Discuție Utilizator:Pafsanias

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Perspectivă


Decese în 2017[modificare sursă]

Pagina aceasta nu trebuie ștearsă, fiecare an începând cu 2013 are pagina sa aparte cu decese! În engleză la fel există câte o pagină aparte cu decese din fiecare an! Iar dacă vrei să o ștergi, atunci ștergele pe toate începând cu 2013, căci dacă o vei șterge numai pe aceasta din 2017, nu va merge totul cronologic, adică va fi: 2013, 2014, 2015, 2016, 2018!!! Acesta este și motivul pentru care am creat această pagină, să fie totul cronologic! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Deseneanimatesifilme (discuție • contribuții).

Încheiere discuție[modificare sursă]

Închiderea acestei discuții a fost un pic zorită. Suntem în discuții, prin OTRS, cu Adrian Bejan, iar fotografia îi aparține. E și vina mea, că nu am comentat în pagina de discuție, dar nu mă așteptam ca cineva să ia decizia de ștergere, considerând că anumite discuții stau acolo cu lunile. Nu-i nici bai, vom recupera fotografia, când vom avea declarația în regulă.--Silenzio (discuție) 7 ianuarie 2018 18:35 (EET)

Problema e că acum am o legătură moartă către fișier. --Silenzio (discuție) 7 ianuarie 2018 18:37 (EET)
Am reformulat emailul, fără trimitere la fișier, solicitând o fotografie.--Silenzio (discuție) 7 ianuarie 2018 19:02 (EET)
Cum adică nu ai comentat în pagina de discuție? Legătura moartă din mesajul email trimitea la Ziarul METROPOLIS? Dacă fotografia îi aparține, sunt sigur că îi va fi ușor să dea o declarație în regulă. --Pafsanias (discuție) 7 ianuarie 2018 20:02 (EET)
Nu am anunțat că am solicitat o declarație pentru această fotografie. Un comentariu retras e un comentariu retras și trebuie tratat ca atare.--Silenzio (discuție) 7 ianuarie 2018 20:30 (EET)
În regulă. Tratez ca atare și mărturisirea omisiunii. --Pafsanias (discuție) 8 ianuarie 2018 15:29 (EET)

Florin Gh. Ghetau[modificare sursă]

Buna seara , imi puteti explica si mie de ce ati sters pagina Florin Gh. Ghetau? Nu inteleg , ce reguli din politica wikipedia am incalcat. Va rog frumos sa imi explicatii. PitaNG76 (discuție) 17 ianuarie 2018 22:41 (EET)

@PitaNG76: Așa cum am menționat în justificare, pagina a fost ștearsă conform criteriului A7 de ștergere rapidă, deoarece nu conținea nicio indicație cu privire la importanța subiectului (persoană). Chiar dumneavoastră ați etichetat articolul cu {{notabilitate}}, ceea ce reprezintă un gest cel puțin neobișnuit, dacă nu contradictoriu. Vă rog să nu mai creați pagini dacă nu sunteți convins de notabilitatea subiectului sau nu o puteți susține prin surse de încredere. --Pafsanias (discuție) 17 ianuarie 2018 22:57 (EET)

Nu stiu cum sa fac aceasta pagina sa fie notabila , acest domn , florin ghetau , a contribuit la creearea manualului de istorie de clasa a 5-a , iar dansul are o carte care este vanduta si pe amazon. PitaNG76 (discuție) 18 ianuarie 2018 07:26 (EET)

Nu puteți face dumneavoastră această pagină să fie notabilă, ci doar subiectul articolului ar putea fi notabil, dacă ar satisface criteriile obiective referitoare la persoane. Din păcate, niciunul din meritele pe care le invocați nu asigură automat notabilitatea, dacă subiectul nu este tratat în detaliu în mai multe surse de încredere independente (și nu este). --Pafsanias (discuție) 18 ianuarie 2018 12:25 (EET)

Trolling[modificare sursă]

Magistre, dupa cum probabil ai constatat, nu te-am mai deranjat de ani. De ce faci trolling cu mine? In loc sa te ocupi cu maturica sa faci curatenie dupa fel si fel de chestii prin fel si fel de articole agramate cu romgleza, cu romfranceza etc, ma freci pe mine si ma faci prost in mod gratuit. Articolul ala este in dezvoltare si nu cred ca jigneste ochii cuiva, decat doar pe ai tai. De unde stii tu ce vreau eu sa fac de ma faci prost? Nu mai bine iti vezi tu de treaba? Nu mai da cu batzul prin gard ca vei suporta consecintele. Eu nu te-am deranjat cu nimic. Te rog, uita ca exist. Asybaris aport 24 ianuarie 2018 19:33 (EET)

Dreptul de a părăsi proiectul[modificare sursă]

La Wikipedia este în vigoare dreptul de a părăsi proiectul. Cred că Jeromakay se poate folosi de acest drept, asta însemnând propunerea spre ștergere a paginii sale de discuții, conform Wikipedia:Dreptul de a părăsi proiectul#Ștergerea paginii de discuții a utilizatorului. Până una-alta, am scos pagina dată din indecșii motoarelor de căutare. //  Gikü  vorbe  fapte  15 februarie 2018 15:35 (EET)

Este în vigoare, cu respectarea condițiilor de la Wikipedia:Dreptul de a părăsi proiectul#Ștergerea paginii de discuții a utilizatorului. Considerați că sunt îndeplinite? Eu, nu. Să ne adresăm unui birocrat... --Pafsanias (discuție) 15 februarie 2018 15:44 (EET)

Avertisment lui Grintescu de ordinul 3[modificare sursă]

La această modificare, Grintescu nu recidivează. E în mod clar un neajuns al instrumentului de traducere Special:ContentTranslation, care publică noile modificări ale utilizatorului sub același titlu greșit. Vă rog să vă retrageți avertismentul, că aduce învinuiri destul de grave pe loc gol. Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  27 februarie 2018 23:22 (EET)

Propuneți refacerea articolului sub titlu greșit? --Pafsanias (discuție) 27 februarie 2018 23:25 (EET)
Ați citit ce am scris mai sus...? E de vină Special:ContentTranslation, nu e o acțiune premeditată. //  Gikü  vorbe  fapte  27 februarie 2018 23:33 (EET)
Ok. Transferați avertismentul cu învinuiri destul de grave instrumentului de traducere. El e de vină și pentru forma inițială a titlului?! Scuzele mele domnului profesor... --Pafsanias (discuție) 27 februarie 2018 23:36 (EET)
Iată o recomandare, pe care o urmez și eu: când vedeți un articol nou cu titlu greșit care are în descrierea creării sintagma «Creată prin traducerea paginii „Abcd”», dați răgaz autorului, care cel mai probabil continuă sa lucreze în ContentTranslation fără să fie la curent că titlul e greșit, apoi va observa eroarea și o va corecta. PS: Eu sunt pentru utilizarea cu discernământ a mesajelor de avertisment. //  Gikü  vorbe  fapte  27 februarie 2018 23:38 (EET)
Istoricul paginii confirmă faptul că autorul continuă să lucreze fără să fie la curent că titlul e greșit. Atunci când recreează pagina ștearsă anterior nu primește nici măcar o atenționare? --Pafsanias (discuție) 27 februarie 2018 23:46 (EET)
Ba da, o atenționare e perfect potrivită, dar nu una care amenință cu blocarea. //  Gikü  vorbe  fapte  28 februarie 2018 00:06 (EET)

Arhitectura din Azerbaidjan[modificare sursă]

Pafsanias Nu am înțeles. Articolul este tradus de mine!! Și n-am mai apucat să corectez titlul! Vandalism... --Grintescu (discuție) 27 februarie 2018 23:20 (EET)

Am apucat eu să-l corectez. Trebuia recreat? --Pafsanias (discuție) 27 februarie 2018 23:33 (EET)

Urare[modificare sursă]

Să ai Sărbători Pascale liniștite, pline de căldură sufletească și de mulțumire ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 aprilie 2018 11:28 (EEST)

Mulțumesc, asemenea! Hristos a-nviat! --Pafsanias (discuție) 9 aprilie 2018 21:44 (EEST)
Adevărat a înviat ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 9 aprilie 2018 22:17 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Am dat citarea solicitată de Dvs la articolul Vicente Cornaro. În articolul Dionisie Fotino este reprodusă afirmația profesorului universitar Vasile Grecu (încă din 1920) că limba în care a scris Erotocritul Vicente Cornaro este un dialect cretan. Dacă este corect ce a scris V. Grecu, vă rog să modificați Infocaseta scriitor de la art. Vicente Cornaro, pentru că bănuiesc că dialectul cretan nu este totuna cu greaca modernă. Nu am cunoștințele necesare în acest domeniu. --Corifeus (discuție) 21 aprilie 2018 20:16 (EEST)

Formatul {{necesită citare}} adăugat de mine nu se referea la dialectul în care a scris poetul cretan, ci la mențiunea că localitatea în care s-a născut (Sitia) s-ar numi azi „Limani”. Las la o parte faptul că legătura internă trimitea la un articol despre un film românesc și îi mulțumesc colegului Sîmbotin că a corectat-o. Dar, nici în 1920 (când scria Vasile Grecu), nici azi (când preluați dumneavoastră informația), Sitia (Σητεία) nu se numește Limani (Λιμάνι = port) – cu excepția, poate, a portului orașului (Λιμάνι της Σητείας). Între noi fie vorba și pentru că tot veni vorba de dialect și de variante ale numelui, poetul își numește orașul natal Stia, chiar în versurile autobiografice din „Erotocrit”: Στη Στείαν εγεννήθηκε, στη Στείαν ενεθράφη. --Pafsanias (discuție) 22 aprilie 2018 11:44 (EEST) P.S. - Dialectul cretan este o variantă locală a limbii grecești moderne.
Câteva precizări: Mulțumesc pentru răspuns. Mă văd obligat însă să fac unele precizări. În en.wikipedia există articolul SITIA în care se spune: „Sitia (ΣηΤεiα) is a port town and a municipality in Lasithi, Crete, Greece”. Într-adevăr, în articolul englez nu se zice că Sitia s-ar numi azi Limani. Această afirmație aparține profesorului Vasile Grecu, de unde am preluat-o. Cât despre problema cu dialectul cretan: vă sesizez că în articolul Dionisie Fotino am reprodus o altă frază din monografia scrisă de Vasile Grecu: „Fotino schimbă limba, înlocuind dialectul cretan cu limba literară neogreacă”. Am gândit așa: dacă „înlocuiește” dialectul cretan cu limba literară neogreacă, înseamnă că cele două sunt mai mult sau mai puțin diferite, nu? În monografia despre Erotocrit, Vasile Grecu citează foarte multe fraze (din Erotocrit) în grecește, de unde am tras concluzia că stăpânea limba greacă. În sfârșit, aveți dreptate că cei doi erori nu erau cretani, însă neatenția mea se explică prin aceea că am preluat identic din Perpessicius, Mențiuni critice care în articolul La centenarul lui Anton Pann scrie „Romanul celor doi îndrăgostiți cretani, pe care...”.Deci a mai greșit și Perpessicius!

PS. Cota publicației lui Vasile Grecu „Erotocritul lui Cornaro în literatura românească”, de la Bibl, Univ. M. Eminescu Iași este III B -39403. Probabil că se găsește și la Bibl. Acad. Române, București. Cu salutări cordiale, --Corifeus (discuție) 22 aprilie 2018 14:08 (EEST)

Mulțumesc, am găsit extrasul pe diacronia.ro. Dialectul cretan (idiom regional) și limba literară neogreacă sunt două variante (sensibil diferite, ce-i drept) ale uneia și aceleiași limbi grecești moderne. Nu sunt necesare corecturi în infocasetă. --Pafsanias (discuție) 22 aprilie 2018 14:23 (EEST)