Ben 10

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ben 10
Ben 10 logo.svg
Informații generale
Format

Animație / Acțiune

Creator(i)

Duncan Rouleau
Joe Casey
Joe Kelly
Steven T. Seagle

Voci

Tara Strong
Dee Bradley Baker
Fred Tatasciore
Jim Ward
Meagan Smith
Paul Eiding
Richard McGonagle
Richard Steven Horvitz
Steven Jay Blum

Compozitor temă muzicală

Andy Sturmer

Țară de origine

Statele Unite

Nr. de sezoane

4

Nr. de episoade

49 Lista episoadelor

Producție
Producător(i)
executiv(i)

Sam Register
Mark Burton

Distributor

Warner Bros. Village Roadshow Pictures

Perioada de difuzare

aprox 22 minute

Difuzare
Canal original

Cartoon Network

Difuzare originală

27 decembrie, 2005

Cronologie
Urmat de

Ben 10 Forța extraterestră

Legături externe

Site oficial

Profil pe IMDB

Sumar pe TV.com

Ben 10 este un serial de animație american, creat de "Omul de acțiune" ("Man of Action"), un grup format din Duncan Rouleau, Joe Casey, Joe Kelly, și Steven T. Seagle, și produs de studiourile Cartoon Network.

Despre serial[modificare | modificare sursă]

Eroul principal este un băiat de 10 ani pe nume Ben Tennyson. El are puterea de a se transforma într-unul dintre cei zece extratereștri pe care i-a găsit întâmplător împreună cu un dispozitiv numit Omnitrix, sub formă de ceas. El este ajutat de verișoara sa de 10 ani, Gwen Tennyson și bunicul său Max. Acesta din urmă îl ia pe Ben îndată ce s-a terminat școala în tradiționala excursie din vacanță.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Ben Tennyson[modificare | modificare sursă]

Benjamin "Ben" Tennyson este eroul principal al serialului. Are 10 ani. Îi place să joace jocuri video și să se dea cu bicicleta. Acesta intră mereu în bucluc. Părul său este șaten închis. Poartă un tricou alb, cu o dungă neagră verticală.

Făcând o plimbare în pădure, Ben a găsit Omnitrixul, care s-a lipit de mâna lui. Nereușind să-l dea jos, a folosit puterile acestuia devenind un super erou. Ben se mândrește cu faptul că e erou, și că are Omnitrixul. El își iubește verișoara, Gwen, deși se ceartă de multe ori. Cele mai frecvente expresii a lui Ben sunt "Oh, la naiba", „Oh, doamne!” și "E timpul să fiu erou!".

Gwen Tennyson[modificare | modificare sursă]

Gwendolyn "Gwen" Tennyson este verișoara de 10 ani a lui Ben. Gwen este deobicei văzută lucrând la laptopul ei. Gwen știe mișcări de gimnastică și de arte marțiale. Are părul roșcat și poartă o bluză albastră, cu un cap de pisicuță desenată.

În două episoade, Gwen a folosit Piatra lui Bezel (o piatră cu puteri magice) pentru a deveni o super-eroină, cu numele Norocoasa. Gwen a fost nevoită să renunțe la a fi super-eroină, Piatra lui Bezel fiind distrusă de către nemilosul Hex.

Max Tennyson[modificare | modificare sursă]

Maxwell "Max" Tennyson, sau Bunicul Max, este bunicul lui Ben și a lui Gwen, din partea taților. Are 60 de ani. Acesta îl ia pe Ben de la școală, plecând cu el și cu Gwen într-o tradițională călătorie de vară.

În trecut, Bunicul Max a fost instalator. Dar nu unul obișnuit... A fost membru al unei organizații guvernamentale, numită Instalatorii, ce se ocupă cu extratereștrii, lucruri paranormale și multe altele.

Vilgax[modificare | modificare sursă]

Vilgax este un rival al lui Ben. În primul episod Ben 10, „Și apoi au fost 10”, s-a dezvăluit că Vilgax a creat Omnitrixul și că a fost un deținător bun, nedându-l la nimeni. Apoi Omnitrixul a fost băgat într-un cerc micuț. Apoi teritoriul unde Omnitrixul era s-a rupt și Omnitrixul a căzut pe Pământ. Apoi Ben a văzut pe cer lumini sinistre fiind frică puțin. Apoi Vilgax a observat că ceasul lipsea. El a ajuns pe Pământ recuperându-l. El a avut de a face cu Ben. Înainte de a ateriza, el a trimis roboți. Acei roboți fiind uciși cu cruzime de către Ben, transformându-se în Cap De Diamant. Vilgax având o mulțime de nervi extratereștrii.

Extratereștrii Ben 10[modificare | modificare sursă]

 • Wild Mutt - Mai mult animal decât umanoid, Wild Mutt este o bestie cu abilități atletice supraumane și cu mirosul, auzul și gustul foarte dezvoltate. Poate arunca proiectile cu penele de pe spate.
 • Patru Brațe - Ori de câte ori Ben trebuie să spargă, să arunce sau să bată pe cineva, eroul ales de el e Patru Brațe. Înalt de patru metri, acest cumplit extraterestru cu patru brațe, își folosește puterea pentru a împărți pedepse, în timp ce pielea sa dură îl protejează de atacuri.
 • Cerebel, Înalt de doar treisprezece centimetri, Cerebel face parte dintr-o rasă de extratereștri, crescuți pentru a intra în mașinăriile complexe și a le repara din interior. În consecință, el poate să treacă prin spații extrem de mici și să-i mărească temporar inteligența lui Ben când acesta se transformă.
 • XLR8, XLR8 este un extraterestru cu reflexe iuți ca fulgerul, care poate atinge viteze mai mari de 500 kmh. Viteza lui provine din manipularea fricțiunii, astfel încât poate alerga pe pereți și peste noroi, gheață și apă.
 • Upgrade, O mașină vie, cu piele din lichid metalic, Upgrade poate fuziona cu orice dispozitiv mecanic, de la blender, la bicicletă sau la satelit. Când fuzionează cu un dispozitiv, el poate "upgrada" dispozitivul, transformându-l într-un mecanism ultra-tehnologic, mult mai avansat decât orice tehnologie de pe Pământ.
 • Cap De Diamant, Cap de Diamant este un extraterestru cristalin, cu un corp mai tare decât diamantul, care îl face invulnerabil la cea mai mare parte a atacurilor fizice și care îi permite să taie și să reteze aproape orice. Își poate folosi corpul pentru a reflecta lumina și armele cu raze.
 • Falcă, Extraterestrul acvatic Falcă este un înotător extraordinar, pentru că poate respira sub apă și își poate transforma picioarele într-o coadă imensă cu înotătoare. Este extraordinar de rapid și agil în apă și se poate lupta cu ghearele sau își poate deschide fălcile puternice pentru o mușcătură devastatoare.
 • Stinkfly, Stinkfly este un extraterestru insectoid cu aripi și un zburător excelent, capabil de a realiza mișcări acrobatice uimitoare în aer. În luptă, se poate apăra singur, folosindu-și armele naturale impresionante, cleștii și coada sa ascuțită.
 • Cannobolt-Acest extraterestru poate să se transforme într-o minge.
 • Stafia, Stafia este un extraterestru cu puteri de stafie, care poate trece prin pereți și poate deveni invizibil. Înfățișarea sa înspăimântătoare îl ajută să bage frica în inimile criminalilor de pretutindeni. De fapt, chiar și pe Ben îl cam trec fiorii când se transformă în Stafie.
 • Torță vie, Torță vie provine dintr-o specie de extratereștri care locuiesc pe soare. Poate arunca fulgere de foc cu mâinile și gura și poate crea mingi de foc pe care le poate arunca sau rostogoli. Poate absorbi flăcările și căldura, ceea ce înseamnă că poate stinge un incendiu la fel de repede cum poate porni unul.
 • Benwolf-Poate arunca bile de materie din gura sa.
 • Eye Guy-Poate să tragă cu ochiul său lasere de energie.
 • Vița de vie-Poate să controleze plantele și să arunce cu semințe.
 • Mumia-Acest extraterestru poate să își rupă bandajele.
 • Ditto-Acest extraterestru poate să se cloneze până ajung o armată de clone
 • Uphuck-El mănâncă obiecte și le transformă în bile de energie
 • Benvicktor-Poate să trimită raze de electricitate cu ajutorul două tije metalice de pe spate.

Urmare[modificare | modificare sursă]

Ben 10: Echipa extraterestră (Ben 10: Alien Force) este continuarea Ben 10. Acțiunea se petrece cu 5 ani mai târziu. Ben nu a mai folosit Omnitrixul 5 ani, dar când Bunicul Max lipsește, acesta trebuie să fie erou din nou. Ben primește un set de alți 10 extratereștri. Acest serial este difuzat în România, începând cu data de 13 aprilie 2009.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Lista episoadelor din Ben 10

Filme[modificare | modificare sursă]

Două filme Ben 10 au fost lansate până în acest moment. Primul este unul animat, pe nume Secretul Omnitrixului (Secret of the Omnitrix) unde Omnitrixul este setat accidental să se auto-distrugă. Ben este nevoit să depisteze creatorul Omnitrixului, pentru a-l opri.

Al doilea se numește Cursa împotriva timpului (Race Against Time) și este o acțiune pe viu. Și-a făcut premiera pe 21 noiembrie 2007. Ben, Gwen și Bunicul Max se întorc în Bellwood, orașul lor natal și trebuie să devină din nou "normali". Dar când Eon, un extraterestru care călătorește în timp, caută Mâinile Armageddon-ului pentru a-și readuce la viață rasa, Ben, Gwen și Max Tennyson trebuie să fie eroi din nou. În România, serialul a debutat pe data de 1 iunie 2008. Dublarea în limba română a filmului a fost realizată de Zone Studio Oradea.

Jocul[modificare | modificare sursă]

Cartoon Network a creat un joc numit Ben 10. O criză interdimensională amenință să înghită pământul într-o negură fără limite. După ce Ben Tennyson observă că puterile prietenilor săi extratereștrii au fost furate, el pornește să le recupereze. Are de înfruntat întregi armate și va trebui să contraatace un complot pus la cale contra întregului pămănt.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de Zone Studio Oradea.

Legături externe[modificare | modificare sursă]