Steven Univers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Steven Univers
Steven Universe logo.svg
Informații generale
GenAventură
Acțiune
Comedie
Dramă
Fantezie științifică
Suprarealism
FormatDesen animat
Regizor(i)Ian Jones-Quartey
Scenarist(i)Rebecca Sugar
Paul Villeco
Joe Johnston
Jeff Liu
Raven M. Molisee
Kat Morris
Ian Jones-Quartey
Aleth Romanillos
Lamar Abrams
Matt Braly
Hilary Florido
Luke Weber
Creator(i)Rebecca Sugar
VociZach Callison


Estelle
Michaela Dietz
Deedee Magno
Matthew Moy
Kate Micucci
Tom Scharpling

Dee Bradley Baker
Compozitor temă muzicalăRebecca Sugar
Jeff Liu[*]  Modificați la Wikidata
Temă muzicală de început"We Are the Crystal Gems" ("Noi, Nestematele")
scris de Rebecca Sugar și editat de Jeff Liu
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane5 (6 în producție)
Nr. de episoade160 (Lista episoadelor din Steven Univers  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i)Jackie Buscarino
Chuck Austen (producător supervizor)
Producător(i) executiv(i)Rebecca Sugar
Companie(i) de producțieCartoon Network Studios
DistribuitorWarner Bros. Television[*]  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare11 minute
Difuzare
Canal originarCartoon Network
Format imagine1080i (16:9 HDTV)
Vizionat prima oară în27 iulie 2013 (pilot)
Difuzare originară4 noiembrie 2013 – prezent
Legături externe
Website oficial

Steven Univers este un serial american de desene animate pentru televiziune creat de Rebecca Sugar, scenaristă, scriitoare și compozitoare pentru Să-nceapă aventura. Este produs de Cartoon Network Studios și este primul serial al studioului creat de o femeie. Serialul, evaluat TV-PG, a avut premiera pe Cartoon Network în Statele Unite pe 4 noiembrie 2013.

Premiera în România ar fi trebuit să fie pe 18 august 2014 pe Cartoon Network Romania, dar a fost amânată pe 6 octombrie 2014.

Desenul animat a primit aprecieri de la critici pentru tehnică artistică, muzică, dublaj și pentru povestea care prezintă atât problemele lumii umane, cât și aspecte științifico-fantastice. Steven Univers a fost nominalizat pentru două premii Emmy și cinci premii Annie. Cărți, jocuri video, precum și benzi desenate au fost lansate de producători, datorită popularității mari de care a avut parte serialul.

Un film bazat pe acest serial este în curs de de dezvoltare din luna iulie a lui 2018, și va fi difuzat de Cartoon Network la o dată încă necunoscută.

Despre serial[modificare | modificare sursă]

Personajul titular este un erou pe jumătate om, pe jumătate Nestemată, care învață să salveze lumea cu puterile magice pe care le-a moștenit de la mama lui, Cuarț Roz, care și-a dat viața ca Steven să trăiască. Poate că Steven nu este așa de puternic ca Nestematele de Cristal, sau la fel de isteț, dar asta nu-l împiedică să li se alăture lui Granat, Ametist și Perlă în aventurile lor magice - în care Steven găsește întotdeauna o metodă surprinzătoare de a salva situația.

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

 • Steven Univers - Jumătate om, jumătate Nestemată, datorită părinților lui, protagonistul este o ființă unică cu puteri ce le depășesc pe cele ale oamenilor și Nestematelor. Deși este doar un copil, Steven s-a maturizat și a ajuns un co-echipier al Nestematelor de Cristal, mulțumită ambiției și perseverenței acestuia. Moștenirea mamei lui îl ambiționează să protejeze atât umanitatea cât și planeta Pământ.
 • Granat - Luptătoare pragmatică și disciplinată, Granat a devenit lidera nedeclarată a grupului, după moartea lui Cuarț Roz. Nu spune foarte multe lucruri și, în unele cazuri, preferă să își lase agresivitatea să vorbească în locul ei. Abilitatea ei de a putea vedea în viitor, nu numai că îi oferă înțelepciune, dar și capacitatea de a rămâne rațională în situații limită. Este fuziunea dintre Rubin si Safir.
 • Ametist - Ametist e o ființă impulsivă, dar totodată, plină de viață. Iubește să se hârjonească cu Steven și să se țină de glume, uneori chiar întrecând limita bunelor maniere. Deși nu are nevoie să mănânce și să doarmă, aceasta practică aceste activități doar de dragul distracției. Spre deosebire de celelalte Nestemate de Cristal, Ametist s-a născut pe Pământ, ca un experiment, ceea ce îi creează insecurități în anumite momente.
 • Perlă - Perlă este o perfecționistă care se pierde ușor atunci când cineva îi dă planurile peste cap. Deși încearcă să dea impresia de echilibru, are o personalitate extrem de dezechilibrată când se lasă purtată de emoții. A fost îndrăgostită de Cuarț Roz, ceea ce a determinat-o să lupte alături de ea și să continue să protejeze Pământul.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

Personaje secundare și episodice[modificare | modificare sursă]

 • Peridot - Un geniu în tehnologie extraterestră și o tehniciană desăvârșită, Peridot este încăpățânată și imatură, neștiind prea multe despre planeta Pâmânt.
 • Greg Univers - Este tatăl lui Steven și un fost muzician de rock. Își iubește foarte mult fiul, și deși uneori pare o persoană leneșă fără ambiții, este gata să facă multe sacrificii pentru persoanele la care ține.
 • Roz Cuarț (Diamantul Roz) - Fosta lideră a Nestematelor de Cristal și mama lui Steven, aceasta a văzut tot ce e mai bine în orice formă de viață. Astfel, iubitoare și mereu sinceră, a renunțat la forma ei fizică pentru ca fiul ei să poată exista. S-a dezvaluit in cele din urma ca ea era de fapt Diamantul Roz, un fost lider al planetei mama care si-a inscenat moartea si si-a asumat o noua identitate.
 • Lapis Lazuli - Datorită unui accident din războiul cu Planeta Mamă, aceasta a fost captivă o perioadă lungă de timp într-o oglindă, până când a fost salvată de Steven. Aceasta le-a urât pe Nestematele de Cristal și consideră că nu poate avea încredere în nimeni, având o fire cinică. In cele din urma incepe sa iubeasca pamantul si decide sa traiasca acolo devenind oficial o nestemata de cristal.
 • Connie Maheswaran - Este prietena cea mai bună a lui Steven. Inteligentă, dar și introvertită, cu părinți stricți, Connie este înțeleasă doar de Steven, prieten pentru care e gata să lupte. Deoarece a jucat tenis când era mică, acum își folosește acele abilități pentru a învăța să mânuiască sabia.
 • Jasper - Jasper este o Nestemată agresivă, care vede lupta ca singurul scop de îndeplinit al existenței sale. Este loială Planetei Mamă și ar face orice să-și ducă misiunea la capăt, fapt ce a dus la formarea lui Malachit.
 • Safir - Safir este o Nestemată liniștită, ce nu vorbește mult și poate vedea în viitor.
 • Rubin - Rubin este o Nestemată irascibilă și vulcanică, ce se lasă dusă de emoții.
 • Diamantul Alb - Liderul suprem al planetei mama, inclusiv al celorlalte diamante.
 • Perla Alba - Perla diamantului alb. O fire loiala care indeplineste ordinele aparent fara sa gandeasca.
 • Diamantul Galben - Este unul dintre cei trei lideri actuali ai Planetei Mamă. Rațională și cu un temperament dominant, nu permite nicio greșeală din partea curții sale.
 • Perla Galbenă - Perla Galbenă este slujitoarea Diamantului Galben. Aceasta se bucură când alte Nestemate au de suferit și poate fi extrem de egoistă.
 • Diamantul Albastru - Este al doilea lider actual al Planetei Mamă. Firea ei melancolică poate arăta milă uneori, mai ales față de lucrurile care îi amintesc de Diamantul Roz, dar totodată, o poate îndemna la decizii nemiloase când lucrurile nu ies în favoarea ei.
 • Perla Albastră - Perla Albastră este slujitoarea Diamantului Albastru. Tăcută și liniștită din fire, aceasta poate deveni melancolică, la fel ca stăpâna ei.
 • Bismut - Bismut este o Nestemată care a fost ținută captivă în Leuț. După ce a fost eliberată din greșeală de Steven, Perlă și Garnet au recunoscut-o ca fiind una dintre membrele originale ale Nestematelor de Cristal. Bismut i-a prezentat lui Steven arma pe care i-a arătat-o și mamei acestuia, o armă care putea zdrobi orice Nestemată.
 • Sfant Agat Albastru - Egocentrica și severa administratoare a fostei Grădini Zoologice a Diamantului Roz.
 • Acvamarin - Face parte din curtea Diamantului Albastru. Statura ei mică compensează prin ego-ul și inteligența mare. Aquamarin este o manipulatoare de primă clasă, care nu ar pierde oportunitatea de a-și lăuda statutul și intelectul.
 • Topaz - Deși la suprafață doar o gardă de corp obedientă și tăcută desemnată pentru protecția lui Acvamarin, Topaz este fuziunea a două alte Topazuri care s-au îndrăgostit și încearcă să-și țină relația un secret.
 • Florina - O fuziune formata din sase nestemate. Se misca extrem de lent din cauza asta.
 • Rhodonite - O fuziune dintr-un rubin si o perla. Este foarte sfioasa si negativista.
 • Gemenii Rutil - Două nestemate defecte care s-au născut unite.
 • Safir Padparadcha - Contrar abilității Safirelor de a prevedea viitorul, Safirul Padparadcha s-a format defectuos și poate vedea doar trecutul. În ciuda dizabilității sale, Padparadcha își menține mereu atitudinea pozitivă.
 Smarald este o nestemată rea care vroia să scape de Formele brute fiindcă ia fost furată navă.
 Carnelian este o nestemată din menajeria Diamantului Roz/Albastru.
 Jasperul subțire e o nestemată care este din menajeria Diamantului Roz/Albastru.

Fuziuni[modificare | modificare sursă]

 • Opal - Este o Nestemată formată prin fuziunea dintre Ametist și Perlă. Personalitățile opuse a celor două o fac pe Opal să fie una dintre cele mai echilibrate Nestemate, dar totodată foarte uitucă.
 • Sugilit - O Nestemată instabilă creată din Granat și Ametist. Nesăbuința lui Granat și imaturitatea lui Ametist o fac pe Sugilit să fie egocentrică, păsându-i doar de propria persoană și dorind să creeze haos. A încercat să o atace pe Perlă, dar a fost oprită la timp. E în stare să distrugă orice, dar singura ei slăbiciune este Steven.
 • Stevonnie - Este fuziunea creată din Steven și Connie și prima fuziune cu un om.
 • Alexandrit - Este o Nstemată creată din fuziunea lui Granat, Ametist și Perlă. Nefiind stabilă, aceasta nu are o personalitate proprie, ci pur și simplu oscilează între personalitățile Nestematelor.
 • Malachit - Este o fuziune instabilă formată din Lapis Lazuli si Jasper. Captivă pe fundul oceanului datorită lui Lapis, pentru a o opri pe Jasper, timp de luni bune, într-o zi aceasta își pierde controlul și începe să se lupte cu Alexandrit. După bătălie, aceasta defuzionează, fiind învinsă.
 • Sardonix - Este o fuziune formată din Perlă și Granat. Carismatică, elegantă, egocentrică și cu simțul umorului, Sardonix are o părere mult prea bună despre ea, rănindu-i sentimentele lui Ametist fără să-și dea seama.
 • Cuarț Curcubeu - Văzută în una din înregistrările lui Greg cu Roz Cuarț, această fuziune este formată din Perlă și Roz Cuarț. Este o bună dansatoare, dar n-a fost auzită vorbind încă.
 • Cuarț Fumuriu - Este fuziunea dintre Steven (sau Roz Cuarț) și Ametist, formată accidental în Grădinița Beta. Datorită insecurităților uriașe ale celor doi, Cuarțul Fumuriu își acceptă problemele și le folosește în favoarea lor.

Rezidenți ai Orașului Plajă și alți oameni[modificare | modificare sursă]

 • Sadie - Lucrează la Marea Gogoașă, și se numără printre prietenii lui Steven. Are sentimente pentru Lars, dar nu are foarte multă încredere în ea.
 • Lars - Lucrează la Marea Gogoașă și iubește să facă glume răutăcioase, chiar dacă are și o parte sufletistă.Când acesta este răpit de nestematele de acasă el vede cum nestematele defecte se ascund și acesta decide sa aibă grijă de ele și sa le apere,până când acesta moare. Până la urma este vindecat de Steven și se schimba total în bine și este mai afectuoas cu persoanele din jur. El este in prezent liderul formelor brute.
 • Ronaldo Fryman - Foarte paranoic, Ronaldo are un site de conspirații și poate lua decizii nebunești uneori; lucrează la fast-food-ul tatălui său.
 • Peedee Fryman - Este fratele mai mic al lui Ronaldo Fryman, lucrează la firma tatălui său, și este un copil mult prea matur pentru vârsta lui.
 • Dl. Fryman - Are doi fii: Ronaldo Fryman și Peedee Fryman și o firmă la care se servesc cartofi prăjiți.
 • Smântână - Face parte din adolescenții orașului și este prieten cu Buck și Jenny. Mereu relaxat și dorind să se distreze, acesta speră să facă bani ca DJ într-o bună zi.
 • Buck Dewey - Este fiul primarului Dewey.
 • Primarul Dewey - Este primarul Orașului Plajă. Deși încearcă să profite uneori pe seama cetățenilor din oraș, acesta își dă toată silința să fie un primar bun.
 • Jenny Pizza - Lucrează la pizzeria tatălui ei și este o firă deseori rebelă.
 • Kiki Pizza - Este sora lui Jenny, lucrează la firma tatălui său. În comparație cu sora ei geamănă, aceasta este mult mai rezervată și mai cuminte.
 • Nanafua Pizza - Este mama lui Kofi Pizza, o femeie bătrână cu un simț al umorului foarte dezvoltat.
 • Kofi Pizza - Are o firmă în care se servește pizza cu topping de pește și își pierde ușor cumpătul când lucrurile nu îi ies.
 • Jamie - Este un poștaș ce dorește să devină actor.
 • Ceapă - Este o cunoștință de-a lui Steven. Este considerat un personaj misterios, deoarece nu vorbește niciodată și deseori încearcă să creeze probleme.
 • Codiță Galbenă - Este tatăl lui Ceapă și tatăl vitreg a lui Smântână. Pescar de meserie, acesta nu vrea ca Smântână să devină DJ, creând un conflict constant între cei doi.
 • Domnul Zâmbăreț - Este proprietarul Parcului de distracții, fiind mereu cu zâmbetul pe buze și pozitiv.
 • Vidalia - Este fosta prietenă a lui Ametist din copilărie și mama lui Ceapă și Smântână.
 • Dr. Priyanka Maheswaran - Un părinte foarte strict, Priyanka este mama lui Connie. Fiind doctor, aceasta este mult prea protectivă cu fata ei.
 • Doug Maheswaran - Este tatăl lui Connie și este la fel de protectiv și strict ca soția lui.
 • Barbara Miller - Este mama lui Sadie. Deseori, aceasta o face de râs pe Sadie și nu o lasă să ia propriile decizii. Barbara lucrează ca poștaș în Orașul Plajă.
 • Marty - Este tatăl lui Smântână și fostul manager a lui Greg. Mereu se gândește doar la binele lui, încercând să găsească afaceri pentru a se îmbogăți.
 • Kevin - Unul dintre adolescenții orașului. Deoarece este bogat, este înzestrat cu un ego prea mare și cu o atitudine respingătoare. De asemenea, are o relație ciudată cu fuziunea Stevonnie.

Alte ființe[modificare | modificare sursă]

Leuț (Leul; Leu) - Fostul animal al lui Roz Cuarț, acum în posesia lui Steven, Leuț cunoaște toate secretele mamei acestuia.

Nephrite(Miria-Gâza) - Este o nestemată coruptă care a atacat Nestematele de cristal în primul episod. Steven încearcă deseori s-o vindece, fără să-și piardă speranța că va reuși într-o bună zi. Diamantele reusesc impreuna sa o vindece temporar si dezvaluie ca era un fost subordonat al Diamantului Roz cu misiunea de a ajuta la colonizarea pamantului si ca numele ei adevarat este Nephrite.

 • Monstrul de gheață - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Prietenul din bulă".
 • Turmalina pepene verde - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Petrecere pe plajă".
 • Gândacul cerului - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia Uriașă".
 • Gândacul pământului - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia uriașă".
 • 'Pasărea uriașă - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia uriașă".
 • Creveți de cristal - Sunt niște creaturi care au infestat turnul mării; au apărut în episodul "Rucsacul Cheeseburger".
 • Omizile - Au apărut în episodul "Strălucire de nestemată", sunt primii antagoniști.
 • Monstrul de peșteră - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Mania jocului".
 • Micuți paraziți - Au apărut în episodul "Mania jocului".
 Monstrul invizibil- E o nestemată coruptă de pe Insula Mască care apare în episodul "Aventura pe insulă".
  Monstrul crab- E o nestemată coruptă care apare într-un vlog a a lui Ronaldo și care apare
în episodul "Vrajă în orașul plajă
  Jasperul oceanic- Este o nestemată coruptă care fugea de Jasper , din cauza acestei nestemată Jasper s-a corupt.Nestemata apare în episodul  "Vânătoarea nestematelor"
  Jasperul mare- Acest jasper a fost o nestemată de cristal a fost menționat de Bismut în episodul "Made în honor".Nestemată această apare în episodul "Vânătoarea nestematelor"
  Ametistul corupt- Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene"
  Jasperul verde Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene"
  Jasperul oceanic galben- este o nestemate corupte care apare în episodul "Nestemate pământene"
  Jasperii Pamblică- Sunt două Nestemate corupte care apar în episodul "Nestemate pământene"
  Indicolit- Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Creatura din grădiniță"
  Monstrul floare- E o nestemată coruptă din Grădiniță Principală care apare în episodul "Întoarcerea în grădiniță"

Armele și puterile Nestematelor de Cristal[modificare | modificare sursă]

 • Steven și Cuarț Roz (Diamantul Roz)
  • Armă: Scut. Îl poate folosi și ca pe un boomerang, dar este în mare parte pentru defensivă.
  • Bule mai rezistente și mai mari.
   • Bule cu țepi.
  • Schimbarea vârstei: Steven poate oscila ușor între copil și bătrân. Cuarț Roz nu prezintă această abilitate.
  • Puteri de vindecare: Steven poate vindeca celelalte Nestemate cu ajutorul salivei, iar Roz Cuarț putea face la fel, dar cu ajutorul lacrimilor. Este dezvăluit mai târziu că această putere poate repara obiecte, dar nu poate vindeca Nestematele corupte.
   • Înviere: Steven poate reanima ființele organice care au decedat prin lacrimi. Acestea vor deveni roz și vor prezenta abilități precum rezistență crescută și traversarea dimensiunilor (și prin extensie, teleportare).
  • Manipularea florei: Amândoi pot controla plantele și să le dea viață. (ex.: Pepenii Steven)
  • Telepatie empatică: Dormind, Steven poate intra în mintea altor Nestemate sau oameni pentru a comunica cu acestea.
   • Transferul minții: Steven, de asemenea, poate poseda corpul persoanelor la care intră în minte.
  • Plutire: Asemenea mamei lui, Steven poate sări la altitudini ridicate și poate pluti pentru o perioadă de timp.
  • Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant, Steven (ca mama lui) isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare.

Toate puterile sunt controlate de emoții.

 • Granat
  • Armă: Mănuși de luptă, ce îi măresc cu mult forța. Le poate lansa, de asemenea, ca niște rachete. (moștenită de la Rubin)
  • Previziuni: Aceasta poate citi viitorul, văzând toate posibilitățile care se pot întâmpla. (moștenită de la Safir)
  • Control asupra căldurii (moștenită de la Rubin)
  • Control asupra frigului (moștenită de la Safir)
  • Modificarea corpului: Granat își poate alungi membrele.
  • Electrokinezie: Datorită căldurii lui Rubin și frigului lui Safir, Granat poate crea și controla electricitatea.
   • Rezistență la electricitate
 • Ametist
  • Armă: Bici brodat cu nestemate mov. Poate transmite, de asemenea, flăcări mov prin acesta, creând o explozie.
  • Metamorfoză avansată: Diferit față de celelalte Nestemate, Ametist se poate transforma mai mult timp și mult mai ușor.
  • Bilă de energie: Rotindu-se, formează o minge rapidă.
   • Bilă de foc: O combinație între bila de energie și flăcările mov pe care Ametist le poate crea cu biciul.
 • Perlă
  • Armă: Suliță. Poate trage cu proiectile de energie, dar și să o folosească în luptă corp la corp.
  • Proiecție holografică: Poate crea imagini de lumină din nestemata ei.
  • Duplicare: Tot cu ajutorul proiecției holografice, aceasta poate crea clone de lumină.
  • Control asupra nisipului
  • Crearea și controlul norilor și ceței
 • Lapis Lazuli
  • Armă: Aripi de apă, cu ajutorul cărora poate zbura la distanțe uriașe.
  • Control asupra apei și gheții, cu ajutorul cărora poate crea noi forme de relief
  • Proiecția amintirilor în reflexia apei, asemenea unei oglinzi
 • Peridot
  • Manipularea metalelor: Poate mișca metalele cu puterea minții.
 • Jasper
  • Armă: Caschetă pentru protecție și atac.
  • Bilă de energie: Asemenea lui Ametist, Jasper poate forma o minge de energie prin rotire.
 • Rubin
  • Armă: Mănușă de luptă, o versiune mult mai slabă a armei lui Granat.
  • Control asupra căldurii
 • Safir
  • Armă: -
  • Control asupra frigului
  • Citirea viitorului, o versiune mult mai slabă decât cea a lui Granat.
  • Levitație
  • Viteză crescută
 • Diamantul Galben
  • Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant Diamantul Galben, isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare. Aura ei unica este formata din fulgere galbene.
  • Electrokinezie: Poate crea fulgere cu ajutorul mâinilor.
  • Forta sporita: Diamantul galben este destul de puternic pentru a lichida o nestemata doar cu un deget.
 • Diamantul Albastru
  • Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant, Diamantul Albastru isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare. Aura ei unica este formata din energie emotionala si mentala.
  • Poate transmite tristețea sa persoanelor din jur prin aura ei.
  • Bile de energie: Poate forma bile imense de energie pe care sa le manipuleze.
  • Forta sporita: Este destul de puternica pentru a se lupta cu toate nestematele de cristal in acelasi timp si a sfarama arme super rezistente cu o mana.
 • Diamantul Alb

Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant Diamantul Alb, isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare.

 • Perla alba

Levitatie

Crearea de bule foarte mari

 • Bismuth
  • Metamorfoză avansată în arme: Poate să-și transforme mâinile în diferite unelte.
  • Rezistență ridicată la căldură
 • Agat Albastru
  • Armă: Bici electric
 • Acvamarin
  • Aripi de apă asemănătoare cu cele ale lui Lapis Lazuli
  • O fundă care poate fi transformată într-o baghetă cu laser ce imobilizează oponenții (notă: arma este primită de la Planeta Mamă și nu face parte din puterile ei naturale.)
 • Topaz
  • Armă: Buzdugan ascuțit
 • Safir Padparadscha
  • Datorită unui defect de formare, Padparadscha nu poate vedea decât viitorul care deja s-a întâmplat cu câteva secunde înainte.
 • Opal
  • Armă: Arc cu săgeți (sulița Perlei și biciul lui Ametist).
  • Sărituri la înălțime: Poate sări la altitudini mari (Moștenită de la Perlă și Ametist)
 • Lavulit
  • Armă: Bilă de demolare (mănușile lui Granat și biciul lui Ametist).
  • Pumn învârtit: Folosind două dintre mâinile ei, Lavulit poate lovi cu efect.
 • Stevonnie
  • Armă: Scut (moștenit de la Steven)
  • Puterile lui Steven
 • Alexandrit
  • Armă: Alexandrit nu are nicio armă unică, dar prezintă: mănușile lui Granat, sulița Perlei, biciul lui Ametist, bila de demolare a lui Lavulit, ciocanul lui Sardonix și arcul lui Opal.
  • Suflu de foc: Cu a doua gură, Alexandrit poate sufla un mănunchi de foc. (moștenită de la Rubin și Ametist)
 • Malachit
  • Armă: Malachit nu prezintă nicio armă unică, dar folosește aripile lui Lapis și cascheta lui Jasper.
  • Control asupra apei și gheții (abilități moștenite de la Lapis Lazuli)
 • Sardonix
  • Armă: Ciocan dublu (mănușile lui Granat și sulița Perlei).
   • Îl poate folosi și ca pe o bormașină.
  • Modificarea corpului: Sardonix își poate alungi membrele și roti corpul. (abilitate moștenită de la Granat)
 • Cuarț Fumuriu
  • Armă: Yoyo (scutul lui Steven și biciul lui Ametist).
   • Îl poate folosi și ca să creeze tornade.
  • Plutire: Poate sări la altitudini ridicate și poate pluti pentru o perioadă de timp. (moștenită de la Steven)

Apariții[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

     = Personaj principal
     = Personaj secundar (6+)
     = Personaj episodic (1-5)
Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Steven Univers Principal 152
Perlă Principal TBA 120
Ametist Principal TBA 119
Granat Principal TBA 117
Greg Univers Secundar TBA 54
Sadie Miller Secundar Episodic Secundar TBA 43
Peridot Episodic Secundar TBA 39
Lars Barriga Secundar Episodic Secundar TBA 38
Connie Maheswaran Secundar Episodic Secundar TBA 36
Leuț Secundar Episodic Secundar TBA 36
Lapis Lazuli Episodic Secundar Episodic TBA 26

Număr de aparații (pe episoade)[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Steven Univers 26 26 26 25 25 24 TBA 152
Perlă 25 23 22 18 18 14 TBA 120
Ametist 25 23 21 18 18 14 TBA 119
Granat 24 24 22 16 19 11 TBA 117
Greg 8 12 7 6 11 10 TBA 54
Sadie Miller 12 10 4 3 6 8 TBA 43
Peridot 4 12 9 7 7 TBA 39
Lars Barriga 13 6 3 2 6 8 TBA 38
Connie Maheswaran 5 5 6 3 10 7 TBA 36
Leuț 8 7 6 4 2 9 TBA 36
Lapis Lazuli 2 3 2 9 6 4 TBA 26

Nestemate episodice[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Rubin 1 2 1 4 7 TBA 16
Safir 1 2 1 4 7 TBA 16
Cuarț Roz 2 3 1 4 5 TBA 15
Jasper 2 2 6 1 1 TBA 12
Rubine (Planeta Mamă) 1 5 3 2 TBA 11
Diamantul Galben 1 1 9 TBA 11
Diamantul Albastru 1 2 8 TBA 10
Stevonnie 1 1 2 1 3 TBA 8
Pupilă (Rubin) 5 1 2 TBA 8
Bismut 2 1 5 TBA 8
Alexandrit 1 1 2 2 TBA 6
Nefrit 3 1 1 TBA 5
Perla Albastră 1 2 2 TBA 5
Gemenii Rutil 5 TBA 5
Safir Padparadscha 5 TBA 5
Rodonit 5 TBA 5
Fluorit 5 TBA 5
Perla Galbenă 1 1 2 TBA 4
Sardonix 2 1 1 TBA 4
Opal 1 1 1 1 TBA 4
Malachit 1 2 1 TBA 4
Topazuri (Planeta Mamă) 2 2 TBA 4
Ametiste (Planeta Mamă) 2 1 TBA 3
Cuarț Fumuriu 1 1 1 TBA 3
Acvamarin 2 1 TBA 3
Lavulit 1 1 1 TBA 3
Rubin (Fuziune) 1 2 TBA 3
Cuarț Curcubeu 1 1 TBA 2
Zircoane (Planeta Mamă) 2 TBA 2
Agat Albastru 2 TBA 2
Smarald 1 TBA 1
Diamantul Alb 1 TBA 1
Perla Albă 1 TBA 1

Rezidenți ai Orașului Plajă[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Jenny Pizza 7 6 4 7 5 9 TBA 38
Ronaldo Fryman 7 8 4 4 3 6 TBA 32
Buck Dewey 5 5 4 5 4 9 TBA 32
Peedee Fryman 6 5 4 5 3 6 TBA 29
Smântână 5 3 4 6 3 8 TBA 29
Ceapă 8 2 3 5 6 6 TBA 29
Kiki Pizza 7 4 4 4 1 6 TBA 29
Domnul Zâmbăreț 10 3 4 2 4 5 TBA 28
Primarul Dewey 7 3 3 1 5 TBA 19
Domnul Fryman 5 5 2 1 1 4 TBA 18
Nanafua Pizza 2 2 4 1 2 6 TBA 17
Jamie 4 3 4 4 TBA 15
Kofi Pizza 4 2 2 2 1 3 TBA 14
Priyanka Maheswaran 3 1 1 4 TBA 9
Barbara Miller 1 3 1 4 TBA 9
Vidalia 1 1 2 1 4 TBA 9
Codiță Galbenă 3 1 1 2 2 TBA 9
Doug Maheswaran 2 1 3 TBA 6
Andy DeMayo 3 2 TBA 5
Dante Barriga 1 1 2 TBA 4
Martha Barriga 1 1 2 TBA 4
Kevin 1 1 1 TBA 3
Marty 1 2 TBA 3

Dublajul în română[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1 (episoadele 1 - 41, 43)[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studiourile BTI.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network)
 • Anda Tămășanu - Granat
 • Ana Maria Georgescu - Ametist
 • Ioana Dagău - Perlă (episoadele 1-26)
 • Mihaela Gherdan - Perlă (episoadele 27-41, 43)
 • Richard Balint - Greg
 • Iulia Tohotan - Connie
 • Gabriela Codrea - Sadie (episoadele 1-26), Opal, Jenny, Kiki
 • Florian Silaghi - Lars, Ringo (episodul 33), Jamie
 • Paul Zurbău - Ronaldo Fryman
 • Cosmin Petruț - Peedee Fryman, Frișcă (episoadele 27-41, 43)
 • Alexandru Rusu - Dl. Fryman, Dl. Zâmbăreț
 • Anca Sigmirean - Stevonnie, Țopăilă (episodul 33), Kiki (episodul 18), Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network Anything)
 • Pavel Sârghi - Leu (episoadele 1-26)
 • Ion Ruscuț - Primarul Dewey, Leu (episoadele 27-41, 43)
 • Petre Ghimbășan - Primarul Dewey (episodul 6)
 • Răzvan Vicoveanu - Frișcă (episoadele 1-26), Kofi
 • Alina Leonte - Lapis Lazuli, Sadie (episoadele 27-41, 43), Lavulit, Țopi (episodul 33)
 • Sorin Ionescu - Buck Dewey, Kevin (episodul 37), Dl. Maheswaran, Vulpea (episodul 33)
 • Lucia Rogoz - Roz Cuarț, Peridot, Dna. Maheswaran
 • Mirela Corbeanu - Nanafua
 • Adrian Locovei - Dl. Zâmbăreț (episodul 5)

Traducerea și adaptarea:

 • Mircea Pricăjean

Regia:

 • Adrian Moraru

Sezoanele 1 (episoadele 42, 44 - 52), 2, 3, 4[modificare | modificare sursă]

Versiunea în limba română a fost produsă de studioul Fast Production Film.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers
 • Răzvan Gogan - Steven Univers (cântând în sezonul 1)
 • Raul Stănulescu - Steven Univers (cântând în sezonul 2)
 • Silvia Gâscă - Perlă
 • Cătălina Chirțan - Perlă (cântând în sezonul 2-3), Sadie (sezonul 2-3)
 • Ionuț Grama - Greg
 • Olimpia Mălai - Ametist
 • Carmen Lopăzan - Granat, Safir
 • Olimpia Botez - Sadie
 • Ionuț Ionescu - Buck Dewey, Dl. Maheswaran, Marty, Unchiul Bunic
 • Alina Teianu - Dna. Maheswaran
 • Andreea Prossi - Connie Maheswaran
 • Ovidiu Mitrică - Ronaldo Fryman
 • Alexandra Radu - Jasper, Malachit, Vidalia
 • Adina Lucaciu - Kiki
 • Elias Ferkin - Lars, Peedee Fryman
 • Verginia Rotaru - Peridot, Nanafua, Barbara Miller
 • Ernest Fazekaș - Jamie, Pizza Steve
 • Marin Fagu - Primarul Dewey, Frișcă
 • Anca Iliese - Sardonix, Rubin, Lapis Lazuli
 • Gabriel Costin - Domnul Gus
 • Cristian Niculescu - Borsetă
 • Catalin Rotaru - Harold Smiley, Kofi Pizza, Kevin
 • Sofia Ivan - Cuarț Fumuriu, Connie
 • Sînziana Nicola

Episoade[modificare | modificare sursă]

Premiera originală Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
PILOT
27.07.2013 00 Steven Univers Steven Universe
SEZONUL 1
04.11.2013 07.10.2014 01 Strălucire de nestemată Gem Glow
04.11.2013 06.10.2014 02 Tunul cu laser Laser Light Cannon
11.11.2013 06.10.2014 03 Rucsacul Cheeseburger Cheeseburger Backpack
11.11.2013 08.10.2014 04 Mic dejun împreună Together Breakfast
18.11.2013 14.10.2014 05 Frybo Frybo
25.11.2013 09.10.2014 06 Degete de pisică Cat Fingers
02.12.2013 10.10.2014 07 Colegi de balon Bubble Buddies
13.01.2014 13.10.2014 08 Steven cel serios Serious Steven
20.01.2014 17.10.2014 09 Tigrul milionar Tiger Millionaire
27.01.2014 20.10.2014 10 Leul lui Steven Steven's Lion
17.02.2014 15.10.2014 11 Mania jocurilor Arcade Mania
24.02.2014 16.10.2014 12 Femeia uriașă Giant Woman
03.03.2014 22.10.2014 13 Zile de naștere So Many Birthdays
10.03.2014 23.10.2014 14 Lars și cei mai tari copii Lars and the Cool Kidsi
17.03.2014 28.10.2014 15 Comerț cu Ceapă Onion Trade
09.04.2014 21.10.2014 16 Steven spadasinul Steven the Sword Fighter
23.04.2014 27.10.2014 17 Leul 2: Filmul Lion 2: The Movie
30.04.2014 30.10.2014 18 Petrecere pe plajă Beach Party
14.05.2014 29.10.2014 19 Camera Rozei Rose's Room
21.08.2014 24.10.2014 20 Antrenorul Steven Coach Steven
28.08.2014 05.11.2014 21 Victima glumelor Joking Victim
04.09.2014 31.10.2014 22 Steven și Stevens Steven and the Stevens
11.09.2014 03.11.2014 23 Prietenul din bulă Monster Buddies
18.09.2014 04.11.2014 24 Pupat indirect An Indirect Kiss
25.09.2014 06.11.2014 25 Nestemata oglinzii Mirror Gem
25.09.2014 07.11.2014 26 Nestemata oceanului Ocean Gem
02.10.2014 25.05.2015 27 Vizitatorul House Guest
09.10.2014 26.05.2015 28 Călătorie spațială Space Race
16.10.2014 28.05.2015 29 Echipa secretă Secret Team
23.10.2014 02.06.2015 30 Aventura de pe insulă Island Adventure
30.10.2014 27.05.2015 31 Să menținem Orașul Plajă ciudat! Keep Beach City Weird!
06.11.2014 29.05.2015 32 Meniu combinat Fusion Cuisine
13.11.2014 05.06.2015 33 Universul lui Granat Garnet's Universe
20.11.2014 04.06.2015 34 Pepeni Steven Watermelon Steven
04.12.2014 01.06.2015 35 Leul 3: Direct spre casetă Lion 3: Straight to Video
08.01.2015 08.06.2015 36 Plimbare cu teleportatorul Warp Tour
15.01.2015 03.06.2015 37 Singuri împreună Alone Together
22.01.2015 09.06.2015 38 Testul The Test
29.01.2015 10.06.2015 39 Clarviziunea Future Vision
05.02.2015 09.11.2015 40 La drum On the Run
12.02.2015 10.11.2015 41 Clubul groazei Horror Club
19.02.2015 12.11.2015 42 Temperaturi de iarnă Winter Forecast
26.02.2015 11.11.2015 43 Capacitate maximă Maximum Capacity
05.03.2015 13.11.2015 44 Nebunia roboților Marble Madness
09.03.2015 16.11.2015 45 Teaca lui Rose Rose's Scabbard
19.03.2015 17.11.2015 46 Cartea deschisă Open Book
16.04.2015 18.11.2015 47 Clubul cămășilor Shirt Club
09.04.2015 19.11.2015 48 O poveste pentru Steven Story for Steven
10.03.2015 20.11.2015 49 Mesajul The Message
11.03.2015 23.11.2015 50 Puterea politică Political Power
12.03.2015 25.01.2016 51 Reîntoarcerea The Return
12.03.2015 24.11.2015 52 Închisoarea Jail Break
SEZONUL 2
13.03.2015 26.01.2016 53 Momentul adevărului Full Disclosure
26.03.2015 27.01.2016 54 O plimbare plăcută Joy Ride
02.04.2015 30.04.2016 55 Unchiul bunic Say Uncle
23.04.2015 28.01.2016 56 Scrisori de dragoste Love Letters
30.04.2015 29.01.2016 57 Regenerarea Reformed
15.06.2015 02.02.2016 58 Jur pe sabie Sworn to the Sword
16.06.2015 01.02.2016 59 Vrajă în Orașul Plajă Rising Tides, Crashing Skies
17.06.2015 03.02.2016 60 Împreună mereu Keeping It Together
18.06.2015 04.02.2016 61 Trebuie să vorbim We Need to Talk
19.06.2015 05.02.2016 62 Petrecerea Chille Tid
13.07.2015 08.02.2016 63 Un strigăt de ajutor Cry for Help
14.07.2015 09.02.2016 64 Motelul Keystone Keystone Motel
15.07.2015 11.02.2016 65 Prietenul Ceapă Onion Friend
16.07.2015 10.02.2016 66 Fricțiune istorică Historical Friction
17.07.2015 12.02.2016 67 Prietenia Friendship
10.09.2015 15.02.2016 68 Spital de coșmar Nightmare Hospital
17.09.2015 20.06.2016 69 Cântecul lui Sadie Sadie's Song
24.09.2015 16.02.2016 70 Prinde și eliberează Catch and Release
01.10.2015 17.02.2016 71 Când plouă When It Rains
08.10.2015 19.02.2016 72 Înapoi la hambar Back to the Barn
15.10.2015 22.06.2016 73 Prea departe Too Far
04.01.2016 21.06.2016 74 Răspunsul The Answer
05.01.2016 28.06.2016 75 Ziua lui Steven Steven's Birthday
06.01.2016 23.06.2016 76 Putea să fie grozav It Could've Been Great
07.01.2016 24.06.2016 77 Mesaj recepționat Message Received
08.01.2016 27.06.2016 78 Dată logare 7 15 2 Log Date 7 15 2
SEZONUL 3
12.05.2016 29.06.2016 79 Insula pepenilor verzi Super Watermelon Island
12.05.2016 30.06.2016 80 Săpătura nestematelor Gem Drill
19.05.2016 04.07.2016 81 Atacul diamantului Same Old World
26.05.2016 01.07.2016 82 Colegi de hambar Barn Mates
02.06.2016 05.07.2016 83 Atacul diamantului Hit the Diamond
18.07.2016 09.01.2017 84 Steven plutește Steven Floats
18.07.2016 11.01.2017 85 Tatăl rătăcitor Drop Beat Dad
19.07.2016 12.01.2017 86 Domnul Greg Mr. Greg
20.07.2016 10.01.2017 87 Echipa piticilor Too Short to Ride
21.07.2016 13.01.2017 88 Noul Lars The New Lars
22.07.2016 16.01.2017 89 Orașul Plajă în derivă Beach City Drift
25.07.2016 17.01.2017 90 Confruntarea restaurantelor Restaurant Wars
26.07.2016 18.01.2017 91 Pizza lui Kiki Kiki's Pizza Delivery Service
27.07.2016 19.01.2017 92 Reuniunea monștrilor Monster Reunion
28.07.2016 20.01.2017 93 Singuri pe mare Alone at Sea
29.07.2016 23.01.2017 94 Dădaca Greg Greg the Babysitter
01.08.2016 24.01.2017 95 Vânătoarea nestematelor Gem Hunt
02.08.2016 25.01.2017 96 Rupe biciul Crack the Whip
03.08.2016 26.01.2017 97 Steven și Ametist Steven vs. Amethyst
04.08.2016 27.01.2017 98 Bismuth Bismuth
99
05.08.2016 30.01.2017 100 Beta Beta
08.08.2016 31.01.2017 101 Nestemate pământene Earthlings
09.08.2016 01.02.2017 102 Înapoi pe lună Back to the Moon
10.08.2016 02.02.2017 103 În balon Bubbled
SEZONUL 4
11.08.2016 25.09.2017 104 Creatura din Grădiniță Kindergarten Kid
12.08.2016 26.09.2017 105 Cunoaște-ți fuziunea Know Your Fusion
18.08.2016 27.09.2017 106 Cartea lui Buddy Buddy's Book
25.08.2016 28.09.2017 107 Educația minții Mindful Education
01.09.2016 29.09.2017 108 Zoltron, băiatul din viitor Future Boy Zoltron
08.09.2016 02.10.2017 109 Distracție în afara orașului Last One Out of Beach City
15.09.2016 03.10.2017 110 Gașca lui Ceapă Onion Gang
17.11.2016 26.10.2017 111 Recolta de nestemate Gem Harvest
112
01.12.2016 04.10.2017 113 Trei nestemate și un copil Three Gems and a Baby
30.01.2017 05.10.2017 114 Visul lui Steven Steven's Dream
30.01.2017 06.10.2017 115 Aventuri în lumină dispersată Adventures in Light Distortion
31.01.2017 09.10.2017 116 Jaful nestematelor Gem Heist
01.02.2017 10.10.2017 117 Grădina zoologică The Zoo
02.02.2017 11.10.2017 118 Pe loc repaus That Will Be All
10.02.2017 12.10.2017 119 Noile nestemate The New Crystal Gems
17.02.2017 17.10.2017 120 Furtuna virtuală Storm in the Room
24.02.2017 16.10.2017 121 Rocă-naldo Rocknaldo
03.03.2017 13.10.2017 122 Tigrul filantrop Tiger Philanthropist
10.03.2017 18.10.2017 123 O cameră pentru Rubin Room for Ruby
08.05.2017 19.10.2017 124 Leuț 4: Sfârșit alternativ Lion 4: Alternate Ending
09.05.2017 20.10.2017 125 Investigația Doug Out
10.05.2017 23.10.2017 126 Bunul Lars The Good Lars
11.05.2017 24.10.2017 127 Ești tatăl meu? Are You My Dad?
11.05.2017 25.10.2017 128 Eu sunt mama mea I Am My Mom
SEZONUL 5
29.05.2017 30.07.2018 129 Captivi împreună Stuck Together
29.05.2017 30.07.2018 130 Procesul The Trial
29.05.2017 31.07.2018 131 Forme brute Off Colors
29.05.2017 31.07.2018 132 Capul lui Lars Lars' Head
15.12.2017 01.08.2018 133 Dewey câștigă Dewey Wins
15.12.2017 01.08.2018 134 Încurcătură de nestemate Gemcation
22.12.2017 02.08.2018 135 Ridică hambarul Raising the Barn
22.12.2017 02.08.2018 136 Înapoi la grădiniță Back to the Kindergarten
29.12.2017 03.08.2018 137 Sadie Calău Sadie Killer
29.12.2017 03.08.2018 138 Petrecerea lui Kevin Kevin Party
05.01.2018 06.08.2018 139 Lars din stele Lars of the Stars
05.01.2018 06.08.2018 140 Lună în junglă Jungle Moon
09.04.2018 07.08.2018 141 Mama ta și a mea Your Mother and Mine
16.04.2018 07.08.2018 142 Un mare spectacol The Big Show
23.04.2018 08.08.2018 143 Probabilități Pool Hopping
30.04.2018 08.08.2018 144 Scrisori pentru Lars Letters to Lars
07.05.2018 09.08.2018 145 Nu mă pot întoarce Can't Go Back
07.05.2018 146 A Single Pale Rose
02.07.2018 147 Now We're Only Falling Apart
03.07.2018 148 What's Your Problem
04.07.2018 149 The Question
05.07.2018 150 Made of Honor
06.07.2018 151 Reunited
152
17.12.2018 153 Legs From Here to Homeworld
24.12.2018 154 Familiar
31.12.2018 155 Together Alone
07.01.2019 156 Escapism
21.01.2019 157 Steven Universe: Battle of Heart and Mind
158
159
160
FILM
2019 2019 FILM Steven Univers: Filmul Steven Universe: The Movie

Legături externe[modificare | modificare sursă]