Laboratorul lui Dexter

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Laboratorul lui Dexter
Laboratorul lui Dexter.jpg
Informații generale
GenAnimație
Creator(i)Gennedy Tartakovsky
VociKath Soucie
Frank Welker
Allison Moore
Christine Cavanaugh
Jeff Bennett
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane4
Nr. de episoade78 (Listă de episoade) (Listă de episoade ale serialului „Laboratorul lui Dexter”  Modificați la Wikidata)
Producție
DistribuitorWarner Bros. Television Studios[*]  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzareaproximativ 20 de minute
Difuzare
Canal originalCartoon Network, Boomerang
Difuzare originală26 februarie 1995
Legături externe
Profil pe IMDB

Laboratorul lui Dexter (engleză Dexter's Laboratory) este un serial american de desene animate difuzat pe canalul Cartoon Network. A fost creat în anul 1995 de Genndy Tartakovsky și produs de Cartoon Network Studios în colaborare cu Hanna-Barbera.

Premis[modificare | modificare sursă]

Serialul prezintă viața unui băiețel care are aproximativ 8 ani pe nume Dexter, ce este tachinat de sora lui mai mare Dee Dee, cu un IQ foarte mare ce are un laborator secret plin de tehnologii foarte avansate ascuns în spatele unei bibloteci. El are și un dușman pe nume Mandark, care este la fel deștept ca Dexter, poate chiar mai deștept.

Personaje[modificare | modificare sursă]

  • Dexter – Dexter este personajul principal al serialului, e un copil geniu pe care îl găsești mai tot timpul în laboratorul lui inventând tot felul de lucruri științifice. Este foarte scund (are sub un metru înălțime) și are un accent ciudat. Provocarea permantentă cu care se confruntă este să o împiedice pe Dee Dee să îi distrugă laboratorul.[1]
  • Dee Dee – Dee Dee este sora mai mare a lui Dexter care îl tachinează mereu. Ea este foarte naivă, are 12 ani și are două prietene la fel ca ea pe nume Mee Mee și Lee Lee. Este obsedată de ponei și inorogi dar practică și dansul (din păcate în laboratorul secret al lui Dexter, distrugându-i-l și pe această cale). Dee Dee merge pe principiul "What does this button do?" (Ce face acest buton?) și distruge tot timpul invențiile lui Dexter, apăsând pe toate butoanele pe care le găsește.
  • Mom (Mama) - Este mama lui Dexter, și este, totodată o foarte bună gospodină. Uneori cerințele ei îl împiedică pe Dexter să își termine treaba.[1]
  • Dad (Tata) – Este tatăl lui Dexter, de obicei este naiv și poartă ochelari ca Dexter. Activitatea lui preferată este privitul la televizor.
  • Mandark (în traducere liberă înseamnă Omul Întunecat) - Este rivalul lui Dexter pe teme științifice și, ca și Dexter are propriul laborator care în primă fază este distrus de sora lui Dexter, Dee Dee. Numele lui adevărat este Susan iar părinții lui sunt hippioți având nume pacifiste cum ar fi Ursul Vântului și Pasărea Oceanului. El își dorește să îi închidă definitiv laboratorul lui Dexter pentru ca el să fie singurul geniu științific din zonă.[1]. Îi place foarte tare de sora lui Dexter,Dee Dee.
  • Maimuța - Este unul dintre animalele de companie ale lui Dexter. Aceasta se poate transforma într-o super-maimuță eroină care salvează lumea de la dezastre. Are și un număr considerabil de episoade dedicate (Dial M for Monkey).
  • Computerul - Computerul este prietenul etern al lui Dexter. De multe ori acesta face calcule și efectuează operațiuni care să îi ușureze lui Dexter munca. Este devotat să îl servească pe stăpânul său.
  • Domnul Luzinsky - Este învățătorul lui Dexter și îl consideră cel mai bun elev din întreaga școală, la fiecare test acordându-i nota 10. În mod hilar, Dexter uneori îl corectează pe domnul Luzinsky în timp ce predă lecțiile (pe care băiatul le știe deja pe de rost).

Voci[modificare | modificare sursă]

Episoade[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Site-ul Cartoon Network Accesat pe 4 martie 2006

Legături externe[modificare | modificare sursă]