Discuție Utilizator:Victor Blacus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Arhivă

2006–2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017

De ce?[modificare sursă]

Special:Diff/11694131 //  Gikü  vorbe  fapte  3 ianuarie 2018 17:31 (EET)

Nu se schimbă sensul frazei, ci doar exprimarea, într-una care nu mi se pare mai bună. De fapt e o chestiune minoră; dacă ți se pare că e cazul, dă revert. Același autor a făcut o modificare similară în alt articol, dă revert și acolo. Nu sunt greșeli, mai curând aflare în treabă. -- Victor Blacus (discuție) 3 ianuarie 2018 18:23 (EET)

Sivia Șerbescu[modificare sursă]

Stimate domnule Blacus,

Îmi permit să vă cer un sfat atât în calitatea Dvs. de cunoscător al Silviei Șerbescu (ca autor al articolului din Wikipedia românească și contribuitor la articolul din Wikipedia englezească) ca și în calitate de cunoscător activ și responsabil al Wikipediei. De curând verificatorul Rentier a detectat în articolul din Wikipedia englezească despre Silvia Șerbescu la care lucrez un conflict de interes, fiind Liana Șerbescu „major contributor”. A pus un COI la începutul articolului, iar la o intervenție de a mea pe pagina lui personală a răspuns pe pagina de discuție a articolului, declarând că și eu sunt în conflict de interes.

Totul se datorează unei greșeli făcute de mine: având acces la cea mai bogată sursă de informație existentă la ora actuală pe subiect – arhiva îngrijită de Liana Șerbescu – mă aflam la dânsa acasă, iar din comoditate am lucrat pe computerul aflat la îndemână în preajma arhivei: computerul dânșii. Însă nu mi-a trecut prin minte că într-o astfel de situație trebuie să mă loghez eu. Rezultatul este că apare ca și cum Liana ar fi creat pagina și ar fi avut o contribuție semnificativă și directă la întocmirea acestui articol. Această impresie este acum greu de înlăturat. În cuvintele lui Rentier “The template should only be removed by a non-conflicted editor after a thorough review.” Mi-e teamă că dacă se aplică cu strictețe regulile de obiectivitate ale Wikipediei este foarte greu să găsești o persoană fără legătură cu Liana Șerbescu (non-conflicted) dar cu competența necesară pentru a judeca un articol despre Silvia Șerbescu. Principalele biografii sunt scrise de autori foarte apropiați de subiect (Florian Șerbescu, 1976 – soțul, și Lavinia Coman, o fosta studentă a Silviei, cu o biografie de 212 pagini în curs de publicare „Silvia Șerbescu — Prima noastră pianistă”). E evident că amândoi au folosit și ei informații aflate în arhiva Lianei Șerbescu.

Discutând cu Liana, am aflat că de fapt sunteți primul care a avut această inițiativă lăudabilă de a introduce portretul pianistei Silvia Șerbescu pe Wikipedia romanească, și ne-am gândit că poate ați fi de acord să faceți acest “thorough review”. Autoritatea Dvs. ar putea garanta validitatea înlăturării acestui template.

Dar poate că aveți o idee mai bună. V-aș fi foarte recunoscător dacă ați putea să ne ajutați în rezolvarea acestei probleme.

Cu stimă, și urări de bine pentru 2018,

Jpkent (discuție) 7 ianuarie 2018 12:23 (EET)

Istoricul articolului Silvia Șerbescu susține suspiciunea de conflict de interese, eventual chiar de editare plătită, pe care existența articolului Liana Șerbescu o întărește. Personal, vă consider de bună credință, dar pentru a îndepărta eticheta trebuie ca notabilitatea subiectului să poată fi verificată pe baza unor surse de încredere, iar tonul articolului să nu lase îndoieli cu privire la punctul de vedere neutru. Viorel Cosma, Iosif Sava și Lavinia Coman sunt incontestabil surse de încredere, altele mai puțin sau deloc. Arhiva familiei este o sursă primară, care „may be used in Wikipedia, but only with care, because it is easy to misuse”.
Vă recomand să editați articolul, mutatis mutandis în funcție de aceste criterii. Eu nu voi găsi timp să vă ajut, în următoarele două-trei săptămâni, după care urmează să-mi reevaluez prioritățile. -- Victor Blacus (discuție) 7 ianuarie 2018 23:48 (EET)
Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt. Voi încerca să folosesc răgazul de 3 săptămâni pentru a aduce ameliorări inspirate de Dvs. Punctul cel mai important în optica mea va fi adăugarea de note referitoare la cartea pe care o publică acum Lavinia Coman. Neștiind însă când va apărea, sau când voi putea să obțin un exemplar, nu mă aștept să pot introduce aceste referințe pe termen scurt.
Jpkent (discuție) 8 ianuarie 2018 23:22 (EET)

Articol Republica Moldova[modificare sursă]

Scuze. Experimentam să văd dacă nu era vreo problemă de care nu știu.

Ai vreo idee de unde vine chestia cu "moldovenească" și scrierea cu chirilice din susul casetei (infobox)? Mersi. Octavix (discuție) 16 februarie 2018 19:21 (EET)

Răsfoind istoricul, văd că sunt chestiuni vechi de ani de zile. Dacă doriți să corectați, vă recomand să deschideți întâi o discuție, pentru a preîntâmpina un eventual război de editări. -- Victor Blacus (discuție) 16 februarie 2018 19:36 (EET)

Ștergere cont[modificare sursă]

Dumneavoastră fiind administrator, vă rog să îmi ștergeți contul de utilizator wikipedia. Totodată am rugămintea ca, asemenea tehnicii utilizatorului Miehs, să îi verificați și lui paginile. Atacând malițios alți utilizatori, de faptul că „sunt certați cu limba română”, din moment ce multe din paginile sale au probleme gramaticale și ortografice, este de prost gust. Mulțumesc și spor tuturor la creat pagini. -- AGabriel 17 februarie 2018 9:00 (EET)

Stilouri Poenari[modificare sursă]

Buna ziua, nu inteleg de ce ati sters pagina (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Stilouri_Poenari&action=edit&redlink=1)Eu consider ca am fost cat se poate de obiectiv in textul care doresc a fi publicat. De asemenea asa cum tot pe Wikipedia EXISTA SI PAGINA DEDICATA PARKER, OSMIA, WATERMAN, MONTBLANC, ETC mi se pare normal sa existe si aceasta pagina deoarece si Poenari este tot o companie la fel ca si cele mentionate anterior. Multumesc anticipat! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Rmaneai (discuție • contribuții).

Motivarea ștergerii o aveți pe pagina dv. de discuții: subiectul nu este notabil. Prin contrast, exemplele pe care le citați aici sunt notabile. -- Victor Blacus (discuție) 17 februarie 2018 19:12 (EET)

Steaua[modificare sursă]

Salut. Te rog să deprotejezi pagina FC Steaua București.--MSClaudiu (discuție) 21 februarie 2018 13:12 (EET)

Nu mă amestec unde nu mă pricep. Adresați-vă lui Andrei Stroe. -- Victor Blacus (discuție) 21 februarie 2018 13:22 (EET)
Acum e protejata si a expirat termenul expiră pe 12 decembrie 2017 09:50). Modifica la semiprotejata cum era inainte de protejare.--MSClaudiu (discuție) 21 februarie 2018 13:27 (EET)