Discuție Utilizator:NGC 54

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Rugăminți

1. Nu scrieți cuvinte jignitoare pe această pagină de discuție.
2. Nu mă deranjează dacă îmi scrieți la persoana a II-a, singular.
3. Încercați să scrieți corect din punct de vedere ortografic, gramatical și moral.
4. Semnați-vă.
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie NGC 54) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 26 februarie 2019 21:27 (EET)


■ Informații eronate[modificare sursă]

Information icon Bună ziua. Editarea dumneavoastră recentă din pagina Vagon (unitate de măsură) pare a fi adăugat informații incorecte, așa că a fost pentru moment înlăturată. Dacă credeți că informația este corectă, vă rugăm să citați o sursă de încredere sau să vă discutați modificarea în pagina de discuție a articolului. Dacă doriți să faceți teste, puteți folosi cutia cu nisip. Dacă credeți că am greșit sau dacă aveți întrebări, puteți să răspundeți acestui mesaj. Mulțumesc. „Vagonul” nu face parte din unitățile SI fundamentale! Bătrânul (discuție) 2 martie 2019 18:23 (EET)

Propunerea de ștergere rapidă pentru Panemar[modificare sursă]

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

Pe pagina Panemar, a fost pusă o etichetă prin care se cere ștergerea ei rapidă din Wikipedia. Aceasta invocă secțiunea G11 din criteriile pentru ștergere rapidă, întrucât pagina pare să fie pură reclamă ce promovează o companie, un produs, un grup, un serviciu sau o persoană și ar trebui fundamental rescris pentru a deveni articol enciclopedic.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:01 (EEST)

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Information.svg Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina Panemar de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

 • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
 • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
  Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi groapa cu nisip. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:07 (EEST)

Propunerea de ștergere rapidă pentru Varga Quattro[modificare sursă]

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

Pe pagina Varga Quattro, a fost pusă o etichetă prin care se cere ștergerea ei rapidă din Wikipedia. Aceasta invocă secțiunea G11 din criteriile pentru ștergere rapidă, întrucât pagina pare să fie pură reclamă ce promovează o companie, un produs, un grup, un serviciu sau o persoană și ar trebui fundamental rescris pentru a deveni articol enciclopedic.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:25 (EEST)

■■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți formatele de întreținere de pe paginile Wikipedia, cum ați făcut la pagina Varga Quattro, fără a rezolva problemele pe care acestea le semnalează și fără a da un motiv valid pentru ștergerea lor în sumarul modificării. Această ștergere nu pare a fi constructivă, iar etichetele au fost restaurate. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:29 (EEST)

Nu am făcut reclamă pentru Varga Quattro. Vă rog să îmi spuneți de ce credeți asta. NGC 54

Vedeți criteriul G11 de ștergere rapidă. --Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:41 (EEST)
L-am citit acum câteva luni. Nu am făcut reclamă la nicio patisere existentă/inexistentă.

Faptul că am scris despre 2 patiserii nu înseamnă că le-am făcut reclamă. Doar am scris despre ele. [[Utilizator:NGC 54|NGC54]]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, NGC 54. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Strainu. Strainu (دسستي‎)  21 mai 2019 23:26 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Semnătură[modificare sursă]

Vă rog ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră  și nu așa cum ați omis la pagina Discuție:Pagina_principală. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul Signature icon april 2018.png din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumesc! Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:08 (EEST)

Într-un fel am adăugat-o. Dar am adăugat legătura externă la „NGC 54”, nu la „Utilizator:NGC 54”. Mulțumesc! FonAfon 1 iunie 2019 20:12 (EEST)
Înțeleg la ce vă referiți, însă nu v-ați semnat corespunzător, dacă doriți să vă schimbați semnătura in „FonAfon” o puteți face ducându-vă la pagina „preferințe”. Numai bine! Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:16 (EEST)
La pagina de preferințe, semnătura îmi este setată ca fiind „FonAfon”. Problema de la pagina principală încă nu a fost remediată. Mulțumesc. FonAfon 1 iunie 2019 20:21 (EEST)
Puteți să vă semnați mai ușor și semi-automat adăugând patru tilde ( ~~~~ ) la finalul mesajului dumneavoastră. Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:24 (EEST)

Cum să adaug o tildă cu ajutorul tastaturii? Shift+1=! FonAfon 1 iunie 2019 20:27 (EEST)

Butonul este dedesubtul tastei "ESCAPE", situat in stanga cifrei 1(nu de pe numpad). Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:29 (EEST)

Mulțumesc. FonAfon 1 iunie 2019 20:32 (EEST)

Articole[modificare sursă]

Bună ziua. V-am corectat articolele, după cum probabil ați văzut. Vă rog să le legați cu articolele corespunzătoare din celelalte limbi. Faceți asta în următorul fel:

  Găsiți titlul unui articol echivalent în altă limbă (la articolele dvs. e identic în toate limbile, pe tipicul NGC....)
  În pagina articolului în română, faceți click pe linkul „Adaugă legături” aflat în subsolul coloanei din stânga, unde se plasează legăturile interlingve.
  În centrul paginii se va deschide un formular în care trebuie completat codul wikiului către care se face trimiterea (de exemplu, enwiki pentru Wikipedia în engleză; este suficientă introducerea codului de limbă și funcția de autocomplete va furniza variantele uzuale) și titlul paginii către care se trimite.
  Faceți click pe butonul „Confirmare”. Dacă există un item la Wikidata asociat titlului pe care l-ați furnizat, vi se vor prezenta toate legăturile asociate acelui item pentru confirmare.

De asemenea vă rog să introduceți în articolele despre galaxii infocaseta galaxie. simplu introducând textul {{Infocaseta Galaxie}}.

Nu în ultimul rând, la secțiunea Vezi și introduceți cel mai bine doar o legătură spre Listă a obiectelor NGC.

Uitați-vă cum am făcut aici. Dacă aveți nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Salutări, --Mihai (discuție) 17 iunie 2019 02:26 (EEST)

PS: Și mulțumesc pentru traducerile corecte. :) --Mihai (discuție) 17 iunie 2019 02:28 (EEST)
Mulțumesc! Voi încerca să leg articolele cu cele din alte limbi. Sper să reușesc. FonAfon 17 iunie 2019 02:30 (EEST)
Am reușit. Nu am știut că este atât de simplu. Mulțumesc încă o dată. FonAfon 17 iunie 2019 02:35 (EEST)

Sugestie[modificare sursă]

Salut !

E prudent când înlăturați formate care par eronat scrise, să încercați să vedeți dacă nu cumva este vorba doar de erori minime, care pot fi corectate ușor. De exemplu aici era suficientă o astfel de corecție minimă.--Accipiter Gentilis Q.(D) 23 iunie 2019 16:51 (EEST)â

Mulțumesc pentru sugestie. --FonAfon (discuție) 23 iunie 2019 16:52 (EEST)

William Anders[modificare sursă]

Bună dimineața. Am intervenit puțin asupra articolului Bill Anders, la care ați pus eticheta că lucrați. Nu mă voi mai implica în continuare în acest articol și îmi cer scuze anticipat dacă am cauzat prin intervenția mea vreo problemă. --Donarius (discuție) 1 iulie 2019 07:50 (EEST)

Nu mă deranjează. Un articol la care contribuie constructiv mai mulți wikipediști devine mai bun. --FonAfon (discuție) 1 iulie 2019 12:11 (EEST)

Corectitudinea informațiilor[modificare sursă]

Ați propus pentru ștergere articolul MCM cu motivul „Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate”. Fals! Nu am marcat cu formatul {{notabilitate}} acest articol nici în martie 2019, nici altă dată. Se poate verifica în istoricul articolului. Nu este corect să puneți „în cârca altuia” dorința dvs. de a șterge acest articol. --Bătrânul (discuție) 4 iulie 2019 12:44 (EEST)

Nu țin minte că am afișat această informație. Probabil a rămas pentru că nu am anulat toate modificările care au reprezentat vandalism. Pe pagina MCM eu doar am anulat și șters vandalismul. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 12:50 (EEST)
Și nici nu vreau să se șteargă pagina MCM. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 12:52 (EEST)
Vedeți aceste link-uri: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12957722&oldid=12956716&diffmode=visual, https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&action=history. Această informație exista înainte să încep să contribui eu la pagina MCM. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 13:01 (EEST)
Dvs. poate că nu țineți minte, dar istoricul paginii nu poate greși: v-ați uitat la linkul pe care vi l-am indicat în prima frază a acestei discuții? Nu sunteți dvs. utilizatorul NGC 54? --Bătrânul (discuție) 4 iulie 2019 17:47 (EEST)
Da, m-am uitat. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:15 (EEST)
Vedeți https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12956474&oldid=12956357&diffmode=visualedeți https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12956474&oldid=12956357&diffmode=visual. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:17 (EEST)
Cred că am adăugat din nou acea informație deoarece am văzut că a fost ștearsă de altcineva. Vedeți și https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12956475&oldid=12956474&diffmode=visual --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:19 (EEST)

Pagini de șters rapid[modificare sursă]

Când vedeți vreo pagină care trebuie ștearsă rapid, puneți, vă rog, eticheta {{șr|motivul pentru ștergere}}, sau folosiți unul formatele din familia șr cu motivul precompletat, listate în pagina WP:CȘR pentru fiecare caz generic de ștergere. Dacă doar goliți pagina, e posibil să le scape administratorilor. —Andreidiscuție 4 iulie 2019 18:29 (EEST)

Bine. Mulțumesc. Nu știam dacă am sau nu dreptul de a adăuga acest format. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:30 (EEST)
Sigur că da. Formatul e pentru neadministratori pentru a cere intervenția administratorilor. De asemenea, nu e nevoie să scrieți și la Wikipedia:Reclamații; aplicarea formatului este suficientă. —Andreidiscuție 4 iulie 2019 18:31 (EEST)

Obiecte NGC[modificare sursă]

Bună seara! Felicitări pentru inițiativa de a scrie articolele lipsă despre obiecte NGC! Am observat că v-ați familiarizat cu formatul infocasetei, cu modul de categorisire, etc. Succes în continuare! -- Alex Nico  (mesaj) 6 iulie 2019 19:48 (EEST)

Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 6 iulie 2019 19:50 (EEST)

Salut[modificare sursă]

Dacă o singură afirmație dintr-un text/paragraf pare „dubioasă” sau ar putea necesita o verificare mai amănunțită, poți folosi formatul {{nc}} sau {{necesită citare}}. Modul de utilizare îl găsești aici. AT09W(discută) 7 iulie 2019 00:00 (EEST)

Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 7 iulie 2019 00:07 (EEST)

Serie de formate[modificare sursă]

Mai multe formate pe care le-ați creat recent introduc în mod automat articolele în Categorie:Cioturi Râurile României, unde nu au ce căuta. Exemple: {{Ciot-roi-deschis}}, etc. Probabil v-ați inspirat din {{Ciot-râu-Spania}}, creat de Ionutzmovie. --GEO (discuție) 9 iulie 2019 18:13 (EEST)
Am corectat. Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 9 iulie 2019 18:18 (EEST)
Mai sunt destule. Le vezi aici. --GEO (discuție) 9 iulie 2019 18:32 (EEST)
Sper că le-am corectat pe toate. --FonAfon (discuție) 9 iulie 2019 19:15 (EEST)

Format[modificare sursă]

Bună ziua,
Formatul {{de tradus în alte limbi}} se introduce la sfârșitul articolului, nu la început (vedeți modul de utilizare). Mă refer la modificarea dvs. de la articolul Eugeniu Nistor.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 22 iulie 2019 08:32 (EEST)

Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 22 iulie 2019 10:56 (EEST)
@Sîmbotin: Dacă în articol este prezent un format ciot, îl adaug sub formatul ciot sau deasupra formatului ciot? --FonAfon (discuție) 10 august 2019 03:27 (EEST)
La modul de utilizare al ambelor formate scrie: „se introduce la sfârșitul articolului”, deci nu este reglementată această chestiune.
Ca opinie personală, eu nu văd utilitatea formatului {{de tradus în alte limbi}}. Cine dorește să contribuie la Wikipedia în alte limbi să o facă, bravo lui, dar de ce ar trebui îndemnat să facă acest lucru printr-un format special? De altfel, mai sunt și alte etichete la fel de inutile, după părerea mea, de exemplu: {{expert}} (cine sunt acești „experți” și unde se găsește lista cu experți wikipediști?), {{ajutor}} (orice articol are nevoie de ajutor, „nu există articole perfecte”) și altele. --Bătrânul (discuție) 10 august 2019 08:14 (EEST)

Provocarea Apollo 11[modificare sursă]

Pentru participarea la Provocarea Apollo 11--Strainu

Vă mulțumesc pentru participarea la provocarea Apollo 11. Dacă doriți să primiți o carte poștală, vă rog să-mi trimiteti un email cu adresa la care să o expediez.--Strainu (دسستي‎)  22 iulie 2019 15:45 (EEST)

Titlu de carte[modificare sursă]

Corectați, vă rog, acest titlu: Reaching for Stars: Studii în istoria astronomiei stelare stelare și nebuloase. --Donarius (discuție) 22 iulie 2019 20:42 (EEST)

Bine. Îl voi corecta. --FonAfon (discuție) 22 iulie 2019 20:45 (EEST)
Amestecul de engleză și română. --Donarius (discuție) 22 iulie 2019 20:48 (EEST)

Substituire[modificare sursă]

Info-pictogram.png Vă rugăm să nu uitați să introduceți formatele cu mesaje pe paginile de discuție prin substituire. Substituirea se face astfel: de exemplu în loc de {{test}} scrieți {{subst:test}}. Această precauție are avantajul că reduce ocuparea serverelor, mai ales atunci cînd formatul este apelat în foarte multe pagini, pentru că în urma unei modificări la pagina formatului modificarea trebuie propagată la toate paginile unde este apelat acesta. —Andreidiscuție 6 august 2019 15:20 (EEST)

@Andrei Stroe: Am înțeles. Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 6 august 2019 15:59 (EEST)

NGC 111[modificare sursă]

O mică curiozitate: de ce a fost sărit NGC 111? --Donarius (discuție) 9 august 2019 21:27 (EEST)

@Donarius: Conform acestui articol, NGC 111 este un corp astronomic necunoscut. --FonAfon (discuție) 9 august 2019 21:30 (EEST)
Este posibil să nu fie cunoscute date despre acest obiect. E ciudat totuși că a fost inclus în catalog.-- Alex Nico  (mesaj) 9 august 2019 21:36 (EEST)
Probabil s-a făcut o eroare când s-a creat catalogul. --FonAfon (discuție) 9 august 2019 21:38 (EEST)
Există prin urmare? --Donarius (discuție) 9 august 2019 21:39 (EEST)
@Donarius: Vedeți asta. --FonAfon (discuție) 9 august 2019 21:52 (EEST)

Recomandare[modificare sursă]

Referitor la formatul pentru crearea rapidă a articolelor din seria NGC: puteți copia textul de aici pe pagina dvs. de teste, între tag-urile <pre></pre>, vor fi mai ușor de introdus informațiile așa, doar copiați formatul de fiecare dată când scrieți un nou articol. Contrar opiniei populare, cred că metoda aceasta e mai rapidă decât un bot, și nici nu apar la fel de multe probleme. De asemenea, dacă aveți nevoie de mână de lucru, eu mai am ceva timp liber luna asta, doar anunțați-mă. Mult succes! -- Alex Nico  (mesaj) 10 august 2019 14:23 (EEST)

@Alex Nico: Mulțumesc, dar nu mai am nevoie de acel format. Oricum atunci când creez o pagină despre NGC copiez o altă pagină despre NGC și doar modific datele. --FonAfon (discuție) 10 august 2019 15:11 (EEST)

Părere[modificare sursă]

Punerea automată de formate în paginile unuia care în mod uzual scrie articole sau în articolele lui nu rezolvă nimic, decât cel mult dă o senzație aparte celui care mângâie Twinkle (senzație susceptibilă de a da dependență). Chipinmaind treaba asta.

Opțiunea potrivită este inițierea unei discuții despre subiectul în cauză: e.g. de ce este necesară precizarea surselor, etc...--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 august 2019 01:58 (EEST)

Accipiter Gentilis Q.: La care caz vă referiți? Dar nu este explicat aici și aici acest aspect în formatul clasic? --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 02:31 (EEST)
La Aviapassion, aproape sigur, dar nu contează, sfatul era general. Accipiter nu v-a zis să nu notificați utilizatorul, ci să încercați să vă găsiți timpul pentru un mesaj personalizat în cazul utilizatorilor care sunt în mod evident de bună credință și contribuie constructiv. Un mesaj personalizat și scris prietenos este întotdeauna primit mai bine ca o formulare de lemn, făcută să se potrivească în multe cazuri. Strainu (دسستي‎)  15 august 2019 10:50 (EEST)

Da, la formatele de avertizare livrate lui Aviapassion, m-am referit. Este însă un lucru nu foarte ușor să sesizezi în timp util, căruia dintre toți utilizatori care trebuiesc notificați la un moment dat, trebuie să-i livrezi un mesaj personalizat, cu potențial de a duce la o discuție necesară rezolvării pe termen lung a unor probleme. De aceea, tentația limitării la beneficiile uneori doar aparente ale automatizării, este extrem de mare.--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 august 2019 12:03 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q., @Strainu: Bine, am înțeles. --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:35 (EEST)

Semnătură[modificare sursă]

Vă rog ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră  și nu așa cum ați omis la pagina Discuție Utilizator:Aviapassion#Citarea surselor. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul Signature icon april 2018.png din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumesc! Mishu57 15 august 2019 07:48 (EEST)

@Mishu57: Mulțumesc, știam să mă semnez, dar de această dată doar am uitat. --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:14 (EEST)
Teoretic Twinkle ar fi trebuit să vă adauge semnătura automat, dacă ați făcut avertizarea prin intermediul lui. Vedeți, poate mai trebuie umblat pe la Wikipedia:Twinkle/Preferences la "Warn user" sau la "Răspuns rapid" trebuie bifat "Semnează răspunsurile".--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 august 2019 14:32 (EEST)

Știați că[modificare sursă]

Am observat că ați făcut niște propuneri pentru această secțiune. Drepturile dvs de utilizator ar trebui să vă permită să le adăugați singur. Modificările se fac la Format:Știați că. Nu am verificat propunerile, dar sunt câteva reguli:FonAfon (discuție | contribuții) 16 august 2019 01:48 (EEST)

 • asigurați-vă că articolul bolduit e de un nivel decent (preferabil nu ciot)
 • dacă schimbați imaginea nu uitați să modificați indicația (foto) din text
 • adăugați propunerile și în Wikipedia:Știați că.

Și un sfat: din moment ce aveți mai multe propuneri, ar fi preferabil să le puneți gradual, la câteva săptămâni, pentru a menține pagina mai dinamică pentru mai mult timp. Strainu (دسستي‎)  15 august 2019 10:45 (EEST)

@Strainu: Există o limită de curiozități care să apară în formatul Știați că? --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:18 (EEST)
Da, de fiecare dată când adăugați una, scoateți-o pe cea mai veche.--Strainu (دسستي‎)  15 august 2019 14:27 (EEST)
Bine. --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:39 (EEST)
Și încercați să urmați exemplele de formatare...: [1]--Strainu (دسستي‎)  15 august 2019 14:46 (EEST)
Un pic mai concret: puneți cu bold articolul spre care vreti să îndrumați cititorii și asigurați-vă că el există (de exemplu Tux nu există).--Strainu (دسستي‎)  16 august 2019 01:46 (EEST)
@Strainu: Am înțeles. Nu ar trebui realizat acest lucru? Doar că nu din 10 în 10 secunde. --FonAfon (discuție | contribuții) 16 august 2019 01:48 (EEST)

Aviația la Bălți[modificare sursă]

Bună ziua, vă mulțumesc că ați revizuit pagina. V-aș fi recunoscător să mă ajutați să îmbunătățesc pagina Aviația la Bălți, precum și articole Aeroportul Internațional Bălți-Leadoveni și Aeroportul Bălți-Oraș. Eu traduc deocamdată textul pur din articolele respective scrise în rusă unde sunt toate linkurile. Poate o să ajutați să inserați linkurile în format wikiro? Mare mulțumesc anticipat. --Aviapassion (discuție) 15 august 2019 12:37 (EEST)

@Aviapassion: Vreți să adaug legăturile externe de pe paginile din rusă pe cele din română? --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:42 (EEST)

Nesemnat[modificare sursă]

Bună dimineața,
Este bine să folosiți formatul {{nesemnat}} prin substituție (în loc de {{nesemnat}} scrieți {{subst:nesemnat}}); vedeți documentația de la {{Nesemnat/doc}}. Cel mai comod este să folosiți „butonul” {{subst:nesemnat|}} din comenzile care apar sub caseta de editare (pe rândul al patrulea, „Formate utile”).
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 17 august 2019 08:56 (EEST)

@Sîmbotin: Mulțumesc. Voi substitui și formatul nesemnat. --FonAfon (discuție | contribuții) 17 august 2019 12:37 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Alex Moldovan[modificare sursă]

În urmă cu 4 luni, articolul Alex Moldovan, creat de dumneavoastră, a fost etichetat de Sîmbotin ca nerespectând politicile proiectului, mai exact cea privitoare la notabilitate. Ca parte a proceselor interne de menținere a calității Wikipediei, articolele aflate în această situație sunt propuse periodic pentru ștergere, ceea ce s-a întâmplat și în acest caz.

Acest lucru nu înseamnă că articolul va fi neapărat șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Alex Moldovan până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Dacă deja le-ați rezolvat, menționați acest lucru și explicați de ce considerați că problemele au fost rezolvate. Este posibil ca alți utilizatori să nu fie de acord cu dumneavoastră și să ceară și alte îmbunătățiri. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Nu în ultimul rând, puteți cere celorlalți utilizatori să vă ajute în a filtra sursele existente conform regulilor Wikipedia.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:11 (EEST)

Nicolae Leonăchescu[modificare sursă]

La articolul Nicolae Leonăchescu ați marcat cu "necesită citare". Între timp au apărut mai multe informații on-line. Credeți că puteți actualiza? Adică să ștergeți cerința, eventual să o înlocuiți cu o referință sau, și mai bine, să modificați în Wikidata unde să treceți data la care a avut loc decesul? Mulțumesc,2A02:2F0B:4808:DA00:6C69:F77A:9314:4F5 (discuție) 8 septembrie 2019 11:46 (EEST)

@2A02:2F0B:4808:DA00:6C69:F77A:9314:4F5: în articol nu apar niciun fel de referințe cu privire la data decesului lui Nicolae Leonăchescu. Adăugați cel puțin o referință verificabilă și din sursă de încredere și puteți apoi șterge formatul {{necesită citare}}. --Bătrânul (discuție) 8 septembrie 2019 12:59 (EEST)
@2A02:2F0B:4808:DA00:6C69:F77A:9314:4F5: Voi încerca. Dar puteți și dumneavoastră să citați o sursă. --FonAfon (discuție | contribuții) 8 septembrie 2019 14:13 (EEST)
Așa este. Pot și eu. Dar nu asta este logica! Când vrei să faci ceva, nu pui etichete (nc). Societatea va consuma energie mai multă: unul dă indicații și altul trebuie să le pună în practică. De ce să nu faci de la bun început treaba oablă?2A02:2F0B:4808:DA00:48A:67A:9CD4:6D4B (discuție) 8 septembrie 2019 17:43 (EEST)
@2A02:2F0B:4808:DA00:48A:67A:9CD4:6D4B: Nu uitați că Wikipedia e un proiect de voluntariat. Multă sănătate! --95.65.73.211 (discuție) 8 septembrie 2019 18:05 (EEST)

Avertizările trebuie substituite[modificare sursă]

...inclusiv {{semnătură}}, altfel se creează situații de confuzie. Cele bune. --95.65.50.179 (discuție) 15 septembrie 2019 21:31 (EEST)

Secțiuni vide[modificare sursă]

Acest articol (Drumeț în calea lupilor) a fost creat de un robot în mod intenționat cu secțiuni vide. Dvs. le-ați șters, dar v-ați întrebat de ce au fost create de robot? Crearea lor a avut la bază o solicitare, iar secțiunile vide urmau să indice un model și o ordine. Într-adevăr, e regretabil că sunt vide, dar nu cred că trebuiau șterse fără o discuție cu cei care le-au creat (Strainu și Terraflorin). --Donarius (discuție) 19 septembrie 2019 21:17 (EEST)

@Donarius: Nu am știut că pagina a fost creată de Strainubot. Atunci trebuia pus formatul Secțiune goală. --FonAfon (discuție | contribuții) 19 septembrie 2019 21:30 (EEST)
Crearea seriei de articole a fost rezultatul unor discuții purtate anterior, a alcătuirii unei liste și a compilării unor surse externe. Terraflorin a alcătuit lista, Strainu a creat algoritmul care a stat la baza articolelor.
Varianta cu Secțiune goală e mai adecvată cazului de față.
Fiecare caz trebuie verificat în parte și mers pe ideea bunei credințe a utilizatorilor, mai ales dacă e vorba de un utilizator mai vechi. E preferabil să întrebați dacă observați o anomalie, în loc să ștergeți direct. Wikipedia e un proiect colaborativ. --Donarius (discuție) 19 septembrie 2019 21:37 (EEST)
Mă văd nevoit să îmi exprim din nou dezacordul Donarius. Da, secțiunile goale fac să fie mai ușor de completat articolul ulterior, dar doar pentru că articolul a fost început într-un anumit fel, nu înseamnă că trebuie să rămână astfel la nesfârșit. Tocmai pentru că Wikipedia este un proiect colaborativ, oricine poate modifica articolul într-un mod ne-negativ fără să fie apostrofat pentru asta.--Strainu (دسستي‎)  19 septembrie 2019 22:06 (EEST)

Utilizator[modificare sursă]

Nu sunteți clona lui Giku? A dispărut anul acesta în ceață, dar se poate vedea că mai modifică articole pe IP-uri de la Chișinău. Așa se poate explica de ce vă votează la candidatură. Nu mai jucați teatru că sunteți un începător, se vede de la Chișinău cine sunteți cu adevărat.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 185.51.134.229 (discuție • contribuții).

Nu sunt clona lui Giku. „Așa se poate explica de ce vă votează la candidatură.” Nu văd ca Giku să mă fi votat. --FonAfon (discuție | contribuții) 23 septembrie 2019 21:08 (EEST)

Sugestie[modificare sursă]

Deși frecvent fac modificări textelor dintr-o discuție, totuși eu unul nu sunt un model de urmat, ba chiar dimpotrivă... Totuși, să modificați de "n" ori textul răspunsurilor de la candidatura dv. este o proastă alegere, pe care nu aș face-o nici eu. Mai bine amânați un răspuns și-l lăsați pe cât posibil stabil. Altfel, maniera respectivă de a trata problema denotă superficialitate. La urma urmei, se cheamă că vreți să convingeți astfel încât să vi se acorde votul, nu ? Sau, dacă e doar o formă de antrenament, data viitoare o să vi se scoată chestia asta pe nas. Zic și eu... --Accipiter Gentilis Q.(D) 23 septembrie 2019 23:06 (EEST)

În al doilea rând, treaba asta cu mini-mega-modificările este marcă înregistrată pe ro.wiki. Azi mâine, o să vă treziți că o să vi se spună că sunteți clona mea... :) --Accipiter Gentilis Q.(D) 23 septembrie 2019 23:06 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: mulțumesc, nu voi mai modifica inutil pagina candidaturii. Și nu cred că contează dacă sunt acuzat de un anonim că sunt clona cuiva; contează că nu sunt. Problema este că anonimii sunt mult prea interesați de discuțiile de pe Wikipedia (exemple: 1, 2, 3). Iar anonimul care mi-a scris mai sus, probabil că știe destule despre Wikipedia, sau cel puțin o supraveghează (a știut că Gikü a dispărut; mai exact, nu a mai modificat pe ro.Wikipedia din 4 ianuarie 2019). --FonAfon (discuție | contribuții) 24 septembrie 2019 14:37 (EEST)

National Geographic TV[modificare sursă]

Care este sursa conform căreia aceasta este denumirea corectă a canalului dat de televiziune? Mă uit la d:Q157118#sitelinks-wikipedia și nu văd o atare denumire în nicio altă limbă. //  Gikü  vorbe  fapte  29 septembrie 2019 21:33 (EEST)

@Gikü: și eu știam că se numește National Geographic Channel. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 septembrie 2019 21:41 (EEST)
M-a indus în eroare modificarea aceasta. A făcut altcineva redirecționarea, de fapt. O seară bună! //  Gikü  vorbe  fapte  29 septembrie 2019 21:51 (EEST)

De învățătură[modificare sursă]

Am fost tentat să procedez la fel de birocratic (punând un format de avertizare în pagina dv. care să vă reamintească să consemnați descrierea modificărilor) pe cât ați procedat dv. adăugând formatul {{nesemnat|}} după textul lui Asybaris01 din pagina lui Donarius, dar asta nu v-ar fi determinat poate, să învățați ceva. Cu siguranță atunci când ați pus formatul, nu trecuseră mai mult de 3-4 minute de când pagina fusese salvată, ceea ce ar fi putut duce la presupunerea că un comentariu atât de complex are șanse destul de mari fie să fie editat în continuare, fie să fie semnat mai târziu. V-ați grăbit.... ceea ce privit din exterior ar putea părea că este fie expresia tendinței de a profita pentru plata unei polițe, fie pur și simplu un automatism birocratic. În ambele variante, cel care are de pierdut sunteți dv. Evident, birocratic aveți dreptate și... cam atât.--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 19:50 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: Nu cred că Asybaris01 mai dorea să îi spună ceva. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 19:55 (EEST)
Evident, depinde de dv. dacă doriți sau nu să învățați ceva...--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 19:57 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: descrierea modificărilor este recomandată, dar nu obligatorie. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 19:58 (EEST)
Ok. v-am recomandat-o mai jos.--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 20:00 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: am înțeles ce mi-ați spus și fără format. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 20:02 (EEST)
Nu sunt convins, dar fac eforturi să vă cred pe cuvânt.--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 20:03 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: de ce? --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:18 (EEST)
Pentru ca Gentilicul s-a prins pana la urma ca am vrut sa nu fie semnat si tu ai intrat in vrie. Mesajul se dorea a fi al tuturor, nu al meu. Asybarisaport 2 octombrie 2019 16:28 (EEST)

Poate ajută: Wikipedia:Ce nu este Wikipedia#Wikipedia nu este o birocrație--Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:38 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: am citit pagina acum câteva luni. --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:41 (EEST)
Și... ați înțeles ce scrie acolo ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:42 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: Eu consider că da. --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:43 (EEST)
Atunci e ok. Mai rămâne să adaptați teoria la practică.--Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:45 (EEST)
... --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:46 (EEST)
Da, ăsta e un răspuns cu care sunt cu adevărat de acord. :) --Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:48 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: cred că ați interpretat greșit răspunsul. Înseamnă că nu mai aveam ce să spun. --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:49 (EEST)
E un început...--Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:51 (EEST)

Descrierea modificărilor[modificare sursă]

Info-pictogram.png Vă recomandăm să completați întotdeauna rubrica de descriere a modificărilor efectuate, nu așa cum ați omis la pagina Discuție Utilizator:Donarius. Această descriere le este foarte utilă celor care urmăresc evoluția paginii sau îi analizează istoricul. În lipsa descrierii există chiar riscul ca modificările pe care le faceți să fie interpretate ca vandalism și să fie anulate. Dacă spațiul disponibil în rubrica respectivă nu este suficient, puteți explica modificările în pagina de discuție. Vă mulțumim! Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 19:57 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: acest format este potrivit pentru paginile din spațiul de nume principal, nu „Discuție Utilizator”. „Puteți explica modificările în pagina de discuție.” Pagina „Discuție Utilizator:Donarius” este o pagină de discuție. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 20:06 (EEST)

Modificare vârstă[modificare sursă]

Bună seara! Îmi puteți spune cum modific vârstă la o anumita persoana! Mulțumesc!

        Edisor2727 Edisor2727 (discuție) 1 octombrie 2019 20:25 (EEST)
@Edisor2727: bănuiesc că vă referiți la schimbatul unei date. La care articol vă referiți? --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 20:50 (EEST)
       Da, la schimbatul unei date, dar ma refer in general Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Edisor2727 (discuție • contribuții).
@Edisor2727: vă referiți la schimbatul unei date dintr-o inocasetă? --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 14:21 (EEST)

Infocaseta[modificare sursă]

Bună ziua cum modific numele cuiva din infocaseta? Edisor2727 (discuție) 10 octombrie 2019 14:44 (EEST)

@Edisor2727: de obicei, prin parametrul „nume”. --FonAfon (discuție | contribuții) 10 octombrie 2019 17:06 (EEST)