Steven Univers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Steven Universe)
Jump to navigation Jump to search
Steven Univers
Steven Universe logo.svg
Informații generale
GenAcțiune[1]
Știință-fantezie
Comedie-dramă[1][2]
Creator(i)Rebecca Sugar
Voci
Compozitor temă muzicalăRebecca Sugar
Aivi & Surasshu
Jeff Liu
Temă muzicală de început"We Are the Crystal Gems", performed by Zach Callison, Estelle, Michaela Dietz, and Deedee Magno Hall
Temă muzicală de sfârșit"Love Like You", performed by Rebecca Sugar
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade155 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)Jackie Buscarino
Chuck Austen (supervising producer, sezonul 1)
Producător(i) executiv(i)Rebecca Sugar
Ian Jones-Quartey (co-executive producer, sezoanele 2–3)
Kat Morris (co-executive producer, sezoanele 5-prezent)
Companie(i) de producțieCartoon Network Studios[3]
DistribuitorWarner Bros. Television Distribution
Perioadă de difuzare11 minute
Difuzare
Canal originarCartoon Network
Format imagine1080i (16:9 HDTV)
Format audioDolby Surround
Difuzare originarăPilot: 21 mai 2013 (2013-05-21)
Serie: 4 noiembrie 2013 (2013-11-04)
Legături externe
Website oficial

Steven Univers este un serial american de desene animate pentru televiziune creat de Rebecca Sugar, scenaristă, scriitoare și compozitoare pentru Să-nceapă aventura. Este produs de Cartoon Network Studios și este primul serial al studioului creat de o femeie. Serialul, evaluat TV-PG, a avut premiera pe Cartoon Network în Statele Unite pe 4 noiembrie 2013.

Premiera în România ar fi trebuit să fie pe 18 august 2014 pe Cartoon Network Romania, dar a fost amânată pe 6 octombrie 2014.

Desenul animat a primit aprecieri de la critici pentru tehnică artistică, muzică, dublaj și pentru povestea care prezintă atât problemele lumii umane, cât și aspecte științifico-fantastice. Steven Univers a fost nominalizat pentru două premii Emmy și cinci premii Annie. Cărți, jocuri video, precum și benzi desenate au fost lansate de producători, datorită popularității mari de care a avut parte serialul.

Un film bazat pe acest serial este în curs de dezvoltare din luna iulie a lui 2018, și va fi difuzat de Cartoon Network la o dată încă necunoscută.

Despre serial[modificare | modificare sursă]

Personajul titular este un erou pe jumătate om, pe jumătate Nestemată, care învață să salveze lumea cu puterile magice pe care le-a moștenit de la mama lui, Cuarț Roz, care și-a dat viața ca Steven să trăiască. Poate că Steven nu este așa de puternic ca Nestematele de Cristal, sau la fel de isteț, dar asta nu-l împiedică să li se alăture lui Granat, Ametist și Perlă în aventurile lor magice - în care Steven găsește întotdeauna o metodă surprinzătoare de a salva situația.

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

 • Steven Univers - Jumătate om, jumătate Nestemată, datorită părinților lui, protagonistul este o ființă unică cu puteri ce le depășesc pe cele ale oamenilor și Nestematelor. Deși este doar un copil, Steven s-a maturizat și a ajuns un co-echipier al Nestematelor de Cristal, mulțumită ambiției și perseverenței acestuia. Moștenirea mamei lui îl ambiționează să protejeze atât umanitatea cât și planeta Pământ.
 • Granat - Luptătoare pragmatică și disciplinată, Granat a devenit lidera nedeclarată a grupului, după moartea lui Cuarț Roz. Nu spune foarte multe lucruri și, în unele cazuri, preferă să își lase agresivitatea să vorbească în locul ei. Abilitatea ei de a putea vedea în viitor, nu numai că îi oferă înțelepciune, dar și capacitatea de a rămâne rațională în situații limită. Este fuziunea dintre Rubin si Safir.
 • Ametist - Ametist e o ființă impulsivă, dar totodată, plină de viață. Iubește să se hârjonească cu Steven și să se țină de glume, uneori chiar întrecând limita bunelor maniere. Deși nu are nevoie să mănânce și să doarmă, aceasta practică aceste activități doar de dragul distracției. Spre deosebire de celelalte Nestemate de Cristal, Ametist s-a născut pe Pământ, ca un experiment, ceea ce îi creează insecurități în anumite momente.
 • Perlă - Perlă este o perfecționistă care se pierde ușor atunci când cineva îi dă planurile peste cap. Deși încearcă să dea impresia de echilibru, are o personalitate extrem de dezechilibrată când se lasă purtată de emoții. A fost îndrăgostită de Cuarț Roz, ceea ce a determinat-o să lupte alături de ea și să continue să protejeze Pământul.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

Personaje secundare și episodice[modificare | modificare sursă]

 • Peridot - Un geniu în tehnologie extraterestră și o tehniciană desăvârșită, Peridot este încăpățânată și imatură, neștiind prea multe despre planeta Pâmânt.
 • Greg Univers - Este tatăl lui Steven și un fost muzician de rock. Își iubește foarte mult fiul, și deși uneori pare o persoană leneșă fără ambiții, este gata să facă multe sacrificii pentru persoanele la care ține.
 • Roz Cuarț (Diamantul Roz) - Fosta lideră a Nestematelor de Cristal și mama lui Steven, aceasta a văzut tot ce e mai bine în orice formă de viață. Astfel, iubitoare și mereu sinceră, a renunțat la forma ei fizică pentru ca fiul ei să poată exista. S-a dezvaluit in cele din urma ca ea era de fapt Diamantul Roz, un fost lider al planetei mama care si-a inscenat moartea si si-a asumat o noua identitate.
 • Lapis Lazuli - Datorită unui accident din războiul cu Planeta Mamă, aceasta a fost captivă o perioadă lungă de timp într-o oglindă, până când a fost salvată de Steven. Aceasta le-a urât pe Nestematele de Cristal și consideră că nu poate avea încredere în nimeni, având o fire cinică. In cele din urma incepe sa iubeasca pamantul si decide sa traiasca acolo devenind oficial o nestemata de cristal.
 • Connie Maheswaran - Este prietena cea mai bună a lui Steven. Inteligentă, dar și introvertită, cu părinți stricți, Connie este înțeleasă doar de Steven, prieten pentru care e gata să lupte. Deoarece a jucat tenis când era mică, acum își folosește acele abilități pentru a învăța să mânuiască sabia.
 • Jasper - Jasper este o Nestemată agresivă, care vede lupta ca singurul scop de îndeplinit al existenței sale. Este loială Planetei Mamă și ar face orice să-și ducă misiunea la capăt, fapt ce a dus la formarea lui Malachit.
 • Safir - Safir este o Nestemată liniștită, ce nu vorbește mult și poate vedea în viitor.
 • Rubin - Rubin este o Nestemată irascibilă și vulcanică, ce se lasă dusă de emoții.
 • Diamantul Alb - Liderul suprem al planetei mama, inclusiv al celorlalte diamante.
 • Perla Alba - Perla diamantului alb. O fire loiala care indeplineste ordinele aparent fara sa gandeasca.
 • Diamantul Galben - Este unul dintre cei trei lideri actuali ai Planetei Mamă. Rațională și cu un temperament dominant, nu permite nicio greșeală din partea curții sale.
 • Perla Galbenă - Perla Galbenă este slujitoarea Diamantului Galben. Aceasta se bucură când alte Nestemate au de suferit și poate fi extrem de egoistă.
 • Diamantul Albastru - Este al doilea lider actual al Planetei Mamă. Firea ei melancolică poate arăta milă uneori, mai ales față de lucrurile care îi amintesc de Diamantul Roz, dar totodată, o poate îndemna la decizii nemiloase când lucrurile nu ies în favoarea ei.
 • Perla Albastră - Perla Albastră este slujitoarea Diamantului Albastru. Tăcută și liniștită din fire, aceasta poate deveni melancolică, la fel ca stăpâna ei.
 • Bismut - Bismut este o Nestemată care a fost ținută captivă în Leuț. După ce a fost eliberată din greșeală de Steven, Perlă și Garnet au recunoscut-o ca fiind una dintre membrele originale ale Nestematelor de Cristal. Bismut i-a prezentat lui Steven arma pe care i-a arătat-o și mamei acestuia, o armă care putea zdrobi orice Nestemată.
 • Sfant Agat Albastru - Egocentrica și severa administratoare a fostei Grădini Zoologice a Diamantului Roz.
 • Acvamarin - Face parte din curtea Diamantului Albastru. Statura ei mică compensează prin ego-ul și inteligența mare. Aquamarin este o manipulatoare de primă clasă, care nu ar pierde oportunitatea de a-și lăuda statutul și intelectul.
 • Topaz - Deși la suprafață doar o gardă de corp obedientă și tăcută desemnată pentru protecția lui Acvamarin, Topaz este fuziunea a două alte Topazuri care s-au îndrăgostit și încearcă să-și țină relația un secret.
 • Florina - O fuziune formata din sase nestemate. Se misca extrem de lent din cauza asta.
 • Rhodonite - O fuziune dintr-un rubin si o perla. Este foarte sfioasa si negativista.
 • Gemenii Rutil - Două nestemate defecte care s-au născut unite.
 • Safir Padparadcha - Contrar abilității Safirelor de a prevedea viitorul, Safirul Padparadcha s-a format defectuos și poate vedea doar trecutul. În ciuda dizabilității sale, Padparadcha își menține mereu atitudinea pozitivă.
 • Smarald este o nestemată rea care vroia să scape de Formele brute fiindcă ia fost furată navă.
 • Carnelian este o nestemată din menajeria Diamantului Roz/Albastru.
 • Jasperul subțire e o nestemată care este din menajeria Diamantului Roz/Albastru.

Fuziuni[modificare | modificare sursă]

 • Opal - Este o Nestemată formată prin fuziunea dintre Ametist și Perlă. Personalitățile opuse a celor două o fac pe Opal să fie una dintre cele mai echilibrate Nestemate, dar totodată foarte uitucă.
 • Sugilit - O Nestemată instabilă creată din Granat și Ametist. Nesăbuința lui Granat și imaturitatea lui Ametist o fac pe Sugilit să fie egocentrică, păsându-i doar de propria persoană și dorind să creeze haos. A încercat să o atace pe Perlă, dar a fost oprită la timp. E în stare să distrugă orice, dar singura ei slăbiciune este Steven.
 • Stevonnie - Este fuziunea creată din Steven și Connie și prima fuziune cu un om.
 • Alexandrit - Este o Nstemată creată din fuziunea lui Granat, Ametist și Perlă. Nefiind stabilă, aceasta nu are o personalitate proprie, ci pur și simplu oscilează între personalitățile Nestematelor.
 • Malachit - Este o fuziune instabilă formată din Lapis Lazuli si Jasper. Captivă pe fundul oceanului datorită lui Lapis, pentru a o opri pe Jasper, timp de luni bune, într-o zi aceasta își pierde controlul și începe să se lupte cu Alexandrit. După bătălie, aceasta defuzionează, fiind învinsă.
 • Sardonix - Este o fuziune formată din Perlă și Granat. Carismatică, elegantă, egocentrică și cu simțul umorului, Sardonix are o părere mult prea bună despre ea, rănindu-i sentimentele lui Ametist fără să-și dea seama.
 • Cuarț Curcubeu - Văzută în una din înregistrările lui Greg cu Roz Cuarț, această fuziune este formată din Perlă și Roz Cuarț. Este o bună dansatoare, dar n-a fost auzită vorbind încă.
 • Cuarț Fumuriu - Este fuziunea dintre Steven (sau Roz Cuarț) și Ametist, formată accidental în Grădinița Beta. Datorită insecurităților uriașe ale celor doi, Cuarțul Fumuriu își acceptă problemele și le folosește în favoarea lor.

Rezidenți ai Orașului Plajă și alți oameni[modificare | modificare sursă]

 • Sadie - Lucrează la Marea Gogoașă, și se numără printre prietenii lui Steven. Are sentimente pentru Lars, dar nu are foarte multă încredere în ea.
 • Lars - Lucrează la Marea Gogoașă și iubește să facă glume răutăcioase, chiar dacă are și o parte sufletistă.Când acesta este răpit de nestematele de acasă el vede cum nestematele defecte se ascund și acesta decide sa aibă grijă de ele și sa le apere,până când acesta moare. Până la urma este vindecat de Steven și se schimba total în bine și este mai afectuoas cu persoanele din jur. El este in prezent liderul formelor brute.
 • Ronaldo Fryman - Foarte paranoic, Ronaldo are un site de conspirații și poate lua decizii nebunești uneori; lucrează la fast-food-ul tatălui său.
 • Peedee Fryman - Este fratele mai mic al lui Ronaldo Fryman, lucrează la firma tatălui său, și este un copil mult prea matur pentru vârsta lui.
 • Dl. Fryman - Are doi fii: Ronaldo Fryman și Peedee Fryman și o firmă la care se servesc cartofi prăjiți.
 • Smântână - Face parte din adolescenții orașului și este prieten cu Buck și Jenny. Mereu relaxat și dorind să se distreze, acesta speră să facă bani ca DJ într-o bună zi.
 • Buck Dewey - Este fiul primarului Dewey.
 • Primarul Dewey - Este primarul Orașului Plajă. Deși încearcă să profite uneori pe seama cetățenilor din oraș, acesta își dă toată silința să fie un primar bun.
 • Jenny Pizza - Lucrează la pizzeria tatălui ei și este o firă deseori rebelă.
 • Kiki Pizza - Este sora lui Jenny, lucrează la firma tatălui său. În comparație cu sora ei geamănă, aceasta este mult mai rezervată și mai cuminte.
 • Nanafua Pizza - Este mama lui Kofi Pizza, o femeie bătrână cu un simț al umorului foarte dezvoltat.
 • Kofi Pizza - Are o firmă în care se servește pizza cu topping de pește și își pierde ușor cumpătul când lucrurile nu îi ies.
 • Jamie - Este un poștaș ce dorește să devină actor.
 • Ceapă - Este o cunoștință de-a lui Steven. Este considerat un personaj misterios, deoarece nu vorbește niciodată și deseori încearcă să creeze probleme.
 • Codiță Galbenă - Este tatăl lui Ceapă și tatăl vitreg a lui Smântână. Pescar de meserie, acesta nu vrea ca Smântână să devină DJ, creând un conflict constant între cei doi.
 • Domnul Zâmbăreț - Este proprietarul Parcului de distracții, fiind mereu cu zâmbetul pe buze și pozitiv.
 • Vidalia - Este fosta prietenă a lui Ametist din copilărie și mama lui Ceapă și Smântână.
 • Dr. Priyanka Maheswaran - Un părinte foarte strict, Priyanka este mama lui Connie. Fiind doctor, aceasta este mult prea protectivă cu fata ei.
 • Doug Maheswaran - Este tatăl lui Connie și este la fel de protectiv și strict ca soția lui.
 • Barbara Miller - Este mama lui Sadie. Deseori, aceasta o face de râs pe Sadie și nu o lasă să ia propriile decizii. Barbara lucrează ca poștaș în Orașul Plajă.
 • Marty - Este tatăl lui Smântână și fostul manager a lui Greg. Mereu se gândește doar la binele lui, încercând să găsească afaceri pentru a se îmbogăți.
 • Kevin - Unul dintre adolescenții orașului. Deoarece este bogat, este înzestrat cu un ego prea mare și cu o atitudine respingătoare. De asemenea, are o relație ciudată cu fuziunea Stevonnie.

Alte ființe[modificare | modificare sursă]

 • Leuț (Leul; Leu) - Fostul animal al lui Roz Cuarț, acum în posesia lui Steven, Leuț cunoaște toate secretele mamei acestuia.
 • Nephrite (Miria-Gâza) - Este o nestemată coruptă care a atacat Nestematele de cristal în primul episod. Steven încearcă deseori s-o vindece, fără să-și piardă speranța că va reuși într-o bună zi. Diamantele reusesc impreuna sa o vindece temporar si dezvaluie ca era un fost subordonat al Diamantului Roz cu misiunea de a ajuta la colonizarea pamantului si ca numele ei adevarat este Nephrite.
 • Monstrul de gheață - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Prietenul din bulă".
 • Turmalina pepene verde - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Petrecere pe plajă".
 • Gândacul cerului - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia Uriașă".
 • Gândacul pământului - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia uriașă".
 • 'Pasărea uriașă - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia uriașă".
 • Creveți de cristal - Sunt niște creaturi care au infestat turnul mării; au apărut în episodul "Rucsacul Cheeseburger".
 • Omizile - Au apărut în episodul "Strălucire de nestemată", sunt primii antagoniști.
 • Monstrul de peșteră - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Mania jocului".
 • Micuți paraziți - Au apărut în episodul "Mania jocului".
 • Monstrul invizibil- E o nestemată coruptă de pe Insula Mască care apare în episodul "Aventura pe insulă".
 • Monstrul crab- E o nestemată coruptă care apare într-un vlog a a lui Ronaldo și care apare în episodul "Vrajă în orașul plajă
 • Jasperul oceanic- Este o nestemată coruptă care fugea de Jasper , din cauza acestei nestemată Jasper s-a corupt.Nestemata apare în episodul "Vânătoarea nestematelor"
 • Jasperul mare- Acest jasper a fost o nestemată de cristal a fost menționat de Bismut în episodul "Made în honor".Nestemată această apare în episodul "Vânătoarea nestematelor"
 • Ametistul corupt- Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene"
 • Jasperul verde Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene"
 • Jasperul oceanic galben- este o nestemate corupte care apare în episodul "Nestemate pământene"
 • Jasperii Pamblică- Sunt două Nestemate corupte care apar în episodul "Nestemate pământene"
 • Indicolit- Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Creatura din grădiniță"
 • Monstrul floare- E o nestemată coruptă din Grădiniță Principală care apare în episodul "Întoarcerea în grădiniță"

Armele și puterile Nestematelor de Cristal[modificare | modificare sursă]

 • Steven și Cuarț Roz (Diamantul Roz)
  • Armă: Scut. Îl poate folosi și ca pe un boomerang, dar este în mare parte pentru defensivă.
  • Bule mai rezistente și mai mari.
   • Bule cu țepi.
  • Schimbarea vârstei: Steven poate oscila ușor între copil și bătrân. Cuarț Roz nu prezintă această abilitate.
  • Puteri de vindecare: Steven poate vindeca celelalte Nestemate cu ajutorul salivei, iar Roz Cuarț putea face la fel, dar cu ajutorul lacrimilor. Este dezvăluit mai târziu că această putere poate repara obiecte, dar nu poate vindeca Nestematele corupte.
   • Înviere: Steven poate reanima ființele organice care au decedat prin lacrimi. Acestea vor deveni roz și vor prezenta abilități precum rezistență crescută și traversarea dimensiunilor (și prin extensie, teleportare).
  • Manipularea florei: Amândoi pot controla plantele și să le dea viață. (ex.: Pepenii Steven)
  • Telepatie empatică: Dormind, Steven poate intra în mintea altor Nestemate sau oameni pentru a comunica cu acestea.
   • Transferul minții: Steven, de asemenea, poate poseda corpul persoanelor la care intră în minte.
  • Plutire: Asemenea mamei lui, Steven poate sări la altitudini ridicate și poate pluti pentru o perioadă de timp.
  • Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant, Steven (ca mama lui) isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare.

Toate puterile sunt controlate de emoții.

 • Granat
  • Armă: Mănuși de luptă, ce îi măresc cu mult forța. Le poate lansa, de asemenea, ca niște rachete. (moștenită de la Rubin)
  • Previziuni: Aceasta poate citi viitorul, văzând toate posibilitățile care se pot întâmpla. (moștenită de la Safir)
  • Control asupra căldurii (moștenită de la Rubin)
  • Control asupra frigului (moștenită de la Safir)
  • Modificarea corpului: Granat își poate alungi membrele.
  • Electrokinezie: Datorită căldurii lui Rubin și frigului lui Safir, Granat poate crea și controla electricitatea.
   • Rezistență la electricitate
 • Ametist
  • Armă: Bici brodat cu nestemate mov. Poate transmite, de asemenea, flăcări mov prin acesta, creând o explozie.
  • Metamorfoză avansată: Diferit față de celelalte Nestemate, Ametist se poate transforma mai mult timp și mult mai ușor.
  • Bilă de energie: Rotindu-se, formează o minge rapidă.
   • Bilă de foc: O combinație între bila de energie și flăcările mov pe care Ametist le poate crea cu biciul.
 • Perlă
  • Armă: Suliță. Poate trage cu proiectile de energie, dar și să o folosească în luptă corp la corp.
  • Proiecție holografică: Poate crea imagini de lumină din nestemata ei.
  • Duplicare: Tot cu ajutorul proiecției holografice, aceasta poate crea clone de lumină.
  • Control asupra nisipului
  • Crearea și controlul norilor și ceței
 • Lapis Lazuli
  • Armă: Aripi de apă, cu ajutorul cărora poate zbura la distanțe uriașe.
  • Control asupra apei și gheții, cu ajutorul cărora poate crea noi forme de relief
  • Proiecția amintirilor în reflexia apei, asemenea unei oglinzi
 • Peridot
  • Manipularea metalelor: Poate mișca metalele cu puterea minții.
 • Jasper
  • Armă: Caschetă pentru protecție și atac.
  • Bilă de energie: Asemenea lui Ametist, Jasper poate forma o minge de energie prin rotire.
 • Rubin
  • Armă: Mănușă de luptă, o versiune mult mai slabă a armei lui Granat.
  • Control asupra căldurii
 • Safir
  • Armă: -
  • Control asupra frigului
  • Citirea viitorului, o versiune mult mai slabă decât cea a lui Granat.
  • Levitație
  • Viteză crescută
 • Diamantul Galben
  • Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant Diamantul Galben, isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare. Aura ei unica este formata din fulgere galbene.
  • Electrokinezie: Poate crea fulgere cu ajutorul mâinilor.
  • Forta sporita: Diamantul galben este destul de puternic pentru a lichida o nestemata doar cu un deget.
 • Diamantul Albastru
  • Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant, Diamantul Albastru isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare. Aura ei unica este formata din energie emotionala si mentala.
  • Poate transmite tristețea sa persoanelor din jur prin aura ei.
  • Bile de energie: Poate forma bile imense de energie pe care sa le manipuleze.
  • Forta sporita: Este destul de puternica pentru a se lupta cu toate nestematele de cristal in acelasi timp si a sfarama arme super rezistente cu o mana.
 • Diamantul Alb

Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant Diamantul Alb, isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare.

 • Perla alba

Levitatie

Crearea de bule foarte mari

 • Bismuth
  • Metamorfoză avansată în arme: Poate să-și transforme mâinile în diferite unelte.
  • Rezistență ridicată la căldură
 • Agat Albastru
  • Armă: Bici electric
 • Acvamarin
  • Aripi de apă asemănătoare cu cele ale lui Lapis Lazuli
  • O fundă care poate fi transformată într-o baghetă cu laser ce imobilizează oponenții (notă: arma este primită de la Planeta Mamă și nu face parte din puterile ei naturale.)
 • Topaz
  • Armă: Buzdugan ascuțit
 • Safir Padparadscha
  • Datorită unui defect de formare, Padparadscha nu poate vedea decât viitorul care deja s-a întâmplat cu câteva secunde înainte.
 • Opal
  • Armă: Arc cu săgeți (sulița Perlei și biciul lui Ametist).
  • Sărituri la înălțime: Poate sări la altitudini mari (Moștenită de la Perlă și Ametist)
 • Lavulit
  • Armă: Bilă de demolare (mănușile lui Granat și biciul lui Ametist).
  • Pumn învârtit: Folosind două dintre mâinile ei, Lavulit poate lovi cu efect.
 • Stevonnie
  • Armă: Scut (moștenit de la Steven)
  • Puterile lui Steven
 • Alexandrit
  • Armă: Alexandrit nu are nicio armă unică, dar prezintă: mănușile lui Granat, sulița Perlei, biciul lui Ametist, bila de demolare a lui Lavulit, ciocanul lui Sardonix și arcul lui Opal.
  • Suflu de foc: Cu a doua gură, Alexandrit poate sufla un mănunchi de foc. (moștenită de la Rubin și Ametist)
 • Malachit
  • Armă: Malachit nu prezintă nicio armă unică, dar folosește aripile lui Lapis și cascheta lui Jasper.
  • Control asupra apei și gheții (abilități moștenite de la Lapis Lazuli)
 • Sardonix
  • Armă: Ciocan dublu (mănușile lui Granat și sulița Perlei).
   • Îl poate folosi și ca pe o bormașină.
  • Modificarea corpului: Sardonix își poate alungi membrele și roti corpul. (abilitate moștenită de la Granat)
 • Cuarț Fumuriu
  • Armă: Yoyo (scutul lui Steven și biciul lui Ametist).
   • Îl poate folosi și ca să creeze tornade.
  • Plutire: Poate sări la altitudini ridicate și poate pluti pentru o perioadă de timp. (moștenită de la Steven)

Apariții[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

     = Personaj principal
     = Personaj secundar (6+)
     = Personaj episodic (1-5)
Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Steven Univers Principal 154
Perlă Principal TBA 122
Ametist Principal TBA 121
Granat Principal TBA 119
Greg Univers Secundar TBA 54
Sadie Miller Secundar Episodic Secundar TBA 43
Peridot Episodic Secundar TBA 39
Connie Maheswaran Secundar Episodic Secundar TBA 38
Lars Barriga Secundar Episodic Secundar TBA 38
Leuț Secundar Episodic Secundar TBA 36
Lapis Lazuli Episodic Secundar Episodic TBA 26

Număr de aparații (pe episoade)[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Steven Univers 26 26 26 25 25 26 TBA 154
Perlă 25 23 22 18 18 16 TBA 122
Ametist 25 23 21 18 18 16 TBA 121
Granat 24 24 22 16 19 13 TBA 119
Greg 8 12 7 6 11 10 TBA 54
Sadie Miller 12 10 4 3 6 8 TBA 43
Peridot 4 12 9 7 7 TBA 39
Connie Maheswaran 5 5 6 3 10 9 TBA 38
Lars Barriga 13 6 3 2 6 8 TBA 38
Leuț 8 7 6 4 2 9 TBA 36
Lapis Lazuli 2 3 2 9 6 4 TBA 26

Nestemate episodice[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Rubin 1 2 1 4 8 TBA 17
Safir 1 2 1 4 8 TBA 17
Cuarț Roz 2 3 1 4 5 TBA 15
Diamantul Galben 1 1 11 TBA 13
Diamantul Albastru 1 2 10 TBA 12
Jasper 2 2 6 1 1 TBA 12
Rubine (Planeta Mamă) 1 5 3 2 TBA 11
Stevonnie 1 1 2 1 4 TBA 9
Pupilă (Rubin) 5 1 2 TBA 8
Bismut 2 1 5 TBA 8
Perla Albastră 1 2 4 TBA 7
Perla Galbenă 1 1 4 TBA 6
Alexandrit 1 1 2 2 TBA 6
Opal 1 1 1 1 1 TBA 5
Topazuri (Planeta Mamă) 2 3 TBA 5
Nefrit 3 1 1 TBA 5
Gemenii Rutil 5 TBA 5
Safir Padparadscha 5 TBA 5
Rodonit 5 TBA 5
Fluorit 5 TBA 5
Ametiste (Planeta Mamă) 2 2 TBA 4
Sardonix 2 1 1 TBA 4
Malachit 1 2 1 TBA 4
Cuarț Fumuriu 1 1 1 TBA 3
Acvamarin 2 1 TBA 3
Lavulit 1 1 1 TBA 3
Rubin (Fuziune) 1 2 TBA 3
Diamantul Alb 2 TBA 2
Perla Albă 2 TBA 2
Cuarț Curcubeu 1 1 TBA 2
Zircoane (Planeta Mamă) 2 TBA 2
Agat Albastru 2 TBA 2
Smarald 1 TBA 1

Rezidenți ai Orașului Plajă[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Jenny Pizza 7 6 4 7 5 9 TBA 38
Ronaldo Fryman 7 8 4 4 3 6 TBA 32
Buck Dewey 5 5 4 5 4 9 TBA 32
Peedee Fryman 6 5 4 5 3 6 TBA 29
Smântână 5 3 4 6 3 8 TBA 29
Ceapă 8 2 3 5 6 6 TBA 29
Kiki Pizza 7 4 4 4 1 6 TBA 29
Domnul Zâmbăreț 10 3 4 2 4 5 TBA 28
Primarul Dewey 7 3 3 1 5 TBA 19
Domnul Fryman 5 5 2 1 1 4 TBA 18
Nanafua Pizza 2 2 4 1 2 6 TBA 17
Jamie 4 3 4 4 TBA 15
Kofi Pizza 4 2 2 2 1 3 TBA 14
Priyanka Maheswaran 3 1 1 4 TBA 9
Barbara Miller 1 3 1 4 TBA 9
Vidalia 1 1 2 1 4 TBA 9
Codiță Galbenă 3 1 1 2 2 TBA 9
Doug Maheswaran 2 1 3 TBA 6
Andy DeMayo 3 2 TBA 5
Dante Barriga 1 1 2 TBA 4
Martha Barriga 1 1 2 TBA 4
Kevin 1 1 1 TBA 3
Marty 1 2 TBA 3

Dublajul în română[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1 (episoadele 1 - 41, 43)[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studiourile BTI.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network)
 • Anda Tămășanu - Granat
 • Ana Maria Georgescu - Ametist
 • Ioana Dagău - Perlă (episoadele 1-26)
 • Mihaela Gherdan - Perlă (episoadele 27-41, 43)
 • Richard Balint - Greg
 • Iulia Tohotan - Connie
 • Gabriela Codrea - Sadie (episoadele 1-26), Opal, Jenny, Kiki
 • Florian Silaghi - Lars, Ringo (episodul 33), Jamie
 • Paul Zurbău - Ronaldo Fryman
 • Cosmin Petruț - Peedee Fryman, Frișcă (episoadele 27-41, 43)
 • Alexandru Rusu - Dl. Fryman, Dl. Zâmbăreț
 • Anca Sigmirean - Stevonnie, Țopăilă (episodul 33), Kiki (episodul 18), Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network Anything)
 • Pavel Sârghi - Leu (episoadele 1-26)
 • Ion Ruscuț - Primarul Dewey, Leu (episoadele 27-41, 43)
 • Petre Ghimbășan - Primarul Dewey (episodul 6)
 • Răzvan Vicoveanu - Frișcă (episoadele 1-26), Kofi
 • Alina Leonte - Lapis Lazuli, Sadie (episoadele 27-41, 43), Lavulit, Țopi (episodul 33)
 • Sorin Ionescu - Buck Dewey, Kevin (episodul 37), Dl. Maheswaran, Vulpea (episodul 33)
 • Lucia Rogoz - Roz Cuarț, Peridot, Dna. Maheswaran
 • Mirela Corbeanu - Nanafua
 • Adrian Locovei - Dl. Zâmbăreț (episodul 5)

Traducerea și adaptarea:

 • Mircea Pricăjean

Regia:

 • Adrian Moraru

Sezoanele 1 (episoadele 42, 44 - 52), 2, 3, 4[modificare | modificare sursă]

Versiunea în limba română a fost produsă de studioul Fast Production Film.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers
 • Răzvan Gogan - Steven Univers (cântând în sezonul 1)
 • Raul Stănulescu - Steven Univers (cântând în sezonul 2)
 • Silvia Gâscă - Perlă
 • Cătălina Chirțan - Perlă (cântând în sezonul 2-3), Sadie (sezonul 2-3)
 • Ionuț Grama - Greg
 • Olimpia Mălai - Ametist
 • Carmen Lopăzan - Granat, Safir
 • Olimpia Botez - Sadie
 • Ionuț Ionescu - Buck Dewey, Dl. Maheswaran, Marty, Unchiul Bunic
 • Alina Teianu - Dna. Maheswaran
 • Andreea Prossi - Connie Maheswaran
 • Ovidiu Mitrică - Ronaldo Fryman
 • Alexandra Radu - Jasper, Malachit, Vidalia
 • Adina Lucaciu - Kiki
 • Elias Ferkin - Lars, Peedee Fryman
 • Verginia Rotaru - Peridot, Nanafua, Barbara Miller
 • Ernest Fazekaș - Jamie, Pizza Steve
 • Marin Fagu - Primarul Dewey, Frișcă
 • Anca Iliese - Sardonix, Rubin, Lapis Lazuli
 • Gabriel Costin - Domnul Gus
 • Cristian Niculescu - Borsetă
 • Catalin Rotaru - Harold Smiley, Kofi Pizza, Kevin
 • Sofia Ivan - Cuarț Fumuriu, Connie
 • Sînziana Nicola

Episoade[modificare | modificare sursă]

SezonulEpisoadePremiera TV
Prima transmisieUltima transmisie
Pilot21 mai 2013 (2013-05-21)
1524 noiembrie 2013 (2013-11-04)12 martie 2015 (2015-03-12)
22613 martie 2015 (2015-03-13)8 ianuarie 2016 (2016-01-08)
32512 mai 2016 (2016-05-12)10 august 2016 (2016-08-10)
42511 august 2016 (2016-08-11)11 mai 2017 (2017-05-11)
526[4]29 mai 2017 (2017-05-29)TBA

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b „Amazon: Steven Universe Season 1: Amazon Digital Services LLC”. Amazon. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
 2. ^ „Steven Universe TV Review”. Common Sense Media. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
 3. ^ McLean, Thomas J. (). „Cartoon Network Greenlights Steven Universe, Uncle Grandpa Series”. Animation Magazine. Arhivat din originalul de la . 
 4. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru ref-urile numite MattBurnettTweet

Legături externe[modificare | modificare sursă]