Fever (album)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Fever
Fever.jpg
Album de studio de Kylie Minogue
Lansare 1 octombrie 2001
26 februarie 2002 (SUA)
Înregistrare 2001
Gen Pop, synthpop, electronica, disco
Durată 45:40
Casă de discuri Parlophone
Producător Steve Anderson
Tommy D
Rob Davis
Cathy Dennis
Pascal Gabriel
Julian Gallagher
Tom Nichols
Mark Pichiotti
Paul Statham
Cronologie – Kylie Minogue
Light Years
(2000)
Fever Body Language
(2003)

Fever este al 8-lea album de studio lansat de cântăreața australiană Kylie Minogue. A fost lansat la sfărșitul anului 2001 în Europa și Australia și în 2002 în America de Nord. Au fost lansate patru single-uri de pe album, primul, „Can't Get You Out Of My Head”, devenind un succes mondial, atingând locul 1 în topurile din toată lumea, și locul 7 în Statele Unite.

Istoria albumului[modificare | modificare sursă]

Minogue a inceput sa muncit pe album, în anul 2001 cu compozitori și producatori celebre cum ar fi Cathy Dennis, Rob Davis și Tom Nichols. După lansare, albumul a ajuns numarul unu in Australia, Irlanda, Austria, Germania, Marea Britanie, și a ajuns pe topurile în multe alte țări. Minogue a promovat albumul într-o serie de spectacole în mod concertat, inclusiv turneul ei cele mai scumpe la data KylieFever2002. În Statele Unite, albumul a primit o certificare platină și a vandut peste 1,1 milioane de exemplare.

Albumul a ajuns numarul unu in Australia și a rămas acolo timp de cinci săptămâni. De asemenea, a rămas în topurile din Australia pentru șaptezeci și patru săptămâni în total, devenind cea mai lungă și cea mai mare album de Minogue în această țară. Acesta a fost certificată de șapte ori platină de către asociația australiană industria de înregistrare (ARIA). Albumul a ajuns numarul trei în Noua Zeelandă, și mai târziu a fost certificat cu platină de două ori.

În altă parte, albumul a fost, de asemenea, un succes. Acesta a ajuns numărul unu în Marea Britanie pentru două săptămâni, și a rămas în topurile de șaptezeci de săptămâni în total. Acesta a fost certificată de cinci ori platină și a vândut peste 1,9 milioane de copii numai in Marea Britanie. Albumul a ajuns numărul trei pe Billboard 200, si a devenit cel mai de succes album de Minogue în SUA. Albumul sa vandut in 8 milioane de exemplare în întreaga lume, acest site este mai bine vandut album de Minogue până în prezent.

Coperta albumului[modificare | modificare sursă]

Există trei versiuni diferite de coperta albumului. Versiunea originală a avut Minogue purta alb și care deține un microfon. Această versiune a fost distribuit în Australia, Asia, Europa, America Latină și Canada. În cazul în care albumul a fost lansat mai târziu în SUA și re-emise, în unele țări din Asia, capacul a fost schimbat la o acoperire similară cu cea a „In Your Eyes”. Această coperta este de asemenea disponibil în Canada. Coperta pentru editia bonus disc este similară cu versiunea originala, dar cu Minogue poartă un costum albastru în loc.

Single-uri[modificare | modificare sursă]

Can't Get You Out of My Head” a fost lansat în septembrie 2001. A ajuns numărul unu în Australia, Irlanda și Marea Britanie și au rămas acolo timp de patru săptămâni, în fiecare din cele trei țări. În 2002, piesa a fost lansat în SUA și a ajuns numărul șapte în Billboard Hot 100. A fost anunțat că „In Your Eyes”, ar fi al doilea single de pe album. Acesta a fost lansat în februarie 2002, și ajuns la poziția de top în Australia, Ungaria și România, în timp ce ajungand pe locul trei în Marea Britanie, numărul șase în Irlanda și numărul unsprezece în Canada. Deși a fost lansat cu succes, single nu a reușit să ajungă în topurile din SUA, deoarece nu a fost lansat în această țară.

Love at First Sight” a fost lansat ca al treilea single de pe albumul. Acesta a fost lansat în iunie 2002. A ajuns pe numărul doi în Marea Britanie și numărul trei în Australia. Piesa a fost nominalizat pentru un premiu Grammy pentru înregistrarea cele mai bune de dans în 2003, după ce a ajuns numarul unu in topurile dance din SUA. Acesta a ajuns la numărul douăzeci și trei pe Billboard Hot 100 și numărul șapte în Irlanda. Ultima sinlge a fost „Come into My World” și a fost lansat în noiembrie 2002. Acesta a ajuns la numărul patru în Australia, numărul opt în Marea Britanie, numărul unsprezece în Irlanda, numărul douăzeci în Noua Zeelandă și numărul de nouăzeci și una în Billboard Hot 100.

Lista cântecelor[modificare | modificare sursă]

 1. „More More More” — 4:40
 2. Love at First Sight” — 3:57
 3. Can't Get You Out of My Head” — 3:49
 4. „Fever” — 3:30
 5. „Give It to Me” — 2:48
 6. „Fragile” — 3:44
 7. Come into My World” — 4:30
 8. In Your Eyes” — 3:18
 9. „Dancefloor” — 3:24
 10. „Love Affair” — 3:47
 11. „Your Love” — 3:47
 12. „Burning Up” — 3:59

Legături externe[modificare | modificare sursă]