Discuție Utilizator:Victor Blacus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Arhivă

2006–2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015

Notificare[modificare sursă]

În legătură cu blocarea, vezi și aici. Practic s-ar continua de la o lună în sus, checkuserul a confirmat clona.— Ionutzmovie discută 3 octombrie 2015 15:37 (EEST)

Nu văd o confirmare clară pentru ăștia doi, de aceea prefer să mai aștept. Eventual fă o nouă semnalare la checkuser. -- Victor Blacus (discuție) 3 octombrie 2015 15:42 (EEST)
Mă refeream între Raul1372 și Sergentul și la mesajul indicat mai sus privind continuarea avertismentelor și a blocărilor de pe pagina de discuție a primului cont, confirmarea e aici „Eucalipt, Raul1372 și Sergentul sunt unul și același.”— Ionutzmovie discută 3 octombrie 2015 15:45 (EEST)
Asta am văzut. Mie îmi trebuie o confirmare clară pentru Bacria Andrei Catalin și Sergentul. Blocarea pe termen mai îndelungat se poate face oricând, dacă apar indicii noi sau dacă recidivează. -- Victor Blacus (discuție) 3 octombrie 2015 15:53 (EEST)
Eu vă asigur că nu sunt același cu Bacria Andrei Catalin. Sergentul 5 octombrie 2015 18:21 (EEST)

Explicație[modificare sursă]

Aveți vreo explicație la această modificare? Dar la dispariția acestei intervenții? SenatorulX (discuție) 7 octombrie 2015 00:02 (EEST)

Conflict de editare. Observați că aceste două modificări au fost simultane (6 octombrie 2015 23:12). -- Victor Blacus (discuție) 7 octombrie 2015 00:30 (EEST)
Stați că nu înțeleg. După ce am avut prima intervenție la 23:12, a urmat a doua, tot la 23:12 fără ca prima să fie ștearsă datorită unui conflict de editare. În schimb, intervenția dvs, tot la 23:12, șterge ambele mele intervenții. Dacă este vorba de un conflict de editare, de ce nu s-a șters prima mea intervenție de cea de-a doua? Sau, de ce intervenția dvs nu a șters doar cea de-a doua mea intervenție? Că au fost făcute tot la ora aia? SenatorulX (discuție) 7 octombrie 2015 09:57 (EEST)
Explicatia este ca: D-ul Blachus le-a sters deliberat si in cunostinta de cauza. Este un abuz care a devenit obisnuit in ce-l priveste ca si actiunile sale cică de temperare unidirectionala a discutiilor facand acuze de trolling. Asybaris aport 7 octombrie 2015 11:49 (EEST)
SenatorulX: aveți o singură modificare la 23:12, nu două. Nu știu dacă înțelegeți dinamica conflictelor de editare. Vedeți en:Help:Edit conflict. Asybaris01, comentariul dumneavoastră e o încălcare flagrantă a WP:BC (în condițiile în care nu numai că buna credință trebuie prezumată, ci există și explicații în sensul ei). Întrucât este cunoscut efectul nociv al unor asemenea comentarii pe care le faceți, repetarea vă va aduce o nouă blocare. —Andreidiscuţie 7 octombrie 2015 13:00 (EEST)

Andrei Stroe, plec de la premisa că sunteți de bună credință și nu cunoaște situația. Am avut două intervenții diferite, nu două fraze în cadrul aceleiași intervenții.

Prima este asta: ::::::Pafsanias, se miră cei doi colegi de tonul folosit de mine. V-ați gândit că acesta este o reacție la tonul folosit de dvs?

A doua este asta: ::::::Faptul că nu înțelegeți nici acum, după atâtea detalieri, diferența dintre „act cu valoare normativă” și „act normativ”, faptul că susțineți standardul din lucrarea academică citată de dvs unde se folosesc literele Ë, ë , Č, č, Š, š, Ŝ, ŝ È, è Û, inexistente în alfabetul românesc, sunt aspecte foarte sugestive pentru mine și cred că și pentru cei care stau pe margine. Noapte bună!

Dacă era un conflict de editare, cum vă explicați că intervenția lui Victor Blacus a șters doar prima frază și nu ambele fraze?

Arătați-mi diff-urile corespunzătoare fiecăreia, dacă e așa. —Andreidiscuţie 7 octombrie 2015 14:54 (EEST)
Nu exista difuri precum vedeti si dv. Intrebarea este retorica de fapt. Daca intr-adevar a fost conflict de editare, ceea ce eu nu cred deoarece am vechime de 8 ani aici si mie nu mi s-a intamplat NICIODATA trunchierea unui mesaj la conflict, d-ul Blacus in calitatea sa de admin, trebuia sa fie grijuliu in postarea sa deoarece a fost cel de al doilea a carui mesaj a fost inscris si nu primul. El a avut mesaj de conflict si nu Senator. Postand mesajul său, trebuia sa VADĂ si sa corecteze. De aceea am considerat ca buna credinta nu este justificata. Pe de alta parte, va multumesc d-le Stroe de a doua sansa acordata, sa nu mai repet atacarea bunei credinte si sa nu fiu blocat. Voi avea grija. Asybaris aport 7 octombrie 2015 15:04 (EEST)
Vă înșelați. Ca unul care prin virtutea meseriei face în mod curent asemenea operațiuni, vă asigur că ele sunt netriviale, și greșelile se întâmplă, destul de frecvent, după cum sugerează și tonul paginii de ajutor indicate. Tocmai din acest motiv, rezolvarea unui conflict de editare cu pierderea unei modificări intermediare poate fi pusă, în ordine, (1) pe seama unei greșeli; (2) pe seama unei evaluări greșite a valorii respectivului mesaj; (3) pe seama unei evaluări rău intenționate a unui mesaj. Variantele (1) și (2) sunt ambele acțiuni făcute cu bună credință, deci până la acuzații de abuz e cale lungă. —Andreidiscuţie 7 octombrie 2015 15:15 (EEST)
Tot în virtutea WP:BC, sunt convins că SenatorulX nu încearcă să mintă împotriva evidențelor, ci chiar crede că a avut două intervenții diferite. Pentru dânsul, probabil așa e: nu știu ce pași a efectuat înainte să salveze, cert e că operațiunea de salvare a paginii a fost una singură. De aceea îi cer să arate diff-urile: dacă le caută, se va convinge singur de cum stau lucrurile.
PS: știu din proprie experiență ce chin este să faci merge când ai conflict de editare la o pagină de dimensiunile Cafenelei. Cu ocazia asta, îmi cer scuze că nu am reușit încă să repar robotul care o arhivează automat. —Andreidiscuţie 7 octombrie 2015 15:31 (EEST)
Vă spun de pe-acum că nu am să renunț ușor la acest fapt. Nu am cum să vă arăt mai mult decât am făcut-o până acum. Dar dovezile sunt suficient de clare ca să vă dați seama că justificarea conflictului de editare nu stă în picioare.
Studiați cu atenție cele două exemple. Înainte să avem situația asta care cuprinde cele două intervenții, eu am avut o primă intervenție care arăta ca aici, în partea stângă. După cum se vede foarte clar, Victor Blacus șterge prin intervenția lui doar prima mea intervenție. A doua fusese deja ștearsă!!!
Victor Blacus, într-o astfel de situație, erați obligat să procedați cum a menționat Asybaris? Răspuns cu da sau nu. SenatorulX (discuție) 7 octombrie 2015 15:40 (EEST)
Andrei Stroe, nu mă cunoașteți ca om, dar vă garantez că nu am mințit și nu mint cu nimic. Nu plecați de la premisa că doar cred, ci sunt absolut sigur că au fost două intervenții diferite, nu una singură. Am cerut explicații din două motive: să înțeleg fenomenul și să văd cum se pot rezolva astfel de probleme în viitor. Ideea este că, intrând în amănunte, am descoperit lucruri care nu se leagă. Și nu-mi place să fiu luat de prost sau de fraier în virtutea faptului că sunt un simplu utilizator cu mai puține pârghii decât un administrator. Deci, garantat, nu voi lăsa lucrurile așa. Vreau explicații clare. SenatorulX (discuție) 7 octombrie 2015 15:50 (EEST)
(conflict de editare) Încerc să înțeleg cum gândiți, dar nu mi-e ușor. Nu știu ce înțelegeți prin „intervenții”. Eu înțeleg modificări salvate ale paginii, pentru că acestea sunt elementele care declanșează conflictele de editare și ele sunt entitățile cu care lucrăm. Dumneavoastră înțelegeți cumva „paragrafe”? Sunteți sigur că știți să citiți diff-uri încât să vedeți în ele dovezi și că nu explorați dincolo de posibilitățile utilitarului? —Andreidiscuţie 7 octombrie 2015 15:52 (EEST)
Cred că vrea să zică că a mai scris un mesaj, care i s-a dus cu avertizare cu chenar roșu. Deci pe lângă că i-a fost șters un mesaj publicat, i-a mai fost șters și unul nepublicat. În acest caz, trebuia în firefox (și cred că și chrome) să dea în browser comanda back, și își putea copia mesajul nepublicat. Apoi dădea refresh la pagina Cafenelei și abia apoi deschidea din nou Cafeneaua în edit mode, dând paste. --Mihai (discuție) 7 octombrie 2015 16:06 (EEST)
Intervenția = Comentariu.
Dvs ce înțelegeți prin diff-uri? Nu, diferențele între versiuni dintre un comentariu sau altul, cum sunt cele două exemple date de mine?
Știu cum se procedează când apare avertizarea cu chenar roșu. Chiar acum am avut situația asta. Deci, nu e cazul. SenatorulX (discuție) 7 octombrie 2015 16:09 (EEST)
Mihai, eu cred că vrea să spună că cu al doilea paragraf pe care diff îl afișează ca fiind șters s-a întâmplat cumva altceva decât cu primul, care este afișat ca „modificat” (unealta încearcă să găsească asemănări între versiunea anterioară și cea nouă — deși e clar din numărul de diferențe că nu a fost doar modificat, ci înlocuit cu totul). În realitate, din diff-ul respectiv se deduce că ambele paragrafe au fost eliminate și înlocuite cu unul singur. Pur și simplu, modificarea respectivă a fost eliminată în procesul de merge.
Ați introdus un nou cuvânt („comentariu”). Iarăși nu știu ce înțelegeți prin el, pentru că ambele sunt încărcate (și poluate) de semantică, or vorbim aici de unelte automate, care nu înțeleg semantica, ci doar structura. Deci iarăși înclin să cred că vă referiți la paragraf (ca element de lucru pentru diff). —Andreidiscuţie 7 octombrie 2015 16:13 (EEST)
Cum să mai spun... Dacă eu intervin în discuție scriind textul acesta, :::::::::Intervenția = Comentariu., dau Salvare pagină, nu este o intervenție, un comentariu de-al meu? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de SenatorulX (discuție • contribuții).
Diff-urile sunt cele menționate în prima mea intervenție/comentariu a acestei discuții. Primul și al doilea. SenatorulX (discuție) 7 octombrie 2015 18:06 (EEST)
Structural, un rând introdus cu multiple semne două puncte e doar un paragraf. Că dumneavoastră sau eu atribuim acelui paragraf înțelesul de „intervenție” sau „comentariu” este dincolo de limitele capacității de prelucrare ale diffului. diff pur și simplu nu prelucrează textul la nivel semantic.
Cred că ne-am îndepărtat foarte tare de ideea esențială. Esența este că având în vedere aceste limitări, nu avem ce căuta să adăugăm interpretări suplimentare informațiilor pe care ni le prezintă istoricul paginii. Explicația lui Victor este că a fost o greșeală a lui la rezolvarea conflictului de editare, și nu există motive să credem altceva. —Andreidiscuţie 9 octombrie 2015 10:23 (EEST)
Nu am găsit termenul „greșeală” în singurul mesaj al lui Victor Blacus. Dacă era așa, era un prim pas spre clarificarea din partea lui a situației. Urmată, evident, de scuze, dar ajungem în zona sensibilă a bunului simț care ar trebui să guverneze orice discuție. După cum se poate constata, respectivul n-a parcurs niciunul din acești pași. Iar asta spune mult despre statutul acestui utilizator pe Wikipedia.
Mulțumesc frumos pentru faptul că ai avut bunăvoința de a încerca să mă ajuți în clarificarea situației. SenatorulX (discuție) 9 octombrie 2015 10:57 (EEST)

Consultare[modificare sursă]

Am propus pentru Proiectul săptămânii articolul Telescop extrem de mare (en:Extremely large telescope), bazându-mă în traducerea titlului pe câteva știri din presă. Am citit articolul European Extremely Large Telescope și aș dori să mă consult cu dumneavoastră referitor la forma cea mai potrivită în care poate fi redat termenul ELT în limba română. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 24 octombrie 2015 22:15 (EEST)

Eu aș lăsa European Extremely Large Telescope, așa cum avem European Southern Observatory sau Large Hadron Collider. Sunt denumiri consacrate peste granițe, și dacă le traduci devii traduttore traditore. -- Victor Blacus (discuție) 24 octombrie 2015 22:28 (EEST)
Pardon, la repezeală am înțeles greșit. E vorba de articolul generic. Mă mai gândesc. -- Victor Blacus (discuție) 24 octombrie 2015 22:38 (EEST)
Atunci Telescop extrem de mare. Văd că italienii au preluat titlul în engleză. Dacă apar idei mai bune se poate redenumi. -- Victor Blacus (discuție) 24 octombrie 2015 22:45 (EEST)
Mulțumesc. Sper să poată interveni cu opinii și participanții activi de la Proiect:Astronomie. Deocamdată, las titlul neschimbat. --Pafsanias (discuție) 24 octombrie 2015 23:04 (EEST)

![modificare sursă]

În atenție --Accipiter Q. Gentilis(D) 4 noiembrie 2015 21:36 (EET)

Consultare[modificare sursă]

As dori si eu o explicatie pentru stergerea acestei pagini; nu din alt motiv dar am scris 2 ore la ea, as fi vrut macar sa fiu anuntat politicos. Este o pagina ce cuprinde informatii generale si care ulterior va conecta pagini wiki despre toti terminii despre fotografie : diafragma, iso, timp de expunere, lightroom, aparat dslr, mirorless...si altele. Multumesc! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Foto-Tutoriale.RO (discuție • contribuții).

Pagina era reclamă, începând cu titlul și terminând cu singura „referință” care era linkspam. Ea a fost ștearsă conform politicii WP:NU#TRIBUNA. Dacă aveți de gând să scrieți un articol enciclopedic, e necesar să vă familiarizați cu materialul recomandat în mesajul de bun venit de pe pagina dumneavoastră de discuții. Vedeți, în primul rând, WP:N, WP:VER și WP:SURSE, apoi manualul de stil.
Vă rog să luați în serios avertizarea de cont public: numele dumneavoastră de utilizator este incceptabil și, dacă veți continua să editați sub acest nume, contul va fi blocat pe termen nelimitat. -- Victor Blacus (discuție) 5 noiembrie 2015 21:25 (EET)

Ha[modificare sursă]

Haha: „Întoarce-se pururea magnitul către polus” – Antim Ivireanul, București, 1703 :P --Mihai (discuție) 14 noiembrie 2015 01:28 (EET)

Fă-ți și tu un pomelnic de citate pe pagina de utilizator, cum au unii. Cum era cel cu porcii lui Constantin Brâncoveanu? -- Victor Blacus (discuție) 14 noiembrie 2015 12:04 (EET)
Haha, o să mă gândesc. Ceva de genul că dacă vrem să mâncăm slănină trebuie să țin porcii cu mei. :)) --Mihai (discuție) 14 noiembrie 2015 12:18 (EET)

Spam?[modificare sursă]

Buna seara dle Victor Blacus,

Cu ce anume am facut Spam, atat timp cat am adaugat niste legaturi externe unor articole.

Consider ca nu nu am postat mesaje publicitare si nu am facut nimic mai mult decat au facut si altii in aceiasi sectiune. Referior la [de scaun a sucevei] ati sters linkul ce ducea la un anume site, dar au ramas altele exact la fel.

Care este diferenta intre linkul pe care l-am publicat eu si linkul publicat ce ceilalti?

Nu vreau sa fac spam, ci vreau sa contribui cu informatii de calitate.

Astept un raspuns!

Seara faina! --Claudiu.vatau (discuție) 23 noiembrie 2015 18:53 (EET)

Legăturile introduse de dumneavoastră erau, fără îndoială, spam: informații turistice amestecate cu oferte de cazare, popasuri culinare, ... Faptul că uneori asemenea editări reușesc să se strecoare prin filtrul de spam nu înseamnă că trebuie să acceptăm și altele noi, ci dimpotrivă. Între timp alt redactor a controlat celelalte legături și a corectat. -- Victor Blacus (discuție) 23 noiembrie 2015 19:14 (EET)
Nu au scăpat din vedere nici linkurile introduse de 85.186.116.86. --Mihai (discuție) 23 noiembrie 2015 19:18 (EET)
[Conflict de editare] Constat că operația e continuată la Mănăstirea Sucevița de un anonim. Vă recomand să vă abțineți de la asemenea practici, fiindcă ele vor duce la blocarea conturilor implicate. -- Victor Blacus (discuție) 23 noiembrie 2015 19:22 (EET)
Modificările făcute anonim le preced pe cele făcute cu contul înregistrat, dar rămâne oricum tot spam. --Mihai (discuție) 23 noiembrie 2015 19:29 (EET)
Da, am văzut. -- Victor Blacus (discuție) 23 noiembrie 2015 19:31 (EET)

Merci pentru deblocare. Am sa tin cont de avertizarile de spam care mi se par absolut normale, cel putin asa cum am tinut si pana acum. Am rugamintea sa-mi spuneti de ce considerati spam un link ce ofera informatii despre acelasi obiectiv cu cel prezentat. Fac referire la Manastirea Sucevita spre exemplu . De ce aceasta referinta externa este spam? http://www.descoperimromania.ro/cazare-si-zone-turistice-romania/manastirea-sucevita/. Pun aceste intrebări pentru a tocmai pentu a intelege ce considerati si ce nu cosiderati spam. O seara faina! --Claudiu.vatau (discuție) 23 noiembrie 2015 22:42 (EET)

V-am explicat deja: oferte de cazare, oferte speciale, ..., material cu caracter comercial. Din partea mea, această discuție este închisă. -- Victor Blacus (discuție) 23 noiembrie 2015 22:43 (EET)

Extrablatt, Extrablatt![modificare sursă]

Ți-am trimis un mail cu știrile zilei. :) --Mihai (discuție) 25 noiembrie 2015 21:23 (EET)

Mulțumesc. Constat că avem vederi aproape identice. -- Victor Blacus (discuție) 25 noiembrie 2015 21:57 (EET)