Sailor Moon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Sailor Moon
Sailor Senshi2.png
Personajele principale ale serialului
美少女戦士セーラームーン
(Bishōjo Senshi Sērā Mūn)
Gen Shōjo, Aventură, Fată Magică, Romantic, Comedie, Dramă, Fantastic
Manga
Autor Naoko Takeuchi
Editura Japonia Kodansha
Publicat în Japonia Nakayoshi & Run Run
Statele Unite Mixxzine & Smile
Publicat între Februarie 1992Martie 1997
Nr. de volume 18
Anime: Sailor Moon
Regizor Junichi Sato
Studio Toei Animation
Difuzat inițial pe Japonia TV Asahi
Difuzat prima data între 7 Martie 1992 – 27 Februarie 1993
Nr episoade 46
Anime: Sailor Moon R
Regizor Junichi Sato
Studio Toei Animation
Difuzat inițial pe Japonia TV Asahi
Difuzat prima data între 6 Martie 1993 – 12 Martie 1994
Nr episoade 43
Anime: Sailor Moon S
Regizor Kunihiko Ikuhara
Studio Toei Animation
Difuzat inițial pe Japonia TV Asahi
Difuzat prima data între 19 Martie 1994 – 25 Februarie 1995
Nr episoade 38
Anime: Sailor Moon SuperS
Regizor Kunihiko Ikuhara
Studio Toei Animation
Difuzat inițial pe Japonia TV Asahi
Difuzat prima data între 4 Martie 1995 – 2 Martie 1996
Nr episoade 39
Anime: Sailor Moon Sailor Stars
Regizor Takuya Igarashi
Studio Toei Animation
Difuzat inițial pe Japonia TV Asahi
Difuzat prima data între 9 Martie 1996 – 8 Februarie 1997
Nr episoade 34
Filme

Sailor Moon (美少女戦士セーラームーン, Bishōjo Senshi Sērā Mūn?, tradus oficial ca Pretty Soldier Sailor Moon) este titlul francizei japoneze create de Naoko Takeuchi. Este generalizat ca fiind popularizarea unui sentai (echipe) de fete magice, la fel ca re-instaurarea genului fetei magice.

Povestea metaseriilor planează asupra unor apărători reîncarnați ai unui regat ce stăpânea sistemul solar și lupta lor cu forțele negative. Personajele centrale numite Sailor Senshi (literal "Sailor Soldiers"; frecvent numite "Sailor Scouts" în versiunea Nord Americană )— sunt niște adolescente care se transformă în eroine invocând numele lunii și planetelor (Sailor Moon, Sailor Mercur, Sailor Marte, etc). Termenul "Sailor" vine de la stilul vestimentar școlar japonez, sērā fuku (costum de marinar), după care uniformele Senshi sunt inspirate. Elementele fanteziei sunt simbolice și câteodată bazate pe mitologie.

Crearea seriei manga al Sailor Moon a fost precedată de o alta, Codename: Sailor V, care se axa doar pe un singur Sailor Senshi. Takeuchi plănuiește să creeze o serie despre fete din spațiul extraterestru, iar editorul ei să le pună în sērā fuku. Când Sailor V a fost propus pentru o adaptare anime, conceptul a fost modificat pentru ca însăși Sailor V să devină doar un membru al echipei. Seriile manga rezultate au fost o fuziune între populara fată magică și genurile sentai, care erau apreciate de Takeuchi ca fan, făcând astfel ca seriile Sailor Moon să fie prima serie care să le combine pe cele două.

Seriile manga au rezultat din sub-serii, care vor deveni alte tipuri media, inclusiv un anime foarte popular, jocuri video și serii din genul live-action (tokusatsu). Deși cele mai multe concepte se suprapun în multe versiuni, sunt câteodată divergențe notabile, astfel continuitatea dintre formatele diferite este limitată.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Protagonista seriei Sailor Moon este Usagi Tsukino, o elevă a cărei viață este limitată la problemele specifice adolescenților (probleme cu familia, la școală), până în momentul când va găsi o pisică vorbitoare, numită Luna. Aceasta va fi personajul care o pregătește pe Usagi să își descopere puterile latente, precum și trecutul îndepărtat, pentru a putea apăra Pământul de forțele malefice, responsabile pentru distrugerea Regatului Lunii.

Identitatea lui Usagi este protejată de transformarea în Sailor Moon, conștientizând pe parcursul seriei diverse amănunte despre antagoniști, despre viața ei din trecut.

Acțiunea este împărțită în cinci serii, fiecare cu reprezentare manga și anime, de obicei sub nume diferite:

  1. Regatul Întunecat(Dark Kingdom) (Sailor Moon)
  2. Copacul lumii negre(Makaiju/Doom Tree)& Luna Neagră(Black Moon) (Sailor Moon R)
  3. Nesfîrșitul/Infinitatea (Mugen/Infinity) (Sailor Moon S)
  4. Visele(Dream) (Sailor Moon SuperS)
  5. Stelele(Stars) (Sailor Moon Sailor Stars)

Anime-ul a adăugat o sub-serie la începutul celui de al doilea sezon și a continuat și sfârșit acțiunea din al patrulea sezon în al cincelea.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Usagi Tsukino[modificare | modificare sursă]

Usagi Tsukino (月野 うさぎ, Țuchino Usaghi) este personajul principal, la început o fată de 14 ani căreia îi place numai să mănânce,să doarmă și să nu facă nimic. Are o capacitate enormă de a iubi,înțelege și ierta. În varianta engleză numele ei este Serena. Usagi se transformă într-o eroină numită Sailor Moon(Moon-Luna),Luptătoarea Iubirii și Dreptății. Ea posedă puteri legate de lumină și vindecare și poate controla Cristalul de Argint(Ginzuishou). Este îndrăgostită de Tuxedo Mask(Mamoru Chiba) și chiar începe să se întâlnească cu dânsul la jumătatea sezonului 2, după care află că în viitor se va căsători cu el și vor avea o fiică numită Chibiusa(Usagi Small Lady Serenity), și chiar vor fi rege și regina a viitorului oraș utopial-Crystal Tokyo(Tokyo de Cristal).

Mamoru Chiba[modificare | modificare sursă]

Mamoru Chiba (地場 衛, Ciba Mamoru) este un student puțin mai în vârstă decât Usagi. Dublajul englez îl numește Darien. Ca și copil a suferit un accident de mașină, care l-a despărțit de părinții săi și provocându-i pierderea memoriei, Pe parcursul seriilor are niște abilități precognitive, inclusiv vise care îl inspiră să folosească deghizarea lui Tuxedo Mask și să lupte alături de Sailor Senshi. După o confruntare relațională, el și Usagi își amintesc viețile anterioare și se îndrăgostesc din nou.

Ami Mizuno
E o fată din clasa lui Usagi ce adoră să învețe, numită în varianta engleză Amy Anderson. Este extrem de deșteaptă având un IQ de 300, ea putând să se transforme în Sailor Mercury ce controlează puterea apei. Timiditatea lui Ami ascunde o pasiune pentru cunoaștere și pentru a-i ajuta pe cei din jur. Ea își dorește să devină un doctor asemeni mamei sale, și tinde să fie cea mai practică din grup. În secret ea este un fan al culturii pop și al romanelor de dragoste și se rușinează când cineva își dă seama de acest lucru.
Rei Hino
Este o tânără preoteasă a cunoscutului templu Hino, numită și Reye în versiunea engleză. Din cauza faptului că este o preoteasă Shinto, Rei poate simți și distruge prezența răului în forma civilă. Când se transformă în Sailor Mars ea mai poate manipula focul. Rei este foarte serioasă și concentrată, dar deși este ușor enervată de imaturitatea lui Usagi, ea ține la aceasta foarte mult. În anime Rei este caracterizată ca o fată înnebunită după băieți, însă în manga și în Live-Action nu este interesată deloc în romantism. Ea învață la o școală catolică numită T.A, separată de celelalte fete.
Makoto Kino
O fată băiețoasă ce se transferă la școala lui Usagi, numită Lita în versiunea engleză. Foarte înaltă și puternică pentru o elevă japoneză, ea se poate transforma în Sailor Jupiter, având control asupra fulgerelor și puțin asupra plantelor. Ambii părinți ai lui Makoto au murit cu mulți ani în urma într-un accident de avion, ea trebuind să locuiască și să-și poarte singură de grijă. Ei îi place să gătească, să facă curat și să aibă grijă de flori. Visează să se mărite de tânără și să aibă o florărie și o brutărie.
Minako Aino
Ea este o visătoare plină de viață ce a acționat pe cont propriu pentru o perioadă scurtă de timp ca Sailor V. Numită Mina în varianta engleză ea îl are ca partener pe Artemis, o pisică ce lucrează împreună cu Luna în sfătuirea celor 5 Senshi (Gardiene). Ea se transformă în Sailor Venus, Luptătoarea Dragostei, fiind și liderul celor 4 Senshi ce o apără pe Prințesa Serenity. Minako visează să ajungă o cântăreață și un idol pentru toți așa că se duce la fiecare audiție posibilă. În Live-Action ea este o celebră cântăreață.

Dușmani:

Jadeite (ジェイダイト Jeidaito?, numit Jedite în versiunea engleză)Este primul Shitennou (General) cu care s-au înfruntat cele 5 Senshi, el fiind cel mai slab dintre Generali. El are 18 ani fiind al doilea ca vârstă deși în Live-Action este cel mai tânăr. Jedaite se folosește de monștrii numiți Youma pentru a extrage energie umană de la mai mulți oameni deodată. A fost primul care le-a descoperit identitățile lui Sailor Moon, Mercury și Mars. Însă a fost condamnat de către Regina Beryl, drept pedeapsă pentru toate eșecurile, la Somnul Veșnic.

Nephrite: Este Al Doilea General având vârsta de 19 ani, fiind mult mai puternic ca Jedaite. Spre deosebire de acesta, Nephrite lua energie doar de la o singură persoană pe care o localiza cu ajutorul stelelor. El se deghiza ca Masato Sanjouin (Maxfield Stanton în engleză), un important om de afaceri, arătând un interes special pentru tânăra Naru (colega lui Usagi). După multe eșecuri, acesta decide să caute Legendarul Cristal numit Ginziushou, cu ajutorul Cristalului Întunecat. Acest lucru l-a enervat destul de mult pe Zoisite (Al Treilea General), care văzând că lui Nephrite îi pasă de Naru, decide să-i întindă o capcană. În cele din urmă Nephrite este omorât de către 4 dintre creaturile lui Zoisite. Acesta moare în brațele lui Naru dându-și seama că s-a îndrăgostit de aceasta.

Zoisite: Al treilea General, dar și cel mai tânâr(16 ani). Foarte lingușitor, dar și efeminat, Zoisite încerca mereu să-l facă pe Nephrite să pice prost în fața Reginei Beryl. De altfel acesta ridiculiza felul în care acționa Nephrite chiar și sentimentele lui față de Naru. În cele din urma îi revine lui Zoisite misiunea de a găsi Legendarul Cristal care se pare că s-a împărțit în 7 Cristale Curcubeu numite Nijizuishou. Acesta extrage fiecare Nijizuishou din corpul unui om care în cele din urmă se transformă într-una dintre cele 7 Bestii Youma. Luptând împotriva celor 5 Senshi, Zoiste a reușit să găsească 5 cristale, provocându-l pe Tuxedo Kamen la duel astfel încât să obțină celelalte 2 cristale. Folosindu-se de niște trucuri murdare, acesta i-a furat lui Tuxedo Kamen cele 2 Nijizuishou, reușind să-l rănească destul de grav. Cele 7 s-au reunit formând Legendarul Ginzuishou (The Silver Crystal), ce se părea că s-a aflat din totdeauna în inima lui Usagi aceasta transformându-se în Prințesa Serenity. Din cauza acelui duel, Sailor Moon i-a descoperit identitatea secretă a lui Tuxedo Kamen și vice-versa. Văzând că nu se poate lupta cu Prințesa Serenity, Zoisite fuge. De-a lungul seriei ne dăm seama că Zoisite și Kunzite formau un cuplu. În final, Regina Beryl decide să-l omoare pe acesta din cauza faptului că l-a rănit pe Endimion (Tuxedo Kamen). Zoisite vrea ca Kunzite să-i ofere o moarte frumoasă alături de el.

Kunzite: Cel mai puternic dintre cei patru generali și ultimul. El este cel mai în vârstă dintre toți (26 ani) dar și cel mai credincios Reginei Beryl. Este o fire rece uneori sarcastic care nu obișnuiește să-și arate sentimentele față de ceilalți. Acesta l-a antrenat pe Zoisite. Kunzite îl aduce pe Tuxedo Kamen, rănit de Zoisite, în fața reginei Beryl care îl spală pe creier și îl transformă într-o unealtă a răului. Kunzite lucrează o perioadă cu Endimion. Dar Endimion are în continuare un instinct de a le apăra pe senshi, ceea ce îl determină pe Kunzite să îl supravegeze atent. Înspre sfârșitul seriei, Kunzite duce o grea bătălie cu Sailor senshi, atacând cu toată forța, dar atacul său se reflectă asupra lui iar ultimele sale cuvinte au fost ca sufletul lui să ajungă alături de cel a lui Zoisite. În varianta engleză, numele lui Kunzite este schimbat în Malachite.

Regina Beryl: Ea este Regina Imperiului Întunecat(Dark Kingdom), dar și cel mai puternic dușman al celor 5 Senshi. Cu mult timp în urmă, ea era îndrăgostită de prințul Endimion, dar dragostea nu îi era împărtășită. Aflând că prințul o iubește pe Prințesa Serenity, ea călătorește prin pustietatea Polului Nord, unde a găsit ruinele unui imperiu întunecat. Beryl rupe sigiliul unei ființe numite Queen Metallia și este atrasă de partea răului. Beryl pornește rebeliunea împotriva lui Endimion, dar nu reușește să-l despartă de Prințesa Serenity. O mie de ani mai târziu, reîncarnată, Beryl este contactată de Metallia și începe să lupte împotriva Sailor-elor pentru a obține ginzouishou. Este conducătoarea celor patru generali. Ea încearcă să obțină dragostea lui Endymion dar nu reușeste, chiar dacă Endimion este spălat pe creier un timp. La sfârșitul seriei, ea absoarbe puterea Metalliei (în dub Negaforce), dar este învinsă de către Sailor Moon transformată în Prințesa Serenity.

Metallia: Mult mai puternică ca Regina Beryl, Metallia era și liderul ei. La începutul seriei, Metallia avea nevoie de energie umană pentru a renaște, energie oferită de Regina Beryl. Însă mai târziu Beryl a aflat că are nevoie de Ginzouishou pentru a o aduce la viață pe aceasta. La sfârșitul seriei Metallia se lasă absorbită de Regina Beryl, pentru a avea un nou corp, însă este înfrântă de Prințesa Serenity.

Obiecte Magice[modificare | modificare sursă]

Lista obiectelor folosite de către cele 5 Senshi.

Broșa cu care Usagi se transformă în Sailor Moon.

Stiloul cu care Usagi se poate transforma în oricare persoană dorește

Dispozitivul de comunicare folosit de cele 5 Senshi.

Bagheta Lunii dată lui Usagi din partea Lunei. Această Baghetă cu ajutorul ginzuishoului putea transforma la loc oamenii ce deveneau Youma.

Legendarul Cristal (The Silver Crystal) Ginzuishou, care a fost căutat neîncetat de către cele 5 Senshi, Tuxedo Kamen dar și de Regina Beryl. Acest cristal este sursa puterilor lui Sailor Moon. La început i-a aparținut Reginei Serenity (mama Prințesei Serenity), care cu ajutorul lui a înfrânt Regatul Întunecat. Acum îi aparține lui Usagi iar în viitor o să fie în stăpânirea Reginei Neo Serenity. Ginzuishou mai este cunoscut ca și Cristalul Fantomă.

Stiloul care le permitea lui Ami, Rei,Makoto și Minako să se transforme în Sailor Senshi.

Sailor Moon R[modificare | modificare sursă]

Celor 5 senshi le-a fost ștearsă memoria după bătălia cu Beryl și trăiau ca înainte, deși exista parcă între ele o forță mistică, o forță care le apropia. Într-o zi însă au apărut pe Pământ doi extratereștri pe nume Ail (de sex masculin) și En (de sex feminin) - numele lor seamăna cuvântului Alien -, numiți în seria americană Allan și Ann. Ei puteau supraviețui numai prin ajutorul lui Makiaju (Doom Tree) (Copacul lumii negre - în traducerea românească), o plantă extraterestră care avea nevoie de energie umană pentru a supraviețui. Pentru a aduna energia, Ail și En trăgeau cărți pe care le transformau în monștri numiți "cardians". Ei au și o formă umană pentru a se deghiza, pe care o afișează chiar la școala lui Usagi (frații Ginga). La început pisicile nu le spun fetelor, Artemis încercând să se lupte singur cu un cardian, dar este grav rănit. Luna îi amintește atunci lui Usagi despre fosta ei identitate ca Sailor Moon, precum și celorlalte senshi, aceasta după ce vede că Sailor Moon nu poate proteja lumea de una singură. În acest sezon fetele vor trece la atacuri noi, prin ginzuishou-ul căruia îi crește puterea; Sailor Moon are și o nouă transformare ("Moon Crystal Power, Make up!"). Deși Mamoru nu își mai amintește de identitatea lui ca Tuxedo Kamen, el dorește inconștient să o protejeze pe Sailor Moon, așa că adoptă identitatea de Tsukinage no Knight/Moonlight Knight (are acum un costum oriental). Sailor Moon și el au fost prinși de cei doi extratereștri și aproape uciși. Makiaju/Doom tree a spus că el nu avea, de fapt nevoie de nicio energie negativă, ci doar de dragoste. Sailor Moon îl vindecă prin atacul ei, Makiaju spunând "Sunt liber" și se transformă într-o sămânță, pe care Ail și En o iau și pleacă cu ea de pe Pământ.

Partea a doua[modificare | modificare sursă]

În viitor, pământul va fi fost lovit de o catastrofă, iar toți oamenii uciși cu excepția unui grup restrâns. Acești oameni vor trăi în Crystal Tokyo, un regat condus de Neo Queen Serenity (care este Sailor Moon în viitor, a nu se confunda cu mama ei Queen Serenity). Cristalul Ginzuishou le asigura oamenilor vieți lungi și frumoase, dar și păstra pacea. Însă Small Lady, fiica lui Neo Queen Serenity, este prea curioasă într-o zi și atinge pe ascuns cristalul, care intră în corpul ei și devine inutilizabil. Astfel, forțele răului reprezentate de familia/clanul Black Moon (care aveau ca semn distinctiv o lună neagră întoarsă pe frunte) pot să atace regatul. Small Lady pornește spre trecut ca să ia ginzuishoul lui Sailor Moon (din prezent), sperând că va putea ajuta la învingerea clanului Black Moon. Însă o parte din clan o urmărește pe Small Lady. Aceștia sunt Crimson Rubeus și cele 4 surori Ayakashi: Beruche, Calaveras, Kanye și Petz . Ei au misiunea de a o ucide pe Small Lady, căreia îi spun "iepurele". Sailor Moon ajunge protectoarea fetiței (pe care o redenumește ChibiUsa, de la "mica Usagi"). Prin intervenția acesteia, cele patru surori Ayakashi sunt vindecate și transformate în persoane normale. Rubeus, în schimb, ajunge să fie un pericol. O altă membră a clanului, Esmeraude, îi spune ca cei din conducerea clanului își pierd încrederea în el; Rubeus se teme și începe sa acționeze în disperare, capturându-le pe cele 4 Inner Sensul și atârnându-le pe cruci de cristal negru care le făceau să-și piardă cunoștință. Pentru eliberarea lor, Rubeus cere ChibiUsei cristalul ginzuishou. Sailor Moon si ChibiUsa merg pe OZN-ul lui Rubeus și se luptă cu el. ChibiUsa îi anihila puterea lui Rubeus prin distrugerea unuia din cristalele negre care îi dădeau puterea, după care OZN-ul pare să explodeze.Senshi se teleportează de acolo. Apare Esmeraude care, îi spune lui Rubeus că merita ca el să moară ca un trădător al clanului. Acum, în centrul operațiunii sunt Saffir, Demando (Diamond) și Esmeraude subordonați lui WiseMan. Deși Tuxedo Kamen a avut premoniții conform cărora ar pune-o în pericol pe Sailor Moon (ei doi iubiți se despart pentru un timp), dar ei hotărăsc să fie totuși împreună. Ei și Sailor-ele, împreună cu ChibiUsa călătoresc prin timp pentru a vedea regatul lui Neo Queen Serenity. Ele sunt ajutate de Sailor Pluto, care apare în coridoarele timpului și le conduce spre regatul viitorului. În regatul din secolul 30, Neo Queen Serenity este adormită sub un cristal, așteptând puterea ginzuishou, dar ginzuishou din trecut nu este destul de puternic și nu poate ajuta cu nimic. Tot acolo, Tuxedo Kamen află că premonițiile nu erau adevărate, ci doar teste ale eu-rilor lor viitoare, prin care și-au dat seama câ dragostea lor învinge orice obstacol.

Demando își dă seama că și el este îndrăgostit de Sailor Moon. El o răpește pe aceasta de lângă ceilalți, vrând să o transforme în propria lui regină. Tuxedo Kamen o salvează la timp. Esmeraude este geloasă pe Sailor Moon, iar Saffir isi da seama ca WiseMan îl folosește pe Demando ca pe o marionetă, așa că cei doi se pun de acord împotriva acțiunilor lui Demando. Wise Man o transformă pe Esmeraude într-un dragon, care este învins de senshi și moare. De asemenea, el o spală pe creier pe ChibiUsa, spunându-i că nimeni nu a iubit-o niciodată, care se umple de ură și se transformă într-o membră a clanului Black Moon: Black Lady. Saffir se revoltă contra lui WiseMan și este ucis de acesta, singurii din familia Black Moon rămânând acum Demando și Black Lady. Demando o încearcă să o hipnotizeze pe Sailor Moon ca aceasta să îl iubească, însă nu reușește. Furios de incompetența lui Demando, WiseMan intervine și o atacă pe Sailor Moon, dar Demando se interpune și moare.

Black Lady deschide o poartă prin care să intre răul, dar Sailor Moon o face să redevină Chibiusa, spunându-i că toți o iubesc și că nu are niciun motiv să fie rea. Black Lady se vindecă și se transformă în Small Lady, lacrimile ei scoțând ginzuishou-ul din corpul ei. Sailor Moon sub forma ei de Princess Serenity, împreunâ cu Small Lady, folosesc cele două ginzuishou și îl înving pe WiseMan definitiv. Chibiusa se întoarce în viitor ca o fetiță mult mai cuminte și liniștită.

Dușmani[modificare | modificare sursă]

Koan

Koan este una dintre surorile Ayakashi, care fac parte din familia Black Moon. Cele patru sunt foarte diferite in manga fata de anime, aceasta fiind valabil pt toate: In manga, ele sunt asociate cu mortii, farfuriile zburatoare si alte lucruri nu tocmai vesele. Ele le ataca pe senshi violent si sunt ucise de Sailor Moon. In anime, in schimb, ele sunt preocupate de parfumuri, bijuterii si haine la moda. Sailor Moon reuseste sa le vindece, transformandu-le in femei lipsite de puteri, carora le pare rau de tot ce au facut. Koan este in special ingrijorata de machiaj. Ea este sora cea mai mica si echvalentul lui Sailor Mars (atacul lui Koan este Dark Fire). Numele ei vine de la mineralul "kermesite". In anime, ea crede ca Rubeus (conducatorul celor patru Ayakashi) o iubeste, dar inainte sa fie vindecata, isi da seama ca lui Rubeus nu ii pasa de ea chiar deloc. In dub, se numeste Catsy.

Beruche
Mai mare decat Koan, dar mai mica decat celelalte, Beruche (cunoscuta si ca Berthier), membra a clanului Black Moon, este corespondenta Ayakashi a lui Sailor Mercury (atacul ei este Dark Water). Numele ei provine tot de la un mineral (berthierite). Si ea este vindecata de Sailor Moon, fiind prima care i se alatura lui Koan dupa vindecare. Spre deosebire de surorile sale, ea nu este indragostita de Rubeus, dar se teme de el. In dub, numele lui Beruche este Birdie.
Calaveras
Calaveras este a doua ca varsta dupa Petz. Ea este asemanatoare lui Sailor Venus (foloseste la atacuri un bici asemeni lui Sailor Venus cu "Love-me-chain"). In manga, este o iscusita spiritista, folosindu-si comunicarea cu surorile sale moarte pentru a lupta cu Sailor senshi. Tot in manga, pare a fi singura dintre surori cu care Rubeus flirteaza. Numele ei se inspira de la mineralul "calaverite", iar in dub a fost redenumita (in mod bizar de american) Avery.
Petz
Ultima si cea mai in varsta dintre surorile Ayakashi. Petz este corespondenta lui Sailor Jupiter (atacul ei este Dark Thunder). In anime, ea se dovedeste a-l iubi pe Saffiru, dar acesta moare si nu se poate vindeca si el. Petz este ultima vindecata, ultima speranta esuata a lui Rubeus care devine o simpla pamanteana. Maturitatea ei nu a putut-o salva de puterea binefacatoare a Sailor senshi. Numele ei japonez vine de la mineralul "petzite", iar in dub o cheama Prisma.
Crimson Rubeus
Este conducatorul surorilor, fiind insarcinat sa o gaseasca pe ChibiUsa. Nu lupta niciodata efectiv pana la pierderea surorilor, apoi doar fiind nevoit sa recastige prestigiu in clan. Reuseste sa prinda patru senshi (Mercury, Mars, Venus, Jupiter), folosindu-le la santaj. A convins-o astfel, pe Sailor Moon sa ii aduca ginzuishou pe farfuria lui zburatoare. ChibiUsa a urmarit-o pe Sailor Moon si a gasit sursa de putere a farfuriei zburatoare, un cristal intunecat. OZN-ul devine instabil si senshi se teleporteaza afara, lasandu-l acolo pe Crimson Rubeus. Cand apare Esmeraude, el o roaga sa il ia cu ea, dar ea ii spune ca merita sa moara ca un tradator. Ca si cele patru surori, Crimson Rubeus este un membru inferior al clanului, iar WiseMan nu pune mare pret pe pierderea lui. Numele lui vine de la piatra pretioasa numita rubin; "crimson" inseamna rosu aprins in limba engleza. In dub, se numeste doar Rubeus.
Green Esmeraude
Esmeraude este una dintre membrele clanului Black Moon. Incearca mereu sa para o frumusete, este mandra, lacoma, ambitioasa si foarte increzuta. Ea preia misiunea lui Crimson Rubeus dupa ce il lasa pe acesta sa moara. Esmeraude are tot ceea ce isi doreste: o pozitie buna in clan, o misiune importanta, eleganta si frumusete. Insa ea isi doreste sa-l aiba alturi pe printul Demando, de care este indragostita obsesiv. Acesta nu ii raspunde (o iubeste pe Sailor Moon), iar Esmeraude ii cere ajutorul liderului clanului, WiseMan. Acesta vede ca ea este prea mandra si ii da o coroana, spunandu-i ca o va transforma in regina. Puterea si inima orgolioasa a lui Esmeraude o transforma insa intr-un dragon magic, care sa le atace pe senshi. Sailor Moon o invinge, iar Esmeraude moare cu numele lui Demando pe buze. Numele ei vine de la smarald, si uneori i se adauga numele "green" ("verde" in engleza), dar de cele mai multe ori este cunoscuta simplu ca Esmeraude, sau Emerald (in dub).
Blue Saffiru
Blue Saffiru este fratele mai tanar al lui Demando. Este alchimistul clanului; numele lui provine de la safir si "blue" (engl. "albastru"), in dub fiind numit Sapphire. In manga, Saffiru este rece si rational, mult mai rational decat ceilalti membri ai clanului. El lucreza cu roboti si nu colaboreaza cu fratele lui mai mare. El se intreaba daca este bine ca Demando urmeaza toate ordinele lui WiseMan, sau daca WiseMan nu cumva se foloseste de clan pentru a-si atinge scopurile. Moare intr-o batalie cu fratele sau. In anime, ca si ceilalti din Black Moon, a fost transpus cu un caracter mai putin rau. Se presupune ca exista o poveste de dragsoste intre el si Petz. El aude cum WiseMan spune ca il foloseste pe printul Demando ca pe un pion insignificant. Atunci el se decide sa le ajute pe senshi si le duce cristalul intunecat ca sa aiba mai multa putere. Inainte sa poata fi vindecat de Sailor Moon si sa-i poata spune lui Demando despre jocul lui WiseMan, acesta din urma il gaseste si il ucide. Petz suferea dupa moartea lui, iar Demando nu stie de ce a murit fratele sau.
Printul Demando
Subalternul direct si fidel al lui WiseMan, el dispune de mari puteri. La inceput are intentii bune, dar WiseMan il manipuleaza sa fie neiertator. Demando se indragosteste de Sailor Moon (de fapt, de Neo Queen Serenity) si o rapeste, ducand-o in palatul lui de pe planeta Nemesis. El incearca sa o hipnotizeze cu al treilea ochi (semnul de luna neagra intoarsa i se transforma intr-un treilea ochi care poate hipnotiza) pentru a o face sa il iubeasca. Dar aceasta nu merge, deoarece Sailor Moon crede in prietenii ei si in iubirea fata de Mamoru/Tuxedo Kamen. In manga, Sailor Moon si Tuxedo Kamen il inving, iar in anime, Demando blocheaza cu propriul corp o lovitura mortala a lui WiseMan, care era directionata spre Sailor Moon. In dub, numele lui este Diamond.
Black Lady
Black Lady (in dub Wicked Lady) este o versiune a ChibiUsei controlata de catre WiseMan. In manga, ea crede ca Sailor Pluto, prietena ei cea mai buna nu o mai iubeste si este prinsa de WiseMan. Atunci ea este transformata in Black Lady si se schimba radical: inclusiv isi arunca jucaria magica in forma de cap de pisica Luna-P. Black Lady incearca sa o trezeasca pe Neo Queen Serenity pentru a o invinge dar nu poate. Senshi se lupta cu ea, iar Sailor Pluto moare, spunand ca ii pare rau ca nu a putut sa o protejeze pe ChibiUsa pana la sfarsit. In acel moment Black Lady se transforma inapoi in Small Lady. In anime, WiseMan ii induce amintiri false (sau cel putin incomplete) care o fac pe ChibiUsa sa creada ca parintii ei nu o iubesc. Ea se transforma in Black Lady. La fel ca in manga, ea incearca sa le invinga pe senshi, dar foloseste inca Luna-P, dar cu scopuri rele. La sfarsitul seriei, ea isi da seama ca parintii ei o iubesc foarte mult si se transforma in ChibiUsa, plangand. Din lacrimile ei apare ginzuishou-ul din viitor, care combinat cu cel al lui Sailor Moon, il invinge pe WiseMan.
WiseMan
WiseMan, sau Death Phantom, este capul clanului Black Moon. Nu se stiu multe despre el, doar ca el a fost exilat de pe pamant in trecut si acum cauta razbunarea. El ii manipuleaza pe cei din clan, dar este invins la final de Sailor Moon si ChibiUsa, cu ajutorul celor doua ginzuishou - din prezent si din viitor.

Obiecte Magice[modificare | modificare sursă]

Pudriera Crystal dată lui Usagi de către Regina Serenity, cu ajutorul căreia se transformă în Sailor Moon.

Bagheta dată lui Usagi de către Regina Serenity și cu ajutorul căreia poate folosi atacul Moon Princess Halation.

Stiloul Star Power cu ajutorul căruia cele 4 fete (Ami, Rei, Makoto și Minako) se puteau transforma în Sailor Senshi.

Noi Personaje[modificare | modificare sursă]

ChibiUsa
Chibiusa, sau Sailor Chibi Moon, care apare in Sailor Moon R, este fiica din viitor al lui Sailor Moon, acum devenita regina regatului Crystal Tokyo. Ca printesa, i se spune Small Lady. Mama ei folosea un cristal magic numit ginzuishou, pe care Small Lady il atinge si il absoabe in corpul ei din greseala. Atunci ea se intoarce in trecut pentru a lua cristalul ginzuishou al lui Sailor Moon, in speranta ca si acesta va merge impotriva atacatorilor regatului Crystal Tokyo. Dar familia Black Moon, cei care doreau sa distruga Crystal Tokyo, o urmaresc. Chibiusa ajunge sa fie spalata pe creier de capul familiei Black Moon (WiseMan/Death Phantom o face sa creada ca nu a fost nicodata iubita), devenind Black Lady/Wicked Lady. La sfarsitul sezonului R, ea se transforma inapoi in Chibiusa, din lacrimile ei iesind ginzuishoul viitorului. Sailor Moon si Chibiusa folosesc puterea combinata a celor doua cristale pentru a-l invinge pe WiseMan. Pisica protectoare a ChibiUsei este o jucarie numita Luna-P.
Sailor Pluto
Setsuna Meioh este prima dintre Outers care apare in serial, aceasta spre sfarsitul celui de-al doilea sezon, fiind contactata de Chibiusa. Sailor Pluto este foarte apropiata de Chibiusa side aceea ii raspunde la apel. Ea este gardiana portii timpului. Singurul ei atac real este Dead Scream, care, spre deosebire de atacurile celorlate senshi, nu este strigat ci mai degraba soptit. Putine sunt stiute despre aceasta luptatoare, doar ca este genul mai singuratic si melancolic, probabil datorita "izolarii" ei la marginea sistemului solar pentru paza portii timpului. Printre altele, ea este cea mai in varsta dintre luptatoarele Sailor, fiind majora.

Sailor Moon S[modificare | modificare sursă]

In al treilea sezon, profesorul Souichi Tomoe este preocupat sa gaseasca Pocalul Sfant, ceea ce va crea o cale de acces intre Pamant si galaxia Tau Ceti. Pentru a gasi Pocalul, el trebuie mai intai sa gaseasca componentele lui, trei talismane care se alfa in trei inimi pure de om. Insa daca cristalul inimii pure este inlaturat pt mult timp de posesorul sau, acesta moare. Profesorul Souichi Tomoe se bazeaza pe subordonatii lui "Death Busters" si pe niste monstri numiti daimons (creati cu ajutorul unor oua normale). Kaolinite, asistenta lui Tomoe, a gasit numerosi oameni cu inimi pure, dar nici unul nu avea un talisman. Apar doua senshi noi (Sailor Uranus si Sailor Neptune), care verifica fiecare cristal de inima pura daca este un talisman. Ele sustin ca trebuie sa salveze lumea, si pentru asta trebuie sa gaseasca cele trei talismane. In forma lor umana, Haruka si Michiru se imprietenesc cu Ami, Rei, Usagi, Makoto si Minako, dar cand se transforma devin inamice. Cele doua cred ca celelalte senshi sunt prea slabe si le considera o piedica. In batalia cu Uranus si Neptune, Kaolinite moare, cazand de pe o cladire. Aici incep sa intre in scena Witches 5. Prima este Eudial, care are un pistol special de scoatere a inimilor pure. In alta ordine de idei, ChibiUsa este trimisa inapoi in trecut pentru a se antrena ca Sailor senshi. Eudial descopera ca doua dintre talismane se ascund in inimile lui Sailor Uranus si Sailor Neptune si reuseste sa le extraga, dar nu sa le si ia. In ultima instanta, Sailor Uranus ii spune lui Sailor Moon sa protejeze cele doua talismane (o oglinda si o sabie), pentru ca atunci cand Mesia (fara conotatii religioase) va lua Pocalul, lumea va fi salvata. Dar nimeni nu stia cine e acel Mesia. Atunci apare Sailor Pluto, care spune ca al treilea talisman este in sceptrul ei. Cele trei talismane formeaza Pocalul (foto), dar nici una din senshi nu moare, fiindu-le returnate cristalele de inima pura. Atingand Pocalul, Sailor Moon devin Super Sailor Moon si o invinge pe Eudial. Aceasta reuseste sa scape, dar masina ei era sabotata de a doua Witch. Eudial face un accident si moare, iar proiectul de recuperare a pocalului ii revine celei de-a doua Witch, Mimete. ChibiUsa se imprieteneste cu o fata numita Hotaru. Aceasta isi aminteste cum, cand a fost mica, s-a imbolnavit si tatal ei si-a vandut sufletul unui daimon pentru vindecarea fiicei lui. Kaolinite (a supravietiut caderii) pare sa fie ingrijitoarea lui Hotaru. Intre timp, Mimete nu obtine nicio victorie si este ucisa de a treia Witch, Tellu. Aceasta foloseste plantele pentru a extrage cristalele, dar una dintre plante o mananca. A patra Witch, Viluy, nu are nici ea mai mult succes. Foarte puternice au fost insa Cyprine si Ptilol (sunt socotite o singura Witch in doua trupuri). Acestea au putut fi cu greu invinse deoarece una din ele ataca si cealalta apara mereu. Au fost invinse doar printr-o confuzie creata de atacul lui Sailor Mercury, prin care cele doua s-au lovit una pe celalta. Kaolinite o prinde pe ChibiUsa si da cristalul inimii ei lui Mistress 9, o fiinta ce o poseda pe Hotaru. Mamoru isi leaga forta de viata de a ChibiUsei pt ca aceasta sa nu moara. Pentru a o salva, senshi au pornit dupa cei rai. Uranus si Neptune au reusit sa distruga spiritul ce il poseda pe profesorul Tomoe, Sailor Moon este proinsa de Mistress 9, iar celelalte senshi se lupta cu armate de daimoni. Hotaru reuseste se isi revina, si o suprima pe Mistress 9. Ea se teleporteaza in fata lui Mamoru si a ChibiUsei si ii da acesteia inapoi cristalul. Death Busters au incercat sa il cheme pe maestrul lor Pharoh 90, creind o explozie in care Sailor Moon, Sailor Neptune si Sailor Uranus sunt ranite, iar Pocalul este distrus. Sailor Saturn vrea sa se lupte singura cu Pharoh 90, dar Sailor Moon reuseste sa se transforme in Super Sailor Moon fara ajutorul Pocalului si lupta cu Pharoh 90 si il invinge. Ea apare cu Hotaru ca bebelus in brate si cade la pamant, extenuata. Haruka si Michiru o iau pe Hotaru spre a o duce la tatal ei acum vindecat. Cateva zile mai tarziu, Sailor Uranus si Sailor Neptune ii spun lui Usagi ca deciziile ei din timpul bataliei au fost gresite,ca nu este adevarata mesia si ca o vor ucide pentru asta. Ele se lupta dar realizeaza ca Sailor Moon este intradevar printesa lor si ca trebuie sa o protejeze, asa ca cele doua ingenuncheaza si o recunosc ca lider, jurand sa o protejeze mereu.

Sailor Moon SuperS[modificare | modificare sursă]

Este cea de a 4-a serie BSSM, în care suntem introduși cu noi personaje cum ar fi Pegasus (Elios) și Diana. Seria începe cum Chibiusa are un vis în care întâlnește un unicorn care îi dă o întâlnire secretă într-o pădure și o roagă să nu spună nimănui de această intâlnire. După ce o eclipsă solară are loc, Usagi observă un cort de circ pe care nu-l mai văzuse înainte și stă și se întreabă de unde a apărut. Acest circ de fapt, aflăm pe parcurs, este baza de atac a noilor dușmani care doresc să cucerească pământul la fel ca și dușmanii precedenți. Scopul lor, de această dată, este să găsească persoana în visul căreia Pegasus (unicornul pe care Chibiusa l-a întalnit în vis) se ascunde astfel încât să extragă cristalul de aur care se află în vârful cornului lui (cel care obține această piatră are pământul și luna în mâinile lui). De îndată ce oamenii de pe pământ încep să fie atacați de noi dușmani, luptătoarele sailor pornesc la luptă ca de obicei doar că puterile lor sunt cam slabe pentru noi dușmani. În timpul unei bătălii în care luptatoarele se luptă din răsputeri să facă față noilor dușmani, Chibiusa îngrozită își dorește ajutorul cuiva și strigă ajutor. Vocea Chibiusei e auzită de Pegasus (unicornul din vis) care îi dă noi puteri și ei și lui Usagi și le transformă pe ambele în luptătoare SUPER. Cu noile puteri, Usagi și Chibiusa reușesc să facă față dușmanilor mai ușor, dar numai puterea lor nu este de ajuns, așa că, după câteva lupte, cele 4 inner senshi (mars, venus, mercury, jupier) primesc și ele puteri noi de la Pegasus și devin și ele, la randul lor, luptătoare SUPER (de aici vine și numele seriei Sailor Moon SuperS! doarece toate luptătoarele trec la forma lor de SUPER SOLDIER). Seria se axează mai mult pe Chibiusa, care dezvoltă sentimente de dragoste pentru Pegasus și e cea în visul căreia Pegasus se ascunde. Persoanele atacate erau în general persoane purtătoare de vise frumoase dar personajelor antagoniste le era greu să identifice persoana în visul căreia Pegasus se ascundea. Prin urmare, momentul în care identitatea personei care îl avea pe Pegasus în visul ei (Chibiusa) se dezvăluie abia la sfârșitul seriei, moment în care bătălia finală începe. Outer Senshi nu apar în serie, dar Haruka și Michiru (uranus și neptune) apar într-un episod numit "Special" în care sunt prezentate în vacanță, dar cu toate acestea sunt și ele atacate de noul dușman și după ce termină bătălia, declară că nu au de ce să își facă griji pentru că Sailor Moon și echipa ei vor proteja cu siguranță pământul de acești noi dușmani (dar urmează să le vedem din nou mai frecvent în seria Sailor Stars).

Noi Personaje[modificare | modificare sursă]

Haruka Tenoh
Haruka Tenoh (sau Tenou) apare în al treilea sezon, împreună cu Michiru Kaioh, partenera ei. Pe parcursul serialului este evidențiat faptul că ele sunt un cuplu și se iubesc enorm. Ele sunt de fapt Sailor Uranus și Sailor Neptune, luptătoare care apără sistemul solar de invadatori, cunoscute, împreună cu Sailor Pluto și Sailor Saturn ca Outer Senshi. Haruka este o fată foarte baiețoasă, care este uneori confundată cu un băiat (Minako se îndrăgostește de "el" înainte să afle că este de fapt fată). Ea posedă un talisman numit Space Sword, adică sabia spațiului. În varianta engleză i se spune Amara. Misiunea cu care apare în sezonul al treilea este cea de a găsi Mesia (fără conotații creștine), cea care va învinge "umbra silențioasă". Cele două fete (Michiru și Haruka) nu doresc să lucreze împreună cu Senshi, dar se încredințează apoi de faptul că Sailor Moon este "Mesia" și acceptă o colaborare.
Michiru Kaioh
Michiru Kaioh apare în al treilea sezon, împreună cu Haruka Tenoh, partenera ei. Pe parcursul serialului este evidențiat faptul că ele sunt un cuplu și se iubesc enorm. Ele sunt de fapt Sailor Neptune și Sailor Uranus, luptătoare care apără sistemul solar de invadatori, cunoscute, împreună cu Sailor Pluto și Sailor Saturn ca Outer Senshi. Michiru este o fată elegantă și sofisticată, căreia îi place să cânte la vioară și să picteze. Ea controlează apa și posedă un talisman numit Deep Aqua Mirror, care arată adevărata natură a lucrurilor. În varianta engleză i se spune Michelle, dar s-a vehiculat și numele de Nerissa. Misiunea cu care apare în sezonul al treilea este cea de a găsi Mesia (fără conotații creștine), cea care va învinge "umbra silențioasă". Cele două fete (Michiru si Haruka) nu doresc să lucreze impreună cu Innerele, dar se încredințează apoi de faptul că Sailor Moon este "Mesia" și acceptă o colaborare.
Hotaru Tomoe
Sailor Saturn apare în al treilea sezon al serialului, și este singura al cărui nume real nu a fost niciodată schimbat în versiunea engleză. Hotaru Tomoe este fiica unui om de știință. Cu mult timp în urmă, ea ar fi trebuit să moară și să renască (ea nu poate muri definitiv niciodată, ci renaște întotdeauna), fiind foarte bolnavă. Tatăl ei, profesorul Souichi Tomoe, a acceptat să fie posedat de spirite malefice în schimbul vindecării ficei lui. Hotaru este o fată singuratică, timidă, al cărei tată este mereu ocupat și o lasă în grija asistentei lui (Kaori/Kaorinite), o fată căreia îi place să se îmbrace numai în negru; din cauza puterilor ei ciudate colegii o evită; singura cu care se împrietenește Hotaru este Chibiusa, care o înțelege. Hotaru va fi posedată de un demon numit Mistress 9, care este ucis, însă Hotaru nu moare, ci renaște, salvată de Sailor Moon la finalul celui de-al treilea sezon. Arma ei este un fel de suliță-sabie (glaive) numită Silence Glaive.

Hotaru este născută în zodia Capricornului (pe data de 6 ianuarie); are grupa sanguină AB; înălțimea ei variază pe parcursul serialului în funcție de vârsta ei. Îi place să participe la cursurile de istorie universală; nu-i plac orele de sport; nu îi place laptele, în schimb îi plac soba (tăiței făcuți din hrișcă); printre alte lucruri favorite se numără panterele.

Obiecte Magice[modificare | modificare sursă]

Pudriera Cosmic Heart pe care Usagi o primește în episodul 91. Pudriera din Sezonul R din păcate a fost distrusă de către un Daimon. Această pudrieră este folosită în a treia transformare ca Sailor Moon.

Sceptrul Spiral Heart Moon este o nouă armă, pe care Usagi a primit-o în episodul 91. Acest sceptru a fost creat din dragostea dintre Prințesa Serenity și Printul Endymion în timpul Mileniului de Argint. Usagi folosește această armă pentru a utiliza atacul numit Moon Spiral Heart ca Sailor Moon și Rainbow Moon Heartache ca Super Sailor Moon.

Pocalul Sfânt este o armă folosită de către Meshia pentru a salva sau distruge lumea.El apare când cele trei talismane sunt reunite și îi dă lui Sailor Moon puterea de a se transforma în Super Sailor Moon.

Dușmani[modificare | modificare sursă]

Souchi Tomoe
Souichi Tomoe este tatăl lui Hotaru, care devine personaj negativ în seria S. În anime, el este înfățișat mai blând, mai nevinovat de răul pe care îl face. El și-a dat sufletul unui demon pentru a-și salva fiica aproape moarte într-un accident. Astfel, Demonul îl posedează și îi controlează toate acțiunile. Este un bărbat manierat, elegant și frumos (deși are părul alb). Uneori, el se comportă firesc (parcă nu ar fi posedat) și se dovedește a fi un tată iubitor și grijuliu cu Hotaru. Preocuparea lui principală este să găsească Pocalul Sfânt, pentru a aduce în galaxie un spirit rău numit Pharoh 90. Pentru Pocal, este nevoie să se găsească cele trei talismane ascunse în trei inimi pure. Pentru a găsi inimile, Profesorul Tomoe transformă ouă în daimoni. Cei care lucrează pentru el se numesc Death Busters, în frunte cu asistenta lui Tomoe, Kaolinite. În manga, el moare, dar în anime este vindecat și i se încredințează fiica, Hotaru, ca să aibă grijă de ea. În dub, el este cunoscut ca Doctor Tomoe.
Kaolinite
Este una dintre Death Busters, cea mai apropiată profesorului Tomoe. Îl ajută pe acesta cu daimonii, până când este ucisă de Sailor Uranus (manga)/cade de pe o clădire, urmărită de Sailor Uranus și Neptune (anime). Fără nicio explicație, ea apare mai târziu ca guvernanta lui Hotaru. Postul ei de asistentă fiind ocupat de Witches 5. Totuși, Kaori este mult mai apropiată profesorului și știe cam totul despre planurile lui. Ea are titlul de "magus", la care Witches 5 abia visează să ajungă. Spre final a fost ucisă de Mistress 9. Numele ei (scris Kaolinite sau Kaorinite deoarece în japoneză se pronunță la fel) vine de la argila cu același nume.
Eudial
Prima dintre vrăjitoare și cea mai de succes. Ea folosește un calculator ca să detecteze talismanele, și un fel de pistol pentru a le extrage. Deoarece profesorul Tomoe pare să o favorizeze, celelalte witches o urăsc. Eudial aproape calcă de fiecare dată oamenii cu mașina, din cauza faptului că atunci când iese din laborator, apare cu mașina în cele mai neobișnuite locuri (de exemplu într-un parc sau într-o gură de metrou). Arma ei de atac este un aruncător de flăcări, numit Fire Buster (ulterior, va avea o versiune îmbunătățită, Fire Buster II). Ea reușește să găsească două dintre talismane, în inimile lui Sailor Uranus și Sailor Neptune. Ea le atrage pe cele două într-o capcană. O face pe Uranus să vadă cum Neptune moare deoarece i se extrage talismanul, dar apoi Uranus se împușcă singură cu pistolul lui Eudial, încredințându-i misiunea de a gasi celălalt talisman lui Usagi. Sailor Pluto apare cu talismanul ei și cele trei talismane formează Pocalul (ele nu mor, ci își revin). Transformându-se în Super Sailor Moon cu ajutorul Pocalului, Usagi o rănește grav pe Eudial. Dar Eudial scapă și se grăbește spre mașina ei. Acolo, Mimete a pus melci, iar Eudial, care era fobica, se panichează și cade cu mașina de pe șoseaua suspendată în ocean. În manga, în schimb, Sailor Moon o ucide. Numele ei vine de la mineralul eudialit, dar uneori este cunoscută și ca Eugeal.
Mimete
Mimete este cea de-a doua dintre Witches 5. Ea este aeriană și îi aleargă după idoli, la fel ca și Minako. Arma ei este un sceptru lung pe care îl activează când spune "Charm Buster". Ea supraviețuiește mai multe episoade decât oricare dintre cele 5 Witches. Deoarece Pocalul era deja la Sailor Moon, lui Mimete i s-a spus să colecteze inimi pure, pe care Prof.Tomoe să le poată oferi lui Mistress 9, când aceasta se va trezi. Deși a încercat de foarte multe ori să obțină inimi pure, Sailor Senshi au oprit-o de fiecare dată. În manga, ea a fost ucisă de Sailor Uranus, dar în anime, ea a încercat o invenție de-a lui Eudial, cu ajutorul căreia a intrat în monitoarele din sala de conferințe unde avea loc confruntarea cu luptătoarele sailor; Mimete crește în dimensiune - puterile ei cresc de asemenea; Mimete speră că în acest mod le va putea distruge pe luptătoarele sailor. Tellu, care privea din umbră, supărată ca Mimete i-a furat misiunea, a scos mașinăria și monitoarele din priză, Mimete rămânând prinsă înăuntru, lucru ce îi aduce moartea. Numele ei vine de la mimetita.
Tellu
A treia dintre vrăjitoare, care supraviețuiește doar un episod. Pentru a obține cristale, ea deschide un magazin cu flori, pe care le dă oamenilor. Acestea par la început inofensive, dar apoi vor lua cristalele de la posesorii lor. Cristalele erau păstrate de Tellu într-un recipient special. În anime, ea se luptă cu gardienele și cu Tuxedo Mask, folosind o variantă mult mai mare a plantei. La un moment dat, recipientul ei plin cu cristale de inimă pură se deschide, iar cristalele o înconjoară pe Tellu, făcând planta să vină spre ea și să o mănânce. În manga, Sailor Chibi Moon o transformă într-un monstru și Sailor Pluto o ucide. Numele ei vine de la telurit, iar în dub, se numește Telulu.
Viluy
Viluy este asemanatorare cu Sailor Mercury, prin faptul că este foarte inteligentă și se pricepe la computere. Ea programează computerele din școală ca să extragă cristalele inimilor pure din oameni. În afară de asta, ea are două brățări speciale din care eliberează nanoboți (la comanda "Mosaic Buster"). Aceștia dizolvă victima , lăsând în urma ei doar cristalul căutat. Sailor Moon îi face brățara să fie instabilă, așa că nanobotii o mănâncă pe ea. Numele ei provine de la mineralul viluit, iar în dublaj se schimbă în Viruit. Și ea a supraviețuit doar un episod.
Cyprine și Ptilol
Cyprine este adevărata vrăjitoare, iar Ptilol este o altă personalitate a Cyprinei, pe care aceasta o primește în luptă. Cele două, contrar opiniilor, nu sunt gemene, ci sunt aspecte diferite ale aceleiași persoane. În anime, ele se luptă cu gardienele, dar sunt practic invincibile, deoarece, în timp ce una dintre ele atacă, cealaltă parează. Atacurile lor sunt puternice și perfect sincronizate. Folosindu-se de logică, în ceața densă creată de atacul Shabon Spray al lui Sailor Mercury, gardienele le despart. Deoarece nu vedeau, Cyprine și Ptilol au tras una în cealaltă și au murit. În manga, Cyprine este considerată cea mai puternică dintre vrăjitoare. Ea și Ptilol o atacă pe Haruka chiar la ea acasă, dar apar celelalte senshi. Sailor Moon a reușit să le despartă cu un atac, dar nu a putut să le învingă decât cu mare efort, transformată în Super Sailor Moon. Cyprine (de la ciprinit) este cea cu părul albastru și Ptilol (de la ptilolit) este roșcată.
Mistress 9
Mistress 9 apare ca o formă adultă a lui Hotaru. Ea a intrat în corpul lui Hotaru prin târgul făcut de profesorul Tomoe cu un spirit malefic. Prezența lui Mistress 9 în corpul fetiței a ajutat-o să supraviețuiască, dar, uneori, această ființă extraterestră o posedă pe Hotaru. Deoarece Mistress 9 era sadică și îi plăcea să rănească oameni, o rănea pe Hotaru sau pe colegii ei, care au ajuns să se teama de ea. Hotaru avea apoi momente în care era inconștientă. Singura prietenă a fetiței a devenit ChibiUsa, care părea să o înțeleagă. Când Mistress 9 a obținut controlul complet asupra lui Hotaru, ea avea nevoie de o inimă pură perfectă pentru a fi puternică. Ironic, chiar inima ChibiUsei a fost ceea ce avea nevoie. Pharoh 90 o contactează și îi explică felul în care funcționează o mașină distrugătoare. Împreună, Mistress 9 și Pharoh 90 învie o armată de daimoni care le ataca pe Sailor Mercury, Mars, Jupiter și Venus. Sailor Moon o apără pe Mistress 9 pentru a o apăra pe Hotaru, chiar îi dă pocalul, pe care ea îl trimite lui Pharoh 90. Până la urmă, Sailor Saturn se trezește și reușește să înlăture controlul lui Mistress 9 asupra ei.
Pharoh 90
Este un extraterestru malefic care dorește să distrugă viața pământeană prin activarea unei arme misterioase numite The Silence. Este orginar din galaxia Tau Ceti, și el a trimis demonul care l-a posedat pe Tomoe. El are nevoi de Pocal pentru a-i crește puterea, dar nu îl ajuta cu mult, deoarece Sailor Moon reușește să se transforme în Super Sailor Moon fără Pocal și să-l învingă împreună cu Sailor Saturn. Corpul lui nu apare niciodată, doar sub forma din poza de alături.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Sailor Moon.