Steven Univers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Steven Univers
Steven Universe.png
Informații generale
GenAcțiune[1]
Știință-fantezie
Comedie-dramă[1][2]
Creator(i)Rebecca Sugar
Voci
Compozitor temă muzicalăRebecca Sugar
Aivi & Surasshu
Jeff Liu
Temă muzicală de început"We Are the Crystal Gems", performed by Zach Callison, Estelle, Michaela Dietz, and Deedee Magno Hall
Temă muzicală de sfârșit"Love Like You", performed by Rebecca Sugar
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade160 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)Jackie Buscarino
Chuck Austen (supervising producer, sezonul 1)
Producător(i) executiv(i)Rebecca Sugar
Ian Jones-Quartey (co-executive producer, sezoanele 2–3)
Kat Morris (co-executive producer, sezoanele 5-prezent)
Companie(i) de producțieCartoon Network Studios[3]
DistribuitorWarner Bros. Television Distribution
Perioadă de difuzare11 minute
Difuzare
Canal originarCartoon Network
Format imagine1080i (16:9 HDTV)
Format audioDolby Surround
Difuzare originarăPilot: 21 mai 2013 (2013-05-21)
Serie: 4 noiembrie 2013 (2013-11-04)
Legături externe
Website oficial

Steven Univers este un serial american de desene animate pentru televiziune creat de Rebecca Sugar, scenaristă, scriitoare și compozitoare pentru Să-nceapă aventura. Este produs de Cartoon Network Studios și este primul serial al studioului creat de o femeie. Serialul, evaluat TV-PG, a avut premiera pe Cartoon Network în Statele Unite pe 4 noiembrie 2013.

Premiera în România ar fi trebuit să fie pe 18 august 2014 pe Cartoon Network Romania, dar a fost amânată pe 6 octombrie 2014.

Desenul animat a primit aprecieri de la critici pentru tehnică artistică, muzică, dublaj și pentru povestea care prezintă atât problemele lumii umane, cât și aspecte științifico-fantastice. Steven Univers a fost nominalizat pentru două premii Emmy și cinci premii Annie. Cărți, jocuri video, precum și benzi desenate au fost lansate de producători, datorită popularității mari de care a avut parte serialul.

Un film bazat pe acest serial a început difuzarea din luna iulie a lui 2018. Un trailer a fost lansat pe 20 iulie 2019 urmând ca filmul să aibă premiera în 2 septembrie 2019.

Despre serial[modificare | modificare sursă]

Personajul titular este un erou pe jumătate om, pe jumătate Nestemată, care învață să salveze lumea cu puterile supranaturale pe care le-a moștenit de la mama lui, Roz Cuarț (Diamantul Roz), care a renunțat la forma sa fizică când la născut, pentru ca Steven să trăiască, devenind parte din el. Poate că Steven nu este așa de puternic ca Nestematele de Cristal, sau la fel de isteț, dar asta nu-l împiedică să li se alăture lui Granat, Ametist și Perlă în misiunile lor incredibile- în care Steven descoperă treptat puterile pe care le posedă, află lucruri neștiute de el despre trecutul mamei sale și găsește întotdeauna o metodă surprinzătoare de a salva situația.

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

 • Steven Univers - Jumătate om, jumătate Nestemată, datorită părinților lui, protagonistul este o ființă unică cu puteri ce le depășesc pe cele ale oamenilor și Nestematelor. Deși este doar un copil, Steven s-a maturizat și a ajuns un co-echipier al Nestematelor de Cristal, mulțumită ambiției și perseverenței acestuia. Moștenirea mamei lui îl ambiționează să protejeze atât umanitatea cât și planeta Pământ.
 • Granat - Luptătoare pragmatică și disciplinată, Granat a devenit lidera nedeclarată a grupului, după momentul când Roz a devenit parte din Steven la momentul nașterii acestuia. Nu spune foarte multe lucruri și, în unele cazuri, preferă să își lase agresivitatea să vorbească în locul ei. Abilitatea ei de a putea vedea în viitor, nu numai că îi oferă înțelepciune, dar și capacitatea de a rămâne rațională în situații limită. Este fuziunea dintre Rubin si Safir. În realitate ea doar se consideră un granat dar acest lucru este fals deoarece nestematale granat nu sunt fuziuni.
 • Ametist - Ametist e o ființă impulsivă, dar totodată, plină de viață. Iubește să se hârjonească cu Steven și să se țină de glume, uneori chiar întrecând limita bunelor maniere. Deși nu are nevoie să mănânce și să doarmă, aceasta practică aceste activități doar de dragul distracției. Spre deosebire de celelalte Nestemate de Cristal, Ametist s-a născut pe Pământ, ca un experiment, ceea ce îi creează insecurități în anumite momente.
 • Perlă - Perlă este o perfecționistă care se pierde ușor atunci când cineva îi dă planurile peste cap. Deși încearcă să dea impresia de echilibru, are o personalitate extrem de dezechilibrată când se lasă purtată de emoții. A venit pe pământ alături de Diamantul Roz, ea i-a sugerat să se metamorfoze pentru prima oară în Roz Quarț și a fost până recent singura care a știut că au fost una și aceeași persoană. A fost îndrăgostită de Cuarț Roz, ceea ce a determinat-o să lupte alături de ea și să continue să protejeze Pământul. Deși inițial nu a putut accepta dispariția ei, în timp a ajuns să-l iubească pe Steven la fel de mult cum o iubea și pe Rose Quartz.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

Personaje secundare și episodice[modificare | modificare sursă]

 • Peridot - Un geniu în tehnologie extraterestră și o tehniciană desăvârșită, Peridot este încăpățânată și imatură, neștiind prea multe despre planeta Pâmânt. Dacă la început vine de pe Planeta Mamă ca dușman al Nestematelor de Cristal, îndepliniind ordinile date de diamante, ajunge datorită lui Steven, să li se alăture, și contribuie substanțial la salvarea vieții de pe Pământ. Apoi se regenerează ca o nestemată de cristal, adică cu stele pe ea.
 • Greg Univers - Este tatăl lui Steven și un fost muzician și interpret de cântece rock. Își iubește foarte mult fiul, îl lasă totodată să fie crescut de nestemate și deși uneori pare o persoană leneșă fără ambiții, este gata să facă multe sacrificii pentru persoanele la care ține.
 • Rose Quartz(Diamantul Roz) - Fosta lideră a Nestematelor de Cristal și mama lui Steven, aceasta a văzut tot ce e mai bine în orice formă de viață. Astfel, iubitoare și mereu sinceră, a renunțat la forma ei fizică pentru ca fiul ei să poată exista. A fost dezvăluit în cele din urmă ca ea era de fapt Diamantul Roz, un fost matriarh al lumii nestematelor, care a condus cu milenii în urmă misiunea de colonizare a pământului, dar, descoperind că viața pe pământ ar fi dispărut în urma acestui proces. A încearcat să le convingă pe celelalte diamante să oprească colonizarea dar aceste nu au vrut să asculte, așa că a pornit o rebeliune chiar împotriva autorității pe care ea o reprezenta, sub forma lui Roz Cuarț în care s-a metamorfozat. Și-a inscenat moartea si și-a asumat o nouă identitate.
 • Lapis Lazuli - Datorită unui accident din războiul cu Planeta Mamă, aceasta a fost captivă o perioadă lungă de timp într-o oglindă, până când a fost salvată de Steven. Aceasta le-a urât pe Nestematele de Cristal și consideră că nu poate avea încredere în nimeni, având o fire cinică. În cele din urma incepe sa iubeasca pamantul si decide sa traiasca acolo devenind oficial o nestemata de cristal. Apoi se regenerează ca o blestemată de cristal, adică cu stele pe ea.
 • Connie Maheswaran - Este prietena cea mai bună a lui Steven. Inteligentă, dar și introvertită, cu părinți stricți, Connie este înțeleasă doar de Steven, prieten pentru care e gata să lupte. Deoarece a jucat tenis când era mică, acum își folosește acele abilități pentru a învăța să mânuiască spada lui Rose Quartz și se pregătește să lupte în echipă alături de Steven. Deoarece spada a foat distrusă de Diamantul Albastru, Bismuth i-ai făcut o nouă sabie, pe care o mânuiește foarte bine.
 • Jasper - Jasper este o nestemată agresivă, care vede lupta ca singurul scop de îndeplinit al existenței sale. Este loială Planetei Mamă și ar face orice să-și ducă misiunea ordonată de către Diamantul Galben la capăt. Deși vine alături de Peridot, cea din urmă trece de partea nestematelor , iar Lapis Lazuli o păcălește să fuzioneze pentru a o putea a-l putea apăra pe Steven și restul nestematelor. Scapă dar ajunge să fie coruptă și închisă. Este totuși vindecată, alături de restul tuturor nestematelor corupte, datorită lui Steven care reușește în final să convingă Diamantul Alb să facă asta.
 • Safir - Safir este o Nestemată liniștită, ce nu vorbește mult și poate vedea în viitor. Ea ajuns pe pământ ca parte din supușii nobili ai Diamantului Albastru. Atunci îl cunoaște pe Rubin unul dintre gărzile sale, cu care ajunge să fuzioneze în Granat formă în care alege să rămână datorită dragostei pe care i-o purta lui Rubin. Are un singur ochi.
 • Rubin - Rubin este o Nestemată irascibilă și vulcanică, ce se lasă dusă de emoții. A ajuns pe pământ ca soldat cu rolul o apăra pe Safir, pe care o iubește și alături o formează pe Granat, ei rămând până în ziua de azi nedespărțiți. Înainte fuziona cu alte două rubine și forma un Mega Rubin.
 • Diamantul Alb - Liderul suprem al lumii nestematelor, inclusiv al celorlalte diamante. Ea este temută și respectată de toate nestematele, fiind considerată cea mai puternică dintre ele. Legile impuse de ea îl sunt considerare de Steven și de Nestematele de Cristal ca fiind greșite. El reușește după numeroase frământări să o convingă și pe ea de acest lucru și împreună cu ceilalți deschid o nouă eră pentru nestemate.
 • Perla Albă - Este perla Diamantului Alb. O fire loiala care indeplineste ordinele aparent fara sa gandeasca. Ea a fost inițial perla Diamantului Roz, dar ajunge să fie controlată psihic de Alb. Este eliberată de sub controlul ei datorită lui Steven.
 • Diamantul Galben - Este unul dintre cei patru lideri ai Imperiului Nestematelor. Rațională și cu un temperament dominant, nu permite nicio greșeală din partea curții sale. Ea se străduiește mult să se ridice la așteptările Diamantului Alb, dar slăbiciunea ei cea mai mare este afecțiunea pe care o simțea pentru Diamantului Albastru. Ea este convinsă de greșelile pe care le făcea, de către Steven, pe care de acum îl susține în orice acțiune a sa.
 • Perla Galbenă - Perla Galbenă este slujitoarea Diamantului Galben. Aceasta se bucură când alte Nestemate au de suferit și poate fi extrem de egoistă. Îi place să fie model de desen pentru Perla Albastră.
 • Diamantul Albastru - Este unul dintre lideri actuali ai nestematelor. Firea ei melancolică poate arăta milă uneori, mai ales față de lucrurile care îi amintesc de Diamantul Roz, dar totodată, o poate îndemna la decizii nemiloase când lucrurile nu ies în favoarea ei. Este prima dintre diamante care-și realizează greșelile și care-l ajută pe Steven să-și îndeplinească misiunea.
 • Perla Albastră - Perla Albastră este slujitoarea Diamantului Albastru. Tăcută și liniștită din fire, aceasta poate deveni melancolică, la fel ca stăpâna ei. Îi place să deseneze în timpul proceselor.
 • Bismuth - Bismuth este o Nestemată de cristal care a fost ținută captivă în Leuț. După ce a fost eliberată din greșeală de Steven, Perlă și Garnet au recunoscut-o ca fiind una dintre membrele originale ale Nestematelor de Cristal. Bismuth i-a prezentat lui Steven arma pe care i-a arătat-o și mamei acestuia, o armă care putea zdrobi orice Nestemată. Deși este închisă din nou datorită agresivității sale,Steven o eliberează din nou, atunci dând dovadă de înțelegere și realaturându-se Nestematelor de Cristal. Poartă o armură argintie. Îi face o sabie nouă lui Connie și alte arme nestematelor de cristal.
 • Agat Albastru - Egocentrică și severă, este administratoare a fostei Grădini Zoologice a Diamantului Roz locuind cu Ametiste și Jasperuri. Ea aparține Diamantului Albastru.
 • Acvamarin - Face parte din curtea Diamantului Albastru. Statura ei mică compensează prin ego-ul și inteligența mare. Aquamarin este o manipulatoare de primă clasă, care nu ar pierde oportunitatea de a-și lăuda statutul și intelectul.
 • Topaz - Deși la suprafață doar o gardă de corp obedientă și tăcută desemnată pentru protecția lui Acvamarin, Topaz este fuziunea a două alte Topazuri care s-au îndrăgostit și încearcă să-și țină relația un secret. Aparține Diamantului Galben.
 • Florina - O fuziune formata din sase nestemate. Se misca extrem de lent din cauza asta.
 • Rhodonite - O fuziune dintr-un rubin si o perla. Este foarte sfioasa si negativista.
 • Gemenii Rutil - Două nestemate defecte care s-au născut unite.
 • Safir Padparadcha - Contrar abilității Safirelor de a prevedea viitorul, Safirul Padparadcha s-a format defectuos și poate vedea doar trecutul. În ciuda dizabilității sale, Padparadcha își menține mereu atitudinea pozitivă. Are un singur ochi.
 • Smarald este o nestemată rea care voia să scape de Formele brute fiindcă i-a fost furată nava de către ele. Aparține Diamantului Galben.
 • Cornalina este o nestemată (ametist)din menajeria Diamantului Roz/Albastru. A fost creeată în Grădinița Beta.
 • Subțirica Jasper e o nestemată care este din menajeria Diamantului Roz/Albastru. A fost creeată în Grădinița Beta.
 • Jade Galben-Verzui este o nestemată de pe Planeta Mamă, aparținând Diamantului Galben. Iubește fuziunea cu Jade Albastru-Verzui. Apare în episodul "Împreună singuri".
 • Jade Albastru-Verzui este o nestemată de pe Planeta Mamă, aparținând Diamantului Albastru. Iubește fuziunea cu Jade Galben-verzui. Apare în episodul "Împreună singuri".
 • Pietricelele sunt niște mici nestemate create de Diamantul Roz, pe care o iubesc foarte mult. Apar în episoadele: "Familiar", "Împreună singuri" și "Schimbă-ți părerea".
 • Perla Roz a fost perla Diamantului Roz, până când Diamantul Alb i-a preluat controlul. Este salvată de Steven. Apare în episoadele "Împreună singuri" și "Schimbă-ți părerea".
 • Spinel este o nestemată care apare în filmul Steven Universe. Are o coasă ca armă și folosește elasticitatea drept putere. A aparținut Diamantului Roz, fiind mai mult o jucărie pentru Diamantul Roz. Are o nestemată în formă de inimă, dar după ce s-a supărat că Diamantul Roz nu vine și-a întors nestemată și i s-a schimbat părul. Acum, ea a plecat pe Planeta Mamă cu diamantele.

Fuziuni[modificare | modificare sursă]

 • Opal - Este o Nestemată formată prin fuziunea dintre Ametist și Perlă. Personalitățile opuse a celor două o fac pe Opal să fie una dintre cele mai echilibrate Nestemate, dar totodată foarte uitucă. Apare în episoadele: "Femeia uriașă","Reîntoarcerea","Dată Logare 7 15 2" și "Împreună singuri".
 • Sugilite(Lavulit) - O Nestemată instabilă creată din Granat și Ametist. Nesăbuința lui Granat și imaturitatea lui Ametist o fac pe Sugilite să fie egocentrică, păsându-i doar de propria persoană și dorind să creeze haos. A încercat să o atace pe Perlă, dar a fost oprită la timp. E în stare să distrugă orice, dar singura ei slăbiciune este Steven. Apare în episoadele "Antrenorul Steven" și "Strigăt de ajutor".
 • Stevonnie - Este fuziunea creată din Steven și Connie și prima fuziune cu un om.
 • Alexandrite - Este o nestemată creată din fuziunea lui Granat, Ametist și Perlă. Nefiind stabilă, aceasta nu are o personalitate proprie, ci pur și simplu oscilează între personalitățile Nestematelor.
 • Malachite - Este o fuziune instabilă formată din Lapis Lazuli si Jasper. Captivă pe fundul oceanului datorită lui Lapis, pentru a o opri pe Jasper, timp de luni bune, într-o zi aceasta își pierde controlul și începe să se lupte cu Alexandrite. După bătălie, aceasta defuzionează, fiind învinsă.
 • Sardonix - Este o fuziune formată din Perlă și Granat. Carismatică, elegantă, egocentrică și cu simțul umorului, Sardonix are o părere mult prea bună despre ea, rănindu-i sentimentele lui Ametist fără să-și dea seama. Apare în episoadele: "Strigăt de ajutor", "Prietenia", "Înapoi pe lună" și "Cunoaște-ți fuziunea".
 • Curcubeu de Quartz - Văzută în timp ce dansa în una dintre înregistrările lui Greg cu Roz Cuarț, această fuziune este formată din Perlă și Roz Cuarț. Apare în episodul "Trebuie să vorbim".
 • Curcubeu de Quartz 2.0 - Formată prin fuziunea dintre Perlă și Steven, a doua versiune a Cuarțului Curcubeu are o personalite veselă și ușor haioasă, dar totodată păstrându-și aura formală. Apare în episodul "Schimbă-ți părerea".
 • Cuarț Fumuriu - Este fuziunea dintre Steven (sau Roz Cuarț) și Ametist, formată accidental în Grădinița Beta. Datorită insecurităților uriașe ale celor doi, Cuarțul Fumuriu își acceptă problemele și le folosește în favoarea lor. Apare în episoadele: "Nestemate pământene", "Cunoaște-ți fuziunea","Înapoi la grădiniță" și "Schimbă-ți părerea".
 • Piatra Soarelui - Este creată în urma fuziunii dintre Steven și Granat și îmbină calmul lui Safir, cu personalitatea arzătoare a lui Rubin și umorul copilăros al lui Steven. Apare în episodul "Schimbă-ți părerea".
 • Obsidian - Asemănătoare unui vulcan "umblător", Obsidian este alcătuită din Rubin,Safir, Perlă, Ametist și Steven. Apare în episodul "Schimbă-ți părerea".
 • Lemon Jade este o fuziune de pe Planeta Mamă, formată din Jade Galben-Verzui și Jade Albastru-Verzui. A fost vaporizată de Diamantul Galben. Apare în episodul "Împreună singuri".
 • Steg este fuziunea dintre Steven și tatăl său, Greg. Apare în filmul Steven Universe. Muzica este o putere specială pe care o deține.

Rezidenți ai Orașului Plajă și alți oameni[modificare | modificare sursă]

 • Sadie - Lucrează la Marea Gogoașă, și se numără printre prietenii lui Steven. Are sentimente pentru Lars, dar nu are foarte multă încredere în ea. După răpirea lui Lars își dă demisia și devine Sadie Călău cântând cu Suspecții (Buck, Jenny și Smântână). Reușește să aibă succes fiind cunoscuți ca "Sadie Călău și Suspecții".
 • Lars - Lucrează la Marea Gogoașă și iubește să facă glume răutăcioase, chiar dacă are și o parte sufletistă.Când acesta este răpit de nestematele de acasă el vede cum nestematele defecte se ascund și acesta decide sa aibă grijă de ele și sa le apere,până când acesta moare. Până la urmă este vindecat de Steven și se schimba total în bine și este mai afectuoas cu persoanele din jur. El este in prezent liderul formelor brute. Într-un final ajunge pe Pământ chiar când diamantele au venit.
 • Ronaldo Fryman - Foarte paranoic, Ronaldo are un site de conspirații și poate lua decizii nebunești uneori; lucrează la fast-food-ul tatălui său. Are un frate pe nume Peedee Fryman.
 • Peedee Fryman - Este fratele mai mic al lui Ronaldo Fryman, lucrează la firma tatălui său, și este un copil mult prea matur pentru vârsta lui.
 • Dl. Fryman - Are doi fii: Ronaldo Fryman și Peedee Fryman și o firmă la care se servesc cartofi prăjiți.
 • Smântână(Frișcă) - Face parte din adolescenții orașului și este prieten cu Buck și Jenny. Mereu relaxat și dorind să se distreze, acesta speră să facă bani ca DJ într-o bună zi. În prezent face parte din trupa " Sadie Călău și Suspecții". Părinții lui sunt Vidalia și Marty. Are un frate mai mic vitreg, numit Ceapă.
 • Buck Dewey - Este fiul primarului Dewey. În prezent face parte din trupa "Sadie Călău și Suspecții".
 • Primarul Dewey - Este primarul Orașului Plajă. Deși încearcă să profite uneori pe seama cetățenilor din oraș, acesta își dă toată silința să fie un primar bun. Este tatăl lui Buck Dewey. După ce a pierdut alegerile locale, se angajează la Marea Gogoașă.
 • Jenny Pizza - Lucrează la pizzeria tatălui ei, Kofi, și este o firă deseori rebelă. În prezent face parte din trupa "Sadie Călău și Suspecții". Are o soră,Kiki.
 • Kiki Pizza - Este sora lui Jenny, lucrează la firma tatălui său. În comparație cu sora ei geamănă, aceasta este mult mai rezervată și mai cuminte.
 • Nanafua Pizza - Este mama lui Kofi Pizza, o femeie bătrână cu un simț al umorului foarte dezvoltat.Este totodată bunica lui Jenny și Kiki Pizza. Ele îi spun Gunga. Ea devine primar după alegerile locale.
 • Kofi Pizza - Are o firmă în care se servește pizza cu topping de pește și își pierde ușor cumpătul când lucrurile nu îi ies. Are două fete.
 • Jamie - Este un poștaș ce dorește să devină actor. O iubea pe Granat, dar ea nu simțea la fel.
 • Ceapă - Este o cunoștință de-a lui Steven. Este considerat un personaj misterios, deoarece nu vorbește niciodată și deseori încearcă să creeze probleme. Părinții lui sunt Vidalia și Codiță Galbenă. Are un frate mai mare vitreg numit Smântână.
 • Codiță Galbenă - Este tatăl lui Ceapă și tatăl vitreg a lui Smântână. Pescar de meserie, acesta nu vrea ca Smântână să devină DJ, creând un conflict constant între cei doi. Este căsătorit cu Vidalia.
 • Domnul Zâmbăreț - Este proprietarul Parcului de distracții, fiind mereu cu zâmbetul pe buze și pozitiv.
 • Vidalia - Este fosta prietenă a lui Ametist din copilărie și mama lui Ceapă și Smântână. A fost căsătorită cu Marty, dar acum este căsătorită.cu Codiță Galbenă.
 • Dr. Priyanka Maheswaran - Un părinte foarte strict, Priyanka este mama lui Connie. Fiind doctor, aceasta este mult prea protectivă cu fata ei.
 • Doug Maheswaran - Este tatăl lui Connie și este la fel de protectiv și strict ca soția lui.
 • Barbara Miller - Este mama lui Sadie. Deseori, aceasta o face de râs pe Sadie și nu o lasă să ia propriile decizii. Barbara lucrează ca poștaș în Orașul Plajă.
 • Marty - Este tatăl lui Smântână și fostul manager a lui Greg. Mereu se gândește doar la binele lui, încercând să găsească afaceri pentru a se îmbogăți.
 • Kevin - Unul dintre adolescenții orașului. Deoarece este bogat, este înzestrat cu un ego prea mare și cu o atitudine respingătoare. De asemenea, are o relație ciudată cu fuziunea Stevonnie.

Alte ființe[modificare | modificare sursă]

 • Leuț (Leul; Leu) - Fostul animal al lui Roz Cuarț, acum în posesia lui Steven, Leuț cunoaște toate secretele mamei acestuia. În el a fost închisă Bismuth. În el se află un sufăr misterios care nu a fost deschis.
 • Nephrite (Miria-Gâza;Matca) - Este o nestemată coruptă care a atacat Nestematele de cristal în primul episod. Steven încearcă deseori s-o vindece, fără să-și piardă speranța că va reuși într-o bună zi. Diamantele reusesc împreuna sa o vindece temporar si dezvăluie ca era un fost subordonat al Diamantului Roz cu misiunea de a ajuta la colonizarea pamantului si ca numele ei adevarat este Nephrite.
 • Monstrul de gheață - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Prietenul din bulă" și "Schimbă-ți părerea".
 • Tormalina Pepene Verde - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Petrecere pe plajă" și "Schimbă-ți părerea".
 • Gândacul cerului - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia Uriașă" și "Schimbă-ți părerea".
 • Gândacul pământului - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia uriașă" și "Schimbă-ți părerea".
 • 'Pasărea uriașă - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Femeia uriașă".
 • Creveții de cristal - Sunt niște creaturi care au infestat turnul mării; au apărut în episodul "Rucsacul Cheeseburger".
 • Omizile - Au apărut în episodul "Strălucire de nestemată", sunt primii antagoniști. Au mai apărut în episoadele "Reuniunea Monștriilor" și "Schimbă-ți părerea".
 • Monstrul de peșteră - Este o nestemată coruptă care a apărut în episodul "Mania jocului".
 • Micuți paraziți - Au apărut în episodul "Mania jocului".
 • Monstrul invizibil- E o nestemată coruptă de pe Insula Mască care apare în episodul "Aventura pe insulă".
 • Monstrul crab- E o nestemată coruptă care apare într-un vlog a a lui Ronaldo și care apare în episodul "Vrajă în orașul plajă" și "Schimbă-ți părerea".
 • Jasperul oceanic- Este o nestemată coruptă care fugea de Jasper , din cauza acestei nestemată Jasper s-a corupt.Nestemata apare în episodul "Vânătoarea nestematelor", "Rupe Biciul" , "Nestemate Pământene" și "Schimbă-ți părerea".
 • Jasperul mare- Acest jasper a fost o nestemată de cristal a fost menționat de Bismut în episodul "Made în Honor".Nestemata această apare în episodul "Vânătoarea nestematelor","Rupe Biciul" și "Schimbă-ți părerea".
 • Ametistul corupt- Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene".
 • Jasperul verde Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Nestemate pământene".
 • Jasperul oceanic galben- este o nestemate corupte care apare în episodul "Nestemate pământene".
 • Jasperii Pamblică- Sunt două Nestemate corupte care apar în episodul "Nestemate pământene".
 • Indicolit- Este o nestemată coruptă care apare în episodul "Creatura din grădiniță". Este pusă într-o bulă verde de către Peridot.
 • Monstrul floare- E o nestemată coruptă din Grădinița Principală care a fost distrusă de Cuarțul Fumuriu;apare în episodul "Înapoi la grădiniță".

Armele și puterile Nestematelor de Cristal[modificare | modificare sursă]

 • Steven și Cuarț Roz (Diamantul Roz)
  • Armă: Scut. Îl poate folosi și ca pe un boomerang, dar este în mare parte pentru defensivă.
  • Bule mai rezistente și mai mari.
   • Bule cu țepi.
  • Schimbarea vârstei: Steven poate oscila ușor între copil și bătrân. Cuarț Roz nu prezintă această abilitate.
  • Puteri de vindecare: Steven poate vindeca celelalte Nestemate cu ajutorul salivei, iar Roz Cuarț putea face la fel, dar cu ajutorul lacrimilor. Este dezvăluit mai târziu că această putere poate repara obiecte, dar nu poate vindeca Nestematele corupte.
   • Înviere: Steven poate reanima ființele organice care au decedat prin lacrimi. Acestea vor deveni roz și vor prezenta abilități precum rezistență crescută și traversarea dimensiunilor (și prin extensie, teleportare).
  • Manipularea florei: Amândoi pot controla plantele și să le dea viață. (ex.: Pepenii Steven)
  • Telepatie empatică: Dormind, Steven poate intra în mintea altor Nestemate sau oameni pentru a comunica cu acestea.
   • Transferul minții: Steven, de asemenea, poate poseda corpul persoanelor la care intră în minte.
  • Plutire: Asemenea mamei lui, Steven poate sări la altitudini ridicate și poate pluti pentru o perioadă de timp.
  • Proiectarea aurei: Ca orice alt diamant, Steven (ca mama lui) isi poate proiecta puterea intr-o aura stralucitoare.

Toate puterile sunt controlate de emoții.

 • Granat
  • Armă: Mănuși de luptă, ce îi măresc cu mult forța. Le poate lansa, de asemenea, ca niște rachete. (moștenită de la Rubin) A primit de la Bismuth niște țepușe pentru a îmbunătăți mânușile.
  • Previziuni: Aceasta poate citi viitorul, văzând toate posibilitățile care se pot întâmpla. (moștenită de la Safir)
  • Control asupra căldurii (moștenită de la Rubin)
  • Control asupra frigului (moștenită de la Safir)
  • Modificarea corpului: Granat își poate alungi membrele.
  • Electrokinezie: Datorită căldurii lui Rubin și frigului lui Safir, Granat poate crea și controla electricitatea.
   • Poate să își creeze niște ochelari.
   • Rezistență la electricitate
 • Ametist
  • Armă: Bici brodat cu nestemate mov. Poate transmite, de asemenea, flăcări mov prin acesta, creând o explozie. Bismuth i-a făcut biciul mai bun făcând-ui niște mici buzdugani în loc de bile.
  • Metamorfoză avansată: Diferit față de celelalte Nestemate, Ametist se poate transforma mai mult timp și mult mai ușor.
  • Bilă de energie: Rotindu-se, formează o minge mov rapidă.
   • Bilă de foc: O combinație între bila de energie și flăcările mov pe care Ametist le poate crea cu biciul.
 • Perlă
  • Armă: Suliță. Poate trage cu proiectile de energie, dar și să o folosească în luptă corp la corp. A primit de la Bismuth un trident făcând-ui arma mai puternică.
  • Proiecție holografică: Poate crea imagini de lumină din nestemata ei.
  • Duplicare: Tot cu ajutorul proiecției holografice, aceasta poate crea clone de lumină.
  • Control asupra nisipului.
  • Crearea și controlul norilor și ceței.
  • Poate trage cu lasere din tridentul ei.
 • Lapis Lazuli
  • Armă: Aripi de apă, cu ajutorul cărora poate zbura la distanțe uriașe.
  • Control asupra apei și gheții, cu ajutorul cărora poate crea noi forme de relief
  • Proiecția amintirilor în reflexia apei, asemenea unei oglinzi
 • Peridot
  • Manipularea metalelor: Poate mișca metalele cu puterea minții. În prezent, folosește un capac de tomberon pe post de armă.
 • Jasper
  • Armă: Caschetă pentru protecție și atac. Ea folosește și destabilizatoare.
  • Bilă de energie: Asemenea lui Ametist, Jasper poate forma o minge portocalie de energie prin rotire.
 • Rubin
  • Armă: Mănușă de luptă, o versiune mult mai slabă a armei lui Granat.
  • Control asupra căldurii
 • Safir
  • Control asupra frigului și a ghieții.
  • Citirea viitorului, o versiune mult mai slabă decât cea a lui Granat.
  • Nu are o armă proprie.
  • Levitație.
  • Viteză crescută.
 • Diamantul Galben
  • Electrokinezie: Poate crea fulgere cu ajutorul mâinilor.
  • Poate distruse forma materială a unei nestemate doar cu un deget.
 • Diamantul Albastru
  • Poate transmite tristețea sa nestematelor din jur prin aura ei.
  • Bile de energie: Poate forma bile imense de energie pe care să le manipuleze.
 • Diamantul Alb
  • Înnălbire: Cu proiecții de lumină albă eliminate prin ochi, Diamantul Alb poate decolora alte Nestemate pentru a avea control total asupra lor.
 • Bismuth
  • Metamorfoză avansată în arme: Poate să-și transforme mâinile în diferite unelte.
  • Rezistență ridicată la căldură.
  • Se pricepe foarte bine la făurit de arme pentru nestematele de cristal.
 • Agat Albastru
  • Armă: Bici electric
 • Acvamarin
  • Aripi de apă asemănătoare cu cele ale lui Lapis Lazuli
  • O fundă care poate fi transformată într-o baghetă cu laser ce imobilizează oponenții (notă: arma este primită de la Planeta Mamă și nu face parte din puterile ei naturale).
 • Topaz
  • Armă: Buzdugan ascuțit
  • Alte topazuri au alte arme(sulițe,spate, etc.).
 • Safir Padparadscha
  • Datorită unui defect de formare, Padparadscha nu poate vedea decât viitorul care deja s-a întâmplat cu câteva secunde înainte.
 • Opal
  • Armă: Arc cu săgeți (sulița Perlei și biciul lui Ametist).
  • Sărituri la înălțime: Poate sări la altitudini mari (Moștenită de la Perlă și Ametist)
 • Sugilite(Lavulit)
  • Armă: Bilă de demolare (mănușile lui Granat și biciul lui Ametist).
  • Pumn învârtit: Folosind două dintre mâinile ei, Lavulit poate lovi cu efect.
  • Își poate crea ochelari, precum Granat.
 • Stevonnie
  • Armă: Scut (moștenit de la Steven) și sabia lui Rose Quartz(de la Connie).
  • Puterile lui Steven
 • Alexandrit
  • Armă: Alexandrit nu are nicio armă unică, dar prezintă: mănușile lui Granat, sulița Perlei, biciul lui Ametist, bila de demolare a lui Lavulit, ciocanul lui Sardonix și arcul lui Opal.
  • Suflu de foc: Cu a doua gură, Alexandrit poate sufla un mănunchi de foc (moștenită de la Rubin și Ametist).
 • Malachit
  • Armă: Malachit nu prezintă nicio armă unică, dar folosește aripile lui Lapis și cascheta lui Jasper.
  • Control asupra apei și gheții (abilități moștenite de la Lapis Lazuli)
 • Sardonix
  • Armă: Ciocan dublu (mănușile lui Granat și sulița Perlei).
   • Îl poate folosi și ca pe o bormașină.
  • Modificarea corpului: Sardonix își poate alungi membrele și roti corpul. (abilitate moștenită de la Granat)
 • Cuarț Fumuriu
  • Armă: Yoyo (scutul lui Steven și biciul lui Ametist). Poate să activeze trei în același timp.
   • Îl poate folosi și ca să creeze tornade.
  • Plutire: Poate sări la altitudini ridicate și poate pluti pentru o perioadă de timp (moștenită de la Steven).
 • Cuarț Curcubeu
  • Armă: Umbrelă (scutul lui Steven/Cuarț Roz și sulița Perlei) cu care își poate lua viteză când o închide.
 • Piatra Soarelui
  • Armă: Ventuze (scutul lui Steven/Cuarț Roz și mănușile lui Granat) cu care poate urca cu ușurință pe orice.
 • Obsidian
  • Armă: Sabie de lavă (mâner format din scutul lui Steven/Cuarț Roz, mănușile lui Granat, biciul lui Ametist și sulița Perlei).
  • Controlul focului: a doua față reprezintă un cazan de lavă; acolo pus mânerul sabiei formează cealaltă parte a sabiei.

Apariții[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

     = Personaj principal
     = Personaj secundar (6+)
     = Personaj episodic (1-5)
Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Steven Univers Principal 160
Perlă Principal TBA 125
Ametist Principal TBA 124
Granat Principal TBA 122
Greg Univers Secundar TBA 56
Sadie Miller Secundar Episodic Secundar TBA 44
Connie Maheswaran Secundar Episodic Secundar TBA 42
Peridot Episodic Secundar TBA 42
Lars Barriga Secundar Episodic Secundar TBA 39
Leuț Secundar Episodic Secundar TBA 38
Lapis Lazuli Episodic Secundar TBA 29

Număr de aparații (pe episoade)[modificare | modificare sursă]

Majore[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Steven Univers 26 26 26 25 25 31 TBA 155
Perlă 25 23 22 18 18 19 TBA 125
Ametist 25 23 21 18 18 19 TBA 124
Granat 24 24 22 16 19 16 TBA 122
Greg 8 12 7 6 11 12 TBA 56
Sadie Miller 12 10 4 3 6 9 TBA 44
Connie Maheswaran 5 5 6 3 10 13 TBA 42
Peridot 4 12 9 7 10 TBA 42
Lars Barriga 13 6 3 2 6 9 TBA 39
Leuț 8 7 6 4 2 11 TBA 38
Lapis Lazuli 2 3 2 9 6 7 TBA 29

Nestemate episodice[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Cuarț Roz 2 3 1 4 7 TBA 17
Rubin 1 2 1 4 8 TBA 17
Safir 1 2 1 4 8 TBA 17
Diamantul Galben 1 1 14 TBA 17
Diamantul Albastru 1 2 14 TBA 16
Jasper 2 2 6 1 2 TBA 13
Bismut 2 1 8 TBA 11
Rubine (Planeta Mamă) 1 5 3 2 TBA 11
Stevonnie 1 1 2 1 5 TBA 10
Pupilă (Rubin) 5 1 1 TBA 7
Perla Albastră 1 2 3 TBA 6
Perla Galbenă 1 1 3 TBA 5
Gemenii Rutil 7 TBA 7
Safir Padparadscha 7 TBA 7
Rodonit 7 TBA 7
Fluorit 7 TBA 7
Alexandrit 1 1 2 2 TBA 6
Nefrit 2 1 2 TBA 5
Topazuri (Planeta Mamă) 2 3 TBA 5
Diamantul Alb 5 TBA 5
Perla Albă 5 TBA 5
Opal 1 1 1 1 TBA 4
Cuarț Fumuriu 1 1 2 TBA 4
Ametiste (Planeta Mamă) 3 1 TBA 4
Sardonix 2 1 1 TBA 4
Malachit 1 1 1 TBA 3
Cuarț Curcubeu 1 2 TBA 3
Acvamarin 2 1 TBA 3
Lavulit 1 1 1 TBA 3
Rubin (Fuziune) 1 2 TBA 3
Zircoane (Planeta Mamă) 2 TBA 2
Agat Albastru 2 TBA 2
Smarald 1 TBA 1

Rezidenți ai Orașului Plajă[modificare | modificare sursă]

Personaj Sezoane Total
1A 1B 2 3 4 5 6
Jenny Pizza 7 6 4 7 5 10 TBA 39
Ronaldo Fryman 7 8 4 4 3 7 TBA 33
Buck Dewey 5 5 4 5 4 10 TBA 33
Peedee Fryman 6 5 4 5 3 7 TBA 30
Smântână 5 3 4 6 3 9 TBA 30
Ceapă 8 2 3 5 6 7 TBA 30
Kiki Pizza 7 4 4 4 1 7 TBA 30
Domnul Zâmbăreț 10 3 4 2 4 6 TBA 29
Primarul Dewey 7 3 3 1 6 TBA 20
Domnul Fryman 5 5 2 1 1 5 TBA 19
Nanafua Pizza 2 2 4 1 2 7 TBA 18
Jamie 4 3 4 5 TBA 16
Kofi Pizza 4 2 2 2 1 4 TBA 15
Priyanka Maheswaran 3 1 1 5 TBA 10
Barbara Miller 1 3 1 5 TBA 10
Vidalia 1 1 2 1 5 TBA 10
Codiță Galbenă 3 1 1 2 3 TBA 10
Doug Maheswaran 2 1 4 TBA 7
Andy DeMayo 3 2 TBA 5
Dante Barriga 1 1 3 TBA 5
Martha Barriga 1 1 3 TBA 5
Kevin 1 1 1 TBA 3
Marty 1 2 TBA 3

Dublajul în română[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1 (episoadele 1 - 41, 43)[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studiourile BTI.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network)
 • Anda Tămășanu - Granat
 • Ana Maria Georgescu - Ametist
 • Ioana Dagău - Perlă (episoadele 1-26)
 • Mihaela Gherdan - Perlă (episoadele 27-41, 43)
 • Richard Balint - Greg
 • Iulia Tohotan - Connie
 • Gabriela Codrea - Sadie (episoadele 1-26), Opal, Jenny, Kiki
 • Florian Silaghi - Lars, Ringo (episodul 33), Jamie
 • Paul Zurbău - Ronaldo Fryman
 • Cosmin Petruț - Peedee Fryman, Frișcă (episoadele 27-41, 43)
 • Alexandru Rusu - Dl. Prăjitor, Harold Zâmbărețul
 • Anca Sigmirean - Stevonnie, Țopăilă (episodul 33), Kiki (episodul 18), Steven Univers (numai în versiunea Cartoon Network Anything)
 • Pavel Sârghi - Leu (episoadele 1-26)
 • Ion Ruscuț - Primarul Dewey, Leu (episoadele 27-41, 43)
 • Petre Ghimbășan - Primarul Dewey (episodul 6)
 • Răzvan Vicoveanu - Frișcă (episoadele 1-26), Kofi
 • Alina Leonte - Lapis Lazuli, Sadie (episoadele 27-41, 43), Lavulit, Țopi (episodul 33)
 • Sorin Ionescu - Buck Dewey, Kevin (episodul 37), Dl. Maheswaran, Vulpea (episodul 33)
 • Lucia Rogoz - Roz Cuarț, Peridot, Dna. Maheswaran
 • Mirela Corbeanu - Nanafua
 • Adrian Locovei - Dl. Zâmbăreț (episodul 5)

Traducerea și adaptarea:

 • Mircea Pricăjean

Regia:

 • Adrian Moraru

Sezoanele 1 (episoadele 42, 44 - 52) - prezent[modificare | modificare sursă]

Versiunea în limba română a fost produsă de studioul Fast Production Film.

 • Răzvan Dinu - Steven Univers
 • Răzvan Gogan - Steven Univers (cântând în sezonul 1)
 • Raul Stănulescu - Steven Univers (cântând în sezonul 2)
 • Silvia Gâscă - Perlă
 • Cătălina Chirțan - Perlă (cântând în sezonul 2-3), Sadie (sezonul 2-3)
 • Ionuț Grama - Greg
 • Olimpia Mălai - Ametist
 • Carmen Lopăzan - Granat, Safir
 • Olimpia Botez - Sadie
 • Ionuț Ionescu - Buck Dewey, Dl. Maheswaran, Marty, Unchiul Bunic
 • Alina Teianu - Dna. Maheswaran
 • Andreea Prossi - Connie Maheswaran
 • Ovidiu Mitrică - Ronaldo Fryman
 • Alexandra Radu - Jasper, Malachit, Vidalia
 • Adina Lucaciu - Kiki
 • Elias Ferkin - Lars, Peedee Fryman
 • Verginia Rotaru - Peridot, Nanafua, Barbara Miller
 • Ernest Fazekaș - Jamie, Pizza Steve, Dl. Prăjitor, Steven Univers (cântând în episodul 154)
 • Marin Fagu - Primarul Dewey, Frișcă
 • Anca Iliese - Sardonix, Rubin, Lapis Lazuli
 • Gabriel Costin - Domnul Gus
 • Cristian Niculescu - Borsetă
 • Catalin Rotaru - Harold Zâmbărețul, Kofi Pizza, Kevin
 • Sofia Ivan - Cuarț Fumuriu, Connie
 • Sînziana Nicola

Episoade[modificare | modificare sursă]

SezonulEpisoadePremiera TV
Prima transmisieUltima transmisie
Pilot21 mai 2013 (2013-05-21)
1524 noiembrie 2013 (2013 -11-04)12 martie 2015 (2015-03-12)
22613 martie 2015 (2015-03-13)11 iunie 2016 (2016-06-11)
32510 septembrie 2016 (2016-09-10)26 martie 2016 (2016-03-26)
42510 mai 2016 (2016-05-10)16 martie 2017 (2017-03-16)
53215 iunie 2017 (2017-06-15)4 ianuarie 2019 (2019-01-04)
Premiera originală Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
PILOT
27.07.2013 00 Steven Univers Steven Universe
SEZONUL 1
04.11.2013 07.10.2014 01 Strălucire de nestemată Gem Glow
04.11.2013 06.10.2014 02 Tunul cu laser Laser Light Cannon
11.11.2013 06.10.2014 03 Rucsacul Cheeseburger Cheeseburger Backpack
11.11.2013 08.10.2014 04 Mic dejun împreună Together Breakfast
18.11.2013 14.10.2014 05 Frybo Frybo
25.11.2013 09.10.2014 06 Degete de pisică Cat Fingers
02.12.2013 10.10.2014 07 Colegi de balon Bubble Buddies
13.01.2014 13.10.2014 08 Steven cel serios Serious Steven
20.01.2014 17.10.2014 09 Tigrul milionar Tiger Millionaire
27.01.2014 20.10.2014 10 Leul lui Steven Steven's Lion
17.02.2014 15.10.2014 11 Mania jocurilor Arcade Mania
24.02.2014 16.10.2014 12 Femeia uriașă Giant Woman
03.03.2014 22.10.2014 13 Zile de naștere So Many Birthdays
10.03.2014 23.10.2014 14 Lars și cei mai tari copii Lars and the Cool Kidsi
17.03.2014 28.10.2014 15 Comerț cu Ceapă Onion Trade
09.04.2014 21.10.2014 16 Steven spadasinul Steven the Sword Fighter
23.04.2014 27.10.2014 17 Leul 2: Filmul Lion 2: The Movie
30.04.2014 30.10.2014 18 Petrecere pe plajă Beach Party
14.05.2014 29.10.2014 19 Camera Rozei Rose's Room
21.08.2014 24.10.2014 20 Antrenorul Steven Coach Steven
28.08.2014 05.11.2014 21 Victima glumelor Joking Victim
04.09.2014 31.10.2014 22 Steven și Stevens Steven and the Stevens
11.09.2014 03.11.2014 23 Prietenul din bulă Monster Buddies
18.09.2014 04.11.2014 24 Pupat indirect An Indirect Kiss
25.09.2014 06.11.2014 25 Nestemata oglinzii Mirror Gem
25.09.2014 07.11.2014 26 Nestemata oceanului Ocean Gem
02.10.2014 25.05.2015 27 Vizitatorul House Guest
09.10.2014 26.05.2015 28 Călătorie spațială Space Race
16.10.2014 28.05.2015 29 Echipa secretă Secret Team
23.10.2014 02.06.2015 30 Aventura de pe insulă Island Adventure
30.10.2014 27.05.2015 31 Să menținem Orașul Plajă ciudat! Keep Beach City Weird!
06.11.2014 29.05.2015 32 Meniu combinat Fusion Cuisine
13.11.2014 05.06.2015 33 Universul lui Granat Garnet's Universe
20.11.2014 04.06.2015 34 Pepeni Steven Watermelon Steven
04.12.2014 01.06.2015 35 Leul 3: Direct spre casetă Lion 3: Straight to Video
08.01.2015 08.06.2015 36 Plimbare cu teleportatorul Warp Tour
15.01.2015 03.06.2015 37 Singuri împreună Alone Together
22.01.2015 09.06.2015 38 Testul The Test
29.01.2015 10.06.2015 39 Clarviziunea Future Vision
05.02.2015 09.11.2015 40 La drum On the Run
12.02.2015 10.11.2015 41 Clubul groazei Horror Club
19.02.2015 12.11.2015 42 Temperaturi de iarnă Winter Forecast
26.02.2015 11.11.2015 43 Capacitate maximă Maximum Capacity
05.03.2015 13.11.2015 44 Nebunia roboților Marble Madness
09.03.2015 16.11.2015 45 Teaca lui Rose Rose's Scabbard
19.03.2015 17.11.2015 46 Cartea deschisă Open Book
16.04.2015 18.11.2015 47 Clubul cămășilor Shirt Club
09.04.2015 19.11.2015 48 O poveste pentru Steven Story for Steven
10.03.2015 20.11.2015 49 Mesajul The Message
11.03.2015 23.11.2015 50 Puterea politică Political Power
12.03.2015 25.01.2016 51 Reîntoarcerea The Return
12.03.2015 24.11.2015 52 Închisoarea Jail Break
SEZONUL 2
13.03.2015 26.01.2016 53 Momentul adevărului Full Disclosure
26.03.2015 27.01.2016 54 O plimbare plăcută Joy Ride
02.04.2015 30.04.2016 55 Unchiul bunic Say Uncle
23.04.2015 28.01.2016 56 Scrisori de dragoste Love Letters
30.04.2015 29.01.2016 57 Regenerarea Reformed
15.06.2015 02.02.2016 58 Jur pe sabie Sworn to the Sword
16.06.2015 01.02.2016 59 Vrajă în Orașul Plajă Rising Tides, Crashing Skies
17.06.2015 03.02.2016 60 Împreună mereu Keeping It Together
18.06.2015 04.02.2016 61 Trebuie să vorbim We Need to Talk
19.06.2015 05.02.2016 62 Petrecerea Chille Tid
13.07.2015 08.02.2016 63 Un strigăt de ajutor Cry for Help
14.07.2015 09.02.2016 64 Motelul Keystone Keystone Motel
15.07.2015 11.02.2016 65 Prietenul Ceapă Onion Friend
16.07.2015 10.02.2016 66 Fricțiune istorică Historical Friction
17.07.2015 12.02.2016 67 Prietenia Friendship
10.09.2015 15.02.2016 68 Spital de coșmar Nightmare Hospital
17.09.2015 20.06.2016 69 Cântecul lui Sadie Sadie's Song
24.09.2015 16.02.2016 70 Prinde și eliberează Catch and Release
01.10.2015 17.02.2016 71 Când plouă When It Rains
08.10.2015 19.02.2016 72 Înapoi la hambar Back to the Barn
15.10.2015 22.06.2016 73 Prea departe Too Far
04.01.2016 21.06.2016 74 Răspunsul The Answer
05.01.2016 28.06.2016 75 Ziua lui Steven Steven's Birthday
06.01.2016 23.06.2016 76 Putea să fie grozav It Could've Been Great
07.01.2016 24.06.2016 77 Mesaj recepționat Message Received
08.01.2016 27.06.2016 78 Dată logare 7 15 2 Log Date 7 15 2
SEZONUL 3
12.05.2016 29.06.2016 79 Insula pepenilor verzi Super Watermelon Island
12.05.2016 30.06.2016 80 Săpătura nestematelor Gem Drill
19.05.2016 04.07.2016 81 Atacul diamantului Same Old World
26.05.2016 01.07.2016 82 Colegi de hambar Barn Mates
02.06.2016 05.07.2016 83 Atacul diamantului Hit the Diamond
18.07.2016 09.01.2017 84 Steven plutește Steven Floats
18.07.2016 11.01.2017 85 Tatăl rătăcitor Drop Beat Dad
19.07.2016 12.01.2017 86 Domnul Greg Mr. Greg
20.07.2016 10.01.2017 87 Echipa piticilor Too Short to Ride
21.07.2016 13.01.2017 88 Noul Lars The New Lars
22.07.2016 16.01.2017 89 Orașul Plajă în derivă Beach City Drift
25.07.2016 17.01.2017 90 Confruntarea restaurantelor Restaurant Wars
26.07.2016 18.01.2017 91 Pizza lui Kiki Kiki's Pizza Delivery Service
27.07.2016 19.01.2017 92 Reuniunea monștrilor Monster Reunion
28.07.2016 20.01.2017 93 Singuri pe mare Alone at Sea
29.07.2016 23.01.2017 94 Dădaca Greg Greg the Babysitter
01.08.2016 24.01.2017 95 Vânătoarea nestematelor Gem Hunt
02.08.2016 25.01.2017 96 Rupe biciul Crack the Whip
03.08.2016 26.01.2017 97 Steven și Ametist Steven vs. Amethyst
04.08.2016 27.01.2017 98 Bismuth Bismuth
99
05.08.2016 30.01.2017 100 Beta Beta
08.08.2016 31.01.2017 101 Nestemate pământene Earthlings
09.08.2016 01.02.2017 102 Înapoi pe lună Back to the Moon
10.08.2016 02.02.2017 103 În balon Bubbled
SEZONUL 4
11.08.2016 25.09.2017 104 Creatura din Grădiniță Kindergarten Kid
12.08.2016 26.09.2017 105 Cunoaște-ți fuziunea Know Your Fusion
18.08.2016 27.09.2017 106 Cartea lui Buddy Buddy's Book
25.08.2016 28.09.2017 107 Educația minții Mindful Education
01.09.2016 29.09.2017 108 Zoltron, băiatul din viitor Future Boy Zoltron
08.09.2016 02.10.2017 109 Distracție în afara orașului Last One Out of Beach City
15.09.2016 03.10.2017 110 Gașca lui Ceapă Onion Gang
17.11.2016 26.10.2017 111 Recolta de nestemate Gem Harvest
112
01.12.2016 04.10.2017 113 Trei nestemate și un copil Three Gems and a Baby
30.01.2017 05.10.2017 114 Visul lui Steven Steven's Dream
30.01.2017 06.10.2017 115 Aventuri în lumină dispersată Adventures in Light Distortion
31.01.2017 09.10.2017 116 Jaful nestematelor Gem Heist
01.02.2017 10.10.2017 117 Grădina zoologică The Zoo
02.02.2017 11.10.2017 118 Pe loc repaus That Will Be All
10.02.2017 12.10.2017 119 Noile nestemate The New Crystal Gems
17.02.2017 17.10.2017 120 Furtuna virtuală Storm in the Room
24.02.2017 16.10.2017 121 Rocă-naldo Rocknaldo
03.03.2017 13.10.2017 122 Tigrul filantrop Tiger Philanthropist
10.03.2017 18.10.2017 123 O cameră pentru Rubin Room for Ruby
08.05.2017 19.10.2017 124 Leuț 4: Sfârșit alternativ Lion 4: Alternate Ending
09.05.2017 20.10.2017 125 Investigația Doug Out
10.05.2017 23.10.2017 126 Bunul Lars The Good Lars
11.05.2017 24.10.2017 127 Ești tatăl meu? Are You My Dad?
11.05.2017 25.10.2017 128 Eu sunt mama mea I Am My Mom
SEZONUL 5
29.05.2017 30.07.2018 129 Captivi împreună Stuck Together
29.05.2017 30.07.2018 130 Procesul The Trial
29.05.2017 31.07.2018 131 Forme brute Off Colors
29.05.2017 31.07.2018 132 Capul lui Lars Lars' Head
15.12.2017 01.08.2018 133 Dewey câștigă Dewey Wins
15.12.2017 01.08.2018 134 Încurcătură de nestemate Gemcation
22.12.2017 02.08.2018 135 Ridică hambarul Raising the Barn
22.12.2017 02.08.2018 136 Înapoi la grădiniță Back to the Kindergarten
29.12.2017 03.08.2018 137 Sadie Calău Sadie Killer
29.12.2017 03.08.2018 138 Petrecerea lui Kevin Kevin Party
05.01.2018 06.08.2018 139 Lars din stele Lars of the Stars
05.01.2018 06.08.2018 140 Lună în junglă Jungle Moon
09.04.2018 07.08.2018 141 Mama ta și a mea Your Mother and Mine
16.04.2018 07.08.2018 142 Un mare spectacol The Big Show
23.04.2018 08.08.2018 143 Probabilități Pool Hopping
30.04.2018 08.08.2018 144 Scrisori pentru Lars Letters to Lars
07.05.2018 09.08.2018 145 Nu mă pot întoarce Can't Go Back
07.05.2018 18.11.2019 146 De una singură A Single Pale Rose
02.07.2018 19.11.2019 147 Iar acum ne despărțim Now We're Only Falling Apart
03.07.2018 20.11.2019 148 Care e problema ta? What's Your Problem
04.07.2018 21.11.2019 149 Întrebarea The Question
05.07.2018 22.11.2019 150 Domnișoară de onoare Made of Honor
06.07.2018 25.11.2019 151 Reunite Reunited
152
17.12.2018 26.11.2019 153 Picioare către Lumea de Acasă Legs from Here to Homeworld
24.12.2018 27.11.2019 154 Familiar Familiar
31.12.2018 28.11.2019 155 Singuri împreună Together Alone
07.01.2019 29.11.2019 156 Evadarea Escapism
21.01.2019 157 Change Your Mind
158
159
160
FILM
02.09.2019 2020 FILM Steven Univers: Filmul Steven Universe: The Movie
STEVEN UNIVERSE: FUTURE
07.12.2019 01 Little Homeschool

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b „Amazon: Steven Universe Season 1: Amazon Digital Services LLC”. Amazon. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
 2. ^ „Steven Universe TV Review”. Common Sense Media. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
 3. ^ McLean, Thomas J. (). „Cartoon Network Greenlights Steven Universe, Uncle Grandpa Series”. Animation Magazine. Arhivat din originalul de la . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]