Discuție Utilizator:Victor Blacus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Arhivă

2006–2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016

Felicitări[modificare sursă]

În ultimul timp am observat mai multe ocazii în care, pe lângă mesajele standard de avertizare, v-ați făcut timp să scrieți și un scurt mesaj personalizat.

Având în vedere că v-am reproșat în trecut excesul de mesaje impersonale, doresc să vă mulțumesc pentru această schimbare. Sunt sigur că ea va fi apreciată și de editorii de bună credință care mai greșesc. Strainu (دسستي‎)  7 aprilie 2016 10:03 (EEST)

E amuzant să constat că editorul de bună credință care a mai greșit de data asta era o clonă baicanică, așa cum bănuiam și cum a confirmat verificarea checkuser. Oricum, mulțumesc pentru apreciere. -- Victor Blacus (discuție) 15 aprilie 2016 13:54 (EEST)
„Concret” – cum zice Baican: [1] și [2]. -- Victor Blacus (discuție) 17 aprilie 2016 12:19 (EEST)

Mulțumesc pentru îndrumare.[modificare sursă]

Am ținut cont, vedeți. Toate cele bune, --Julieta39 (discuție) 10 aprilie 2016 21:25 (EEST)

Opinie[modificare sursă]

Bună seara,

Informațiilor de aici le șade bine aici sau chiar și mai bine, în articol (zic eu). Nu văd sensul unei subpagini ca aceasta. --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 aprilie 2016 22:15 (EEST)

Credeam că pentru asta e făcută pagina aceea. Atunci care e sensul ei? Sursa e citată în articol, la bibliografie. Mai mult nu pot să fac, n-am timp. M-am ocupat de Bruno Pontecorvo, unde competence is required. La Teodor Stamati poate oricine să facă treaba. -- Victor Blacus (discuție)
Cred că nu am reușit exact să explic ce vreau să spun, așa că am rezolvat ce am crezut că era de rezolvat.--Accipiter Q. Gentilis(D) 14 aprilie 2016 19:05 (EEST)
OK! -- Victor Blacus (discuție) 14 aprilie 2016 19:06 (EEST)

Tellumo[modificare sursă]

Exact la această redirecționare lucram acum. 5 secunde mai rapid! Mi-am dat seama că nu e de șr.--Silenzio (discuție) 17 aprilie 2016 16:55 (EEST)

Categorie:Constituții abrogate[modificare sursă]

Buna seara! Va multumesc pentru mesaj.

Interventia mea la Categorie:Constituții abrogate nu era un test, ci o incercare de imbunatatire a Wikipediei. O constituție abrogată este o constituție care nu mai e in vigoare, nu mai e de actualitate, dar care a existat, e asadar o „constituție istorică” (de:Kategorie:Historische Verfassung), sau o „constituție defunctă” (en:Category:Defunct constitutions), sau o „veche constituție” (fr:Catégorie:Ancienne constitution), sau o „fostă constituție” (pl:Kategoria:Byłe konstytucje), sau o „constituție istoricească” (ru:Категория:Исторические конституции). Daca veti avea curiozitatea sa intrati aici, veti gasi si alte legaturi interwiki (inspre categoriile din wp:turca, chineza, japoneza) care ma asteptam sa fie adaugate automat legaturilor puse de mine. Ba chiar veti gasi in Category:Defunct constitutions si Regulamentul Organic din Categorie:Constituții abrogate.

In speranta ca nu imi veti gasi aceasta interventie suparatoare, va doresc toate cele bune!82.137.20.81 (discuție) 21 aprilie 2016 23:58 (EEST)

Alte legaturi interwiki[modificare sursă]

Va multumesc pentru intelegere. Voi corecta alte legaturi interwiki: voi crea categoria Categorie:Constituții după stat care va avea legaturile interwiki de la actuala Categorie:Constituții si in care vor intra „Constituțiile după stat”, apoi voi pune legaturile interwiki corecte la Categorie:Constituții - de exemplu en:Category:Constitutions. In trecere, voi corecta si citeva categorii redundante, cum am facut la Constituția Poloniei (1921). Toate cele bune!82.137.20.81 (discuție) 22 aprilie 2016 00:20 (EEST)

Smolean[modificare sursă]

Bună ziua. Vă rog să uniți articolele Smolian și Smolean prin transferarea conținutului primei pagini în cea de-a doua și unificarea istoricului. Mulțumesc. --Haptokar (discuție) 22 aprilie 2016 10:22 (EEST)

Regret: eu nu fac operații de merging. -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2016 10:29 (EEST)
Mulțumesc oricum. E ceva complicat? --Haptokar (discuție) 22 aprilie 2016 10:43 (EEST)
E ușor să faci greșeli dacă o faci în fugă, iar eu nu am timp. -- Victor Blacus (discuție) 22 aprilie 2016 10:51 (EEST)

Retragere de la Wikipedia în semn de protest[modificare sursă]

Măi Victor, nu știu ce să zic, spui că competence is required? Uită-te la ăsta. E fostul meu profesor de istorie din liceu, glorios revoluționar împușcat la 1989. Când se lăuda că ne predă istoria prin figurine de cavaleri, de fapt îi punea pe de-alde Bogdan și pe Camil să-i aducă figurinele de la magazinul Bega. Prin clasa a 9-a cerea mită CD-uri goale, ca să-și ardă filmele pe ele, și dacă doreai să reciți lecția (la asta se reducea ora) își bătea joc de tine până te termina și-i aduceai CD. Dar după un timp s-a prins că la ditamai liceul de informatică Moisil, ăl mai bun din județ, putea să comande de la elevi contra note direct CD-urile cu filme inscripționate, și a fost tare supărat că un dobitoc i-a aduc Star Trek în loc de Star Wars. Prin clasa a 12-a a ajuns să ceară de la câțiva pentru media 10 chiar un hard intern, și au făcut câțiva chetă. Să-ți povestesc de teoria lui că boschetarii și aurolacii or să preia controlul României când o să iasă din canalizație? Cam ăsta era nivelul.... Acum are abonament la Digi24, și deși mă uit rar, l-am văzut în ultima jumătate de an de vreo 4 ori.

În semn de protest o să încetez să contribui pe Wikipedia și să mă uit la Game of Thrones, până săptămâna viitoare. Apropo, Cersei este Lucreția Borgia, mama dracului de treabă!

Salutări,--Mihai (discuție) 10 mai 2016 13:49 (EEST)

De fapt predictia imbecilului care v-a fost profesor de istorie a fost deja depasita. Boschetarii conduc deja Romania si au iesit de mult din canalizatie. Exemplu celebru de altfel este Radu Mazăre, apoi Cristian Popescu Piedone, Marian Vanghelie, Valeriu Ștefan Zgonea - unii au murit deja ca Dan Iosif braconier pe Lacul Snagov si altii mai sunt activi, amintindu-i aici doar pe Traian Basescu si EBA lui, si agramatul de Klaus Iohannis care incheie lista. Daca te uiti la TV vei vedea modelele de boschetari, unii manelisti, altii rockeri, altii asa zisi folcloristi si sa nu uitam pe cei cu veleitati de intelectuali pur sange ca Horia-Roman Patapievici, care se pișă pe nația română, si ministrul actual al culturii Corina Șuteu a facut in SUA expozitii cu penisuri si zvastici in numele culturii si artei romanesti. Nu ar fi frept s-o uitam nici pe senatoarea de Vrancea, Sorina Plăcintă cu fiul sau genial care urina pe crucile de la marginea drumului. Exemple sunt nenumarate si cam asta este nivelul. Pentru asta darea demisiei nu este suficienta, mai buna era o sinucidere publica in Piata Constitutiei. Parol! Asybaris aport 10 mai 2016 14:16 (EEST)P.S. Profesorul dv putem zice ca a fost un vizionar, profet as zice, care si-a depasit timpul.

Rotblat[modificare sursă]

Bună ziua. V-aș ruga să vă uitați un pic la articolul Joseph Rotblat pe care l-am tradus din engleză și să corectați erorile de traducere făcute de mine din cauza nestăpânirii terminologiei de specialitate. Vă mulțumesc anticipat. --Haptokar (discuție) 11 mai 2016 12:41 (EEST)

La o lectură rapidă, pare în ordine. Nu am avut timp să compar cu originalul, frază cu frază. M-au interesat unele amănunte biografice, pe care nu le cunoșteam. Interesantă și instructivă comparația cu Klaus Fuchs și Bruno Pontecorvo: trei biografii total diferite. -- Victor Blacus (discuție) 11 mai 2016 23:55 (EEST)

Pagina Carmen Iliescu[modificare sursă]

Pagina Carmen Iliescu a fost stearsa din motive de incalcare a drepturilor de autor. Tin sa precizez ca realizarea paginii este proiectul meu, dat de dna. prof. (sunt studenta la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine - LMA Germana), deci se presupune ca voi primi nota pe acest proiect.. Dar cum sa fac asta daca mi-a fost sters articolul, chiar daca am permisiunea dnei. prof.?? MonochromaticART (discuție) 14 mai 2016 21:33 (EEST)

Mă îndoiesc că un cadru didactic universitar ar putea da unui student ca subiect de proiect scrierea unui articol biografic pe Wikipedia despre sine însuși/însăși (adică despre însuși cadrul didactic universitar în discuție). Dacă totuși așa stau lucrurile, doamna profesor (care din CV rezultă că este doar asistent universitar) trebuie să afle că nu satisface criteriul de notabilitate al proiectului Wikipedia. Iar dumneavoastră trebuie să aflați că, dacă vreți să luați notă pe un material care încalcă drepturile de autor, Wikipedia nu este locul în care îl puteți publica. -- Victor Blacus (discuție) 14 mai 2016 22:13 (EEST)

Request for translation: Robert Abajyan[modificare sursă]

thumbless
thumbless

Hello dear Victor. Warm greetings from the Armenian Wikipedia! Could you please help me translate the article Robert Abajyan into Romanian? In return I could translate something of your choice in our Wiki. Please respond if interested. Thank you very much in Advance. --Narek75 (discuție) 17 mai 2016 10:33 (EEST)

No time. Sorry! -- Victor Blacus (discuție) 17 mai 2016 10:38 (EEST)

Mesaj fără titlu, mutat în ordine cronologică[modificare sursă]

Domnle Victor Blacus

Cum pot contribui si eu la aceasta enciclopedie daca nu am drept de autor? Explicatiimi dumneavoastra caci nu inteleg ce se spune la intructiuni! orce lucrare se face , stiu eu. caci este legala dac ala sfarsit se pune bibliografia. DIn cauza ca nu am pus bibliografia mia fost sters ceea ce am scris? --Coldea Emanuel (discuție) 17 mai 2016 15:35 (EEST)

Acestea sunt contribuțiile dumneavoastră. Din ele a fost șters materialul neverificabil (lipseau referințe la surse de încredere). Ca să puteți contribui cu succes la Wikipedia, este necesar să vă familiarizați cu politicile și îndrumările proiectului. Începeți prin a citi materialul recomandat în mesajul de bun venit (primul de pe pagina dumneavoastră de discuții).
Ca să vă faceți mai ușor înțeles, vă recomand să vă redactați mesajele într-un limbaj mai îngrijit. Zicea cândva Tudor Arghezi: „Fraza lăbărțată fleșcăiește ideea.” -- Victor Blacus (discuție) 17 mai 2016 16:10 (EEST)
@Coldea Emanuel: în plus, trebuie să respectați politica oficială Wikipedia:Drepturi de autor. De exemplu, textul introdus de dvs. în articolul Republica Sârbă Krajina era copiat mot-a-mot de pe site-ul http://www.calificativ.ro/1991A_1992_DESTRAMAREA_IUGOSLAVIEI-a4213.html. --Bătrânul (discuție) 17 mai 2016 16:33 (EEST)

Domnule Victor Blascu, wikipedia este o enciclopedie; eu stiu ca intr-o enciclopedie se srie lucruri concrete nu ce cred eu ca eu importnt.

sau stati sa inteleg, trebuie sa citesc o sursa, sa desprind ideei principale , sa le scriu, apoi sa trec sursa?--Coldea Emanuel (discuție) 17 mai 2016 21:28 (EEST)

O. moisin[modificare sursă]

Eu mă pregăteam să șterg articolul pe baza criteriului A11. Articole ce constau din tratări neenciclopedice ale subiectului lor („Articole ce ar necesita o rescriere totală pentru a fi conforme cu cerințele. Sunt incluse aici ghiduri de instrucțiuni, manuale, CV-uri”). Mă deranjează mulțimea de CV-uri trântite 1:1 la Wikipedia, fără surse și formatare corespunzătoare. Salutări, --Mihai (discuție) 18 mai 2016 22:18 (EEST)

Da, erau aplicabile mai multe criterii. Mie îmi e worscht, cum se zice în Hessen, pe baza căruia e șters. -- Victor Blacus (discuție) 18 mai 2016 22:25 (EEST)
Worscht oder Wurst, și mie mi-e aproape totuna. Știați că... o pagină creată prin redenumire într-un spațiu de nume greșit trebuie recuperată după ștergere, pentru a fi mutată la loc și ștearsă de acolo conform altui criteriu? --Pafsanias (discuție) 19 mai 2016 00:51 (EEST)
În sintagma asta, cârnatul e adjectiv/adverb și se scrie/pronunță wurscht – pentru hessieni worscht. De regula șoadă cu care ne opăcește Wikipedia nu știam. -- Victor Blacus (discuție) 19 mai 2016 09:45 (EEST)
Legat de cârnat (care, în unele zone, este pronunțat cârnaț!), mi-am amintit cu această ocazie că foarte mulți accentuează cuvântul „totuna” pe „o”, deși eu accentuez (greșit?) pe „u”... Asta nu ne împiedică să ne înțelegem. --Pafsanias (discuție) 19 mai 2016 14:36 (EEST)

Vivaldi[modificare sursă]

Scuze, iar m-am grăbit! --Pafsanias (discuție) 23 mai 2016 14:26 (EEST)

 :) -- Victor Blacus (discuție) 23 mai 2016 14:49 (EEST)

Dictatul de la Viena[modificare sursă]

De ce nu au și românii (care nu cunosc limbi străine) dreptul să cunoască adevărul întreg? Trecerea constantă sub preș a detaliilor "care nu ne convin" (dar esențiale, dealtfel) și etichetarea surselor care, din nou, "nu ne convin" ca fiind de neîncredere (dealtfel autentice și recunoscute în toată lumea) nu fac altceva decât să contribuie la propagarea adevărurilor trunchiate. Care, la urma urmei, tot minciuni se numesc. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 2.31.20.119 (discuție • contribuții).