Discuție Utilizator:Pafsanias

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Perspectivă


{{SharedIPAdvice}}[modificare sursă]

Bună ziua! Aici ați adăugat {{SharedIPAdvice}}, deși utilizatorul este înregistrat. --FonAfon (discuție | contribuții) 3 ianuarie 2020 16:00 (EET)

@NGC 54: Așa e, mi-a scăpat. Folosesc un mesaj standardizat pentru trollii blocați din această gamă, care sunt anonimi în cea mai mare parte a lor. Uneori uit să șterg ultima parte, din grabă. Mulțumesc pentru sesizare. --Pafsanias (discuție) 3 ianuarie 2020 16:03 (EET)
Vedeți și: (de la Special:Jurnal/newusers)

3 ianuarie 2020 16:05 Contul de utilizator Giusy Poseidon discuție contribuții a fost creat Etichete: Modificare mobilă Modificare de pe versiunea pentru mobil

3 ianuarie 2020 15:48 Contul de utilizator ZeusPoseidonApollo discuție contribuții a fost creat Etichete: Modificare mobilă Modificare de pe versiunea pentru mobil --FonAfon (discuție | contribuții) 3 ianuarie 2020 16:07 (EET)

Suntem cu ochii pe ei. ;) --Pafsanias (discuție) 3 ianuarie 2020 16:09 (EET)

De ascuns[modificare sursă]

De ascuns descrierea modificării aici. --FonAfon (discuție | contribuții) 5 ianuarie 2020 14:56 (EET)

Yes check.svg Realizat: Nu este prevăzut în regulile de procedură, dar mi se pare logic necesar. Credeam că încă mai aveți permisiunea de a ascunde revizii... :( --Pafsanias (discuție) 5 ianuarie 2020 17:21 (EET)
Am această permisiune, doar că nu vreau să o folosesc, pentru că risc să-mi pierd celelalte drepturi de patrulator. --FonAfon (discuție | contribuții) 5 ianuarie 2020 17:32 (EET)

Întrebare[modificare sursă]

Salut! am observat că ați șters toate articolele create de Zgaba. Între ele și (14 aprilie 2020 03:31 Pafsanias discuție contribuții a șters pagina Seu Ștergere în masă a paginilor adăugate de Zgaba clonă a utillizatorului cu interdicție Ark25). Problema este că, pe când articolul era încă „valid” am cotrobăit prin internet și am completat cu suficiente informații ca, excluzând ceea ce a scris Zgaba articolul să poată exista, măcar ca ciot referențiat. A rămas ca legătură roșie la articolul Opaiț. Este posibil să restabiliți articolul Seu exclusiv cu ceea ce am contribuit eu? Mulțumesc anticipat pentru un răspuns. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 14 aprilie 2020 12:16 (EEST) P.S. cred că și la Untură e aceeași situație. --Miehs (discuție) 14 aprilie 2020 12:20 (EEST)

@Miehs: Regret incidentele survenite prin efectuarea unei ștergeri în masă a paginilor noi create de un utilizator cu interdicție. Recuperez pagina Seu, care poate fi păstrată dacă alți utilizatori își asumă răspunderea modificărilor, conform Wikipedia:Interdicție. La Untură (pagină de redirecționare care trimitea la articolul șters Untură de porc) singurul utilizator care a contribuit a fost Zgaba. Doriți și recuperarea acestora? --Pafsanias (discuție) 14 aprilie 2020 12:37 (EEST)
Mulțumesc, la untură spuneam doar că a rămas legătură roșie la Opaiț.- --Miehs (discuție) 14 aprilie 2020 13:03 (EEST)

Ark25 nu a contribuit și ca anonim? Observ modificări în serie ale 82.137.9.145. --Donarius (discuție) 14 aprilie 2020 12:48 (EEST)

E foarte probabil ca Ark25 să fi contribuit, după interdicție, și de pe alte conturi sau adrese IP. Personal sunt convins de acest lucru, dar stewarzii care efectuează verificările checkuser de la meta nu vor accepta să stabilească nicio legătură explicită între un cont înregistrat și o adresă IP bănuită, din motive de confidențialitate. Rămâne doar soluția cu „testul rățoiului”, care nu cred se aplică anonimului semnalat de dumneavoastră. --Pafsanias (discuție) 14 aprilie 2020 13:13 (EEST)

Întrebare (bis)[modificare sursă]

Să vă felicit, sau nu, că ați rezolvat spinoasa problemă referitoare la retragerea dreptului de patrulă automată unui foarte periculos cont inactiv, mult mai periculos decât celelalte conturi, la fel de inactive... ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 24 aprilie 2020 00:23 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: Dreptul de patrulă automată a plecat împreună cu cel de editor de formate, care implică permisiuni avansate și era deținut în duplicat. Altminteri, el este cu totul inofensiv și poate fi deținut în paralel chiar de clonele active ale aceluiași cont. --Pafsanias (discuție) 24 aprilie 2020 00:45 (EEST)
Clonele active ? Să consider afirmația ceva oficial ?--Accipiter Gentilis Q.(D) 24 aprilie 2020 00:58 (EEST)
Să consider îngrijorarea dumneavoastră ceva justificat? --Pafsanias (discuție) 24 aprilie 2020 01:07 (EEST)

Dacă vă face plăcere, nu am nimic împotrivă, deoarece nu am să-mi reproșez absolut nimic. Mie îmi este însă evident că ați apăsat un pic pe pedală în mod deliberat și am idee și de sursa acestui lucru. --Accipiter Gentilis Q.(D) 24 aprilie 2020 01:14 (EEST)

Verificare[modificare sursă]

Bună seara,
Am senzația că am introdus niște „furculisioane” în articolul despre tizul dvs. Când aveți timp, poate aruncați o privire.
O seară bună! --Bătrânul (discuție) 3 mai 2020 21:18 (EEST)

Probabil că vă referiți la redarea numelor proprii și a titlurilor, care este întodeauna o problemă spinoasă atunci când e vorba de greacă. Trebuie să vă spun de la bun început că nu este nimic greșit în completările și corecturile dumneavoastră, care pot rămâne așa cum le-ați introdus. Titlul lucrării lui Pausanias este adesea redat în limba română ca Descrierea Greciei (mai demult, a Eladei), sub influența sistemului de citare a surselor literare din filologia clasică, care utilizează varianta latină consacrată încă din antichitate Graeciae descriptio. Titlul complet din greacă este Ἑλλάδος Περιήγησις, deși nu e folosit de autor. Aici mi-am permis să modific și să aplic regulile de transliterare adoptate de proiectul nostru. Περιήγησις a dat în limba română termenul livresc „periegeză” și mult mai rarul „perieget” – ultimul este folosit uneori și ca poreclă a autorului, Pausanias Periegetul, adică „Drumețul”, „Călătorul”. Traducerea de referință a lucrării rămâne însă aceea publicată de Maria Marinescu-Himu la Editura Științifică sub titlul Călătorie în Grecia (în două volume: 1974, 1982). Prin urmare și utilizarea acestei variante este corectă, mai ales dacă se face trimitere la textul românesc. Cât despre Dromihete și Lisimah, care alcătuiesc un „cuplu” istoriografic la noi (aproape la fel de celebru ca Traian și Decebal), aș spune că ori îi folosim pe amândoi în versiune adaptată și simplificată, ori în transliterare exactă (Dromichaites și Lysimachos). Judecând după Philippi, bănuiesc că veți prefera prima variantă. Despre faptul că tizul meu Pausanias s-ar fi născut în Anatolia, Turcia (!) nu pot să-mi ascund dezamăgirea, dar știu că informația provine de la Wikidata. --Pafsanias (discuție) 4 mai 2020 11:56 (EEST)
Mulțumesc. Da, aveam dubii în legătură cu titlul în limba română a periegezei lui Pausanias, pentru că a fost tradusă în cel puțin două forme. Pentru a evita o despicare a firului de păr în patru (ca la „Cei trei muschetari/mușchetari”) poate ar fi bine să trec ambele forme.
Stilistic vorbind, da, ar trebui folosită ori perechea Dromihete și Lisimah, ori Dromichaites și Lysimachos. Am preferat însă titlurile actuale (wikipediste): Dromihete și Lysimachos, trecând peste alte considerente.
Am reușit să îi trec lui Pausanias în „certificatul de naștere” de la Wikidata Imperiul Roman ca loc al nașterii (în loc de Turcia), făcând o etapizare a stăpânilor Asiei Mici (nu i-am pus chiar pe toți, mai erau Alexandru cel Mare, Imperiul Persan, asirienii și alții...)
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 4 mai 2020 13:39 (EEST)
Mulțumesc și eu pentru modificarea de la Wikidata. Pe vremea când s-a născut și a trăit autorul nostru (perioada lui Traian și Hadrian), regiunea se numea Asia, dar mă tem că excesul de precizie ar crea doar confuzii și oricum este mult mai bine acum decât înainte. --Pafsanias (discuție) 4 mai 2020 14:41 (EEST)
O făcui și pe asta: Asia (Roman province) și Pausanias; să vedem cât rezistă respectivele modificări... --Bătrânul (discuție) 4 mai 2020 17:10 (EEST)
Perfect! Dacă nu-și bagă coada vreun patriot turc, s-ar putea să rămână așa, pentru că e corect. Nu mai găsesc unde, dar îmi amintesc că cineva se străduia să ne convingă într-un articol că turcii au fost cei care au introdus pentru prima dată caii în armată și i-au folosit în războaiele lor... --Pafsanias (discuție) 4 mai 2020 20:00 (EEST)
E tare... Ciudat, dar în bătălia de la Kadesh (1274 î.Hr.) s-au înfruntat mii de care de luptă, atât egiptene cât și hitite. Sau poate că nu erau trase de cai, ci de măgari?!? Sau or fi fost autotractate, având motoare cu apă... ;) --Bătrânul (discuție) 4 mai 2020 22:35 (EEST)

Mulțumesc pentru deconspirare![modificare sursă]

Pafsanias, apreciez mult activitatea Dvs. în ce privește deconspirarea clonelor. Vă văd mereu cu un pas înaintea clonelor și cu doi înaintea celorlalți colegi wikipediști :) Vă mulțumesc pentru vigilență și rezolvarea rapidă a cazurilor, pentru a avea, în final, o Wikipedie curată și transparentă. Bonne chance! Al Dvs., //  Gikü  vorbe  fapte  11 mai 2020 11:25 (EEST)

Salut[modificare sursă]

Salut. Alexander Olaru (discuție) 18 mai 2020 23:47 (EEST)