Discuție Utilizator:Terraflorin/Arhiva 8

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Urechile începătorilor pot fi foarte sensibile!

Secțiune nouă


Arhivele mele
1, 2, 3, 4, 5, 6
7, 8, 9, 10, 11, 12

Cuprins

Mulțumiri pentru articol[modificare sursă]

Bună ziua, am observat că ați creat acest articol, pentru care vă mulțumesc, și pe care l-am actualizat. Vă aștept din nou pe Wikipedia! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Jobava-ro (discuție • contribuții).

Request[modificare sursă]

Greetings.

Could you create the articles en:Visa policy of Azerbaijan and en:Visa requirements for Azerbaijani citizens in Romanian?

Thank you. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 31.200.21.43 (discuție • contribuții).

Planetes[modificare sursă]

Bună! Am creat articolul despre Planetes, dar un utilizator l-a marcat cu un format care spune să aibă niște erori ortografice sau gramaticale. Poți să corectezi erorile articolului? Cred să fie puține, pentru că am îmbunătățit destul de cunoștința mea a limbii române, dar nu și este limba mea maternă, și uneori eu comit erori. După aceea, cred să poți să scoți indicația erorilor ortografici sau gramaticali din format. Mulțumesc! --Josep Maria Roca Peña (discuție) 10 martie 2016 14:56 (EET)

Titluri[modificare sursă]

Wikipedia:Manual_de_stil#Titluri_de_lucr.C4.83ri Titlurile italice se folosesc doar la romane, piese de teatru sau alte opere literare de sine stătătoare (adică publicate separat) și de dimensiuni considerabile. Poeziile, povestirile și nuvelele scurte nu intră în această categorie, deci nu este cazul să fie scrise cu italice. --Haptokar (discuție) 13 martie 2016 16:36 (EET)

Am vrut să unific Infocaseta Povestire și pentru nuvele dar am omis acest amănunt, mersi. --_florin DF 13 martie 2016 16:37 (EET)
Adică? --Haptokar (discuție) 13 martie 2016 16:38 (EET)
În articolul Dramă la vânătoare.--_florin DF 13 martie 2016 16:47 (EET)

Magi[modificare sursă]

Am creat Melchior (mag) după versiunea engleză. Ar mai fi en:Balthazar (Magus) și en:Saint Caspar. Aș aprecia o mână de ajutor. Mulțumesc. --Haptokar (discuție) 20 martie 2016 20:19 (EET)

Titlu articol[modificare sursă]

O opinie: nu ar fi mai potrivit Codul G decât Codul-G? În articol ați folosit cu precădere forma Codul G. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 25 martie 2016 21:43 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Jaful economic în România[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Jaful economic în România creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Jaful economic în România până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului.  —Andreidiscuţie 4 aprilie 2016 18:46 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Terraflorin. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Listă de dramaturgi români.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Bătrânul (discuție) 7 aprilie 2016 08:59 (EEST)

Cazul Sorin Cerin[modificare sursă]

Ștergerile dumneavoastră de aici ar intra în categoria vandalism, dacă nu ar fi clar că nu cunoașteți această procedură, care se aplică și în proiectele Wikipedia surori. La întrebarea cine? răspunsul este: comunitatea, prin consensul realizat în urma unei discuții. Căutați în arhive discuția respectivă, de care îmi aduc bine aminte dar pe care nu am timp să o caut acum. Dacă nu sunteți de acord, deschideți o discuție, care va trebui să ducă la un consens. Până atunci, rămânem la status quo.

Remarca dumneavoastră despre „administratori care tot între voi v-ați ales!”, sau „gașca administratorilor” cum o numea Sorin Cerin, ar intra și ea în categoria vandalism în categoria atac la persoană/persoane, dacă...

Pentru cine cunoaște cazul Sorin Cerin în detaliu, inclusiv și mai ales priceperea lui în crearea de clone și utilizarea serverelor open proxy, nu încape îndoială că aici avem de a face cu o clonă în plus. Verificarea checkuser nu e posibilă, fiindcă datele respective au fost șterse de multă vreme. -- Victor Blacus (discuție) 10 aprilie 2016 15:39 (EEST)

Infocasete[modificare sursă]

Puteți folosi acum Infocaseta Actor (ex. Lionel Barrymore) și Infocaseta Film (care a fost unificată cu cea veche, ex. Pe aripile vântului - test pentru a demonstra că funcțioenază necompletat) fără a mai completa câmpurile dacă datele sunt completate deja la Wikidata (la fel ca în cazul Infocasetei Biografi din schema pe care am făcut-o mai demult). De regulă roboții preiau datele de la en:wp astfel că îl puteți folosi necompletat ca să salvați timp.— Ionutzmovie discută 25 aprilie 2016 13:27 (EEST)

Maxim 3[modificare sursă]

Salut,

Sunteți utilizator mai vechi, astfel că știați cu siguranță de faptul că nu e cazul să figureze în pagina de propuneri pentru Proiectul Săpătmînii mai mult de 3 propuneri active/utilizator. Pe cele retrase, vi le afișez aici pentru a nu se pierde. Dacă veți dori, le veți reintroduce treptat pe măsură ce se vor epuiza celelalte. Evident că puteți înlocui oricând una dintre cele 3 rămase cu oricare de aici, dacă vi se pare că prioritatea este alta.

{{propunere PS| Energia solară în România ||Terraflorin|30 mai 2016|subiect despre România - - [[:en:Solar power in Romania]]}} {{propunere PS| Mineritul în România ||Terraflorin|30 mai 2016|subiect despre România - [[:en:Mining industry of Romania]]}} {{propunere PS| Economia Bucureștiului ||Terraflorin|30 mai 2016|subiect despre România - - [[:en:Economy of Bucharest]] }} {{propunere PS| Internetul în România ||Terraflorin|30 mai 2016|subiect despre România - - [[:en:Internet in Romania]] }} {{propunere PS| Investițiile străine directe în România ||Terraflorin|30 mai 2016|subiect despre România - - [[:en:Foreign Direct Investment in Romania]] }}

--Accipiter Q. Gentilis(D) 31 mai 2016 18:37 (EEST) P.S. Nu am mai urmat procedura birocratică deoarece sunt convins că a fost o scăpare din partea dv.

Jaful economic în România[modificare sursă]

Salutare, tocmai ce am observat că a fost ștearsă pagina Jaful economic în România, dar eu cred că motivele nu sunt întemeiate. „Cercetare originală prin sinteză” mi se pare că sună foarte ciudat. Dacă este sinteză înseamnă că citează surse. Și atunci nu este cercetare originală. Eventual este cercetarea acelor surse. Nu-mi amintesc prea bine articolul dar mie mi s-a părut destul de enervant, fiindcă promova opinia propagandei rusești - de fapt mi-am exprimat opinia în pagina de discuție. Dar articolul trebuia îmbunătățit și echilibrat cu puncte de vedere diferite de Vocea Rusiei. Mi se pare ciudat să ștergem articole pentru că ne displace propaganda rusă - de parcă propagandă occidentală nu ar exista - este drept, e mult mai puțin respingătoare, însă tot respingătoare este și aceasta. Dacă nu le place articolul, nu au decât să-l corecteze - subiectul este unul enciclopedic dincolo de orice dubiu. Dacă mai pățești asemenea lucruri pe viitor, te rog dă-mi de știre. —  Ark25  (discuție) 3 iunie 2016 00:02 (EEST)

Propaganda occidentală nu este de stat și monolitică, ci privatizată și diversă. Se poate spune clar că un punct de vedere exprimă vocea Rusiei, dar nu e deloc clar care din marile canale de televiziune americane ar reprezenta propaganda oficială. Motto-ul propagandei rusești este „Orice împărăție dezbinată împotriva ei însăși este pustiită; și orice cetate sau casă, dezbinată împotriva ei însăși, nu poate dăinui.” Pe când Occidentul face taman pe dos: puterea lui e în diversitate și dezbateri în contradictoriu, nu în unitatea de monolit a partidului și statului. Cât privește jelaniile după întreprinderile nerentabile a se vedea en:Creative destruction#Examples: în capitalism întreprinderile nu produc de amoru' artei, ci pentru a face profit. Dacă nu aduc profit și nu mai e nicio speranță să aducă profit, sunt lichidate. Tgeorgescu (discuție) 3 iunie 2016 03:52 (EEST)
Propaganda occidentală este doar disimulată și aparent diversificată. „Privatizații” sunt de fapt tot lingătii establishment-ului sau chiar parte din acesta. Dacă începi să critici prea mult guvernul, mai vezi tu contracte (sau sub-contracte) cu statul la paștele cailor. A se vedea propaganda făcută de mass-media în SUA pentru a sprijini intervenția din Guatemala. O vastă rețea media sprijinind unitatea de monolit a simbiozei Rockefeller-Guvernul SUA.
Motto-ul propagandei rusești este o gargară jenibilă, după părerea mea. Ei sunt dezbinați de foarte multe ori chiar și în rândul familiei - au și o celebră zicală „dacă bărbatul bate femeia, face asta pentru că o iubește”. Dacă până și în sânul familiilor sunt atât de dezbinați, atunci ce să mai vorbim despre împărăție? Iar oligarhii ruși care sunt gata oricând să se măcelărească între ei (dacă nu ar fi așa, atunci de ce nu-și depozitează banii în bănci rusești?) sunt alt exemplu strălucit de dezbinare. Alt exemplu strălucit este pierderea influenței în Ucraina. Rusia este în plin proces de dezintegrare, după părerea mea. Aici există o analiză destul de bună pe tema asta.
Fabricile românești au fost lichidate chiar dacă produceau profit. Ele au fost trecute pe pierderi prin căpușare, adică la un mod forțat, nu datorită ineficienței fabricilor respective. Teoria pe care ai citat-o nu se aplică aici. —  Ark25  (discuție) 5 iunie 2016 12:51 (EEST)
Nu zău, cam ce-a zis Fox News despre Obama în ultimii cinci ani? Tgeorgescu (discuție) 8 octombrie 2016 03:19 (EEST)
Iar răspunsul la întrebarea „De ce proprietarul ei și-a tăiat găina care-i făcea ouăle de aur?” nu poate fi decât o teză de teoria conspirației. Tgeorgescu (discuție) 9 octombrie 2016 00:21 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Călin Georgescu[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Călin Georgescu creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Călin Georgescu până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  25 iunie 2016 12:54 (EEST)

Proiectul săptămâmii[modificare sursă]

Wikipedia:Proiectul săptămânii este actual inactiv (fiind un proiect cu caracter istoric), astfel că e puțin probabil ca propunerea pe care ați adăugat-o recent să mai ajungă vreodată în sitenotice.--Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2016 18:37 (EEST)

Oricum, deja am dat o formă cât de cât a articolului. --_florin DF 25 iunie 2016 18:42 (EEST)
Ok, v-am anunțat ca să nu sperați degeaba.--Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2016 18:47 (EEST)
Totuși se putea bloca foarte simplu procedeul de adăugare a unor propuneri noi, iar proiectul trebuia închis după epuizarea listei de propuneri (doar 5 mai sunt pe roșu). În fine, asta e, spor mai departe în activitatea wikipedistă și multă sănătate. --_florin DF 25 iunie 2016 18:50 (EEST)
Tehnic vorbind eu nu văd de ce s-ar bloca adăugarea de noi propuneri, cine știe, poate va vrea cineva să-l resusciteze și să-l preia cândva. Am pus însă o notă de avertisment, am semiprotejat pagina de discuție și de propuneri și restul paginilor le-am protejat complet. --Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2016 18:56 (EEST) P.S. Notificarea închiderii a fost pusă la la Wikipedia:Cafenea#Discuție tangentă începând cu 13 iunie.

Incognito în...[modificare sursă]

Saint Petersburg sau Sankt Petersburg? --Haptokar (discuție) 16 iulie 2016 09:16 (EEST)

S-o lăsam așa deocamdată, mai facem săpături.--_florin DF 17 iulie 2016 10:07 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Timofei Silistaru[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Timofei Silistaru creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Timofei Silistaru până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  8 august 2016 09:54 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Bună seara. V-aș ruga, în măsura în care aveți timp, să creați articole dedicate actorului Alan Bates și compozitorului de muzică de film Mikis Theodorakis. Vă mulțumesc anticipat. --Haptokar (discuție) 1 septembrie 2016 19:24 (EEST)

Poate și Zorba Grecul. --Haptokar (discuție) 1 septembrie 2016 19:29 (EEST)
Mulțumesc. Nu mă uitați, vă rog, nici cu celelalte. --Haptokar (discuție) 3 septembrie 2016 12:00 (EEST)

O întrebare[modificare sursă]

Sunt nelămurit: nu este cam forțată legătura dintre Hamlet și Profu' de engleză? --Bătrânul (discuție) 7 septembrie 2016 12:58 (EEST)

Filmul are legătura cu piesa, invers mai puțin. Dacă filmul oferă o legătură „albastră” către piesă de ce nu ar fi și invers. Dar dacă deranjează se poate scoate. Cel mai fericit caz era ca articolul Hamlet să fie dezvoltat cel puțin la nivelul celui despre film și la secțiunea Vezi și să fie printre ultimele trimiteri (nu unica ca acum). --_florin DF 7 septembrie 2016 14:06 (EEST)
Mulțumesc pentru răspuns. Atunci, să rămână așa (eu sunt împotriva ștergerilor conținutului articolelor, cu excepția cazurilor stringente). Numai bine, --Bătrânul (discuție) 7 septembrie 2016 14:11 (EEST)

Onlyinclude[modificare sursă]

Bună ziua. Am văzut că la articolele de tipul 1900 în literatură folosiți taguri <onlyinclude>, dar pagina respectivă nu e inclusă nicăieri. Există un scop final al folosirii acelor taguri sau doar le-ați preluat ca atare de la en.wp?--Strainu (دسستي‎)  18 septembrie 2016 17:47 (EEST)

Redenumire[modificare sursă]

Interesant raționament! Considerând că filmul este bazat pe carte și poartă în original aceleași titluri. Sper să aveți surse pentru modificarea efectuată, altfel sper să vă rectificați acțiunile, că în conflicte de editare nu doresc să intru. Cele bune, --Silenzio (discuție) 16 octombrie 2016 22:38 (EEST)

Interesant „raționament”! că filmul este bazat pe carte și poartă în original aceleași titluri - vă dau doar un singur contra-exemplu (deși sunt sute de astfel de exemple): Un om în loden bazat pe romanul Moartea vine pe bandă de magnetofon de Haralamb Zincă. Poftiti și surse: http://procinema.ro/filme/poveste-fara-sfarsit http://tv.acasa.ro/poveste-fara-sfarsit https://carturesti.ro/film/poveste-fara-de-sfarsit-the-neverending-story-109919 (ultimul fiind un site specializat în cărti). Numai bine --_florin DF 17 octombrie 2016 08:06 (EEST)
In concluzie cartea in engleză se numește "The Neverending Story" si se traduce "Povestea fără sfârșit", dar filmul care in engleză se numește tot "The Neverending Story" se traduce "Poveste fără sfârșit", adică sursele dumneavoastră ignoră "the"-ul englezesc si "die"-ul german si ne lasă fără "a"-ul românesc. Nu e interesant? Interesant este si exemplul folosit cu cartea lui Zincă, care n-are nicio treaba cu discuția de față.--Silenzio (discuție) 17 octombrie 2016 13:33 (EEST)
Nu văd rostul continuării discuției atâta timp cât sursele mele (sic!) au lămurit problema. Puneți ce titlu vreți, nu îmi pasă, conținutul rămâne același - ai să fie ca la englezi, argumentul suprem!! --_florin DF 17 octombrie 2016 13:37 (EEST)
Am făcut o redenumire, dumneavoastră ați revenit, eu am intrat in discuție sa va atrag atenția ca in germana originalul cărții poarta forma articulata, de asemenea, titlul filmului in originalul englezesc poarta forma articulata (si asta nu e argument suprem, ci e așa cum este), deci nu pricep cum in romană dispare de la carte la film forma articulată? Păcat ca nu va pasă, nu de mine (eu sunt obișnuit cu nepăsarea), ci păcat de munca dumneavoastră: un articol muncit, dar cu un titlu incorect. --Silenzio (discuție) 17 octombrie 2016 14:01 (EEST)
Ati cerut surse, v-am dat surse de încredere (din domeniul respectiv), nu v-au convenit și ati mers spre cercetare originală (cu teoria titlurilor in engleza si germana - irelevantă). Adevărul este că multe filme au titlurile traduse în română total anapoda dar nu e problema noastră să reinventăm altele. De aceea am zis că nu mai are rost discuția si vad ca ne învârtim deja in jurul problemei. (PS - Indiferenta mea era un asa-zis apropo spre dezvoltarea articolului: NU este un articol muncit în acest moment - cel cu filmul). --_florin DF 18 octombrie 2016 07:49 (EEST)
Dacă dumneavoastră considerați sursă de încredere ceva care se exprimă "Poveste fără de sfârșit" nu mai am nimic de adăugat. --Silenzio (discuție) 18 octombrie 2016 15:01 (EEST)

Nuștergerii[modificare sursă]

Saliut Florin! Încă tot pe Terra activezi? Sau poate acum te numești ceva de gen "Kepler452bFlorin"? :) Io m-am alăturat unei echipe din fuorțili galactiși care protejază planeta de invazîili micilor cenușii, micilor negrotei și alte parascovenii. Treaba merge strașnic - dacă vreodată cauți loc de muncî, vorbesc cu șăfu și re rezolvă. Dai tri sticli di vodkă șî treaba-i rezolvatî.

În altă ordine de idei, s-a propus ștergerea paginii - Listă de victime ale regimului comunist din România - s-ar putea să te intereseze subiectul.

Îți urez să ai o zi plină de satisfacții cosmice! —  Ark25  (discuție) 23 octombrie 2016 21:43 (EEST)

Privet, Ark25. Dacă este vorba de discuții inutile și sterile în care „rămâne ca la început” atunci urmărește-o pe cea de deasupra - mai ales că este vorba de aceiași persoană - prin urmare suflu și în iaurt și-mi văd de lungul nasului meu de biet contribuitor la Wikipedia și nu mai intervin în lupte cu iz de adminită. --_florin DF 24 octombrie 2016 19:28 (EEST)
Ie gâlșavă mari pi șier, într-adevăr. Pi șierul Uichipedia :) —  Ark25  (discuție) 25 octombrie 2016 19:32 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:Alvaro torres 49315 1c.jpg[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Fișier:Alvaro torres 49315 1c.jpg creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:Alvaro torres 49315 1c.jpg până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 24 octombrie 2016 19:48 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:American Horror Story.jpg[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:American Horror Story.jpg. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat la Wikipedia doar în conformitate cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți însă cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fișiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile, conform criteriilor de ştergere rapidă. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 24 octombrie 2016 19:55 (EEST)

Părere[modificare sursă]

Salut !

Ați reclamat un atac la persoană și ca atare atacul respectiv a fost șters, dar văd că ați dat revert la această ștergere. Vă respect și vă admir puterea de muncă, dar vă rog să fiți coerent și consecvent în astfel de acțiuni precum aceasta în care tocmai v-ați implicat. Dacă vreți să purtați o discuție cu Silenzio76, aveți la dispoziție pagina dânsului de discuție.--Accipiter Q. Gentilis(D) 30 octombrie 2016 10:25 (EET)

Aveți dreptate - dar vă încălcați propriul sfat (fiți coerent și consecvent): ați șters, ați revenit, ați șters etc. Numai bine --_florin DF 30 octombrie 2016 10:51 (EET)
Dacă ați fi urmărit mai atent ce s-a întâmplat, ați fi putut vedea că am mutat notificarea scrisă pe pagina de discuții despre ștergere, la pagina de discuție a lui Silenzio76, pentru a fi sigur că notificarea îi intră în atenție și pentru a-i da șansa de a-și repara singur eroarea. Dacă ar fi rămas acolo unde am pus-o prima dată, ar fi putut să nu o remarce.--Accipiter Q. Gentilis(D) 30 octombrie 2016 10:57 (EET)

{{subst:db-badfiletype-notice|Fișier:Aurel Baranga.jpg|nowelcome=|{{{key1}}}={{{value1}}}}} Haptokar (discuție) 3 noiembrie 2016 20:31 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Aurel Cărășel[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Aurel Cărășel creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Aurel Cărășel până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  1 decembrie 2016 14:17 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Irina Tarasiuc[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Irina Tarasiuc creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Irina Tarasiuc până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  1 decembrie 2016 15:28 (EET)

Salut, Terraflorin. Susțin ștergerea paginii. Irina într'adevăr are acoperire în presă, dar nu e decât un subiect de scandal, așa cum probabil era Magda Ciumac odinioară. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 12 decembrie 2016 15:28 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii String[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul String creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/String până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  1 decembrie 2016 16:24 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Dan Suciu (informatician)[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Dan Suciu (informatician) creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Dan Suciu (informatician) până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  1 decembrie 2016 16:39 (EET)

Urare[modificare sursă]

Christmas card - geograph.org.uk - 1116591.jpg
Un Crăciun liniștit și luminat vă dorește.
Uliul porumbar

--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 decembrie 2016 21:01 (EET)

Request[modificare sursă]

Hello.

Could you create the article en:Foreign relations of Azerbaijan in Romanian like the article Relațiile externe ale României?

Thank you.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 31.200.15.204 (discuție • contribuții).

Afișe filme[modificare sursă]

Știam că Strainu n-o să vrea să importe mii de afișe, dar am încercat. Nu știu cum le copia XXN, însă nu am putea aplica nici metoda lui. Am văzut tabelul respectiv, chiar și dacă i-am cere să pună posterele la filmele cu 1.000.000 de spectatori, tot ar considera că sunt prea multe. Nu te oprește nimeni să le pui la grămadă, eu te susțin și îți garantez c nu vor fi șterse dacă licența este completată corect. Am căutat metode prin care să le pot pune pe toate deodată și să completez o singură dată licența pentru toate, dar cei de la Wikimedia preferă să pună bețe în roate și te obligă se le bagi pe rând...— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 12:15 (EET)

Dacă iese bine treaba cu filmele românești, poate ar trebui să propunem o astfel de listă și cu filme străine, sunt multe filme importante care nu au pagină la noi.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 12:19 (EET)
Am putea pune afișele manual dar la un moment dat am claca ... o formulă semi-automată ar fi de dorit. Cât despre filme străine importante ai putea începe dacă ai timp o listă similară (tabel excel) - te poți inspira și de aici: Proiect:Film/Filme esențiale, Proiect:Film/Articole cerute, 100 de ani...100 de filme etc etc --_florin DF 29 ianuarie 2017 12:24 (EET)
Eu zic că s-ar putea pune anumite imagini de pe platourile de filmare chiar la commons folosind {{DP-ro-1956}}, și chiar și afișe. Am observat acest lucru la multe filme de la it.wp (au o licență similară, PD-Italy). Am lăsat mesaj la WP:SR, Strainu cunoaște mai bine situația drepturilor de autor.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 12:27 (EET)
Mie îmi place lista ta de aici, dacă ar fi toate completate am acoperi o mare parte din filmele importante.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 12:29 (EET)
Da, excelentă observație, dar este mult... mult de lucru. Eu, după ce termin cu toate listele astea, o să mă axez pe filme românești și pe cele străine dinainte de anii 1970. --_florin DF 29 ianuarie 2017 12:33 (EET)
Atunci voi face lista pentru cele de după 1970, dar cred că se pot găsi liste gata făcute cu numele și id-ul de pe imdb (știu, mai trebuie să completez o coloană cu titlul în română).— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 12:35 (EET)
Poti face și pentru cele străine mai vechi, nu mă deranjează. Încă nu am scos-o la capăt cu tabelul pentru filmele românești. --_florin DF 29 ianuarie 2017 12:46 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Doru Moțoc[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Doru Moțoc creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Doru Moțoc până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Accipiter Q. Gentilis(D) 31 ianuarie 2017 00:32 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Teia Sponte[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Teia Sponte creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Teia Sponte până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Accipiter Q. Gentilis(D) 25 februarie 2017 01:21 (EET)

Listă de conducători de stat în anul 2010[modificare sursă]

Ma adresez dumneavoastra ca autor al articolului Listă de conducători de stat în anul 2010, pe care il consider un deschizator de drumuri si un mentor. Trebuie de la inceput sa va spun ca apreciez orice contributie la Wikipedia si daca intervin in aceasta o fac doar pentru completari, precizari sau corectuir.si nu distrug nici o data munca unui alt contributor. Pornind de la faptul ca articolul dumneavostra nu e complet tradus va cer pemisiunea de a inlocui textul existent cu o forma noua conceputa de mine dupa modelul francez car mi s-a parut mai bine structurat si pe baza caruia am realizat articolele pentru anii 2011-2017. În acelasi timp am conceput si sunt pe cale sa editez liste cronologice pentru ministrii de externe si intentionez sa realizez si liste cronologice pentru vicepresedinti. Dupa publicare astept cu placere comentariile, contributiile si completarile dumneavostra. Cu stima

Bogdan Uleia (discuție)

Sunteți liber să faceți ce modificări vreți atâta timp cât vor aduce un plus proiectului. Mulțumesc! --_florin DF 10 martie 2017 10:47 (EET)

Alexandru Vlad - regizor[modificare sursă]

Am șters recent o pagină despre acest regizor, însă autorul mi-a cerut să o recuperez, ceea ce am și făcut aici. Am totuși niște îndoieli cu privire la importanța premiilor primite. Ați putea să aruncați o privire?--Strainu (دسستي‎)  16 martie 2017 14:11 (EET)

Nu consider că e notabil - deocamdată - doar o nominalizare la cel mai bun film documentar (scurtmetraj) la Premii Gopo 2015. --_florin DF 17 martie 2017 12:33 (EET)

Actualități[modificare sursă]

La știrea despre blocarea Wikipediei în Turcia, sursa indicată (BBC), dar și alte surse (de exemplu Mediafax), nu vorbesc despre o blocare temporară, la acea dată. „Temporarily blocked” se referă la blocarea altor situri, în trecut. -- Victor Blacus (discuție) 30 aprilie 2017 19:18 (EEST)

Probabil că aveți dreptate, greșeala mea, deși orice astfel de măsură întotdeauna este temporară.--_florin DF 30 aprilie 2017 22:43 (EEST)

Fugașin[modificare sursă]

Poate găsiți ceva surse să salvăm articolul Constantin Fugașin. --Haptokar (discuție) 6 mai 2017 12:47 (EEST)

Salut. Dar nu mi se pare în mare pericol! --_florin DF 6 mai 2017 14:31 (EEST)
OK. Ar mai fi utile articolele Iuri Ozerov (en:Yuri Ozerov (director)) și Soldații victoriei (en:Soldiers of Freedom). Mie nu-mi ajunge timpul să le traduc, poate aveți dvs. timp cândva să o faceți. --Haptokar (discuție) 6 mai 2017 15:26 (EEST)

Despre articolul „Rugozitate”[modificare sursă]

Mai întâi, vă mulțumesc pentru introducerea PPAP în articolul Analiza modurilor de defectare și a efectelor lor-AMDE.Apropo de PPAP, opinia mea este că trebuie să-l dezvoltați mai mult, pentru că acest Proces de Aprobare...nu prea este cunoscut în România și, după câte cunosc, nu se aplică în industria românească. Dacă rămâne așa, va rămâne un ciot. În altă ordine de idei, am "vizitat" articolul Rugozitate, pe care l-ați scris aproape da capo al fine, până ce am mai modificat eu câte ceva. O primă observație: ați introdus un subpunct numit Indice Internațional de Rugozitate. Dar eroarea este total neplăcută, pentru că International Roughness Index IRI (vezi en.wikipedia) este pentru întreținerea drumurilor și se obține prin măsurarea profilului longitudinal al drumului. Or, articolul elaborat de Dvs este pentru rugozitatea suprafețelor metalice. Așadar ar trebui să eliminați IRI din articol (sau să scrieți că e pentru drumuri (roads),însă atunci ar trebui descrise și aparatele de măsurat pentru drumuri, care sunt cu totul altele. Am corectat formula pentru Ra, care este conform standardului românesc actual (cu integrală). Dar chestiunea este alta: după standardul român ordonatele sunt Zi, iar pe schița preluată din articolul Șerohovatost (ru.wikipedia), conform CC BY-SA3.O, ordonatele sunt notate yi. Puteați să adaptați (to remix) schița cu notații în l.română. Ultima remarcă: formula pentru RzJIS, preluată după en.wikipedia, este greșită: trebuia litera SIGMA și în fața Rvi. Dacă aveți alte opinii, vă rog să mă contactați pe pag. mea de discuții (pentru că pe acest subiect "mă pricep"). --Dorimedont (discuție) 15 mai 2017 20:59 (EEST)

Anne Frank[modificare sursă]

Vă salut. Am o rugăminte: mă puteți ajuta cu crearea articolelor despre adaptările cinematografice ale vieții Annei Frank (spre exemplu, cele de aici en:Category:Films about Anne Frank)? Vă mulțumesc anticipat pentru amabilitate. --Haptokar (discuție) 18 iunie 2017 14:40 (EEST)

Schimbare titlu pagina[modificare sursă]

Buna ziua,

As dori sa schimb titlul unei pagini si nu reusesc. Cum as putea face aceasta?

Multumesc anticipat,Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Manuela.nistor (discuție • contribuții).

Bună ziua, există butonul Redenumire sau ALT+SHITF+M dacă considerați că este potrivit un titlu mai bun, dar despre ce articol este vorba. --_florin DF 7 iulie 2017 09:47 (EEST)

Episoade din Urzeala tronurilor[modificare sursă]

Salut! Voiam să te informez că titlurile episoadelor au variante oficiale în română pe HBO.ro. Am observat asta adineauri, văzând că pe pagina principală au folosit titlul „Pradă de război” pentru cel mai recent episod. Vreau să le caut pe toate și să adaug o coloană pentru ele. Ești de acord? —  Andreyyshore  D  C  8 aug. 2017, 12:17 (EEST) 

Salut, am văzut toate modificările, e bine că ai schimbat titlurile în limba română dar era și mai bine dacă existau deja articole pentru fiecare episod, știu că e o muncă titanică dar poate se găsește vreun fan al serialului până la urmă. --_florin DF 8 august 2017 13:36 (EEST)

Convoiul[modificare sursă]

Există Convoiul și Convoiul (film din 1981) care se referă la același lucru. --Haptokar (discuție) 6 septembrie 2017 11:20 (EEST)

Așa e că Strainubot a dat startul la majoritatea filmelor românești care încep cu litera C, trebuiesc unite atunci. --_florin DF 6 septembrie 2017 11:23 (EEST)

Bine_(zeu)[modificare sursă]

Hi, Bine_(zeu) was recently identified as a hoax (false information) on English Wikipedia – in fact, the longest-lasting hoax discovered to date (12 years). What's worse, it has been copied from Wikipedia into various other sources ... Would you be so kind as to delete the article in ro:WP? See https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:List_of_hoaxes_on_Wikipedia Best wishes, and sorry for writing in English. --Jayen466 (discuție) 14 septembrie 2017 19:28 (EEST)

Rezolvat Rezolvat --Pafsanias (discuție) 18 septembrie 2017 12:23 (EEST)

Două filme[modificare sursă]

Bună ziua. Ar fi nevoie de articolele Înghițitorul de săbii și Orgolii (film). Ce spuneți, dați o mână de ajutor? Și dacă mai aveți timp faceți și Omul cu ricșa (en:Rickshaw Man), un film celebru la vremea lui? --Haptokar (discuție) 19 septembrie 2017 11:03 (EEST)

Bună ziua. Două filme, trei filme... Sunteți binevenit să adăugați mai departe în articolele respective tot ce considerați că este necesar. --_florin DF 21 septembrie 2017 11:17 (EEST)
Mulțumesc, am început să adaug. Știți cumva unde-l pot găsi pe Omul cu ricșa? --Haptokar (discuție) 21 septembrie 2017 11:19 (EEST)
Ce aveți în vedere, se găsește filmul pe internet dar nu tocmai legal. --_florin DF 21 septembrie 2017 12:14 (EEST)

Îl faceți, vă rog, și pe Mannix (en:Mannix)? Mulțumesc. --Donarius (discuție) 3 octombrie 2017 08:21 (EEST)

Mulțumesc încă o dată. --Donarius (discuție) 3 octombrie 2017 11:22 (EEST)

Fișier:Valjan-ion.jpg[modificare sursă]

Ai putea adăuga justificarea utilizării cinstite, te rog? //  Gikü  vorbe  fapte  3 noiembrie 2017 15:32 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Transportul feroviar după țară[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Transportul feroviar după țară, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Transportul feroviar după țară până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  3 noiembrie 2017 18:28 (EET)

Sugestie articol[modificare sursă]

After Hours (film). Mulțumesc. --Donarius (discuție) 28 decembrie 2017 17:28 (EET)

Sunt mai multe filme cu acest nume, bănuiesc că e vorba de pelicula lui Martin Scorsese.--_florin DF 28 decembrie 2017 18:13 (EET)
Un articol despre Andrei Finți, vă rog. --Donarius (discuție) 14 ianuarie 2018 15:31 (EET)
Mulțumesc din nou. --Donarius (discuție) 14 ianuarie 2018 17:11 (EET)

Fișier neliber orfan Fișier:Gospodin za edin den 1983.jpg[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Gospodin za edin den 1983.jpg. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat la Wikipedia doar în conformitate cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți însă cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fișiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile, conform criteriilor de ştergere rapidă. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  24 martie 2018 00:36 (EET)

Fișier neliber orfan Fișier:Doctor Who - Current Titlecard.png[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Doctor Who - Current Titlecard.png. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat la Wikipedia doar în conformitate cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți însă cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fișiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile, conform criteriilor de ştergere rapidă. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  24 martie 2018 00:47 (EET)

Afiș de film Omul amfibie[modificare sursă]

Bună ziua, am introdus la acest film afișul românesc, dar dacă nu doriți, se poate înlocui cu cel inițial. Sunt de părere că unde avem posibilitatea să punem postere românești pentru filmele străine, ar fi bine să le punem pe acestea. Aceasta ar elimina printre altele, controversele asupra corectitudinii unui titlu. Cu respect, --F.hilbert (discuție) 2 aprilie 2018 18:25 (EEST)

Salutări, este o idee foarte bună, sunt total de acord cu afișe în limba română. --_florin DF 3 aprilie 2018 11:14 (EEST)
Mulțumesc, cred că vom face o treabă bună. Vă doresc o zi bună. --F.hilbert (discuție) 4 aprilie 2018 07:58 (EEST)

Listă filme[modificare sursă]

Salut, mai ai lista cu filme românești ca să o folosesc ca model pentru cele străine? Poate reușim să le facem automat cu ajutorul lui Strainu.— Ionutzmovie discută 5 aprilie 2018 08:35 (EEST)

Ionutzmovie, asta am folosit eu la ultima tură, dar majoritatea coloanelor din prima filă sunt doar transformări care să țină codul cât de cât inteligibil. Importante sunt coloanele B, H și J (titlul articolului, URL1, URL2), care apar și pe fila a doua, cea pe care am servit-o robotului.--Strainu (دسستي‎)  5 aprilie 2018 20:21 (EEST)

Fișier neliber orfan Fișier:Apartment 60.jpg[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Apartment 60.jpg. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat la Wikipedia doar în conformitate cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți însă cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fișiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile, conform criteriilor de ştergere rapidă. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  13 aprilie 2018 13:10 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Cristian Grigorescu[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Cristian Grigorescu, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Cristian Grigorescu până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  13 iulie 2018 23:36 (EEST)

Marele absent[modificare sursă]

Primiți această medalie în semn de recunoștință pentru lunga activitate a Dvs. în domeniul cinematografiei, și să știți că, pentru mine, sunteți Marele absent al acestui proiect! Cu respect profund, //  Gikü  vorbe  fapte  7 septembrie 2018 17:29 (EEST)

Asia Bibi blasphemy case - traducere[modificare sursă]

Bună ziua,


M-am apucat să traduc Asia Bibi blasphemy case. Dar am întâmpinat dificultăți.

Infobox court case

Indisponibil în română

Am selectat Păstrează formatul original ca să se păstreze aliniera, dar ... nu se salvează?


La Context și arestare e cam aiurea!!!

Îmi apare

„Pakistan strikes deal to end protests over Asia Bibi blasphemy case”. CNN. 3 noiembrie 2018.

Nu știu ce am făcut de apare aici și cum să-l șterg.


Îmi apare și

   „Five days after the incident, a local Muslim leader, Qari Salem, jumped into the matter and pressured some people in the area to claim that she committed blasphemy. When finding no way to get Ms. Bibi to confess, Salem used the loudspeakers of the mosque, as other Muslim leaders usually do in the cases of alleged blasphemy acts, to spread the news of blasphemy and instigate the people of the locality to punish the alleged blasphemer. The people of the locality beat her severely in the presence of her children.<ref name='AHRC2010'>


vreau să-l șterg!!!!


Am tradus până la Urmărirea penală și închisoarea.
Mulțumesc anticipat.

--IerdnA (discuție) 7 noiembrie 2018 22:58 (EET)

@IerdnA: Vă atrag atenția că Terraflorin este inactiv la momentul dat. Veți obține mai rapid un răspuns dacă veți scrie la Wikipedia:Cafenea. //  Gikü  vorbe  fapte  7 noiembrie 2018 23:09 (EET)

Două articole pe teme cinematografice[modificare sursă]

Bine ați revenit. Vă iau tare de la început, sper să nu vă supărați. Mă puteți ajuta cu crearea a două articole pe teme cinematografice: ecran lat și cinemascop? P.S. Vă doresc să aveți parte de sănătate și de multe bucurii în noul an care va începe în câteva zile. --Donarius (discuție) 26 decembrie 2018 19:25 (EET)

Vă mulțumesc pentru Cinemascop. Mă ajutați, vă rog, și cu ecranul lat? --Donarius (discuție) 28 decembrie 2018 21:10 (EET)
Mulțumesc încă o dată. --Donarius (discuție) 29 decembrie 2018 13:40 (EET)

Premiu[modificare sursă]

Am dorit să profit de revenirea dvs. pentru a vă acorda un premiu pentru toată activitatea în domeniul filmului. N-am știut exact unde să-l pun, dacă nu stă bine în pagina de utilizator puteți să-l mutați unde doriți.--Strainu (دسستي‎)  30 decembrie 2018 12:37 (EET)

Mulțumesc pentru aprecieri, am o sub-pagină dedicată dar era mai greu de ajuns la ea. --_florin DF 30 decembrie 2018 12:44 (EET)

Rugăminte[modificare sursă]

Salutare. Nu traduceți, vă rog, articolul en:FantLab? Mulțumesc anticipat. --Donarius (discuție) 16 ianuarie 2019 11:54 (EET)

@Donarius: Rezolvat: FantLab. --_florin DF 16 ianuarie 2019 15:47 (EET)

Croh[modificare sursă]

„androidul care-l coiază până la identitate”? :) --Donarius (discuție) 30 ianuarie 2019 09:21 (EET)

Nepătrunse sunt căile Domnului --_florin DF 30 ianuarie 2019 09:25 (EET)

Recomandare[modificare sursă]

Bună seara! Este nevoie să explicăm într-o nouă discuție sensul recomandării conform căreia textele în limbi străine (cu excepția celor precizate în WP:MS) se scriu cu caractere cursive, oriunde ar fi ele plasate? --Pafsanias (discuție) 9 februarie 2019 20:45 (EET)

@Pafsanias: Salut, sunt o puzderie de articole despre povestiri, după cum am specificat la descrierea modificărilor nu o să punem acum la toate formatul {{Titlu cursiv}}. Dar, dacă chiar trebuie (deși este o recomandare), se poate face odată și bine în {{Infocaseta Povestire}}. --Terraflorin (discuție) 9 februarie 2019 20:54 (EET)
PS. Am mai făcut odată acest lucru, dar nu a ieșit cum trebuie, nu a fost de acord @Donarius:. )) --Terraflorin (discuție) 9 februarie 2019 20:56 (EET)
{{Infocaseta Povestire}} nu influențează afișarea titlului articolului și ea se aplică tuturor povestirilor, indiferent de limba în care este redactat titlul. Sunt de acord că există și alte titluri în limbi străine care nu sunt afișate cursiv, dar acest lucru nu justifică perpetuarea situației. De ce să nu punem la toate formatul {{Titlu cursiv}}? --Pafsanias (discuție) 9 februarie 2019 21:05 (EET)
Ba da, influențează toate articole unde apare o infocasetă cu {{Titlu cursiv}}, exemplu clar aici
<includeonly>{{titlu cursiv}}{{Infocasetă
| italic title  =  {{{Titlu cursiv|<noinclude>no</noinclude>}}}
| aboveclass =

Cu un articol am rezolvat-o, a fost tradus în lb. română. --Terraflorin (discuție) 9 februarie 2019 21:10 (EET)

Cf. Manualului de stil titlurile poeziilor, povestirilor sau nuvelelor nu se scriu cu caractere cursive, doar titlurile cărților se scriu astfel. Din acest motiv Infocaseta Carte modifică titlul paginii în titlu cursiv, iar Infocaseta Povestire nu o face. Dar, din câte înțeleg eu de mai sus, Pafsanias se referă la alte aspecte. Textele în limbi străine (citate, cuvinte străine) se scriu cu caractere cursive în interiorul articolelor, după cum scrie și el mai sus. Sper că am înțeles bine ce a vrut el să spună. P.S. Nu am fost atenționat de ping. --Donarius (discuție) 9 februarie 2019 21:13 (EET)
Extras din Manualul de stil pentru cine nu are răbdare să citească: „Dacă subiectul (numele) articolului este titlul unei opere de artă (roman, film, album muzical, etc.) sau al altei lucrări de dimensiuni considerabile (dicționar, etc.), acesta va fi repetat în introducere cu caractere simultan aldine și cursive, de exemplu Amintiri din copilărie. În astfel de cazuri și numele articolului poate fi făcut să apară cu cursive - prin folosirea formatului , pus la început de tot.
La lucrările de dimensiuni mai mici (poezii, episoade de film, cântece, etc.) titlul lucrării se va marca în introducere cu aldine și ghilimele: „Vestitorii primăverii”.”


Dacă scriem articole despre povestiri cu titlul necursiv și altele cu titlul cursiv o să iasă o harcea-parcea. Personal m-am obișnuit să văd povestirile (indiferent dacă au fost traduse sau nu în lb. română) cu text necursiv în titlu și cu ghilimele în textul articolelor. Dar Majoritatea regulilor sunt în esență descriptive, nu prescriptive: ele descriu practica actuală, mai degrabă decât să impună metode de lucru pentru viitor. Așa se face că uneori regulile rămân în urma practicilor, așa că trebuie actualizate... iar titlul lucrării se va marca în introducere cu aldine - nu se referă la titlu ci prima frază. --Terraflorin (discuție) 9 februarie 2019 21:25 (EET)
Exact, cu precizarea cu articolele cu titluri în limbi străine trebuie să fie excepții. --Donarius (discuție) 9 februarie 2019 21:27 (EET)

Eu sunt pentru respectarea Manualului de stil, oricum ar fi el. Dacă există nemulțumiri legate de activitatea mea rog să mi se spună direct. --Donarius (discuție) 9 februarie 2019 21:42 (EET)

@Donarius: N-o mai luați din nou pe plan personal! Eu m-am referit doar la titlurile în limbi străine, după cum bine ați înțeles. Infocasetele nu fac nicio deosebire cu privire la limba în care este redactat titlul (decât dacă nu inventăm o infocasetă distinctă pentru cazurile în care titlul nu e tradus, dar nu văd de ce am face-o). Pe de altă parte, găsesc oarecum năucitoare redenumirea de la The Unparalleled Invasion (Nemaipomenita invazie)... --Pafsanias (discuție) 9 februarie 2019 21:55 (EET)‎
@Pafsanias: În legătură cu găsesc oarecum năucitoare redenumirea de la The Unparalleled Invasion (Nemaipomenita invazie) = Eram prea ocupat cu găsirea unui titlu în limba română, dar căutările deocamdată nu sunt fructuoase, așa că vă las să luați orice măsură în privința titlului articolului, rămâne să mai editez mâine la conținutul lui. O seară plăcută. --Terraflorin (discuție) 9 februarie 2019 22:15 (EET)
@Pafsanias: Nu am vrut să scriu acest lucru aseară, am crezut că-l știți. Tot în legătură cu găsesc oarecum năucitoare redenumirea de la The Unparalleled Invasion (Nemaipomenita invazie) - (cu cuvintele dvs.) extras din Manualul de stil pentru cine nu are răbdare să citească: Dacă titlul original al unei lucrări citate este într-o limbă străină și nu există o traducere în limba română, puteți să căutați o traducere cât mai potrivită pentru titlu și să o puneți în paranteză, alături de titlul în limba originală. Titlul povestirii (cred că) a fost tradus într-o prefață de Ion Hobana dar nu am acces momentan la cartea respectivă (de la Ed. Minerva).--Terraflorin (discuție) 10 februarie 2019 10:35 (EET)
Recomandarea pe care o citați mai sus se referă la utilizarea în corpul articolului, nu în titlul lui. Parantezele explicative se folosesc în titlul articolelor doar în scop de dezambiguizare. Ca autor al unui număr mare de articole despre lucrări literare (și nu numai), speram și eu că știți. --Pafsanias (discuție) 10 februarie 2019 12:49 (EET)
Rezolvat, am eliminat ambiguitatea din manual.--Terraflorin (discuție) 10 februarie 2019 13:05 (EET)
Cred că putea rămâne așa cum era, deoarece nu era pericol de confuzie. Am văzut că unii obișnuiesc să treacă denumirea cu paranteze explicative și în corpul articolului, spre exemplu în lista creațiilor artistice/literare etc. --Donarius (discuție) 10 februarie 2019 13:08 (EET)

Mag[modificare sursă]

Cândva ați creat articolul Magii de la răsărit. Altcineva a creat mai recent articolul Mag care ar trebui să prezinte semnificația generală a termenului. Din păcate, textul acestuia tratează tot aspectul biblic, de aceea s-a propus să fie direcționat către Magii de la răsărit. Puteți să completați acest articol pentru a avea o existență de sine stătătoare? Eventual cu 2-3 surse că văd că au început să fie propuse la ștergere articolele fără surse. --Donarius (discuție) 10 februarie 2019 08:56 (EET)

@Donarius: Am rescris articolul, aruncați și dvs. o privire. --Terraflorin (discuție) 10 februarie 2019 12:54 (EET)
E bine. Mulțumesc. Aveți în cutia dvs. cu nisip secțiunea propuneri. Înțeleg că acceptați propuneri. Care ar fi domeniile în care v-ați putea implica? --Donarius (discuție) 10 februarie 2019 13:05 (EET)
Propuneri se pot face din orice domeniu, asta nu înseamnă că am să creez toate articole cerute (sau imediat în câteva ore). --Terraflorin (discuție) 10 februarie 2019 13:07 (EET)
Știu. Am întrebat cam în ce domenii v-ați implica în cazul că aș avea cândva o nevoie. --Donarius (discuție) 10 februarie 2019 13:09 (EET)
Ce să zic, m-am implicat (uneori) și în Mecanică cuantică (un mic exemplu Termodinamica găurii negre), religie, mitologie, istorie, informatică, ca să nu mai zic de domeniile care sunt evidente. --Terraflorin (discuție) 10 februarie 2019 13:17 (EET)

Istoria SF[modificare sursă]

Am început să trec prin articol și mă împotmolesc mereu în acest termen: „științifico-fantastic”. Cf. DEX el este adjectiv și așa-mi sună și mie când îl rostesc, dar în articol el pare să aibă rol de substantiv. Nu știu, atunci când îl văd îmi dă permanent impresia că lipsește un substantiv: literatură SF, film SF etc. --Donarius (discuție) 11 februarie 2019 21:56 (EET)

Este adjectiv, dar este folosit ca o prescurtare pentru ușurarea citirii. Nu am simplificat chiar așa de mult să pun (cele 2 litere) SF peste tot. Reiese din context dacă e vorba de genul științifico-fantastic; domeniul științifico-fantastic; filmul științifico-fantastic; literatura științifico-fantastică etc. dar orice modificare este bine venită acolo unde este cazul sau unde este loc de confuzie. --Terraflorin (discuție) 11 februarie 2019 22:15 (EET)
„După apariția revistei Amazing Stories, în Weird Tales încep să apară povestiri științifico-fantastice scrise de Edmond Hamilton, dar apoi a publicat doar povestiri fantastice și scrierile sale din sub-genul operă spațială (pe care l-a creat împreună cu E. E. Smith) le-a publicat în altă parte (în Wonder Stories de exemplu).” Exprimare neclară. Cine a publicat povestiri fantastice: revista sau Hamilton? --Donarius (discuție) 11 februarie 2019 22:24 (EET)
Înclin să cred că e vorba de Hamilton. Divizez fraza pentru a fi înțeleasă mai ușor. În caz că am greșit, corectați. --Donarius (discuție) 11 februarie 2019 22:35 (EET)
Răspunsul este ... «evident»: cel care a creat sub-genul operă spațială împreună cu E. E. Smith. --Terraflorin (discuție) 11 februarie 2019 22:37 (EET)

Despre Broasca[modificare sursă]

Salut, tocmai ce vroiam să dezvolt rezumatul povestirii și căutam satul Solzosu pe net, când colo al doilea rezultat apărut e Broasca (povestire), dar de unde... mă gândesc eu... că încă nu am adăugat aceste informații. Mulțumesc pentru ajutor. --Terraflorin (discuție) 13 februarie 2019 20:14 (EET)

  • Salutări! Plăcerea a fost de partea mea. Mi-am imaginat că cele de mai sus trebuie să se întâmple. Straniu (sau doar interesant) este că tocmai recitisem de curând (în varianta originală pe care o am), Legendele țării lui Vam, iar ieri seara (culmea!) recitisem Broasca (în varianta CPȘF, pe care o am, de asemenea). Logic, când am văzut că ați creat articolul Broasca (și formatul dedicat lui Vladimir Colin, pe care îl iubesc), "therefore, I gladly jumped" ca să scriu plotul, care lipsea (atunci când eu am accesat pagina). O astfel de coincidență se traduce prin „Gând la gând cu bucurie”. Și da, WikiPedia este (uneori, dar și adesea) o muncă de echipă. Heptametru (discuție) 13 februarie 2019 20:31 (EET)
Legendele Țării lui Vam mi s-a părut una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit în tinerețe. Aș recomanda-o oricui.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 februarie 2019 20:38 (EET)
Dezvoltat insuficient articolul cu Legendele țării lui Vam este, forța creatoare fie cu noi. Eu unu' am fost prins mai mult cu Istoria/Cronologia SF. Când m-au durut prea tare ochii am trecut la articole mai ușoare, cu Broasca, Lnaga etc. --Terraflorin (discuție) 13 februarie 2019 20:45 (EET)

Girl from Earth[modificare sursă]

Dear Terraflorin! Can you make an article about novel about Alisa Selezneva Girl from Earth in Romanian and find cover on Romanian? Thank you! —-178.71.222.51 (discuție) 15 februarie 2019 19:03 (EET)

Hi, do you mean Алиса Селезнева девочка с Земли? I don't have found this article on wikipedia in another language (about a novel). Only like that, but is about the main character of the cycle of children's fantastic books. Do you wanna an article about Fetița de pe Terra written by Kir Bulîciov? [(Cover here (from 1978 edition) and here (from 1991)].--Terraflorin (discuție) 15 februarie 2019 19:22 (EET)
No, I mean a article ru:Путешествие Алисы, but Girl from Earth it’s another title of same novel and make an article about movie The Mystery of The Third planet and find Romaninan poster? Thank you! —-178.71.222.51 (discuție) 15 februarie 2019 23:01 (EET)
Dear Terraflorin! Film Dead Man’s Letters is based on novel or original screenplay by Arkadii and Boris Strugadskii, can you make this article aand upload Romanian poster of film? Thank you! —178.71.169.163 (discuție) 17 februarie 2019 11:43 (EET)
I believe the screenplay is made only by Boris Strugațki without Arkadi - the movie is here. --Terraflorin (discuție) 17 februarie 2019 15:18 (EET)
Dear Terraflorin! Can you make an article about japanese movie Virus 1980 and novel with same name and find DVDcover? Thank you! —-92.100.26.21 (discuție) 21 februarie 2019 09:26 (EET)
Be bold!- based on this draft, you may try (in a sandbox or directly on the article page) to editing empty spaces with year, director, actors, etc When I have time I will check your work. Cheers! --Terraflorin (discuție) 21 februarie 2019 16:14 (EET)

Listă de filme franceze din 1918[modificare sursă]

Sigur doriți să ștergeți această listă? Întreb deoarece se poate completa cu en:List of French films of 1918.--Silenzio (discuție) 16 februarie 2019 15:41 (EET)

Știam asta, dar nu mai apare aici. --Terraflorin (discuție) 16 februarie 2019 15:57 (EET)
Interesant. O putem șterge și mai apoi să o recreați. Dați-mi un semn.--Silenzio (discuție) 16 februarie 2019 16:05 (EET)
Am mai urmărit odată acestă chestie: am creat un articol, am observat că trebuie alt titlu, și am dat redenumire, primul articol l-am rescris în altceva și apoi la statistici nu erau două articole în plus, doar unul. Ștergeți-l că am o copie de rezervă. --Terraflorin (discuție) 16 februarie 2019 16:10 (EET) --Terraflorin (discuție) 16 februarie 2019 16:10 (EET)
L-am șters la cererea dumneavoastră. Vă rog recreați :).--Silenzio (discuție) 16 februarie 2019 16:33 (EET)

Glosare[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru apreciere! Da, mai am și alte glosare în pregătire; aveți puțintică răbdare, le voi lansa cât de curând. Am o statistică a evoluției acestora la Utilizator:Nicolae_Coman/Glosare_Wikipedia. Cât despre acel format (Format:Glosare), văd că trebuie adăugate unele glosare, mă voi ocupa și de acesta. -Nicolae Coman (discuție) 20 februarie 2019 18:19 (EET)

Putin Ajutor daca se poate cu pagina wiki[modificare sursă]

Buna Florin,

DZ ma numesc, fiica a Z M (decedata in 2012). De ceva vreme tot incerc sa ii fac mamei pagina de Wikipedia. Nu ma descurc deloc. Prima oara i-am copiat Cv-ul in totalitate si mi-a fost sters, sub comentariul ca ar fi fost prea pompos, si nu tonul 'rece si sec' (commentul moderatorului) de care Wikipedia are nevoie (?).

Apoi am adaugat numeroase poze (ce eu le-am mostenit de la mama, prin succesiune). Totodata numeroasele coperte de album ce au fost scoase sub casa DMG Records (tot de mine si de tatal meu detinuta) ce acum nu mai activeaza. Va pot demonstra prin acte daca este necesar.

Mi-au fost sterse pozele in repetate randuri si nu stiu sigur dar cred ca sunt si blocata (am trimis un mesaj, sper unde trebuie, spunand aceleasi lucruri si cred ca acum totusi mai pot edita).

Nu sunt o persoana foarte tehnica, va rog din tot sufletul sa ma ajutati sa ii pun mamei macar 2 poze cu dansa.

Pozele acestea (raportate si sterse de Wiki) au fost luate de pe facebook sau din alte surse si dupa moarte ei au fost folosite in diferite articole online. Asta nu inseamna ca acele publicatii sunt detinatoarele acestor poze, ci doar s-au folosit de ce au gasit pe net sau de pe websiteul mamei care acum nu mai este live. Pe mine nu ma deranjeaza sa se foloseasca, doar ca as vrea sa pun si eu 2 poze cu mama pe wiki (!). Am incercat sa tot schimb cu alte poze in ideea in care cele noi nu au fost folosite online, dar constant a 2 a zi sunt sterse. Aceasta repetitie a mea de a incerca sa uploadez alte poze, cred m-a si lasat fara drepturi de a mai edita.

Totodata as vrea sa aflu cum se poate face o pagina si in limba engleza, se traduce automat pagina de pe RO, sau trebuie sa creez eu una noua/diferita de EN? Florin...Help!

Multumesc enorm, Dimi ZZ (discuție) 12 martie 2019 10:28 (EET)Dimi Zz

Bună ziua, studiați pentru început alte pagini asemănătoare (de ex. Maria Bieșu sau Roxana Briban) pentru a vă face o idee despre cum arată cât de cât o pagină acceptabilă. Sfatul meu este să nu vă apucați să scrieți un articol pe en.wikipedia înainte ca cel de la ro.wikipedia să fie adus într-o formă satisfăcătoare. Da, un articol dintr-o limbă poate fi tradus în altă limbă pe wikipedia, dar numai să nu exportați și acolo problemele lui de aici. --Terraflorin (discuție) 12 martie 2019 11:23 (EET)

multumesc Florin!

Schițe[modificare sursă]

Salut, Florin. Mi-am permis să fac unele modificări în schițele de pe pagina ta, eliminând sau adăugând spații și lăsând spațiu între secțiuni. Sper că nu te superi. Dacă nu-ți convin modificările mele, atunci te rog să mă scuzi și dă revert la vechea formă. --Donarius (discuție) 22 martie 2019 15:36 (EET)

Nu-i nimic, sper să fie de folos cât mai multor utilizatori. Personal îmi place ca secțiunea Vezi și să fie la sfârșitul articolului, pentru că Note și Legături externe au mai mare legătură cu conținutul principal al articolului. Cred că sunt influențat și de en.wiki unde au această ordine a secțiunilor. --TerraFlorin [discuție] 22 martie 2019 16:55 (EET)
Nu am modificat această ordine decât în articole, nu și în schițe, că se poate găsi permanent cineva ca să propună modificarea ordinii. --Donarius (discuție) 22 martie 2019 16:57 (EET)
N-am preferințe în ce privește c sau k, dar când văd Peotr mă pufnește râsul. --Donarius (discuție) 22 martie 2019 17:42 (EET)
Am mai văzut minuni din astea (de ex. pe afișul Balaurului l-au făcut Alexandru pe regizorul Aleksandr Rou). Cred că ai noștri au preferat o românizare a numelor rusești în acele vremuri, așa ca o mică răzbunare față de rusificarea Basarabiei. --TerraFlorin [discuție] 22 martie 2019 17:47 (EET)

en.wiki[modificare sursă]

Maghiarii astia Boroska si Fakirbakir ne pateaza de ani de zile imaginea Romaniei pe wikipedia. Chiar nu face nimeni nimic? Vezi si aici si editarile lui Boroska

Mai sunt si alti useri maghiari care isi fac de cap pe paginiile despre Istoria Romaniei. Vezi pe en.wiki: Origin of the Romanians, History of Romania, Romania in the Middle Ages, Transilvania samd. Acesti nationalisti maghiari au sters operele lui Alexandru D. Xenopol, Dimitrie Onciul, Nicolae Iorga sau Constantin C. Giurescu.. multe din ele nu sunt mentionate pe en.wiki prin simplu fapt ca au fost sterse de ei.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.115.207.162 (discuție • contribuții).

Fiți curajos și unde considerați că trebuiesc modificări făceți-le dar întotdeauna adăugați surse de încredere în sprijinul afirmațiilor dvs.--TerraFlorin [discuție] 29 martie 2019 12:55 (EET)

?[modificare sursă]

Bună seara,

Scuze, întreb: de ce era folosit necorespunzător ? Justificarea UC este pentru film, dar nu cred că fișierul în sine nu poate fi folosit și în altă parte.--投げ (discuție) 29 martie 2019 19:00 (EET)

@投げ: Scrie acolo: Utilizare cinstită pentru Capcana mercenarilor [...] se poate consideră drept utilizare cinstită. Alte întrebuințări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor. --TerraFlorin [discuție] 29 martie 2019 19:02 (EET)
Mersi. Între timp am citit și eu...--投げ (discuție) 29 martie 2019 19:04 (EET)
Nici în Masacrul de la Beliș nu era folosit corespunzător. Dar am rezolvat-o așa. Dar să procedezi așa pentru fiecare articol din format nu are rost. --TerraFlorin [discuție] 29 martie 2019 19:07 (EET)
Ok, mulțam. Dacă la M. de la B. merge justificarea, într-adevăr nu ar fi mers la formatul respectiv. O să caut o imagine liberă. --投げ (discuție) 29 martie 2019 19:08 (EET)

CEE spring[modificare sursă]

Hello! Terraflorin! You might be interested in creating several articles of Top 100 (and in particular there are the following articles: en:The Stronghold (film), en:The Guide (film), ru:Бердник, Олесь Павлович , de:Jurij Woronyj , it:Parchi nazionali dell'Ucraina, en:HC Spartak Kyiv, en:Yuri Kondratyuk, en:Milena Rudnytska, en:Executed Renaissance, fr:Festival international du film d'Odessa, en:Optymistychna Cave, en:Constitution of Pylyp Orlyk, en:Revolution on Granite, en:Hennadiy Udovenko, fr:Maksym Berezovsky, en:Mykola Mikhnovsky, en:Anatoliy Hrytsenko, de:Semen Hlusman, en:Green Ukraine & others). But the spelling of the names and surnames for the titles of the articles is better translated from the Ukrainian Wikipedia, because there are some distortions in some cases) or maybe extended list of articles (and in particular there are the following articles: en:Mykola Rudenko, en:The Orange Sky, ru:Бережной, Василий Павлович, en:Maryna and Serhiy Dyachenko, en:Yuriy Shcherbak & others) of Ukrainian subjects? --Yasnodark (discuție) 3 aprilie 2019 17:50 (EEST)

Aderca[modificare sursă]

Cele două cărți ale lui Aderca nu sunt SF, deși figurează pe acel site. Cred că redactorii lui nu le-au citit dacă au putut să le încadreze acolo. Dacă în cazul Marelui Fluviu pot fi găsite niște urme îndepărtate de fantastic, în cazul Domnișoarei de pe str. Neptun includerea în acea bază de dată e de-a dreptul hilară. Nu are nici în clin, nici în mânecă cu fantasticul, e doar povestea unui destin tragic. --Donarius (discuție) 9 aprilie 2019 21:06 (EEST)

M-a derutat includerea acolo în Colecția Fantastic, dar după copertă nu aparțin colecției. Ai dreptate. --TerraFlorin [discuție] 9 aprilie 2019 21:10 (EEST)
Mă gândeam că eu am inclus Marele Fluviu în categoria romanelor, deși e mai degrabă o povestire. Apare în acea bază de date ca roman? Chifor îl consideră povestire sau mic roman. --Donarius (discuție) 9 aprilie 2019 21:35 (EEST)
Apare cu 214 pagini. Type: NOVEL --TerraFlorin [discuție] 9 aprilie 2019 21:38 (EEST)
Nr. pagini: 215, Format: 13 x 20 cm, Coperta: brosate ([1]). Cărțile românești de pe ISFDB, mai ales alea pre-1989 sunt luate din lista lui moshulsf -. BIBLIOGRAFIA GENERALĂ A FICȚIUNII SPECULATIVE ÎN ROMÂNIA (1899-2011): ANII 1946-1955 (updated 09.02.2012). Aici romanul e trecut la cat. ficțiune speculativă (SF, F, weird și sau horror).--TerraFlorin [discuție] 9 aprilie 2019 21:46 (EEST)
Cu tot respectul pentru mosh, lista lui forțează deseori nota. A inclus în listă romane de aventuri, romane pentru tineret, ba chiar și pe Neghiniță. Eu îl iau doar ca punct de plecare pentru documentare, nu ca sursă. --Donarius (discuție) 9 aprilie 2019 21:51 (EEST)
Mda, din păcate nu a mai avut timp să-și cizeleze lista. M-am lovit și eu de acest aspect, de exemplu o carte cu Ticǎ și Ricǎ (Leonid Petrescu) apare la moshulsf --TerraFlorin [discuție] 9 aprilie 2019 21:55 (EEST)

Nu traduci până la capăt la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary‎? --Donarius (discuție) 14 aprilie 2019 15:08 (EEST)

@Donarius: La ce te referi, la listă? --TerraFlorin [discuție] 14 aprilie 2019 15:44 (EEST)
Da. Țări, titluri, observații gen „not awarded”. --Donarius (discuție) 14 aprilie 2019 15:50 (EEST)
Cu ocazia asta am dat startul la Îmi este indiferent...--TerraFlorin [discuție] 14 aprilie 2019 16:03 (EEST)

O sugestie pentru CEE Spring: en:Mamuka Bakhtadze. --Donarius (discuție) 16 aprilie 2019 17:49 (EEST)

Nu am niciun articol despre Georgia dar nu merg pe varianta cu diversitate, apropo de ce nu participi... nu are niciun farmec așa. Ai mai participat alți ani, eu niciodată.--TerraFlorin [discuție] 16 aprilie 2019 18:49 (EEST)
Vreau să-i mai las și pe alții să câștige. Nici nu am terminat încă de citit toate cărțile primite ca premiu. :) --Donarius (discuție) 16 aprilie 2019 18:52 (EEST)
Da, sigur, merge greu... dacă la fiecare pagină citită creezi un articol nou... )) --TerraFlorin [discuție] 16 aprilie 2019 18:56 (EEST)
Nuvola filesystems folder home.png Exquisite-Modem.png Crystal kbackgammon engine.svg