Discuție Utilizator:Nenea hartia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutareHartă OSM[modificare sursă]

@Strainu: vă rog să mă iertați că vă sâcâi din nou, dar nu îi dau de cap. Am exportat această hartă folosind funcția „Distribuie” din caseta de instrumente din partea dreaptă a ferestrei OSM, apoi am copiat coordonatele folosind funcția „Exportă”, precum în acest exemplu, dar harta, deși e poziționată relativ corect pe Wiki, e totuși ușor deplasată spre dreapta. Cred că se vede în infocaseta acestui articol că markerul care indică podul nu se suprapune cu cursul de apă, ci e deplasat spre malul din stânga imaginii. Am deschis o pagină Wiki nouă și am simulat în previzualizare și cu alte poduri din jurul orașului, dar nici unul nu pică perfect pe hartă. Ce nu am făcut bine? Credeți-mă, nu mă pricep deloc la calibrări, așa că înainte de a decide să vă bat la cap am încercat să caut pe Wiki-ul OSM, dar e atât de complex și stufos, iar fiecare al zecelea cuvânt e un link către o nouă pagină plină de link-uri, că am pierdut câteva ore înainte de a abandona încercarea, pentru că nu am găsit ce căutam. Presupun că nu e ceva complicat, dar nu găsesc nici un exemplu mură în gură, nici pe Wikipedia, nici pe internet. Vă mulțumesc din nou pentru orice sugestie. --Nenea hartia (discuție) 16 februarie 2021 21:16 (EET)

Cum fac eu în cazuri din astea e că potrivesc de mână zecimalele la harta de localizare până se potrivesc - folosiți pagina de teste pe care ați făcut-o ca să previzualizati formatul (la format, pe lângă butonul normal de previzualizare mai e unul ce vă permite să îl vedeți într-o altă pagină).

O altă variantă ar fi să folosiți direct harta OSM, vă explicasem undeva cum se face, e un parametru suplimentar la {{Location map}} Strainu (دسستي‎)  16 februarie 2021 21:27 (EET)

@Strainu: Nu știam despre prima soluție, vă mulțumesc mult! Mă voi juca puțin în previzualizare, sper să iasă bine. --Nenea hartia (discuție) 16 februarie 2021 21:40 (EET)