)
OK. Mulțumesc. -- Victor Blacus (discuție) 27 martie 2018 21:36 (EEST)

Infocasetă echipă națională[modificare sursă]

Salut, voiam să te întreb unde pot găsi o infocasetă pentru echipa națională de baschet, sau ce aș putea folosi, în caz ca nu există. Costin05 (discuție) 2 aprilie 2018 07:53 (EEST)

@Costin05: Salut, îmi pare rău, dar nu am idee. //  Gikü  vorbe  fapte  2 aprilie 2018 13:09 (EEST)

Ok, mulțumesc! Costin05 (discuție) 2 aprilie 2018 18:43 (EEST)

CEE Newsletter - March 2018[modificare sursă]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 3, March 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 3 • March 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 6 aprilie 2018 20:08 (EEST)

Urare[modificare sursă]

Să aveți Sărbători Pascale liniștite, pline de căldură sufletească și de mulțumire ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 aprilie 2018 11:15 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul TPTB a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 11 aprilie 2018 22:41 (EEST)

Pițigoi[modificare sursă]

Giku mută discuție de la pițigoi la Discuție:Pițigoi mare, deoarece se dublează și nu are nimic comun cu articolul pițigoi. --Danvasilis (discuție) 12 aprilie 2018 15:48 (EEST)

@Danvasilis: Am șters Discuție:Pițigoi. E bine? //  Gikü  vorbe  fapte  12 aprilie 2018 15:52 (EEST)

E foarte bine. --Danvasilis (discuție) 12 aprilie 2018 15:54 (EEST)

Jet Li[modificare sursă]

Salut, am modificat pagina lui Jet Li, dar nu stiu cum sa scot cetatenia chineza din tabelul acela. China accepta doar o singura cetatenie, iar el este acum cetatean al Republicii Singapore, prin urmare nu mai detine cetatenie chineza. Pagina lui: https://ro.wikipedia.org/wiki/Jet_Li Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de EugeneRichBoy (discuție • contribuții).

@EugeneRichBoy: Mergeți la itemul Wikidata al articolului: vedeți legătura „Element Wikidata” în coloana din stânga paginii. Acolo, căutați proprietatea „cetățenie” / citizenship și editați-o. Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  16 aprilie 2018 18:14 (EEST)

Pagina Noroc este un dezastru.[modificare sursă]

Salut

Pagina Noroc este conectata cu pagina în engleza Luck,dar definiția data este ridicata în întregime din acest articol de presa. În opinia mea pagina trebuie refăcută cu definiția adevărată, în starea curentă este înșelătoare și fără surse, copiata din vorbele unui preot. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Sylgrio (discuție • contribuții).

@Sylgrio: Textul cu pricina fusese adăugat în decembrie. Am anulat modificarea și acum pagina este în starea sa obișnuită... încă ar avea nevoie de atenție (după cum sugerează etichetele). Mulțumesc foarte mult pentru semnalare! //  Gikü  vorbe  fapte  16 aprilie 2018 18:12 (EEST)

Stergere imagine[modificare sursă]

Pe 9 noiembrie 2017 la ora 4:02 (!?!) ai șters imaginea din caseta artist Gheorghe Mocanu. Acea imagine este autoportretul pictorului aflat în colecția familiei artistului pe care am înserat-o în pagina creată de mine în iulie 2008 la rugămintea și cu acordul soției acestuia, d-na Elena Mocanu. Vă rog să reconstituiți pagina cu imaginea în casetă ori dați-mi, vă rog, indicații cum să procedez pentru reintroducerea autoportretului pe pagina Wikipedia. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 5.13.31.236 (discuție • contribuții).

Simpla menționare a acordului soției este suficientă din punct de vedere legal, întrucât nu poate nimeni verifica că acest acord a avut loc. În astfel de cazuri, deținătorul dreptului de autor asupra fotografiei trebuie să trimită un e-mail Wikipediei urmând procedura descrisă la Wikipedia:Drepturi de autor#Cum trebuie să procedeze autorii, pentru a fi confirmată identitatea. Mulțumesc pentru înțelegere. //  Gikü  vorbe  fapte  22 aprilie 2018 17:42 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Țarevnic Validea a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 23 aprilie 2018 20:41 (EEST)

CEE Newsletter - April 2018[modificare sursă]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 4, April 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 4 • April 2018Delivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 4 mai 2018 17:19 (EEST)

Vandalizări în serie[modificare sursă]

Bună seara,
Vreau să vă mulțumesc că ați stopat măcar pentru 24 de ore vandalizările în serie de la articolele din categoria Bătăliile lui Alexandru cel Mare, prin blocarea utilizatorului RoHSReach. Acesta a fost deja blocat definitiv la es.Wikipedia, fr.Wikipedia și it.Wikipedia (cel puțin așa rezultă din pagina Informații cont global).
Problema gravă (în opinia mea) este că se încearcă, prin astfel de modificări, transferarea tensiunilor politice actuale dintre Grecia și Republica Macedonia în paginile Wikipediei. Așa cum am spus și în discuția Wikipedia:Cafenea#Politizarea istoriei la Wikipedia, nu este admisibil ca Wikipedia să se transforme în câmp de luptă care să reflecte aceste tensiuni. Înainte de a face cererea de semiprotejare, Accipiter Q. Gentilis semiprotejase deja cele patru articole pe o perioadă de trei luni, dar iată că vandalul respectiv tot nu se lasă.
Acum trebuie să fiu cu ochii în patru și la Wikidata, să nu dea iama și pe acolo...
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 7 mai 2018 21:42 (EEST)

@Sîmbotin:Da, am citit mesajul de la cafenea. Vă mulțumesc că l-ați scris, am procedat cu încredere bazându-mă pe acea discuție, fără a mai trece la discuții inutile cu utilizatorul în cauză. //  Gikü  vorbe  fapte  7 mai 2018 21:53 (EEST)

Bună seară! Din păcate, ați politizat articolul când apelați FYROM ca Macedonia: ("transferarea tensiunilor politice actuale dintre Grecia și Republica Macedonia în paginile Wikipediei").Îmi pare rău.... RoHSReach (discuție) 8 mai 2018 23:11 (EEST)

“....” discuții inutile cu utilizatorul în cauză.....”??? Nu sunt de acord ... în plus...cuvântul "dialog" (δια-λόγος) este grec.... RoHSReach (discuție) 9 mai 2018 00:11 (EEST)

Salutare[modificare sursă]

Am de gand sa mai fac o incercare la editarea aceea si o sa am rugamintea sa ma corectezi! Sunt proprietar al drepturilor de autor al acelui material dar oricum nu este atat de informativ pe cat as dori.

Poate daca ai putin timp ma poti ajuta sa trec mai repede peste procesul de invatare al modului de inserare si editare, cat si prezentarea unui material wiki.

Movkin1311 (discuție) 8 mai 2018 19:01 (EEST)Claudiu

@Movkin1311: Bună seara! Îmi pare rău, dar drepturile de autor nu sunt unica problemă. La Wikipedia trebuie să fie citate surse de încredere, precum cărți, reviste de specialitate, site-uri web specializate. Cred că veți fi de acord cu mine că un site de videochat nu este tocmai citabil într-o enciclopedie. Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  8 mai 2018 19:36 (EEST)

Creare pagina[modificare sursă]

Buna ziua,

Inca nu sunt familiara cu platforma Wikipedia... Doar eu o sa ma ocup de cont, credeti ca mai este necesara redenumirea paginii?

Multumesc!

Janeta Radescu

Bmfgrupromania (discuție) 16 mai 2018 16:41 (EEST)

@Bmfgrupromania: Bună ziua. Citez din Wikipedia:Nume de utilizator.
Nume de utilizator care conțin spamuri sau reclame: Numele de utilizator care fac reclamă la un site anume, companie, etc. (ex. "vizitați [numele de url]" ) sunt descurajate și pot fi blocate. Numele de firme sau alte organizații (de exemplu, Coca-Cola, Walmart, Ambrocom SRL) sunt și ele nerecomandate, deoarece lasă impresia că sunt utilizate de mai multe persoane. Totuși, în conformitate cu termenii de utilizare, dacă reprezentați o organizație, este chiar mai bine să folosiți un cont care conține și numele organizației — dar care nu conține doar numele organizației, de exemplu Vasile Vasilescu (Walmart).
//  Gikü  vorbe  fapte  16 mai 2018 16:57 (EEST)

Foto[modificare sursă]

Gicule, ai fi în stare să găsești o imagine liberă pentru Lucian Pintilie? Eu nu am timp și nici îndemânarea ta. -- Victor Blacus (discuție) 16 mai 2018 23:18 (EEST)

@Victor Blacus: Din păcate, nu am găsit nimic pe Youtube, locul unde de obicei recurg atunci când nu găsesc nimic în imagini... RIP //  Gikü  vorbe  fapte  17 mai 2018 12:09 (EEST)

Salut! Tocmai v-am informat cu privire la fișierul încărcat de utilizatorul Xandra2709[modificare sursă]

Stimate dumneavoastră, am observat că materialul respectiv încărcat Fișier:32463109_10212344234743065_7741057193826320384_n.jpg pe data de 17 mai 2018, ora 20:53 (EET) ar părea că nu ar fost aduse detalii care să dovedească date privind utilizarea, licențierea ori specificarea care să lămurească subiectul legat de Alexandra Șipoș. Dar am facut noi treaba verificându-le aici. Toate cele bune! --Web Source Self-Management System (discuție) 17 mai 2018 22:38 (EEST)

@Sourcecontent1: Mă tem că acest fișier nu poate fi păstrat chiar dacă i se indică sursa și licența. El nu este liber, iar politica noastră de acceptare a materialelor nelibere este foarte strictă, și de regulă nu se extinde la persoane în viață. //  Gikü  vorbe  fapte  17 mai 2018 23:20 (EEST)

Bmfgrupromania‬ v-a trimis un e-mail.[modificare sursă]

Am primit un email de la Bmfgrupromania‬

@Gikü:

Buna ziua,

Eu doream sa pun compania pe Wikipedia. Inteleg ca nu este posibil... In acest caz, pot pune articole realizate de noi din domeniul Facility Managementului? Nici acestea nu au voie sa contina informatii cu privire la companie?

Multumesc, o zi frumoasa!

@Bmfgrupromania: Puteți scrie orice articol atâta timp cât respectați unele reguli de bază. Vă recomand să începeți de la Wikipedia:Ghid. Reclama nu este permisă la Wikipedia nici mascat (în articole). //  Gikü  vorbe  fapte  18 mai 2018 16:02 (EEST)

O nouă ediție a concursului „CEE Spring”![modificare sursă]

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Gikü. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Romanichthys Valsanicola.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Romanichthys Valsanicola RomanichthysValsanicola 22 mai 2018 20:30 (EET)

Dubiu[modificare sursă]

Vă deranjez cu o întrebare (mi se pare că sunteți singurul administrator on-line în acest moment):
S-au schimbat politicile referitoare la avertizările pe paginile de discuții ale utilizatorilor?
Mă refer la acest caz. De la „o pătrățică” în 2016, direct la „cinci pătrățele” în 2018? Sau poate mă înșel eu și așa este normal?
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 28 mai 2018 17:51 (EEST)

@Sîmbotin: Nu s-a schimbat, avertizările trebuie date cu chibzuință, elevarea bruscă de la niv. 1 la 4 sau de la 1 la 5 se face doar în cazuri de maximă importanță. Am avertizat utilizatorul. //  Gikü  vorbe  fapte  28 mai 2018 17:58 (EEST)
Mulțumesc, e clar. --Bătrânul (discuție) 28 mai 2018 17:59 (EEST)

Sfaturi[modificare sursă]

Salut !

N-m avut ce face și am uploadat 2 imagini la Commons care nu aveau ce căuta acolo:

 • Asta - făcută de mine, are deficienţe legate de FOP, deoarece monumentul respectiv e construit în 1964. A existat probabil un arhitect, mă rog, tot tacâmul. Acum l-au reconfigurat și o fotografie a variantei vechiului monument nu mai poate fi obținută de altcineva, astfel că s-ar încadra la utilizare cinstită. Întrebarea 1: e musai să-i scad rezoluția ? Dacă da, la cât ?
 • Asta cel mai probabil s-ar încadra la Commons, dar nu știu cine a fost arhitectul monumentului (care sigur e mort de peste 70 de ani) și nici nu știu unde și de cine a fost publicată în perioada interbelică, pentru a putea completa corect licența. Întrebare 2: o pot uploada aici cu UC la rezoluția maximă ?

Întrebarea 3: presupun că e indicat să-mi cer singur ștergerea fotografiilor la Commons, nu ? --Accipiter Q. Gentilis(D) 28 mai 2018 20:17 (EEST)

@Accipiter Q. Gentilis: Și prima și a doua au licențiere corectă și nu văd de ce ar trebui șterse. Vă mulțumesc că le-ați încărcat! În detalii:
 • nu va zice nimeni nimic de FOP, pentru că nu se înțelege mai nimic din acel monument, astfel încât poza se încadrează în excepția de minimis a politicii FOP (vedeți exemplul #5 de la Guidelines)
 • vă sugerez să adăugați formatul {{PD-RO-photo}} în pagina imaginii și să scrieți că a fost publicată în perioada 1918-1940
Cu bine! //  Gikü  vorbe  fapte  28 mai 2018 20:31 (EEST)
Mulțam de sugestii și de încurajare. Să sperăm că nu o să se lege nimeni de ele.--Accipiter Q. Gentilis(D) 28 mai 2018 21:05 (EEST)

Wikimedia CEE Spring 2018[modificare sursă]

Bună ziua,
Știu că vă ocupați de concursul respectiv. Un utilizator nou, Naturista2018, încearcă să înscrie în concurs articole despre România, dar la Wikipedia în limba română (a se vedea istoricul paginilor de discuții de la Dacia și Draconul dacic). I-am pus și o notificare pe pagina sa de discuție, dar acum am un dubiu: prevederea din regulament „articolele trebuie să fie despre orice țară sau regiune din Europa Centrală și de Est înscrisă în concurs, în afară de România și Republica Moldova” se aplică și pentru Dacia? Poate că unii ar putea riposta că Dacia nu este același lucru cu România. M-am pripit ștergând etichetele respective? --Bătrânul (discuție) 31 mai 2018 08:34 (EEST)

@Sîmbotin: Ați procedat corect. Dacia e parte a istoriei României și Republicii Moldova. Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  31 mai 2018 12:48 (EEST)

Salutări[modificare sursă]

Mai întâi de toate, salut, frate vă scriu pentru că vă cer sfatul pentru crearea unui articol (Wikibook) de Wikipedia engleză, important pentru toți Wikipedist, dacă fac o eroare, vă rugăm să corectați-mă, noroc!, Naturista2018 (discuție) 6 iunie 2018 17:32 (EEST)

@Naturista2018: Please stop creating articles in Romanian. Thanks. //  Gikü  vorbe  fapte  6 iunie 2018 17:39 (EEST)

Bună ziua. Nu înțeleg ce treabă am eu cu "versiunea 12222934 a lui Tgeorgescu". O zi bună.--Grintescu (discuție) 9 iunie 2018 12:00 (EEST)

@Grintescu: Înlăturasem niște mesaje neadecvate de pe pagina dvs. de discuții, vedeți istoricul. //  Gikü  vorbe  fapte  9 iunie 2018 21:12 (EEST)

CEE Newsletter - May 2018[modificare sursă]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 5, May 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 5 • May 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 10 iunie 2018 22:08 (EEST)

Actualizare informatii[modificare sursă]

Buna ziua,

As vrea sa aduc modificari si sa reactualizez continutul de pe pagina Wikipedia ETA2U. Am modificat cateva cuvinte la descrierea firmei si dupa cateva ore au fost sterse (probabil ca nu avea destule referinte). Totusi, eu as vrea sa reusesc sa modific si sa adaug informatii actualizate despre firma. Am compus un articol cu tot cu referintele necesare, dar as vrea sa se uite cineva cu experienta inainte de a-l publica. Cum ar trebui sa procedez?

Multumesc anticipat! --Omaftei (discuție) 12 iunie 2018 12:32 (EEST)

@Omaftei: Dezvoltați articolul existent ETA2U copiindu-l în propriul spațiu de utilizator, de exemplu la Utilizator:Omaftei/ETA2U. Când sunteți gata, introduceți formatul {{AFC submission}} în antet. Dacă totul e ok, eventual cineva va transfera textul spre articolul ETA2U. Aveți în vedere că textele promoționale de orice fel sunt total interzise. Spor! //  Gikü  vorbe  fapte  12 iunie 2018 20:46 (EEST)

Omaftei (discuție) 16 iulie 2018 10:46 (EEST) Buna ziua,

Am dezvoltat articolul ETA2U in sectiunea https://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:Omaftei/ETA2U. Cam cat dureaza transferul textului pe pagina? De unde imi dau seama daca articolul este ok? In cazul in care nu este ok as vrea sa-mi spuna cineva ce nu este ok si sa-l modific. Multumesc! Omaftei (discuție) 16 iulie 2018 10:46 (EEST)

???[modificare sursă]

Ce politică sau îndrumare s-a încălcat aici de trebuia șters și protejat?--Silenzio (discuție) 13 iunie 2018 14:22 (EEST)

@Silenzio76: Asybaris l-a întrebat pe Donarius; doar acesta este în drept să răspundă pentru că este vorba de identitatea sa. //  Gikü  vorbe  fapte  13 iunie 2018 14:29 (EEST)
Care identitate? Anonimul a înșirat o serie de porecle. --Silenzio (discuție) 13 iunie 2018 14:33 (EEST)
@Silenzio76: Identitatea pe Wikipedia, voiam să zic. //  Gikü  vorbe  fapte  13 iunie 2018 14:40 (EEST)
Dati Cezarului ce-i al Cezarului. Hehehehehe!!! V-ati prins!? :))))) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 194.71.130.128 (discuție • contribuții). //  Gikü  vorbe  fapte  13 iunie 2018 15:08 (EEST)

Giku, din răspunsul tău rezultă că nu s-a încălcat nicio politică sau îndrumare, deci nu înțeleg ștergerea și ascunderea informației. --Silenzio (discuție) 13 iunie 2018 16:06 (EEST)

@Silenzio76: Dacă insistați, puteți restabili mesajul. Mi-am justificat acțiunea mai sus. //  Gikü  vorbe  fapte  13 iunie 2018 16:11 (EEST)
Nu, Giku, nu insist, eram curios care a fost problema? Tu ești cel care trebuie să corecteze problema, dacă consideri că o corecție e necesară, nu eu. Din punctul meu de vedere nu trebuie să cenzurăm nejustificat. Numai bine, --Silenzio (discuție) 13 iunie 2018 16:17 (EEST)
De studiat Wikipedia:Un nou început, eventual. :) Trebuie să știm, nu trebuie să știm? Cine știe? Presupunem că ai acționat în spiritul acestei îndrumări. --Silenzio (discuție) 13 iunie 2018 16:31 (EEST)
@Silenzio76: După cum spuneam, atunci când un wikipedist cu experiență îl întreabă pe altul despre trecutul său – pe care cel din urmă nu țin minte să și-l fi afișat – nimeni nu ar trebui să răspundă în afară de cel întrebat, cu atât mai mult un anonim „băgător de seamă”, din care am mai văzut și eu și Dvs. în ultimul timp. //  Gikü  vorbe  fapte  13 iunie 2018 16:42 (EEST)

Nu știu ce s-a spus acolo cu privire la mine și sincer nici nu mă interesează. Presupun că sunt aceeași troli anonimi care m-au hărțuit permanent de la deschiderea contului și m-au obligat la un moment dat să schimb numele contului. Nu m-am simțit protejat de regulamentul Wikipediei nici atunci și nici acum. Am fost provocat și nimeni nu a luat măsuri. Acum o săptămână am fost comparat cu Alexandru Vișinescu și nimeni nu a luat măsuri. Interesează pe cineva că-mi consum timpul, documentându-mă pentru a scrie articole? Bineînțeles că nu, tot ce contează e cine sunt eu. --Donarius (discuție) 13 iunie 2018 16:45 (EEST)

Există cineva care cândva, la un moment dat a luat totuși niște măsuri, bazate tocmai pe considerentele pe care le enumerați mai sus. --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 16:56 (EEST) P.S. Există o carte care se numește Puterea obișnuinței, scrisă de un tip numit Charles Duhigg. Are niște explicații utile referitoare la o eventuală întrebare legată de periodicitatea cu care apar băgătorii de seamă.
Revin: când mă refer la explicații, mă refer numai la rotițele din angrenajele respectivilor băgători în seamă ...--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 17:02 (EEST)
Mă scuzați, am uitat de dvs. Mi-ați oferit atunci un răgaz și mi-ați spus o vorbă bună în timp ce restul comunității a tăcut sau m-a scos vinovat tot pe mine. --Donarius (discuție) 13 iunie 2018 17:08 (EEST)
S-a întâmplat să fiu prin preajmă... Dacă aș fi în locul dv., eu m-aș sprijini pe ce am construit bun (aka eu=Donarius...) și aș încerca să-mi pun fanta posterioară în poziția de a putea fi pupată în zona centrală de oricine dă semne că ține neapărat. --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 17:43 (EEST)
Cat de plastic te-ai exprimat mon-cher, l-ar face invidios pana si pe Nenea Iancu. Asybarisaport 13 iunie 2018 17:54 (EEST)
Bine, bine... recunosc, chestia aia nu trebuie scoasă la interval chiar așa, nitam-nisam. Anumite lucruri trebuiesc protejate cu cap, totuși...--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 18:03 (EEST)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Gikü. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Alexandru Newski (film din 1938).
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Bătrânul (discuție) 14 iunie 2018 10:07 (EEST)

Fără titlu (2)[modificare sursă]

@Gikü: in legatura cu stadionul Unirea Floresti ca cica ii un articol /vandalism. Eu nu am scris nimic rau de nimeni ci doar am incercat sa creez un ciot pe care apoi altcineva poate adauga sau imbunatati. Eu nu ma pricep foarte bine la a face articole, dar pentru a face articole bune si foarte complete tre sa exersezi. uite ce mi-a venit in email:"Cumanul B.‬ a lăsat un mesaj pe pagina dumneavoastră de discuții, în cadrul secțiunii „‪■■ Vă rugăm, nu mai creați pagini nepotrivite‬”. Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători. În pagina Stadio... Vezi mesajul ‪Cumanul B.‬ Vezi schimbările" Eu m-am simtit foarte prost unu la mana pentru ca cineva mi-a sters munca mea pe care am facut-o si doi la mana pentru ca munca mea a fost considerata vandalism. Nu-ti mai vine nici sa deschizi Wikipedia dupa un astfel de email daramite sa intri si sa contribui. Noa de-amu nu mai scriu articole gata. Io nu ma bag la cutii cu nisip si de-alea. Noa si amu eu am scris aicea cam cum am inteles din intructiunile din susu paginii. Daca am jignit pe cineva sau daca am scris aicea si nu-i bine poti sa stergi. Eu doar n-am stiut cum sa comunic cu cineva de la Wikipedia si sa le zic si partea mea. Dca poti sa dai de cumanu ala spune-i ca io n-am vrut sa fac nimica rau numa sa scriu ceva despre stadionul din Floresti sa vada si altii si sa se bucure ca este si la Loresti stadion, si mai ales stirea ca primarul va face unul fain si modern. Mai mult de-atata nu stiu ce sa zic, is mahnit noa... sa va aveti bine cu tati.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 50.81.22.186 (discuție • contribuții).

Răspuns[modificare sursă]

Corect în toate aspectele la problema cu Seleuș. Mesajul era scris însă acolo, pentru că mă așteptam ca lucrurile să fie îndreptate de cei care le-au încurcat. Am fost eu acum la biserica din Seleuș (Zagăr); o să mă gândesc ce fac cu pozele. Mă întreb ce rost mai are raportarea erorilor; aici nu e loc pentru umflat pipota la o atenționare, pentru că o greșeală, dacă nu e corectată imediat, e preluată și apoi multiplicată, de toți cei care folosesc wikipedia. Redenumește, te rog, Biserica de lemn din Găvănești în Biserica de lemn din Stolojani-Iovan, cu păstrarea istoricului, fără a lăsa o redirecționare în loc; o să corectez apoi articolul. A fost identificată greșit pe teren; chiar dacă atunci vedeam, mulțimea de cătune și inexistența în acea perioadă a GPSului, făceau un calvar din găsirea bisericlor de lemn în Gorj. În Găvănești nu există biserică de lemn, dar în Stolojaniul vecin sunt două.--Țetcu Mircea Rareș 17 iunie 2018 22:18 (EEST)

@Țetcu Mircea Rareș: Rezolvat Rezolvat. Nu uitați de Special:Ce se leagă aici/Biserica de lemn din Găvănești. //  Gikü  vorbe  fapte  18 iunie 2018 13:58 (EEST)

Schimbare titlu pagina[modificare sursă]

Buna ziua

Am creat o pagina cu numele de Dumitru Găleșanu insa acum as dori sa modific acest nume cu Găleșanu, Dumitru Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in acest sens Multumesc

--Adlingvist (discuție) 18 iunie 2018 17:19 (EEST)

Adrian Constantinescu

Adlingvist, la Wikipedia titlurile sunt de forma Prenume Nume, deci titlul actual este corect. Pentru mai multe detalii vedeți Wikipedia:Titluri Strainu (دسستي‎)  18 iunie 2018 20:58 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

În articolul Ești artist emerit? Poftim 25 de lei! scrie că în R. Moldova sunt acordate șapte tipuri de ordine („Ordinul Republicii”, ordinul „Ștefan cel Mare”, ordinul „Bogdan Întemeietorul” (introdus în decembrie 2008), „Ordinul de Onoare”, ordinul „Gloria Muncii”, ordinul „Recunoștință Patriei” și ordinul „Credință Patriei”, clasele I, II și III); cinci tipuri de medalii („Meritul Militar”, „Pentru Vitejie”, „Meritul Civic”, „Mihai Eminescu” și „Nicolae Testemițanu”) și șase titluri onorifice („Artist al Poporului”, „Maestru în Artă”, „Maestru al Literaturii”, „Om Emerit”, „Artist Emerit”, „Meșter-Faur”).

Îmi permit să vă întreb dacă ați fi interesat să inițiați un articol - listă sau o serie de articole privind aceste distincții. --Miehs (discuție) 20 iunie 2018 15:40 (EEST)

@Miehs: Mulțumesc, mai contribui din când în când la aceste articole; vedeți {{Distincții de stat ale Republicii Moldova}} //  Gikü  vorbe  fapte  20 iunie 2018 15:48 (EEST)
Felicitări! Am pus întrebarea pentru că am dat peste articolul Artist emerit și am văzut că se referea numai la România. Cătând pe Google, am dat de lista de mai sus. Nu știam că ați scris atâtea articole pe această temă. --Miehs (discuție) 20 iunie 2018 16:05 (EEST)

WikiBotevgrad[modificare sursă]

WikiBotevgrad logo 02.png
WikiBotevgrad
Thank you very much for participating in the writing challenge WikiBotevgrad - The first wikitown in Bulgaria.

--Спасимир (discuție) 20 iunie 2018 20:15 (EEST)

Lepidoptere[modificare sursă]

Gikü redenumește articolul Lepidoptera (termen latin) în Lepidoptere (termen român), deoarece denumirea articolelor, inclusiv al taxonilor, în Wikipedia română trebuie să fie tot în română. Eu nu am permisiunea de a redenumi articolul respectiv. -- Danvasilis (discuție) 25 iunie 2018 19:54 (EEST)

@Danvasilis: Rezolvat Rezolvat //  Gikü  vorbe  fapte  25 iunie 2018 20:29 (EEST)

Mulțumesc. -- Danvasilis (discuție) 25 iunie 2018 20:32 (EEST)

Aruncă o privire aici, dacă poți, cei de la Commons par din alt film: [2].--Țetcu Mircea Rareș 28 iunie 2018 19:36 (EEST)

@Țetcu Mircea Rareș: Cu ce pot să vă ajut? Să copiez descrierea la fișierele încărcate greșit? //  Gikü  vorbe  fapte  28 iunie 2018 20:37 (EEST)

Nu știu dacă reușești, ele nu pot fi editate pentru că apar ca inexistente dacă încerci să le editezi. Nu înțeleg ce se întâmplă; eu vreau categoria întreagă, 62 de fișiere; dacă nu sunt în stare să ajute, să le șteargă, cele de la 13 la 45, ca să le mai pot încărca odată. Nimeni nu mișcă un deget acolo la Commons, dar în schimb când e de șters ceva, se mișcă imediat, cu sau fără discernământ.--Țetcu Mircea Rareș 28 iunie 2018 21:11 (EEST)

Mulțumesc pentru ajutor.--Țetcu Mircea Rareș 28 iunie 2018 22:40 (EEST)

Poți să ștergi cu robotul etichetele de ștergere; acum s-a trezit un deștept să încurce iarăși lucrurile.--Țetcu Mircea Rareș 28 iunie 2018 22:53 (EEST)

@Țetcu Mircea Rareș: I-am scris, să se ocupe el/ea :) //  Gikü  vorbe  fapte  28 iunie 2018 23:12 (EEST)
Rezolvat Rezolvat //  Gikü  vorbe  fapte  28 iunie 2018 23:54 (EEST)

Pagina propusa pentru stergere[modificare sursă]

Salut. Am facut o pagina de Wikipedia pentru o revista infiintata in anul 2017. Aceasta este pagina: https://ro.wikipedia.org/wiki/Touch_Magazine Desi am pus surse credibile, articole din media de la site-uri cum ar fi: click.ro, Cancan, ZuTV, adevarul.ro, wowbiz.ro, Profm.ro, Perfecte.ro in care sunt mentionate pictorialele realizate de Touch Magazine cu vedete mari din romania(Alexandra Stan, Gina Pistol, Alex Velea, Antonia, Andreea Balan, Lidia Bulble etc.) Ai afirmat ca articolul prezintă "zero surse secundare relevante articolului." si ai propus pagina pentru stergere. Nu inteleg ce ai vrut sa spui... Am dat referinte la tot ce am mentionat, Link-uri cu interviuri, am prezentat echipa, persoane cunoscute in industria modei, am respectat sablonul.. nu inteleg. Ce ar mai fi de modificat? Ma poti ajuta te rog? Am mai adugat ieri niste link-uri. Ce ar mai trebui sa modific? Multumesc anticipat. Ionut Stroe | Discuție 6 iulie 2018 11:12 (EEST)

Vasile Varga[modificare sursă]

Salutări ! Sunt retras, precum și o parte crescândă dintre colegii melteni [3] care, având IP-ul nostru comun, au fost luați (mai ales în Commons) drept "paiațe" ale mele (nu știu de ce nu sunt și eu luat drept o "paiață" a lor, că doar greșim și ne corectăm cam la fel împreună). De altfel chiar gașca meltenească este acum, de puțin timp, luată drept o cacialma, deși suntem ușor de verificat. Am observat (fiindcă nu am primit mail) că în primăvară ai retras din Commons tablourile lui Vasile Varga [4] (care sunt ale mele și la mine, o pot dovedi vizual dacă ai suficientă încredere pentru a-mi comunica un mail civil). Bine ai făcut că le-ai retras, fiindcă am o adeverință manuscrită de donație de la Vasile (eram rude) cu ștampila de la Min. Culturii pe ea ca să le pot lua cu mine în Franța (unde am lucrat și locuiesc), dar pentru OTRS nu-i destul, mai ales că există alți moștenitori ai lui : Vasile și Lori nu aveau copii dar suntem mai mulți veri/nepoți. Deci, exit Commons, ciao bambini, dar uite nici eu nu am copii și acum ași dori ca aceste două tablouri să se întoarcă în țară la una dintre verișoare, anume pictorița Diana Cepleanu care este bucureșteancă [5]. Făcându-i supriza ! Caut deci un mijloc, de exemplu un wikipedist de încredere circulând cu mașina între sudul Franței și București. Poate mă poți îndruma ? Cu bine, --Spiridon Ion Cepleanu (discuție) 9 iulie 2018 16:45 (EEST)

Salut, Spiridon! Gikü e în vacanță, din câte îmi dau seama. Dar și dumneavoastră erați retras, până de curând. Profit de ocazie pentru a vă adresa câteva întrebări suplimentare legate de fișierele de la Muzeul Marinei Române. Permiteți? Mă tem că Utilizator:Julieta39 s-ar putea să nu facă față... --Pafsanias (discuție) 9 iulie 2018 17:08 (EEST)

CEE Newsletter - June/July 2018[modificare sursă]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 6, June-July 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 6 • June/July 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (discuție) 19 iulie 2018 00:34 (EEST)

consens[modificare sursă]

Ai anulat modificari asupra carora exista consensul! Silenzio nu este superuser.--MSClaudiu (discuție) 9 august 2018 16:08 (EEST)

Ștergeri[modificare sursă]

Bună seara! Speram că mă puteați ajuta cu o lămurire; când se consideră că o pagină poate fi ștearsă, în condițiile în care a trecut deja o perioadă de timp (aproximativ o lună), iar discuția nu a evoluat deloc? Rămâne decizia unui administrator? Mulțumesc anticipat! -- Alex Nico  (mesaj) 15 august 2018 22:43 (EEST)

@Alex Nico: Da, rămâne decizia unui administrator. În mod ideal, discuțiile trebuie încheiate de un administrator la 5 zile după deschidere (cu excepția cazurilor în care discuția este activ în desfășurare – de ex. se discută intens pe subiect). Cum noi la rowiki suntem o comunitate mai restrânsă, implicarea în propunerile de ștergere este foarte slabă. Astfel, la propunerile unde nu se discută deloc obișnuim să lăsăm un răgaz de cel puțin, nu știu, 2 săptămâni, după care să închidem discuția practic după propria judecată. Ce fac eu este să închid discuția doar în cazuri evidente, iar acolo unde nu sunt sigur să particip cu un comentariu (ca aici) și să aștept intervenția altui administrator. Succes și mulțumesc pentru dorința de a contribui la scurtarea listei! //  Gikü  vorbe  fapte  15 august 2018 23:04 (EEST)
Mi-am făcut o idee despre cum se procedează. O să stau cu ochii pe listă, mai ales pentru faptul că am observat că sunt deja mult prea multe articole. Nenumărate se mai pot găsi și la CAT:NECAT, dar cred că pentru moment stau bine acolo. Mulțumesc frumos de răspuns! -- Alex Nico  (mesaj) 16 august 2018 01:01 (EEST)

Hello![modificare sursă]

Hi, Gikü!

Can you translate some text (one or two pages) from Romanian to Russian or English? Or even just a few phrases? Google translate can't translate it. ;-) I was in Romania this summer and gave an interview to Galats' newspaper. That interview in Romanian language on newspaper's site. --Nickispeaki (discuție) 16 august 2018 00:53 (EEST)

@Nickispeaki: Tough luck, I am on my way to a week long vacation, can't help with typing too much. Maybe reach out to Tolea93, TotalAnarchy, or Danvasilis. Best, //  Gikü  vorbe  fapte  16 august 2018 01:03 (EEST)
I see. @Tolea93, TotalAnarchy, Danvasilis: Link - https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/111403-un-calator-ucrainean-vrea-sa-ne-vada-tara-cu-ochi-adevarati --Nickispeaki (discuție) 16 august 2018 01:13 (EEST)
Have a nice vacation! ;-) --Nickispeaki (discuție) 16 august 2018 01:13 (EEST)
My Russian is not that great. I can only translate it into English --TotalAnarchy (discuție) 16 august 2018 15:21 (EEST)

Pagină interesantă[modificare sursă]

Bună ziua! Am dat peste această pagină și nici măcar nu știu ce se poate face cu ea. Pe Google se găsesc doar articole care au exact același conținut (copyvio?). Notabilitatea mi se pare că lipsește. Nu mai vorbesc de unele exprimări (Herzinfarkt, astrologia alegerilor, etc.). Este caz de ștergere rapidă? Mulțumesc. -- Alex Nico  (mesaj) 23 august 2018 18:50 (EEST)

@Alex Nico: Acesta e un caz de propunere de ștergere. M-am uitat la elementul Wikidata asociat că persoana are cod ISNI dedicat, deci are careva publicații recunoscute la nivelul acestui for. Intuiția și experiența, însă, îmi spun că nu e notabilă. //  Gikü  vorbe  fapte  23 august 2018 18:54 (EEST)
Am înțeles. Și mie mi se părea puțin cam dubios că nu am găsit articolele corespunzătoare în alte limbi, nici măcar la en.wp. Fie propunere de ștergere atunci. Mulțumesc! -- Alex Nico  (mesaj) 23 august 2018 18:58 (EEST)

@Gikü: Romeo Dediu - ar putea fi caz de ștergere rapidă? -- Alex Nico  (mesaj) 25 august 2018 22:44 (EEST)

Mă îndoiesc :) e chitaristul lui Holograf, totuși... //  Gikü  vorbe  fapte  25 august 2018 22:48 (EEST)
Îl mai lăsăm atunci :) -- Alex Nico  (mesaj) 26 august 2018 10:48 (EEST)

Wikipedia[modificare sursă]

Un astfel de mesaj (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Reclama%C8%9Bii&curid=285554&diff=12339233&oldid=12339182) mă face să înțeleg cât de putredă este Wikipedia. Oricine își permite să jignească și să fie nepedepsit. Un utilizator mai vechi desigur. „Clonarius”? Jenant. Glume de doi lei. Ați închis reclamația, dar insulta a rămas. --Donarius (discuție) 24 august 2018 16:23 (EEST)

@Donarius: Știi la fel de bine ca și mine când este cazul să aplici ignoralca :) O insultă care vine de la un anonim care nu a făcut nicio modificare constructivă în articole nu e o insultă, e... bătaia vântului. //  Gikü  vorbe  fapte  24 august 2018 16:26 (EEST)
IP-ul cu insulta aparține unui utilizator autentificat, cu vechime, nu e IP-ul unuia picat din întâmplare aici. În aceeași secțiune DieselEngine mă acuză, voalat, de plecarea lui NeaNita, Mayuma și SescuBogdan. Evident că el nu ar trebui să-i cunoască deoarece contribuțiile lor sunt anterioare înregistrării contului lui. Eu lucrez cu un singur cont, nu editez anonim, iar orice check-user o poate confirma. În aceste condiții eu sunt cel numit „Clonarius”. :) --Donarius (discuție) 24 august 2018 16:33 (EEST)
Eeeeee.... Donarius nu te inflama asa tare. Eu când va spun ziceti ca-s al dracu, ca-s nebun. Iaca-asa... ai vazut pe Diesel? Chestia e ca a zis ca-i sysop, deci e unul din lista domnilor admini. Eu as zice ca-i Zsolt. Voi ce ziceti? Asybarisaport 24 august 2018 17:16 (EEST)P.S. Nici Zsolt nu e Zsolt, asta-i alta chestiune.
AQG m-a prevenit când MSClaudiu mi-a propus să candidez. A avut dreptate, știa el ce știa. --Donarius (discuție) 24 august 2018 17:36 (EEST)

O să o iau logic:

 • în ceea ce-l privește pe Zsolt, a existat un evident transfer unidirecțional de cunoștințe de la Zsolt la subsemnatul acum mulți ani, în sensul că eu am avut ce învăța de la el. În ceea ce-l privește pe împricinat, acum transferul a fost unidirecțional în sens invers, de la mine la el, incluzând unele lucruri pe care le-am învățat eu de la Zsolt.
 • am fost de părere ca Donarius să nu candideze pentru că mai înainte de a candida într-o situație ca a lui, trebuie să existe o atmosferă potrivită și la anumite lucruri să se facă "regenerare" de ambele părți. Mă bucur că Donarius a făcut cu această ocazie în care s-a discutat dacă e oportun sau nu să candideze acum, "regenerare" și sunt convins și că unii dintre cei pe care îi aveam în vedere au făcut și ei același lucru (nu toți, dar...). Sunt aproape sigur că o viitoare candidatură acceptată la momentul potrivit (moment care nu va întârzia prea mult), va fi una de succes (evident, dacă va mai supravieți Wikipedia până atunci, în forma pe care o știm acum).--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 20:59 (EEST)

Nu găsesc[modificare sursă]

Nu găsesc nicăieri formatul pentru gestionarea conflictelor de interese, dacă puteți dvs. să atenționați această persoană ar fi bine.--Kunok Kipcsak (discuție) 29 august 2018 12:05 (EEST)

Și eu caut acest format :) Până una-alta, merge și vandalism4. //  Gikü  vorbe  fapte  29 august 2018 12:08 (EEST)
@Kunok Kipcsak: Stați că am găsit! E {{au-cdi}}. //  Gikü  vorbe  fapte  29 august 2018 12:09 (EEST)
Strainu știe.--Kunok Kipcsak (discuție) 29 august 2018 12:11 (EEST) Aa, mulțumesc!

Mulțumiri[modificare sursă]

Mulțumiri pentru ajutor.--Jean.j.croner (discuție) 30 august 2018 15:58 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Bună seara (și îmi cer scuze dacă deranjez doar pentru asta). Pentru cultura mea generală (ca să fiu sincer, asta chiar nu știam), există vreo regulă, scrisă sau nescrisă, care spune că utilizatorii cu vechime n-au voie să primească etichete de avertizare, nici măcar dacă le merită? (aici am fost avertizat). Mulțumesc!„„ -- Alex Nico  (mesaj) 30 august 2018 21:51 (EEST)

@Alex Nico: Da, există o regulă nescrisă care presupune că nu e de bună-cuviință să lași un mesaj automat unui utilizator cu vechime, pentru că astfel activitatea ultimului este egalată cu a unui începător. Se obișnuiește să se scrie un mesaj personalizat. Sau, și eu fac asta uneori, să se aplice eticheta de avertizare împreună cu un mesaj personalizat dedesubt, care explică motivul interpelării. Formatele {{FAP}} și {{blocat}} fac excepție de la „regula nescrisă”: se pun întotdeauna utilizând formatul – cu opțiunea de adăuga ceva explicativ. //  Gikü  vorbe  fapte  30 august 2018 22:18 (EEST)
Bineînțeles, formatul a fost lăsat cu explicațiile aferente (adică nu l-am lăsat pur și simplu așa). Dvs. considerați că am greșit în demersul meu? -- Alex Nico  (mesaj) 30 august 2018 22:21 (EEST)
@Alex Nico: Nu m-am aprofundat în chestiune, dar aparent nu ați greșit nimic. Cu bine, //  Gikü  vorbe  fapte  31 august 2018 10:34 (EEST)

Mai există o excepție: când respectivul nu prinde ideea și o dă în wiki-lawyering ("nu m-ai avertizat"). Atunci eu cel puțin prefer să folosesc formatele oficiale ca să nu ne pierdem în discuții. Vă las pe dvs. să descoperiți utilizatorii pentru care e mai potrivit să procedați așa.--Strainu (دسستي‎)  31 august 2018 11:11 (EEST)

Am înțeles, mulțumesc! :) -- Alex Nico  (mesaj) 31 august 2018 13:29 (EEST)

Observație[modificare sursă]

Mulțumesc pentru implicarea la articolul despre proteste. Dar am o observație și o nedumerire. Observație: implicarea este presupusă întrucât nu a fost dovedită de nimeni (mă refer concret, nu doar la nivel de vorbe), Soros nu a confirmat (direct sau indirect) nicio implicare, iar unele multinaționale și/sau reprezentanți ai acestora au dezmințit acuzația conform căreia și-au obligat angajații să iasă la proteste. Nedumerire: în ce sens imaginile sunt puse părtinitor, ce nu e în regulă cu ele?

PS: Nu folosesc acest IP cu scopul de a evita blocarea. Nu, mi-o asum (asta nu înseamnă că înghit tacit atacurile și indolența nimănui). L-am folosit pentru a vă lăsa un mesaj doar dv. văzând că sunteți dispus să cizelați articolul. Și nu e suficientă o “simplă privire”. O să vedeți la o lecturare în detaliu că opiniile guvernanților nu sunt ignorate. Plus, sunt proteste antiguvernamentale.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de ‎2a02:2f09:31e0:1160:cb9:3ea3:b31f:bcdd (discuție • contribuții).

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati[modificare sursă]

Buna dimineata,

Sunt un angajat al Universitatii in cadrul Serviciului de Comunicare, promovare si mediul socio-economic si ma ocup cu actualizarea informatiilor despre UDJG pe pagina Wikipedia. In acest sens va rog sa nu mai stergeti informatii si sa nu modificati structura paginii deoarece informatia pusa este corecta si concisa, confirmata de personalul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati. Multumesc pentru intelegere!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de UDJG (discuție • contribuții).

Răspunsul a fost oferit pe pagina Dvs. de discuții, în continuarea mesajelor de atenționare. //  Gikü  vorbe  fapte  3 septembrie 2018 11:57 (EEST)

Infocasete limbi[modificare sursă]

Bună ziua! Am o problemă cu infocasetele pentru limbi. Dacă înțeleg bine, ele preiau automat niște date de la Wikidata, care nu sunt totdeauna adecvate. La toate apare automat o hartă sub titlul „Răspândire în lume”, care nu are legendă, la unele este cu răspândirea nu în lume, ci într-o țară sau fostă țară (de exemplu în Limba croată), la altele harta este neadecvată, de exemplu în Limba meglenoromână. Aici mai apare și link la wiki în megleno, care nu există. În Limba muntenegreană apare nota nr. 2 sub forma: „http://senat.me/medunarodni-kod-za-crnogorski-jezik-cnr/ Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)”, care ar trebui rezolvată, și încă cu un link mai potrivit. Or fi bune unele automatisme, dar nu totdeauna. În alte wikiuri (frwiki, huwiki) nu văd treaba asta. Eu nu mă pricep să editez în Wikidata, mă tem să nu stric ceva în alt wiki. Nu s-ar putea face să avem și la rowiki infocasete care nu iau date automat? Amator linguarum (discuție) 4 septembrie 2018 15:17 (EEST)

@Amator linguarum: Bună ziua! După câte știu, cutuma e să fie păstrată în infocasete posibilitatea de a insera manual datele, și numai atunci când ele nu sunt inserate manual se recurge la Wikidata. Deocamdată nu mă pot aprofunda în cazurile concrete indicate de Dvs., o să încerc mai târziu; dar dacă e o urgență pentru Dvs. contactați-l pe Andrei Stroe – el e tăticu' infocasetelor cu Wikidata pe rowiki :) //  Gikü  vorbe  fapte  4 septembrie 2018 15:24 (EEST)
Mulțumesc pentru răspuns și pentru sfat. Amator linguarum (discuție) 4 septembrie 2018 15:34 (EEST)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati[modificare sursă]

Buna ziua,

Insist sa nu mai modificati structura articolului. Desigur apreciez daca incercati sa ma ajutati insa as prefera sa o faceti prin indicatii si nu prin modificari drastice, mai ales asupra textului deoarece exprimarea si informatiile sunt corecte. Nu aducem elogii Universitatii, prezentam fapte ce s-au intamplat. Pentru a demonstra veridicitatea acestor fapte puteti oricand sa cautati pe internet fiind prezente o multitudine de articole in motoarele de cautare, unul dintre acestea fiind https://adevarul.ro/locale/galati/fotografii-document-regina-ana-In-1995-venita-tara-regele-mihai-mancat-masa-tarani-galati-1_57ab41ef5ab6550cb8a349ef/index.html Va mai rog sa nu mai modificati pozitia pozei deoarece acest aspect mi se pare o decizie personala si subiectiva luata de dumneavoastra si nu vad pozitia actuala cu ce incalca politicile wikipedia. Va multumesc anticipat!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Simona.UDJG (discuție • contribuții).

Anulare[modificare sursă]

Am anulat modificarile facute de dumneavoastra deoarece in urma acestora ni s-a semnalat faptul ca nu respectam normele wikipedia. In acest moment articolul nu incalca nicio regula astfel as dori sa nu mai modificati informatiile existente. Daca doriti sa adaugati si alte informatii sunteti liber sa o faceti dar nu le mai schimbati pe cele existente, iar in ceea ce priveste exprimarea de tipul --- „numai în ultimii ani”, „se mândrește cu” --- pe care ati semnalat-o, o sa o iau in considerare si o sa o modific. Va multumesc din nou! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Simona.UDJG (discuție • contribuții).

@Simona.UDJG: Haideți să păstrăm firul discuției pe o singură pagină, la Discuție Utilizator:Simona.UDJG. Și semnați-vă mesajele. //  Gikü  vorbe  fapte  6 septembrie 2018 11:57 (EEST)

Hint ![modificare sursă]

Sugerez să protejați temporar Negruzzi, Racoviță și Coșbuc, altfel R3R știți prea bine cui trebuie aplicată și va urma o mare pierdere, având ca motiv principal, orgoliul. --Accipiter Q. Gentilis(D) 9 septembrie 2018 22:12 (EEST)

Mulțumesc. Se pare că revenirile între timp au încetat. Sper că energia se va canaliza în discuții, sper productive. Al Dvs., //  Gikü  vorbe  fapte  9 septembrie 2018 22:25 (EEST)
Cum să nu, pe pagina mea de discuții am propus să ne răsculăm împotriva moldovenizării muntenilor din Buzău și Brăila!--Kunok Kipcsak (discuție) 9 septembrie 2018 23:05 (EEST)
Ce-i drept se merge cam pe sârmă :) dar se pare că situația tulbure :) tinde să se decanteze :) . --Accipiter Q. Gentilis(D) 9 septembrie 2018 23:11 (EEST)
Până la decantare facem diaree.--Kunok Kipcsak (discuție) 9 septembrie 2018 23:13 (EEST)
Cum îi spuneam lui Gicu: Dacă aș fi avut timp în weekendul ăsta mă duceam pe Lohrberg. -- Victor Blacus (discuție) 9 septembrie 2018 23:20 (EEST)

Pont[modificare sursă]

Frumosu ăsta[6] iar îți face varză fișierele cu UC.--Țetcu Mircea Rareș 15 septembrie 2018 22:55 (EEST)

@Țetcu Mircea Rareș: Mulțumesc. Va fi blocat curând. Vă sugerez să nu includeți în discuțiile pe Wikipedia legături către profiluri ale wikipediștilor de pe alte site-uri fără acordul lor. Cu bine, //  Gikü  vorbe  fapte  15 septembrie 2018 23:38 (EEST)

Nu mă interesează subiectul în sine, dar profilul e public. Poza însă mi s-a părut sugestivă.--Țetcu Mircea Rareș 16 septembrie 2018 00:16 (EEST)

@Țetcu Mircea Rareș: Mircea, pe lângă ce a spus Gicu, mai e și faptul că asemenea legături în paginile Wikipediei sunt reclamă pentru respectivii. (În cazul discutat aici, văd că insul continuă în forță, inclusiv clone.) -- Victor Blacus (discuție) 16 septembrie 2018 12:58 (EEST)

![modificare sursă]

Politică oficială 2.10 --Donarius (discuție) 17 septembrie 2018 17:14 (EEST)

@Donarius: Mulțumesc. Totuși, „Administratorul [care blochează] trebuie să se asigure că are acordul comunității”, ceea la ce eu nu pot pretinde. //  Gikü  vorbe  fapte  17 septembrie 2018 17:18 (EEST)

Simpaticii[modificare sursă]

Dragule, îți mai aduci aminte de recomandarea dată, nu-i așa? După ce sunt făcut în fel și chip de preatoleratul administrator, știind că joacă pe teren propriu își permite multe pentru că chiar tu i-ai permis. Și în baza aceleași „recomandări” cu care individul s-a șters în părțile dorsale, pe pagina lui de discuții, un alt individ vorbește de „sertizare la mufă”. Păi, măi, Gikü, dacă „glumeții” ăștia îmi pregătesc un astfel de tratament, pot să le fac și eu niște urări așa cum au făcut manifestanții în 10 august PSD-ului? Ia, zi tu, așa, sincer, cât trebuie să mai tolerez și să mai înghit mizeriile pe care mi le fac acești indivizi pe care tu îi mângâi pe creștet? Hmmm? Nu ți se pare că în toate este o limită? Adică, ei își permit să-și bată joc de mine în fel și chip, iar eu trebuie să tac și să fiu calm pentru că dacă reacționez pe măsura mitocăniilor care-mi sunt adresate sunt sancționat. Mai trebuie să fac o reclamație sau iei tu direct măsuri? Ca să știu ce fac în continuare.188.26.145.15 (discuție) 17 septembrie 2018 20:49 (EEST)

Pagina Toony Tube[modificare sursă]

Buna ziua. Ultima voastra modificare la pagina Toony Tube este vandalism. Va rugam sa o refaceti. O zi buna. Dumitru65 (discuție) 19 septembrie 2018 15:28 (EEST)

@Dumitru65: Subiectul nu este notabil. Dacă sunteți aceeași persoană care deține contul Alex Olaru, vă avertizez că folosirea clonelor pentru a ocoli blocarea se sancționează. //  Gikü  vorbe  fapte  19 septembrie 2018 15:34 (EEST)

1. Nu stiu cum se noteaza pe wikipedia. 2. Cine este Alex Olaru? 3. De ce ati sters pagina Toony Tube. Am observat ca ati sters-o deoarece cand am intrat pe pagina de wikipedia Toony Tube mi-a arat ca nu mai exista Dumitru65 (discuție) 19 septembrie 2018 15:41 (EEST)

Adica? Dumitru65 (discuție) 19 septembrie 2018 16:25 (EEST)

Mi-e pagina mi sa părut inregula. Dar poate pentru ca sunt un pic noob Dumitru65 (discuție) 19 septembrie 2018 16:26 (EEST)

La Wikipedia nu e după cum ni se pare nouă în regulă. Vedeți WP:N. Notabilitatea nu are treabă cu notarea. :) אלכסנדרו(discuție) 19 septembrie 2018 16:53 (EEST)

Etichetă[modificare sursă]

Adică încă o zi. --Donarius (discuție) 1 octombrie 2018 19:38 (EEST)

:) //  Gikü  vorbe  fapte  1 octombrie 2018 19:50 (EEST)

Results from global Wikimedia survey 2018 are published[modificare sursă]

1 octombrie 2018 22:25 (EEST)

Școala trivială[modificare sursă]

Vezi definiția din DLR

trivial, -ă adj. 1. (mai ales despre cuvinte, vorbire etc.) Care este obscen, indecent, scabros. Rosti o înjurătură trivială (PRED.). (adv.) Vorbele prietenului meu pângăreau brutal, coborau trivial pe pământ (CE. PETR.). 2. (despre oameni sau despre acțiuni, manifestări etc. ale lor) Care este vulgar, grosolan; care este de prost gust. Oricât l-au acuzat dușmanii săi, Aristofan nu devine niciodată trivial (PER.). (despre imagini, realități etc.) Vedea icoana Bucureștiului copleșit de lux, strident și trivial (TEOD.). (subst. n.) Lumea sa artistică este plămădită din suav și trivial (CONST.). 3. Care este comun, obișnuit, de rând, ordinar. Din mediocritatea trivială a nefericitului ar fi avut să iasă... imagini la nesfârșit (ARGH.). (pedag.; înv.) Școală trivială = școală elementară pentru tot poporul. (despre idei, judecăți etc.) Care, prin frecvența sa, a devenit banal. „Alb ca neaua” a devenit o comparație trivială. sil. -vi-al. pl. -i, -e. Dedi 15 octombrie 2018 10:10 (EEST)

Glumă[modificare sursă]

Îmi cer scuze, ți-am modificat pagină de utilizator cu o mică glumă, mai exact ți-am răspuns la mesajul primit. Dansul "Bătrânul" a fost un pic cam supărat că am făcut asta și a simțit nevoia să treacă la gunoi modificarea productivă făcută de mine (a nu te lasă fără răspuns) și mi-a urat bun venit, dar nu-i problema! Viață-i frumoasă! Calin LCC (discuție) 16 octombrie 2018 22:34 (EEST)

Tutuială[modificare sursă]

„Îți acord” nu prea merge cu „contribuțiile dvs.” Nu speriați nou-veniții. --Pafsanias (discuție) 23 octombrie 2018 02:16 (EEST)

@Pafsanias: Vedeți pagina dumneaei de utilizator, și anume formatul {{Utilizator tu}}. //  Gikü  vorbe  fapte  23 octombrie 2018 02:18 (EEST)
Dar mulțumesc de remarcă, nu am observat că am omis „dvs.” acolo. //  Gikü  vorbe  fapte  23 octombrie 2018 02:19 (EEST)

Poze la Commons[modificare sursă]

Bună ziua. Vă mulțumesc că ați șters categoria aceasta, aș fi făcut-o chiar eu dacă era posibil. Problema e că, precum în alte dăți, am încercat de fapt să încarc câteva fotografii la Commons folosind acest formular. N-am observat decât prea târziu că în cazul respectiv formularul mi-a încărcat pozele în altă parte și sub o licență diferită. Aveți cumva idee de ce? Presupunând că pe undeva prin formular e vreo eroare, există cumva posibilitatea ca pozele de aici și aici să ajungă unde le este locul și să fie marcate cu eticheta de monument istoric clasificat? În orice caz, cred că trebuie șterse și categoriile Categorie:Vila Crăciun (Câmpina) și Categorie:Vila Steensballe Otto (Câmpina), sunt la fel de inutile precum cea pe care ați șters-o deja. Dacă totuși nu pot fi urcate la Commons, nu prea îmi dau seama cum vor mai putea fi găsite ulterior pozele, pentru că nimic nu va trimite înspre ele. Oricum, vă mulțumesc anticipat pentru orice mână de ajutor! --Nenea hartia (discuție) 24 octombrie 2018 18:46 (EEST)

@Nenea hartia: Bună seara! Implicit, formularul de încărcare trimite spre commons, iar imaginile sunt încărcate acolo. În unele cazuri, însă, formularul este setat să încarce la Wikipedia, local. De ce facem asta?
În România, din păcate, nu există libertate de panoramă (deplină). Astfel, Commons nu acceptă imagini din România reprezentând opere de arhitectură de la decesul autorilor cărora încă nu au trecut 70 de ani. Vedeți aici cum au fost șterse sute de imagini din acest motiv.
La Wikipedia română, suntem un pic mai lejeri în privința libertății de panoramă și acceptăm să găzduim astfel de imagini, cu condiția că le etichetăm cu {{FOP Romania}}. Problema cea mare este cea remarcată de Dvs.: la ro.wiki nu obișnuim să categorizăm imaginile pe subiecte (doar pe licențe). Astfel, la moment unica metodă de a căuta imagini pentru un monument este... căutarea acestuia în liste... unde apare doar câte o imagine. Deocamdată nu a inventat nimeni ceva mai bun, din păcate.
Sper că am lămurit bine :) Voi șterge cele două categorii menționate adăugător. //  Gikü  vorbe  fapte  24 octombrie 2018 19:55 (EEST)
Ați lămurit totul foarte bine, acum e clar. Mulțumesc pentru explicații și ajutor. --Nenea hartia (discuție) 24 octombrie 2018 21:45 (EEST)
Nenea hartia, un adaos de informații, pentru că sunteți un utilizator destul de experimentat încât să ne ajutați cu aceste probleme sensibile: pentru a decide dacă trebuie să trimită utilizatorul la commons sau la ro.wp, algoritmul se uită la câmpul (invizibil) Copyright, care ar trebui să conțină data morții autorului (sau a ultimului autor care a murit). Dacă acest câmp nu există (cum e cazul majorității monumentelor), se uită după datare: dacă apare secolul XX (sau 19xx) le trimite la ro.wp. Cum puteți ajuta: dacă știți arhitectul, adăugați-l în câmpul "Creatori" (de exemplu: | Creatori = Ion Dumitru (arhitect) ). Dacă există articol, robotul va încerca să extragă data morții din wikidata/articol. Dacă nu are articol, dar știți când a murit, adăugați și anul morții în câmpul Copyright (| Copyright = 1946). Dacă e vorba de un monument vechi, care a fost doar renovat în sec. XX și nu a suferit modificări semnificative care să justifice drepturi de autor noi (cazul multor mănăstiri), puteți pune | Copyright = nu și codul va trimite încărcările la Commons. Vedeți și documentația de la {{ElementLMI}} pentru mai multe detalii legate de câmpurile permise.--Strainu (دسستي‎)  30 octombrie 2018 12:57 (EET)
@Strainu:: Mulțumesc, voi ține cont pe viitor. --Nenea hartia (discuție) 30 octombrie 2018 18:31 (EET)

Ok, prietenas[modificare sursă]

Bine Giku, prietenul meu. Promit ca nu mai modific. 30 octombrie 2244 (Anul Stelar de Gratie 17) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de ‎‎92.81.68.98 (discuție • contribuții).

Ajutor pentru pagina: Răspunsuri sumare la întrebările importante (carte)[modificare sursă]

La pagina:
https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83spunsuri_sumare_la_%C3%AEntreb%C4%83rile_importante_(carte)
Acest articol a fost tradus cu ajutorul unei unelte de traducere automată, de aceea calitatea lui este foarte joasă.

Eu pot șterge rândurile de mai sus?
_____________________________________________
Acest articol sau această secțiune nu este în formatul standard.
Nu știu la ce se referă (ca să corectez acest neajuns).
____________________________________________
Nu știu să pun imaginea cu coperta cărții!
_____________________________________
Îmi apare la Categorii: Pagini cu titluri modificate ignorate
Nu știu de ce.
__________________________________
Mulțumesc
--IerdnA (discuție) 30 octombrie 2018 18:03 (EET)

@IerdnA:

 • Eu pot șterge rândurile de mai sus?
  • Da, dar numai după ce ați corectat traducerea, nu acum.
 • Nu știu la ce se referă formatul standard (ca să corectez acest neajuns).
 • Nu știu să pun imaginea cu coperta cărții!
  • Clic în infocasetă (cutia din dreapta) acolo unde e o legătură roșie cu textul "200px". În pagina respectivă, apăsați pe Este o copertă sau o altă pagină și completați informațiile din câmpul Summary, în special cele marcate cu "*OBLIGATORIU*".
 • Îmi apare la Categorii: Pagini cu titluri modificate ignorate
  • Pentru că titlul din infocasetă diferă de titlul cărții. Voi încerca eu să rezolv.--Strainu (دسستي‎)  30 octombrie 2018 19:05 (EET)
@IerdnA: Vă mulțumesc pentru contribuția la acest articol! Se vede de departe că vă dați toată străduința ca aceta să devină cât mai bun.
Am adăugat o etichetă în articol care atenționează că ghilimelele sunt folosite incorect. Asta înseamnă că trebuie înlocuite peste tot în text ghilimelele englezești ("") cu cele acceptate în scrierea românească („”). Vă rog să verificați și spațierea: ștergeți spațiul dinaintea semnelor de punctuație. Toate bune! //  Gikü  vorbe  fapte  30 octombrie 2018 20:18 (EET)

Stergere[modificare sursă]

mutat la Discuție:Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman#Gata

Cărți poștale[modificare sursă]

M-am tot întrebat. Cum sunt acele cărți poștale: reale sau virtuale și cum ajung la câștigători? --Donarius (discuție) 31 octombrie 2018 19:06 (EET)

@Donarius: Sunt reale, și sunt trimise prin serviciul obișnuit de poștă de organizații afiliate Wikipedia din Asia. Aici mai multe detalii organizatorice: m:Wikipedia Asian Month/QA#Postcard //  Gikü  vorbe  fapte  31 octombrie 2018 19:09 (EET)

recuperare contributii sub numele de utilizator actual[modificare sursă]

Buna ziua, as dori sa recuperez contributiile anterioare (sub numele Kpopa si Karinpopa) sub numele actual (Mimozul), este posibila o astfel de actiune? Multumesc, --Mimozul (discuție) 8 noiembrie 2018 20:47 (EET)

@Mimozul: Bună; din păcate, nu. Vedeți și en:Wikipedia:Compromised accounts#After being compromised. //  Gikü  vorbe  fapte  8 noiembrie 2018 20:55 (EET)
Vedeți ca soluție de compromis redirecționările de pe paginile:

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Alex Olaru a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 8 noiembrie 2018 21:41 (EET)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul Sergiulone a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 9 noiembrie 2018 06:40 (EET)

LTA – Utilizator:Web SourceContent[modificare sursă]

Stimate utilizator Giku, am și eu lămuriri referitoare la modificarea asta în spațiu de utilizator legat de contul de Wikimedia Web SourceContent, care a fost blocat global. Și pentru că apreciez efortul dvs., dvs. am și eu bănuială: vreau să știți cum ați avut intenția să plasați formatul {{Utilizator blocat}}, în loc de {{Bloc global}} pentru care să fie aplicat conturilor blocate global? Vă las pe dumneavoastră să vă explicați intervenția dorită. 109.98.166.109 (discuție) 16 noiembrie 2018 21:10 (EET)

WAM Organizers Update[modificare sursă]

Hi WAM Organizer! Hopefully, everything works just fine so far! Need Help Button, post in any language is fine

 • Here are some recent updates and clarification of rules for you, and as always, let me know if you have any idea, thought or question.
  • Additional souvenirs (e.g. postcard) will be sent to Ambassadors and active organizers.
  • A participant's article count is combined on all language Wikipedias they have contributed to
  • Only Wikipedia Asian Month on Wikipedia or Wikivoyage projects count (no WikiQuote, etc.)
  • The global top 3 article count will only be eligible on Wikipedias where the WAM article requirement is at least 3,000 bytes and 300 words.
  • If your community accepts an extension for articles, you should set up a page and allow participants to submit their contributions there.
  • In case of redirection not allowed submitting in Fountain tool, a workaround is to delete it, copy and submit again. Or a submission page can be used too.
  • Please make sure enforce the rules, such as proper references, notability, and length.
  • International organizers will double check the top 3 users' accepted articles, so if your articles are not fulfilling the rules, they might be disqualified. We don't want it happened so please don't let us make such a decision.

Please feel free to contact me and WAM team on meta talk page, send me an email by Email this User or chat with me on facebook. For some languages, the activity for WAM is very less, If you need any help please reach out to us, still, 12 more days left for WAM, Please encourage your community members to take part in it.

If you no longer want to receive the WAM organizer message, you can remove your username at this page.

Best Wishes,
Sailesh Patnaik

Ura! Am scăpat neblocat![modificare sursă]

Am răsuflat ușurat. Credeam că am făcut un act de vandalism. Apropo, ninge la Chișinău sau special pentru mie s-a făcut pentru vreo 2 minute vreme bună? :)) --Donarius (discuție) 19 noiembrie 2018 21:36 (EET)

Ninge! Și e cod galben-portocaliu-dedatculopata. Dar din fericire stau la etaj acum, așa că datul zăpezii e problema altora :) //  Gikü  vorbe  fapte  19 noiembrie 2018 21:49 (EET)
Important e ca bicicleta să nu fie înzăpezită și să aibă cauciucuri de iarnă. --Donarius (discuție) 19 noiembrie 2018 21:53 (EET)
Are cauciucuri de stat în casă... până la vreme mai bună. //  Gikü  vorbe  fapte  19 noiembrie 2018 21:54 (EET)

@Donarius: Thanks! Looks like I'm getting too old for this ****... //  Gikü  vorbe  fapte  20 noiembrie 2018 23:07 (EET)

Serviciu contra serviciu. Am o mare curiozitate: ce-i spune Gradski fetei de aici? --Donarius (discuție) 20 noiembrie 2018 23:13 (EET)
@Donarius: Pe email te așteaptă o transcriere ;) //  Gikü  vorbe  fapte  20 noiembrie 2018 23:37 (EET)
Mulțumesc, chiar eram foarte curios pentru că Gradski mi se pare un specialist și știam că trebuie să-i spună ceva important. --Donarius (discuție) 20 noiembrie 2018 23:51 (EET)

??[modificare sursă]

Felul în care reclamantul scrie în limba română ridică semne de întrebare.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum. 86.123.41.207 (discuție) 20 noiembrie 2018 16:20 (EET)

Sensus probare possunt tibi de LTA: Hoc tibi do link Index. 109.98.164.95 (discuție) 20 noiembrie 2018 16:52 (EET)

Bravo[modificare sursă]

Marea ridicare topografică a fost un succes. Mă refer și la traducerea articolului. --Miehs (discuție) 20 noiembrie 2018 21:47 (EET)