Discuție Utilizator:Sîmbotin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)
Cup-o-cofee-no-spoon.svgInfocasete limbi[modificare sursă]

Bună ziua! Am o problemă cu infocasetele pentru limbi. Dacă înțeleg bine, ele preiau automat niște date de la Wikidata, care nu sunt totdeauna adecvate. La toate apare automat o hartă sub titlul „Răspândire în lume”, care nu are legendă, la unele este cu răspândirea nu în lume, ci într-o țară sau fostă țară (de exemplu în Limba croată), la altele harta este neadecvată, de exemplu în Limba meglenoromână. Aici mai apare și link la wiki în megleno, care nu există. În Limba muntenegreană apare nota nr. 2 sub forma: „http://senat.me/medunarodni-kod-za-crnogorski-jezik-cnr/ Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)”, care ar trebui rezolvată, și încă cu un link mai potrivit. Or fi bune unele automatisme, dar nu totdeauna. În alte wikiuri (frwiki, huwiki) nu văd treaba asta. Eu nu mă pricep să editez în Wikidata, mă tem să nu stric ceva în alt wiki. Nu s-ar putea face să avem și la rowiki infocasete care nu iau date automat? Amator linguarum (discuție) 4 septembrie 2018 15:15 (EEST)

Bună ziua. Sigur că se poate: cel mai simplu este prin crearea unor noi formate, cu conținut identic cu al celor actuale, dar cu nume diferit (care să nu fie deci legate la Wikidata). S-r putea însă isca discuții, deoarece cutuma actuală este transferarea a cât mai multă informație prin Wikidata. --Bătrânul (discuție) 4 septembrie 2018 16:15 (EEST)

Carlotta Maggiorana, miss Italia 2018[modificare sursă]

Ciao, carissimo Sîmbotin, come stai? Qui fa ancora molto caldo.

Ho aperto questa piccola pagina, e ti chiedo, per favore, una rilettura veloce di 3-4 minuti per correggere i miei errori. Grazie mille di tutto e a presto!!!

Rei Momo (discuție) 20 septembrie 2018 13:33 (EEST)

Risolto (per gentile concessione di Donarius). Tanti saluti!

Clonache[modificare sursă]

Băietul ista s-a reîntors, după o lungă pauză, din țara plăcintelor Kihi...--Kunok Kipcsak (discuție) 22 septembrie 2018 19:01 (EEST)

Mda, acum nu mai e geolocalizat în Germania, ci la Sfântul Munte!?! De-asta nici nu am mai avut curajul să-l mai avertizez... :) --Bătrânul (discuție) 22 septembrie 2018 20:24 (EEST)
O fi acum vecin de bloc cu hatmanul Pafsanias, dar...Deutschland, Deutschland über alles!--Kunok Kipcsak (discuție) 22 septembrie 2018 20:53 (EEST)

Ionel05[modificare sursă]

Dacă nu mă înșel, Ionel este un copil de liceu pasionat de aria audiovizualului. M-am mai intersectat cu el în afara Wikipediei și am observat că de cele mai multe ori citează surse dubioase, de la comentarii pe blog-uri la pagini de Facebook (!) și este foarte obositor în discuții. Ne va da mult de lucru de acum înainte să-l lămurim care-i treaba cu sursele de încredere și unde se adaugă...--Kunok Kipcsak (discuție) 29 septembrie 2018 22:00 (EEST)

L-am atenționat pe pagina sa de discuții nu pentru citarea unor surse dubioase, ci pentru afirmații despre acțiuni din viitor complet lipsite de surse (nici măcar dubioase...), în totală contradicție cu politica oficială WP:NU#PREZICE. --Bătrânul (discuție) 29 septembrie 2018 22:19 (EEST)
Mă gândeam că o fi un clasic în viață, dar nu e.--Kunok Kipcsak (discuție) 29 septembrie 2018 22:23 (EEST)

Email[modificare sursă]

Hi, Adrian.

Please see the e-mail I just sent you. Asaf (WMF) (discuție) 30 septembrie 2018 14:21 (EEST)

Jeffree Star[modificare sursă]

Multumesc pentru ajutor. Eu ma pricep la traduceri si as aprecia sa nu schimbi mult continutul. Am adaptat textul la cea mai apropiata varianta in Limba Romana. Te rog sa adaugi diacritice si alte detalii pentru a facilita accesul utilizatorilorla aceasta pagina, eu la atat m-am priceput! IonutApetrei19 (discuție) 1 octombrie 2018 21:10 (EEST)IonutApetrei18

Acesta este rostul formatului de întreținere pe care l-am adăugat ({{diacritice}}): pentru ca dvs., eu, sau oricare alt wikipedist să adauge diacriticele acolo unde lipsesc. Felicitări pentru articol și succes în continuare!--Bătrânul (discuție) 1 octombrie 2018 21:13 (EEST)

Vă mulțumesc![modificare sursă]

În semn de apreciere, v-am oferit un barnstar pe pagina de utilizator. Admir frecvența cu care vă văd în schimbări recente, abordând neobosit greșelile minore din articole, participând la inițiativa de curățenie și purtând conversații relaxate și constructive. Pentru mine, sunteți „furnicuța anului” :) Multă sănătate! Al Dvs., //  Gikü  vorbe  fapte  3 octombrie 2018 17:34 (EEST)

Mulțumesc! Dacă venea din partea altcuiva, probabil că aș fi șters barnstarul respectiv, deoarece aceste „premii” contrazic viziunea mea despre această enciclopedie online, dar pe dvs. vă apreciez sincer, așa că îl păstrez cu plăcere... --Bătrânul (discuție) 3 octombrie 2018 17:40 (EEST)

Revenire[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție:Mihai Antonescu

te rog sa nu-mi mai stergi modificarile la articolul despre Petru Groza.[modificare sursă]

Te rog sa nu fi [atac la persoană șters] si sa nu-mi mai stergi modificatile din articolul despre Petru Groza. Putem discuta în particular, pot sa-ti dau adresa mea mail, dar cu stersul, mai usor, nu fi extremist, aicea e vorba de educarea generatiilor viitoare, de extrema dreapta fascista din România, de falsificarea adevarului, pâna la haos. Vrei, nu vrei, România a pierdut al Doilea Razboi Mondial. Si nu numai ca l-a pierdut, a mai si fost aliata lui Hitler. Înainte de-a corecta articolul despre Petre Groza, gândeste-te la mortii din WW2, si la halul în care erau taranii sacrificati deja, si timp de secole, la 1945 ! De unde "rusii", lasa-ma cu xenofobia! reformele din tara le-au facut Groza si restul, reconstructia României, si-n ruine, si falite, dupa WW2, "comunistilor" li se datoreste ! Si-n privinta lui Maniu, ca vrei, ca nu vrei, Vishinski avea dreptate, un neavenit în politica! episosul "Tamadau" e ridicol ! ce sa se mai duca "sa explice situatia din România", când tara-i fusese aliata lui Hitler, si timpul, cât a fost prim-ministru, n-a facut nici o reforma ! lasa-ma, naibilor, cu rusofobia!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ileana Rollason (discuție • contribuții).

Vă rog să vorbiți/scrieți pe un ton mai calm. În ce privește ștergerile de la articolul Petru Groza, dvs. sunteți cea care ați șters fără justificare text din articol, nu odată ci de două ori: aici și aici. Din acest motiv am dat revert. --Bătrânul (discuție) 7 octombrie 2018 18:22 (EEST)

Batranu[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție:Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman

Miorita[modificare sursă]

Nu poate fi romaneasca. In toata opera MIORITA nuci un cuvant despre roman / romanesc / romaniaAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de ‎Vadimrotari (discuție • contribuții).

Atunci cum e? Sovietică? Presupun că dumneata ești anonimul 94.139.149.139... --Bătrânul (discuție) 24 octombrie 2018 20:55 (EEST)

Vandalism[modificare sursă]

Salut! Un nou vandalism al unui user ce trebuie banat: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Special:History/Diva_Universal CRT156 (discuție) 28 octombrie 2018 20:55 (EET)

Bună seara,
Dacă ați observat un vandalism, corectați-l, nu așteptați să o facă altcineva!
Succes! --Bătrânul (discuție) 28 octombrie 2018 21:00 (EET)

Călin Popescu-Tăriceanu[modificare sursă]

Bună, editarea mea a fost pentru a înlocui "short description-ul" acela cu "Infractor Român, fost premier între anii 2004 și 2008". Totuși, mie mi se pare mult prea exagerată și dezinformativă descrierea pentru că nici unei pagine de pe Wikipedia, nici măcar unui condamnat "la propriu" nu îi apare sub titlu "Infractor, Violator, Evazionist, Penal, (fapta pentru care a fost condamnat) etc." Cam bagă în derizoriu și reflectă o anumită perspectivă politică partizană care Wikipedia nu o are în scop, cât l-am iubi sau cât l-am urî pe dl. Tăriceanu sau pe alți politicieni (că altfel ar trebui să spunem de toți cum sunt după cum ne vine nouă prin cap, ex: Dragnea Coruptul, Dăncilă Marioneta, PSD ciuma roșie... etc.) Aceste lucruri nu au ce căuta pe Wikipedia pentru că informațiile aduse aici și prezentarea lor într-un mod care nu este transparent și imparțial va face ca cei care accesează să își piardă credibilitatea chiar dacă marea parte ar susține că e infractor sau nu, trebuie să ne bazăm pe facte și să nu ajungem ca ei să băgăm publicul în eroare. Trebuie într-un fel să schimbăm într-un fel (asta nu în apărarea lui Tăriceanu, ci în apărarea Wikipediei) că nu suntem nici forum politic, nici site de susținere a unei grupări politice sau de altfel și nici nu trebuie să pară asă, iar oamenii își dau seama de acești indivizi după faptele lor. Mulțumesc mult pentru înțelegere. R1155 (discuții|contribuții)  29 octombrie 2018 01:15 (EET)

1. În primul rând, formatul {{short description}} nu mai este funcțional, în sensul că informația introdusă cu acesta nu apare în textul articolului, ci numai în codul-sursă.
2. În al doilea rând, dvs. nu ați înlocuit, ci ați introdus acel format.
3. În al treilea rând, politica oficială WP:BPV este foarte clară: articolele despre persoanele în viață trebuie să respecte cu strictețe toate legile aplicabile în Statele Unite și toate politicile Wikipediei de conținut, mai ales:
- Punctul de vedere neutru (PDVN)
- Verificabilitatea
- Interdicția cercetării originale
4. Dacă aveți dovezi că Popescu-Tăriceanu este infractor, este dreptul dvs. să le introduceți în articol, dar numai cu respectarea condițiilor enumerate mai sus. --Bătrânul (discuție) 29 octombrie 2018 07:28 (EET)

Cazul acuzativ[modificare sursă]

Salut! Scuză-mă că prin restaurarea versiunii articolului de dinaintea intervenției lui Soyanaroboy au dispărut și corecturile pe care le-ai făcut la completarea acestuia, dar nu merita să le faci, pentru că toată completarea era inacceptabilă, din motivele pe care le-am dat în pagina de discuție. O zi bună! Amator linguarum (discuție) 31 octombrie 2018 09:21 (EET)

Vă propun să păstrați actuala versiune de la secțiunea respectivă pentru un interval de timp rezonabil (2-3 zile); dacă Soyanaroboy, eu, sau oricare alt utilizator, nu rezolvă problemele semnalate de dvs. atunci secțiunea Cazul acuzativ#În limba rusă ar trebui să fie ștearsă. Apreciez modul amănunțit în care ați explicat ce ar trebui făcut pentru îmbunătățirea articolului. --Bătrânul (discuție) 31 octombrie 2018 10:47 (EET)

Special:Contribuții/N-QM_alLswzir[modificare sursă]

SOrry, I do not speak romanian.

This user has been very active in a short time. Could you please clean up the mess, since I obviously cannot. Thanks. --Hsarrazin (discuție) 1 noiembrie 2018 07:05 (EET)

I deleted some of that user's vandalism. I will continue. Thank you for blocking him promptly. --Bătrânul (discuție) 1 noiembrie 2018 07:08 (EET)

U Craiova[modificare sursă]

Eu am discutat dar nu mă bagă nimeni în seamă ,am scris și acolo, trebuie sa fie 4 pagini : 1 CS UNIVERSITATEA CRAIOVA (1948-1991) 2 FC Universitatea Craiova (1991-2013) Universitatea Craiova CS (2013-) SI FCU CRAIOVA 1948. ( 2017-). Ce discuții vrei sa avem, daca pe voi vă doare undeva, cel mai bine așa ar trebui făcut. Să nu inclini balanta spre FCU in defavoarea lui CSU Nickoala27 (discuție) 5 noiembrie 2018 22:24 (EET)

V-am notificat pe pagina dvs. de discuții că modificările și introducerea de text nou în articole trebuie să aibă la bază surse de încredere. Furnizarea unor surse pentru editările dvs. este dispusă de politicile Wikipedia Fără cercetare originală și de verificabilitate. --Bătrânul (discuție) 5 noiembrie 2018 22:43 (EET)

Rugăminte[modificare sursă]

Bună ziua. V-aș ruga, când aveți timp și nu lucrez, să urmăriți articolul Traversarea Alpilor de către Hannibal, tradus după versiunea engleză, și să corectați erorile de nume, erorile de interpretare a evenimentelor istorice sau greșelile de exprimare. O să încerc să traduc totul în zilele următoare, în paralel cu lucrul la Asediul Budei (1849). Vă mulțumesc. --Donarius (discuție) 7 noiembrie 2018 12:47 (EET)

Desigur, voi încerca. Dar mai pe seară; acum nu sunt acasă. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 7 noiembrie 2018 13:21 (EET)
Deși de cele mai multe ori evit să fac modificări la articolele care au eticheta {{în lucru}} (ce ție nu-ți place, altuia nu-i face...), de data aceasta „am dezlegare”... Am tradus infocaseta, deocamdată. --Bătrânul (discuție) 7 noiembrie 2018 21:36 (EET)
Vă mulțumesc și vă aștept să citiți și restul articolului pentru a corecta greșelile existente acolo. --Donarius (discuție) 8 noiembrie 2018 13:31 (EET)
Am reușit să termin traducerea. Sunt convins că există numeroase greșeli și v-aș fi recunoscător dacă ați citi textul și l-ați corecta. --Donarius (discuție) 15 noiembrie 2018 22:40 (EET)
Cunoscându-vă destul de bine (nu personal, ci ca wikipedist), eu sunt „convins că nu există numeroase greșeli”... :)
Voi reciti articolul, dar mai pe seară (acum sunt în drum spre târgul de carte Gaudeamus). --Bătrânul (discuție) 16 noiembrie 2018 09:53 (EET)
Vă mulțumesc. Cunoștințele mele despre războaiele punice datează din timpul școlii și sunt destul de firave. Subiectul merită însă interesul cititorilor. --Donarius (discuție) 18 noiembrie 2018 07:57 (EET)

Prieten vechi[modificare sursă]

Tipul ăsta se pare că e un vechi „prieten” care o avut contul în hibernare. Între timp s-a reprofilat și probabil de aceea nu a fost blocat până acum.--Kunok Kipcsak (discuție) 17 noiembrie 2018 23:02 (EET)

Foarte posibil. Trebuie urmărit; eu nu am ce-i face, iar la Înalta Poartă nu îmi place să apelez. --Bătrânul (discuție) 18 noiembrie 2018 07:57 (EET)

Dezacord[modificare sursă]

În disputa pe care o aveți despre aniversări nu sunt de acord cu modul în care procedați și nu consider că aveți dreptate. Soluția este să insistați pentru închiderea oficială a discuției în cauză (discuție care a început din luna martie 2018), nu să duceți un război de editare.

Gândiți-vă la faptul că refuzul închiderii discuției respective este o formă de desconsiderare față de noi toți: dv., eu sau oricare altul.--Accipiter Q. Gentilis(D) 19 noiembrie 2018 21:52 (EET)

Încercați măcar să mimați o minimă neutralitate! Cu prietenul dvs. care șterge ce am adăugat eu, doar ca să mă provoace, văd că sunteți de acord. --Bătrânul (discuție) 19 noiembrie 2018 21:55 (EET)
Faceți o confuzie gravă pentru un Wikipedist cu experiență, aspectele secundare ale problemei fiind probabil cele care vă sar în primul rând în ochi. --Accipiter Q. Gentilis(D) 19 noiembrie 2018 22:01 (EET)

Istoria limbii franceze[modificare sursă]

Bună ziua! N-am nimic împotriva lui „latin”, dar de ce vă place mai mult decât „latinesc”? Amator linguarum (discuție) 20 noiembrie 2018 11:21 (EET)

Bună ziua. Este mult mai des folosit ca adjectiv (limba latină, „ginta latină”, originea latină a poporului român etc.). Dacă vă displace, dați revert. --Bătrânul (discuție) 20 noiembrie 2018 11:52 (EET)
Ar fi bine să vă uitați și la contribuțiile utilizatorului Liviuserdin de la articolele Istoria limbii franceze (acolo am șters mult) și de la Limba franceză.--Bătrânul (discuție) 20 noiembrie 2018 11:59 (EET)