Wikipedia:Articole bune

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:AB)

Articole bune la Wikipedia

Symbol support vote.svg
Articolele bune sunt articolele a căror calitate este considerată una bună, dar care încă nu este îndeajuns de înaltă pentru ca articolele să fie de calitate. Articolele bune trebuie să îndeplinească criteriile obligatorii, și să fi promovat testul de evaluare a calității articolelor bune. Pe scurt, acestea trebuie să fie bine scrise, corecte din punct de vedere al informațiilor prezentate, cuprinzătoare și verificabile, să prezinte un punct de vedere neutru, stabile și ilustrate, acolo unde acest lucru este posibil, de imagini relevante, ce prezintă o licență adecvată. Articolele bune nu trebuie să fie comprehensive, asemenea articolelor de calitate, dar trebuie ca acestea să nu omită niciun detaliu important al subiectului: o comparație a criteriilor obligatorii între articolele de calitate și cele bune.

În acest moment, din cele 437.543 articole ale Wikipediei, 494 sunt listate mai jos ca articole bune (aprox. 1 la 885) și 199 sunt listate ca articole de calitate (aprox. 1 la 2.198). Niciun articol nu este prezent în ambele liste în același timp, așadar când un articol bun devine unul de calitate, acesta este scos din lista articolelor bune. Adunate, articolele bune și cele de calitate dau un total de 693 articole (aprox. 1 la 631).

Procedeul propunerii unui articol spre a deveni articol bun este unul foarte direct. Dacă găsiți, sau contribuiți la un articol pe care îl considerați că îndeplinește criteriile, îl puteți nominaliza pe pagina de nominalizări, unde va fi evaluat de către un grup de editori imparțiali, iar dacă va fi promovat, va fi adăugat în lista de articole bune. În mod similar, oricine poate sugera scoaterea din listă a unui articol, dacă se consideră că acesta nu mai îndeplinește condițiile, urmând instrucțiunile de propunere spre reevaluare. Dacă un articol nu promovează, sau este înlăturat din listă, o explicație și sugestii privitoare la posibile îmbunătățiri ar trebui menționate pe pagina de discuții a articolului, de către evaluator.

Neînțelegerile privitoare la calitatea unui articol pot fi rezolvate la pagina de reevaluare a articolelor. (m)

Comenzi rapide:
WP:AB
WP:BUNE

Instrumente articole bune:

Vezi și

(m)Articole incluse recent:

Alfegiu de CanterburyLepus fagani‎Ceangăi‎Luptele de la Agăș și Goioasa (1916)Lupta de pe valea Uzului (1916)Răzbunătorii: Sfârșitul joculuiFever (album)Aphrodite (album)True Blue (cântec)Shallow

Artă · Limbă și literatură · Filozofie și religie · Casă și timp liber · Științe sociale și societate · Geografie și locuri · Istorie · Matematică · Științe exacte · Inginerie și tehnologie


Nuvola apps package graphics.png
Artă

Nuvola apps fonts.png
Limbă și literatură

Yin yang.svg
Filozofie și religie

People.svg
Casă și timp liber

Nuvola apps kuser.png
Științe sociale și societate

Nuvola filesystems www.png
Geografie și locuri

Noia 64 apps kworldclock.png
Istorie

Nuvola apps edu mathematics-p.svg
Matematică

Nuvola apps katomic.png
Științe exacte

Nuvola apps kcmsystem.png
Inginerie și tehnologie