Give Me All Your Luvin'

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
„Give Me All Your Luvin'”
Madonna - Give Me All Your Luvin'.jpg
Disc single de Madonna în colaborare cu Nicki Minaj și M.I.A.
De pe albumul MDNA
Lansare 3 februarie 2012 (2012-02-03)
Format
Înregistrare
Limbă engleză
Gen Dance-pop
Durată 3:22
Casă de discuri Interscope
Textier
Producător
 • Madonna
 • Solveig
Cronologie – Madonna
Revolver
(2009)
Give Me All Your Luvin'
(2012)
Girl Gone Wild
(2012)
Cronologie – Nicki Minaj
Turn Me On
(2011)
Give Me All Your Luvin'
(2012)
Starships
(2012)
Cronologie – M.I.A.
Bad Girls
(2012)
Give Me All Your Luvin'
(2012)
Bring the Noize
(2013)
Alte informații
Videoclip muzical
„Give Me All Your Luvin'” pe YouTube

„Give Me All Your Luvin'” este un cântec al interpretei americane Madonna realizat în colaborare cu rapperițele Nicki Minaj și M.I.A., inclus pe cel de-al doisprezecelea material discografic al Madonnei, MDNA (2012). Piesa a fost compusă și produsă de Madonna și Martin Solveig, alături de textierii ajutători M.I.A., Minaj și Michael Tordjman. După ce Madonna a lucrat cu Solevig la un cântec, solista a continuat să înregistreze și alte piese, inclusiv „Give Me All Your Luvin'”. Cântăreața a ales să lucreze împreună cu M.I.A. și Minaj la piesă deoarece aceasta a considerat că ambele sunt femei puternice cu voci unice. De asemenea, Madonnei i-a plăcut și muzica pe care ele o reprezentau.

O versiune demo a piesei, intitulată „Give Me All Your Love”, a apărut în mod ilegal pe internet la 8 noiembrie 2011, un bărbat din Spania fiind arestat mai târziu pentru încălcarea drepturilor de autor. Versiunea finală a cântecului a fost lansată la 3 februarie 2012 ca primul disc single extras de pe albumul MDNA. Piesa a reprezentat, de asemenea, și single-ul de debut din contractul de trei albume al cântăreței cu casa de discuri Interscope Records. Susținută de sintetizatoare puternice, tobe de marș și un cor, „Give Me All Your Luvin'” este o piesă dance-pop ce conține elemente din muzica new wave și disco. Madonna cântă refrenul cu o voce înaltă, Minaj cântă versul rap ca alter-ego-ul ei Roman Zolanski, urmată de M.I.A. care își cântă versul rap.

„Give Me All Your Luvin'” a obținut recenzii mixte din partea criticilor de specialitate după lansarea sa. Unii dintre ei au considerat refrenul un punct culminant, descriindu-l atrăgător; cu toate acestea, ei au criticat compoziția muzicală inferioară față de single-urile anterioare ale Madonnei. Din punct de vedere comercial, cântecul a fost un succes, ocupând prima poziție a clasamentelor din Canada, Finlanda și Ungaria, totodată clasându-se în top 10 în multe țări europene. În Statele Unite, piesa a devenit cel de-al 38-lea șlagăr de top 10 al Madonnei în clasamentul Billboard Hot 100, extinzându-și astfel recordul de artistă cu cele mai multe single-uri de top 10 în istoria clasementului.

Un videoclip muzical însoțitor regizat de Megaforce a fost lansat în aceeași zi cu piesa. Videoclipul le prezintă pe Madonna, Minaj și M.I.A împreună cu majoretele ce poartă măști animegao și jucătorii de fotbal. „Give Me All Your Luvin'” a fost interpretat pentru prima dată în pauza finalei de la Super Bowl. În timpul interpretării, M.I.A. și-a ridicat degetul mijlociu în fața camerei în timp ce își cânta versul rap. Cântăreața a fost criticată de mass-media iar postul de televiziune NBC și National Football League (NFL) și-au cerut scuze. De asemenea, M.I.A. a fost amendată, problema soluționându-se printr-un acord confidențial. Mai târziu în același an, Madonna a cântat „Give Me All Your Luvin'” purtând un costum de majoretă în timpul turneului MDNA Tour.

Informații generale[modificare | modificare sursă]

În decembrie 2010, Madonna a postat pe Facebook un mesaj, exclamând că: „E oficial! Trebuie să mișc. Trebuie să transpir. Trebuie să facă muzică nouă! Muzică pe care pot dansa. Caut cei mai buni, cei mai tari și cei mai șmecheri oameni cu care pot să colaborez. Doar spuneam”[1]. Unul dintre colaboratori a fost DJ-ul și producătorul francez Martin Solveig care a fost invitat de către Madonna la ședințe de compunere în Londra în iulie 2011. Inițial, cântăreața și-a dorit să lucreze cu Solveig la un cântec, dar în cele din urmă au realizat trei piese—„Give Me All Your Luvin'”, „I Don't Give A” și „Turn Up the Radio”. Într-un interviu pentru revista Billboard, Solveig a explicat că Madonna a avut destul timp pentru proiect, prin urmare, după finalizarea unui cântec, aceștia au continuat să înregistreze. Solveig a descris ședințele ca fiind distractive, numindu-le „un timp privilegiat”[2].

Imagine indisponibilă Imagine indisponibilă
Piesa „Give Me All Your Luvin'” a fost realizată în colaborare cu rapperițele Nicki Minaj (stânga) și M.I.A. (dreapta).

„Give Me All Your Luvin'” a fost compus de Madonna, Martin Solveig, Nicki Minaj, M.I.A. și Michael Tordjam, producția piesei fiind realizată de Madonna și Solveig[3][4]. Madonna și-a dorit să lucreze cu M.I.A. și Minaj la cântec, de vreme ce aceasta le-a considerat pe ambele „femei puternice cu voci unice”[5]. Cântăreața a oferit un tribut celor două, spunând că „[Minaj și M.I.A sunt] staruri pop neconvenționale și le admir foarte mult pe cele două”[6]. M.I.A și-a confirmat colaborarea prin intermediul contului ei de Twitter, spunând că a fost rugată să vină în New York City pe 29 noiembrie 2011[7][8]. Rapperița a considerat colaborarea o realizare de care mama ei ar fi mândră „mai mult decât eu cântând «Galang» într-un club”[9][10].

Pe 8 noiembrie 2011, o versiune demo a cântecului, intitulată „Give Me All Your Love”, a apărut în mod ilegal pe internet[11]. Potrivit lui Keith Caulfield de la Billboard, „În câteva ore, [cântecul] a fost unul din cele 10 cele mai discutate teme pe Twitter în întreaga lume”[12]. Managerul Madonnei, Guy Oseary, a abordat scurgerea de informații pe Twitter, adăugând declarația cântăreței cu privire la întâmplare: „Fanii mei adevărați nu ar face așa ceva”. Oseary a clarificat, de asemenea, că planul inițial a fost cel de a lansa muzică nouă în 2012. Totuși, el a fost bucuros datorită reacțiilor pozitive cu privire la demo, rugându-i totodată pe fanii solistei să îl țină la curent cu orice alte scurgeri de informații[13][14]. Demo-ul nu conținea vocile lui Minaj și M.I.A., Madonna considerând că: „Este foarte dezamăgitor pentru că nu vrei ca lucrurile să se lanseze până nu ai terminat cu ele, până nu sunt gata... E ca și cum toată lumea s-ar uita la pictura ta neterminată. E ca și cum, «Stai puțin. Nu am terminat asta. Nu-i corect»”[5][15].

Pe 22 decembrie 2011, poliția a arestat un bărbat în vârstă de 31 de ani care ar fi fost responsabil cu demo-ul apărut pe internet. Aceștia i-au confirmat inițialele suspectului J.M.R și l-au descris ca „un mare fan Madonna”; înregistrări ale cântecului au fost descoperite prin bunurile lui. Bărbatul a fost arestat în Zaragoza, fiind eliberat ulterior în așteptarea unui proces[16][17]. Site-ul de știri The Huffington Post a confirmat că persoana nu a obținut niciun profit în urma lansării[18]. În 2014, numeroase demo-uri ale cântecelor de pe cel de-al treisprezecelea album de studio al Madonnei, Rebel Heart, au apărut ilegal pe internet. Hacker-ul israelian Adi Lederman a fost arestat: actele de acuzare au confirmat că Lederman a fost, de asemenea, responsabil pentru demo-ul piesei „Give Me All Your Luvin'”[19].

O lună mai târziu, Interscope Records a anunțat că lansarea piesei va avea loc pe 3 februarie 2012, cu trei zile înainte de spectacolului de la Super Bowl[3]. Cântecul a reprezentat single-ul de debut al contractului de trei albume al solistei cu casa de discuri[20]. Odată cu anunțul, Madonna a dezvăluit și coperta single-ului. Aceasta ilustrează trei imagini alb-negru cu Madonna, strâmbându-se și pozând în timp ce poartă un tricou pe care este inscripționat titlul cântecului[21]. „Give Me All Your Luvin'” a fost trimis spre difuzare radio în Statele Unite pe 7 februarie 2012[22]. Madonna a încheiat un parteneriat cu Clear Channel pentru a sprijini difuzarea la radio a piesei, începând cu 3 februarie single-ul fiind difuzat la peste 95 de stații radio deținute de ei. „Give Me all Your Luvin'” a fost difuzat și în Regatul Unit cu ajutorul parteneriatului între Clear Channel și stațiile radio Capital. Aceștia au difuzat piesa în fiecare oră până pe 5 februarie, împreună cu un mixaj al melodiilor de pe MDNA. Single-ul a fost lansat, de asemenea, spre streaming pe website-ul iHeartRadio, cu concursuri online și plimbări promoționale pentru a promova achiziționarea piesei pe iTunes[23].

Structura muzicală și versurile[modificare | modificare sursă]

„Give Me All Your Luvin'” a fost înregistrat la MSR Studios, New York City și la Sarm West Studios, Notting Hill, Londra. Demacio „Demo” Castellon a înregistrat și mixat piesa. Phillippe Weiss și Graham Archer l-au asistat pe Castellon la înregistrare în timp ce Angie Teo a ajutat la mixaj. Jason „Metal” Donkersgoed a realizat editări suplimentare pentru piesă iar Jean Baptiste Gaudray a cântat la chitară[24]. Pe lângă datoria sa de producător, Solveig s-a ocupat, de asemenea, de sintetizatoarele și tobele pentru piesă. El a reamintit că piesa a fost înregistrată în două zile, discutând împreună cu Madonna despre refren și muzică. Versiunea inițială avea „prea mult” dubstep, cântăreața rugându-l să o schimbe, adăugând astfel versurile rap ale lui Minaj și M.I.A[25].

„Give Me All Your Luvin'” este un cântec dance-pop ce conține elemente din muzica new wave și disco[26][27]. Piesa începe cu o mulțime strigând „L-U-V Madonna, Y-O-U you wanna”, cu un ton vocal ce amintește de piesele „Hollaback Girl” (2005) și „Mickey” (1982)[13][28]. Cântecul a fost comparat de Priya Elan de la NME cu piesele anterioare ale Madonnei, „Beautiful Stranger” (1999), „Amazing” (2000), precum și alte cântece de pe albumele Ray Of Light (1998) și Hard Candy (2008)[27].

Refrenul piesei este cântat de Madonna într-o voce înaltă „Don't play the stupid game / Cause I’m a different kind of girl / Every record sounds the same / You’ve got to step into my world / Give me all your luvin', give me your love / Give me all your love today” (ro.: „Nu juca acest joc stupid / Căci sunt o altfel de fată / Fiecare înregistrare sună la fel / Trebuie să pășești în lumea / Dă-mi toată dragostea ta, dă-mi dragoste / Dă-mi toată dragostea ta astăzi”). Lanford Beard de la Entertainment Weekly a considerat că piesa „îmbină vocile lui Katy Perry și Gwen Stefani, ecouri ale lui Ahslee Simpson, chitări New Wave și breakdown-ul lui „Hold It Against Me[29]. John Mithcell de la MTV News a comentat că instrumentația piesei constă în „sintetizatoare sclipitoare, tobe de marș, bătăi din palme și un refren extrem de atrăgător”[13]. Lewis Corner de la Digital Spy a considerat cântecul „inspirat din anii '80, completat de un toboșar electro și o majoretă ce cântă «L-U-V Madonna!»[30]. „Give Me All Your Luvin'” este scris în tonalitatea Re bemol major, cu un tempo rapid de 144 de bătăi pe minut. Urmează o progresie de acorduri simplă Re♭–Sol♭–La♭ în versuri, Re♭–Fa♭–Do♭–Sol♭ în refren și un vers intermediar. Vocea Madonnei variază de la Do♭4 la La♭4[31].

După ce demo-ul a apărut în mod ilegal pe internet, mass-media a raportat similarități între „Give Me All Your Luvin'” și piesa Nicolei Roberts, „Beat of My Drum”, datorită „stilului de majorete” în ambele. Piesa Madonnei conține versurile „L-U-V Madonna” în timp ce piesa lui Robers conține versurile „L.O.V.E/ Dance to the beat of my drum”[32]. La scurt timp după, Roberts a numit-o pe Madonna „copiatoare” pentru presupusle asemănări între cântece. Cu toate acestea, cântăreața a declarat că oamenii au fost prea grăbiți „să îndrepte pistolul” și a susținut că nu a auzit piesa încă[33]. Producătorul brazilian Joan Brasil a susținut că refrenul piesei Madonnei a fost copiat de la refrenul cântecului acestuia din 2011, „L.O.V.E Banana”. Ambele piese încep cu aclamații ale majoratelor, în cântecul brazilian strigându-se „L.O.V.E Banana” iar în cântecul Madonnei strigându-se „L.U.V. Madonna”[34].

Receptare[modificare | modificare sursă]

Critică[modificare | modificare sursă]

Imagine indisponibilă Imagine indisponibilă
„Give Me All Your Luvin'” a fost comparat cu cântecele lui Gwen Stefani (stânga) și Nicola Roberts (dreapta).

„Give Me All Your Luvin'” a obținut recenzii mixte din partea criticlor de specialitate după lansarea sa. Priya Elan de la NME a spus că piesa „pare să crească fără efort” iar „ceea ce face Madonna în acest cântec este mult mai distractiv decât ne-am fi putut imagina”. Ea a mai considerat că piesa este un progres de la sunetul albumului anterior, Hard Candy (2008)[35]. Jim Farber de la New York Daily News a considerat „Give Me All Your Luvin'” „un pocnet perfect al unei gume de mestecat, mai aproape de single-ul «Burning Up» decât oricare dintre cele mai recente hituri de club. Doar Nicki Minaj și M.I.A. ne mai amintesc în ce deceniu suntem”[36]. Michael Cragg de la The Guardian a spus că piesa nu este rea. „Din punct de vedere muzical, sunt patru minute pline de veselie, cu bătăi de tobe, secvențe acustice și o linie melodică de majorete în stilul lui Gwen Stefani, însă este ceva lipsit de energie cu privire la transmiterea Madonnei. Având în vedere toată dragostea pe care o cere, ai crede că ar trebui să fie puțin mai entuziasmată”. Vorbind despre versul rap, acesta a considerat că „Minaj cu siguranță dă tot ce e mai bun din ea, cu exercițiul ei de a strânge cât mai multe cuvinte într-un timp de 10 secunde, în timp ce vorbele tărăgănate ale lui MIA pierd avântul”[37]. Bradley Stern de la MTV News a comentat comparația între piesa Madonnei și cântecul „Hey Mickey”, complimentând colaborarea cu Minaj și M.I.A., cu toate că acesta a considerat „Give Me All Your Luvin'” „unul din momentele cele mai puțin convingătoare ale albumului”[38]. Într-o recenzie a albumului MDNA, Neil McCormick de la The Daily Telegraph a considerat că scopul principal al „celei mai slabe și fără sens piese” de pe album a fost să reprezinte următoare generație de cântărețe pop[39]. Emily Mackay de la The Quietus a scris în detaliu despre cântec:

„După ce am ascultat prima dată albumul, m-am așezat și m-am gândit foarte mult care ar fi unul dintre cântecele pe care l-aș asculta din nou prima oară. Singurul care mi-a intrat în cap foarte tare este «Give Me All Your Luvin'» care, deși ritmul zdrăngănitor este destul de chinuitor, cel puțin este atrăgător”. Minaj și M.I.A sunt minunate ca întotdeauna, deși sunt limitate la câteva versuri. Spune ce vrei despre Maya, dar sună mult mai plauzibilă decât Madonna însăși cu un versuri precum «Imma say this once, hey I don't give a shit»... În mod bizar, pentru un single atât de banal, Madonna pare să îl vadă ca pe o provocare «Every record sounds the same, you've got to step into my world»? Suntem deja în lumea ta sângeroasă! Era responsabilitatea ta să ieși din ea și să faci o piesă care să nu sune la fel, așa că nu ne cicăli cu asta[40].”

Keith Caulfield de la Billboard a considerat că, în loc să fie o unealtă promoțională pentru MDNA, piesa este o reclamă pentru spectacolul Madonnei de la Super Bowl, criticând inducerea în eroare a auditorului în legătură cu albumul[41]. Gareth Grundy de la The Guardian și-a exprimat o opinie asemănătoare, descriind piesa ca „rave-pop neîndemânatic”[42]. Jody Rosen de la Rolling Stone i-a oferit cântecului două din cinci stele, descriind versurile și compoziția ca „distruse” și „demoralizatoare”, totodată fiind nemulțumit de „stilul agresiv”[28]. Sal Cinquemani de la Slant Magazine a considerat piesa „cu siguranță fără gust” și „interesantă”, dar a afirmat, de asemenea, că „are câteva farmece—chitările surf-pop ale anilor '60, efecte de jocuri video vintage și referințe la cântecele ei mai vechi”. El a mai opinat că Minaj și M.I.A. au fost „abordate pentru o mai bună comercializare a piesei”, însă cântecului îi lipsește din „autenticitate”[43]. Într-o recenzie a albumului MDNA, Jon Pareles. critic la The New York Times, a considerat „Give Me All Your Luvin'” „una din cele mai slabe piese ale albumului”[44]. Joey Guerra de la Houston Chronicle a spus că sunetul „strălucitor-vesel” al cântecului este „de negăsit pe restul albumulu”[45].

Alexis Petridis de la The Guardian a listat „Give Me All Your Luvin'” ca cel mai slab efort al albumului MDNA, adăugând că „poziția sa de prim disc single extras de pe album pare să fi avut mai mult de a face cu prezența lui Nicki Minaj și M.I.A. decât cu melodia sa”[46]. Un autor de la Virgin Media i-a oferit cântecului trei din cinci stele, opinând că: „La fel ca majoritatea single-urilor Madonnei, nu are un ritm înverșunat și o sclipire în ochi, însă auto-referințele devin obositoare și, în cele din urmă, Madonna încearcă prea mult”[47]. Matthew Parpetua de la Pitchfork Media a criticat piesa, spunând că producția lui Solveig este asociată în mod egal cu „versurile anoste”[48]. Brad O'Mancey de la Popjustice a considerat că „Give Me All Your Luvin'” este „dovada că, uneori, poți să asculți un cântec de foarte multe ori și tot nu-ți poți da seama dacă este bun sau nu”[49]. Greg Kot, jurnalist la Chicago Tribune, a fost dezamăgit de piesă și versurile sale, considerându-le „lipsite de sens”[50] în timp ce Bernard Zuel de la The Sydney Morning Herald le-a clasat la categoria „banale și de unică folosință”[51].

Comercială[modificare | modificare sursă]

Interpretarea piesei „Give Me All Your Luvin'” în timpul turneului MDNA Tour, Madonna fiind costumată în majoretă iar o fanfară fiind suspendată în aer.

În Statele Unite, „Give Me All Your Luvin'” a fost difuzat de la ora 9 dimineața pe 3 februarie 2012 de stațiile radio ale Clear Channel. Piesa a debutat pe locul 24 în clasamentul Billboard Mainstream Top 40, acumulând în acea săptămână 2,766 de difuzări. Cântecul a devenit cel de-al șaptelea debut în top 25 al Madonnei în acel clasament. Odată cu debutul în Mainstream Top 40, „Give Me All Your Luvin'” a debutat, de asemenea, pe locul 33 în Rythmic airplay, pe locul 35 în Adult Top 40 și pe locul 20 în Dance/Mix Show Airplay[52]. Cântecul a debutat pe locul șapte în clasamentul Hot Digital Songs, având vânzări de 115,000 de exemplare[53]. Piesa a debutat mai apoi pe locul 13 în topul Billboard Hot 100 datorită a 44 de milioane de difuzări radio[54]. În urma spectacolului de la Super Bowl, vânzările digitale ale cântecului au crescut cu 44%, cu vânzări de 165,000 de exemplare în următoarea săptămână, totodată ocupând locul 10 în Hot 100. „Give Me All Your Luvin'” a devenit primul șlagăr de top 10 al Madonnei de la „4 Minutes” (2008) și, de asemenea, cel de-al 38-lea cântec al Madonnei care să se claseze în top 10 în clasamentul respectiv[55]. Piesa a coborât către locul 39 în următoarea săptămână, pe măsură ce efectele promoționale ale spectacolului de la Super Bowl au scăzut[56]. Odată cu lansarea piesei, Madonna a egalat-o pe Dionne Warwick ca cea de-a doua artistă cu cele mai multe apariții în clasamentul Billboard Hot 100, aflându-se doar în spatele Arethei Franklin cu 73 de apariții[57]. Madonna și-a extins, de asemenea, recordul de artistă cu cele mai multe cântece pe locul unu în clasamentul Dance Club Songs, „Give Me All Your Luvin'” devenind cel de-al 41-lea ei cântec ce se află în fruntea topului[58]. În iunie 2012, piesa a primit o certificare cu disc de aur de către Recording Industry Association of America (RIAA) pentru vânzarea a peste 500,000 de exemplare[59].

În Canada, „Give Me All Your Luvin'” a debutat pe locul 11 în clasamentul Canadian Hot 100 la 10 februarie 2012. În următoare săptămână, cântecul a ocupat prima poziție a topului, devenind cea mai bine vândută și cea mai difuzată piesă în acea săptămână. „Give Me All Your Luvin'” s-a clasat, de asemenea, pe primul loc al clasamentului Digital Songs, cu o creștere de 76% în descărcări digitale, ocupând totodată și locul 10 în topul Hot 100 Airplay. Cântecul a devenit cel de-al 25-lea single al Madonnei care să ocupe fruntea clasamentului canadian[60]. În Japonia, „Give Me All Your Luvin'” a debutat pe locul 42 în Japan Hot 100, două săptămâni mai târziu ocupând locul trei, poziția sa maximă[53]. În Australia, cântecul a debutat pe locul 25 la 19 februarie 2012, săptămână următoare fiind ultima apariție a piesei în clasament, ocupând locul 44[61]. În Noua Zeelandă, „Give Me All Your Luvin'” a debutat pe locul 26, fiind prezent în top o singură săptămână[62].

În Regatul Unit, piesa a ocupat locul 37 în clasamentul UK Singles Chart cu vânzarea a 8,577 de exemplare, devenind cea de-a 67-a apariție a Madonnei în top[63]. Vânzările scăzute s-au datorat unei promoții oferite de Official Charts Company, cântecul putând fi descărcat gratuit odată cu precomanda albumului MDNA[64][65]. „Give Me All Your Luvin'” a coborât 14 poziții până pe locul 51 în următoarea săptămână cu vânzarea a 7,070 de exemplare[66][67]. Odată cu lansarea CD single-ului, piesa a ocupat locul doi în clasamentul UK Physical Singles[68]. Cântecul a debutat pe prima poziție a topului din Finlanda, însă a coborât rapid în decursul a trei săptămâni[69]. În Italia, cântecul a ocupat locul doi și a primit o certificare cu disc de platină de către Federation of the Italian Music Industry (FIMI) pentru vânzarea a peste 30,000 de exemplare[70][71]. „Give Me All Your Luvin'” a debutat pe locul patru în Franța, urcând săptămâna următoare către locul trei, poziția sa maximă. Piesa a fost prezentă în top timp de 21 de săptămâni[72]. Piesa a devenit un șlagăr de top 10 în Belgia, Germania, Țările De Jos, Spania și Elveția, ocupând, de asemenea, locul șapte în clasamentul Billboard Euro Digital Songs[53][73].

Videoclipul[modificare | modificare sursă]

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

Lansare și rezumat[modificare | modificare sursă]

Receptare[modificare | modificare sursă]

Interpretări live[modificare | modificare sursă]

Madonna interpretând cântecul alături de M.I.A. și Nicki Minaj în timpul spectacolului de la Super Bowl.

În februarie 2012, Madonna a interpretat „Give Me All Your Luvin'” împreună cu M.I.A. și Nicki Minaj la Super Bowl în Lucas Oil Stadium, Indianapolis, India[74]. Cântăreața a colaborat cu Cirque du Soleil la producția spectacolului. Au fost utilizate de 36 de proiectoare pentru a crea un spectacol de lumini. Întreaga interpretare a constat într-un total de 500 de costume, inclusiv cele ale lui Minaj, LMFAO, Green, precum și cei 100 de toboșari, corul de 200 de oameni și cei 150 de gladiatori—aceștia purtând lenjerii de corp realizate Calvin Klein[75]. Odată ce interpretarea piesei „Music” s-a încheiat, un grup de dansatoare în costume de majorete s-au alăturat Madonnei pe scenă, cântând „Give Me All Your Luvin'”. Minaj și M.I.A. au apărut, de asemenea, pe scenă, purtând costume inspirate de egipteni[76]. Cântărețele au dansat asemenea majoretele, cu pampoanele în mână. În timpul scenei intermediare, toate cele trei cântărețe se aflau pe platforme separate, Minaj și M.I.A. cântând versurile rap ale cântecului[77].

Interpretarea a obținut o atenție negativă din partea mass-mediei după ce M.I.A. și-a arătat degetul mijlociu în fața camerei la sfârșitul versului ei, în loc să spună cuvântul „shit” (ro.: „rahat”)[74][78]. Mass-media a criticat-o pe M.I.A. pentru gest și au comparat întâmplarea cu incidentul lui Janet Jackson din 2004 cauzat de o defecțiunie de garderobă. Revista People a spus: „Să numim întâmplarea o defecțiune la deget? Madonna ar fi trebuit să fie în centrul atenției în timpul spectacolului de duminica, însă Regina Muzicii Pop a fost pusă în umbră de colaboratoarea ei, M.I.A., care și-a arătat degetul mijlociu în fața camerei într-un moment al interpretării, provocând scuze rapide din partea NFL și NBC”[79][80][81]. Madonna și-a exprimat dezamăgirea în timpul unui interviu cu Ryan Seacrest la talk show-ul On Air with Ryan Seacrest. Solista a considerat că a fost „o chestie irelevantă de adolescenți” pentru M.I.A., de vreme ce a fost un gest „deplasat”[82]. Brian McCarthy, reprezentant al NFL, a spus că: „Sistemul nostru a întârziat să ascundă gestul nepotrivit și ne cerem scuze telespectatorilor noștri. NFL a angajat talentul pentru a produce acest spectacol. A fost un eșec în sistemul întârziat al NBC. Gestul obscen a fost complet inadecvat, foarte dezamăgitor, și ne cerem scuze tuturor fanilor noștri”. McCarthy a clarificat, de asemenea, faptul că gestul nu a fost utilizat în timpul repetițiilor, M.I.A. improvizând pe scenă[83]. Liga a amendat mai târziu rapperița cu 16,6 milioane de dolari, sancțiune rezolvată mai târziu prin intermediul unui acord confidențial în 2014[84].

Madonna a interpretat, de asemenea, „Give Me All Your Luvin'” în același an în timpul turneului MDNA Tour. După ce intepretarea piesei „Express Yourself” s-a încheiat, solista a început să cânte „Give Me All Your Luvin'” îmbrăcată în majoretă într-o uniformă albă și roșie cu cizme albe și înalte. Potrivit Phillips, costumația a fost inspirată de majoretele anilor '40, adăugând cristale Swarovski pe rochie[85]. Madonna a cântat piesa pe scenă în timp ce o fanfară a fost suspendată în aer, M.I.A. și Minaj făcându-și apariția pe ecranul video. Caryn Ganz de la Spin a numit interpretarea „unul dintre cele mai inovatoare momente ale serii” în timp ce Brian McManus de la Rolling Stone a fost impresionat de fanfara ce levita în afara scenei[86][87]. Niv Elis de la The Jerusalem Post a considerat interpretarea unul din momentele „wow” ale spectacolului[88]. Între 19 și 20 noiembrie 2012, interpretarea piesei „Give Me All Your Luvin'” la Miami, American Airlines Arena, a fost înregistrată și lansată pe cel de-al patrulea album live al Madonnei, MDNA World Tour, pe CD și DVD[89][90].

Ordinea pieselor pe disc și formate[modificare | modificare sursă]

Acreditări și personal[modificare | modificare sursă]

Acreditări adaptate de pe broșura albumului MDNA.[24]

Management
 • Înregistrat la MSR Studios, New York City și Sarm West Studios, Notting Hill, Londra
 • Nicki Minaj Appears Courtesy de la Young Money Entertainment/Cash Money Records | M.I.A. Appears Courtesy de la Interscope Records
 • Webo Girl Publishing, Inc. (ASCAP), EMI Music Publishing France (SACEM), Money Mack Music/Harajuku Barbie Music, adm. by Songs of Universal, Inc. (BMI), N.E.E.T. Noise/Imagem Music (PRS)
Personal

Prezența în clasamente[modificare | modificare sursă]

Certificări[modificare | modificare sursă]

Datele lansărilor[modificare | modificare sursă]

Țară Dată Format Casă de discuri
Map projection-Eckert IV.png În întreaga lume[3] 3 februarie 2012 Descărcare digitală Interscope
Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii[141] 6 februarie 2012 Difuzare radio
Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii[92] 7 februarie 2012 Descărcare digitală - Party Rock Remix
Germania Germania[142] 2 martie 2012 CD single Universal Music
Polonia Polonia[143] 6 martie 2012
Regatul Unit Regatul Unit[144] 19 martie 2012 Polydor
Tailanda Thailanda[145] 23 martie 2012 Universal Music

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ en Dinh, James (). „Madonna Tells Fans: 'I Need To Make New Music!'. MTV News. Accesat în . 
 2. ^ en Mason, Keri (). „Q&A: Martin Solveig Talks Madonna's Movie Taste & Co-Producing 'MDNA'. Billboard. Accesat în . 
 3. ^ a b c en „The Material Girl is Back on the Dance Floor” (Press release). Interscope Records. PR Newswire. . Accesat în . 
 4. ^ en „Give Me All Your Luvin (Legal Title): BMI Work #13834571”. Broadcast Music Incorporated. Accesat în . 
 5. ^ a b en Dodes, Rachel (). „Madonna Watches The Throne”. The Wall Street Journal. Accesat în . 
 6. ^ en „Madonna: 'I admire MIA and Nicki Minaj because they're not conventional pop stars'. NME. . Accesat în . 
 7. ^ en Whaley, Natalege (). „M.I.A. Confirms Collabo With Nicki MInaj and Madonna”. Vibe. Accesat în . 
 8. ^ en Lipshutz, Jason (). „M.I.A. Confirms Collaboration with Madonna and Nicki Minaj”. Billboard. Accesat în . 
 9. ^ en „M.I.A. Talks Madonna, Super Bowl, and New Album”. Rap Up. . Accesat în . 
 10. ^ en Lowe, Zane (). „Hottest Records – Jack White – Love Interruption & M.I.A – Bad Girls”. BBC Radio 1. Accesat în . 
 11. ^ en Caulfield, Keith (). „Madonna, Manager Respond to 'Give Me All Your Love' Single Leak”. Billboard. Accesat în . 
 12. ^ en Caulfield, Keith (). „Madonna's 'Give Me All Your Love' Single”. Billboard. Accesat în . 
 13. ^ a b c en Mitchell, John (). „Madonna's 'Give Me All Your Love' Leaks And It's ... So Much Freakin' Fun”. MTV News. Accesat în . 
 14. ^ en Vena, Jocelyn (). „Madonna, Nicki Minaj, M.I.A. Collabo Confirmed”. MTV News. Accesat în . 
 15. ^ en Mitchell, John (). „Madonna Is Pretty Pissed About The 'Give Me All Your Love' Leak”. MTV News. Accesat în . 
 16. ^ en Duncan-Mao, Andrea (). „Madonna Fan Arrested For 'Gimme All Your Luvin' Leak”. MTV News. Accesat în . 
 17. ^ en McKinley, Jr., James C. (). „Spanish Man Arrested in Leak of Madonna Single”. The New York Times. Accesat în . 
 18. ^ en „Madonna Fully Expects M.D.N.A. Album Leak, She Tells Graham Norton Show”. The Huffington Post. . Accesat în . 
 19. ^ Caspi, David (). „Madonna Hacker Indicted in Israel”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 20. ^ en „Madonna And Live Nation Confirm 3 Album Deal With Interscope Records”. Madonna.com. . Accesat în . 
 21. ^ en Carlson, Erin (). „Madonna Unveils Cover Art For 'Give Me All Your Luvin'. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 22. ^ en „All Access : Future Releases”. AllAccess. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |df= ignorat (ajutor)
 23. ^ en „Clear Channel and Madonna Partner to Launch Worldwide Multi-Platform Premiere of Her Latest Single 'Give Me All Your Luvin'' (Press release). Clear Channel Media. . Accesat în . 
 24. ^ a b en Madonna, Ciccone (2012). „Give Me All Your Luvin' Broșură digitală”. MDNA. Madonna. Santa Monica, California: Interscope Records. p. 17. 001665900. 
 25. ^ en Madonna. Madonna – MDNA Electronic Press Kit Featuring William Orbit, Martin Solveig, Benny Benassi. [Streaming, Digital download]. Interscope Records. Evenimentul are loc la 3:48–4:58. 
 26. ^ en Vena, Jocelyn (). „Madonna Releases 'Give Me,' Unveils MDNA Track List”. MTV News. Accesat în . 
 27. ^ a b en Elan, Priya (). „Madonna, 'Give Me All Your Love' – Review”. NME. Accesat în . 
 28. ^ a b en Rosen, Jody (). „Madonna featuring Nicki Minaj and M.I.A., "Give Me All Your Luvin'" Song Review”. Rolling Stone. Accesat în . 
 29. ^ en Beard, Lanford (). „Madonna's 'Give Me All Your Love' leaks, is unlikely to get what it demands”. Entertainment Weekly. Accesat în . 
 30. ^ en Corner, Lewis; Copsey, Robert (). „Playlist: 10 tracks you need to hear”. Digital Spy. Accesat în . 
 31. ^ en „Madonna 'Give Me All Your Luvin' Sheet Music”. Musicnotes.com. Universal Music Publishing Group. Accesat în . 
 32. ^ en Lee, Ann (). „Nicola Roberts accuses Madonna of copying her in Give Me All Your Love”. Metro. Accesat în . 
 33. ^ en „Girls Aloud's Nicola Roberts downplays Twitter spat with 'copycat' Madonna”. NME. . Accesat în . 
 34. ^ en Preto, Marcus (). „Madonna is accused of plagiarizing João Brasil in new song”. Folha de S.Paulo (în Portuguese). Accesat în . 
 35. ^ en Elan, Priya (). „Madonna, 'Give Me All Your Love' Review”. NME. Accesat în . 
 36. ^ en Farber, Jim (). „Madonna's 'Give Me All Your Luvin single and video score a touchdown days before Super Bowl”. Daily News. Accesat în . 
 37. ^ en Cragg, Michael (). „New music: Madonna – Give Me All Your Luvin' feat MIA and Nicki Minaj”. The Guardian. Accesat în . 
 38. ^ en Stern, Bradley (). 'MDNA' Track-By-Track Review: A Cheat Sheet To Madonna's New Album”. MTV News. Accesat în . 
 39. ^ en McCromick, Neil (). „Madonna's new album MDNA: track-by-track review”. The Daily Telegraph. Accesat în . 
 40. ^ en Mackay, Emily (). „Reviews: MDNA”. The Quietus. Accesat în . 
 41. ^ en Caulfield, Keith (). „Madonna, 'MDNA': Track-By-Track Review”. Billboard. Arhivat din original la . Accesat în . 
 42. ^ en Grundy, Gareth (). „Madonna: MDNA – review”. The Guardian. Accesat în . 
 43. ^ en Cinquemani, Sal (). „Single Review: Madonna featuring Nicki Minaj and M.I.A., 'Give Me All Your Luvin'. Slant Magazine. Accesat în . 
 44. ^ en Pareles, Jon (). „Introspection for a Pop Star: Just Remember Her Name”. The New York Times. Accesat în . 
 45. ^ en Guerra, Joey (). „The queen of pop isn't dead”. Houston Chronicle. Accesat în . 
 46. ^ en Petridis, Alexis (). „Madonna: MDNA – review”. The Guardian. Accesat în . 
 47. ^ en „Madonna: MDNA track by track review: Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 48. ^ en Perpetua, Matthew (). „Madonna: MDNA”. Pitchfork Media. Accesat în . 
 49. ^ en O'Mancey, Brad (). „We Went To Listen To Madonna's 'MDNA' And Here Is What We Discovered (In A Nutshell It's Pretty Listenable)”. Popjustice. Accesat în . 
 50. ^ en Kot, Greg (). „Album review: Madonna, 'MDNA'. Chicago Tribune. Tony W. Hunter. Accesat în . 
 51. ^ en Zuel, Bernard (). „Over the borderline”. The Sydney Morning Herald. Accesat în . 
 52. ^ en Trust, Gary (). „Madonna's 'Give Me All Your Luvin' Has a Super Start at Radio”. Billboard. Accesat în . 
 53. ^ a b c en Caulfield, Keith (). „Lana Del Rey Debuts at No. 2 on Billboard 200 Albums Chart”. Billboard. Accesat în . 
 54. ^ en Trust, Gary (). „Kelly Clarkson Drives 'Stronger' to Hot 100 Summit”. Billboard. Accesat în . 
 55. ^ en Trust, Gary (). „Madonna Scores Record-Extending 38th Hot 100 Top 10”. Billboard. Accesat în . 
 56. ^ en Trust, Gary (). „Katy Perry's 'Part of Me' Debuts Atop Hot 100”. Billboard. Accesat în . 
 57. ^ en Grien, Paul (). „Week Ending Feb. 5, 2012. Songs: Madonna & MJ”. Yahoo!. Accesat în . 
 58. ^ en Caulfield, Keith (). „Madonna Scores 41st No. 1 on Dance/Club Play Songs”. Billboard. Accesat în . 
 59. ^ a b en „American single certifications – Madonna – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 60. ^ en Tuch, Paul (). „Madonna Scores Second Canadian Hot 100 No. 1”. Billboard (Press release). Nielsen Company. p. 1. 
 61. ^ a b en „Australian-charts.com – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 62. ^ a b en „Charts.org.nz – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 63. ^ en Jones, Alan (). „Official Chart Analysis: Lana Del Rey scores biggest-selling album of 2012, Gotye shifts another 83k”. Music Week. Accesat în . 
 64. ^ en „Madonna's new single to drop out of Top 40 charts already”. The Daily Telegraph. London. . Accesat în . 
 65. ^ en „Madonna 'Give Me All Your Luvin' single sales discounted from chart”. Digital Spy. . Accesat în . 
 66. ^ en Jones, Alan (). „Official Chart Analysis: Emeli Sande album sells 113k, DJ Fresh single shifts 128k”. Music Week. Accesat în . 
 67. ^ en Jones, Alan (). „Nielsen UK Airplay Chart: Alyssa Reid takes TV top spot”. Music Week. Accesat în . 
 68. ^ en Jones, Alan (). „Official Chart Analysis: Paul Weller LP sells 30k, Katy Perry single shifts 79k”. Music Week. Accesat în . 
 69. ^ a b fi „Madonna: Give Me All Your Luvin' (feat. Nicki Minaj & M.I.A.)”. . Accesat în . 
 70. ^ a b it „Italiancharts.com – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 71. ^ a b it „Italian single certifications – Madonna – Give Me All Your Luvin' (PDF). . Accesat în . 
 72. ^ a b fr „Lescharts.com – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 73. ^ a b nl „Ultratop.be – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 74. ^ a b en Jackson, Nate (). „M.I.A. dishes on Super Bowl appearance with Madonna”. Los Angeles Times. Accesat în . 
 75. ^ en Kaufman, Gil (). „Madonna's 'Give Me All Your Luvin' Crashes The Charts”. MTV News. Accesat în . 
 76. ^ en Ginsberg, Merle (). „Madonna Super Bowl Fashion: From Cleopatra to Choir Leader (Video)”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 77. ^ en Lampert-Gréaux, Ellen (). „Halftime Lighting”. Studio Live Design. Accesat în . 
 78. ^ en Gardner, Tim (). „M.I.A. flips middle finger during Super Bowl halftime show”. USA Today. Accesat în . 
 79. ^ en „M.I.A. Flips Off Cameras During Super Bowl Halftime Show”. People. . Accesat în . 
 80. ^ en „NBC Apologizes for M.I.A. Giving the Finger at Halftime (Updated)”. The Wrap. . Accesat în . 
 81. ^ en Payne, Ed (). „M.I.A. has middle finger 'malfunction' at Super Bowl halftime show”. CNN. Accesat în . 
 82. ^ en Carlson, Erin (). „Madonna Says M.I.A.'s Digit Malfunction Was 'A Teenager ... Irrelevant Thing To Do'. On Air with Ryan Seacrest. Arhivat din original la . Accesat în . 
 83. ^ en Carlson, Erin (). „NBC Apologizes For M.I.A. Flipping Middle Finger at Super Bowl Halftime Show”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 84. ^ en Rovell, Darren (). „NFL settles with singer M.I.A”. ESPN. Accesat în . 
 85. ^ en Lipke, David (). „Exclusive First Look at Madonna's Costumes”. Women's Wear Daily. Accesat în . 
 86. ^ en Ganz, Caryn (). „Act of God: Madonna's MDNA Tour Comes to Yankee Stadium”. Spin. Accesat în . 
 87. ^ en McManus, Brian (). „Madonna Aims for Perfection at U.S. Tour Kickoff in Philadelphia”. Rolling Stone. Accesat în . 
 88. ^ en Elis, Niv (). „MDNA Tour Review: Introducing Jihad Madonna”. The Jerusalem Post. Accesat în . 
 89. ^ en MDNA World Tour. Madonna. Interscope Records. 2013. 602537507054. 
 90. ^ en Thomas Erlewine, Stephen (). „MDNA World Tour > Madonna”. AllMusic. Accesat în . 
 91. ^ en „Give Me All Your Luvin' (feat. Nicki Minaj & M.I.A.) – Single”. iTunes Store. Accesat în . 
 92. ^ a b en „Madonna: Give Me All Your Luvin' (Party Rock Remix feat. LMFAO & Nicki Minaj)”. Amazon.com. . Accesat în . 
 93. ^ en „Give Me All Your Luvin Single: Madonna”. Amazon.com. Accesat în . 
 94. ^ en „Give Me All Your Luvin: Remix Single: Madonna”. Amazon.com. Accesat în . 
 95. ^ de „Austriancharts.at – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 96. ^ fr „UlUltratop.be – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 97. ^ a b pt BPP, ed. (). „Billboard Brasil Hot 100 Airplay”. Billboard Brasil (29): 84–89. 
 98. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 99. ^ ko „South Korea Gaon International Chart (Week: February 05, 2012 to February 12, 2012)”. . Accesat în . 
 100. ^ en „National Report – Top Nacional”. . Accesat în . 
 101. ^ cs „ČNS IFPI”. . Accesat în . 
 102. ^ en „Danishcharts.com – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 103. ^ de „Swisscharts.com – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 104. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 105. ^ de „Musicline.de – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. Single-Chartverfolgung”. . Accesat în . 
 106. ^ en „Greece Digital Songs: February 18, 2012”. . Accesat în . (necesită abonare)
 107. ^ en „Chart Track: Week 6, 2012”. . Accesat în . 
 108. ^ he „Media Forest: International Airplay chart: Week 8, 2012”. . Accesat în . 
 109. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 110. ^ ja „The Official Lebanese Top 20: Madonna”. . Accesat în . 
 111. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 112. ^ es „op 20 Inglés” (PDF). . Accesat în . 
 113. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 114. ^ nl „Dutchcharts.nl – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 115. ^ „„Give Me All Your Luvin'" ocupă locul 92 în România”. . Accesat în . 
 116. ^ ru „Все ясно”. . Accesat în . 
 117. ^ en „Archive Chart: 2012-02-12”. . Accesat în . 
 118. ^ sk „SNS IFPI”. . Accesat în . 
 119. ^ en „Spanishcharts.com – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 120. ^ en „Swedishcharts.com – Madonna feat. Nicki Minaj & M.I.A. – Give Me All Your Luvin'. . Accesat în . 
 121. ^ en „Madonna: Artist Chart History”. . Accesat în . 
 122. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 123. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 124. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 125. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 126. ^ en „Madonna – Chart history”. . Accesat în . 
 127. ^ hu „Archívum – Slágerlisták – MAHASZ”. . Accesat în . 
 128. ^ hu „Archívum – Slágerlisták – MAHASZ”. . Accesat în . 
 129. ^ en „Pop Rock”. .  Parametru necunoscut |accesdate= ignorat (posibil, |access-date=?) (ajutor)
 130. ^ nl „Belgium Flanders 2012 year end singles”. . Accesat în . 
 131. ^ fr „Belgium Wallonia 2012 year end singles”. . Accesat în . 
 132. ^ en „2012 Year End Canadian Hot 100”. . Accesat în . 
 133. ^ ko „Online download – 2012 Year End Chart”. . Accesat în . 
 134. ^ fr „Classement des 200 premiers Singles Fusionnés par GfK année 2012” (PDF). . Accesat în . 
 135. ^ en „Japan Singles Chart 2012 Year End Charts”. . Accesat în . 
 136. ^ pl „TOP digital utworów - 2012”. . Accesat în . 
 137. ^ es „Top 50 Canciones Anual 2012”. . Accesat în . 
 138. ^ en „2012 Year End Charts Dance/Club Songs”. . Accesat în . 
 139. ^ hu „MAHASZ Rádiós TOP 100 2012”. . Accesat în . 
 140. ^ ko „Online download – 2012 Year End Chart”. . Accesat în . 
 141. ^ en „Radio Industry News, Music Industry Updates, Arbitron Ratings, Music News and more!”. FMQB. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |df= ignorat (ajutor)
 142. ^ de „Give Me All Your Luvin' (2-Track)”. Amazon.com. Accesat în . 
 143. ^ en „Give Me All Your Luvin'. Empik. Accesat în . 
 144. ^ en „Madonna:Give Me All Your Luvin'. Amazon.com. Accesat în . 
 145. ^ en „Give Me All Your Luvin'. Boomerang Online. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]