Hero: 108

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Hero: 108
HERO108-Logo-ForWiki.png
Informații generale
Genfilm de comedie
serial de televiziune pentru copii
serial TV de comedie[*]  Modificați la Wikidata
Regizor(i)Pongo Kuo
Trevor Wall
John Fountain (co-director, 9 episodes)
Scenarist(i)Kent Redeker
Thomas Pugsley & Greg Klein
Nicole Dubuc
John Tellegen
Creator(i)Yang-Ming Tarng
ActoriIan James Corlett
Andrew Francis
Brian Drummond
Adrian Petriw
Kelly Sheridan
Tabitha St. Germain
Narat deIan James Corlett
Compozitor temă muzicalăJohn McPhillips
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Republica Chineză Republica Chineză
Regatul Unit Regatul Unit
Limbă(i) timeline of plant evolution[*][[timeline of plant evolution (chronological outline of major events in the development of plants)|​]]  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade26 (Lista episoadelor din Hero: 108  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i) executiv(i)Bill Schultz
Mike Young & Liz Young
Albert Liu
Rita Street
Paul Cummins
Daniel Lennard and Suzanne Berman (pentru Cartoon Network Europe)
Bill Schultz and Khaki Jones (pentru Cartoon Network)
Companie(i) de producțieGamania
Hong Ying Animation
King Rollo Films
Telegael Teoranta
MoonScoop Group
Mike Young Productions
Taffy Entertainment
Cartoon Network Studios
DistribuitorCartoon Network
Perioadă de difuzare
Difuzare
Canal originalCartoon Network
Difuzare originală5 iunie 2010 (2010-06-05)
Legături externe
Twitter account
Identificator titlu IMDb
Myspace

Hero: 108 este un serial de animație americano-englezo-chinez creat de Yang Ming Tarng difuzat pe Cartoon Network în mai multe țări, printre care și România. Acțiunea urmărește conflictul dintre echipa "Țestoasa Verde", formată din personajele principale, și armata lui Sportiflex, care luptă împotriva oamenilor cu ajutorul animalelor, folosind de cele mai multe ori, acte viclene pentru a le atrage de partea lui.

Despre Serial[modificare | modificare sursă]

Cu mult timp în urmă, animalele și oamenii trăiau împreună în armonie, până când răul de Sportiflex le-a spus animalelor că oamenii sunt dușmanii lor. Sportiflex pare de neoprit, fiind ajutat de animalele pe care le controlează, cu excepția câtorva, care s-au aliat împotriva lui. Hero 108 este povestea acestui Prim escadron, care încearcă să restaureze pacea și luptă împotriva lui Sportiflex.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Țestoasa Verde[modificare | modificare sursă]

Lin Chung[modificare | modificare sursă]

Lin Chung este cel mai talentat luptător din Țestos. Ochii lui de panteră îi permit să vadă la distanțe mari și trage cu viteze amețitoare cu pușca lui de bambus. Nu de puține ori a salvat de la pericol Prima escadrilă, dar adevărata lui pasiune este desenul. S-a zvonit chiar că a oprit odată un adversar în timpul luptei pentru a desena scena în cărbune. Din păcate pentru el, însă, toată lumea consideră - fără să-i spună asta - că e un artist extrem de slab (dar numai in primele episoadele).

Sonia Mistica[modificare | modificare sursă]

Sonia Mistica este cea mai frumoasă fată din Prima escadrilă, dar nu vă lăsați păcăliți, deoarece e la fel de tare ca băieții. Arma ei de bază e limba cea lungă, care se poate întinde oricât e nevoie pentru a prinde și a imobiliza inamicii. Sonia Mistica este protejată de o Yaksha magică pe care o poartă pe cap și hrănește întreaga echipă cu niște chifle magice pe care le face să crească din pământ.

Ray cel Tare[modificare | modificare sursă]

Ray cel Tare este cel mai puternic membru al Primei escadrile - ochii lui electrici putând stârni fulgere, foc și tunete. Din păcate pentru Ray cel Tare, ochii lui se încarcă doar dacă el mănâncă banane, dar acestea nu îi plac. Replica lui preferată este: 'Sunt Rey cel Tare fie-vă teamă de ochi mei!'. Uneori pare că se dă mare, dar este doar modul lui de a-și arăta loialitatea față de Prima escadrilă. În multe episoade, Sonia Mistica îl poreclește spunându-i 'Creier de banană'.

Țopăilă Față de Stafie[modificare | modificare sursă]

Țopăilă Față de Stafie a fost cândva conducătorul Tribului Iepurilor și nu vorbește limbajul oamenilor, astfel că de multe ori nimeni nu reușește să-l înțeleagă(dar nu în toate epioadele). E maestru la sărit coarda și poate crea un câmp de forță în jurul lui și al altora cu ajutorul coardei. S-a alăturat Primei escadrile deoarece a fost foarte impresionat când Lin Chung l-a învins la un concurs de sărit coarda. Țopăilă față de stafie este un prieten loial întregii echipe.

Dl. fără Mâini[modificare | modificare sursă]

Dl. fără Mâini este conducătorul Primei escadrile și i-a antrenat să ajungă luptători de elită. Datorită unei elice pe care o are în vârful capului, Dl fără mâini poate zbura și poate arunca săgeți în inamicii lui. Dl fără mâini chiar are mâini, doar că le ține sub haină deoarece dacă le lasă libere ele nu îl ascultă și se comportă urât.

Maimureală[modificare | modificare sursă]

Maimureală este maimuța care a creat Prima escadrilă pentru a-i ține piept lui Sportiflex. Temându-se că oamenii nu vor avea încredere într-o maimuță, Maimureală s-a deghizat în om. Vorbește limbajul oamenilor și pe cel al animalelor și de multe ori a încercat să le mituiască pe acestea din urmă cu aur, având apoi nevoie de intervenția echipei pentru a fi salvat. Cu toate că încearcă să ascundă faptul că e maimuță, uneori nu se poate abține și se leagănă prin copaci sau îi mănâncă bananele lui Ray cel Tare.

Woo cel Înțelept[modificare | modificare sursă]

Unul dintre primii oameni pe care Maimureală i-a convins să se alăture Primului escadron, Woo cel Înțelept este un pustnic inventator care își folosește inteligența pentru a-i ajuta pe luptători în lupta contra animalelor. Uneori rămâne fără idei, intră în panică și - sub presiunea momentului - inventează scuze prostuțe. Woo cel înțelept are pe cap o carte cu ideile sale și folosește un arătător pentru a da pagina la subiectul despre care vorbește.

Antagoniștii[modificare | modificare sursă]

Sportiflex[modificare | modificare sursă]

Cândva, Sportiflex a fost bufon la curtea regală, dar l-a insultat pe rege și a fost exilat, iar de aici i se trage aversiunea față de oameni. După ce a fost lovit de fulger a început să poată vorbi graiul animalelor, astfel că și-a folosit toate puterile pentru a le convinge pe animale să se răzbune pe oameni. Se comportă ca un copil egoist și, deși nu are puteri prea mari, luptă murdar și poate deveni un adversar de temut.

Frații Zebra: Sparky A și Sparky N[modificare | modificare sursă]

Sparky A este o zebră în alb și negru, iar fratele lui geamăn, Sparky N, este negru și gri. Sunt spioni în armata lui Sportiflex și au puteri magice deosebite când e lună plină. Totodată, pot vorbi și limbajul oamenilor. Pentru că sunt frați, își spun glume și merg împreună să înoate, dar se și ceartă. Ca să se miște repede, cei doi pot forma o roată, prinzându-se pur și simplu unul de picioarele celuilalt.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]