Wikipedia:Asistent pentru a crea articole/Notabilitate muzică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
3. Notabilitate
4. Surse
5. Conținut
6. Finalizare
Notabilitate

Dacă un subiect are o acoperire semnificativă în ceea ce privește sursele de încredere care sunt independente de subiect atunci se consideră că s-au satisfăcut criteriile de includere pentru un articol de sine stătător.

Foarte puțini muzicieni sunt suficient de notabili pentru a fi incluși în Wikipedia.

Există milioane de muzicieni în lumea întreagă, dar numai un mic procent din ei sunt suficient de notabili pentru a fi luată în considerare includerea lor pe Wikipedia. Pentru includerea muzicienilor regula generală este existența unor informații din terțe părți care să demonstreze interesul public pentru acești muzicieni. Cei care îndeplinesc cel puțin unul dintre criteriile de mai jos pot avea propriile lor articole pe Wikipedia, deoarece există informații verificabile disponibile despre ei și există un interes public. Această listă nu este exclusivistă, ci mai degrabă ilustrează exemple ale nivelului de notabilitate necesar pentru Wikipedia:


Un muzician sau un ansamblu (de reținut că se referă la o trupă, un cântăreț, un rapper, o orchestră etc) este notabil dacă îndeplinește unul dintre următoarele criterii:

  • A făcut subiectul mai multor lucrări publicate de mass-media de încredere și de renume (se exclud ziarele școlare, blogurile personale, etc).
  • A avut un hit într-un clasament de muzică națională în cel puțin o țară mare sau mijlocie.
  • A avut o înregistrare certificată gold sau mai bine în cel puțin o țară mare sau mijlocie.
  • A lansat două sau mai multe albume la o casă de producție importantă (care să aibă istorie de mai mult de câțiva ani și o listă de albume lansate, inclusiv albumele unor artiști notabili).
  • A câștigat un premiu important din muzică, cum ar fi Choice Music, Grammy, Juno sau Mercury.

O melodie sau un album este notabil(ă) dacă îndeplinește oricare dintre următoarele criterii:

  • A câștigat un premiu important
  • Este imnul oficial al unui stat, regiune, provincie sau teritoriu notabil
  • Este un cântec popular, imn sau colindă de Crăciun, cu o istorie documentată de mai mult de cincizeci de ani

O notă cu privire la reclamă: Mulți wikipediști sunt împotriva folosirii Wikipedia ca mijloc de publicitate. În plus, folosirea Wikipediei pentru a vă face publicitate este împotriva politicii oficiale de foarte mult timp. În cele din urmă, noul dvs. articol care seamănă cu o reclamă va fi cel mai probabil respins și șters rapid.


Articolul propus de dumneavoastră îndeplinește cerințele?