Steven Univers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Steven Univers
Steven Universe.png
Informații generale
GenAcțiune[1]
Știință-fantezie
Comedie-dramă[1][2]
Creator(i)Rebecca Sugar
Voci
Compozitor temă muzicalăRebecca Sugar
Aivi & Surasshu
Jeff Liu
Temă muzicală de început"We Are the Crystal Gems", performed by Zach Callison, Estelle, Michaela Dietz, and Deedee Magno Hall
Temă muzicală de sfârșit"Love Like You", performed by Rebecca Sugar
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade160 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)Jackie Buscarino
Chuck Austen (supervising producer, sezonul 1)
Producător(i) executiv(i)Rebecca Sugar
Ian Jones-Quartey (co-executive producer, sezoanele 2–3)
Kat Morris (co-executive producer, sezoanele 5-prezent)
Companie(i) de producțieCartoon Network Studios[3]
DistribuitorWarner Bros. Television Distribution
Perioadă de difuzare11 minute
Difuzare
Canal originarCartoon Network
Format imagine1080i (16:9 HDTV)
Format audioDolby Surround
Difuzare originară
 • Pilot: 21 mai 2013 (2013-05-21)
 • Seria principală: 4 noiembrie 2013 (2013-11-04) – 21 ianuarie 2019 (2019-01-21)
Cronologie
Urmat de
Legături externe
Website oficial

Steven Univers este un serial american de desene animate pentru televiziune creat de Rebecca Sugar, scenaristă, scriitoare și compozitoare pentru Să-nceapă aventura. Este produs de Cartoon Network Studios și este primul serial al studioului creat de o femeie. Serialul, evaluat TV-PG, a avut premiera pe Cartoon Network în Statele Unite pe 4 noiembrie 2013.

Premiera în România ar fi trebuit să fie pe 18 august 2014 pe canalul Cartoon Network Romania, dar a fost amânată pe 6 octombrie 2014.

Desenul animat a primit aprecieri de la critici pentru tehnică artistică, muzică, dublaj și pentru povestea care prezintă atât problemele lumii umane, cât și aspecte științifico-fantastice. Steven Univers a fost nominalizat pentru două premii Emmy și cinci premii Annie. Cărți, jocuri video, precum și benzi desenate au fost lansate de producători, datorită popularității mari de care a avut parte serialul.

Un film bazat pe acest serial a început difuzarea din luna iulie a lui 2018. Un trailer a fost lansat pe 20 iulie 2019 urmând ca filmul să aibă premiera în 2 septembrie 2019.

Despre serial[modificare | modificare sursă]

Personajul titular este un erou pe jumătate om, pe jumătate Nestemată, care învață să salveze lumea cu puterile supranaturale pe care le-a moștenit de la mama lui, Roz Cuarț (Diamantul Roz), care a renunțat la forma sa fizică când la născut, pentru ca Steven să trăiască, devenind parte din el. Poate că Steven nu este așa de puternic ca Nestematele de Cristal, sau la fel de isteț, dar asta nu-l împiedică să li se alăture lui Granat, Ametist și Perlă în misiunile lor incredibile- în care Steven descoperă treptat puterile pe care le posedă, află lucruri neștiute de el despre trecutul mamei sale și găsește întotdeauna o metodă surprinzătoare de a salva situația.

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

 • Steven Univers - Jumătate om, jumătate Nestemată, datorită părinților lui, protagonistul este o ființă unică cu puteri ce le depășesc pe cele ale oamenilor și Nestematelor. Deși este doar un copil, Steven s-a maturizat și a ajuns un co-echipier al Nestematelor de Cristal, mulțumită ambiției și perseverenței acestuia. Moștenirea mamei lui îl ambiționează să protejeze atât umanitatea cât și planeta Pământ.
 • Granat - Luptătoare pragmatică și disciplinată, Granat a devenit lidera nedeclarată a grupului, după momentul când Roz a devenit parte din Steven la momentul nașterii acestuia. Nu spune foarte multe lucruri și, în unele cazuri, preferă să își lase agresivitatea să vorbească în locul ei. Abilitatea ei de a putea vedea în viitor, nu numai că îi oferă înțelepciune, dar și capacitatea de a rămâne rațională în situații limită.
 • Ametist - Ametist e o ființă impulsivă, dar totodată, plină de viață. Iubește să se hârjonească cu Steven și să se țină de glume, uneori chiar întrecând limita bunelor maniere. Deși nu are nevoie să mănânce și să doarmă, obisnuiește să le facă doar de dragul distracției. Spre deosebire de celelalte Nestemate de Cristal, Ametist s-a născut pe Pământ, ca un experiment, ceea ce îi creează insecurități în anumite momente.
 • Perlă - Perlă este o perfecționistă care se pierde ușor atunci când cineva îi dă planurile peste cap. Deși încearcă să dea impresia de echilibru, are o personalitate extrem de dezechilibrată când se lasă purtată de emoții. A fost îndrăgostită de Cuarț Roz, ceea ce a determinat-o să lupte alături de ea și să continue să protejeze Pământul.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

Personaje secundare și episodice[modificare | modificare sursă]

 • Peridot - Un geniu în tehnologie extraterestră și o tehniciană desăvârșită, Peridot este încăpățânată și imatură, neștiind prea multe despre planeta Pâmânt. Dacă la început vine de pe Planeta Mamă ca dușman al Nestematelor de Cristal, îndepliniind ordinile date de diamante, ajunge datorită lui Steven, să li se alăture, și contribuie substanțial la salvarea vieții de pe Pământ.
 • Greg Univers - Este tatăl lui Steven și un fost muzician și interpret de cântece rock. Își iubește foarte mult fiul, îl lasă totodată să fie crescut de nestemate și deși uneori pare o persoană leneșă fără ambiții, este gata să facă multe sacrificii pentru persoanele la care ține.
 • Cuarț Roz - Fosta lideră a Nestematelor de Cristal și mama lui Steven, aceasta a văzut tot ce e mai bine în orice formă de viață. Astfel, iubitoare și mereu sinceră, a renunțat la forma ei fizică pentru ca fiul ei să poată exista. Cu toate că e ridicată în grații de toate persoanele care au întâlnit-o vreodată, aceasta ascunde un trecut misterios și întortocheat.
 • Lapis Lazuli - Datorită unui accident din războiul cu Planeta Mamă, aceasta a fost captivă o perioadă lungă de timp într-o oglindă, până când a fost salvată de Steven. Aceasta le-a urât pe Nestematele de Cristal și consideră că nu poate avea încredere în nimeni, având o fire cinică.
 • Connie Maheswaran - Este prietena cea mai bună a lui Steven. Inteligentă, dar și cu un spirit de aventură, în ciuda părinților stricți, Connie este înțeleasă doar de Steven, prieten pentru care e gata să lupte. Deoarece a jucat tenis când era mică, acum își folosește acele abilități pentru a învăța să mânuiască spada lui Cuarț Roz și se pregătește să lupte în echipă alături de Steven.
 • Jasper - Jasper este o nestemată agresivă, care vede lupta ca singurul scop de îndeplinit al existenței sale. Este loială Planetei Mamă și ar face orice să-și ducă misiunea ordonată de către Diamantul Galben la capăt.
 • Safir - Safir este o Nestemată liniștită, ce nu vorbește mult și poate vedea în viitor. Ea ajuns pe Pământ ca parte din supușii nobili ai Diamantului Albastru. Atunci îl cunoaște pe Rubin unul dintre gărzile sale, cu care va ajunge să creeze o inedită poveste de dragoste.
 • Rubin - Rubin este o Nestemată irascibilă și vulcanică, ce se lasă dusă de emoții. A ajuns pe pământ ca soldat cu rolul o apăra pe Safir, pentru care a început să dezvolte sentimente.
 • Diamantul Alb - Liderul suprem al lumii Nestematelor și al Autorității Diamantine, Alb este un tiran sever ce inspiră teamă și respect și care se consideră un model pentru toate celelalte Nestemate.
 • Perla Roz - Este perla Diamantului Alb, îndeplinindu-i ordinele cu perfecțiune. O fire copilăroasă și jovială, ea a fost inițial perla Diamantului Roz. În urma unui accident, ajunge să fie controlată mintal de Diamantul Alb.
 • Diamantul Galben - Este unul dintre cei patru lideri ai Imperiului Nestematelor. Rațională și cu un temperament dominant, nu permite nicio greșeală din partea curții sale, încercând întordeauna să se ridice la standardele Diamantului Alb. Dispariția Diamantului Roz a înverșunat-o împotriva Pământului și ființelor organice, pe care dorește cu ardoare să le distrugă.
 • Perla Galbenă - Perla Galbenă este slujitoarea Diamantului Galben. Aceasta se bucură când alte Nestemate au de suferit și poate fi extrem de egocentristă.
 • Diamantul Albastru - Este unul dintre liderii Imperiului Nestematelor. Firea ei melancolică poate arăta milă uneori, mai ales față de lucrurile care îi amintesc de Diamantul Roz, dar totodată, o poate îndemna la decizii nemiloase când lucrurile nu ies în favoarea ei.
 • Perla Albastră - Perla Albastră este slujitoarea Diamantului Albastru. Tăcută și liniștită din fire, aceasta poate deveni melancolică, la fel ca stăpâna ei.
 • Bismut - A fost ținută captivă mii de ani în dimensiunea lui Leuț. După ce a fost eliberată din greșeală de Steven, Perlă și Garnet au recunoscut-o ca fiind una dintre membrele originale ale Nestematelor de Cristal, cauză pentru care luptă datorită dezgustului față de elitele Imperiului.
 • Agat Albastru - Severă și arțăgoasă, este administratoarea fostei Grădini Zoologice a Diamantului Roz, locuind cu Ametiste și Jaspe.
 • Acvamarin - Face parte din curtea Diamantului Albastru. Statura ei mică compensează prin ego-ul și inteligența mare. Acvamarin este o manipulatoare de primă clasă, care nu ar pierde oportunitatea de a-și lăuda statutul.
 • Topaz - Deși la suprafață doar o gardă de corp obedientă și tăcută desemnată pentru protecția lui Acvamarin, Topaz este fuziunea a două alte Topazuri care s-au îndrăgostit și încearcă să-și țină relația un secret.
 • Florina - O fuziune înțeleaptă și calmă formată din șase Nestemate. Din cauza acestui lucru, aceasta are mișcări mai lente.
 • Rodonit - O fuziune nevrotică și negativistă dintre un Rubin și o Perlă ce aparțineau unui Morganit.
 • Gemenii Rutil - Două nestemate defecte care s-au născut unite.
 • Safir Padparadcha - Contrar abilității Safirelor de a prevedea viitorul, Safirul Padparadcha s-a format defectuos și poate vedea doar prezentul care tocmai a avut loc. În ciuda dizabilității sale, Padparadcha își menține mereu atitudinea pozitivă.
 • Pietricelele sunt niște Nestemate miniaturale create de Diamantul Roz, pe care o iubesc foarte mult și o ajută cu activitățile zilnice.
 • Spinel este o Nestemată care își face debutul în filmul Steven Universe. A fost creată ca o jucărie/un bufon pentru Diamantul Roz, ceea ce îi explică personalitatea copilăroasă și gălăgioasă. Într-o zi, decizia Diamantului Roz de a o abandona, o face să caute răzbunare.

Fuziuni[modificare | modificare sursă]

 • Opal - Este o Nestemată formată prin fuziunea dintre Ametist și Perlă. Personalitățile opuse a celor două o fac pe Opal să fie una dintre cele mai echilibrate Nestemate, dar totodată foarte uitucă.
 • Sugilit - O Nestemată instabilă creată din Granat și Ametist. Agresivitatea lui Granat și imaturitatea lui Ametist o fac pe Sugilit să fie imprevizibilă, păsându-i doar de propria persoană și dorind să creeze haos.
 • Stevonnie - Este fuziunea creată din Steven și Connie și prima fuziune cu un om.
 • Alexandrit - Este o nestemată creată din fuziunea lui Granat, Ametist și Perlă. Nefiind complet stabilă, aceasta nu are o personalitate proprie, ci pur și simplu oscilează între personalitățile Nestematelor.
 • Malachit - Este o fuziune instabilă formată din Lapis Lazuli si Jasper, venită ca o propunere din partea lui Jasper, dar care s-a dovedit a fi o capcană vindicativă din partea lui Lapis.
 • Sardonix - Este o fuziune formată din Perlă și Granat. Carismatică, elegantă, egocentrică și cu simțul umorului, Sardonix are o părere mult prea bună despre ea, rănindu-le sentimentele celor din jur fără să-și dea seama.
 • Curcubeu de Cuarț - Formată din Perlă și fie Cuarț Roz sau Steven. În varianta cu Steven, acesta este extrem de flamboiant și haios, dar de asemenea empatic și grijuliu.
 • Cuarț Fumuriu - Este fuziunea dintre Steven și Ametist, formată accidental în Grădinița Beta. Datorită insecurităților uriașe ale celor doi, Cuarțul Fumuriu își acceptă problemele și le folosește în favoarea lor.
 • Piatra Soarelui - Este creată în urma fuziunii dintre Steven și Granat și îmbină calmul lui Safir, cu personalitatea arzătoare a lui Rubin și umorul copilăros al lui Steven.
 • Obsidian - Asemănătoare unui vulcan "umblător", Obsidian este alcătuită din Rubin, Safir, Perlă, Ametist și Steven.
 • Steg - Este fuziunea dintre Steven și tatăl său, Greg. Prin șarmul și vocea lui, acesta întruchipează un adevărat rockstar.
 • Mega Perlă - Formată din Perlă și Perla Roz pe baza rănilor sentimentale cauzate de Cuarț Roz. Cuvântul care o poate descrie perfect este grație.

Rezidenți ai Orașului Plajă și alți oameni[modificare | modificare sursă]

 • Sadie - Lucrează la Marea Gogoașă, și se numără printre prietenii lui Steven. Are sentimente pentru Lars, dar nu are foarte multă încredere în ea. După răpirea lui Lars își dă demisia și devine Sadie Călău cântând cu Suspecții (Buck, Jenny și Smântână). Reușește să aibă succes fiind cunoscuți ca "Sadie Călău și Suspecții".
 • Lars - Lucrează la Marea Gogoașă și iubește să facă glume răutăcioase, chiar dacă are și o parte sufletistă.Când acesta este răpit de nestematele de acasă el vede cum nestematele defecte se ascund și acesta decide sa aibă grijă de ele și sa le apere,până când acesta moare. Până la urmă este vindecat de Steven și se schimba total în bine și este mai afectuoas cu persoanele din jur. El este in prezent liderul formelor brute. Într-un final ajunge pe Pământ chiar când diamantele au venit.
 • Ronaldo Fryman - Foarte paranoic, Ronaldo are un site de conspirații și poate lua decizii nebunești uneori; lucrează la fast-food-ul tatălui său. Are un frate pe nume Peedee Fryman.
 • Peedee Fryman - Este fratele mai mic al lui Ronaldo Fryman, lucrează la firma tatălui său, și este un copil mult prea matur pentru vârsta lui.
 • Dl. Fryman - Are doi fii: Ronaldo Fryman și Peedee Fryman și o firmă la care se servesc cartofi prăjiți.
 • Smântână(Frișcă) - Face parte din adolescenții orașului și este prieten cu Buck și Jenny. Mereu relaxat și dorind să se distreze, acesta speră să facă bani ca DJ într-o bună zi. În prezent face parte din trupa " Sadie Călău și Suspecții". Părinții lui sunt Vidalia și Marty. Are un frate mai mic vitreg, numit Ceapă.
 • Buck Dewey - Este fiul primarului Dewey. În prezent face parte din trupa "Sadie Călău și Suspecții".
 • Primarul Dewey - Este primarul Orașului Plajă. Deși încearcă să profite uneori pe seama cetățenilor din oraș, acesta își dă toată silința să fie un primar bun. Este tatăl lui Buck Dewey. După ce a pierdut alegerile locale, se angajează la Marea Gogoașă.
 • Jenny Pizza - Lucrează la pizzeria tatălui ei, Kofi, și este o firă deseori rebelă. În prezent face parte din trupa "Sadie Călău și Suspecții". Are o soră,Kiki.
 • Kiki Pizza - Este sora lui Jenny, lucrează la firma tatălui său. În comparație cu sora ei geamănă, aceasta este mult mai rezervată și mai cuminte.
 • Nanafua Pizza - Este mama lui Kofi Pizza, o femeie bătrână cu un simț al umorului foarte dezvoltat.Este totodată bunica lui Jenny și Kiki Pizza. Ele îi spun Gunga. Ea devine primar după alegerile locale.
 • Kofi Pizza - Are o firmă în care se servește pizza cu topping de pește și își pierde ușor cumpătul când lucrurile nu îi ies. Are două fete.
 • Jamie - Este un poștaș ce dorește să devină actor. O iubea pe Granat, dar ea nu simțea la fel.
 • Ceapă - Este o cunoștință de-a lui Steven. Este considerat un personaj misterios, deoarece nu vorbește niciodată și deseori încearcă să creeze probleme. Părinții lui sunt Vidalia și Codiță Galbenă. Are un frate mai mare vitreg numit Smântână.
 • Codiță Galbenă - Este tatăl lui Ceapă și tatăl vitreg a lui Smântână. Pescar de meserie, acesta nu vrea ca Smântână să devină DJ, creând un conflict constant între cei doi. Este căsătorit cu Vidalia.
 • Domnul Zâmbăreț - Este proprietarul Parcului de distracții, fiind mereu cu zâmbetul pe buze și pozitiv.
 • Vidalia - Este fosta prietenă a lui Ametist din copilărie și mama lui Ceapă și Smântână. A fost căsătorită cu Marty, dar acum este căsătorită.cu Codiță Galbenă.
 • Dr. Priyanka Maheswaran - Un părinte foarte strict, Priyanka este mama lui Connie. Fiind doctor, aceasta este mult prea protectivă cu fata ei.
 • Doug Maheswaran - Este tatăl lui Connie și este la fel de protectiv și strict ca soția lui.
 • Barbara Miller - Este mama lui Sadie. Deseori, aceasta o face de râs pe Sadie și nu o lasă să ia propriile decizii. Barbara lucrează ca poștaș în Orașul Plajă.
 • Marty - Este tatăl lui Smântână și fostul manager a lui Greg. Mereu se gândește doar la binele lui, încercând să găsească afaceri pentru a se îmbogăți.
 • Kevin - Unul dintre adolescenții orașului. Deoarece este bogat, este înzestrat cu un ego prea mare și cu o atitudine respingătoare. De asemenea, are o relație ciudată cu fuziunea Stevonnie.

Alte ființe[modificare | modificare sursă]

 • Leuț (Leul; Leu) - Fostul animal al lui Roz Cuarț, acum în posesia lui Steven, Leuț cunoaște toate secretele mamei acestuia.
 • Nefrit (Miria-Gâza; Matca) - Este o nestemată coruptă care a atacat Nestematele de Cristal. Steven încearcă deseori s-o vindece, fără să-și piardă speranța că va reuși într-o bună zi.
 • Monstrul de gheață - Nestemată coruptă pe nume Larimar.
 • Turmalina Pepene-Verde - Nestemată coruptă asemănătoare unui pește-balon.
 • Gândacii cerului și pământului - Nestemate corupte miniaturale care au luat forma unor cărăbuși.
 • Pasărea uriașă - Este o Nestemată fuziune coruptă care a apărut în episodul "Femeia uriașă".
 • Creveții de cristal - Sunt niște creaturi care au infestat turnul mării.
 • Monstrul de peșteră - Este o Nestemată coruptă care a apărut în episodul "Mania jocului".
 • Monstrul invizibil - E o Nestemată coruptă de pe Insula Mască care apare în episodul "Aventura pe insulă".
 • Monstrul crab - E o Nestemată coruptă care apare într-un vlog a a lui Ronaldo. Numele ei real este Beril Bixbit.
 • Jasper Oceanic - Este o Nestemată coruptă care a fuzionat forțat cu Jasper, cauzându-i corupția.
 • Jasper Mare - O fostă Nestemată de Cristal, acum coruptă.
 • Ametistul corupt - Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene".
 • Jasper Verde - Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene".
 • Jasper Oceanic Galben - Este o nestemate corupte care apare în episodul "Nestemate pământene".
 • Jasperii Pamblică - Sunt două Nestemate corupte care apar în episodul "Nestemate pământene".
 • Indicolit - Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Creatura din grădiniță".

Armele și puterile Nestematelor de Cristal[modificare | modificare sursă]

 • Steven și Cuarț Roz (Diamantul Roz)
  • Armă: Scut. Îl poate folosi și ca pe un boomerang, dar este în mare parte pentru defensivă.
  • Bule mai rezistente și mai mari.
   • Bule cu țepi.
   • Bule pe post de mănuși de luptă.
  • Schimbarea vârstei: Steven poate oscila ușor între copil și bătrân. Cuarț Roz nu prezintă această abilitate.
  • Puteri de vindecare: Steven poate vindeca celelalte Nestemate cu ajutorul salivei, iar Roz Cuarț putea face la fel, dar cu ajutorul lacrimilor. Este dezvăluit mai târziu că această putere poate repara obiecte, dar nu poate vindeca Nestematele corupte.
   • Înviere: Steven poate reanima ființele organice care au decedat prin lacrimi. Acestea vor deveni roz și vor prezenta abilități precum rezistență crescută și traversarea dimensiunilor (și prin extensie, teleportare).
  • Manipularea florei: Amândoi pot controla plantele și să le dea viață. (ex.: Pepenii Steven)
  • Telepatie empatică: Dormind, Steven poate intra în mintea altor Nestemate sau oameni pentru a comunica cu acestea.
   • Transferul minții: Steven, de asemenea, poate poseda corpul persoanelor la care intră în minte.
  • Plutire: Asemenea mamei lui, Steven poate sări la altitudini ridicate și poate pluti pentru o perioadă de timp.
  • Anularea corupției: Cu ajutorul celorlaltor trei Diamante.
  • Aura roz: Stare temporară în care pielea lui Steven devine roz, iar toate puterile și emoțiile acestuia sunt mai intense și haotice.

Toate puterile sunt controlate de emoții.

 • Granat
  • Armă: Mănuși de luptă, ce îi măresc cu mult forța. Le poate lansa, de asemenea, ca niște rachete. (moștenită de la Rubin) A primit de la Bismuth niște țepușe pentru a îmbunătăți mânușile.
  • Previziuni: Aceasta poate citi viitorul, văzând toate posibilitățile care se pot întâmpla. (moștenită de la Safir)
  • Control asupra căldurii (moștenită de la Rubin)
  • Control asupra frigului (moștenită de la Safir)
  • Modificarea corpului: Granat își poate alungi membrele.
  • Electrokinezie: Datorită căldurii lui Rubin și frigului lui Safir, Granat poate crea și controla electricitatea.
   • Poate să își creeze niște ochelari.
   • Rezistență la electricitate
 • Ametist
  • Armă: Bici brodat cu nestemate mov. Poate transmite, de asemenea, flăcări mov prin acesta, creând o explozie. Bismuth i-a făcut biciul mai bun făcând-ui niște mici buzdugani în loc de bile.
  • Metamorfoză avansată: Diferit față de celelalte Nestemate, Ametist se poate transforma mai mult timp și mult mai ușor.
  • Bilă de energie: Rotindu-se, formează o minge mov rapidă.
   • Bilă de foc: O combinație între bila de energie și flăcările mov pe care Ametist le poate crea cu biciul.
 • Perlă
  • Armă: Suliță. Poate trage cu proiectile de energie, dar și să o folosească în luptă corp la corp. A primit de la Bismuth un trident făcând-ui arma mai puternică.
  • Proiecție holografică: Poate crea imagini de lumină din nestemata ei.
  • Duplicare: Tot cu ajutorul proiecției holografice, aceasta poate crea clone de lumină.
  • Control asupra nisipului.
  • Crearea și controlul norilor și ceței.
 • Lapis Lazuli
  • Armă: Aripi de apă, cu ajutorul cărora poate zbura la distanțe uriașe.
  • Control asupra apei și gheții, cu ajutorul cărora poate crea noi forme de relief
  • Proiecția amintirilor în reflexia apei, asemenea unei oglinzi
 • Peridot
  • Manipularea metalelor: Poate mișca metalele cu puterea minții. În prezent, folosește un capac de tomberon pe post de armă.
 • Jasper
  • Armă: Caschetă pentru protecție și atac. Ea folosește și destabilizatoare.
  • Bilă de energie: Asemenea lui Ametist, Jasper poate forma o minge portocalie de energie prin rotire.
 • Rubin
  • Armă: Mănușă de luptă, o versiune mult mai slabă a armei lui Granat.
  • Control asupra căldurii
 • Safir
  • Control asupra frigului și a ghieții.
  • Citirea viitorului, o versiune mult mai slabă decât cea a lui Granat.
  • Levitație.
  • Viteză crescută.
 • Diamantul Galben
  • Electrokinezie: Poate crea energie electrică cu ajutorul mâinilor.
 • Diamantul Albastru
  • Poate transmite tristețea sa Nestematelor din jur prin aura ei.
  • Bile de energie: Poate forma bile imense de energie pe care să le manipuleze.
 • Diamantul Alb
  • Înnălbire: Cu proiecții de lumină albă eliminate prin ochi, Diamantul Alb poate decolora alte Nestemate pentru a avea control total asupra lor.
 • Bismut
  • Metamorfoză avansată în arme: Poate să-și transforme mâinile în diferite unelte.
  • Rezistență ridicată la căldură.
 • Agat Albastru
  • Armă: Bici electric
 • Acvamarin
  • Aripi de apă asemănătoare cu cele ale lui Lapis Lazuli
  • O fundă care poate fi transformată într-o baghetă cu laser ce imobilizează oponenții (notă: arma este primită de la Planeta Mamă și nu face parte din puterile ei naturale).
 • Topaz
  • Armă: Buzdugan ascuțit
  • Alte topazuri au alte arme
 • Safir Padparadscha
  • Din cauza unui defect de formare, Padparadscha nu poate vedea decât viitorul care deja s-a întâmplat cu câteva secunde înainte.
 • Spinel
  • Elasticitate avansată: Spinel își poate modifica lungimea și forma corpului, dar cu predilecție membrele.
 • Opal
  • Armă: Arc cu săgeți (sulița Perlei și biciul lui Ametist).
  • Sărituri la înălțime: Poate sări la altitudini mari (Moștenită de la Perlă și Ametist)
 • Lavulit
  • Armă: Bilă de demolare (mănușile lui Granat și biciul lui Ametist).
  • Pumn învârtit: Folosind două dintre mâinile ei, Lavulit poate lovi cu efect.
 • Stevonnie
 • Puterile lui Steven
 • Alexandrit
  • Armă: Alexandrit nu are nicio armă unică, dar prezintă: mănușile lui Granat, sulița Perlei, biciul lui Ametist, bila de demolare a lui Lavulit, ciocanul lui Sardonix și arcul lui Opal.
  • Suflu de foc: Cu a doua gură, Alexandrit poate sufla un mănunchi de foc (moștenită de la Rubin și Ametist).
 • Malachit
  • Armă: Malachit nu prezintă nicio armă unică, dar folosește aripile lui Lapis și cascheta lui Jasper.
  • Control asupra apei și gheții (abilități moștenite de la Lapis Lazuli)
 • Sardonix
  • Armă: Ciocan dublu (mănușile lui Granat și sulița Perlei).
   • Îl poate folosi și ca pe o bormașină.
  • Modificarea corpului: Sardonix își poate alungi membrele și roti corpul. (abilitate moștenită de la Granat)
 • Cuarț Fumuriu
  • Armă: Yoyo (scutul lui Steven și biciul lui Ametist)
   • Îl poate folosi și ca să creeze tornade.
 • Cuarț Curcubeu
  • Armă: Umbrelă (scutul lui Steven și sulița Perlei) cu care poate levita, forma curcubee și anima diferite obiecte prin telekinezie
 • Piatra Soarelui
  • Armă: Ventuze (scutul lui Steven/Cuarț Roz și mănușile lui Granat) cu care poate urca cu ușurință pe orice tip de suprafață.
 • Obsidian
  • Armă: Sabie de lavă (mâner format din scutul lui Steven/Cuarț Roz, mănușile lui Granat, biciul lui Ametist și sulița Perlei).
  • Controlul focului și a lavei: a doua față reprezintă un cazan de lavă; acolo pus mânerul sabiei formează cealaltă parte a sabiei. (moștenită de la Rubin)
 • Azurit Pasăre-Albastră
  • Armă: Spadă de gheață (provenită de la dalta lui Pupilă)
  • Aripi de apă (moștenită de la Acvamarin, în număr de patru)
  • Criogeneză: crearea de blocuri ascuțite de gheață
 • Mega Perlă
  • Armă: Panglică ascuțită (sulița Perlei și panglica Perlei Roz)
   • O poate folosi și ca pe o bormașină.

Apariții[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

     = Personaj principal
     = Personaj secundar (6+)
     = Personaj episodic (1-5)
Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 Viitor
Steven Univers Principal 169
Perlă Principal 133
Ametist Principal 132
Granat Principal 129
Greg Univers Secundar Episodic 58
Sadie Miller Secundar Episodic Secundar Episodic 46
Peridot Episodic Secundar Episodic 44
Connie Maheswaran Secundar Episodic Secundar Episodic 43
Lars Barriga Secundar Episodic Secundar Episodic 41
Leuț Secundar Episodic Secundar Episodic 40
Lapis Lazuli Episodic Secundar Episodic 31
Bismut Episodic Secundar Episodic 14

Număr de aparații (pe episoade)[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 Viitor
Steven Univers 26 26 26 25 25 31 10 169
Perlă 25 23 22 18 18 19 8 133
Ametist 25 23 21 18 18 19 8 132
Granat 24 24 22 16 19 16 7 129
Greg 8 12 7 6 11 12 2 58
Sadie Miller 12 10 4 3 6 9 2 46
Peridot 4 12 9 7 10 2 44
Connie Maheswaran 5 5 6 3 10 13 1 43
Lars Barriga 13 6 3 2 6 9 2 41
Leuț 8 7 6 4 2 11 2 40
Lapis Lazuli 2 3 2 9 6 7 2 31
Bismut 3 1 9 1 14

Nestemate episodice[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 Viitor
Cuarț Roz 2 3 1 4 7 1 18
Rubin 1 2 1 4 8 1 18
Safir 1 2 1 4 8 1 18
Diamantul Albastru 1 2 14 17
Diamantul Galben 1 1 14 16
Jasper 2 2 6 1 2 1 14
Stevonnie 1 1 2 1 5 10
Alexandrit 1 1 2 2 2 8
Pupilă (Rubin) 5 1 1 1 8
Gemenii Rutil 7 1 8
Safir Padparadscha 7 1 8
Rodonit 7 1 8
Fluorit 7 1 8
Micuța Larimar 2 1 4 7
Perla Albastră 1 2 3 1 7
Perla Galbenă 1 1 3 1 6
Diamantul Roz 6 6
Perla Roz 5 1 6
Cuarț Fumuriu 1 1 2 2 6
Opal 1 1 1 1 1 5
Sardonix 2 1 1 1 5
Nefrit 2 1 2 5
Diamantul Alb 5 5
Acvamarin 2 1 1 4
Cuarț Curcubeu 1 2 1 4
Lavulit 1 1 1 1 4
Topaz (Fuziune) 2 1 1 4
Familia Ametist 3 1 4
Agat Albastru 2 1 3
Malachit 1 1 1 3
Piatra Soarelui 1 1 2
Zircoane (Planeta Mamă) 2 2
Smarald 1 1
Obsidian 1 1

Rezidenți ai Orașului Plajă[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Jenny Pizza 7 6 4 7 5 10 1 40
Ronaldo Fryman 7 8 4 4 3 7 3 36
Buck Dewey 5 5 4 5 4 10 1 34
Ceapă 8 2 3 5 6 7 3 33
Smântână 5 3 4 6 3 9 2 32
Domnul Zâmbăreț 10 3 4 2 4 6 2 31
Kiki Pizza 7 4 4 4 1 7 1 31
Peedee Fryman 6 5 4 5 3 7 30
Primarul Dewey 7 3 3 1 6 1 21
Nanafua Pizza 2 2 4 1 2 7 1 19
Domnul Fryman 5 5 2 1 1 5 19
Kofi Pizza 4 2 2 2 1 4 1 16
Jamie 4 3 4 5 16
Vidalia 1 1 2 1 5 1 11
Priyanka Maheswaran 3 1 1 5 10
Barbara Miller 1 3 1 5 10
Codiță Galbenă 3 1 1 2 3 10
Doug Maheswaran 2 1 4 7
Andy DeMayo 3 2 1 6
Dante Barriga 1 1 3 5
Martha Barriga 1 1 3 5
Kevin 1 1 1 3
Marty 1 2 3

Dublajul în română[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1 (episoadele 1 - 41, 43)[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studiourile BTI.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network)
 • Anda Tămășanu - Granat
 • Ana Maria Georgescu - Ametist
 • Ioana Dagău - Perlă (episoadele 1-26)
 • Mihaela Gherdan - Perlă (episoadele 27-41, 43)
 • Richard Balint - Greg
 • Iulia Tohotan - Connie
 • Gabriela Codrea - Sadie (episoadele 1-26), Opal, Jenny, Kiki
 • Florian Silaghi - Lars, Ringo (episodul 33), Jamie
 • Paul Zurbău - Ronaldo Fryman
 • Cosmin Petruț - Peedee Fryman, Frișcă (episoadele 27-41, 43)
 • Alexandru Rusu - Dl. Prăjitor, Harold Zâmbărețul
 • Anca Sigmirean - Stevonnie, Țopăilă (episodul 33), Kiki (episodul 18), Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network Anything)
 • Pavel Sârghi - Leu (episoadele 1-26)
 • Ion Ruscuț - Primarul Dewey, Leu (episoadele 27-41, 43)
 • Petre Ghimbășan - Primarul Dewey (episodul 6)
 • Răzvan Vicoveanu - Frișcă (episoadele 1-26), Kofi
 • Alina Leonte - Lapis Lazuli, Sadie (episoadele 27-41, 43), Lavulit, Țopi (episodul 33)
 • Sorin Ionescu - Buck Dewey, Kevin (episodul 37), Dl. Maheswaran, Vulpea (episodul 33)
 • Lucia Rogoz - Roz Cuarț, Peridot, Dna. Maheswaran
 • Mirela Corbeanu - Nanafua
 • Adrian Locovei - Dl. Zâmbăreț (episodul 5)

Traducerea și adaptarea:

 • Mircea Pricăjean

Regia:

 • Adrian Moraru

Sezoanele 1 (episoadele 42, 44 - 52) - prezent[modificare | modificare sursă]

Versiunea în limba română a fost produsă de studioul Fast Production Film.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers
 • Răzvan Gogan - Steven Univers (cântând în sezonul 1)
 • Raul Stănulescu - Steven Univers (cântând în sezonul 2)
 • Silvia Gâscă - Perlă
 • Cătălina Chirțan - Perlă (cântând în sezonul 2-3), Sadie (sezonul 2-3)
 • Ionuț Grama - Greg
 • Olimpia Mălai - Ametist
 • Carmen Lopăzan- Granat, Safir
 • Olimpia Botez - Sadie
 • Ionuț Ionescu - Buck Dewey, Dl. Maheswaran, Marty, Unchiul Bunic
 • Alina Teianu - Dna. Maheswaran
 • Andreea Prossi - Connie Maheswaran
 • Ovidiu Mitrică - Ronaldo Fryman
 • Alexandra Radu - Jasper, Malachit, Vidalia
 • Adina Lucaciu - Kiki
 • Elias Ferkin - Lars, Peedee Fryman
 • Verginia Rotaru - Peridot, Nanafua, Barbara Miller
 • Ernest Fazekas - Jamie, Pizza Steve, Dl. Prăjitor, Steven Univers (cântând în episodul 154)
 • Marin Fagu - Primarul Dewey, Frișcă
 • Anca Iliese - Sardonix, Rubin, Lapis Lazuli, Spinel
 • Gabriel Costin - Domnul Gus
 • Cristian Niculescu - Borsetă
 • Catalin Rotaru - Harold Zâmbărețul, Kofi Pizza, Kevin
 • Sofia Ivan - Cuarț Fumuriu, Connie
 • Sînziana Nicola

Episoade[modificare | modificare sursă]

SezonulEpisoadePremiera TV
Prima transmisieUltima transmisie
Pilot21 mai 2013 (2013-05-21)
1524 noiembrie 2013 (2013 -11-04)12 martie 2015 (2015-03-12)
22613 martie 2015 (2015-03-13)11 iunie 2016 (2016-06-11)
32510 septembrie 2016 (2016-09-10)26 martie 2016 (2016-03-26)
42510 mai 2016 (2016-05-10)16 martie 2017 (2017-03-16)
53215 iunie 2017 (2017-06-15)4 ianuarie 2019 (2019-01-04)
Premiera originală Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
PILOT
27.07.2013 00 Steven Univers Steven Universe
SEZONUL 1
04.11.2013 07.10.2014 01 Strălucire de nestemată Gem Glow
04.11.2013 06.10.2014 02 Tunul cu laser Laser Light Cannon
11.11.2013 06.10.2014 03 Rucsacul Cheeseburger Cheeseburger Backpack
11.11.2013 08.10.2014 04 Mic dejun împreună Together Breakfast
18.11.2013 14.10.2014 05 Frybo Frybo
25.11.2013 09.10.2014 06 Degete de pisică Cat Fingers
02.12.2013 10.10.2014 07 Colegi de balon Bubble Buddies
13.01.2014 13.10.2014 08 Steven cel serios Serious Steven
20.01.2014 17.10.2014 09 Tigrul milionar Tiger Millionaire
27.01.2014 20.10.2014 10 Leul lui Steven Steven's Lion
17.02.2014 15.10.2014 11 Mania jocurilor Arcade Mania
24.02.2014 16.10.2014 12 Femeia uriașă Giant Woman
03.03.2014 22.10.2014 13 Zile de naștere So Many Birthdays
10.03.2014 23.10.2014 14 Lars și cei mai tari copii Lars and the Cool Kidsi
17.03.2014 28.10.2014 15 Comerț cu Ceapă Onion Trade
09.04.2014 21.10.2014 16 Steven spadasinul Steven the Sword Fighter
23.04.2014 27.10.2014 17 Leul 2: Filmul Lion 2: The Movie
30.04.2014 30.10.2014 18 Petrecere pe plajă Beach Party
14.05.2014 29.10.2014 19 Camera Rozei Rose's Room
21.08.2014 24.10.2014 20 Antrenorul Steven Coach Steven
28.08.2014 05.11.2014 21 Victima glumelor Joking Victim
04.09.2014 31.10.2014 22 Steven și Stevens Steven and the Stevens
11.09.2014 03.11.2014 23 Prietenul din bulă Monster Buddies
18.09.2014 04.11.2014 24 Pupat indirect An Indirect Kiss
25.09.2014 06.11.2014 25 Nestemata oglinzii Mirror Gem
25.09.2014 07.11.2014 26 Nestemata oceanului Ocean Gem
02.10.2014 25.05.2015 27 Vizitatorul House Guest
09.10.2014 26.05.2015 28 Călătorie spațială Space Race
16.10.2014 28.05.2015 29 Echipa secretă Secret Team
23.10.2014 02.06.2015 30 Aventura de pe insulă Island Adventure
30.10.2014 27.05.2015 31 Să menținem Orașul Plajă ciudat! Keep Beach City Weird!
06.11.2014 29.05.2015 32 Meniu combinat Fusion Cuisine
13.11.2014 05.06.2015 33 Universul lui Granat Garnet's Universe
20.11.2014 04.06.2015 34 Pepeni Steven Watermelon Steven
04.12.2014 01.06.2015 35 Leul 3: Direct spre casetă Lion 3: Straight to Video
08.01.2015 08.06.2015 36 Plimbare cu teleportatorul Warp Tour
15.01.2015 03.06.2015 37 Singuri împreună Alone Together
22.01.2015 09.06.2015 38 Testul The Test
29.01.2015 10.06.2015 39 Clarviziunea Future Vision
05.02.2015 09.11.2015 40 La drum On the Run
12.02.2015 10.11.2015 41 Clubul groazei Horror Club
19.02.2015 12.11.2015 42 Temperaturi de iarnă Winter Forecast
26.02.2015 11.11.2015 43 Capacitate maximă Maximum Capacity
05.03.2015 13.11.2015 44 Nebunia roboților Marble Madness
09.03.2015 16.11.2015 45 Teaca lui Rose Rose's Scabbard
19.03.2015 17.11.2015 46 Cartea deschisă Open Book
16.04.2015 18.11.2015 47 Clubul cămășilor Shirt Club
09.04.2015 19.11.2015 48 O poveste pentru Steven Story for Steven
10.03.2015 20.11.2015 49 Mesajul The Message
11.03.2015 23.11.2015 50 Puterea politică Political Power
12.03.2015 25.01.2016 51 Reîntoarcerea The Return
12.03.2015 24.11.2015 52 Închisoarea Jail Break
SEZONUL 2
13.03.2015 26.01.2016 53 Momentul adevărului Full Disclosure
26.03.2015 27.01.2016 54 O plimbare plăcută Joy Ride
02.04.2015 30.04.2016 55 Unchiul bunic Say Uncle
23.04.2015 28.01.2016 56 Scrisori de dragoste Love Letters
30.04.2015 29.01.2016 57 Regenerarea Reformed
15.06.2015 02.02.2016 58 Jur pe sabie Sworn to the Sword
16.06.2015 01.02.2016 59 Vrajă în Orașul Plajă Rising Tides, Crashing Skies
17.06.2015 03.02.2016 60 Împreună mereu Keeping It Together
18.06.2015 04.02.2016 61 Trebuie să vorbim We Need to Talk
19.06.2015 05.02.2016 62 Petrecerea Chille Tid
13.07.2015 08.02.2016 63 Un strigăt de ajutor Cry for Help
14.07.2015 09.02.2016 64 Motelul Keystone Keystone Motel
15.07.2015 11.02.2016 65 Prietenul Ceapă Onion Friend
16.07.2015 10.02.2016 66 Fricțiune istorică Historical Friction
17.07.2015 12.02.2016 67 Prietenia Friendship
10.09.2015 15.02.2016 68 Spital de coșmar Nightmare Hospital
17.09.2015 20.06.2016 69 Cântecul lui Sadie Sadie's Song
24.09.2015 16.02.2016 70 Prinde și eliberează Catch and Release
01.10.2015 17.02.2016 71 Când plouă When It Rains
08.10.2015 19.02.2016 72 Înapoi la hambar Back to the Barn
15.10.2015 22.06.2016 73 Prea departe Too Far
04.01.2016 21.06.2016 74 Răspunsul The Answer
05.01.2016 28.06.2016 75 Ziua lui Steven Steven's Birthday
06.01.2016 23.06.2016 76 Putea să fie grozav It Could've Been Great
07.01.2016 24.06.2016 77 Mesaj recepționat Message Received
08.01.2016 27.06.2016 78 Dată logare 7 15 2 Log Date 7 15 2
SEZONUL 3
12.05.2016 29.06.2016 79 Insula pepenilor verzi Super Watermelon Island
12.05.2016 30.06.2016 80 Săpătura nestematelor Gem Drill
19.05.2016 04.07.2016 81 Atacul diamantului Same Old World
26.05.2016 01.07.2016 82 Colegi de hambar Barn Mates
02.06.2016 05.07.2016 83 Atacul diamantului Hit the Diamond
18.07.2016 09.01.2017 84 Steven plutește Steven Floats
18.07.2016 11.01.2017 85 Tatăl rătăcitor Drop Beat Dad
19.07.2016 12.01.2017 86 Domnul Greg Mr. Greg
20.07.2016 10.01.2017 87 Echipa piticilor Too Short to Ride
21.07.2016 13.01.2017 88 Noul Lars The New Lars
22.07.2016 16.01.2017 89 Orașul Plajă în derivă Beach City Drift
25.07.2016 17.01.2017 90 Confruntarea restaurantelor Restaurant Wars
26.07.2016 18.01.2017 91 Pizza lui Kiki Kiki's Pizza Delivery Service
27.07.2016 19.01.2017 92 Reuniunea monștrilor Monster Reunion
28.07.2016 20.01.2017 93 Singuri pe mare Alone at Sea
29.07.2016 23.01.2017 94 Dădaca Greg Greg the Babysitter
01.08.2016 24.01.2017 95 Vânătoarea nestematelor Gem Hunt
02.08.2016 25.01.2017 96 Rupe biciul Crack the Whip
03.08.2016 26.01.2017 97 Steven și Ametist Steven vs. Amethyst
04.08.2016 27.01.2017 98 Bismuth Bismuth
99
05.08.2016 30.01.2017 100 Beta Beta
08.08.2016 31.01.2017 101 Nestemate pământene Earthlings
09.08.2016 01.02.2017 102 Înapoi pe lună Back to the Moon
10.08.2016 02.02.2017 103 În balon Bubbled
SEZONUL 4
11.08.2016 25.09.2017 104 Creatura din Grădiniță Kindergarten Kid
12.08.2016 26.09.2017 105 Cunoaște-ți fuziunea Know Your Fusion
18.08.2016 27.09.2017 106 Cartea lui Buddy Buddy's Book
25.08.2016 28.09.2017 107 Educația minții Mindful Education
01.09.2016 29.09.2017 108 Zoltron, băiatul din viitor Future Boy Zoltron
08.09.2016 02.10.2017 109 Distracție în afara orașului Last One Out of Beach City
15.09.2016 03.10.2017 110 Gașca lui Ceapă Onion Gang
17.11.2016 26.10.2017 111 Recolta de nestemate Gem Harvest
112
01.12.2016 04.10.2017 113 Trei nestemate și un copil Three Gems and a Baby
30.01.2017 05.10.2017 114 Visul lui Steven Steven's Dream
30.01.2017 06.10.2017 115 Aventuri în lumină dispersată Adventures in Light Distortion
31.01.2017 09.10.2017 116 Jaful nestematelor Gem Heist
01.02.2017 10.10.2017 117 Grădina zoologică The Zoo
02.02.2017 11.10.2017 118 Pe loc repaus That Will Be All
10.02.2017 12.10.2017 119 Noile nestemate The New Crystal Gems
17.02.2017 17.10.2017 120 Furtuna virtuală Storm in the Room
24.02.2017 16.10.2017 121 Rocă-naldo Rocknaldo
03.03.2017 13.10.2017 122 Tigrul filantrop Tiger Philanthropist
10.03.2017 18.10.2017 123 O cameră pentru Rubin Room for Ruby
08.05.2017 19.10.2017 124 Leuț 4: Sfârșit alternativ Lion 4: Alternate Ending
09.05.2017 20.10.2017 125 Investigația Doug Out
10.05.2017 23.10.2017 126 Bunul Lars The Good Lars
11.05.2017 24.10.2017 127 Ești tatăl meu? Are You My Dad?
11.05.2017 25.10.2017 128 Eu sunt mama mea I Am My Mom
SEZONUL 5
29.05.2017 30.07.2018 129 Captivi împreună Stuck Together
29.05.2017 30.07.2018 130 Procesul The Trial
29.05.2017 31.07.2018 131 Forme brute Off Colors
29.05.2017 31.07.2018 132 Capul lui Lars Lars' Head
15.12.2017 01.08.2018 133 Dewey câștigă Dewey Wins
15.12.2017 01.08.2018 134 Încurcătură de nestemate Gemcation
22.12.2017 02.08.2018 135 Ridică hambarul Raising the Barn
22.12.2017 02.08.2018 136 Înapoi la grădiniță Back to the Kindergarten
29.12.2017 03.08.2018 137 Sadie Calău Sadie Killer
29.12.2017 03.08.2018 138 Petrecerea lui Kevin Kevin Party
05.01.2018 06.08.2018 139 Lars din stele Lars of the Stars
05.01.2018 06.08.2018 140 Lună în junglă Jungle Moon
09.04.2018 07.08.2018 141 Mama ta și a mea Your Mother and Mine
16.04.2018 07.08.2018 142 Un mare spectacol The Big Show
23.04.2018 08.08.2018 143 Probabilități Pool Hopping
30.04.2018 08.08.2018 144 Scrisori pentru Lars Letters to Lars
07.05.2018 09.08.2018 145 Nu mă pot întoarce Can't Go Back
07.05.2018 18.11.2019 146 De una singură A Single Pale Rose
02.07.2018 19.11.2019 147 Iar acum ne despărțim Now We're Only Falling Apart
03.07.2018 20.11.2019 148 Care e problema ta? What's Your Problem
04.07.2018 21.11.2019 149 Întrebarea The Question
05.07.2018 22.11.2019 150 Domnișoară de onoare Made of Honor
06.07.2018 25.11.2019 151 Reunite Reunited
152
17.12.2018 26.11.2019 153 Picioare către Lumea de Acasă Legs from Here to Homeworld
24.12.2018 27.11.2019 154 Familiar Familiar
31.12.2018 28.11.2019 155 Singuri împreună Together Alone
07.01.2019 29.11.2019 156 Evadarea Escapism
21.01.2019 09.05.2020 157 Schimbă-ți părerea Change Your Mind
158
159
160
FILM
02.09.2019 09.05.2020 FILM Steven Univers: Filmul Steven Universe: The Movie

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b „Amazon: Steven Universe Season 1: Amazon Digital Services LLC”. Amazon. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
 2. ^ „Steven Universe TV Review”. Common Sense Media. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
 3. ^ McLean, Thomas J. (). „Cartoon Network Greenlights Steven Universe, Uncle Grandpa Series”. Animation Magazine. Arhivat din originalul de la . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]