Discuție Utilizator:Mihai Andrei

Arhive: 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Pagina "Istoria taximetriei în România" a fost ștearsă[modificare sursă]
Salut, am publicat pagina "Istoria taximetriei în România" acum ceva timp și mi-a fost stearsă de catre Utilizator:Gikü, pe considerent de reclama la CleverTaxi. Nu stiu exact care e procedura, dar as vrea sa se uite si alt administrator la aceasta decizie. În trecut am publicat "Evoluția taximetriei in România" și a fost și aceea ștearsă pe același considerent, și anume reclamă la CleverTaxi.
Clever Taxi nu mai exista pe piata ca brand sau platforma de multi ani de zile, deci nu poate fi considerata reclama. A fost un brand foarte cunoscut si folosit de foarte multa lume si prima si cea mai mare aplicatie de comanda taxi din Romania. Platforma a înlocuit dispeceratele clasice ce existau până atunci și a deschis calea către liberalizarea pieței de mobilitate urbană, face parte din istoria taximetriei din Romania.
Discutia despre acest subiect este aici: Discuție Utilizator:Gikü#Pagina "Istoria taximetriei în România" a fost ștearsă, iar pagina a fost salvata de admin aici: Utilizator:Gikü/Istoria taximetriei în România
Multumesc si scuze daca nu e locul potrivit pentru discutia aceasta, dar nu am stiut cum sa modific pagina de reclamatii. Adumi007 (discuție) 18 ianuarie 2023 19:14 (EET)
- Salut! Daca nu este acesta locul potrivit, unde ma pot adresa cu aceasta problema? Multumesc! Adumi007 (discuție) 23 ianuarie 2023 10:27 (EET)
Filioque[modificare sursă]
În articolul despre Filioque, sunt scrise o bună parte de materiale propagandistice, care nu se bucură de vreun sprijin academic, ci prezintă un om de paie, o falsă poziție catolică, nu văd de ce ați șters acele modificări Adidabica (discuție) 6 februarie 2023 20:30 (EET)
- Stimate utilizator, am să mă ocup de articolul respectiv. În orice caz, nu este bine să faceți modificări sub masca anonimatului, ci este bine să vi le asumați. Vă rog să citiți în prealabil și testul rățoiului. Pax et bonum, --Mihai Andrei (discuție) 6 februarie 2023 20:36 (EET)
Mănăstirea Bixad[modificare sursă]
Vă rog să verificați, când aveți mijloacele, modificările fără surse de la articol începând din 13 februuarie a.c., întrucât păreți singurul care stăpânește subiectul.--Kun Kipcsak (discuție) 22 februarie 2023 16:32 (EET)
La răsărit de Eden[modificare sursă]
- Lupta despre care se discută aici e mai veche decât pare la prima vedere. A scris despre ea Aureliu Augustin în secolul al IV-lea. Atunci veniseră vandalii, la propriu, și se prăbușea o civilizație. Augustin a stat și a chibzuit, ajungând la concluzia că războiul nu e nou, ci durează de la începutul omenirii, fiind prelungirea conflictului dintre Cain și Abel. Vestul nu este doar Cain, la fel cum estul nu este doar Abel. Protagoniștii sunt amestecați printre noi, în vest și în est, iar acest lucru face viața atât de complexă. Dacă cei buni și deștepți ar fi în vest și cei răi și proști în est, atunci existența ar fi teribil de plictisitoare. Și viceversa! Revenind la opinia lui Augustin, războiul dintre Cain și Abel, adică dintre Babilon și Ierusalim etc., va dura până la sfârșitul veacurilor, așa că nu trebuie să ne agităm prea tare. Important este să conștientizăm cărei civitas aparținem, adică ce "cetățenie" avem: de sus, sau de jos. Chiar dacă tovărășia cu Abel, căruia fratele său i-a zdrobit capul, nu pare prea atractivă, este în cele din urmă singura care dăinuiește. --Mihai Andrei (discuție) 22 aprilie 2023 10:09 (EEST)
Cea mai faină perspectivă pe care am văzut-o în raport cu Cain și Abel mie mi se pare cea exprimată de John Steinbeck, în "La răsărit de Eden". În optica mea, mi se pare că Steinbek explică de ce Caleb (Cain) este omul și de ce Aaron (Abel) este idealul nepractic. Cel care ajunge într-o fundătură este de fapt Aron, iar cel care se dezvoltă și-și asumă calitatea de om este de fapt Caleb. Ce e drept, Caleb face asta deoarece își asumă provocările și greutățile asociate cu drumul care duce înainte, are alături sfătuitori potriviți (Lee este de departe cel mai bun..., iar Samuel și Liza sunt "cei drepți", care, țin firele pânzei lumii), un părinte care până la urmă îl acceptă și-i dă binecuvântarea și nu în ultimul rând, pentru că există conflictul cu Aron. Aron, din păcate evoluează într-un mod care îl face să nu se potrivească lumii omului și de fapt până la urmă se autoexclude, nu înainte însă de a-și fi jucat rolul și de a fi influențat evenimentele, în ultimă instanță prin efectul dispariției lui.
Genială carte, oricum... Accipiter Gentilis Q.(D) 22 aprilie 2023 13:02 (EEST)
Samuel[modificare sursă]
Bună seara! După redenumirile Dvs. din iulie 2021 asupra articolelor Cartea întâi a lui Samuel și Cartea a doua a lui Samuel, puteți vă rog să adăugați la {{Orthodoxwiki}} parametrul „url” care să ducă la pagina respectivă de pe OrthodoxWiki (vedeți un exemplu aici)? Nu am fost în stare să găsesc aceste articole acolo. @Sîmbotin: poate știți și Dvs. Mulțumesc! // Gikü vorbe fapte 25 aprilie 2023 22:23 (EEST)
- Stați că se pare că m-am prins.
- Judecând după redenumirile făcute:
- deduc corect că echivalentele la OrthodoxWiki a articolelor curente sunt după cum urmează?
- //
Gikü vorbe fapte 25 aprilie 2023 22:29 (EEST)
- @Gikü: Corect. Așa sunt denumite în versiunile ortodoxe recente ale traducerii Bibliei: I Regi – II Regi – III Regi – IV Regi. Sursă online a ultimei „versiuni oficiale” BOR („Biblia sinodală” 1994): http://bibliaortodoxa.ro/ . --Bătrânul (discuție) 26 aprilie 2023 08:42 (EEST)
- Întrebarea care se pune, este dacă trebuie să urmăm denumirile care rezultă din traducerea greacă Septuaginta, sau din originalul ebraic (Biblia ebraică). --Mihai Andrei (discuție) 26 aprilie 2023 10:52 (EEST)
- @Gikü: Corect. Așa sunt denumite în versiunile ortodoxe recente ale traducerii Bibliei: I Regi – II Regi – III Regi – IV Regi. Sursă online a ultimei „versiuni oficiale” BOR („Biblia sinodală” 1994): http://bibliaortodoxa.ro/ . --Bătrânul (discuție) 26 aprilie 2023 08:42 (EEST)
Redenumire pagina Biserica Baptistă - Nădejdea[modificare sursă]
Salut, Am adaugat continutul paginii Biserica Baptistă - Nădejdea si doresc sa o redenumesc dupa cum este numele intreg al bisericii, respectiv Biserica Creștină Baptistă Nădejdea din București. Titlul era predefinit si este protejat la redenumire. Doresc sa o redenumesc pentru ca in Romania sunt mai multe biserici baptiste, iar numele complet al bisercii este Biserica Creștină Baptistă Nădejdea din București. Ma poti ajuta, te rog? Cldumitrescu75 (discuție) 11 mai 2023 17:10 (EEST)
- Am rezolvat. Cu stimă, --Mihai Andrei (discuție) 11 mai 2023 17:35 (EEST)
- Multumesc pentru raspunsul rapid si pentru rezolvare! Cu stima, Cldumitrescu75 (discuție) 11 mai 2023 17:43 (EEST)
- Vă sugerez să traduceți din engleză articolul Emanuel Baptist Church of Oradea (sau din franceză Église baptiste Emmanuel d'Oradea). --Mihai Andrei (discuție) 11 mai 2023 18:29 (EEST)
- Multumesc pentru raspunsul rapid si pentru rezolvare! Cu stima, Cldumitrescu75 (discuție) 11 mai 2023 17:43 (EEST)