Discuție Utilizator:Sîmbotin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)
Cup-o-cofee-no-spoon.svgModificări operate[modificare sursă]

Am operat toate modificările necesare. Sper că acum totul este în regulă.Succes! --Stanislav Pavlovschi (discuție) 12 mai 2019 08:01 (EEST)

Ar mai fi de lucrat la formatarea standard a articolului și de adăugat categorii. Voi încerca eu. Dar, așa cum v-am scris și pe pagina dvs. de discuții, exprimați-vă punctul de vedere la Wikipedia:Pagini de șters/Stanislav Pavlovschi, altfel există posibilitatea ca articolul să fie șters. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 12 mai 2019 10:01 (EEST)

Vă mulțumesc mult! Apreciez suportul Dvs !--Stanislav Pavlovschi (discuție) 12 mai 2019 11:03 (EEST)

Acquate[modificare sursă]

Carissimo Sîmbotin, come stai?

Qui tutto bene, ma piove da 8 giorni, sembra autunno!

Ho appena aperto questa piccola pagina, e ti chiedo per favore, una piccola rilettura, per vedere se ci siano errori, solo 5 minuti, per favore. Grazie mille per il tuo prezioso aiuto e a presto!

Rei Momo (discuție) 21 mai 2019 00:45 (EEST)

Ciao, carissimo Rei Momo. L'articolo Acquate è scritto correttamente. Va bene, --Bătrânul (discuție) 21 mai 2019 07:59 (EEST)
Buongiorno, caro wikiamico, e grazie infinite per l'aiuto!!! Rei Momo (discuție) 21 mai 2019 09:25 (EEST)

Propunere[modificare sursă]

Vă salut cu respect! Pentru că pagina Casă de Târgoveț sec. XVIII-lea - XIX-lea nu cuprinde mai nimic ca informație, propun să o transformăm direct în pagină de redirecționare spre articolul Muzeul „Casa de târgoveț din secolele al XVIII-lea - al XIX-lea” (Hagi Prodan). --Miehs (discuție) 24 mai 2019 19:45 (EEST)

Corect, așa ar trebui, dar nu o voi face eu; „cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt”. Am deschis o discuție pe această temă, dar ca mai toate discuțiile pe care le-am inițiat și aceasta a rămas nefinalizată...
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 24 mai 2019 21:30 (EEST)

Lucia Ripamonti[modificare sursă]

Ciao, carissimo Sîmbotin, come stai? Qui continua a piovere, sembra di essere in autunno!!!

Per favore, ptresti rileggere due minuti questa nuova pagina? Ti prenderà pochissimo tempo.

Grazie mille di tutto e a presto

Rei Momo (discuție) 29 mai 2019 11:36 (EEST)

Done. --Bătrânul (discuție) 29 mai 2019 21:16 (EEST)
Bravissimooooo, grazie mille, buonanotte!!! Rei Momo (discuție) 30 mai 2019 00:47 (EEST)

Modificare Titlu Incorect articol Angiodem Ereditar[modificare sursă]

Buna ziua,

Va rog frumos sa modificati titlul articolului. Corect este Angioedemul Ereditar

Eu nu reusesc sa efectuezez acest lucru si imi dau seama ca dvs o puteti face. Este foarte important ca cei care cauta informatii sa beneficieze de ele in forma corecta.

Initial contentul a fost incarcat si generat link ul urmator: https://ro.wikipedia.org/wiki/ANGIOEDEMUL_EREDITAR

Dupa modificare dvs link ul trimite catre un titlu necorespunzator, incorect si de negasit conform cu scopul cautarii si implicit cu continutul paginii.

Va multumesc pt intelegere si ajutor.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Dragossy (discuție • contribuții).

Bună ziua,
Redenumirea și ștergerea paginii ANGIOEDEMUL EREDITAR nu a fost făcută de mine, ci de un alt utilizator.
La 17 mai a.c., am redenumit pagina Angioderm ereditar (titlu greșit) în Angiodem ereditar (din nefericire, tot greșit). Am corectat azi, redenumind articolul ca: Angioedem ereditar.
Titlul sugerat de dvs. (Angioedemul Ereditar) nu este enciclopedic: de ce articulat și de ce „Ereditar” cu majusculă? --Bătrânul (discuție) 1 iunie 2019 10:20 (EEST)

Întrebare despre 442 î.Hr.[modificare sursă]

Bună ziua! În primul rând aș vrea să vă mulțumesc foarte mult pentru atenționarea pe care a-ți făcut-o privind editările mele continue în pagina despre anul 442 î.Hr. Cu toate acestea, nu pot să nu ridic câteva întrebări. În primul rând, după ce am văzut mesajul de la dvs., m-am dus imediat pe pagină, însă am fost bulversat de faptul că singura parte din întreaga pagină care necesita o citare era faptul că anul respectiv a fost parte a calendarului roman, o informație comună, scrisă pe alte Wikipedii (ex: cea din engleză) fără vreo citare sau atenționare. În al doilea rând, tind să cred că dvs. v=ați referit la ultimele mele editări făcute acum ai puțin de o oră. Dacă e cazul, vreau să va aduc la cunoștință cum că informațiile în cauză au fost preluate de pe Wikipedia din germană. Încă o dată, acele informații nu prezentau vreo sursă, doar lincuri către paginile respective, cele mai multe existând și în română. Dacă cumva vă deranjez, atunci îmi pare rău. Nu doresc decât să aflu ce e în neregulă cu editările mele.

VladGhinea (discuție) 3 iunie 2019 18:13 (EEST)

Bună ziua,
  1. Așa cum am specificat și în descrierea modificării pe care am făcut-o, romanii numerotau anii de la „ab urbe condita”, nu de la nașterea lui Hristos!
  2. De ce anul 442 î.Hr. ar fi „un an al calendarului roman”? Acest sistem de numerotare al anilor este cel folosit în prezent, nu cel din Roma Antică. Dacă trebuie neapărat introdusă și o definiție, poate că ar fi mai potrivită cea de la majoritatea articolelor din Categorie:Ani, de genul „Anul ... î.Hr. a fost un an obișnuit al calendarului iulian” (deși mie nici acel tip de introducere nu mi se pare adecvat).
  3. Conform îndrumării WP:SÎ, „Wikipedia nu poate fi considerată o sursă de încredere pentru ea însăși” (inclusiv edițiile în alte limbi ale Wikipediei).
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 3 iunie 2019 19:48 (EEST)
Bună seara,

În primul rând, când am scris 442 î.Hr. cu cifre romane nu m-am referit la faptul că romanii numeau anul respectiv anul x î.Hr., pentru că asta ar fi pur și simplu o aberație. În acea paranteză nu am vrut decât să precizez scrierea anului sub forma sistemului de numerotare roman. În plus am și precizat faptul că romanii numean anul acesta 312 (dacă nu greșesc) Ad Urbe Condita pe același rând sau pe următorul. Nu am vrut să ma repet, ci doar să preizez notarea alternativă a acestui an. Când vine vorba de corectările aduse în plus paginii în ultima mea editare (în special când vine vorba de informațiile în plus aduse despre Sofocle), consider că sunt OK așa cum sunt acum și că nu au nevoie de sursă. Nu am făcut decât să precizez celelalte două parți ale trilogiei lui Sofocle. Dar când vine vorba de definiția anului 442, trebuie să recunosc că am greșit. Poate o definiție mai simplă, cum ar fi "Anul 442 î.Hr. a fost un an de dinaintea instaurării Calendarului Iulian?

Toate cele bune, VladGhinea (discuție) 3 iunie 2019 20:29 (EEST)VladGhinea, 3 iunie 2019, 20:28 EEST
Formatul {{necesită citare}} se referă strict la afirmația „Anul 442 î.Hr. a fost un an al calendarului roman”. --Bătrânul (discuție) 3 iunie 2019 21:23 (EEST)


Uhm, da. Știu asta, cu toate că acum părea că vorbim despre altceva. Oricum, am luat la cunoștință criticile aduse și voi încerca să corectez când voi avea timp. Încă o dată, vă mulțumesc pentru ajutor.

VladGhinea (discuție) 3 iunie 2019 21:38 (EEST)VladGhinea, 3 iunie 2019, 21:38 EEST

În general, articolele din Categorie:Ani sunt „varză”. La unele apar „perle” precum cea de la 1000 („Anul 1000 a fost un an al calendarului gregorian”, calendarul gregorian fiind introdus abia în 1582), altele, ca 2017 sau 2019, au fost transformate în pomelnice nesfârșite cu toate decesele de pe glob etc. Dar, asta e Wikipedia... --Bătrânul (discuție) 3 iunie 2019 21:48 (EEST)


XD Toată lumea profită de informațiile cotidiene și "îmbogățesc" ce e mai ușor, în loc să contribuie la ce e mai greu, dar mai valoros.

VladGhinea (discuție) 3 iunie 2019 21:51 (EEST)

Instrument muzical acustic cu coarde[modificare sursă]

De fapt titlul nu este un pleonasm. Există instrumente muzicale electrice cu coarde, vezi pian electric ⁠(en) instrumente muzicale hibride cu coarde pian silențios ⁠(en) și cred că lista ar putea continua. Dacă fiind însă prea specifici pierdem specificitatea cred că în loc de instrument muzical acustic cu coarde se poate folosi instrument cu coarde acustic. Bălaj Alexandru-Dorin (discuție) 5 iunie 2019 13:15 (EEST)

De acord. Am revenit.
Așa cum v-am mai spus pe pagina dvs. de discuții, ar fi bine să folosiți un format de tipul {{în lucru}} la articolele la care lucrați, pentru a nu ne mai „călca pe bombeu”. Ceilalți utilizatori nu au de unde să știe dacă mai completați ceva la acest articol. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 5 iunie 2019 15:48 (EEST)

Ups! Am pus eticheta! Bălaj Alexandru-Dorin (discuție) 5 iunie 2019 16:31 (EEST)

Wikipedia:Categorisire[modificare sursă]

Salut! Conform Wikipedia:Categorisire modificarea de la pagina George Enescu nu e conformă cu politica Wikipedia. Nu contează că articolul are categorie proprie. El trebuie inclus în categoriile cu subiecte similare. Adăugând categoriile de căutare și clasificare a unui articol la categoria cu subiecte care au legătură numai cu subiectul articolului eu cred că faci inutilă categorisirea paginilor. Cred că am să deschid o discuție și la Cafenea pentru că nu mi se par corecte modificările.--MSClaudiu (discuție) 9 iunie 2019 09:40 (EEST)

Nu am timp acum să caut în paginile de îndrumare, dar scopul introducerii unei categorii proprii la un articol este tocmai acela de a grupa într-un singur loc toate categoriile din care face parte articolul. Verificați în „categoriile cu subiecte similare” și veți vedea că apare Categorie:George Enescu. Aceeași situație este și la Mihai Eminescu, Nicolae Iorga etc. Nu am inventat eu „roata de la căruță” ci aceasta este cutuma la ro.Wikipedia. Bineînțeles, este dreptul dvs. de a deschide o discuție pe această temă. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 9 iunie 2019 09:47 (EEST)
Da este corect apare Categorie:George Enescu, dar cred că ar trebui să apară articolul George Enescu.--MSClaudiu (discuție) 9 iunie 2019 10:28 (EEST)
Adică să apară de două ori: și Categorie:George Enescu și George Enescu?!? Atunci care ar mai fi rolul categoriilor cu nume de articole (în acest caz concret, Categorie:George Enescu)? --Bătrânul (discuție) 9 iunie 2019 10:31 (EEST)

Eticheta articol Cristiana Oprea[modificare sursă]

Buna ziua, ati marcat articolul Cristiana Oprea cu formatul {{PDVN}} dar nu sunt precizate motivele pentru care punctul de vedere neutru al articolului este contestat. Imi puteti oferi cateva clarificari, va rog? Este vorba de biografia personala si incerc sa rezolv toate problemele legate de acest nou articol pentru a putea sterge etichetele. Fiind cea mai activă româncă pilot de raliuri, consider că este un subiect care poate aduce un plus enciclopediei. Mulțumesc Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Crissoprea (discuție • contribuții).

Buna ziua,
Dacă vă uitați în istoricul articolului Cristiana Oprea veți vedea că nu eu am marcat articolul respectiv cu formatul {{PDVN}}, ci un alt utilizator. Mai mult, am deschis discuția de la Discuție:Cristiana Oprea#PDVN în care am protestat împotriva marcării cu acel format fără a fi precizate motivele pentru care punctul de vedere neutru al articolului este contestat!
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 10 iunie 2019 20:56 (EEST)

Pianina, pagină independentă sau nu[modificare sursă]

Bună ziua! Să știți că am tradus și structura ierarhică. E bine oricum, logic vorbind. Eu aș păstra pagina despre pian cuprinzând și detaliile despre pianină, exact ca în textul scris în limba engleză, fără să las ciotul Pianină. Dacă aș fi tradus din limba germană nu aș fi propus nimic pentru că acolo există un articol mare despre pian, cu câteva cuvinte despre pianină plus un articol independent mic ca cuprindere despre pianină. Limba italiană, a inventatorului, nu prezintă articol diferit pentru pianină. La drept vorbind, indiferent de tipurile în discuție, pianul are coarde orizontale, pianina are coardele dispuse vertical, doar ca să încapă și într-un spațiu mai redus, deci sunt același instrument. Oricum, pentru consecvență, dacă păstrați ciotul spre a fi dezvoltat, trebuie schimbată infocaseta pianului și scoasă de-acolo pianina. Cu stimă, Bălaj Alexandru-Dorin (discuție) 10 iunie 2019 20:09 (EEST)

Bună ziua,
În primul rând, felicitări pentru îmbogățirea consistentă a conținutului articolului Pian. Cât despre articolul Pianină, care are totuși item diferit de pian la Wikidata, dacă doriți să fie unit cu Pian, puteți folosi acolo formatul {{unește cu}}. Desigur puteți să-l transformați și în pagină de redirecționare spre Pian, dacă nu protestează inițiatorul acelui articol. Cât despre imaginea pianinei din infocaseta de la Pian și eu sunt de părere că nu are ce căuta acolo.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 10 iunie 2019 20:45 (EEST)

Infocasetă[modificare sursă]

Mulțumesc pentru infocaseta din Martinus Sieveking, dar sunt derutat. Există cumva text în sursă care nu este disponibil noilor veniți? Cu stimă, Bălaj Alexandru-Dorin (discuție) 18 iunie 2019 18:12 (EEST)

Din câte știu eu, nu. Mă refer la utilizatorii înregistrați, ca dvs. O limitare ar fi faptul că în primele câteva zile de la înregistrare (parcă patru), aceștia pot face redenumiri ale articolelor. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 18 iunie 2019 20:25 (EEST)
Mă scuzați că insist, dar nu înțeleg cum își ia Infocaseta Biografie parametrii. Am văzut că ați explicitat doar descrierea. Cum au apărut ceilalți parametrii, dacă nu-s introduși? Sper că are sens întrebarea mea. Cu stimă, Bălaj Alexandru-Dorin (discuție) 18 iunie 2019 21:37 (EEST)
Parametrii au fost luați automat de la Wikidata. Dacă este ceva incorect, puteți introduce manual parametrii și valorile lor așa cum sunt specificați la pagina Format:Infocaseta Biografie. --Bătrânul (discuție) 18 iunie 2019 21:43 (EEST)
Mulțumesc. Fierbinte, totuși, cafeluța! Cu stimă, Bălaj Alexandru-Dorin (discuție) 18 iunie 2019 22:00 (EEST)

Tina DeRosa[modificare sursă]

Ciao, carissimo Sîmbotin, come stai? Qui fa caldissimo, sembra Africa!!!!

Per favore, potresti per tre minuti, dare una piccola rilettura a questa pagina che ho appena aperto. Grazie mille di tutto!!!

Rei Momo (discuție) 27 iunie 2019 14:04 (EEST)

Grazie mille per il tuo prezioso aiuto. A presto! Rei Momo (discuție) 28 iunie 2019 08:51 (EEST)
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Sîmbotin. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui NGC 54. FonAfon (discuție)‎  4 iulie 2019 13:35 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

șr[modificare sursă]

Bună seara! Pagina Alex Smaili a fost ștearsă în urma unei discuții? Eu nu am găsit-o în arhivă. -- Victor Blacus (discuție) 5 iulie 2019 22:23 (EEST)

@Victor Blacus: Bună seara. Da, a fost ștearsă în urma unei discuții: Wikipedia:Pagini de șters/Alexandru Crivițchi, așa cum am precizat și în formatul {{șr}}. --Bătrânul (discuție) 5 iulie 2019 23:03 (EEST)
Văzusem asta. Dar cum stabilesc că e același subiect? -- Victor Blacus (discuție) 5 iulie 2019 23:32 (EEST)
Alex Smaili este pseudonimul lui Alexandru Crivițchi. Chiar așa și începe articolul: „Alexandru Crivițchi (cunoscut sub numele Alex Smaili; n. 2 noiembrie 1994, Cocieri) este fondatorul Asociației "MereuAproape MD"...
În plus, s-ar putea compara data și locul nașterii cu cele din versiunile șterse ale articolului Alexandru Crivițchi (eu nu am acces la acestea). --Bătrânul (discuție) 6 iulie 2019 07:54 (EEST)

Tihomir -> Basarb I[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție:Petru Deleanu