Discuție Utilizator:Pafsanias

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Perspectivă


Cum se scarpină omul, acolo unde nu-l mănâncă[modificare sursă]

Nu apreciez de nici un fel moraliștii care dau în gropi, dar, poate că e mai bine să lămurim lucrurile, că văd că pedalați în continuare prin hârtoape.

În perioada în care scriam un articol despre un anume profesor din provincie, după cum prea bine ar trebui să vă aduceți aminte, am fost frecat la cap jumătate de an de o gașcă ce aflase ce fac și pe unde mă învârt. Cu siguranță vă amintiți că la vremea respectivă ați fost parte activă la ducerea cu preșul, a găștii. În perioada respectivă ați obținut despre mine date personale, inclusiv despre modul meu de reacție, cu referire la un anume tip de expunere.

Câțiva ani mai târziu, aproape imediat după întîlnirea de la Iași, v-ați apucat să presați într-un mod care suna a amenințare cu dezvăluirea datelor mele personale (știți dv..., joaca de-a "conferencia" într-o anume localitate), motiv pentru care mi-am închis contul. Ca să o spunem pe aia dreaptă, sunteți în procent majoritar motivul pentru care am închis acel cont. Nu ați fost la întâlnirea de la Iași, dar v-ați manifestat ca și cum ați fi fost, caz în care bunul simț și prudența elementară ar fi trebuit să vă facă să luați în considerare detaliile unei anumite probleme, detalii pe care dv. le-ați ignorat cu grație. Personal nu cred că o anume doamnă (care părea a fi sursa dv.) e vinovată de erorile de concepție sau interpretare pe care poate le-ați făcut, motiv pentru care la vremea respectivă nu am vrut să o implic.

La momentul cu pricina însă, existau mai multe posibilități:

  1. aflarea în treabă asociată cu călcatul în gropi
  2. o acțiune voită

Nu am avut atunci nici timp și nici dispoziție să dau în ghioc pentru a vedea care dintre cele două alternative are șanse mai mari. Ce a fost cert însă, a fost faptul că dețineați datele mele personale și că vă jucați de-a hoții și vardiștii cu ele (fie fără să realizați implicațiile, fie voit). Ca atare mi-am închis contul și după ce m-am liniștit și am explorat situația referitoare la modul în care aș mai fi putut părea interesant pentru eventuale grupuscule de 2 lei, am revenit.

Surpriza a survenit când am constatat că în momentul în care v-am trimis pe e-mail solicitarea de a confirma cine sunt, ați acționat în sens invers a ceea ce vi s-a cerut, ceea ce a ridicat la fileu ideea că posibilitățile de mai sus pot fi invers figurate probabilistic. Ați continuat să "dați cu bățul prin gard" (după cum spune un clasic în viață), ulterior, deși în speță am încercat să joc pe cât posibil corect la fileu, până în prezent.

Încă mizez pe o coincidență de împrejurări în care ați călcat în gropi, aflător fiind în treabă, în contextul în care pe mine mă caracteriza o fobie personală (poate exagerată), care avea la bază antecedente documentate, de expunere. La modul foarte serios, ar fi momentul să vă potoliți și cu pretențiile de moralitate și cu aflarea în treabă și cu datul prin gropi.

Acum, dv. fiind autorul creării în trecut a unui risc de expunere în ce mă privește, pare că aveți tupeul de a vă folosi într-un mod aparent nevinovat și justificat, de contextul în cauză. Eu cred că nu este tupeu, ci pur și simplu acționați în virtuatea unor erori de interpretare. Dar, este evident că buna credință pare a fi chestionabilă, în ce vă privește.--Meli Donul(D) 15 decembrie 2020 20:27 (EET)

Pe bune că m-am plictisit... A merge înainte este cu siguranță de preferat (cel puțin din punctul meu de vedere).--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 decembrie 2020 20:35 (EET)

În ce privește drepturile de acces pe Wikipedia, adminii nu au atribuit accesul la amănunte care permit identificarea.--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 decembrie 2020 20:47 (EET)

@Accipiter Gentilis Q.: N-am știut că „închiderea” contului respectiv și utilizarea altora intermediare mi se datorează în procent majoritar. Dar acum, că m-ați informat, încerc să înțeleg: v-ați închis contul pentru că v-ați simțit amenințat de mine cu divulgarea datelor personale, iar apoi v-ați liniștit și mi-ați solicitat prin e-mail să vi le confirm public? --Pafsanias (discuție) 15 decembrie 2020 22:28 (EET)

Întrebarea asta cu "confirmarea datelor personale în mod public" e pusă la mișto ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 15 decembrie 2020 22:49 (EET)

BTW, ce încercați să spuneți prin expresia "utlizarea altora intermediare", mai exact ? Nu de alta, ca să știm despre ce vorbim exact ... --Accipiter Gentilis Q.(D) 15 decembrie 2020 22:52 (EET)
Am crezut că acel cont cu nume japonez pe care nu mă pricep să-l redau a fost „intermediar”. Mă înșel? --Pafsanias (discuție) 15 decembrie 2020 23:03 (EET)

Răspuns la obiect: da, m-am simițit amenințat de dv. cu divulgarea datelor personale. După ce clarificați exact ce anume doriți să vă răspund la a doua întrebare, am să vă răspund la obiect. Deocmandată pare că doriți să spuneți că v-am cerut eu să-mi publicați datele personale. Dacă este cumva o altă formă de a continua distracția începută acum de destul de multă vreme, atunci poate că nu discutăm în pagina care trebuie.--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 decembrie 2020 23:04 (EET)

Dacă știu deja ce vreau să îmi răspundeți la a doua întrebare, nu e cazul să vă mai obosiți. Nu, nu doresc să spun că mi-ați cerut să vă public datele personale. În ce pagină sugerați că trebuie purtată discuția? --Pafsanias (discuție) 15 decembrie 2020 23:20 (EET)

La obiect: contul cu nume japonez nu era în intenție, intermediar. După ce a fost blocat, am crezut că a fost o eroare faptul că am revenit la ro.wiki și i-am pus o parolă luată la plezneală, ca să nu mai poată fi recuperat. Ca să vă răspund și la o altă potențială întrebare, acum scriu din acest cont, deoarece în perioada respectivă am revenit doar la solicitarea expresă de ajutor pe timp îndelungat, a cuiva pe care îl respect foarte mult. Referitor la expresia "în procent majoritar", care ar putea părea ciudată, explicația rezidă în faptul că o decizie de retragere temporară, definitivă, estimată ca definitivă inițial, etc... nu are la bază numai un singur motiv. Eu zic că am fost suficient de galant după ce mi-am închis contul pe care am fost admin., să vă acord prezumția de "aflare în treabă" și să rog un coleg să transmită la Cafenea un mesaj de la mine, care să vă disculpe, pe moment (dacă scormoniți, o să-l găsiți cu siguranță).

Și da, știați exact la momentul respectiv ce v-am solcitat. Dacă ați uitat, pot să vă remintesc și nu are ce să mă obosească: să confirmați că cele 2 conturi Accipiter Q. Gentilis și Accipiter Gentilis Q. aparțin aceluiași individ. Dar, după ce ați confirmat că ați primit și ați citit e-mailul, m-ați trimis la plimbare...

La obiect: din moment ce ați confirmat că nu doriți să spuneți că v-am solicitat eu să-mi publicați datele personale, atunci pagina de discuție rămâne aceasta, sau eventual pagina mea de discuție.--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 decembrie 2020 23:49 (EET)

Cum adică v-am „trimis la plimbare”? Nu am făcut-o și nu o fac nici acum. Înțeleg că încercați să clarificați lucrurile care au rămas eventual nelămurite. Încerc și eu să las la o parte solicitările exprese de ajutor pe timp îndelungat și mesajele transmise la Cafenea prin intermediari. Vă declar „la obiect” că nu am avut niciodată nici cea mai mică intenție să vă divulg datele personale și vă rog să explicitați pe ce anume se bazează această „temere” din trecut. --Pafsanias (discuție) 16 decembrie 2020 00:26 (EET)
Ați fot prezent la întâlnirea de la Iași ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 16 decembrie 2020 00:50 (EET)
Nu, dar nu am cum să demonstrez acest lucru, pentru că ar presupune să îmi cunoașteți datele personale. --Pafsanias (discuție) 16 decembrie 2020 01:13 (EET)

Atunci în ce calitate vă dădeați cu părearea despre ce s-a discutat acolo, ca și cum ați fi fost prezent ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 16 decembrie 2020 01:43 (EET)

Pardon? --Pafsanias (discuție) 16 decembrie 2020 01:45 (EET)

V-ați apucat să mă corectați, referitor la ce am spus în legătură cu subiectul. Revedeți-vă modificările, vă rog.--Accipiter Gentilis Q.(D) 16 decembrie 2020 01:49 (EET)

Dumneavoastră ați solicitat ca informarea să fie completată de către cei prezenți, dar ați fost nemulțumit apoi de completările lor. De acolo ați dedus că sunt gata să vă divulg datele personale? --Pafsanias (discuție) 16 decembrie 2020 01:58 (EET)

N-ați fost acolo, dar v-ați băgat în ciorbă. Întreb din nou: în ce calitate ? De habarnist ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 16 decembrie 2020 02:07 (EET)

Dată fiind ora înaintată, mă simt obligat să mă trimit eu „la plimbare”. Nu ezitați să continuați discuția, dacă doriți; vă asigur că voi citi mâine mesajele dumneavoastră. --Pafsanias (discuție) 16 decembrie 2020 02:16 (EET)
Totuși, n-am primit încă vreun răspuns clar referitor la motivele pentru care v-ați simțit amenințat cu divulgarea datelor personale. E o acuzație destul de gravă, care implică unul dintre păcatele capitale ale Wikipediei și care nu poate rămâne la nivelul de imprecizie al unor formulări de tipul „o anume doamnă”... Dacă doriți doar să fiți suficient de galant și să mă protejați de efectele neplăcute ale crudului adevăr, vă rog să mă credeți că pot să le fac față. --Pafsanias (discuție) 16 decembrie 2020 22:14 (EET)

În general noaptea ar trebui să fie un sfetnic bun, deh... ceea ce după cum se vede nu se întâmplă întotdeauna. Nu am constatat nici o urmă de regret (departe de mine de a avea pretenția să vă puneți cenușă în cap, Doamne ferește !), în schimb văd că scrieți mai jos, citez "Știu foarte bine că sunteți asociați în această dispută (și nu numai)". Atât puteți dv., ce pot eu să vă fac ?

O să o iau metodic: la Iași discutându-se despre ce posibilități ar fi de linkuire a diverselor localități în care sunt editori de pe Wikipedia cu tentative de atragere de noi editori și de dezvoltare de activități locale, am povestit episodul cu gașca de mai sus și am spus că din acest motiv nu pot sprijini deocamdată astfel de soluții, legate de zona în care mă aflu. Am specificat că, din moment ce am început să merg pe la diverse întâlniri e o problemă de timp până ce oricum voi deveni mai cunoscut decât în cercul restrâns al celor de aici, fiindu-mi însă necesară o perioadă rezonabilă de vreo jumătate de an pentru a sonda lucrurile, astfel încât să nu mă mai trezesc din nou cu surprize acolo unde locuiesc. De aceea, am insistat în mod expres ca deocamdată în acea perioadă, să nu fie puse probleme care să aibă potențial de a mă implica.

A trebuit însă să apăreți dv., ca să pară că cineva încearcă să facă puțin invers. Cam asta a fost și după cum zice expresia, "errare humanum est..." Continuarea ar trebui totuși să o știți.--Accipiter Gentilis Q.(D) 19 decembrie 2020 00:48 (EET)

BTW totuși, în ce calitate v-ați băgat în ciorba altora, că nu m-ați dumirit ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 19 decembrie 2020 00:59 (EET)

Unul dintre participanții la întâlnire, ale cărui intenții le-ați anunțat aluziv și pe care l-ați invitat să completeze informațiile dintr-o pagină de proiect (nu din ciorba altora) a indicat două județe în care și-ar fi dorit să organizeze astfel de întâlniri. Nu a existat nicio mențiune referitoare la implicarea dumneavoastră în organizarea lor sau la dorința de a vă abține de la aceasta. De unde rezultă amenințarea cu dezvăluirea datelor personale și de ce o puneți pe seama mea? --Pafsanias (discuție) 19 decembrie 2020 01:14 (EET)
Recitiți ce am scris mai sus.--Accipiter Gentilis Q.(D) 19 decembrie 2020 01:19 (EET)
Pe seama dv. pun aflarea în treabă și călcatul în gropi, în legătură cu subiectul.--Accipiter Gentilis Q.(D) 19 decembrie 2020 01:22 (EET)
Nu. Mai sus ați scris textual: Răspuns la obiect: da, m-am simițit amenințat de dv. cu divulgarea datelor personale. Am recitit. Vă rog să retractați, dacă e vorba de o eroare pe care o regretați. --Pafsanias (discuție) 19 decembrie 2020 01:30 (EET)
Nu am ce să retractez, așa m-am simțit atunci. Se pare că afirmați că eu trebuie să fiu cel cu regretele, când dv. ați fost cu subiect și predicat, autorul generării contextului respectiv de împrejurări, bâgându-vă în probleme care nu vă priveau.--Accipiter Gentilis Q.(D) 19 decembrie 2020 01:39 (EET)
Ce să spun, că nu m-am simțit amenințat, la momentul respectiv ? Ba bine că nu, chiar m-am simțit și ca atare am terminat-o cu contul respectiv. Astea sunt facts. Nu am ce să retractez. --Accipiter Gentilis Q.(D) 19 decembrie 2020 01:41 (EET)

Și ca să nu rămân dator cu răspunsuri, apropo de trimisul la plimbare, vă dau un diff.--Accipiter Gentilis Q.(D) 19 decembrie 2020 01:17 (EET)

Comentarii[modificare sursă]

Treaba nu este singulara. Si mie d-ul Pafsanias mi-a atras atentia ca anonimii imi cunosc programul de lucru si stiu cand si unde sunt si ca urmare isi exprima grija pentru datele mele personale. Nu sysopii stiu exact de unde contribuie omul, unde sta, ce cont in banca are? ...Asybarisaport 15 decembrie 2020 20:38 (EET)
Nu este pentru prima oara cand exista acuze de acest fel. Trecutul rowikipediei este unul tumultuos si cine vrea sa caute va gasi lupte intre continente dintre care unul s-a repatriat digital, continuand-si existenta milenara sub alte forme. Nimic nu s-a schimbat, dar ne-am imputzinat, pastrandu-ne metehnele, mai ales pe cele boieresti. ...Asybarisaport 16 decembrie 2020 22:56 (EET)
@Asybaris01: Știu foarte bine că sunteți asociați în această dispută (și nu numai), dar vă rog să-i acordați colegului Accipiter dreptul de a dialoga individual. --Pafsanias (discuție) 16 decembrie 2020 23:31 (EET)
Vedeti? Asta e problema dv, tot timpul faceti planuri si va dati drumul al gura vazand peste tot amenintari si teorii ale conspiratiei. In lumea imaginara in care traiti si unde sunteti centrul universului sau cum se zice in popor buricul pamantului, vedeti cauzalitati si efecte care se coalizeaza impotriva dv. Chestia asta cu asocierea este de noaptea mintii. Daca si eu sunt asociat cu Soimanul, inseamna ca sunt si cu gazul lampant care mi-a fost bagat pe gat pentru conformitate. Pas parol... ...Asybarisaport 17 decembrie 2020 09:33 (EET)

Africa[modificare sursă]

Când încerc să modific populația Africii actualizând valoarea la nivelul anului 2021 (actualmente populația în Africa este de peste 1,35 miliarde, iar pe site-ul Wikipedia apare 800 de milioane, valoare înregistrată în Africa în anul 1999), mi-ai trimis mesaj spunându-mi că vandalizez pagina. Fie cum vrei tu, dar asta-mi readuce impresia că wikipedia e doar o enciclopedie orientativă. Dacă tot vrei să-mi fii de ajutor, spune-mi cum îmi șterg contul ăla se editare. Ms. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Smarius~rowiki (discuție • contribuții).

@Smarius~rowiki: Contul dumneavoastră nu poate fi „șters”. Puteți face uz de dreptul de a părăsi proiectul, dacă satisfaceți condițiile prevăzute acolo. --Pafsanias (discuție) 15 ianuarie 2021 22:22 (EET)

Kallikrateia[modificare sursă]

Bună seara. Ați fost întotdeauna foarte amabil, de aceea apelez la ajutorul dvs. Am creat articolul Nea Kallikrateia, în condițiile în care există un articol intitulat Kallikrateia. Există pagini diferite pe Wikipedia în limba greacă, dar, cu toate acestea, necunoscând modul de organizare administrativă a Greciei și nici limba greacă, nu reușesc să înțeleg diferența dintre localități. Puteți interveni un pic în ambele articole, suficient cât să lămuriți diferența dintre ele? Vă mulțumesc mult. --Donarius (discuție) 26 ianuarie 2021 21:31 (EET)

@Donarius: Promit să mă ocup mâine. --Pafsanias (discuție) 26 ianuarie 2021 22:22 (EET)

Reviste SFF[modificare sursă]

Salut! Nu sunt sigur că aici e locul, dacă greșesc sper să primesc indicații și mă voi conforma. Am făcut pagina Galaxia 42 - o revistă de SFF, la ora actuală cea mai mare din țară. E bine, nu e bine făcută? Ce trebuie să fac pentru a rămâne? De asemenea aș dori să adaug și alte reviste (fanzine) SFF, cum ar fi: Utopiqa.ro, Helionsf.ro, CSF, Planu' 9, Revista de Suspans și Galaxiasf în Publicații science-fiction din România. Ele nu sunt reviste mari, cu zeci de mii de cititori, dar pentru pasionații de sf înseamnă ceva. Acum sunt câteva reviste prezentate, majoritatea nu mai există. Dintre cele existente doar Zin este prezentă, aceasta fiind de fapt chiar cea mai mică revistă SFF de pe piață cu apariție inconstantă. Cele mai mari sunt CSF (Colecția Science Fiction), scoasă de editura Pavcon, singura revistă SFF tipărită din România (nu are pagină online) și Galaxia 42, de care vorbeam. Aș vrea să le prezint, dar doar dacă se dorește. La galaxia 42 există o notificare, pe care din păcate nu știu cum să o interpretez :( alte referințe... efectiv nu găsesc. Mulțumesc mult! - Danitan (discuție) 30 ianuarie 2021 18:51 (EET)

@Danitan: Bună seara și felicitări pentru articol: din punct de vedere formal, pagina este foarte bine făcută. Rămâne de dovedit notabilitatea subiectului (revistă). Acest lucru se face prin citarea mai multor surse de încredere independente de subiect și care îl tratează în detaliu. Prin urmare, nu simple anunțuri editoriale sau preluări ale sumarului unor ediții, ci analize ale activității și conținutului revistei din care să rezulte prin ce anume se face ea remarcată din rândul celorlalte publicații de același gen. De asemenea, aceste analize trebuie să provină de la specialiști cu autoritate în domeniu și să apară în surse cu control editorial. Bazele de date cu informații completate de către utilizatori, forumurile și blogurile personale nu reprezintă astfel de surse. Vă rog să aveți în vedere aceste exigențe și pentru celelalte articole pe care doriți să le consacrați altor fanzine, precum și autorilor către care ați inclus deocamdată legături interne roșii. Dacă vor fi îndeplinite condițiile de notabilitate, articolele vor putea rămâne fără îndoială. Pentru mai multe informații legate în special de domeniul care vă pasionează, vă recomand să vă adresați utilizatorilor înscriși în Proiectul SF. Mai ales colegul Terraflorin, care este extrem de activ și experimentat, vă va putea ajuta cu numeroase sfaturi utile. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă doresc succes! --Pafsanias (discuție) 31 ianuarie 2021 22:01 (EET)

stergerea articolului Faust[modificare sursă]

Buna seara, pot sa stiu si eu de ce mi ati sters articolul despre artistul faust? Ce nu v a placut? Cine v-a cerut parerea daca e ok sa stergeti? Aveam nevoie de acest articol pentru optimizarea in motoarele de cautare. Va cer mult sa va mai ganditi o data la fapta pe care ne ati facut o, sa publicati inapoi articolul si eventual sa ii dati o sansa in caz ca nu l ati ascultat pana acum, este hrana pentru suflet si clar aveti nevoie de asa ceva. Toate bune, va rog sa luati in calcul ce v am transmis! CodrutAndronescu (discuție) 3 februarie 2021 21:08 (EET)

@CodrutAndronescu: Pagina a fost ștearsă conform criteriului de ștergere rapidă A7 - Fără explicație a importanței subiectului (formație/muzician). Articolele din enciclopedia noastră nu deservesc scopurile de optimizare a motoarelor de căutare. --Pafsanias (discuție) 3 februarie 2021 21:41 (EET)
@CodrutAndronescu: Articolul a fost șters conform criteriului de ștergere rapidă A7. În articolul nu era demonstrată notabilitatea persoanei; nu era citată nici măcar o sursă de încredere. „Aveam nevoie de acest articol pentru optimizarea in motoarele de cautare.” Wikipedia nu este pentru așa ceva. Nu este pentru autopromovare. Vă aflați într-un conflict de interese: dvs. doriți să promovați o persoană, dar scopul Wikipediei este cel de a crea o enciclopedie despre subiecte considerate notabile conform îndrumărilor și politicilor sale. --NGC 54 (discuție / contribuții) 3 februarie 2021 21:43 (EET)

Iliada[modificare sursă]

Bună ziua,
Când aveți puțin timp și răbdare poate vă uitați la Discuție:Iliada#Stil. E corect ce am scris eu acolo sau bat câmpii?
Mulțumesc, --Bătrânul (discuție) 7 februarie 2021 11:34 (EET)

În niciun caz nu bateți câmpii, ci răzbateți cu pricepere prin desișurile... câmpurilor istorico-semantice. V-am răspuns acolo. --Pafsanias (discuție) 8 februarie 2021 12:54 (EET)

Pagină ștearsă[modificare sursă]

Bună seara, Am scris un articol despre un autor tânăr contemporan, persoană publică! Despre creațiile sale... de ce ați sters acest articol de 2 ori definitiv? A fost vorba de multă muncă... --Flaviu Balint Ștean (discuție) 23 februarie 2021 23:39 (EET)Flaviu Balint Ștean

@Flaviu Balint Ștean: Îmi pare rău pentru munca multă pe care ați depus-o. Înainte de a propune astfel de articole, despre subiecte literare noi, lipsite deocamdată de consacrare, v-aș recomanda să vă familiarizați cu îndrumările noastre referitoare la notabilitate și biografiile autorilor de opere literare. --Pafsanias (discuție) 23 februarie 2021 23:59 (EET)

Recordman[modificare sursă]

Special:Contribuții/81.12.209.59 Strainu (دسستي‎)  4 martie 2021 04:58 (EET)

Blocat pentru un an. --Pafsanias (discuție) 4 martie 2021 12:31 (EET)

De ce?[modificare sursă]

Care este problema??? De ce ați sters pagina? George Proca (discuție) 12 martie 2021 10:56 (EET)

@George Proca: După cum este menționat în justificarea operațiunii, pagina a fost ștearsă conform criteriului de ștergere rapidă U4: Pagină de utilizator fără legătură cu Wikipedia. În prealabil, v-am lăsat un mesaj de avertizare pe pagina dumneavoastră de discuție. --Pafsanias (discuție) 12 martie 2021 14:07 (EET)

Chiar nu aveți de ce.[modificare sursă]

Salutări. Nu merit mulțumiri, nu am inițiat acel articol despre pionierii comuniști, nici introdus acea poză din 1986. Am intervenit doar marginal pentru a-i deosebi de "pionierii" cercetașilor. Ce spun eu, este că nici-unul (una) dintre (foștii) «Melteni» nu a născocit "pionierul de avangardă". Dacă aveți mai mult de circa 40 de ani, știți și Dumneavoastră, iar dacă nu, verificați. Cu bine, --Trecătorul răcit (discuție) 30 martie 2021 21:15 (EEST)

@Trecătorul răcit: Poate că ar trebui s-o întrebați pe Julieta39... --Pafsanias (discuție) 31 martie 2021 09:15 (EEST)

Date personale[modificare sursă]

La Wikipedia:Pagini de șters/Categorie:Mononime ați făcut publica o legătură între un utilizator al Wikipediei și o altă persoană. Chiar dacă ar fi afirmat el public că e vorba de aceeași persoană (lucru pe care nu l-am văzut nicăieri), faptul că utilizatorul a invocat dreptul de a fi uitat trebuia să fie suficient pentru a evita conexiunea, mai ales că era nerelevanta pentru subiectul discuției. După cum se vede din pagina asta nu e prima dată când sunteți acuzat de așa ceva. Vă sfătuiesc cu insistență să fiți mai reținut cu orice fel de afirmație care ar putea expune date personale ale altor utilizatori, inclusiv cu sugestiile, aluziile sau observațiile pe acest subiect. Încălcarea repetată a WP:H va duce la blocarea pe termen lung a contului dumneavoastră, lucru pe care aș prefera să-l evit. Strainu (دسستي‎)  15 aprilie 2021 00:29 (EEST)

Și eu aș prefera să-l eviți: nu văd ce hărțuire și ce fel de date personale au fost violate acolo. --Mihai (discuție) 15 aprilie 2021 00:41 (EEST)
Locul de muncă și numele real. Utilizatorul a făcut eforturi să rupă asocierea cu numele real, orice repetare a informațiilor încalcă WP:DDP . Strainu (دسستي‎)  15 aprilie 2021 00:56 (EEST)
Regret incidentul. S-ar putea să fie vorba de o simplă coincidență de nickname (nu am făcut nicio afirmație cu privire la realitatea numelui). Sper să nu fi creat neplăceri fostului coleg, pe care îl apreciez pentru unele din contribuțiile sale de ordin lexical și terminologic. De fapt, cel care a promovat masiv cuvântul „demonim”, atât pe Wikipedia cât și pe Wikționar, a fost contul ANDROBETA (unde i-o fi dispărut arhiva paginii de discuții?), exercitând presiuni pentru acceptarea lui mult înainte de înregistrarea în DEXonline.
Exemplul nu era nerelevant pentru subiectul discuției, deoarece el reprezintă, după părerea mea, un caz clar de en:citogenesis. Wikipedia este bombardată cu utilizări ale unui cuvânt nou, după care el este introdus într-un dicționar dintr-o sursă informală, care poate fi invocată retroactiv pentru legitimarea folosirii sale aici. Probabil că aceeași soartă o va avea și cuvântul „mononim”, deși Wikipedia trebuie să urmeze cursul consacrat al limbii, nu să îl prefigureze. Dar este adevărat că argumentul rămâne valabil și fără identificarea persoanelor implicate; prin urmare, cer scuze eventualelor părți vătămate. --Pafsanias (discuție) 15 aprilie 2021 13:45 (EEST)

Androbeta[modificare sursă]

Aici era, nu m-am gândit să-i pun și un link în pagină. Strainu (دسستي‎)  15 aprilie 2021 16:40 (EEST)

Logica si suspans[modificare sursă]

Pardon, totu-i in regula acum, ma luase "inspiratia" pe sus. O zi buna, --Arminden (discuție) 21 mai 2021 18:58 (EEST)

Andragathius[modificare sursă]

Treceți, vă rog, prin articolele Andragathius/Andragathus. Am adunat ceva informații de pe celelalte versiuni ale Wikipediei, dar nu am acces la surse și nici timp să verific. Poate aveți acces la vreuna din surse și e ceva de corectat sau completat. Dacă puteți și aveți chef, desigur. --Donarius (discuție) 14 iunie 2021 20:28 (EEST)

Îmi pare rău, nu am acces la alte surse decât cele disponibile online. Mărturisesc, însă, că unele formulări nu îmi sună prea firesc și nici prea clar în limba română („Dux” susține că poziția lui Andragathius sub Maxim a fost similară cu cea a lui Arbogast în serviciul uzurpatorului răsăritean Eugenius). Iar altele sunt de-a dreptul hazardate: s-a sinucis, aruncându-se în ocean (adică în Marea Adriatică sau „Golful Ionic”). Uneori, traducerile sunt pline de capcane și aduc cu ele inexactitățile din textul sursă. Mă tem că nu pot fi de prea mare folos în acest caz. --Pafsanias (discuție) 15 iunie 2021 15:01 (EEST)
Mulțumesc. Am efectuat unele corecturi. --Donarius (discuție) 15 iunie 2021 18:25 (EEST)