Discuție Utilizator:Firilacroco

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pagină de utilizator
Mesaje
Proiecte
Cutia cu nisip
Evaluare
Scripturi
Unelte
AB
Galerie
Bună ziua!


Coat of arms of Romania.svg

P writing.svg Mesaje

Wall clock.jpg Astăzi este miercuri:
25 noiembrie 2015
ora 12:37
.tu Acest utilizator nu se supără dacă cineva i se adresează cu pronumele „tu”.
Vă rog să scrieți mesajele la sfârșitul paginii! Altfel riscați să rămână neobservate.
Același lucru este valabil și pentru cazul în care scrieți în arhive!
În cazul în care continuați o discuție anterioară, copiați paragraful dorit și scrieți mesajul, tot la sfârșitul paginii.


Mulțumesc! — Firilăcroco  Mesaj 28 aprilie 2008 19:03 (EEST)
NU răspund și nu citesc mesaje nesemnate.  Firilăcroco  Mesaj 21 iunie 2008 15:45 (EEST)


Anul Lun(a/ile)
2008 aug 2007 - apr 2008maiiuniul - sepoct - dec
2009 ian - aprmai - dec
2010 ian - dec
2011 ian - dec
2012 ian - dec
2013 ian - dec
2014 ian - dec
2015
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Firilacroco. Aveți mesaje noi la Discuție Wikipedia:Articole bune. --Wintereu 20 iulie 2015 03:20 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Revista Euxeinos[modificare sursă]

Buna ziua!

Numele meu este Teodor Moga, lector univ. in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi, actualmente cercetator post-doctoral in Elvetia, la Universitatea din St Gallen. In cadrul unui proiect care are ca obiect de studiu zona Marii Negre am lansat alaturi de o echipa de cercetatori din Elvetia si din spatiul mai larg al Marii Negre revista Euxeinos. As fi recunoscator daca ati putea publica detaliile acestei reviste in Wikipedia, deoarece consideram ca poate fi de mare interes atat pentru publicul romanesc cat si international. Revista este scrisa cu precadere in limba engleza, insa contine si interventii in limbile germana si romana. Multumesc anticipat. Mai jos textul:

Euxeinos

Revistă online, open source

Euxeinos este o revistă academică publicată în limba engleză, începând din anul 2011, de „Centrul pentru Guvernanță și Cultură în Europa” (HSG-GCE) din cadrul Universității din St. Gallen, Elveția. Titlul complet al revistei este Euxeinos. Guvernanță și cultură în regiunea Mării Negre. Termenul Euxeinos provine din expresia greacă „Pontos Euxeinos”, referindu-se la regiunea Mării Negre, mai exact în cazul de față la statele sale riverane – România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia și Ucraina. Traducerea literală a termenului „Pontos Euxeinos” este „mare ospitalieră”. Colaboratorii revistei Euxeinos analizează procesele sociale din regiunea Mării Negre din perspectivă politică, culturală și economică. Fiecare număr constă din articole interdisciplinare, analize și opinii specializate asupra unor probleme cheie, texte scrise de experți internaționali, ca și dintr-un editorial redactat de către un editor invitat. Colectivul editorial analizează toate aceste contribuții în cadrul unui proces de evaluare internă (editor review). Euxeinos apare în patru – șase numere pe an. Numerele complete și articolele separate sunt liber accesibile publicului și pot fi descărcate de pe situl HSG-GCE. Publicarea revistei Euxeinos este posibilă cu susținerea Fundației Landis & Gyr – o instituție elvețiană ce promovează proiecte culturale și din domeniul științelor sociale. Teme analizate Pe baza diversității subiectelor din numerele precedente, următoarele teme sunt prevalente: • Analiza dezbaterilor critice (publice) privind statele din regiunea Mării Negre – România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia și Ucraina • Reflecții asupra identității naționale prin examinarea stereotipurilor dominante • Provocările cu care se confruntă statele mici și aspecte regionale • Dezvoltarea culturii populare în statele comuniste și postcomuniste, precum și utilizarea fenomenelor culturale ca instrument de „soft power” • Probleme de securitate în regiunea Mării Negre • Tensiuni între implicarea publică și cea formală • Tipuri de activism și de cultură a protestului • Noile mijloace de informare, reportajele digitală, jurnalismul cetățenesc și practicile de confirmare pentru procesele de democratizare • Dileme ale fostelor state socialiste, inclusiv tensiuni ideologice dintre democrație și totalitarism, societate civilă și stat polițienesc, economie de piață și cea planificată • Moștenirea comunistă • Analize istorice și abordări critice pe baza surselor de arhivă nou descoperite • Evoluții geopolitice

Numerele precedente Nr. 1 – 08/2011: România și Holocaustul: O reevaluare delicată a unui trecut fatidic, editat de Daniel Ursprung. Nr. 2 – 10/2011: Dezbaterea „națiunii” și „societății”: sfera publică în Bulgaria postcomunistă, editat de Boyan Znepolski. Nr. 3 – 01/2012: Comunismul românesc între comemorare, nostalgie și dezbatere științifică, editat de Daniel Ursprung. Nr. 4 – 02/2012: Internetul și politica în Rusia, editat de Orlin Spassov. Nr. 5 – 04/2012: Cetățenie, activism și mobilizare: politica internetului în Grecia, Turcia și Bulgaria, editat de Orlin Spassov. Nr. 6 – 07/2012: Complexitatea securității regionale în Marea Neagră, editat de Dimitrios Triantaphyllou. Nr. 7 – 09/2012: Corupție și practici informale în Rusia, editat de Ulrich Schmid. Nr. 8 – 11/2012: Religie și societate în Bulgaria contemporană, editat de Stefan Kube. Nr. 9 – 03/2013: Statalitate, religie și europenizare strategică în Caucazul de Sud, editat de Mariam Parsadanishvili și Michael Dobbins. Nr. 10 – 05/2013: Profunzime strategică prin soft power: producția internă și proiecția internațională a culturii turcești, editat de Mathieu Rousselin. Nr. 11 – 11/2013: Cultura pop în România și Bulgaria începând din anii 1960, editat de Carmen Scheide. Nr. 12 – 12/2013: Soci și olimpiada din 2014: game over?, editat de Martin Müller. Nr. 13 – 03/2014: Euromaidanul din Ucraina, noiembrie 2013 – februarie 2014, editat de Ulrich Schmid și Carmen Scheide. Nr. 14 – 09/2014: Națiuni, state naționale, comerț și politică în Marea Neagră, editat de Constantin Ardeleanu. Nr. 15/16 – 12/2014: Moldova: istoria fluidă a unei regiuni de frontieră, editat de Diana Dumitru și Petru Negura. Nr.17 – 04/ 2015: Religie și criză politică în Ucraina, editat de Catherine Wanner. Nr. 18 – 07/2015: Energie și integrare în regiunea Mării Negre, editat de Jonas Grätz.

Licență Creative Commons Euxeinos se supune licenței Creative Commons 4.0. Aceasta înseamnă că textele publicate de Euxeinos pot fi folosite numai în scopuri necomerciale și cu condiția menționării autorului. O versiune editată nu se poate distribui – sau doar cu consultarea editorilor – dacă textul se va modifica în versiunea tipărită.

Acces deschis Euxeinos urmează indicațiile de acces deschis (open access) formulate de Conferința Rectorilor Universităților din Elveția (CRUS), Fundația Națională pentru Cercetare Științifică din Elveția (SNSF) și Academia Elvețiană de Științe Umaniste și Sociale (SAHS). Astfel, contribuțiile din Euxeinos sunt accesibile online, în format digital, gratuit și imediat. Textele sunt protejate și se supun legislației ce garantează drepturile de autor și neamestecul în activitățile de cercetare științifică și predare ale autorilor.

Sursă: http://www.gce.unisg.ch/euxeinos

Wikicitat[modificare sursă]

Citiți [1] la rubrica administrator. Sergentul 13 octombrie 2015 19:38 (EEST)

Traducere formate[modificare sursă]

Când aduci formate de la alte wikipedii (ca la {{Imagine mare}}) ai te rog grijă să imporți și eventualele module folosite de formatul respectiv, altfel avem sute de formate care ajung în categoriile de erori. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  10 noiembrie 2015 12:55 (EET)

propunere stergere Ciprian Strugariu[modificare sursă]

Mi-as dori ca aceasta pagina sa nu fie stearsa. De asemenea voi incerca sa o imbunatatesc, doar ca in mediul online gasesc destul de greu informatii despre artistii cu adevarat valorosi. Este un fotograf recunoscut in domeniul fotografiei romanesti. Stremiha (discuție) 13 noiembrie 2015 15:33 (EET)stremiha

Vă rog să aduceți orice argument în favoarea păstrării pe această pagină: Wikipedia:Pagini de șters/Ciprian Strugariu. Mulțumesc.  Daniel  Mesaj  13 noiembrie 2015 15:34 (EET)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Firilacroco. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Pușcă cu repetiție.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
--Bătrânul (discuție) 15 noiembrie 2015 21:42 (EET)

salut[modificare sursă]

nu ma descurc... vreau sa creez o pagina si vad ca nu am reusit...am incadrat gresit... cum pot face? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ciprian Dragnea (discuție • contribuții).