Discuție Utilizator:Sîmbotin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)
Cup-o-cofee-no-spoon.svgGheorghe Galbură[modificare sursă]

Bună ziua! Aveți posibilitatea să verificați modificarea datelor biografice? Clientul meu perpetuu, specializat în falsuri, nu se dă bătut. -- Victor Blacus (discuție) 13 martie 2018 23:06 (EET)

Bună ziua. Îmi pare rău dar nu am găsit nimic deocamdată despre biografia prof. Gheorghe Galbură, dar voi mai săpa... Cu această ocazie am descoperit că a fost distins cu Ordinul Muncii (în 1964). Oricum „contribuția” anonimului a fost ștearsă. --Bătrânul (discuție) 14 martie 2018 07:56 (EET)

Off-topic, fiindcă am văzut că tocmai v-ați ocupat de Caius Iacob: V-ar putea amuza un episod cu Caius Iacob și Șerban Țițeica, despre utilizarea virgulei în enumerări, povestit de Radu Voinea în Curierul de Fizică, nr. 61 din august 2008, la pagina 12. Sunt acolo și alte anecdote amuzante, specialitate Radu Voinea. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2018 10:15 (EET)

Mulțumesc! Foarte interesante amintirile respective. Am descărcat numărul respectiv din CdF pentru a-l citi mai pe îndelete. Caius Iacob a fost profesorul meu de mecanica fluidelor și conducătorul științific pentru licență, un adevărat mentor (fără virgulă...:-)). --Bătrânul (discuție) 14 martie 2018 10:28 (EET)
Dacă vă interesează mai multe despre ȘȚ, vedeți CdF #65, cu contribuțiile mai importante la Centenar. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2018 10:41 (EET)
Mulțumesc, încă odată! --Bătrânul (discuție) 14 martie 2018 12:11 (EET)

Ciurul lui Enrico Bombieri[modificare sursă]

Bombieri was awarded a Fields Medal for his work on the large sieve and its application to the distribution of prime numbers. Bombieri însuși îi spune asymptotic sieve (nota #11), în spaniolă am găsit cribado grande. Știți care e termenul în limba română? Cumva ciurul asimptotic sau ciurul mare – cu gândul la Eratostene, fiindcă vine vorba și despre numerele prime? :) -- Victor Blacus (discuție) 19 martie 2018 12:19 (EET)

Eu aș lăsa netradus mot-a-mot, ceva în genul Large sieve⁠(en). Am să caut mai pe seară, poate există un termen similar și în română. --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 12:25 (EET)
Trebuie să-mi recunosc limitele. Nu prea am mai avut de-a face cu teoria numerelor de la absolvirea facultății (anul acesta aniversăm o jumătate de secol!!!). Între timp și această ramură a matematicii a progresat mult, folosind și metode care pe atunci ar fi părut neconvenționale. Un sigur exemplu: pe atunci se considera că șansele ca marea teoremă a lui Fermat să poată fi demonstrată în secolul XX erau aproape nule: trecuseră mai mult de 100 de ani de când Academia franceză oferise un premiu enorm celui care ar fi reușit demonstrația și nimic... Și totuși secolul XX nu se sfârșise când Andrew Wiles a luat potul cel mare... Revenind la „large sieve”, voi mai săpa (cum se zice pe aici)... --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 18:51 (EET)
V-am întrebat fiindcă eu nu am acces la literatura matematică în limba română. L-am cunoscut pe Bombieri prin 1975, când Luigi Radicati inițiase un seminar în trei, cu Bombieri și cu mine, care ar fi putut duce la o colaborare (bifurcații în soluțiile ecuațiilor diferențiale neliniare, ruperea spontană a simetriei și tranziții de fază de speța a doua). Curând, Bombieri a primit oferta de nerefuzat la IAS, care i-a schimbat viața, și a plecat. I-a luat locul în echipă Louis Michel, iar colaborarea în noua formație a fost un succes: în 1979 am publicat un articol. Vă spun povestea asta ca să reiasă că „ciurul” s-a născut pe la mijlocul deceniului 1970 și, dacă cumva a cernut în matematica românească, atunci numai în reviste de specialitate, nu în tratate și manuale universitare. Nu am avut intenția sa vă chinuiesc, voiam doar să nu ratez o șansă, fie ea cât de mică. Vă mulțumesc pentru osteneală, cu scuze. -- Victor Blacus (discuție) 19 martie 2018 20:05 (EET)
Prefer un astfel de „chin” muncii de rutină pe care o fac de obicei pe Wikipedia (reverturi și corecturi la tot felul de anime, manga și infocasete care se potrivesc ca nuca-n perete). Problema e că nici eu nu prea am acces la literatura de specialitate recentă, cărțile pe care le mai am fiind din secolul trecut (de tipul Algebrei din 1972 a lui Gheorghe Galbură, că tot discutam despre el mai sus...). Mai caut însă - există pe internet și cursuri universitare mai recente. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 20:46 (EET)
Pe internet am găsit trimiteri la foarte multe lucrări sau articole care au „asymptotic sieve” în titlu, dar toate în engleză. La fel cele referitoare la „sieve methods” - probabil metode generalizate ale „ciurului lui Eratostene”. Am găsit și lucrări ale unor autori români, dar tot în engleză, de ex.: Alina Carmen Cojocaru, M. Ram Murty, An Introduction to Sieve Methods and Their Applications, Cambridge University Press, 2005.
Și în fine, ceva pe românește, e drept că având o altă temă decât teoria numerelor, articolul bilingv Estimator tip ciur pentru ecuațiile diferențiale parțiale stocastice fracționale / Sieve estimator for fractional stochastic partial differential equations de Jaya P. N. Bishwal, publicat în Analele Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Seria Inginerie, Nr. 1/2011 (online: http://www.utgjiu.ro/revista/ing/pdf/2011-1/1_JAYA_BISHWAL.pdf). Poate ar merge și pentru metoda lui Bombieri termenul „metodă asimptotică de tip ciur”?!? --Bătrânul (discuție) 19 martie 2018 21:45 (EET)

Lista scriitorilor de literatură științifico-fantastică români[modificare sursă]

Bună ziua! Aș dori să mai adaug un scriitor , am scris și referința în formatul cerut, însă când îl trec la litera respectivă (T), îmi apare ca referința nr. 1 , în loc de referința nr. 4, care ar fi la rând. Cum să fac? Mulțumesc!

https://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:LiliMC/Teste

Aici toate apar bine , pentru că sunt scrise în aceeași casetă, dar dacă trec autorul la litera lui, se întâmplă cum am spus mai sus. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de LiliMC (discuție • contribuții).

Se întâmplă așa pentru că ați dat probabil „previzualizare” la secțiunea respectivă (T). După ce dați „salvare” referințele se renumerotează automat (nr. 1 devine nr. 4) în acest caz. --Bătrânul (discuție) 20 martie 2018 17:12 (EET)
P.S. Am introdus eu referința respectivă în articolul Lista scriitorilor de literatură științifico-fantastică români. Sper că nu vă deranjează. --Bătrânul (discuție) 20 martie 2018 17:13 (EET)

Am înțeles, mulțumesc. LiliMC 20 martie 2018 20:01 (EET)

Turism Sulina[modificare sursă]

Nu inteleg de ce nu ma lasati sa modific sectiunea de turim al orasuui Sulina. --Mihai Beldescu (discuție) 21 martie 2018 12:41 (EET)

Pentru că dvs. de fapt ați șters de două ori, fără justificare, informațiile din articol. În plus, aveți surse de încredere pentru o afirmație de genul „locurile sunt parca rupte din rai”? A fost cineva în rai și a venit înapoi ca să facă o comparație între rai și Sulina? Wikipedia este o enciclopedie, iar articolele trebuie să păstreze un ton enciclopedic. Vedeți și Wikipedia:Manual de stil#Mod de exprimare. --Bătrânul (discuție) 21 martie 2018 12:48 (EET)

Stefan Roșianu[modificare sursă]

Mi-ați modificat pagina pt. Stefan Roșianu care este pentru un proiect pentru facultate pentru care eu primesc NOTĂ. Vă rog să vă abțineți de la a mai face modificări fără a mă consulta în preglabil. Bera Antonia (discuție) 26 martie 2018 09:56 (EEST)

Pagina Ștefan Roșianu este a Wikipediei, nu a dvs. De ce să vă consult „în preglabil”?!? Dacă îmbunătățirile pe care le-am adus articolului încalcă politicile oficiale și îndrumările Wikipedia, puteți să le ștergeți, dar cu motive bine întemeiate, nu ca acela pueril cu „primitul NOTEI”. --Bătrânul (discuție) 26 martie 2018 10:04 (EEST)

Vorbiți frumos[modificare sursă]

Nici nu ați știut sa puneți referințe. Cât despre preglabil, se numește autocorecție Welcome to 21st century. V-ați exprimat foarte urât deși eu v-am vorbit cu respect , v-am rugat să ințelegeti ca noîn luam note pentru aceasta pagina. Putem pierde burse etc. Dacă nu înțelegeți felicitări, nu vrea sa va spun cum se numește ăsta. Bera Antonia (discuție) 26 martie 2018 11:01 (EEST)

Arătați-mi și mie unde m-am „exprimat foarte urât”?!? În altă ordine de idei, eu și majoritatea utilizatorilor contribuim la scrierea articolelor în mod voluntar, nu pentru bani, burse sau note. Și încercăm, cât putem, să scriem corect articolele acestei enciclopedii online. --Bătrânul (discuție) 26 martie 2018 11:08 (EEST)

Și cred ca faptul ca nici nu știți să puneți referințe este un indiciu destul de bun că modificările făcute de dumneavoastră sunt fără sens. Bera Antonia (discuție) 26 martie 2018 11:09 (EEST)

Am pus destule referințe la miile de articole la care am contribuit. În schimb dvs. nu ați pus referințe la niciun articol; credeți că dacă ștergeți cu obstinație formatele de întreținere care semnalează lipsa referințelor veți rezolva acest lucru? --Bătrânul (discuție) 26 martie 2018 11:14 (EEST)

pagina Petru Roșca[modificare sursă]

Bună ziua! Vă rog să păstrați modificările pentru paginile realizate de dumneavoastră. Nu mai modificați paginile pe care le-am realizat, deoarece alcătuiesc un proiect universitar care urmează să fie evaluat. Dacă ele necesită schimbări, profesorul mea va observa și va acționa el de cuviință. Mulțumesc pentru înțelegere! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Vaduva cosmina (discuție • contribuții).

Paginile respective nu vă mai aparțin dvs., ci Wikipediei. Cât despre amenințarea cu ștergerea tuturor articolelor de pe Wikipedia, poate că eu nu voi mai „mai avea timp suficient în această viață pentru a reface toate articolele”, dar miile de voluntari ai Wikipediei vor reuși să apere această enciclopedie! --Bătrânul (discuție) 26 martie 2018 11:28 (EEST)

Am înțeles ca paginile aparțin Wikipediei, em am scris ca doar le-am realizat. Vă mulțumesc dacă modificările sunt făcute la modul pozitiv, doar că vă rog să nu ștergeți conținutul. Dacă doriți să adăugați o referință, în loc de bibliografie, să nu ștergeți cu totul numele cărții. Aceasta era toată problema. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Vaduva cosmina (discuție • contribuții).

Chiar că nu vă înțeleg iritarea. Probabil că e în legătură cu articolul Pavel Roșca (art. Petru Roșca, așa cum ați scris în titlul acestei secțiuni, nu există încă). Dacă vă uitați mai atent(ă) în istoricul paginii respective veți vedea că eu am introdus doar o cheie de sortare și o categorie (Categorie:Delegați la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia). Atât! Deci despre ce ștergere a unui nume de carte vorbiți? --Bătrânul (discuție) 26 martie 2018 11:50 (EEST)
V-a confundat cu Mishu57 care a șters titlul de secțiune "Bibliografie" care în versiunea asta părea că e titlul de la secțiunea pentru note.
Vaduva cosmina, înțelegem că sunteți începătoare, dar amenințările nu-și au locul pe Wikipedia. Spuneți exact care este problema și veți putea fi ajutată. În cazul de față trebuia să încercați să folosiți numele standard de secțiune, adică "Note", nu "Bibliografie" și să introduceți lista de note. A făcut altcineva pt. dvs., dar vă sfătuiesc totuși să citiți Ajutor:Note pentru a afla cum se face.--Strainu (دسستي‎)  26 martie 2018 17:30 (EEST)

![modificare sursă]

Lasa-le asa, la cate articole nashpa sunt ce conteaza inca 4-5? Isi ia bursa si banii si peste o luna refaci cum trebuie. Te vor acuza altii de hartuirea noilor contribuitori. In loc sa-i mangai pe cap si sa-i incurajezi, tu ii stresezi. Iata un argument forte in noua societate ce sufera de autosuficienta gregara a copy/paste-ului. Asybarisaport 26 martie 2018 12:16 (EEST)

Din nefericire (pentru Wikipedia), aveți dreptate.
Culmea este că referințele pentru articolele referitoare la delegații Marea Adunare Națională de la Alba Iulia sunt date „mură-n gură” la pagina Lista delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia. Aș putea să le pun în articolele despre care e vorba mai sus, dar mi-e teamă că iar îmi vor sări în cap respectivii, că să nu mă mai ating de articolele LOR, că sunt scrise pentru note, că vor pierde bursele etc. --Bătrânul (discuție) 26 martie 2018 17:38 (EEST)
Lasa-le asa. Nu sunt copii de țâță, sa faca singuri daca vor burse si bani, vorba aceea... să-și ducă singuri crucea. Vom interveni la cosmetizare si etichetare peste o luna, doua, cand se linistesc apele. Asybarisaport 26 martie 2018 17:41 (EEST)P.S. Pe de alta parte, eu consider ca implicarea contribuitorilor vechi in proiectele care apar, de genul Femeile din Romania sau cum s-o chema, este neavenita. Una este sa ajuti la paginile nou create de participantii tinta si alta e sa faci cum a facut @Mishu57: care a creat in bloc articolele pe care trebuia sa le faca altii. Este o imixtiune care degradeaza rezultatul, nu vom putea vedea care a fost participarea si nici volumul nou adus de contributii.Asybarisaport 26 martie 2018
Notele lor depind de Discuție Utilizator:Vlad Popovici#Proiect delegați. E o modalitate de a regla ceva mai fin lucrurile. --Accipiter Q. Gentilis(D) 26 martie 2018 17:45 (EEST)
@Asybaris:: Adicătelea de ce, scrie undeva că n-am voie să scriu articolele care-mi convin?--Mishu57 26 martie 2018 18:15 (EEST)
@Mishu57: P.S.-ul era al lui Asybaris...--DieselEngineRO (discuție) 26 martie 2018 18:17 (EEST)
@DieselEngineRO: Mulțumesc, am corectat...--Mishu57 26 martie 2018 18:26 (EEST)
S-a rezolvat (l-am semnat) --Accipiter Q. Gentilis(D) 26 martie 2018 18:19 (EEST) P.S. Oricum io-s el și el îi io ! :)
@Mishu57: hai să lăsăm un pic frichinelile între noi și să dăm o mână de ajutor să iasă treaba cu studenții ăia bine. --Accipiter Q. Gentilis(D) 26 martie 2018 18:23 (EEST) P.S. N-ar strica să gândiți un pic la ce spune Asybaris mai sus

@Asybaris01: Mishu e un pic șucărit fiindcă Strainu i-a dat înainte de asta "indicații prețioase". --Accipiter Q. Gentilis(D) 26 martie 2018 18:29 (EEST)


Domnilor, propun să ne dăm la gioale pe o pagină dedicată--Accipiter Q. Gentilis(D) 26 martie 2018 18:42 (EEST)

Sau puteți veni la mine-n curte, e prea multă liniște, sunt obișnuit să stau în zgomote de topoare, bormașini, freze, ferăstraie, beschii, urlete, bazice, motoare Diesel...--DieselEngineRO (discuție) 26 martie 2018 18:47 (EEST)P.S. Pe scurt...mediu toxic mediu prielnic.
@Mishu57:-le, din partea mea fa ce vrei, eu spuneam altceva. Concursul ala nu era pentru noi. Ca daca era pentru noi, poate le faceam eu pe toate, sau le faceai tu acum un an de zile ca nu te oprea nimeni. Nu cred ca ai citit bine si pe indelete ce am spus eu mai sus. Nu dau nimanui la gioale. In rest numai de bine. Asybarisaport 26 martie 2018 18:53 (EEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[modificare sursă]

WMF Surveys, 29 martie 2018 21:21 (EEST)
OK. I responded to this survey. --Bătrânul (discuție) 30 martie 2018 12:45 (EEST)

Ana Davila versus Ana Davilla[modificare sursă]

Cum e corect? idem si la husbandul ei. Eu la Sava Hentia i-am spus Ana Davilla si Carol Davilla. Asybarisaport 6 aprilie 2018 16:46 (EEST)PS. am pus Davila cum se vede pe statuia ei. Oricum, apare in multe scrieri cu doi de L.

E o problemă spinoasă asta cu grafia numelor în limba română. Sursele dau forme variate: Davila și Davilla. Nu știu dacă are relevanță, dar în București există Strada Ana Davila și Strada Dr. Carol Davila (cu un singur „l”). De asemenea, există Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”
De o problemă similară m-am lovit și eu la cei din familia Moruzi: Moruzi sau Moruzzi?
Sau, iertată-mi fie lipsa de modestie: Sîmbotin sau Sâmbotin?
În concluzie, îmi recunosc limitele și unde nu mă pricep, nu mă bag... --Bătrânul (discuție) 6 aprilie 2018 17:12 (EEST)
Ba tocmai te-ai bagat... Asybarisaport 6 aprilie 2018 17:19 (EEST)
Un singur L. Vezi siteul Academiei Române. Pe de altă parte numele originar a fost numele de naștere Carlo Antonio Francesco d’Avila (tot cu un singur L). Vezi și sigla UMF București, precum și un timbru emis în 1964.--Accipiter Q. Gentilis(D) 6 aprilie 2018 17:31 (EEST)

Carol Davila. Vezi și Digibuc. Davila.PheonixRo (discuție) 6 aprilie 2018 18:44 (EEST)

Wikidata[modificare sursă]

Bună ziua! Am impresia că v-ați familiarizat cu structura datelor la Wikidata, ceea ce eu n-am reușit până acum. Deși am cerut lămuriri și le-am primit, tot nu mă descurc; nici cele două tutoriale nu mă ajută. Oi fi cam prost. Știți cum pot scăpa de roșeața de la Max Delbrück? -- Victor Blacus (discuție) 6 aprilie 2018 18:06 (EEST)

Rezolvat. Constat ca ro.wiki este mult mai avansata in implementarea la wikidata decat mai toate surorile ei. Asybarisaport 6 aprilie 2018 18:46 (EEST)

Urare[modificare sursă]

Să aveți Sărbători Pascale liniștite, pline de căldură sufletească și de mulțumire ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 aprilie 2018 11:16 (EEST)

Mulțumesc! Și dvs. la fel!
Hristos a înviat! Să se veselească cele cerești și să se bucure cele pământești! --Bătrânul (discuție) 8 aprilie 2018 17:44 (EEST)
Adevărat a înviat ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 aprilie 2018 18:52 (EEST)

Pagina wikipedia - Fata[modificare sursă]

Fotografia incarcata la pagina wikipedia cu titlul "Fata" reprezinta un transgeder. Va rog sa o inlocuiti cu o imagine relevanta. Eu am incercat sa incarc o fotografie cu o fata - nu am declarat-o eu "cea mai frumoasa fata din lume" si nu am stiut ca nu e voie sa plasam "judecati de valoare". Ati putea sa lasati poza pusa de mine, mai putin "judecata de valoare" si in orice caz sa stergeti fotografia care exista in momentul de fata si care este totalmente nepotrivita cu definitia cuvantului "fata". Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Simonacallas (discuție • contribuții).

De unde știți că imaginea File:Dziewczyna siedząca na kanapie.jpg de la articolul Fată reprezintă un „transgeder”? (probabil ați vrut să spuneți transgender). IMHO este mai frumoasă decât File:Kristina Pimenova.jpg („cea mai frumoasă fată din lume”, așa cum ați caracterizat-o dvs.). Dar, cum de gustibus non disputandum, puteți să o înlocuiți cu oricare dintre cele 652 de imagini de la Commons, de exemplu File:03999--1903-A Chinese Girl-Brück & Sohn Kunstverlag.jpg... --Bătrânul (discuție) 14 aprilie 2018 10:36 (EEST)

Rezumat[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție:Casa Buddenbrook
O ultimă completare pentru că mi-ați pus o întrebare. Ați spus „văd că bunele mele intenții (în spiritul politicii oficiale WP:BC), au fost interpretate altfel”, probabil de mine, și am dedus o supărare în tonul dvs. Să știți că nu m-am îndoit niciodată de bunele dvs. intenții. --Donarius (discuție) 16 aprilie 2018 18:17 (EEST)
Mulțumesc! Nu sunt un sfânt și nici măcar un bun creștin (în sensul că la lovituri „nu întorc și obrazul celălalt”), dar efectiv aici nu a fost nicio supărare. Mai mult, trebuie să apreciez faptul că m-ați prevenit despre riscul de ștergere a unor părți din rezumatul respectiv. În alte cazuri mi-au fost șterse contribuții fără nici un comentariu. Am alte supărări la Wikipedia (un rezumat al lor este la Opinii), care nu au absolut nicio legătură cu dvs. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 16 aprilie 2018 18:40 (EEST)

Pagina Centrul Cultural German Cluj-Napoca[modificare sursă]

Buna ziua, am recreat pagina "Centrul Cultural German Cluj-Napoca", deoarece inainte a fost stearsa din motive ca textul se aseamana prea tare cu texte din brosuri si alte materiale. Acum l-am reformulat intr-un stil obiectiv, cu informatiile esentiale despre organizatie. Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac ca sa pot publica si sa fie valabila pagina despre aceasta institutie. Multumesc. Liliana 18.04.2018 Dekuzen (discuție) 18 aprilie 2018 17:53 (EEST)

Articolul Centrul Cultural German Cluj-Napoca a fost șters conform criteriului G4 de ștergere rapidă. Conform politicilor și îndrumărilor Wikipediei trebuie să faceți mai întâi o propunere de recuperare, după modelul de la Wikipedia:Pagini de șters#Cereri de recuperare a paginilor șterse. Treceți în propunerea respectivă și motivele de mai sus („Acum l-am reformulat intr-un stil obiectiv, cu informatiile esentiale despre organizatie” etc.). Succes! --Bătrânul (discuție) 18 aprilie 2018 18:19 (EEST)

Multumesc de raspuns. Imi e foarte greu sa inteleg cum functioneaza toate paginile de discutii si cererile de recuperare pe wikipedia. Am incercat sa creez o cerere, dar fiindca nu exista o rubrica pentru asta, am creat o pagina noua, ca era singura modalitate in care puteam scrie ceva: https://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_de_recuperat/Centrul_Cultural_German_Cluj-Napoca Scrie ca o cerere se creaza astfel: Wikipedia:Pagini de recuperat/Titlu Dar UNDE introduc eu sintagma asta? Cum pot comunica mai usor cu un administrator wikipedia sa rezolv problema paginii? Liliana Dekuzen (discuție) 19 aprilie 2018 12:13 (EEST) 19.04.2018

Am rezolvat, vedeți Wikipedia:Pagini de recuperat. //  Gikü  vorbe  fapte  19 aprilie 2018 12:24 (EEST)

Gr. C. Moisil și Geo Bogza[modificare sursă]

Anecdota a pornit de la propunerea de redenumire a Secției de Științe Geologice și Geografice în Secția de Științe Geologice, Geofizice și Geografice, pentru a reflecta corect componența secției. Membrii geografi s-au opus, opinând că membrii geofizicieni ar trebui încadrați în Secția de Științe Fizice, așa cum arată cuvântul geofizică. Li s-a răspuns că geofizica trebuie încadrată la științele Pământului, așa cum arată prefixul geo. Discuția alunecase în absurd, când GrCM a detensionat atmosfera cu propunerea glumeață: „Atunci să adăugăm și geometria și să-l punem președinte pe Geo Bogza.” -- Victor Blacus (discuție) 8 mai 2018 15:55 (EEST)

 :-) --Bătrânul (discuție) 8 mai 2018 17:32 (EEST)
Dacă tot suntem la subiectul ăsta: încă una, necunoscută în afara unui cerc restrâns, fiindcă s-a petrecut între patru ochi. LC îl întâlnește pe GrCM pe culoar la Academie și îl salută cu formula banală: „Bună ziua, ce mai faceți?” GrCM răspunde: „Am început să cred în vise.” LC: „Cum așa?” GrCM: „Visam că sunt în ședință de secție la Academie; și când m-am trezit, chiar așa era!” -- Victor Blacus (discuție) 8 mai 2018 18:43 (EEST)
E bună... O variantă a acesteia o am pus-o și eu în blogul din 2010, dar dvs. o știți probabil din sursă sigură, chiar de la LC. --Bătrânul (discuție) 8 mai 2018 21:22 (EEST)
Probabil că poanta asta a folosit-o de mai multe ori! -- Victor Blacus (discuție) 8 mai 2018 21:40 (EEST)

Coduri de limbi[modificare sursă]

Salut! Am o întrebare. De ce nu funcționează și pe rowiki toate codurile de limbi care funcționează pe enwiki, de exemplu {{sc}} pentru limba sardă? Amator linguarum (discuție) 12 mai 2018 13:13 (EEST)

Amator linguarum, pentru că nu a creat nimeni formatele. În ziua de azi e simplu: copiați codul de la {{en}}, puneți-l la {{sc}} și înlocuiți elementul Wikidata pentru limba engleză cu cel pentru limba sardă și codul 'en' cu 'sc' în categorie. Pentru a afla codul wikidata, cel mai simplu e să folosiți un gadget: mergeți la Preferințe->Gadgeturi și bifați căsuța "Arată IDul Wikidata lângă titlu." Apoi vizitați pagina Limba sardă și id-ul Wikidata va apărea în paranteză, după titlu (e un număr precedat de Q).--Strainu (دسستي‎)  12 mai 2018 14:21 (EEST)

John Smith mercenar. Pagina Radu Serban[modificare sursă]

Verificati datele pe care le contestati in pagina John Smith (explorer) in limba engleza!

Sau in https://archive.org/stream/captainjohnsmith00je#page/n0/mode/2up (de la pag 61) Va rog sa reintroduceti datele initiale in pagina Radu Serban. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.112.109.186 (discuție • contribuții).

V-am răspuns pe pagina Discuție:Radu Șerban. --Bătrânul (discuție) 25 mai 2018 13:19 (EEST)