Răul cu Carne

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Răul cu Carne
Evil Con Carne.png
Informații generale
Gen
Creator(i)Maxwell Atoms
Voci
Compozitor temă muzicalăGregory Hinde
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade13 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Maxwell Atoms
Companie(i) de producțieCartoon Network Studios
DistribuitorWarner Bros. Television Distribution
Perioadă de difuzare22 de minute
Difuzare
Canal originalCartoon Network
Format imagineNTSC
Format audioStereo
Difuzare originală11 iulie 2003 (2003-07-11)
Cronologie
Precedat deGrim & Evil (2001–2002)
Seriale similareNegrele aventuri ale lui Billy și Mandy (2003–2007)
Legături externe
site web oficial
Internet Movie Database

Răul cu Carne (engleză Evil con Carne) este un serial de desene animate american creat de Maxwell Atoms pentru Cartoon Network. A fost inițial difuzat ca parte a serialului Grim & Evil alături de Negrele aventuri ale lui Billy și Mandy dar a devenit mai târziu un program separat în 2003 conținând un sezon, cu ultimul episod fiind difuzat în 2004. Este al 15-lea și ultimul serial Cartoon Cartoons (deși ca parte a Grim & Evil, deoarece brand-ul Cartoon Cartoons a fost întrerupt temporar în octombrie 2003; totuși, unii consideră acest serial ca parte a Cartoon Cartoons în pofidă). Finalul oficial al serialului, intitulat "Companie stai" (o încrucișare cu Negrele aventuri ale lui Billy și Mandy, unde Generalul Skarr a devenit un personaj recurent), a fost difuzat pe 16 martie 2007.

Poveste[modificare | modificare sursă]

Hector Con Carne a fost un băiat milionar și un geniu malefic care a vrut să cucerească lumea. Eventual, s-a produs o explozie uriașă cauzată de dușmanul său, Cod Commando. Explozia a împrăștiat multe din corpul lui în lumea întreagă. El a fost salvat de un om de știință, Maiorul Dr. Stafi (care este îndrăgostită de el), care i-a salvat două organe din corpul lui: creierul și stomacul. Acestea două au fost mai târziu instalate în Boskov, un urs de circ mov, dându-i controlul lui Con Carne de-a se mișca.

Hector, Dr. Stafi și liderul lor militar, Generalul Cicatrice, au creat apoi un laborator secret pe o insulă cu un munte în formă de iepuraș știut ca „Insula Iepuraș”. Misiunea lor este un singur lucru: să-i caute părțile din corp rămase.

Personaje[modificare | modificare sursă]

  • Hector Con Carne - Personajul principal și antieroul. A fost un băiat malefic și dinamic care a fost redus la un creier antropomorfic și un stomac după o explozie gigantică. Cumva, stomacul a fost dus la o viață proprie. Este adesea frustrat de dificultatea de a cuceri lumea în statutul său curent.
  • Maiorul Dr. Stafi (en. Ghastly) - Un geniu malefic, Stafi este creierul din spatele tuturor planurilor lui Hector. Nu pare să fie prea atentă în cucerirea lumii; este mai interesată în a inventa chestii și a fi mai aproape de Hector.
  • Generalul Cicatrice (en. General Skarr) - Liderul paramilitar al lui Con Carne. Este un om cu inimă rece, odios și dur cu o cicatrice pe față și un singur ochi. Are tendința de a fi mai rău decât Con Carne însuși, de cele mai multe ori încercând să-și răstoarne liderul. A făcut numeroase apariții în Negrele aventuri ale lui Billy și Mandy ca vecinul lui Billy de vizavi. A apărut de asemenea în spin-offul lui Billy și Mandy, Underfist. S-a dovedit că și-a dat demisia de a lucra pentru Hector Con Carne după ce au fost "cumpărați" de industria desenelor pentru că n-au vrut competiția în dominația lumii.
  • Boskov - Un fost urs mov de circ rusesc care poartă creierul și stomacul lui Con Carne în corpul său. Uneori este greu de controlat din cauza instinctelor sale animalice și lipsa de inteligență.
  • Stomacul - Fostul stomac al lui Hector Con Carne va spune ceva numai când vine vorba de mâncare.
  • Cod Commando - Dușmanul de moarte al lui Con Carne. Este un pește antropomorfic agent/supererou în SPORK extrem de talentat, care vorbește doar în jargon. De cele mai multe ori contracarează în mod invariabil planurile malefice ale lui Con Carne și este responsabil pentru distrugerea corpului lui Hector.
  • Destructicus Con Carne - Fiul lui Hector și Stafi din viitor care a fost creat când cei doi, împreună cu Cicatrice, au rămas pe o insulă deșertică. Destruticus respinge căile malefice ale tatălui său și devine un supererou, luptând în numele binelui, de-obicei împotriva forțelor lui Hector. El încă își iubește părinții, deși doar Stafi îi întoarce afecțiunea. În primul său episod, O problemă temporală, Hector din prezent a fost derutat la cum a fost conceput (considerând că Hector și-a pierdut sistemul reproductiv).
  • Estroy - Vecinul lui Hector de vizavi; amândoi sunt foarte competitivi. El poartă o mască de metal pentru a-și ascunde frumusețea imensă, cum s-a văzut în episodul The HCCBDD. Este o parodie a lui Destro, un răufăcător din serialul G.I. Joe. De-asemenea pare să fie îndrăgostit de Stafi.

Episoade[modificare | modificare sursă]

N/o Titlu în română Titlu în engleză
01 Răul con carne Evil Con Carne
Cicatrice emoțională Emotional Skarr
Răul o ia razna Evil Goes Wild
02 Răul la proces Evil On Trial
Mirosul răzbunării, Partea I The Smell Of Vengeance, Part 1
Mirosul răzbunării, Partea a II-a The Smell Of Vengeance, Part 2
03 Aduceți-mi fața lui Hector Con Carne! Bring Me The Face Of Hector Con Carne!
' Devolver, Part 1
' Devolver, Part 2
04 Toată lumea îl iubește pe unchiu Bob Everybody Loves Uncle Bob
' Tiptoe Through The Tulpis, Part 1
' Tiptoe Through The Tulpis, Part 2
05 ' Max Courage
O problemă temporală The Time Hole Incident
Crăciunul Con Carne Christmas Con Carne
06 Răul suprem Ultimate Evil
Caută și distruge Search And Estroy!
Plăcinta care m-a iubit The Pie Who Loved Me
07 Lipsit de curaj Gutless
Groazoboții Day Of The Dreadbots
Liga distrugerii League Of Destruction
08 Fiul răului Son Of Evil
' The Right To Bear Arms
Problema cu Skarrina The Trouble With Skarrina
09 Hai SPORK! Go SPORK!
Ziua liberă a lui Boskov" Boskov’s Day Out
Cod contra Hector" Cod Vs. Hector
10 ' No No Nanuk
Idolul adolescenților" Teenage Idol
11 Mama tuturor răilor The Mother Of All Evils
DDZHCC" The HCCBDD
12 Ferecat și încărcat Gridlocked And Loaded
Paradisul nebunilor Fool’s Paradise
13 Gelozie, gelozie Jealousy, Jealous Do
Hector, regele britanicilor Hector, King Of The Britons

Legături externe[modificare | modificare sursă]