Discuție Utilizator:Strainu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Trimite un mesaj nou

Wikidata weekly summary #309[modificare sursă]

Multilingual captions testing is available[modificare sursă]

Greetings,

The early prototype for multilingual caption support is available for testing. More information on how to sign up to test is on Commons. Thanks, happy editing to you. - Keegan (WMF) (talk) 24 aprilie 2018 20:05 (EEST)

Formate citare în limba franceză[modificare sursă]

Bună dimineața. V-aș ruga, când veți avea timp, să operați acele modificări necesare pentru traducerea în Content Translation a formatelor de citare din articolele franceze în limba română. Limba franceză e, cred eu, a doua limbă de traducere după limba engleză și ar fi util să fie traduse automat acele formate pentru a nu genera citări incomplete și a nu se mai pierde timp cu transcrierea lor manuală. Mulțumesc anticipat. --Donarius (discuție) 26 aprilie 2018 08:56 (EEST)

Donarius, nu știu despre ce formate e vorba, dar în principiu e nevoie doar de legarea la Wikidata. Dacă aveți nevoie de un echivalent în română, spuneți-mi niște titluri. Pentru ce am avut eu nevoie din franceză a cam mers.--Strainu (دسستي‎)  26 aprilie 2018 09:05 (EEST)
Cele cu care m-am ciocnit mai des sunt fr:Modèle:Lien web, fr:Modèle:Ouvrage, fr:Modèle:Références, fr:Modèle:Lien archive. Dacă aveți timp și chef ar fi nevoie și de en:Template:Internetquelle sau es:Plantilla:Cita web. --Donarius (discuție) 26 aprilie 2018 09:14 (EEST)
Donarius, toate au legături în română. Îmi puteți arăta o pagină unde n-au mers?--Strainu (دسستي‎)  26 aprilie 2018 16:49 (EEST)
Când traduci un articol din franceză sau germană și publici traducerea, apar erori la traducerea referințelor precum în cazurile următoare: referința 23 (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Pierre_Assouline&oldid=12188640), referința 4 și cele de la Bibliografie (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Universitatea_din_Artois&oldid=12188737) sau toate cele șapte referințe (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Jes%C3%BAs_Hern%C3%A1ndez_Mart%C3%ADnez&oldid=12187455). În cazul citării multiple a aceleiași referințe mai există, de asemenea, prostul obicei să-ți ia doar o singură citare (cea cu titlu, autor etc.), iar celelalte ți le omite pur și simplu. Poate puteți găsi o rezolvare tehnică acestor probleme pentru ca munca să fie ușurată. --Donarius (discuție) 26 aprilie 2018 20:07 (EEST)
Aparent parametrii trebuie adaptați de utilizator. Nu prea înțeleg de acolo ce înseamnă pentru ei "format echivalent" și de ce nu merge cu informațiile de la wikidata, dar momentan am făcut redirecționări. Parte cu citările lipsă e dintre bugurile CX, o să se rezolve probabil când apare CX2 (adică...cândva)--Strainu (دسستي‎)  27 aprilie 2018 00:12 (EEST)
Cred că formatul echivalent îl identifică după Wikidata, mai greu e să potrivească parametrii, și templatedata, chiar bine completat, nu prea e suficient. Poate dacă se adaugă în templatedata aliasurile din limba străină ale parametrilor.
Oricum, CX2 este publicat ca un fel de alpha (merge dacă adaugi &version=2 la URL-ul traducerii când o începi), oamenii acum suflă și în iaurt după eșecul cu primul beta. Cu toate astea, CX2 nu mi-a pierdut niciodată date, ceea ce e un mare plus. Are și el defectele lui, dar e mult mai utilizabil la scara traducerilor mari pe care le fac eu. —Andreidiscuție 27 aprilie 2018 10:25 (EEST)

Limba maghiară[modificare sursă]

Salut! S-a întâmplat ceva cu infoboxul din Limba maghiară. Îl poți repara? Amator linguarum (discuție) 27 aprilie 2018 11:18 (EEST)

Yes check.svg Realizat --Bătrânul (discuție) 27 aprilie 2018 11:24 (EEST)

Drepturi de autor pentru fotografiile din fostele provincii românești[modificare sursă]

Cum se procedează în ceea ce privește situația drepturilor de autor la fotografiile făcute pe teritoriile care au aparținut României până în 1940-1944, fotografiile fiind publicate în România până în 1989? Caz concret: am o fotografie făcută la Cernăuți în perioada interbelică și publicată într-o carte tipărită în România în 1987. Poate fi invocată legislația românească sau nu? --Donarius (discuție) 27 aprilie 2018 21:02 (EEST)

N-am un răspuns mai bun decât cel de mai sus. Strainu (دسستي‎)  28 aprilie 2018 23:15 (EEST)
Deci nu. --Donarius (discuție) 29 aprilie 2018 08:17 (EEST)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Nicu farcas.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

-- Nicu Farcaș(mesaj) 29 aprilie 2018 14:28 (EEST)

Actualizare[modificare sursă]

Proiect:Aniversări/Erori se actualizează automat? --Donarius (discuție) 30 aprilie 2018 11:09 (EEST)

Da, o dată pe zi, în jur de ora 6:30. Discuția despre el e la Discuție_Proiect:Aniversări#Erori_în_paginile_zilelor, acolo o să comunic când reușesc să adaug feature-uri noi.--Strainu (دسستي‎)  30 aprilie 2018 11:16 (EEST)

Wikidata weekly summary #310[modificare sursă]

Tech News: 2018-18[modificare sursă]

30 aprilie 2018 19:18 (EEST)

Denumirea greacă a florii Mixandra[modificare sursă]

78.96.195.177 (discuție) 1 mai 2018 08:35 (EEST)Buna.Adauga pe wikipedia denumirea greaca a florii mixandra. 78.96.195.177 (discuție) 1 mai 2018 08:35 (EEST)

Bănuiesc că vă referiți la denumirea științifică, în latină. Îmi pare rău, nu mă pricem, tot ce-am găsit a fost Brassicaceae. Poate Danvasilis vă poate ajuta mai mult.--Strainu (دسستي‎)  1 mai 2018 10:30 (EEST)
Vezi Erysimum (micsandre sălbatice) -- Danvasilis (discuție) 1 mai 2018 15:17 (EEST)

Redenumiri[modificare sursă]

Vă rog să verificați dvs. ceea ce Ionutzmovie a refuzat să facă. https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie_Utilizator:Ionutzmovie#Redenumiri --Donarius (discuție) 1 mai 2018 19:19 (EEST)

Respectă criteriul Scriu un articol despre X. Mai departe, ar trebui ca fiecare proiect să-și stabilească propriile principii. A, stai, că noi n-avem proiecte... deci fiecare cum crede.--Strainu (دسستي‎)  1 mai 2018 19:26 (EEST)
Întrebarea mea era dacă îi trebuia consens să facă așa ceva sau regulile nu-i pot limita acțiunile. --Donarius (discuție) 1 mai 2018 19:29 (EEST)

Arta calculatoarelor[modificare sursă]

Într-o perioadă se vorbea despre „artă cibernetică”, singura formă care a ajuns în dicționar. Însă acum cibernetica s-a cam separat de calculatoare. Nici expresia „artă digitală”, care mie mi se pare elegantă, nu pușcă cu expresia engleză originară. Traducerea literală ar fi „artă de calculator”, dar nu e întâlnită. Mai în trend english ar fi „artă de computer”, dar nici asta nu e întâlnită. --Turbojet  2 mai 2018 20:24 (EEST)

Cred că "artă pe calculator" e expresia căutată. Interesant e că avem ambele categorii. O să propun redenumirea și mai discutam. Strainu (دسستي‎)  3 mai 2018 10:35 (EEST)
„Artă pe calculator” îmi sugerează că cel ce face produsul de artă stăpânește complet calculatorul, iar rezultatul este exclusiv conform dorinței sale. Ceva gen imagini în Photoshop. Însă ce a fost pe la începuturi era oarecum altceva.
Situația îmi aduce aminte de ce ni s-a întâmplat nouă. Când ne-am apucat de CFD nu dispuneam de un soft de firmă și ne-am apucat să programăm noi. Rezultatul trebuia să fie grafic, că altfel nu aveai cum să-l prezinți. Ideea a fost ca rezultatul să fie o listă de comenzi LISP care era acceptată de AutoCAD. Ei, dacă greșeam la programare, imaginile trasate erau greșite, dar uneori foarte estetice. Ar fi putut fi date drept Computer Art, dar nu ne stătea capul la asta. De aia suspectez că de multe ori aceste imagini conțineau ceva care scăpa programatorului. Adică nu putea obține efectul în mod voit, calculatorul avea „contribuția” lui. Chiar dacă era inconștientă. :) --Turbojet  3 mai 2018 10:54 (EEST)
Da ... Artă computerizată ce are? Mai ales ca articolul este ilustrat cu asta. Si articolul Pixel-art este ilustrat devastator de frumos cu imaginea asta. Intr-adevar o arta adevarata. Chestia este ca estetic nu inseamna arta si nici ca, in mod ne-voit, calculatorul aduce vreo "contributie" cum ar veni... ca rezultat al unei creativitati ce tine de subliminalul vreunei constiinte aflata inca in adormire deoarece nu s-a descoperit inca inteligenta artificiala. Asybarisaport 3 mai 2018 11:05 (EEST)
Da, știu că mulți fără talent dar cu tupeu și-au declarat producțiile „artă”, iar speculanții de artă le-au cântat în strună. Însă eu prefer, totuși, arta estetică și care să înțeleg ce vrea să spună (în mod sublim, bineînțeles). Nu dau doi bani pe arta pe care o „înțeleg” doar autorii și, eventual, criticii (după ce autorul le explică, bineînțeles, și pune opul în poziția corectă după părerea sa).
Revenind la subiectul discuției, articolul en:Computer art este ilustrat cu asta, care e mult mai aproape de idee, și imposibil ca fiecare linie să fi fost anticipată de programator. A variat el niște constante, dar rezultatul final nu l-a putut prevedea. S-a oprit când imaginea i-a plăcut, iar alt criteriu decât estetica nu văd.
Iar exemplele de pixel art nu prea sunt potrivite pentru artă pe calculator. Ele pot fi realizate și fără, de exemplu la goblene — am lucrat destule, în special fețele oamenilor, unde un „pixel” conta. --Turbojet  3 mai 2018 11:46 (EEST)
Toata tevatura asta cu Arta de calculator este o gogomanie prin care se urmareste facutul de bani, ea nu are nimic de a face cu arta sau vezi Doamne cu "abilitatile" calculatorului. Calculatorul executa anumite modele matematice care au reprezentare grafica... vezi fractalii ca un exemplu la indemana. Cum matematica guverneaza pana la urma universul, ea insasi fiind abstracta, abstractiunea fiind in esenta ei cea mai frumoasa arta ce poate fi descoperita de mintea umana, ea este plina de intelesuri pentru o minte pregatita. De aceea doar figurativul poate fi inteles de liota umana (nepregatita) si cum arta trebuie sa fie si vanduta, ea este tinuta in frau de hoardele de consumatori platitori. Pixel-art este unul din exemplele de decadere a ei. Or... prin Arta de calculator nu-si exprima in mod sublim o minte umana sau tehnologica creativitatea intr-un mod al hazardului asa cum vrei tu sa sugerezi ca argument de sustinere a termenului de arta. Curbele alea 3D computerul le face ca urmare al reprezentarii suprafetelor ce reies din modelare matematica, nu poate fi incriminat calculatorul ca face creatie. Creatia a facut ala care a descoperit modelarea si a inteles abstractiunea ce rezulta din aplicarea ei numerica - digitala de la digiti 010101010101. Creatie nu face nici asa zisul artist care pune modelul pe calculator ca sa iasa treaba aia. Asta o poate face oricine are habar de informatica. Deci termenul de Arta de orice pe calculator nu este decat o speculatie aducatoare de bani de la prosti. Asybarisaport 3 mai 2018 12:36 (EEST)
Da, este o speculație, ca și arta „înțeleasă” doar de „mintea pregătita”. Asta din urmă este o invenție a „creatorilor”, care se închipuie dumnezei (de parcă numai cele de artă sunt „creații”) și a speculanților, care încearcă să profite de neștiința și dezorientarea publicului. Și care „creatori” se consideră neînțeleși dacă „producțiile” lor nu le aduc lovelele dorite. Iar speculanții speculează. De aia „arta” a ajuns ce este.
Bine, publicați un material cu poziția dv. despre computer art (nu confundați cu art on computer) și inserați poziția dv. pe toate wikipediile. Combateți termenul computer art. Nu scăpați ocazia să deveniți faimos. :) --Turbojet  3 mai 2018 13:12 (EEST)
Ma rog... rupeti din context, mintea pregatita se referea la matematica. Ce ziceti despre creatorii neintelesi, astia au existat de cand lumea. Teoria se bazeaza pe realitatea ca multi artisti au devenit celebri dupa moarte, nu in timpul vietii, si atunci orice veleitar se foloseste de cutuma ca sa-si vanda lucrarile. Cine spune ca o lucrare este arta? - Criticii de arta. Daca astia nu ar exista orice ar fi arta. Desigur stiti. La fel de bine cunoasteti ca termenii astia au in spate industrii de facut bani. Arta este un bun de consum ieftin in ziua de azi. Iti fac chinezii orice la cativa banuti. Stiti si faptul ca exista o diferenta intre estetic, decorativ si arta. Arta poate fi una din celelalte, dar nu invers. Esteticul si decorativul tine si de gust, asa a aparut Kitsch-ul - care nu-i o arta. Cam asa sta treaba si cu "arta calculatorului", termen ce suna ca dracu, ca si ceilalti termeni romglezisti propusi dintr-o prea adanca plecaciune spre Occident, ca sa nu-i spun altfel.Asybarisaport 3 mai 2018 14:29 (EEST)P.S. Nu trebuie sa scriez vreo buchie, stiu asta si aia care fac bani si care au inventat termenii.

Poză nepotrivită în casetă[modificare sursă]

In caseta comunei Băișoara, Cluj, apare poza cetății Liteni din comuna Săvădisla. Ar trebui postată o poză din Băișoara, de pildă “Baisoara vazuta de la Scarita-Belioara - panoramio.jpg”. --E.Coman (discuție) 7 mai 2018 10:17 (EEST)

E.Coman, am corectat, mulțumesc. Aveți vreo sugestie de poză și pentru Săcel, Cluj? Și pagina respectivă avea aceeași imagine, cred că de acolo venea inițial. O puteți adăuga chiar dvs. la Wikidata, mergeți la articol și apăsați pe "Element Wikidata" din coloana din stânga.--Strainu (دسستي‎)  7 mai 2018 11:45 (EEST)
Din păcate, n-am găsit nici o imagine pentru Săcel, Cluj. --E.Coman (discuție) 7 mai 2018 18:29 (EEST)

E.Coman, Accipiter Q. Gentillis, Țetcu Mircea Rareș: Cetatea Lita și Cetatea Liteni sunt diferite, nu? Toate pozele din categoria de la Commons aparțin uneia singure sau sunt și acolo amestecate, cum pare? Eroarea de mai sus a plecat de la aceasta editare care a introdus imaginea în lista monumentelor istorice din județul Cluj, la cetatea Lita și ar fi bine să corectam peste tot. Strainu (دسستي‎)  9 mai 2018 00:06 (EEST)

Editarea respectivă a fost OK, cele două sunt unul și același lucru, stimabile, Lita fiind denumirea maghiară, cu accentul de rigoare. E la fel de aproape și de Săcel și de Liteni. Greșeala au făcut-o „specialiștii” pe care vreți voi să îi cităm tot timpul ca să nu fie cercetare originală. Numai că așa e cu aflatul în treabă; acum câtva timp, un altul muta Commonscatul obișnuit, la in-line, că nu îi plăcea lui cel clasic.--Țetcu Mircea Rareș 9 mai 2018 00:39 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul TPTB a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 7 mai 2018 14:41 (EEST)

Wikidata weekly summary #311[modificare sursă]

Tech News: 2018-19[modificare sursă]

7 mai 2018 19:27 (EEST)

Introducere imagine în caseta unui sat[modificare sursă]

Cum pot introduce o imagine în caseta satului Muntele Bocului, Cluj ? Multumesc ! --E.Coman (discuție) 8 mai 2018 12:45 (EEST)

@E.Coman: Sunt două modalități: local sau la Wikidata. Asybaria a pus deja imaginea local: [14]. Preferabil e însă să o puneți la Wikidata, în acest fel imaginea va fi preluată automat de alte Wikipedii. Pentru a face asta, mergeți la pagina Muntele Bocului, Cluj, clic pe "Element Wikidata" din coloana din stânga și veți ajunge pe o pagină Wikidata. Acolo căutați legătura "add statement" și clic pe ea - vă va apărea un formular. La proprietate (căsuța din stânga) scrieți "imagine" și în dreapta puneți numele imaginii, Clic apoi pe "publish" și ar trebui să vă apară imaginea.--Strainu (دسستي‎)  8 mai 2018 13:28 (EEST)
Tot așa puteți adăuga și categoria de la commons: proprietatea se numste "categorie la Commons".--Strainu (دسستي‎)  8 mai 2018 13:29 (EEST)

Element Wikidata[modificare sursă]

Cum se salvează modificările făcute la “Element Wikidata” ? Mulțumesc ! --E.Coman (discuție) 10 mai 2018 12:01 (EEST)

@E.Coman: Trebuie să existe o legătură "publish". În cel mai rău caz, apăsați tasta "Enter".--Strainu (دسستي‎)  10 mai 2018 12:08 (EEST)

This Month in GLAM: April 2018[modificare sursă]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 mai 2018 14:52 (EEST)

Infocaseta Teatru[modificare sursă]

Bună seara. Infocaseta Teatru nu preia titlul ca în Teatrul Nou din Riga. Puteți să vă uitați un pic pe format și să-l corectați? Mulțumesc anticipat. --Donarius (discuție) 13 mai 2018 20:21 (EEST)

Wikidata weekly summary #312[modificare sursă]

Tech News: 2018-20[modificare sursă]

15 mai 2018 01:22 (EEST)

Strainubot[modificare sursă]

Bot-ul respectiv a făcut redenumirea în serie a titlurilor de secțiuni Referințe în Note, lucru care mi se pare a fi absolut corect. Ar fi totuși o mică problemă: în istoricul articolelor această operație apare cu justificarea „Nume secțiune cf. WP:MS”. Dar în manualul de stil nu apare în mod explicit denumirea secțiunii respective! Denumirea Note apare în Ajutor:Cum scriu un articol#Secțiuni fixe, în Ajutor:Note și în Wikipedia:Note.
Pare a fi o chestiune minoră, dar azi am făcut un revert: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Catalonia&type=revision&diff=12215015&oldid=12214769 pe care l-am justificat tot cu „Nume secțiune cf. WP:MS” și mă aștept la riposte din partea utilizatorului respectiv. Știu că e o procedură greoaie pentru modificarea/completarea paginilor de îndrumare, dar poate aveți în vedere într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, completarea manualului de stil cu denumirea și ordinea secțiunilor fixe dintr-un articol (poate după modelul de la Ajutor:Cum scriu un articol#Secțiuni fixe, care nu mai este pagină de îndrumare, fiind „retrogradat” la statul de pagină de ajutor).

Numai bine, --Bătrânul (discuție) 15 mai 2018 09:01 (EEST)

Bătrânul, sigur: Discuție_Wikipedia:Manual_de_stil#Adăugire.--Strainu (دسستي‎)  16 mai 2018 16:54 (EEST)
Cu această ocazie am aflat și eu că titlul secțiunii este Lectură suplimentară, nu Lecturi suplimentare. Nu-l rulați pe Strainubot să corecteze în articole? --Donarius (discuție) 16 mai 2018 17:12 (EEST)

Într-un viitor apropiat, după modificarea Manualului de stil, ar trebui modificate, de asemenea, în trusa de unelte de sub caseta de editare uneltele actuale (==Referințe== ==Note== ==Referințe și note== ==Bibliografie== ==Legături externe== ==Vezi și== ) cu unelte care să respecte denumirea secțiunilor fixe pentru a nu mai genera confuzii în rândul utilizatorilor mai puțini familiarizați cu Manualul de stil. --Donarius (discuție) 19 mai 2018 06:17 (EEST)

Bună ziua! Tocmai v-am imformat despre articolul "Clubul Micilor Castane"[modificare sursă]

Stimate dumneavoastră, v-am anunțat pe Wikipedia, că pe pe pagina creată Clubul Micilor Castane am observat aspecte neclare, și ne referim la secțiunea #Introducere ce poate fi găsită aici. Următorul conținut este aici:

„În Clubul Micilor Castane copiii pot merge în aventuri cotidiene, împreună cu Lisa și prietenii ei, Căstănel, Balonaș, Forfecuță și Raza Soarelui. Personajele principale vor conduce pe cei mici în diferitele situații ale vieții, le ajută să tragă învățămintele poveștilor actuale, încununate cu melodiile ușor de reținut ale lui Ákos Dobrády. Caracterul lui Castanel, Balonaș, Forfecuța și Raza Soarelui sunt inspirate de cele patru elemente primordiale, pământul, aerul, apa și focul: personajele drăguțe, în costume, prin dialoguri spirituale și cu multă muzică, melodii ușor de reținut, se străduiesc să transmită copiilor cunoștințele, valorile legate de viața cotidiană.” Cum deosebiți aspectele la conținutul de mai sus? Cum deosebiți aspectul, dar și expresia În Clubul Micilor Castane copiii pot merge în aventuri cotidiene, împreună cu Lisa și prietenii ei, Căstănel, Balonaș, Forfecuță și Raza Soarelui. etc... Și aici în text (frază n.r) se invocă expresia: ...copiii pot merge în aventuri cotidiene împreună cu Lisa și prietenii săi. etc... P.S. Nu înțelegem fraza invocată de mai sus. Ce părere aveți despre acest subiect? Vă rugăm să ne lămuriți, așteptăm cu mare încredere un răspuns! Web Source Self-Management System (discuție) 17 mai 2018 14:32 (EEST)

?[modificare sursă]

S-a stricat ceva la caseta Artist. Vezi Jean Alexandru Steriadi‎. Asybarisaport 20 mai 2018 21:13 (EEST)PS. si la Scriitor.

Iar la Infocaseta Militar au dispărut bătăliile, deși apar în Wikidata. Vezi Vasile Atanasiu. --Donarius (discuție) 20 mai 2018 22:40 (EEST)

@Andrei Stroe: [17] Strainu (دسستي‎)  20 mai 2018 23:49 (EEST)

Tech News: 2018-21[modificare sursă]

21 mai 2018 20:33 (EEST)

etichete articol[modificare sursă]

Buna!

Multumesc pentru raspunsul de mai devreme. Va rugasem sa indepartati o eticheta (Sectiune in lucru) de pe articolul : Arabii in Imperiul Otoman. Era totul ok numai ca din intamplare am mai intrat o data si acum vad alte doua etichete .. Crede ca se pun in functie de cine verifica .. La dumneavoastra era ok.. Am mai adaugat cateva randuri in introducere .. se pare ca nu i-a convenit cuiva.. Va puteti uita, va rog , si scoate aceste etichete daca este in regula? Daca stiam nu va mai ceream sa scoateti eticheta cu : Sectiune in lucru.. Multumesc ! Lara204 (discuție) 21 mai 2018 23:10 (EEST)Lara204

Silenzio76, o poți ajuta te rog pe domnișoară cu mai multe detalii despre ce consideri cercetare originală?
Lara204, introducerea ar putea fi mai concentrată pe subiectul articolului, adică să explice (foarte pe scurt) rolul jucat de arabi în Imperiul Otoman. Un fel de rezumat al articolului, dar mult mai scurt (să zicem, 10% din lungimea articolului)--Strainu (دسستي‎)  22 mai 2018 11:56 (EEST)
Acum am văzut că Silenzio a lăsat un mesaj în pagina de discuții: Discuție:Arabii_în_Imperiul_Otoman#Conținut. Ce înțeleg eu de acolo e că articolul divaghează pe alocuri de la subiect, de exemplu introducerea (după cum spuneam mai sus) sau primele două secțiuni, a căror legătură cu Imperiul Otoman e neclară. În secțiunea "originile arabilor" ar trebui rezumată informația existentă în 2 fraze și prezentat și felul cum au ajus în Imperiu (au fost cuceriți, au emigrat etc.). Primele două paragrafe din secțiunea "Limba arabă" conțin judecăți de valoare care ar trebui evitate. Dacă ele sunt prezente în sursă, ar trebui clarificat acest lucru: "X spune că...".--Strainu (دسستي‎)  22 mai 2018 12:09 (EEST)
Din punctul meu de vedere acest articol ar trebui șters. Este denumit Arabii în Imperiul Otoman, dar primele paragrafe oferă informații despre arabi în general, apoi secțiunea Poziția limbii arabe și statutul arabilor în Imperiul Otoman este ceva greu de descris la cât de generală și inexactă e, iar secțiunea Politica de turcificare în domeniul limbii arabe încearcă o abordare a unui subiect descris deja în articolul Comitetul Unității și Progresului.
Care este scopul acestui articol? Despre ce arabi vorbim, adică care sunt arabii care au fost parte din Imperiul Otoman? De când și cum? A fost întreaga Peninsulă Arabică? Nu. Atunci cine? Care triburi? De ce?
Acest articol nu conține nicio informație enciclopedică. Doar divagații. În consecință trebuie șters dacă nu i se clarifică scopul și conținutul. --Silenzio (discuție) 22 mai 2018 17:30 (EEST)

Regionala CFR TM[modificare sursă]

Poate o știi. :) [18] --Turbojet  21 mai 2018 23:45 (EEST)

Wow, mulțumesc, n-o știam!--Strainu (دسستي‎)  22 mai 2018 12:01 (EEST)

Wikidata weekly summary #313[modificare sursă]