Discuție Utilizator:Sîmbotin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)
Cup-o-cofee-no-spoon.svgFenomene paranormale[modificare sursă]

articolul fusese șters de un administrator pe care nu se cuvine să-l pomenim aici, dar recuperat de brigada de intervenție rapidă na-na-na me potiv că dc s înțlge nsemnă c rtcl nu paot fiiiii ștrs. oamni răi c ștrg mnca srmn om. eu m mnct mușchii mei s scr ș t c fc, ștrg așa copadapore me? de-aia problema precede existența suportului ei wikipedic, la fel cum ideea de pisică succede toate materializările ei pisicești, fiind arondată unui plan imaterial al ideilor. esențial este la urma urmei să fim încrezuți că colaborările apriorice, prezente și ulterioare vor pune fiecare literă la locul ei, fiecare propoziție în fața unei referințe, și – vorba multă sărăcia pomului – „La mulți ani!” --Mihai (discuție) 5 ianuarie 2018 21:54 (EET)

La mulți ani!, vă urez și eu. Oricum, inițiatoarea articolului are obiceiul ca mai la toate articolele create să pună „din prima” eticheta {{referințe}}. Ulterior adaugă referințe, mai multe sau mai puține, dar formatul rămâne tot acolo, de parcă l-ar fi adăugat altcineva. Eu l-am șters, dar nu mă deranjează dacă altcineva dă revert: nu mă pasionează genul de muzică practicat de Carla's Dreams... --Bătrânul (discuție) 5 ianuarie 2018 22:06 (EET)

Special:Diff/11716452[modificare sursă]

Am înțeles corect – renunțați la dezvoltarea unui articol pentru că acesta a fost marcat ca articol de „început”? //  Gikü  vorbe  fapte  10 ianuarie 2018 21:26 (EET)

Bună seara. Da, ați înțeles bine. Am mai afirmat și cu alte ocazii că nu sunt de acord cu modul de includere a articolelor în tot felul de „proiecte”, „portale”, „articole ale săptămânii”, „articole de calitate”, „articole bune” etc. - este împotriva convingerilor mele despre ceea ce ar trebui să fie Wikipedia. Pentru mine, un „ciot” sau un „articol de calitate” au aceeași importanță, deci nu ar fi trebuit să mă deranjeze „evaluarea” respectivă. Deranjant este însă faptul că articolul a fost deja „evaluat”, deși se afla {{în lucru}}, formatul respectiv fiind foarte vizibil.
Oricum, are cine să dezvolte în continuare articolul: „Bătălia de la Mycale este un subiect de care se ocupă Proiectul Istorie militară”. Le doresc succes participanților la respectivul proiect. --Bătrânul (discuție) 10 ianuarie 2018 22:04 (EET)
Bună seara,
Erori s-au făcut și se vor mai face. Ceea ce nu înțeleg eu este ce vă împiedică să-i spuneți lui Andrei că s-a întâmplat să facă o eroare ? Poate trebuie să modifice ceva în scriptul acela al lui, astfel încât articolele care conțin formate care semnalizează procese de dezvoltare active să nu fie clasificate decât după dispariția acelor formate. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 ianuarie 2018 22:13 (EET)
Nu mă pricep, dar am senzația că acest proces de clasificare include și o componentă automată, asupra căreia se poate interveni. --Accipiter Q. Gentilis(D) 10 ianuarie 2018 22:14 (EET)

Citarea surselor[modificare sursă]

Buna ziua,

Modificarile la pagina VIRGIL ALMASANU au fost facute de catre fiica pictorului, Smaranda Almasanu, impreuna cu sotia acestuia, Eugenia Almasanu, care nu sunt familiarizate cu aceasta wikipedia (inca). Intrebare: de ce fiecare modificare se sterge automat? Pentru ca nu s-au citat sursele? Putem face poze la aceste surse (prefata albumului pictorului si a textelor din ziarele vremii) ca sa le adaugam ca dovada a citatelor scrise? Sau e suficient doar sa specificam sursele si astfel textul nu o sa mai fie sters? Multumim de consiliere! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Smaranda Almasanu (discuție • contribuții).

Bună ziua,
Modificarile de la articolul Virgil Almășanu nu sunt „șterse automat”. Vedeți istoricul versiunilor și descrierea modificărilor/ștergerilor de acolo. Un răspuns mai amplu vi l-a dat un administrator Wikipedia pe pagina dvs. de discuție, precum și la Discuție:Virgil Almășanu.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 18 ianuarie 2018 15:40 (EET)

Nigerien/nigerian[modificare sursă]

ai cercetat macar treaba sau mi-ai dat undo ca nu-ti suna tie bine? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Rares992 (discuție • contribuții).

Da, am cercetat „treaba”. La ro.Wikipedia articolele trebuie scrise în limba română. Cuvântul inventat de dvs. (nigerien) nu există în niciun dicționar românesc la care am acces. Din acest motiv l-am înlocuit cu expresia „din Niger”.--Bătrânul (discuție) 26 ianuarie 2018 08:32 (EET)

Fără titlu[modificare sursă]

Buna ziua,

Am scris articolul : https://ro.wikipedia.org/wiki/Chestiunea_palestinian%C4%83_%C3%AEn_opera_lui_Mahmoud_Darwish

iNSA, imi apare un mesaj in josul paginii ca nu este legat de niciun element de wikidata. Articolul in engleza de care se leaga articolul meu este :

https://www.researchgate.net/publication/307170093_Other_Barbarians_Will_Come_Intertextuality_Meta-Poetry_and_Meta-Myth_in_Mahmud_Darwish%27s_Poetry_in_Hala_Khamis_Nassar_and_Najat_Rahman_eds_Mahmoud_Darwish_Exile%27s_Poet_Critical_Essays_Northampton_MA_I

Ma puteti ajuta va rog cu crearea acestei legaturi intrucat nu reusesc. Mina.dan80 (discuție) 27 ianuarie 2018 17:55 (EET)Mina.dan80

De asemenea , un alt articol in engleza in plus fata de https://www.researchgate.net/publication/292049252_Eco_Resistance_in_the_Poetry_of_the_Arab_Poet_Mahmoud_Darwish

este :

https://www.researchgate.net/publication/307170093_Other_Barbarians_Will_Come_Intertextuality_Meta-Poetry_and_Meta-Myth_in_Mahmud_Darwish%27s_Poetry_in_Hala_Khamis_Nassar_and_Najat_Rahman_eds_Mahmoud_Darwish_Exile%27s_Poet_Critical_Essays_Northampton_MA_I

Pe acestea doua nu reusesc sa le leg de articolul meu (https://ro.wikipedia.org/wiki/Chestiunea_palestinian%C4%83_%C3%AEn_opera_lui_Mahmoud_Darwish ) ca sa nu imi mai apara mesajul ca nu se leaga de niciun element de wikidata in josul paginii.

Ma puteti ajuta va rog?

Multumesc! Mina.dan80 (discuție) 27 ianuarie 2018 18:06 (EET)Mina.dan80

Bună ziua. Formatul {{interlingual}} de la articolul Chestiunea palestiniană în opera lui Mahmoud Darwish indică faptul că acea pagină nu este legată de niciun element de la Wikidata. Linkurile pe care mi l-ați trimis mai sus nu duc însă la articole de la Wikipedia în alte limbi, corespunzător articolului din limba română. Am creat un item la Wikidata și am retras formatul. Succes în continuare! --Bătrânul (discuție) 27 ianuarie 2018 18:14 (EET)

Pagină de exercițiu?[modificare sursă]

Bună seara! Recent am șters din greșeală un format. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că în urmă cu ceva timp am modificat un ciot, am contribuit cu mai multe informații despre scriitoarea Elif Șafak, însă apărea în continuare eticheta "Acest articol are nevoie de ajutorul dumneavoastră." Nu înțeleg de ce. Ulterior mi s-a spus că articolul la care am contribuit eu nu este pe Wikipedia, ci de o pagină de exercițiu Wikipedia. Mă puteți lămuri în aceste situații? Vă mulțumesc! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Bianca R (discuție • contribuții).

Bună seara. V-am răspuns la Wikipedia:Cafenea. --Bătrânul (discuție) 27 ianuarie 2018 21:04 (EET)

Format:Opera lui Mahmoud Darwish[modificare sursă]

Vă salut.

Spre marea mea disperare, mi s-a lipit Formatul de titlu și n-am habar cum să-l elimin. Articolul în sine este teribil de varză, conceput ca un manifest palestinian contra etc., etc. și nu-l favorizează pe Darviș, care a fost un poet - ce-i drept, foarte înregimentat politic, fapt i-a asigurat o existență opulentă - dar a scris și poezii lirice, din Coran ș.a., de care s-a făcut abstracție în articolul respectiv.

Dacă nu v-am spus încă, aflați că vă apreciez foarte, intervențiile dv. pe roWp. Numai bine, Alex F. (discuție) 28 ianuarie 2018 17:02 (EET)

Bună ziua. Nu aveți permisiunile necesare pentru a reveni asupra acestei redenumiri. Nici eu nu am, dar am făcut demersurile necesare pentru ca un administrator să efectueze revertul, dar cu păstrarea istoricului articolului. Vedeți și Discuție Format:Opera lui Mahmoud Darwish. Cât despre calitatea articolului respectiv nu pot să mă pronunț: sincer, nu am nici timp să-l citesc cu atenție și nici nu mă pasionează subiectul. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 28 ianuarie 2018 17:08 (EET)
...Cu mulți ani în urma, drumul de a mă reîntoarce în țară a trecut prin Ierusalim, unde am predat două semestre la Universitatea palestineană Bir Zeit, ctitorită de Moșe Daian și devenită un centru de activități parauniversitare. Am așteptat cu nerabdare să mi se termine contractul ca să pot s-o întind că-i tot mai bine-n țara ta, dar mi-au ramas amintiri. A fost o experiență deosebit de interesntă, pe care-i preferabil s-o contempli de la distanță. Cu simpatie, Alex F. (discuție) 28 ianuarie 2018 17:41 (EET)

Fără titlu (2)[modificare sursă]

Buna seara,

Am incercat sa scriu un articol mic .. Chestiunea palestiniana in opera lui Mahmoud Darwish. Am 2 intrebari:

1. Puteti va rog sa scoateti eticheta de pe pagina? Am adaugat bibliografia.. 2. Ati putea va rog sa ma ajutati cu schimbarea titlului ? In loc de "Chestiunea palestiniana in opera lui Mahmoud Darwish" as vrea sa apara "Opera lui Mahmoud Darwish" . . Imi este teama ca daca incerc sa schimb titlul o sa pierd continutul sau o sa mi se stearga articolul.. Multumesc mult , Mina.dan80 (discuție) 8 februarie 2018 22:21 (EET)Mina Mina.dan80 (discuție) 8 februarie 2018 22:21 (EET)

Bună seara,
Am retras eticheta {{surse}}, deși nu sunt tocmai convins. S-ar putea ca d.l Strainu, care a adăugat acest format, să revină asupra acestei retrageri.
Schimbarea titlului nu se poate face chiar imediat, deoarece deja există pagina Opera lui Mahmoud Darwish. Am făcut însă diligențele necesare.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 8 februarie 2018 22:40 (EET)

Casa Dăneștilor[modificare sursă]

Dan al III-lea deși nu a domnit propriu-zis face parte din familia Dăneștilor, prin urmare nu e deloc o eroare faptul că apare pe lista acestei case atâta timp cât este un membru al ei. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de AndreicaGabriel (discuție • contribuții).

Am adăugat deja la articolul Dan al III-lea categoria Dinastia Dăneștilor.--Bătrânul (discuție) 11 februarie 2018 18:50 (EET)
P.S. Când aveți timp, poate verificați din nou secțiunea Viața timpurie din articolul Dan al III-lea. Acolo apar niște neconcordanțe (de exemplu, în 1456, Vlad al II-lea era mort deja, cu 9 ani în urmă). --Bătrânul (discuție) 11 februarie 2018 18:53 (EET)

Stilouri Poenari[modificare sursă]

Buna ziua, nu inteleg de ce doriti sa stergeti pagina (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Stilouri_Poenari&action=edit&redlink=1)Eu consider ca am fost cat se poate de obiectiv in textul care doresc a fi publicat. De asemenea asa cum tot pe Wikipedia EXISTA SI PAGINA DEDICATA PARKER, OSMIA, WATERMAN, MONTBLANC, ETC mi se pare normal sa existe si aceasta pagina deoarece si Poenari este tot o companie la fel ca si cele mentionate anterior. Multumesc anticipat! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de ‎Rmaneai (discuție • contribuții).

Bună seara,
Vedeți pagina de îndrumare Wikipedia:Notabilitate și pagina Wikipedia:Asistent pentru a crea articole/Notabilitate companii. --Bătrânul (discuție) 17 februarie 2018 19:58 (EET)

Pagina Stilouri Poenari[modificare sursă]

Am inteles ideea cum ca numai anumite companii care au facut ceva notabil pot fi incluse pe wikipedia. DAR CHIAR ATAT DE MULT DERANJEAZA UN ASTFEL DE ARTICOL?????????--Rmaneai (discuție) 17 februarie 2018 20:07 (EET)

Când intri într-o casă, respecți regulile casei. Regulile Wikipediei sunt expuse în paginile de politică oficială și în paginile de îndrumări. Găsiți linkuri spre acestea la începutul paginii dvs. de discuții. --Bătrânul (discuție) 17 februarie 2018 20:10 (EET)

Citarea solicitată[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție:Mihai Viteazul

Pagini de șters și nivelele de avertizare[modificare sursă]

Bună! Ați putea să-mi explicați sau să mă redirecționați spre un link de unde aș putea învăța cum stă treaba cu ștergerea rapidă și nivelele de avertizare? Mulțumesc! SkyLake (discuție) 11 martie 2018 15:31 (EET)

Bună ziua. Cred ați instalat deja aplicația Twinkle. Când deschideți tabul TW, apoi CȘR, apar o serie de criterii pentru ștergerea rapidă. Acestea trebuie folosite cu discernământ, deci citiți cu atenție pagina de îndrumare Wikipedia:Criterii de ștergere rapidă.
Pentru nivelele de avertizare e bine de citit mai întâi pagina Wikipedia:Formate de avertizare. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 11 martie 2018 18:14 (EET)
Mulțumesc pentru răspuns și îmi cer scuze pentru timpul pierdut de dvs. pentru a-mi răspunde! Toate cele bune! SkyLake (discuție) 11 martie 2018 18:20 (EET)
Cu plăcere. Și, vă rog să mă credeți, dacă uneori în discuții par a fi prea formalist, chiar „țepos”, asta e doar o mască...--Bătrânul (discuție) 11 martie 2018 19:47 (EET)

Voaideș[modificare sursă]

În galeria decedaților de la articolul 2018 nu trebuie trecuți toți decedații. Pentru aceștia există Decese în 2018. Insistența cu care-l promovați pe Arsenie Voaideș este demnă de o cauză mai bună. --Mihai Andrei (discuție) 13 martie 2018 21:18 (EET)

De acord că nu trebuie trecuți toți - dar spuneți-le aceasta celor care au creat această pagină. După părerea mea acolo își au locul doar cei care au notabilitate la ro.Wikipedia. Arsenie Voaideș se pare că are, din moment ce nu a contestat-o (încă) nimeni. Prin ce este mai puțin notabil decât alții de pe pagina respectivă? Doar fiindcă a fost român? Sau ortodox? --Bătrânul (discuție) 13 martie 2018 21:26 (EET)
P.S. Mă deranjează opinia dvs. că l-aș promova cu insistență pe Arsenie Voaideș. Consultați vă rog istoricul articolului respectiv și veți vedea că nu am nici cea mai mică contribuție la articolul respectiv. Iar dacă vă deranjează faptul că am dat revert la modificarea dvs. de la articolul 2018 (pe care ați justificat-o „1. Nenotabil”, deși, repet, la articolul despre Arsenie Voaideș nu s-a pus problema lipsei de notabilitate), nu aveți decât să ștergeți articolul despre Arsenie Voaideș (aveți acest drept, ca administrator) și atunci se rezolvă automat și problema de la 2018. --Bătrânul (discuție) 13 martie 2018 21:36 (EET)
Domnule Sîmbotin, desigur ați văzut în istoricul articolului respectiv eticheta lipsei de notabilitate pusă de Andrei Stroe. Dar ce contează obiecțiile a doi administratori? Repet ceea ce am spus: articolul în sine poare rămâne, dar este nepotrivit să apară la articolul 2018. M-aș bucura să vă văd receptiv la argumente. Numai bine, --Mihai Andrei (discuție) 13 martie 2018 21:45 (EET)
Nu, nu am văzut; am văzut că eu nu am avut nicio contribuție la articolul respectiv. Trăgeți-l de urechi pe cel care a șters eticheta respectivă, nu pe mine! Pretenția dvs. este absurdă: de ce să nu apară la articolul 2018, dacă este notabil? Repet și eu: ștergeți articolul respectiv, pe motiv că este român, sau ortodox, sau nenotabil și atunci nu va mai apărea nici la 2018. Poate că ați observat faptul că am șters mai multe nume din secțiunea Decese care nu aveau articole la ro.Wikipedia. --Bătrânul (discuție) 13 martie 2018 21:55 (EET)
Domnule Sîmbotin, vă întreb concret, fără alte ocolișuri: insistați ca articolul să fie evidențiat la 2018, sau sunteți de acord să-l ștergem de acolo și să-l lăsăm doar la Decese în 2018? --Mihai Andrei (discuție) 13 martie 2018 21:58 (EET)
Cred că am fost foarte clar: deoarece articolul Arsenie Voaideș ARE NOTABILITATE (în momentul actual), NU SUNT DE ACORD cu ștergerea de la 2018. --Bătrânul (discuție) 13 martie 2018 22:04 (EET)
P.S. O sugestie: dacă vă e teamă să ștergeți articolul Arsenie Voaideș, puteți să îl propuneți pentru ștergere la Wikipedia:Pagini de șters și comunitatea va decide. --Bătrânul (discuție) 13 martie 2018 22:04 (EET)
Sunt dezamăgit de lipsa dumneavoastră de receptivitate. Dacă veți trece toate decesele din 2018 la articolul respectiv, articolul va deveni ilizibil, dacă asta urmăriți. --Mihai Andrei (discuție) 13 martie 2018 22:09 (EET)
Iar eu sunt foarte dezamăgit de lipsa dumneavoastră de obiectivitate. Și la anii precedenți (2016, 2017) au fost trecute numai decesele persoanelor care aveau articole la ro.Wikipedia. Ceilalți sunt trecuți în articole ca Decese în 2018. Care ar fi criteriul pentru care Arsenie Voaideș ar trebui șters de acolo, iar ceilalți să rămână? În plus, nu l-am introdus eu. Singurul de care îmi aduc aminte că l-am introdus la 2018 este Neagu Djuvara (coincidența face ca și acesta să fie tot român - sper că nu va fi șters pe motiv că „articolul va deveni ilizibil”). --Bătrânul (discuție) 13 martie 2018 22:25 (EET)
Chiar dacă încercați să deviați discuția, vă asigur că nu am nici un fel de resentimente. Observația că și anii precedenți sunt congestionați cu tot felul de nume înseamnă că și acolo ar trebui făcută curățenie. Faptul că l-ați trecut pe Neagu Djuvara la anul 2018, vă onorează. --Mihai Andrei (discuție) 13 martie 2018 22:33 (EET)

Gheorghe Galbură[modificare sursă]

Bună ziua! Aveți posibilitatea să verificați modificarea datelor biografice? Clientul meu perpetuu, specializat în falsuri, nu se dă bătut. -- Victor Blacus (discuție) 13 martie 2018 23:06 (EET)

Bună ziua. Îmi pare rău dar nu am găsit nimic deocamdată despre biografia prof. Gheorghe Galbură, dar voi mai săpa... Cu această ocazie am descoperit că a fost distins cu Ordinul Muncii (în 1964). Oricum „contribuția” anonimului a fost ștearsă. --Bătrânul (discuție) 14 martie 2018 07:56 (EET)

Off-topic, fiindcă am văzut că tocmai v-ați ocupat de Caius Iacob: V-ar putea amuza un episod cu Caius Iacob și Șerban Țițeica, despre utilizarea virgulei în enumerări, povestit de Radu Voinea în Curierul de Fizică, nr. 61 din august 2008, la pagina 12. Sunt acolo și alte anecdote amuzante, specialitate Radu Voinea. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2018 10:15 (EET)

Mulțumesc! Foarte interesante amintirile respective. Am descărcat numărul respectiv din CdF pentru a-l citi mai pe îndelete. Caius Iacob a fost profesorul meu de mecanica fluidelor și conducătorul științific pentru licență, un adevărat mentor (fără virgulă...:-)). --Bătrânul (discuție) 14 martie 2018 10:28 (EET)
Dacă vă interesează mai multe despre ȘȚ, vedeți CdF #65, cu contribuțiile mai importante la Centenar. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2018 10:41 (EET)
Mulțumesc, încă odată! --Bătrânul (discuție) 14 martie 2018 12:11 (EET)

Ciurul lui Enrico Bombieri[modificare sursă]

Bombieri was awarded a Fields Medal for his work on the large sieve and its application to the distribution of prime numbers. Bombieri însuși îi spune asymptotic sieve (nota #11), în spaniolă am găsit cribado grande. Știți care e termenul în limba română? Cumva ciurul asimptotic sau ciurul mare – cu gândul la Eratostene, fiindcă vine vorba și despre numerele prime? :) -- Victor Blacus (discuție) 19 martie 2018 12:19 (EET)

Eu aș lăsa netradus mot-a-mot, ceva în genul Large sieve⁠(en). Am să caut mai pe seară, poate există un termen similar și în română. --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 12:25 (EET)
Trebuie să-mi recunosc limitele. Nu prea am mai avut de-a face cu teoria numerelor de la absolvirea facultății (anul acesta aniversăm o jumătate de secol!!!). Între timp și această ramură a matematicii a progresat mult, folosind și metode care pe atunci ar fi părut neconvenționale. Un sigur exemplu: pe atunci se considera că șansele ca marea teoremă a lui Fermat să poată fi demonstrată în secolul XX erau aproape nule: trecuseră mai mult de 100 de ani de când Academia franceză oferise un premiu enorm celui care ar fi reușit demonstrația și nimic... Și totuși secolul XX nu se sfârșise când Andrew Wiles a luat potul cel mare... Revenind la „large sieve”, voi mai săpa (cum se zice pe aici)... --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 18:51 (EET)
V-am întrebat fiindcă eu nu am acces la literatura matematică în limba română. L-am cunoscut pe Bombieri prin 1975, când Luigi Radicati inițiase un seminar în trei, cu Bombieri și cu mine, care ar fi putut duce la o colaborare (bifurcații în soluțiile ecuațiilor diferențiale neliniare, ruperea spontană a simetriei și tranziții de fază de speța a doua). Curând, Bombieri a primit oferta de nerefuzat la IAS, care i-a schimbat viața, și a plecat. I-a luat locul în echipă Louis Michel, iar colaborarea în noua formație a fost un succes: în 1979 am publicat un articol. Vă spun povestea asta ca să reiasă că „ciurul” s-a născut pe la mijlocul deceniului 1970 și, dacă cumva a cernut în matematica românească, atunci numai în reviste de specialitate, nu în tratate și manuale universitare. Nu am avut intenția sa vă chinuiesc, voiam doar să nu ratez o șansă, fie ea cât de mică. Vă mulțumesc pentru osteneală, cu scuze. -- Victor Blacus (discuție) 19 martie 2018 20:05 (EET)
Prefer un astfel de „chin” muncii de rutină pe care o fac de obicei pe Wikipedia (reverturi și corecturi la tot felul de anime, manga și infocasete care se potrivesc ca nuca-n perete). Problema e că nici eu nu prea am acces la literatura de specialitate recentă, cărțile pe care le mai am fiind din secolul trecut (de tipul Algebrei din 1972 a lui Gheorghe Galbură, că tot discutam despre el mai sus...). Mai caut însă - există pe internet și cursuri universitare mai recente. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 20:46 (EET)
Pe internet am găsit trimiteri la foarte multe lucrări sau articole care au „asymptotic sieve” în titlu, dar toate în engleză. La fel cele referitoare la „sieve methods” - probabil metode generalizate ale „ciurului lui Eratostene”. Am găsit și lucrări ale unor autori români, dar tot în engleză, de ex.: Alina Carmen Cojocaru, M. Ram Murty, An Introduction to Sieve Methods and Their Applications, Cambridge University Press, 2005.
Și în fine, ceva pe românește, e drept că având o altă temă decât teoria numerelor, articolul bilingv Estimator tip ciur pentru ecuațiile diferențiale parțiale stocastice fracționale / Sieve estimator for fractional stochastic partial differential equations de Jaya P. N. Bishwal, publicat în Analele Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Seria Inginerie, Nr. 1/2011 (online: http://www.utgjiu.ro/revista/ing/pdf/2011-1/1_JAYA_BISHWAL.pdf). Poate ar merge și pentru metoda lui Bombieri termenul „metodă asimptotică de tip ciur”?!? --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 21:45 (EET)

Lista scriitorilor de literatură științifico-fantastică români[modificare sursă]

Bună ziua! Aș dori să mai adaug un scriitor , am scris și referința în formatul cerut, însă când îl trec la litera respectivă (T), îmi apare ca referința nr. 1 , în loc de referința nr. 4, care ar fi la rând. Cum să fac? Mulțumesc!

https://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:LiliMC/Teste

Aici toate apar bine , pentru că sunt scrise în aceeași casetă, dar dacă trec autorul la litera lui, se întâmplă cum am spus mai sus. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de LiliMC (discuție • contribuții).

Se întâmplă așa pentru că ați dat probabil „previzualizare” la secțiunea respectivă (T). După ce dați „salvare” referințele se renumerotează automat (nr. 1 devine nr. 4) în acest caz. --Bătrânul (discuție) 20 martie 2018 17:12 (EET)
P.S. Am introdus eu referința respectivă în articolul Lista scriitorilor de literatură științifico-fantastică români. Sper că nu vă deranjează. --Bătrânul (discuție) 20 martie 2018 17:13 (EET)

Am înțeles, mulțumesc. LiliMC 20 martie 2018 20:01 (EET)

Turism Sulina[modificare sursă]

Nu inteleg de ce nu ma lasati sa modific sectiunea de turim al orasuui Sulina. --Mihai Beldescu (discuție) 21 martie 2018 12:41 (EET)

Pentru că dvs. de fapt ați șters de două ori, fără justificare, informațiile din articol. În plus, aveți surse de încredere pentru o afirmație de genul „locurile sunt parca rupte din rai”? A fost cineva în rai și a venit înapoi ca să facă o comparație între rai și Sulina? Wikipedia este o enciclopedie, iar articolele trebuie să păstreze un ton enciclopedic. Vedeți și Wikipedia:Manual de stil#Mod de exprimare. --Bătrânul (discuție) 21 martie 2018 12:48 (EET)