Sari la conținut

Minunatele peripeții ale lui Flapjack

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Minunatele peripeții ale lui Flapjack
Gen
Creator(i)Thurop Van Orman
Director de creațieJ. G. Quintel
John Infantino
Actori
Temă muzicală de început"Minunatele peripeții ale lui Flapjack"
Țară de origineStatele Unite ale Americii
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade46 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Thurop Van Orman
Producător(i)Pernelle Hayes
Perioadă de difuzare23 de minute
Companie(i) de producțieCartoon Network Studios
Difuzare
Canal originalCartoon Network
Difuzare originală  (2008-06-05) –
 (2010-08-30)

Minunatele peripeții ale lui Flapjack (de asemenea cunoscut ca Peripețiile lui Flapjack sau simplu Flapjack) este un desen animat american creat de Thurop Van Orman pentru Cartoon Network. Premiera în Statele Unite a avut loc pe 5 iunie 2008.[1] Serialul urmărește pe Flapjack, un băiețel naiv care a fost crescut de balena Bubbie și este mentorat de un pirat bătrân pe nume Căpitanul K’nuckles. Cei trei trăiesc în apropiere de Portul Furtunos, și între timp ei caută evaziva Insulă de Zahăr.[2]

Van Orman, care a prezentat ideea canalului Cartoon Network încă din 2001, a încorporat propriile lui visuri de aventuri pe mare, avute pe când era un băiat în Florida, în serial. După trei sezoane și 46 de episoade, serialul s-a încheiat pe 30 august 2010. În timpul difuzării sale, Flapjack a câștigat două Premii Primetime Emmy și a fost nominalizat pentru încă un Premiu Emmy, două Premii Annie și un premiu Golden Reel.

Despre serial

[modificare | modificare sursă]

Povestea este despre un băiețel pe nume Flapjack ce a fost crescut în Portul Furtunos de o balenă vorbitoare, numită Bubbie, în interiorul căreia acesta locuiește, alături de prietenul lui, Căpitanul Knuckles. Bătrânul marinar i-a umplut capul lui Flapjack cu visuri de aventuri pe mare. Cel mai mult celor doi prieteni le place să meargă în aventuri mărețe, și în același timp și să mănânce bomboane cât cuprinde. Bubbie întotdeauna crede că Knuckles îl învață pe Flapjack lucruri rele și de aceea îl urăște foarte tare.

Este un băiat iubitor de aventură și agitat care a fost crescut de Bubbie, balena vorbitoare. În ciuda avertizărilor sale, Flapjack este vrăjit de poveștile spuse de K'nuckles și își dorește să devină un aventurier la fel de mare ca și căpitanul. Cel mai mult își dorește să ajungă pe Insula de Zahăr, la fel ca căpitanul K'nuckles.

Căpitanul K'nuckles

[modificare | modificare sursă]

K'nuckles este un marinar bătrân care se crede cel mai tare aventurier din istorie. Îi umple capul lui Flapjack cu tot soiul de povești în care el este eroul principal. Acesta îl învață pe Flapjack lucruri rele, îi place să mănânce dulciuri, să bea sirop de arțar și să doarmă mult. Îi place să se laude zicând că a fost în multe aventuri. Cel mai mult își dorește să ajungă pe Insula de Zahăr, la fel ca Flapjack.

Bubbie este ca o mamă extrem de protectoare. Ea preferă siguranța oferită de Portul Stormalong în detrimentul pericolelor mărilor, dar Bubbie este întotdeauna acolo pentru a-l sprijini pe Flapjack, indiferent de necazurile în care intră datorită lui K'nuckles. Ea îl displace pe K'nuckles pentru obiceiurile de prost gust, dar îi duce dorul când acesta pleacă de acasă și doarme într-o cutie prin port.

Larry mentolatul

[modificare | modificare sursă]

Larry mentolatul este proprietarul super prietenos al Butoiului cu Dulciuri. E singura persoană care poate satisface dorințele dulci ale trântorilor din port. Când ei n-au bani pentru dulciuri, Larry le dă drept hrană niște soluții nesigure (supe de pește din "cei mai buni pești ai portului"). Larry are o soție făcută integral din dulciuri, pe care o iubește enorm și o uriașă fată adoptivă. De asemenea poate invoca spiritele din Lumea de dincolo cu ajutorul unor cristale de zahăr.

Ea este o angajată a primăriei Portului Furtunos care are obiceiul de a da multe amenzi. Amenda sa preferată este pentru lăsarea balenelor în ape nesupravegheate. Ea îi urăște foarte tare pe Flapjack și pe căpitanul Knuckles, mai ales pentru faptul că nu-și plătesc amenzile. Ea îl iubește în mare taină pe Knuckles, fapt dezvăluit în episodul ,,După perdea".

Dr. Julius Barber

[modificare | modificare sursă]

Doctorul Barber (barber de la englezescul ,,barber", rom. ,,bărbier") este singurul specialist din Portul Furtunos care se ocupă de problemele medicale ale locuitorilor. Doctorul este de asemenea și frizer, în subsolul frizeriei crescând o creatură care se hrănește cu părul tuns. Acesta are o obsesie pentru operații, dorind să facă experimente îngrozitoare pe pacienți, fără a-și da seama că le face rău acestora. Doctorul este și bombonolog, realizând studii la Facultatea de Bombonologie la cererea mamei sale, care locuiește într-un sertar.

Lolly Poopdeck

[modificare | modificare sursă]

Lolly Poopdeck zis și "Pupa" sau "Bombonel mirositor" este un locuitor al Portului Furtunos. Pupa are o pereche de jeanși, restul corpului fiind descoperit, neavând încălțăminte sau altele, rămânând la bustul gol. Are tot timpul cu el două găleți, la care ține foarte mult. Nu se știe ce ține în ele, dar în conformitate cu K'nuckles, ,,ele sunt pline cu lacrimile lui, Pupa este un plângăcios". De asemenea transmite și telegrame prin viu grai. S-a dezvăluit că este fiul celei mai bogate familii din oraș, familia Nickelbottoms.

Doamna Nickelbottoms

[modificare | modificare sursă]

Este cea mai bogată femeie din Portul Furtunos. Conacul ei este situat în cel mai înalt punct al portului, parte inaccesibilă pentru majoritatea locuitorilor. Casa ei a fost construită integral din dulciuri de către Lordul Nickelbottoms, un aventurier înfocat. Ea are un majordom loial și cumpătat pe nume Charles. De asemenea are și un bulldog englez, care este primarul orașului.

Este valetul Doamnei Nickelbottoms. Charles are ochii închiși de sfială, este pudrat, poartă colanți și opincuțe, are o pălărie în stil renascentist și păr buclat. Singura lui replică este ,,Da, doamnă.". A fost vizibil iritat când Doamna Nickelbottoms a uitat de ziua lui și i-a oferit un tort aniversar câinelui ei, chiar dacă era ziua lui Charles și nu a câinelui.

Pete alunecosul

[modificare | modificare sursă]

Pete este un locuitor al Portului Furtunos, dar nu are un adăpost stabil. I se spune "alunecosul" din pricina unor secreții care sunt prezente tot timpul pe corpul lui, făcându-l alunecos. Pete este specializat în masaj și tratamente cu alge.

Domnișoara Leading

[modificare | modificare sursă]

Domnișoara Leading (leading de la englezescul ,,to lead", rom. ,,a conduce") este singurul dascăl cunoscut din Portul Furtunos. Ea predă la Școala primară din Portul Furtunos, care are o singură clasă, unde învață opt copii, iar pentru două zile și Flapjack și K'nuckles. Flapjack nu știa care-i dreapta și care-i stânga, așa că Domnișoara Leading, văzându-i în clasă în toiul nopții, s-a deghizat în Willy Opt-Brațe pentru a-i pune într-o situație de criză pe cei doi, K'nuckles speriat de moarte fiind i-a ordonat lui Flapjack să-i aducă harponul din partea dreaptă a clasei pentru a se apăra, iar Domnișoara Leading, văzând că Flapjack a învățat cele două direcții, și-a aruncat costumul și a spus: ,,Metodele mele de învățare pot fi ciudate, dar își ating mereu scopul".

Willy Opt-Brațe

[modificare | modificare sursă]

Willy Opt-Brațe, cea mai periculoasă creatură din mare, este un monstru marin care sparge oase. Acestuia îi face plăcere să mănânce balene, aventurieri dar mai ales dulciuri. El este rivalul principal al tuturor marinarilor ce doresc să traverseze periculoasa Mare a dinților.

Calamburel McKane

[modificare | modificare sursă]

Calamburel, zis și ,,Punsie" (Punsie de la englezescul ,,pun", rom. ,,calambur, joc de cuvinte") este cel mai amuzant marinar de pe cele șapte mări. A fost invitat de Larry mentolatul în port pentru a participa la Concursul de calambururi din Portul Furtunos, sponsorizat de Butoiul cu bomboane. L-a intimidat pe Larry, făcându-l să plângă, dar i-a fost închisă gura datorită unei glume prostești făcute de K'nuckles. Totul a luat o întorsătură interesantă, când de la șarada făcută pe scenă publicul a început să râdă și să distrugă teatrul. Scena s-a terminat cu Portul Furtunos scufundat și cu cei doi protagoniști stând într-o cadă plină cu suc de merișoare, plutind în mare și spunând glume.

A apărut în port vânzând scoici de pe Insula Sângerie. Când Flapjack a pus la ureche scoica, încercând să audă sunetul mării, un parazit-matcă în formă de inimă l-a infectat cu microbul dragostei, acesta manifestându-se printr-o iubire spontană față de Sally și de prezența unor inimioare plutitoare comestibile deasupra capului lui Flapjack. Larry mentolatul, văzând că inimioarele au un gust bun, a început să le vândă în masă, producția lor de către parazit slăbindul pe Flapjack. Când Doctorul Barber a spus că acestea sunt un produs parazitar, tot orașul și-a dat seama că este infectat cu microbul dragostei. Pentru a rezolva problema, Sally a suflat în scoica-mamă ca într-un corn francez și toate inimioarele-pui au mers spre scoică, scăpând orașul de maladie. Sally a apărut a doua oară în serial în episodul ,,Întoarcerea lui Sally Sirop".

Warselington Bănet-Dolar-Valută

[modificare | modificare sursă]

Este fiul unui foarte bogat patron din Portul Furtunos. Acesta s-a cazat la un hotel din port dar l-a părăsit după scurt timp, pentru că din spusele lui ,,au râs de el pentru că este bogat". Flapjack și Knuckles i-au auzit povestea și s-au împrietenit cu el pentru a profita de banii pe care-i deține, cazându-l o perioadă în gura lui Bubbie.

Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
PRIMUL SEZON
07.03.2009 01 Câteva leghe sub mare Several Leagues Under the Sea
Insula lui Cammie Cammie Island
08.03.2009 02 Câteva leghe deasupra mării Several Leagues Above the Sea!
Ce ambalaj! That’s a Wrap!
14.03.2009 03 În căutarea dragostei în butoaiele nepotrivite Lookin’ for Love in All the Wrong Barrels
Bărboșii Beard Buddies
21.03.2009 04 Școlit Skooled
Întâlnire cu Snarci Snarked!
22.03.2009 05 Un bărbierit și o frizură, doi prieteni Shave and a Haircut, Two Friends!
Te văd Eye Sea You
28.03.2009 06 Cât de amuzant era în vest How The West Was Fun
Knuckles e un șobolan murdar K’nuckles Is A Filthy Rat
29.03.2009 07 Arsuri la picioare Foot Burn
Dă-mi mâna Hand It Over
04.04.2009 08 Mușchi dorsali Sittin’ Muscle
Un nod amuzant Knot Funny
05.04.2009 09 Puștiul 5 cenți Kid Nickels
O viață dulce The Sweet Life
30.05.2009 10 Calambururi Pun Times with Punsie McKale
Echilibristică Balance
12.04.2009 11 Insula duhului mecanic Mechanical Genie Island
Răzbunare Revenge
18.04.2009 12 O, frate Oh Brother
Un Flapjack fals Panfake
25.04.2009 13 Fii lider și vei suspina Lead ’Em and Weep
Arici de mare Sea Urchins
06.06.2009 14 Picioare din Mare Sea Legs
Fără sirop pe clătitele vechi No Syrup for Old Flapjacks
07.06.2009 15 Omul plantă Plant Man
Capete de pește Fish Heads
13.06.2009 16 Îngerul meu păzitor îmi scoate peri albi My Guardian Angel Is Killing Me!!
Dragă jurnalule Dear Diary
15.07.2009 17 Lipsește ceva Something’s a Miss
Pe aripile dorinței Gone Wishin’
20.06.2009 18 Microbul dragostei Love Bugs
Fraieriți de Ben Boozled Ben Boozled
21.06.2009 19 Iubire de balenă Whale Times
Supărare pe regina bomboanelor Candy Cruise Blues
27.06.2009 20 Diamante în gunoaie Diamonds in the Stuff
Burtici chicotitoare TeeHee Tummy Tums
SEZONUL 2
22.11.2010 21 Sparge sticla Jar She Blows
După perdea Behind the Curtain
23.11.2010 22 Lovește Shut It
Care pe care Who’s Mooching Who?
24.11.2010 23 Pe lună Over The Moon
100 de recenzori 100 Percensus
25.11.2010 24 Jos pălăria Off With His Hat
Knukles s-a îmbolnăvit K’nuckles and His Hilarious Problem
26.11.2010 25 Pantaloni moderni Fancy Pants
Probleme cu îmbrățișările Cuddle Trouble
29.11.2010 26 Cine e bărbatul din oglindă? Who’s That Man In The Mirror?
Finaluri nefericite Unhappy Endings
30.11.2010 27 Corabia lui Knuckles S.S. K’nuckles
Casanova dulciurilor Candy Cassanova
01.12.2010 28 În larg Down With the Ship
Willy Willy!
02.12.2010 29 Bubbie și durerea de burtică Bubbie’s Tummy Ache
Aveți grijă de magazin și nu vă uitați în sertar Mind the Store, Don’t Look in the Drawer
03.12.2010 30 Pensionează-te, te rog Please Retire
Monstrul din adâncuri Under the Sea Monster
06.12.2010 31 Flapjack merge la petrecere Flapjack Goes to a Party
Tipul dansator Rye Ruv Roo
24.12.2010 32 Ziua refluxului Low Tidings
07.12.2010 33 Întoarcete acasă, căpitane Come Home Cap’n
Cel mai rapid om în viață Fastest Man Alive
08.12.2010 34 Animalule Oh You Animal!
Întoarcerea lui Sally The Return of Sally Syrup
09.12.2010 35 Oase leneșe Lazy Bones
Doi bătrâni și un cufăr Two Old Men and A Locked Box
10.12.2010 36 Poc Bam!
Rătăciți pe uscat Lost at Land
13.12.2010 37 Doar un sărut Just One Kiss
Fântâna dorințelor Wishing Not So Well
14.12.2010 38 B vine de la bleumarin N is for Navy
Ce m'ânci căp'tane? What’s Eatin’ Ya Cap’m?
15.12.2010 39 Ziarul cu butoiul cu apă de băut I’m So Proud… of Me
O zi fără râs A Day Without Laughter
16.12.2010 40 Toate mâinile pe punte All Hands on Deck
SEZONUL 3
17.12.2010 41 Ai grijă ce pescuiești Careful What You Fish For
Primar ori nu Mayor May Not
20.12.2010 42 Încep să cred I’m A Believer
Mincinosule, te putem angaja? Liar, Liar, You For Hire?
21.12.2010 43 Colegul din bomboane Candy Colleague
Cu cizmele astea te calc în picioare These Boots Were Made for Walking (On Your Face)
22.12.2010 44 Marinarul de uscat HighLandLubber
Cine a dat drumul pisicilor din casa babei? Who Let the Cats Out of the Old Bag’s House?
23.12.2010 45 Furtuna perfectă Parfait Storm
Knuckles nu fi erou K’nuckles Don’t Be a Hero
24.12.2010 46 Prinde-mă dacă poți Catch Me if You Candy
Pești pe uscat Fish Out of Water
SCURT-METRAJE
02.02.2010 S01 I Flushy My Brushy
14.02.2010 S02 Negustorul de pește Fishmonger
19.02.2010 S03 Pilot Flagship
03.02.2010 S04 Căpitanul și unghiile de la picioare Captain and ToeNeil
01.02.2010 S05 Rău de mare Sea Sick
01.02.2010 S06 Noapte înstelată Starry Night


Transmisia în țara noastră

[modificare | modificare sursă]

Difuzarea în țara noastră a fost pe Cartoon Network și Kanal D (perioada de difuzare 2009-2011).

  1. ^ Zeus, Maxie (). „CN Upfront 2008: "Misadventures of Flapjack" Coming This Summer”. Toon Zone. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Perlmutter, David (). The Encyclopedia of American Animated Television Shows. Rowman & Littlefield. pp. 378–379. ISBN 978-1538103739. 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]