Discuție Utilizator:Sîmbotin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)
Cup-o-cofee-no-spoon.svgDiacritice[modificare sursă]

Va multumesc pentru informarea cu privire la lipsa diacriticelor din Articolul Tezeu.Am remedia problema si va apreciez ajutorul.Va rog sa imi semnalizati orice neregula am mai savarsit in orice articol.--Vasile David (discuție) 6 ianuarie 2017 11:45 (EET)

Scusami il ritardo[modificare sursă]

Carissimo Sîmbotin, come stai? Scusami il ritardo, volevo farti tanti auguri di Buon Anno Nuovo!!! Ti auguro tanto successo e tanta salute a te e tutta la tua famiglia!!! Rei Momo (discuție) 7 ianuarie 2017 01:39 (EET)

Mille grazie! Felice anno nuovo! --Bătrânul (discuție) 7 ianuarie 2017 08:20 (EET)

Pagina Ion Besoiu[modificare sursă]

Buna. Se pare ca efectuam o modificare in acelasi timp pentru pagina. Intentionam sa utilizez in infocaseta formatul utilizat pentru afisarea datei de nastere, tocmai pentru ca pagina returna o eroare (probabil un typo), care ulterior a fost rezovat. Sunt de acord, formatul actual, care returneaza automat si varsta este mai potrivit.

(Dintotdeauna am considerat un pic iritant faptul ca Wikipedia nu permite comentarii dedesubtul comentariilor care insotesc modificarile, gasesc ca ar fi usurat lucrurile si ar fi facilitat comunicarea concisa intre contribuitori. Presupun ca exista ratiuni intemeiate pentru asta totusi.) Plinuxs (discuție) 18 ianuarie 2017 16:11 (EET)

Bună ziua.
De obicei eu completez „descrierea modificărilor”, chiar și în cazul modificărilor minore, cum a fost aici.
Oricum, „totul e bine când se termină cu bine”, chiar și în cazul conflictelor de editare...
Numai cele bune, --Bătrânul (discuție) 18 ianuarie 2017 16:27 (EET)

Pagina Gheorghe Ana[modificare sursă]

Pe lângă Gheorghe Ana, se pare că a mai existat un alt Gheorghe Ana n. 1936, deputat 1992-1996. Ce parere aveti? --Alexander Tendler (discuție) 18 ianuarie 2017 23:07 (EET) Cf. http://www.parlament.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=164&cam=2&leg=1996

Dacă sunt într-adevăr persoane diferite, ar trebui ca actualul articol Gheorghe Ana să fie redenumit (de exemplu în Gheorghe Ana (deputat 1996-2012)), Gheorghe Ana să fie pagină de dezambiguizare (pentru cei doi, eventual și pentru alții, dacă vor mai apare și alte personalități cu acest nume...) și ar mai trebui inițiat articolul Gheorghe Ana (deputat 1992-1996). --Bătrânul (discuție) 19 ianuarie 2017 08:13 (EET)

Grigore al III-lea Ghica[modificare sursă]

Mulțumesc pentru corectura efectuată la articolul Grigore Ghica al III-lea. --Dorimedont (discuție) 22 ianuarie 2017 15:58 (EET)

Am văzut ulterior, în istoricul paginii, cine a adăugat referința pentru data de 1 septembrie 1777, așa că nu mă mai mir. Asta se întâmplă când presa contemporană românească este folosită ca sursă pentru articolele din domeniul istoriei, în detrimentul cărților și revistelor de specialitate. --Bătrânul (discuție) 22 ianuarie 2017 21:12 (EET)

Request[modificare sursă]

Hello.

Can you create a detailed article en:Azerbaijani Land Forces in Romanian Wikipedia, like the article Forțele Terestre Române?

Thank you.

31.200.21.159 (discuție) 31 ianuarie 2017 19:18 (EET)

No, I can't. --Bătrânul (discuție) 31 ianuarie 2017 22:23 (EET)
Apparently, the en article needs additional citations for verification (since 2007!). Therefore, even a translation is out of question. Wintereu 31 ianuarie 2017 22:31 (EET)

Deblocare cont[modificare sursă]

Salut!

Echipa care se ocupă de gestionarea contului de wikipedia este începătoare, așa că ne cerem scuze pentru eventualele greșeli sau lipsuri de informație. Întrucât proiectul pe care îl reprezentăm este într-o continuă evoluție, și noi avem obligația de a face lucrurile din mers, într-o manieră cât mai profesionistă, însă.

Articolul vorbește despre Asociația Sportivă Colibași, proiect de interes ridicat pentru cetățenii județului Argeș. Vom expune, mai jos, câteva dintre motivele pentru care articolul ,,Asociația Sportivă Colibași” ar trebui să rămână disponibil în continuare: 1) cititorii wikipedia trebuie să fie informați cu privire la proiectele românești (indiferent de domeniile din care fac parte) care au un grad de evoluție ridicat, proiecte care sunt considerate modele 2) articolul prezintă istoria unui proiect cândva existent în România. Wikipedia are obligația de a informa populația - nu avem dreptul să decidem dacă ZIUA MONDIALĂ a ECONOMIEI prezintă mai mult interes decât un alt proiect, doar în baza datelor statistice - pentru această însă, un timp de monitorizare a articolelor e necesar pentru a putea constata dacă articolul este sau nu atractiv, deci bine documentat 3) articolul prezent este un ciot - urmează să fie dezvoltat și argumentat corespunzător - vom atașa câteva linkuri care pot reprezenta sursele articolului - http://www.bitpress.ro/sport/derby-liga-v-as-colibasi-mai-tare-ca-vointa-celor-din-budeasa-1245647 sau http://www.bitpress.ro/sport/as-colibasi-a-stins-flacara-leordeni-foto-video-1245472 sau http://www.bitpress.ro/sport/ale-aleee-ale-aleee-asc-victorie-1245926 sau http://www.bitpress.ro/sport/as-colibasi-a-eliminat-cs-unirea-bascov-din-cupa-romaniei-1246056 4) Activitatea noastră fiind proaspătă și novice, ar trebui să ni se ofere consultanță pentru a realiza o cât mai bună informare a cetățenilor - și nu blocări sau restricționări.

Mulțumim! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Promotor Pop (discuție • contribuții).

Nu înțeleg, despre ce „deblocare cont” vorbiți? Contul dvs. de utilizator, Promotor Pop, nu este blocat. Eu v-am dat un sfat bun pe pagina dvs. de discuție: dacă vreți să vă exprimați opinia cu privire la păstrarea articolului Asociația Sportivă Colibași, scrieți pe pagina Wikipedia:Pagini de șters/Asociația Sportivă Colibași (nu la Discuție Wikipedia:Pagini de șters/Asociația Sportivă Colibași, sau pe paginile de discuție ale altor utilizatori). Numai bine, --Bătrânul (discuție) 4 februarie 2017 08:15 (EET)

@Promotor Pop:

  • „Wikipedia are obligația de a informa populația” — Wikipedia este un proiect bazat pe voluntariat, ceea ce este cu totul altceva.
  • „Activitatea noastră fiind proaspătă și novice, ar trebui să ni se ofere consultanță pentru a realiza o cât mai bună informare a cetățenilor - și nu blocări sau restricționări” — Singurele „obligații” (în fapt, recomandări) ale tuturor utilizatorilor sunt de a respecta politicile și îndrumările proiectului. În calitate de utilizator nou, înainte să editați ar fi bine să studiați puțin pagina de Bun venit de pe pagina dumneavoastră de discuții. Acolo veți găsi inclusiv opțiunea de a solicita asistență, ceea ce în mod evident nu ați făcut.
  • Am rugămintea să nu mai umpleți pagina de discuții a unui utilizator cu tot felul de argumente. Discuțiile despre articole se poartă în pagina de discuții a acestora.
  • Rețineți și faptul că un cont de utilizator trebuie gestionat doar de către o singură persoană. Wintereu 4 februarie 2017 09:02 (EET)

Moda pe viata[modificare sursă]

Explicație: Văzând titlul comunicării scris fără diacritice: „Moda pe viata” am rerepartizat literele (fără diacritice cum sunt) și singurul lucru logic mi-a ieșit „M-o da pe via ta”, adică, în clar: „Probabil că mă va da la schimb, în cadrul unui troc, pentru plantația ta de viță de vie”. De aici și întrebarea mea. --Miehs (discuție) 6 februarie 2017 13:56 (EET)

Dacă via e pe rod, probabil că merită... ;) --Bătrânul (discuție) 6 februarie 2017 16:30 (EET)

Pagina Stelian Olariu[modificare sursă]

Bună seara. Mă numesc Denise Manoliu și sunt artist liric în corul Operei Naționale București. Cred că dvs. vă pricepeți mai bine decât mine la Wikipedia și îmi permit să vă cer ajutorul. Eu am creat această pagină (Stelian Olariu). Această pagină s-a dovedit foarte utilă celor care au avut nevoie de date biografice despre maestrul Stelian Olariu care a decedat pe 29.01.2017. Când am vrut să adaug - așa cum e firesc - data decesului am remarcat că deja Digi24 și-a permis să o introducă într-un mod greșit, nerespectând regulile Wikipedia și chiar au adăugat-o ca notă de subsol ceea ce este o altă greșeală. Dacă doreau să participe cu un articol despre această personalitate de necontestat din domeniul culturii muzicale românești ar fi trebuit - bănuiesc - să își treacă articolul la "legături externe". Am încercat să remediez ceea ce eu consider a fi vandalizare pe munca mea și subliniez că întotdeauna am adăugat descrierea modificării. Am remarcat că a reapărut aceeași notă incorectă adăugată de Digi24. Vă rog, vă implor chiar să mă ajutați dvs. sau să mă îndrumați ca să remediez această vandalizare. Nici nu știu cum este posibil să faci o modificare fără să o descrii pentru că acest lucru este cerut foarte clar înainte să o salvezi! Pagina există de câțiva ani buni, am mai lucrat la ea în timp și puteți observa că am reușit să înțeleg cât de cât ce trebuie să fac ca să ajung la formatul cerut de Wikipedia, am adăugat categorii, etc. Precizez încă o dată că nu sunt specialistă în așa ceva. Eu... cu muzica de operă. Ar fi păcat să fie vandalizată o pagină de istoria muzicii românești. Practic, biografia acestui om (înmormântat cu gardă și onoruri militare) se confundă cu mare parte din istoria Operei Naționale București. Până acum nu s-a luat nimeni de această pagină! Vă rog încă o dată să mă ajutați să îi repar notele de subsol sau să raportez vandalizarea paginii. Vă mulțumesc anticipat. Știu că sunteți interesat de corectitudinea paginilor wiki. Cu stimă, (6 februarie 2017 21:04 (EET)). Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.121.58.117 (discuție • contribuții).

Bună seara,
Felicitări pentru munca depusă până acum la articolul Stelian Olariu. Acest articol are însă mai multe probleme, care nu au fost încă remediate. Cele care țin de forma articolului (de exemplu excesul de scriere cu caractere aldine) pot fi ușor remediate, dar problema de fond este lipsa referințelor și a verificabilității. Culmea este că vă nemulțumește singura sursă citată corect în articol: http://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/dirijorul-stelian-olariu-a-murit-avea-o-activitate-de-55-de-ani-la-onb-658798. Dvs. nu sunteți o sursă de încredere, după cum nu sunt nici eu și nici un alt wikipedist. Și nu „Digi24” a introdus referința despre data decesului, ci eu. Utilizatorul Actmuz a introdus data decesului, iar eu am făcut un mic efort și am găsit o sursă de încredere pentru data respectivă (29 ianuarie 2017) pe care am citat-o ca notă de subsol. Wikipedia este o enciclopedie; articolele nu trebuie scrise pe baza a ceea ce „am auzit”, sau „așa știu eu”. Dacă aveți o sursă mai credibilă decât digi24.ro și care indică o altă dată a decesului, vă rog să o introduceți în articol.
Și apropo de acest articol, eu sunt mai indulgent, dar s-ar putea ca alt utilizator să observe că tot acel text nu este susținut cu referințe din surse de încredere și să-l eticheteze cu {{notabilitate}}, ceea ce ar putea duce la ștergerea sa. Așa că în loc să vă legați de singura referință citată corect în articol, mai bine ați aduce și alte referințe care să susțină afirmațiile din text. Succes! --Bătrânul (discuție) 6 februarie 2017 21:39 (EET)

postarea imaginilor cu vobele magulitoare spuse de deputatul PSD Radulescu Catalin romanilor, e considerata vandalism? :))[modificare sursă]

este vorba de postarea acestui link https://www.facebook.com/corina.bacanu/posts/10154450603202875?pnref=story

ce urma frazei " pentru a observa caracterul actualului deputat PSD, va rog vizualizati imaginile din linkul urmator"

te-a nemultumit ? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 46.214.242.92 (discuție • contribuții).

De ce mă întrebi pe mine? Uită-te mai atent în istoricul versiunilor articolului cu pricina și vei vedea că nu eu ți-am șters „contribuția”. --Bătrânul (discuție) 9 februarie 2017 21:42 (EET)
@Sîmbotin: Avem aici un exemplu de vandalizare foarte nocivă, fiindcă trece ușor neobservată: au fost vandalizate la Wikidata datele casetei. -- Victor Blacus (discuție) 9 februarie 2017 21:47 (EET)
Da, am văzut că ați dat revert la Wikidata. Înseamnă că acțiunile recente ale unor administratori de a proteja paginile cele mai vandalizate vor fi oarecum inutile din cauza ocolirii acelor protejări prin vandalizare direct la Wikidata. Cine o să stea cu ochii pe Wikidata, când noi facem față cu greu vandalilor, chiar și numai la ro.Wikipedia? --Bătrânul (discuție) 9 februarie 2017 21:54 (EET)
Exact! -- Victor Blacus (discuție) 9 februarie 2017 21:55 (EET)
Totuși, presupun că protejarea articolului include și protejarea butonului de acces la Wikidata. -- Victor Blacus (discuție) 9 februarie 2017 22:03 (EET)
Din păcate, nu. Am făcut chiar acum un mic experiment: am închis sesiunea, am intrat la articolul Cătălin-Marian Rădulescu și am accesat fără probleme elementul Wikidata: https://www.wikidata.org/wiki/Q12726204. --Bătrânul (discuție) 9 februarie 2017 22:10 (EET)

Lista Universitatilor din Romania[modificare sursă]

Nu stiu pe ce criterii faci modificarile, dar legat de ceea ce am modificat cu referire la anul de infintare a Universitatii Babes-Bolyai, cred ca te inseli. Anul 1959 este anul in care se face o modificare a numelui universitatii in urma unui eveniment de natura administrativa. Acea lista induce in eroare;cred ca nu asta e scopul unei enciclopedii! Daca ti se pare corect ca intr-o lista sa apara o data iar cand te duci pe pagina ce descrie acea institutie sa vezi alta data...... ce sa mai spun .....tradeaza modul tau de a aborda subiectele selectiv si discriminatoriu in functie de ...numai tu stii ce criterii. Daca tot faci "politie publicistica" macar verifica informatiile.... data trecuta de mine este data pe care insasi institutia o afiseaza, chiar si in sigla sa. Iar daca ne referim strict la limba in care se preda, nu stiu cum poti sa ignori ca Universitatea din Cluj incepand cu 1918 este o Universitate romaneasca. Trecand 1959 ca data de fondare atunci probabil si pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza ar trebui sa fie trecut anul 1942 caci doar de atunci poarta aceasta denumire. Pa. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de ‎95.76.220.229 (discuție • contribuții).

La 9 august 2016 ți-am dat revert la „valoroasele contribuții” de la articolul Lista universităților din România privind anul înființării (Universitatea din București - 1694, Universitatea Babeș-Bolyai - 1581 și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - 1640 ?!?). Motivul formal al revertului nu constă în acele datări aberante, ci în faptul că ai adăugat informații fără să citezi surse de încredere, așa cum am scris în „descrierea modificării” și cum ți-am atras atenția pe pagina ta de discuție. --Bătrânul (discuție) 14 februarie 2017 17:44 (EET)

Maurizio Malvestiti[modificare sursă]

Ciao, carissimo Sîmbotin, come stai? Io bene.

Ho aggiunto una foto in questa pagina, e ti chiedo per favore di guardare se va tutto bene. Grazie mille per il tuo aiuto prezioso! Rei Momo (discuție) 21 februarie 2017 12:05 (EET)

Ciao. Pagina Maurizio Malvestiti è scritto correttamente; ho fatto solo una modifica minore. Con i migliori saluti, --Bătrânul (discuție) 21 februarie 2017 12:53 (EET)
Multumesc!!! Sei sempre molto gentile!!! Rei Momo (discuție) 21 februarie 2017 13:38 (EET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[modificare sursă]

(Sorry to write in English)

Femele[modificare sursă]

Asta e din seria 5.14.24... - 5.14.25..., cu standarde dimensionale pentru câini! --Pafsanias (discuție) 9 martie 2017 12:49 (EET)

Ați sesizat corect - este stilul călărașilor... Mă „lupt” cu ei de cel puțin doi ani; trebuie să chem în ajutor aviația și marina militară... --Bătrânul (discuție) 9 martie 2017 12:57 (EET)
Nu vă descurajați! La nevoie, solicităm și sprijinul sub drapel străin al lui IMBESTIGADOR. --Pafsanias (discuție) 9 martie 2017 13:40 (EET)
Dacă-i vorba de gagici, ochi cât cepele ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 9 martie 2017 16:56 (EET) P.S. 90-60-90 ... Iete d'aia s-a făcut praf Troia !

Fără titlu[modificare sursă]

sVreau sa- ti spun ca multumesc dar cineva a gresit redirectionarea Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Robert Ia (discuție • contribuții).

Redirectionare[modificare sursă]

Vreau sa spun. Sa va asigurati de doua ori cand faceti redirectionari Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Robert Ia (discuție • contribuții).

Chiar și de trei ori, dacă este nevoie... Totuși, nu îmi amintesc să fi făcut redirecționări greșite. --Bătrânul (discuție) 10 martie 2017 12:02 (EET)

Scuze dar am stricat un singur articol din greșeală ca am șterv un cuvânt si anm uitat[modificare sursă]

Am spus Român-ul 10 martie 2017 20:51 (EET) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Robert Ia (discuție • contribuții).

Nu chiar[modificare sursă]

Temperat oceanică în extremități și în interior altă climă Mihai7 (discuție) 11 martie 2017 10:31 (EET)

Specificați: la care articol vă referiți? --Bătrânul (discuție) 11 martie 2017 17:10 (EET)

Cum?[modificare sursă]

Cum creez casete ca tine că am turn babel {{#babel|ro-1}..... Mihai7 (discuție) 11 martie 2017 12:07 (EET)

Vedeți Wikipedia:Babel#Utilizare. --Bătrânul (discuție) 11 martie 2017 17:13 (EET)

Dom'le, [atac la persoană șters]?[modificare sursă]

Te ei de mine pentru o virgulă adăugată articolului Troesmis?

Ține-ți sugestiile pentru tine. Știu cum să folosesc Wikipedia, nu trebuie să citesc nici un ghid de utilizare.

Am motive foarte clare pentru care lucrez în modul în care lucrez.

FOLOSESC sandbox-ul, dar, COMPARAT CU CEL DE PE WIKIPEDIA ÎN ENGLEZĂ, ESTE AIUREA!!!

WIKIPEDIA ROMÂNEASCĂ AR FACE BINE SĂ IASĂ ODATĂ DIN TRECUT, FIINDCĂ, E ENERVANTĂ INTERFAȚA, E VECHE!!! ARE O GRĂMADĂ DE CHESTII ENERVANTE! AR TREBUI SĂ ȚINĂ PASUL CU CEA DIN ENGLEZĂ! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 2602:30a:2ed6:9470:7171:760e:f581:4bf6 (discuție • contribuții).

Insula Șerpilor[modificare sursă]

Mersi! --Trecătorul răcit (discuție) 15 martie 2017 14:54 (EET)

Pentru puțin... --Bătrânul (discuție) 15 martie 2017 21:52 (EET)
P.S. Mă bucur sincer că ați revenit la ro.Wikipedia. Așa cum v-am spus în urmă cu un an și două luni: Wikipedia are nevoie de dvs.! --Bătrânul (discuție) 15 martie 2017 21:57 (EET)

Giuseppe Pericu[modificare sursă]

Grazie mille, caro amico, hai corretto senza che ti avvisassi: GRAZIE !!! Rei Momo (discuție) 17 martie 2017 15:29 (EET)

Con piacere! --Bătrânul (discuție) 17 martie 2017 15:32 (EET)

Unici[modificare sursă]

Sintagma e folosită în engleză ca să diferențieze între televizoarele pornite pe un post într-un anumit interval, televizoare care sunt aparent mai ușor de numărat, cifră care nu trebuie confundată cu numărul efectiv de persoane care urmăresc emisiunea respectivă la acele televizoare. E bine așa cu ați modificat. Salutări, --Mihai (discuție) 18 martie 2017 22:57 (EET)

De fapt e vorba de Unique user. Deci de accesări „unice”, e de văzut și acest link privitor la telespectatori și accesări pe internet. --Mihai (discuție) 18 martie 2017 23:13 (EET)
Am modificat pentru că „spectatori unici” mi s-a părut o traducere gen „furculision”. E și mai bine acum, așa cum ați detaliat dvs.: N1 telespectatori și N2 accesări pe platforme online. --Bătrânul (discuție) 19 martie 2017 07:36 (EET)

Aur : de ce cu ghilimele?[modificare sursă]

Expresie ce indică faptul că de 5000 ani banii inseamnă aur , arheologic vorbind există dovezi că este folosit în tranzacții de mai bine de 9000 de ani impreună cu scoici sau vaci .Precum monezile fiduciare (prin dictat) folosite în zilele noastre (hartie sau electronice/criptice) scoicile nu pot fi socotite ban/bani pentru că nu iși păstrează valoarea (puterea de cumpărare).De asemenea expresia este folosită de cei ce aduc argumente contra criptomonezilor(ex. Bitcoin) , unul dintre argumente este că de 5000 ani aurul înseamnă ban/bani spre deosebire de moneda Bitcoin ce este doar o copie sau un fals al orginalului (aur). Nu am pus „” pentru că afirmația ar fi falsă , expresia fiind folosită în tranzacțiile financiare.--82.11.206.181 (discuție) 22 martie 2017 19:53 (EET)

Melanie Martinez[modificare sursă]

Te rog frumos sa protejezi pagina Melanie Martinez, deoarece cineva continua sa o vandalizeze in mod insistent. — Sabinbik22 inc. 25 martie 2017 00:10 (EET)

Rezolvat Rezolvat de către Pafsanias.--Silenzio (discuție) 25 martie 2017 02:01 (EET)

Vasele comunicante[modificare sursă]

L-am blocat pentru o lună, dar nu-mi fac iluzii, e din ferma Beleiutz... --Mihai (discuție) 25 martie 2017 22:12 (EET)

Sau mă rog, ceata lui Pițigoi, blochezi pe unul și continuă 22... --Mihai (discuție) 25 martie 2017 22:13 (EET)
Da, e foarte posibil. Oricum „ferma” respectivă are insistență, nu glumă... --Bătrânul (discuție) 25 martie 2017 22:16 (EET)