Discuție Utilizator:Strainu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Trimite un mesaj nou

Tech News: 2019-43[modificare sursă]

21 octombrie 2019 17:39 (EEST)

Wikidata weekly summary #387[modificare sursă]

Tech News: 2019-44[modificare sursă]

28 octombrie 2019 18:17 (EET)

Wikidata weekly summary #388 & Wikidata Birthday[modificare sursă]

„Campaign” și „Campaign talk”[modificare sursă]

Bună seara! Chiar dacă aceste spații de nume nu sunt foarte folosite, nu ar trebui să li se schimbe numele în „Campanie” și „Discuție Campanie”? Văd că există și alte spații de nume cu denumirea în engleză care nu sunt folosite („Gadget”, „Gadget talk” și „Gadget definition”). --FonAfon (discuție | contribuții) 30 octombrie 2019 20:41 (EET)

N-am idee unde se mai editează spațiile de nume acum. Andrei, tu știi?--Strainu (دسستي‎)  31 octombrie 2019 09:57 (EET)
Nu știu. —Andreidiscuție 31 octombrie 2019 16:07 (EET)

Sfnp[modificare sursă]

Bună seara. Vă solicit ajutorul la formatul Sfnp. Mai precis, la nota 13 de la Dodes'ka-den ar trebui să existe un punct după numărul paginii, un spațiu și apoi textul „Mellen se referă la Hei cu numele de Hira-san”. Textul de la parametrul ps este însă lipit de numărul paginii, ceea ce îngreunează citirea notei și înțelegerea acesteia. Mulțumesc anticipat pentru ajutor. --Donarius (discuție) 2 noiembrie 2019 22:06 (EET)

Donarius, am încropit ceva momentan pentru a adăuga un spațiu, mai trebuie să mai sap pentru o soluție completă care să rezolve și problema spațiului care apare acum înainte de punct la notele fără PS. Strainu (دسستي‎)  3 noiembrie 2019 10:09 (EET)
Vă mulțumesc și sper să găsiți o soluție la problema nou-apărută. --Donarius (discuție) 3 noiembrie 2019 11:31 (EET)
A ieșit perfect. Mulțumesc din nou. --Donarius (discuție) 3 noiembrie 2019 19:59 (EET)

Wikipedia și dreptul de autor[modificare sursă]

Acum câțiva ani am făcut două plângeri penale în niște cazuri flagrante de furt ale propriilor materiale: un site făcut cu finanțare din fonduri europene cu biserici de lemn în care mi-au fost furate propriile materiale, imagini și text (la virgulă), plângere redirecționată de DNA la Poliție, și un site, ce.savezi.ro, premiat ca cel mai bun site de turism din România de către minister, cu sute de imagini luate de pe wikipedia (acum scoase după scandalul iscat). În ambele cazuri nu se sufla un cuvințel despre autor. Dosarele instrumentate de poliție au ajuns la parchet care a dispus, în limbajul de lemn specific, clasarea. Mai trebuie să plătesc și cheltuieli judiciare, din ciclul și ...tut și cu banii luați. Întrebarea mea este ce face această fundație, care mai trimite câte o vedere pe la casele oamenilor, pentru protejarea propriilor materiale. Pentru cine tot completăm porcăriile alea de licențe Creative Commons când nu le respectă nimeni. Unde se aplică ele, în Vanuatu? Astea nu sunt cazuri singulare, sunt zeci de siteuri care fură, presa online națională, Gândul, Adevărul România Liberă, yiare locale, etc. pe toți i-am prins de-a lungul anilor. Suntem fiii ploii aici, lăsați să ne luptăm singuri cu morile de vânt. Fundația asta nu are un jurist, un aparat administrativ, nu are nimic. Iar pentru cei care visează laptopuri, să stea liniștiți, nu a venit nici până în ziua de azi, și dacă vedeam că sunt secondhand, nici nu mă oboseam, nu sunt boschetar. Am zărit doar donație de hardware, fără să știu că sunt folosite, și câte unul disponibil la vreo 30 de doritori. În schimb fundația are doar bani pentru plimbări pe la conferințe. Parcă sunt politicienii de aici, unii muncesc, căci ăsta e rostul wikipediei, și alții se plimbă pe la congrese să stabilească politici. În schimb wikipedia, din care se fură pe rupte, e foarte scrupuloasă cu respectarea drepturilor de autor ale altora. Grotesc.--Țetcu Mircea Rareș 4 noiembrie 2019 17:31 (EET)

Țetcu Mircea Rareș, ați încercat să contactați Fundația? Politica lor e că nu enforsează personal licența, dar pot sprijini cazurile care ar putea reprezenta precedente - poate putem argumenta că ăsta e cazul datorită numărului mare de imagini. Dacă doriți, vă pot pune în legătură cu cineva din echipa legală pentru a obține un răspuns mai rapid decât dacă scrieți la legalatwikimedia.org.
Referitor la laptop, dacă nu doriți unul SH ar fi preferabil să vă retrageți din listă (sau și mai bine, să-l dați dvs. mai departe următorului doritor din România ca să scurtăm timpul de așteptare). Vă asigur totuși că aceste laptopuri au fost vârfuri de gamă acum 3-4 ani și se descurcă încă mult mai bine decât unul de 500€ nou. Ar fi trebuit să-l primiți în octombrie, dar din păcate nu a putut fi asigurat transportul. Încercăm să vă oferim un altul mai devreme de martie anul viitor când e următoarea conferință.--Strainu (دسستي‎)  4 noiembrie 2019 17:45 (EET)

Legat de laptop, nimeni nu se obosise să comunice care e situația. Eu nu sunt în stare să călătoresc afară din țară, iar de la cel de la fundație scoți 2 cuvinte cu forcepsul. Nu ar trebui să fie nici o diferență între furtul unei imagini sau a câtorva sute, iar departamentul juridic bănuiesc că nu are nici o treabă cu legile din România, dacă nu există un jurist aici. Pentru că legea e veche de peste 20 de ani, absolut ridicolă, și favorizează, ca și în alte cazuri infractorii, permițând furtul, sub tot felul de pretexte. Și atunci, reiau, pentru ce mai tot bifăm nenorocitele alea de licențe, când nimeni aici nu dă un scuipat pe ele? --Țetcu Mircea Rareș 4 noiembrie 2019 18:09 (EET)

Nu sunt persoana potrivită să comentez asupra politicilor departamentului legal al Fundației. Tot ce știu e că în anumite condiții, puteți fi ajutat să găsiți ajutor legal pro-bono în România sau s-ar putea să vă deconteze o anumită sumă pentru un avocat din România, dar nu e nimic garantat. Totul se va întâmpla în România. Eu pot să vă ajut cu un contact din echipa legală și cam atât - dacă vă interesează, vă rog să-mi dați un email.--Strainu (دسستي‎)  4 noiembrie 2019 18:16 (EET)

Wikidata weekly summary #389[modificare sursă]

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Glam-girlz a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 4 noiembrie 2019 18:43 (EET)

Tech News: 2019-45[modificare sursă]

4 noiembrie 2019 18:48 (EET)

Comuna Florica, jud.Buzau[modificare sursă]

Informații suplimentare găsiți în lucrarea „Comuna Florica în cuvinte și imagini”, autor col.(r) Aurel Pescaru, ediție 2019, lucrare aflată în colecția autorului.

Protejare articole[modificare sursă]

În cazul în care discuția este închisă cu succes de către un steward, următorul pas pentru a implementa funcția de protejare ar fi să fac o cerere la Phabricator?— Ionutzmovie discută 9 noiembrie 2019 02:32 (EET)

@Ionutzmovie: Da, trebuie cerut la phabricator. Privitor la închiderea discuției, poate vreti să mă susțineți aici pentru a avea un precendent.--Strainu (دسستي‎)  9 noiembrie 2019 16:09 (EET)
N-am observat acea discuție, cred că ar fi potrivit să o treceți și la Cafenea pentru mai multă susținere.— Ionutzmovie discută 9 noiembrie 2019 16:11 (EET)
Dacă cei de la meta refuză să se implice și preferă să delege atribuțiile unui administrator neimplicat (sau chiar utilizator, după cum menționează ei), mă ofer eu să închid discuția în care nu am fost implicat.— Ionutzmovie discută 9 noiembrie 2019 16:32 (EET)

Wikidata weekly summary #390[modificare sursă]

Tech News: 2019-46[modificare sursă]

12 noiembrie 2019 00:03 (EET)