Sari la conținut

Utilizator:AdiJapan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Turnul Babel
ro Acest utilizator este un vorbitor nativ al limbii române.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
fr-3 Cet utilisateur peut contribuer avec un niveau avancé de français.
ja-2 この利用者はある程度日本語を話します。
Acest utilizator contribuie folosind Windows 7.
Mozilla Firefox Acest utilizator contribuie folosind Mozilla Firefox.
Google Acest utilizator folosește Google drept principal motor de căutare.
util Eu consider că multe din
căsuțele de utilizator
nu folosesc la nimic.
Caută utilizatori
după diverse criterii

Sînt Adrian. Pentru că soarta m-a adus să trăiesc și să muncesc în Țara Soarelui-Răsare mi-am ales numele de utilizator AdiJapan. Știu, nu e un nume tocmai inspirat, dar m-am obișnuit cu el.

Am contribuit la proiect mulți ani, dar acum nu mai particip decît ocazional. Celor care astăzi pun suflet în scrierea de articole și în administrarea proiectului, așa cum am pus eu atîta vreme, le urez să nu cunoască niciodată amărăciunea pe care am simțit-o cînd mi-am dat seama că toată munca, tot timpul investit, toate bunele mele intenții au rămas practic complet ignorate de către comunitate, ba chiar au fost negate și ponegrite. Singura mulțumire este că am făcut ceva pentru cititori, atît direct, prin conținutul enciclopedic, cît și indirect, prin organizarea proiectului.

Istoric[modificare | modificare sursă]

  • Din 11 iulie 2005: utilizator înregistrat la en.wp.
  • Din 23 august 2005: utilizator înregistrat la ro.wp.
  • 8 noiembrie 2005 – 15 decembrie 2015: administrator.
  • Din 13 februarie 2006: checkuser.
  • 12 decembrie 2006 – 15 decembrie 2015: birocrat.
  • 14 mai 2007 – 28 octombrie 2013: voluntar OTRS pentru ro.wp.

Contribuții[modificare | modificare sursă]

Domeniile enciclopedice la care am contribuit la ro.wp se înscriu în principal în lingvistică și fizică, de exemplu:

Am mai contribuit la proiect și prin acțiuni administrative, între care:

Wikipedia și trecutul[modificare | modificare sursă]

Jurnalistul american A. J. Jacobs, a cărui viață este un șir de experimente — printre care și acela de a citi cele 32 de volume groase din Encyclopædia Britannica —, găsește o paralelă surprinzătoare între Biblie și Wikipedia:

The Bible actually reminds me of Wikipedia, because it has all of these authors and editors over hundreds of years. And it's sort of evolved. It's not a book that was written and came down from on high. De fapt Biblia îmi amintește de Wikipedia, pentru că a avut atîția autori și editori de-a lungul secolelor. Și într-un fel a evoluat. Nu e o carte care a fost scrisă și a picat din ceruri. (Traducerea mea)

Wikipedia și viitorul[modificare | modificare sursă]

Citatul de mai jos este dintr-un roman științifico-fantastic al lui Douglas Adams, intitulat Life, the Universe, and Everything (Viața, universul și toate cele) și publicat în 1982. Deși la acea vreme Wikipedia încă era departe de a exista, Adams își imaginează în glumă că o lucrare de natură enciclopedică — în cazul său Ghidul autostopistului galactic — ar putea fi creată prin contribuțiile voluntare ale unor anonimi:

He also started to develop and explore the role of the editorial lunch-break which was subsequently to play such a crucial part in the Guide's history, since it meant that most of the actual work got done by any passing stranger who happened to wander into the empty offices on an afternoon and saw something worth doing. Tot el a început să dezvolte și să examineze menirea pauzei de prînz editoriale, care urma să joace un rol crucial în istoria Ghidului, fiindcă însemna că treaba era făcută în mare parte de necunoscuți răzleți care erau întîmplător în trecere prin birourile goale în vreo după-amiază și care vedeau ceva ce merita făcut. (Traducerea mea)

Eseuri despre Wikipedia[modificare | modificare sursă]

În loc de moto[modificare | modificare sursă]

  • Dacă te-ai rătăcit, adu-ți aminte încotro ai pornit.
  • Hai să fim serioși.

Unelte[modificare | modificare sursă]

Etc.[modificare | modificare sursă]

Aceasta este pagina unui utilizator Wikipedia.

Dacă ați ajuns la această pagină pe orice alt site decât Wikipedia, înseamnă că vizitați un site-oglindă. S-ar putea ca acesta să nu fi fost actualizat și este totodată posibil ca utilizatorul căruia îi aparține această pagină să nu aibă nicio legătură cu orice alt site în afară de Wikipedia însăși. Pagina originală se află la http://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:AdiJapan.

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation