Discuție Utilizator:Sîmbotin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)
Cup-o-cofee-no-spoon.svgAjutor[modificare sursă]

Multumesc pentru incadrarea la "olteni" a tatalui meu, Dumitru Dogaru. Vad insa ca nu ma descurc sa trec la formatul standard si nici sa introduc o fotografie pe care o am in laptop-ul meu. Multumiri anticipate VioFlorescu (discuție) 13 decembrie 2018 22:20 (EET)

Nu l-am încadrat la "olteni" pe Dumitru Dogaru, ci am adăugat Categorie:Români din județul Olt, ceea ce este altceva. Din câte știu eu, localitatea Dobrotinet, Olt se află la stânga Oltului, deci în Muntenia, nu în Oltenia. Dar dacă deranjează respectiva categorie, este dreptul dvs. să o ștergeți.
Articolul este în formatul standard aproape în totalitate. Ar trebui înlăturate semnele de întrebare, care nu au ce căuta acolo și ar trebui adăugate ceva legături interne. Cât despre introducerea unei fotografii, dați click pe Imagini în caseta de la începutul paginii dvs. de discuție și veți obține îndrumările necesare. Este utilă și secțiunea Imagini din Manualul de stil.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 14 decembrie 2018 08:39 (EET)


Aveti dreptate, m-am grabit, zicandu-mi ca veti intelege pentru ce va multumesc. Da, DD era nascut pe stanga Oltului.Sunt de acord cu incadrarea Aparitia ei m-a bucurat, iar raspunsul dvs prompt a fost o surpriza deosebit de placutaVioFlorescu (discuție) 14 decembrie 2018 10:01 (EET)

Categorii pentru DD[modificare sursă]

Stimate Domnule Sambotin, Am apreciat adaugarea de noi categorii la biografia lui DD. Totusi, eu nu am gasit o incadrare potrivita si vad ca nici dumneavoastra nu ati sesizat necesitatea ei, legata de cei 25 de ani in care a lucrat in Departamentul Cultelor, institutie pe care a si condus-o aproape 18 ani. Si nu inteleg de ce se spune ca referintele nu sustin notabilitatea. Ma puteti ajuta ? Multumiri VioFlorescu (discuție) 16 decembrie 2018 20:05 (EET)

Dacă vă referiți la articolul Dumitru Dogaru, văd că are destule categorii. Pentru cineva care a condus „Departamentul Cultelor”, nu știu ce categorie ar fi mai potrivită, dar nu vă faceți griji: cu timpul, poate cineva va găsi o categorie potrivită. Cât despre lipsa de notabilitate a subiectului, poate ar fi mai bine să-l întrebați pe cel care a introdus eticheta respectivă. Articolul are un număr destul de mare de referințe, rămâne de văzut dacă acestea sunt din surse de încredere și verificabile. Eu nu am suficient timp să mă uit peste ele; poate după sărbători. Dacă sunteți convins de notabilitatea subiectului, de ce nu retrageți dvs. formatul respectiv? --Bătrânul (discuție) 16 decembrie 2018 21:06 (EET)
Multumesc din nou. Chiar mi se par prea multe categorii (nu stiu cum se obisnuieste), dar lipseste aceea care defineste cel mai bine o parte insemnata din activitatea mai putin obisnuita pe care a dus-o. Permiteti-mi sa revin dupa Sarbatori. Va doresc Craciun Fericit si un An Nou 2019 cu realizari deosebite !Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Vioflorescu (discuție • contribuții).
Mulțumesc pentru urări; la fel! --Bătrânul (discuție) 17 decembrie 2018 22:13 (EET)

Bianca Maria Piccinino[modificare sursă]

Carissimo Sîmbotin, come stai? Qui abbiamo nebbia da tre giorni, bleaaaahhhh!!!

Ho appena aperto questa pagina, e ti chiedo, per favore, una rilettura dei miei errori. Grazie mille per il tuoi aiuto prezioso e FELICE 2019, a presto!!!

Rei Momo (discuție) 28 decembrie 2018 12:14 (EET)

L'ho risolto. Anno nuovo con grande gioia! --Bătrânul (discuție) 28 decembrie 2018 15:21 (EET)
Grazie mille, bravissimo!!! Rei Momo (discuție) 28 decembrie 2018 15:50 (EET)

Sursa e Biblia domnule[modificare sursă]

Sursa e Biblia domnule nu ati citit Geneza & Exodul? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.123.135.145 (discuție • contribuții).

Am citit bineînțeles și Geneza și Exodul (noi, ortodocșii, le numim Facerea și Ieșirea). Probabil că vă referiți la articolul Dumnezeu. Biblia este însă o sursă primară și trebuie să vă reamintesc că Wikipedia este o enciclopedie care este scrisă numai pe baza unor surse de încredere; ori la pagina de îndrumare Wikipedia:Surse de încredere se specifică foarte clar: „Orice interpretare a sursei primare se poate face doar pe baza unei surse secundare”. În plus, dvs. nu ați citat nici măcar sursa primară, adică Biblia. --Bătrânul (discuție) 29 decembrie 2018 12:32 (EET)

Pagina Albert Denn[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru mesaj! Există cumva o pagină model al cărei cod l-aș putea copia și completa? În acest fel m-aș asigura că nu îmi scapă niciun detaliu obligatoriu. Dacă nu există așa ceva, sper să mai existe cineva dispus să ajute la crearea acestui articol. (La mulți ani!) Cronosoul (discuție) 31 decembrie 2018 18:49 (EET)

Vedeți pentru început paginile Wikipedia:Manual de stil, Wikipedia:Citarea surselor și Ajutor:Note. De mâine, voi încerca să dau și eu o mână de ajutor la articolul Albert Denn. La mulți ani! --Bătrânul (discuție) 31 decembrie 2018 19:52 (EET)

Vă mulțumesc! Cronosoul (discuție) 1 ianuarie 2019 20:56 (EET)

La mulți ani[modificare sursă]

Vă doresc un nou an cu pace în suflet, belșug în casă, sănătate și voie bună și cât mai multe realizări profesionale. La mulți ani! Danvasilis (discuție) 1 ianuarie 2019 23:48 (EET)

Mulțumesc pentru frumoasele urări. La mulți ani! --Bătrânul (discuție) 2 ianuarie 2019 09:15 (EET)

Frontul Democrat al Salvării Naționale[modificare sursă]

Salut coleg, am eliminat cererea de fuziune deoarece a fost propusă acum câțiva ani, dar în realitate discuția nu a fost lansată în mod corespunzător pe pagina de discuții. Deci cererea este nevalidă. De asemenea, mi se pare absurd pentru că nu este același partid. Avem trei articole pentru Frontul Salvării Naționale, Partidul Democrat și Partidul Democrat Liberal. Dar pentru PSD nu este normal să avem un singur articol. --Panam2014 (discuție) 7 ianuarie 2019 15:04 (EET)

Într-adevăr, Andrei Stroe a făcut propunerea de unire a articolului Frontul Democrat al Salvării Naționale cu Partidul Social Democrat (România) în urmă cu doi ani, fără să specifice niciun motiv pe pagina de discuție a articolului respectiv. Dar și dvs. ați șters formatul respectiv fără nicio explicație, ceea ce m-a făcut să cred că e un vandalism. Era suficient să scrieți măcar un cuvânt-două în „descrierea modificărilor” (așa cum recomandă îndrumarea Descrierea modificărilor) și nu s-ar mai fi ajuns la acel revert pe care l-am făcut. Numai bine,--Bătrânul (discuție) 7 ianuarie 2019 17:53 (EET)
Da, e drept, n-am discutat. Raționamentul era relativ empiric. Aveți dreptate, se aplică la mai multe cazuri: haideți, deci, Panam2014, să continuăm discuția la Discuție Proiect:Politică. —Andreidiscuție 7 ianuarie 2019 18:08 (EET)

Buna seara, domnule Wilde ![modificare sursă]

Buna ziua si multumesc pentru interesul manifestat pentru aceasta noua pagina ! Scuze pentru absenta diacriticelor, scriu pe un clavier francez. Aflandu-ma in Franta am adoptat manualul de stil francez care admite exceptia semnelor de intrebare si exclamatie ca avand un spatiu inainte (vezi de exemplu musicalul "Oklahoma !" in franceza si "Oklahoma!" in engleza). De altfel, titlul original avand un spatiu inainte de semnul de exclamatie, ar putea parea logic ca aceasta configuratie sa fie pastrata. Dar important e numai si numai existenta acestei pagini, caci numeroase informatii eronate apar pe internet si e normal ca publicul sa aiba acces la o sursa exacta. Precizez ca sunt fiul compozitorului Henry Malineanu. Daca puteti sa-mi explicati de ce pagina a disparut v-as fi recunoscator ! Multumesc, Alexandre Malignan Alexandre Malignan (discuție) 8 ianuarie 2019 14:54 (EET)

Bună ziua,
Pagina nu „a dispărut”, ci a fost redenumită cu titlul Bună seara, domnule Wilde! (v-am explicat pe pagina dvs. de discuții motivul redenumirii). A apărut însă o problemă mai delicată: un utilizator a marcat articolul cu formatul {{copyvio}}, încălcarea drepturilor de autor fiind inacceptabilă la ro.Wikipedia. Ar trebui remediat/lămurit acest aspect.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 8 ianuarie 2019 16:57 (EET)

Atiyah[modificare sursă]

RIP -- Victor Blacus (discuție) 12 ianuarie 2019 16:24 (EET)

? Dacă vă referiți la Michael Atiyah am luat drept bune informațiile de la Wikidata; din acest motiv am făcut modificările din articol și de la pagina de discuții aferentă. --Bătrânul (discuție) 12 ianuarie 2019 17:06 (EET)
A fost o reacție emoțională spontană la aflarea decesului. Scuze! -- Victor Blacus (discuție) 12 ianuarie 2019 18:14 (EET)
Înțeleg. Iar eu am adoptat „poziția ariciului”: „dar ce am greșit”? Zice-se că omul, odată cu vârsta, devine ceva mai înțelept. Nu sunt prea sigur de asta (în cazul meu...), dar parcă încep să-mi văd mai clar defectele...
În altă ordine de idei, recunosc că nu știam mare lucru despre Michael Atiyah, dar citind articolul nostru și pe cel de la en.wiki, am fost impresionat. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 12 ianuarie 2019 20:24 (EET)
Michael Atiyah a fost, împreună cu Ennio de Giorgi, unul dintre monștrii sacri matematicieni ai tinereții mele. Totuși, nu îmi explic reacția mea emoțională, pe care nu am avut-o la decesul altor monștri sacri fizicieni, cu care interacționasem mult mai strâns. -- Victor Blacus (discuție) 12 ianuarie 2019 20:42 (EET)
Această reacție emoțională dovedește că sunteți om, nu robot! În schimb, pe mine Wikipedia continuă să mă considere robot... :-( --Bătrânul (discuție) 12 ianuarie 2019 21:11 (EET)

Pagină ștearsă[modificare sursă]

Salutări! M-am gândit să vă scriu pentru că mi-ați oferit un mare ajutor când am creat pagina lui Albert Denn. Din păcate aceasta a fost ștearsă de cineva. Nici măcar nu a fost propusă pentru ștergere sau dezbătută ștergerea... Această decizie a fost luată de cineva fără să cunosc motivele, fără să pot lucra la pagină pentru a rezolva vreo problema. Se poate face ceva? Oare se poate lucra mai mult la pagină pentru ca ea să existe în continuare? Tocmai adaugasem un link către o cronică apărută în urma dublei lansări, a Norei Iuga și a lui Albert Denn. Mă gândesc că acest lucru a contribuit la îmbunătățirea paginii și nu invers.. imediat după ce am făcut acest lucru a fost ștearsă. Se mai poate face ceva? Vă mulțumesc. Cronosoul (discuție) 16 ianuarie 2019 01:26 (EET)

Eu am șters pagina, deoarece lipsește notabilitatea - un scriitor care doar a scos o carte, fără un impact deosebit remarcat de critica literară, mă tem că nu e încă notabil. Apoi, textul a fost aproape integral copiat de la Casa de pariuri literare - încălcare inacceptabilă a drepturilor de autor.
Vă mulțumim pentru contribuții, dar scrieți despre subiecte care sunt notabile și verificabile și fără să copiați texte din surse, aceste trebuie rescrise cu cuvintele dumneavoastră într-un ton enciclopedic. Despre Albert Denn trebuie să înceapă să scrie revistele literare și lumea literară. Doar dorința doamnei Nora Iuga de a-l promova nu-i conferă notabilitatea necesară pentru a fi inclus în Wikipedia. Cele bune, --Silenzio (discuție) 16 ianuarie 2019 01:59 (EET)
Cam abruptă această ștergere rapidă bazată pe criteriul A7, la un articol la care se lucra încă de anul trecut. Eu nu mai am acces la istoricul articolului, dar am impresia că era etichetat cu formatul {{notabilitate}}; poate era mai bine să fi fost propus pentru ștergere și atunci, pe pagina dedicată, s-ar fi putut discuta și decide ștergerea sau păstrarea articolului.
@Cronosoul: ce se mai poate face acum: conform politicilor și îndrumărilor Wikipediei trebuie să faceți mai întâi o propunere de recuperare, după modelul de la Wikipedia:Pagini de șters#Cereri de recuperare a paginilor șterse. Treceți în propunerea respectivă, motivele dvs. de mai sus și faptul că doriți să adăugați și alte surse din care să reiasă notabilitatea lui Albert Denn. Succes! --Bătrânul (discuție) 16 ianuarie 2019 09:30 (EET)

Mulțumesc, nu e necesar să rămână dacă nu îndeplinește criteriile stabilite de wikipedia. Eram doar entuziasmat că am putut crea o pagină ce putea evolua cu ajutorul mai multor oameni. Am mai creat pagina unui cântăreț în urmă cu mulți ani, scosese un album și a fost propusă pentru ștergere dar nu eliminată în mod direct de o singură persoană, până la urmă s-a votat și a rămas acea pagină, dar este vorba de altă poveste, în altă limbă. Îmi pare cam ciudat să fie decis acest lucru de un singur om fără a întră intr-o mică dezbatere, dar, dacă acestea sunt regulile... să fie respectate. Momentan nu doresc să mai fac ceva în acest sens, am pierdut destul timp pentru nimic. Cele bune Cronosoul (discuție) 16 ianuarie 2019 09:53 (EET)