Discuție Utilizator:Sîmbotin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)
Cup-o-cofee-no-spoon.svgremediere ton si adaugare bibliografie Tudor Chiriac[modificare sursă]

Buna ziua.

Sunt Tudor Chiriac, și am editat pagina mea autobiografica.

Cred ca am revizuit tonul și sper ca acum este cel corect.

De asemenea am pus și bibliografia.

De asemenea am lucrat și la probleme legate de stil.

Puteți șterge dvs. etichetele de la începutul paginii personale?

Va mulțumesc! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Tudor Chiriac (discuție • contribuții).

Bună ziua,
Dacă vă referiți la articolul Tudor Chiriac, părerea mea este că etichetele de întreținere nu ar trebui încă retrase.
  1. Are bibliografia incompletă sau inexistentă. Dacă veți da click pe cuvântul „bibliografia” de la eticheta respectivă, veți fi îndrumat spre pagina de îndrumare Citarea surselor. În articol nu sunt citate (deocamdată) niciun fel de surse de încredere. La Wikipedia, „bibliografia” are alt sens decât cel din secțiunea Bibliografie pe care ați scris-o în articol.
  2. Tonul este nepotrivit pentru o enciclopedie. Aici nu pot să mă pronunț; eticheta ar trebui retrasă fie de administratorul care a adăugat-o la 5 martie a.c., fie de dvs., dacă sunteți sigur că acum tonul este cel corect.
  3. Trebuie pus(ă) în formatul standard. Dacă veți elimina abuzul de cuvinte scrise în întregime cu majuscule, mai ales în secțiunea Din codurile semantice (pe internet abuzul de scriere cu majuscule se interpretează ca „țipete”), puteți retrage eticheta respectivă.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 4 aprilie 2017 16:25 (EEST)
Încă o problemă: datorită lipsei referințelor bibliografice, din articol nu rezultă notabilitatea subiectului articolului. Eu sunt mai permisiv, dar un alt utilizator ar putea să observe acest lucru și să marcheze articolul cu {{notabilitate}}, ceea ce ar putea duce la propunerea pentru ștergere. Deci este foarte important ca în articol să apară ce au scris alții (surse de încredere) despre Tudor Chiriac. --Bătrânul (discuție) 5 aprilie 2017 08:34 (EEST)

CatholicWiki[modificare sursă]

Bună ziua! Am văzut din întâmplare pa pagina dvs. de utilizator un link către OrthodoxWiki unde se scriu pagini cu referire la tot ce este legat de religia ortodoxă, eu mă gândeam să creez pagina CatholicWiki și pentru credincioșii catolici, pare a fi o idee bună, care ar fi pașii de urmat în a construi portalul? Scuzați că a trebui să trec direct la subiect :) Cu respect, --DieselEngineRO 10 aprilie 2017 09:48 (EEST)

Bună ziua!
Proiectul OrthodoxWiki în limba română a fost creat în noiembrie 2006, cu trei ani înainte de a începe să contribui și eu acolo, așa că nu vă pot da prea multe detalii. Dar există deja portale/proiecte de tip wiki pentru credincioșii catolici; le puteți vedea la Catholic Wikis. Dintre ele, cele mai importante par a fi CatholicPedia (care are și portal în limba română: CatolicPedia) și Saint Wiki.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 10 aprilie 2017 12:03 (EEST)
Vă mulțumesc foarte mult de răspuns, cred că mă voi apuca de muncă serioasă acolo, e pustiu rău de tot.--DieselEngineRO 10 aprilie 2017 21:20 (EEST)

Matrici[modificare sursă]

Au revenit nemulțumirile în legătură cu acest plural. Puteți indica o sursă de încredere (text academic) care să-l documenteze? Eu nu am acces la bibliografie în limba română. -- Victor Blacus (discuție) 15 aprilie 2017 22:09 (EEST)

Voi încerca, dar luni (acum sunt plecat de acasă). Numai bine, --Bătrânul (discuție) 15 aprilie 2017 22:31 (EEST)
Vă doresc să petreceți Paștile în liniște. Wikipedia și matricile pot să aștepte. -- Victor Blacus (discuție) 15 aprilie 2017 22:40 (EEST)

Situația e destul de încâlcită. Se pare că este încă un caz de evoluare/modificare a unei forme gramaticale: pluralul „matrici” a devenit, în timp, „matrice”. Concret:

  • în Cursul de matematici superioare a lui Caius Iacob (Editura Tehnică, București, 1957) un capitol întreg („Matrici. Grupuri. Spații lineare”, pp. 808-851) folosește exclusiv pluralul „matrici”;
  • Gheorghe Galbură în Algebra sa (Editura Didactică și Pedagogică, București, 1972), utilizează pluralul „matrice”;
  • Ion Gh. Șabac, în Matematici speciale vol. I ((Editura Didactică și Pedagogică, București, 1981), folosește atât pluralul „matrice”, cât și „matrici” (de ex. la pag. 151 „produse de matrici”);
  • în cursurile universitare editate după anul 2000, pe care le-am putut accesa online, am întâlnit numai pluralul „matrice”.

Se pare că și în lingvistică „majoritatea dictează minorității”. Chiar și în titlurile citate mai sus apar forme care au fost practic abandonate (nu prea se mai folosește termenul „matematici”, ci „matematică”, iar „spațiile lineare” au devenit „spații liniare”). Asta este, recunosc (fără prea mare entuziasm) că am greșit susținând pluralul „matrici”. Mi s-a mai întâmplat în urmă cu șapte ani și cu bioxidul de carbon... Am mai dus „lupte” pe paginile Wikipediei împotriva folosirii locuțiunii „ca și” în locul conjuncției „ca”, precum și împotriva utilizării neologismului „locație” în loc de „amplasament” sau „loc”, dar e o cauză pierdută din start... --Bătrânul (discuție) 17 aprilie 2017 20:56 (EEST)

Mulțumesc pentru osteneală. Am copiat rezultatul cercetărilor dumneavoastră la Discuție:Matrice (matematică). -- Victor Blacus (discuție) 17 aprilie 2017 21:58 (EEST)

Una correzione e una foto in Maurizio Malvestiti[modificare sursă]

Ciao, carissimo Sîmbotin, come stai?

Hai passato una buona Pasqua? Io tutto in famiglia!

Ho inserito una piccola notizia all'inizio della biografia e una nuova foto in questa pagina. Per favore, ti chiedo due minuti per vedere se va tutto bene, e per correggere i miei errori. Multumesc infinite per il tuo aiuto prezioso. Buona notte!!!

Rei Momo (discuție) 19 aprilie 2017 00:07 (EEST)

Ciao! Non ho trovato errori in questo articolo. Con i migliori saluti, --Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2017 09:19 (EEST)
Grazie mille di tutto, buona giornata!!! Rei Momo (discuție) 19 aprilie 2017 10:07 (EEST)

Mesaj[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Sîmbotin. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Monsterofain.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Lipsa de respect pt politica de neutraliate a Wikipedia[modificare sursă]

Ti-am trimis adnotarile pe pagina https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie_Utilizator:Starsteel#Citarea_surselor Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Starsteel (discuție • contribuții).

V-am trimis atenționarea privind necesitatea de citare a surselor deoarece ați introdus în articolul Eternul derby afirmații pur personale, fără nicio acoperire din surse de încredere, ca: „fiind jucata cu juniori sau jucatori urmariti pentru un eventual transfer, jocuri de vacanta!” sau „ASTA E ISTORIA UNOR MECIURI NEOFICIALE CARE NU AU FOST PRINSE IN NICIO STATISTICA A ETERNULUI DERBY!”. Dl. Wintereu v-a explicat foarte clar pe pagina dvs. de discuție: „Wikipedia este o enciclopedie, nu altceva, iar toate informațiile adăugate trebuie să respecte politica de verificabilitate”, ceea ce dvs. nu ați făcut. --Bătrânul (discuție) 22 aprilie 2017 17:33 (EEST)

ajutor[modificare sursă]

Am facut o paina cu informatii despre Liceul Teoretic Mihai Mminescu si am niste probleme la ea ... poti sa ma ajuti ? IDanuFX (discuție) 24 aprilie 2017 20:01 (EEST)

Urmați primele patru linkuri de la începutul paginii dvs. de discuție; acestea trimit la paginile de ajutor necesare. Ca o părere personală: articolul va fi șters dacă nu vor fi aduse surse de încredere din care să rezulte notabilitatea liceului respectiv. --Bătrânul (discuție) 24 aprilie 2017 20:11 (EEST)

Modificare pagina - Parlamentul Romaniei[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție:Parlamentul României

Piccolissima modifica in Filago[modificare sursă]

Carissimo Sîmbotin, come stai? Io abbastanza bene, qui piove da due giorni!

Ho fatto una piccola modifica in questa pagina, e ti chiedo, per favore, due minuti per un aiuto di correzione dei miei errori. Grazie mille di tutto e buon fine settimana!!!

Rei Momo (discuție) 29 aprilie 2017 00:40 (EEST)

Yes check.svg Realizat (Fatto). --Bătrânul (discuție) 29 aprilie 2017 07:53 (EEST)
Grazie mille e a presto!!! Rei Momo (discuție) 29 aprilie 2017 16:04 (EEST)

Marne[modificare sursă]

Ciao carissimo Sîmbotin, come stai? Io sono a casa a riposare un po' e ho trovato il tempo per aprire questa piccola pagina. Ti chiedo, per favore, 5 minuti per una piccola rilettura, e correzione dei miei errori.

Grazie mille per il tuo prezioso aiuto e buona domenica!!!

Rei Momo (discuție) 29 aprilie 2017 19:49 (EEST)

Fatto. Non ho trovato errori. Ho fatto i cambiamenti necessari a Wikidata. Buonanotte! --Bătrânul (discuție) 29 aprilie 2017 22:19 (EEST)
Grazie mille, bravissimo, buonanotte anche a te!!! Rei Momo (discuție) 30 aprilie 2017 00:57 (EEST)

TW[modificare sursă]

Bună dimineața. Sunt ceva probleme cu Twinkle? Nu-l mai găsesc de două zile în bara de sus. --Haptokar (discuție) 30 aprilie 2017 08:38 (EEST)

Bună dimineața! Nu știu ce să zic; la mine funcționează corect (și în Windows și în Android). Verificați totuși dacă aplicația Twinkle este bifată la „Preferințe”, secțiunea Gadgeturi, precum și configurările de la Wikipedia:Twinkle/Preferences. --Bătrânul (discuție) 30 aprilie 2017 09:05 (EEST)
Mulțumesc. Era o problemă cu scriptul JS care a încetat brusc să funcționeze, dar am reușit să-l remediez. --Haptokar (discuție) 30 aprilie 2017 09:25 (EEST)

Biserica Sfântul Bartolomeu din Marne[modificare sursă]

Ciao, carissimo Sîmbotin, come stai? Qui c'è sempre tantissima pioggia....

Ho aperto questa piccola pagina, e ti chiedo, per favore, qualche minuto per una correziobne dei miei errori, per favore. Tu sai che sono disponibile ad aiutarti in Italiano e Portoghese. Grazie mille di tutto!!!

Rei Momo (discuție) 3 mai 2017 20:37 (EEST)

Grazie mille, carissimo, buonanotte!!! Rei Momo (discuție) 3 mai 2017 21:48 (EEST)

Discuție:Disney Channel România[modificare sursă]

Uneori mă întreb dacă este vorba de bătaia de joc a unor adulți interesați sau doar de atracția puerilă asupra unor utilizatori neavertizați... Vă cunosc rezervele cu privire la WP:BITE. --Pafsanias (discuție) 8 mai 2017 16:13 (EEST)

Da, dar de data aceasta am aplicat respectiva îndrumare, deși prima pornire a fost să șterg discuția respectivă conform WP:PD și să îl atenționez pe utilizatorul 178.138.35.224 (care am impresia că și-a făcut cont: Toi Nicolae Paul). --Bătrânul (discuție) 8 mai 2017 16:46 (EEST)

Nu ați observat?[modificare sursă]

Ați pus (la articolul Dora d'Istria) mesajul "necesită citare" la afirmația că "a fost biciuită la palatul gubernial din Sankt Petersburg". Nu ați observat că la sfârșitul frazei este dată referința: Alexandru Livia-Irina op. cit?, adică ref.4? . Trebuia să scriu între ghilimele "biciuirea ei la palatul..." ca să citim fraza până la capăt? Am impresia că îmi căutați "nod în papură". Decât să vă ocupați de "noduri", mai bine ați importa portretul Dorei d'I, din wikipedia germană așa cum am propus la discuțiile asupra modificării titlului. Este culmea că acel al doilea portret este în de.wikipedia, dar nu se află și în ro.wikipedia. V-ați enervat cumva? --Dorimedont (discuție) 23 mai 2017 17:58 (EEST)

Nu vă supraestimați: nu vă caut "nod în papură", ci încerc să aduc articolul respectiv la standardele Wikipediei. Am observat referința respectivă, dar nu am acces la colecția revistei Historia. Personal, mă îndoiesc de faptul că soția unui „principe” rus (Aleksandr Kolțov-Masalski, poate cneaz/prinț?) ar fi fost „biciuită” la palatul gubernial din Sankt Petersburg. Înțeleg să fi fost admonestată, avertizată etc., dar biciuită? La 1856 nobilimea rusă nu mai era de mult supusă unor pedepse fizice. Poate să fie o greșeală de traducere? Dvs. ați citit efectiv articolul din revista Historia? Dacă da, am încredere în discernământul dvs. și puteți retrage formatul {{necesită citare}}.
Cât despre portretul respectiv, de ce m-aș enerva? Când mi-am făcut timp am îndeplinit sarcina pe care mi-ați trasat-o cu atâta autoritate și am introdus fișierul Dora d'Istria (Freya 06-1866 S 217).jpg de la Commons. --Bătrânul (discuție) 23 mai 2017 18:16 (EEST)

Să înlăturăm orice malentendu ![modificare sursă]

S-o luăm pe rând: Dvs ziceți "nu am acces la revista Historia" ! Păi articolul drei sau dnei Alexandru Livia-Irina este pe Internet și poate fi citit fără acces la colecție. Articolele publicate în Historia se bucură în general de credibilitate, pentru că Ion Cristoiu nu publică aici, unde e director, orice "elucubrații". Dacă credeți că e o eroare de traducere, trebuie s-o întrebăm pe Alexandru L.-I. de unde are informația. A doua chestiune: "ați citit efectiv revista"? Da, l-am citit de pe Internet, afirmația se află la rândul 34 sau 35 din articolul drei/dnei A.L.-I. Mai e ceva: întrebarea Dvs presupune că dau citate "după ureche". Vă înșelați! Cât despre "sarcini trasate cu fișierul Dora d'Istria", nu am autoritatea unui administrator, ci numai a celui care este indignat că la nemți se poate și la noi ba. Autoritatea mea, atâta câtă este, se bazează numai pe cei 7 ani de când am contribuții pe ro.wiki și chiar pe en.wikipedia. Concluzie: ironia Dvs despre autoritatea mea este superfluă. Amicalmente, --Dorimedont (discuție) 23 mai 2017 20:58 (EEST)

Repet: nu am acces la Revista „Historia”. Accesând pe internet https://www.historia.ro/arhiva, la căutarea „Alexandru Livia-Irina” răspunsul este „0 rezultate”; la căutarea „Dora d'Istria” răspunsul este tot „0 rezultate”. Dar, dacă așa cum am scris și mai sus, dvs. ați citit efectiv acel articol din revista Historia, am încredere în discernământul dvs. și puteți retrage formatul {{necesită citare}}. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 23 mai 2017 21:12 (EEST)
Link aici. --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 mai 2017 21:20 (EEST)
Am reformulat formatul de citare, astfel încât să fie clară treaba. Dorimedont, când veți dori să repetați citările, e util să folosiți formatul <ref name= numeautornumepagină/>, altfel nu va părea că ați citat ceva. Rezultatul va fi ceva cam de genul ăsta
Exemplu,[1] exemplificator.[1]

Referințe[modificare sursă]

  1. ^ a b test
Credeți-mă Dorimedont că eu nu aș fi observat că ați făcut o citare, acolo unde ați specificat în paranteză "(Alexandru Livia- Irina, op. cit.)" --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 mai 2017 21:22 (EEST) P.S. Administratorii nu au o autoritate mai mare decât aceea a oricărui utilizator, ci doar sunt în general mai stresați și deseori stresanți...
@Accipiter Q. Gentilis: mulțumesc pentru link; am putut citi articolul. Rămân totuși la părerea că un membru (chiar prin alianță) al nobilimii ruse nu ar fi fost supus unei pedepse fizice degradante (la 1856). Dar, astea sunt politicile oficiale ale Wikipediei: indiferent ce spune, o „sursă de încredere” are prioritate față de logică și bun-simț și trebuie acceptată. --Bătrânul (discuție) 23 mai 2017 21:28 (EEST)
Am adăugat formatul {{Sursă mai bună}}
Strict referitor la Historia, gradul de încredere al revistei nu este - în general (în opinia mea) prea mare. Personal am găsit în articolele din revista în cauză erori, care m-au făcut să consider că din păcate comitetul redacțional acceptă texte scrise cu un grad nu foarte mare de responsabilitate.
V-aș ruga să consemnați îndoielile dv. (în opinia mea, justificate) pe pagina de discuție a articolului. La descrierea modificării prin care am introdus formatul, am scris "vezi pagina de discuție".--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 mai 2017 22:30 (EEST)
Până la urmă v-am citat și m-am autocitat pe pagina de discuții.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 mai 2017 23:02 (EEST)

Thank You[modificare sursă]

Pentru că am muncit "pe brânci" la articolul Elena Ghica =Dora d'Istria, vă mulțumesc pentru preluarea imaginii prințesei din Freya -1866. --Dorimedont (discuție) 23 mai 2017 22:45 (EEST)

Mihai Vasiescu[modificare sursă]

Numele este Mihai Vasiescu. Am și fotografii dar nu le stiu posta. Mihai-marian (discuție) 31 mai 2017 13:44 (EEST)

Vă cred, dar nu înțeleg de ce ați întitulat articolul „Mihai Vasilescu”, dacă numele este Mihai Vasiescu. Voi face redenumirea necesară. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 31 mai 2017 13:57 (EEST)

Citare sursă[modificare sursă]

De ce îmi tot este editată pagina https://ro.wikipedia.org/wiki/AMOLED pe motiv că un anumit fragment necesită citare? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mario Bălănică (discuție • contribuții).

Vedeți din istoricul paginii cine a introdus formatul {{necesită citare}}; eu doar l-am reintrodus după ce l-ați șters. Probabil din motivele expuse în paginile de îndrumare WP:VER și WP:SURSE. --Bătrânul (discuție) 1 iunie 2017 07:24 (EEST)

Pagină greșită[modificare sursă]

Am găsit o pagină greșită: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Limba_abazină. Eu am făcut una corectă cu mai multe informații și cu numele scius corect: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Limba_abază. Te rog șterge-i pe prima pentru că o avem deja pe a doua. --Piper cu gust de sare (discuție) 9 iunie 2017 19:53 (EEST)

Nu înțeleg: de ce aș șterge-o pe prima și nu pe a doua (care este copiată mot-a-mot după prima)? Limbile din zona Caucazului nu sunt în domeniul meu de competență. IMHO, articol scris corect mi se pare a fi al treilea: Limba abhază, vorbită în Abhazia. --Bătrânul (discuție) 9 iunie 2017 20:59 (EEST)
Când vedeți că o pagină are informații eronate, corectați, nu creați alte pagini și apoi cereți să se șteargă alea vechi, e ilogic.--DieselEngineRO 10 iunie 2017 08:45 (EEST)
@DieselEngineRO/Arpad Andris: specificați, vă rog, când am procedat eu așa („ilogic”)? --Bătrânul (discuție) 10 iunie 2017 09:23 (EEST)
Nu de dvs. era vorba!--DieselEngineRO 10 iunie 2017 09:32 (EEST)

legătură[modificare sursă]

Sper că nu vă supărați, dar chiar eu am cerut mereu ca legătura îngroșată, subiectul principal al știrii, să trimită către secțiunea care dezvoltă pe larg subiectul știrii, în acest caz moțiunea de cenzură specifică. Mai am de lucrat puțin la secțiune și am să pun acolo un link către articolul moâiune de cenzură. Salutări, --Mihai (discuție) 21 iunie 2017 17:00 (EEST)

Înțeleg. Spor la lucru (la secțiunea respectivă)! --Bătrânul (discuție) 21 iunie 2017 17:58 (EEST)