Discuție Utilizator:Victor Blacus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Arhivă

2006–2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017

De ce?[modificare sursă]

Special:Diff/11694131 //  Gikü  vorbe  fapte  3 ianuarie 2018 17:31 (EET)

Nu se schimbă sensul frazei, ci doar exprimarea, într-una care nu mi se pare mai bună. De fapt e o chestiune minoră; dacă ți se pare că e cazul, dă revert. Același autor a făcut o modificare similară în alt articol, dă revert și acolo. Nu sunt greșeli, mai curând aflare în treabă. -- Victor Blacus (discuție) 3 ianuarie 2018 18:23 (EET)

Sivia Șerbescu[modificare sursă]

Stimate domnule Blacus,

Îmi permit să vă cer un sfat atât în calitatea Dvs. de cunoscător al Silviei Șerbescu (ca autor al articolului din Wikipedia românească și contribuitor la articolul din Wikipedia englezească) ca și în calitate de cunoscător activ și responsabil al Wikipediei. De curând verificatorul Rentier a detectat în articolul din Wikipedia englezească despre Silvia Șerbescu la care lucrez un conflict de interes, fiind Liana Șerbescu „major contributor”. A pus un COI la începutul articolului, iar la o intervenție de a mea pe pagina lui personală a răspuns pe pagina de discuție a articolului, declarând că și eu sunt în conflict de interes.

Totul se datorează unei greșeli făcute de mine: având acces la cea mai bogată sursă de informație existentă la ora actuală pe subiect – arhiva îngrijită de Liana Șerbescu – mă aflam la dânsa acasă, iar din comoditate am lucrat pe computerul aflat la îndemână în preajma arhivei: computerul dânșii. Însă nu mi-a trecut prin minte că într-o astfel de situație trebuie să mă loghez eu. Rezultatul este că apare ca și cum Liana ar fi creat pagina și ar fi avut o contribuție semnificativă și directă la întocmirea acestui articol. Această impresie este acum greu de înlăturat. În cuvintele lui Rentier “The template should only be removed by a non-conflicted editor after a thorough review.” Mi-e teamă că dacă se aplică cu strictețe regulile de obiectivitate ale Wikipediei este foarte greu să găsești o persoană fără legătură cu Liana Șerbescu (non-conflicted) dar cu competența necesară pentru a judeca un articol despre Silvia Șerbescu. Principalele biografii sunt scrise de autori foarte apropiați de subiect (Florian Șerbescu, 1976 – soțul, și Lavinia Coman, o fosta studentă a Silviei, cu o biografie de 212 pagini în curs de publicare „Silvia Șerbescu — Prima noastră pianistă”). E evident că amândoi au folosit și ei informații aflate în arhiva Lianei Șerbescu.

Discutând cu Liana, am aflat că de fapt sunteți primul care a avut această inițiativă lăudabilă de a introduce portretul pianistei Silvia Șerbescu pe Wikipedia romanească, și ne-am gândit că poate ați fi de acord să faceți acest “thorough review”. Autoritatea Dvs. ar putea garanta validitatea înlăturării acestui template.

Dar poate că aveți o idee mai bună. V-aș fi foarte recunoscător dacă ați putea să ne ajutați în rezolvarea acestei probleme.

Cu stimă, și urări de bine pentru 2018,

Jpkent (discuție) 7 ianuarie 2018 12:23 (EET)

Istoricul articolului Silvia Șerbescu susține suspiciunea de conflict de interese, eventual chiar de editare plătită, pe care existența articolului Liana Șerbescu o întărește. Personal, vă consider de bună credință, dar pentru a îndepărta eticheta trebuie ca notabilitatea subiectului să poată fi verificată pe baza unor surse de încredere, iar tonul articolului să nu lase îndoieli cu privire la punctul de vedere neutru. Viorel Cosma, Iosif Sava și Lavinia Coman sunt incontestabil surse de încredere, altele mai puțin sau deloc. Arhiva familiei este o sursă primară, care „may be used in Wikipedia, but only with care, because it is easy to misuse”.
Vă recomand să editați articolul, mutatis mutandis în funcție de aceste criterii. Eu nu voi găsi timp să vă ajut, în următoarele două-trei săptămâni, după care urmează să-mi reevaluez prioritățile. -- Victor Blacus (discuție) 7 ianuarie 2018 23:48 (EET)
Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt. Voi încerca să folosesc răgazul de 3 săptămâni pentru a aduce ameliorări inspirate de Dvs. Punctul cel mai important în optica mea va fi adăugarea de note referitoare la cartea pe care o publică acum Lavinia Coman. Neștiind însă când va apărea, sau când voi putea să obțin un exemplar, nu mă aștept să pot introduce aceste referințe pe termen scurt.
Jpkent (discuție) 8 ianuarie 2018 23:22 (EET)

Articol Republica Moldova[modificare sursă]

Scuze. Experimentam să văd dacă nu era vreo problemă de care nu știu.

Ai vreo idee de unde vine chestia cu "moldovenească" și scrierea cu chirilice din susul casetei (infobox)? Mersi. Octavix (discuție) 16 februarie 2018 19:21 (EET)

Răsfoind istoricul, văd că sunt chestiuni vechi de ani de zile. Dacă doriți să corectați, vă recomand să deschideți întâi o discuție, pentru a preîntâmpina un eventual război de editări. -- Victor Blacus (discuție) 16 februarie 2018 19:36 (EET)

Ștergere cont[modificare sursă]

Dumneavoastră fiind administrator, vă rog să îmi ștergeți contul de utilizator wikipedia. Totodată am rugămintea ca, asemenea tehnicii utilizatorului Miehs, să îi verificați și lui paginile. Atacând malițios alți utilizatori, de faptul că „sunt certați cu limba română”, din moment ce multe din paginile sale au probleme gramaticale și ortografice, este de prost gust. Mulțumesc și spor tuturor la creat pagini. -- AGabriel 17 februarie 2018 9:00 (EET)

Stilouri Poenari[modificare sursă]

Buna ziua, nu inteleg de ce ati sters pagina (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Stilouri_Poenari&action=edit&redlink=1)Eu consider ca am fost cat se poate de obiectiv in textul care doresc a fi publicat. De asemenea asa cum tot pe Wikipedia EXISTA SI PAGINA DEDICATA PARKER, OSMIA, WATERMAN, MONTBLANC, ETC mi se pare normal sa existe si aceasta pagina deoarece si Poenari este tot o companie la fel ca si cele mentionate anterior. Multumesc anticipat! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Rmaneai (discuție • contribuții).

Motivarea ștergerii o aveți pe pagina dv. de discuții: subiectul nu este notabil. Prin contrast, exemplele pe care le citați aici sunt notabile. -- Victor Blacus (discuție) 17 februarie 2018 19:12 (EET)

Steaua[modificare sursă]

Salut. Te rog să deprotejezi pagina FC Steaua București.--MSClaudiu (discuție) 21 februarie 2018 13:12 (EET)

Nu mă amestec unde nu mă pricep. Adresați-vă lui Andrei Stroe. -- Victor Blacus (discuție) 21 februarie 2018 13:22 (EET)
Acum e protejata si a expirat termenul expiră pe 12 decembrie 2017 09:50). Modifica la semiprotejata cum era inainte de protejare.--MSClaudiu (discuție) 21 februarie 2018 13:27 (EET)

Clonă[modificare sursă]

Utilizatorul blocat de dvs. Titanic FM SRL HDTV SDTV și-a creat clona Titanic FM SRL HDTV SDTV SD--DieselEngineRO (discuție) 4 martie 2018 14:15 (EET)

...[modificare sursă]

Sugerez IP Check + răbdare...

Am trimis împricinatului e-mail. Sper că se va solda cu rezultate... --Accipiter Q. Gentilis(D) 14 martie 2018 16:38 (EET)

Pâs: e bine ales repaosul ...--Accipiter Q. Gentilis(D) 14 martie 2018 16:42 (EET)
IP Check? Răbdare la ce? Care împricinat? E-mail? Rezultate? Nu înțeleg nimic. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2018 16:45 (EET)
Blachus minor... Gentilicul crede ca yo's Diesel. :)))) Asybarisaport 14 martie 2018 16:47 (EET)
Nț' ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 14 martie 2018 16:50 (EET)

Wikipedia:Pagini de șters/Nina Iliescu[modificare sursă]

Acolo scrie că nu este nevoie de cerere de recuperare la re-crearea articolului, astfel încât probabil blocarea lui Zion nu este justificată. L-aș lăsa / aș lăsa-o să continue lucrul la articol. Dacă credeți că e clonă a lui BaicanXXX, propun să raportați la Reclamații. //  Gikü  vorbe  fapte  21 martie 2018 23:56 (EET)

@Sîmbotin: păreri? //  Gikü  vorbe  fapte  21 martie 2018 23:57 (EET)

Nu sunt de acord cu interpretarea că blocarea ar fi nejustificată. Nu văd aici o clonă a lui Baican. -- Victor Blacus (discuție) 22 martie 2018 00:07 (EET)

Tembeleziționist[modificare sursă]

A revenit pe micile ecrane/--DieselEngineRO (discuție) 25 martie 2018 15:03 (EEST)

Clonă (2)[modificare sursă]

Bună ziua. S-ar putea să mă înșel, dar cred că utilizatorul Constantin Boss este o clonă a lui Toader Costi. Cel din urmă a fost blocat pe 14 martie a.c. (pentru trei luni), iar Constantin Boss a apărut pe 18 martie. Același stil, aceleași articole pe care își face mendrele (Boomerang și Cartoon Network; poate mai sunt și altele, dar pe acelea le urmăresc eu). Merită oare efortul să apelez la meta-wiki pentru checkuser? --Bătrânul (discuție) 31 martie 2018 16:53 (EEST)

Eu zic că merită. Nu ne mai rămâne decât vandalul cu IP-uri de Germania de verificat, când, din greșeală, nu o să folosească proxy.--DieselEngineRO (discuție) 31 martie 2018 16:56 (EEST)
Merită. Nu aveți nimic de pierdut, dar dacă se confirmă un sockpuppet e un câștig pentru proiect. -- Victor Blacus (discuție) 31 martie 2018 17:47 (EEST)

Vandal cu IP-uri din Germania, localizat[modificare sursă]

Din curiozitate mă uitam la istoricul articolului Minimax (televiziune) la perioada anului 2016 și e posibil să fi găsit o pistă în ceea ce privește vandalul cu IP-uri de Germania: verificat cu Geolocalizare pare că e din Ploiești și are UPC ca provider. Stilul e același: informații false, paragrafe ce seamănă a traduceri automate.--DieselEngineRO (discuție) 2 aprilie 2018 20:21 (EEST)

Got it. Reciproc: Cave canem, care latră cam ca bifrons. -- Victor Blacus (discuție) 3 aprilie 2018 15:26 (EEST)
Audiatur et altera pars!--DieselEngineRO (discuție) 3 aprilie 2018 15:43 (EEST)

Ștergeri[modificare sursă]

A efectuat atât de multe ștergeri încât nu le-am putut anula pe toate, au dispărut câteva atenționări. Ați putea reveni la versiunea completă?--DieselEngineRO (discuție) 4 aprilie 2018 14:22 (EEST)

Am rezolvat. Apropo, neamțul vrea la „universitate”: Special:Contribuții/90.186.81.115, Special:Contribuții/80.187.100.239--DieselEngineRO (discuție) 4 aprilie 2018 14:28 (EEST)

Fișier:Radio România Regional (2008).svg[modificare sursă]

Domnule Blacus,


Vreau să creezi Fișierul Fișier:Radio România Regional (2008).svg pentru că creez ceva senzațional la pagina Radio România Regional pentru că nu e acolo. Vrei să-l creezi te rog. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 80.187.100.57 (discuție • contribuții).

Vandalism (cu obscenități)[modificare sursă]

La acest articol, vezi istoric. Utilizator avertizat cu blocarea. Atacuri repetate la persoană.--DieselEngineRO (discuție) 18 aprilie 2018 17:41 (EEST)

Vandalism Duminica Tomii dezambiguizare[modificare sursă]

21 04 2018 Vă mulțumesc pentru avertisment de vandalizare fiindcă am încercat să postez o dezambiguizare. Se va ocupa cineva de postarea acestui articol pentru informarea corectă a cetățenilor în primul rând români, conform articolului Art. 31 – Dreptul la informație. (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit. Dacă nimeni nu face modificare în sensul indicat de mine, cetățenii for fi informați conform articolului Art. 31? Raus M George von Würtemberg 1960 Linia 121: --Raus M George von Würtemberg 1960 (discuție) 21 aprilie 2018 17:55 (EEST) --Raus M George von Würtemberg 1960 (discuție) 21 aprilie 2018 17:55 (EEST) --Raus M George von Würtemberg 1960 (discuție) 21 aprilie 2018 17:55 (EEST) --Raus M George von Würtemberg 1960 (discuție) 21 aprilie 2018 17:55 (EEST)

Poate vă referiți la Art. 32? --Bătrânul (discuție) 21 aprilie 2018 21:03 (EEST)

Comentarii CTP[modificare sursă]

[Mutat la Discuție:Cristian Tudor Popescu] -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2018 23:19 (EEST)

Ionuț Sugacevschi[modificare sursă]

Așa îl cheamă pe ins... :D //  Gikü  vorbe  fapte  23 aprilie 2018 14:20 (EEST)

 :)) Bietul de el! -- Victor Blacus (discuție) 23 aprilie 2018 14:27 (EEST)

Cerere și/sau sfat[modificare sursă]

Salutare stimate domn Victor Blacus,

Prin aceasta cale, doresc să vă cer ajutorul privind adăugarea în Wikipedia a comunității MoonLand. Aceasta este o comunitate de jocuri populară, ce consider că ar fi bine dacă ar putea fi adăugata pe Wikipedia - Enciclopedia liberă. Cum aș putea, legal și corect, să adaug această comunitate pe Wikipedia fără a se pune problema ca pagina să fie ștearsă. Mulțumesc anticipat! (MoonLandSA (discuție) 28 aprilie 2018 14:27 (EEST))

La avertismentul primit de Pafsanias, care a cerut să schimb contul de utilizator comun în cel răspunzător, revin pe acest subiect de mai sus.
Vă rog, aștept răspuns. (Tiron Gabriel (discuție) 28 aprilie 2018 14:45 (EEST))
Wikipedia nu este un blog sau un serviciu de găzduire web, care publică pagini conținând informații de orice fel. Wikipedia este o enciclopedie, care publică articole despre subiecte notabile. Notabilitatea trebuie să fie verificabilă, prin citarea unor referințe la surse de încredere, independente de subiect. Articolul trebuie redactat în conformitate cu manualul de stil. Textul prezentat de dv. nu satisfăcea aceste criterii, în schimb avea caracteristici de reclamă/autopromovare. În plus, el era redactat de pe un cont public care se afla în conflict de interese. -- Victor Blacus (discuție) 28 aprilie 2018 17:48 (EEST)

Ștergeri[modificare sursă]

Bună dimineața. Ștergeți, vă rog, imaginile pe care le-am marcat cu șr. Mulțumesc. --Donarius (discuție) 6 mai 2018 10:48 (EEST)

Alte imagini. --Donarius (discuție) 6 mai 2018 13:09 (EEST)
O ultimă tranșă, vă rog. --Donarius (discuție) 6 mai 2018 19:47 (EEST)
Penultima versiune de la Iași. Acolo e o obscenitate, citiți invers cuvântul. --Donarius (discuție) 15 mai 2018 17:10 (EEST)