Wikipedia:Proiectul săptămânii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Scop și reguli Arhivă Propuneri
Comandă rapidă:
WP:AS
Bine ați venit la proiectul săptămânii!

Proiectul săptămânii este un demers lansat cu scopul de a aduce îmbunătățiri unor articole prin participarea cât mai largă a comunității. În fiecare săptămână, patru articole sunt anunțate în antetul paginilor din Wikipedia și propuse utilizatorilor spre dezvoltare. Dacă aveți cunoștințe despre subiectele acestor articole, sunteți invitat să contribuiți la ele. Munca vă va fi cu siguranță apreciată. De asemenea, după ce ați parcurs această pagină, citind despre felul în care funcționează proiectul, vă invităm să vă implicați în alegerea articolelor.

Lawrence Alma-Tadema - A coign of vantage

Procedură[modificare sursă]

  1. Se alcătuiește o listă de articole candidate.
  2. În fiecare luni responsabilul proiectului alege din listă câte patru articole pentru săptămâna următoare.
  3. Articolele alese sunt anunțate în antetul paginilor timp de o săptămână.

Responsabil(i):

(detalii)


Vista-kcontrol.png În această săptămână...[modificare sursă]

Articolele acestei săptămâni
Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Giurgiu
Drepturile omului în România
Francisco de Almeida
Hugh Glass

Lista articolelor candidate[modificare sursă]

Adăugați în pagina de propuneri articole pe care le considerați adecvate pentru acest proiect. Dacă articolul pe care îl propuneți se potrivește mai bine într-o anumită săptămână, precizați acest lucru.

Titlu Data relevantă Utilizator Data propunerii Comentariu
Hugh Glass Tolea93 16 aprilie Vânător american pe baza „aventurilor” căruia a apărut filmul The Revenant: Legenda lui Hugh Glass.
Francisco de Almeida Alex F. 19 aprilie Conchistador portughez, primul Vice-Rege al Indiei
Mario Livio Alex F. 24 aprilie Profesorul de astrofizică la en:Space Telescope Science Institute en:Mario Livio, israelian, n. 1945 în România, autor de cărți de știință popularizată premiate (precum Brilliant Blunders, 2013, despre mari erori care au stat la baza teoriilor a cinci savanți: Charles Darwin, Lord Kelvin, Linus Pauling, Fred Hoyle și Albert Einstein).
Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Giurgiu Haptokar 3 mai en:Dormition of the Theotokos Cathedral, Giurgiu- catedrală episcopală monument istoric
Harlan Coben Alex F. 8 mai en:Harlan Coben este unul dintre cei mai cunoscuți și mai traduși scriitori americani de romane captivante, polițiste și de mister.
Drepturile omului în România Alexandru M. 10 mai 2016, 14:23 (EEST) Am descoperit recent versiunea în engleză a articolului și m-a mirat faptul că nu exista unul și în română. Chiar merită atenția și contribuția utilizatorilor.
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge Alexandru M. 23 mai 2016, 11:17 (EEST) Se și apropie această zi (14 iunie), iar pe Wikipedia în română lipsește acest articol, de altfel existent în alte 24 de limbi pe Wikipedia.
Illeana Douglas Haptokar 24 mai en:Illeana Douglas - actriță americană cu origini române.
Alexandrina Cantacuzino Mishu57 26 mai en:Alexandrina Cantacuzino - feministă, filantroapă și diplomată română.
Metoda Delphi Pafsanias 26 mai Metodologie controversată, dar aplicabilă: en:Delphi method
Esplanada Teatrului Național din Iași Sb2s3 27 mai Parc central din Iași, străjuit de monumente istorice, subiect al unor dezbateri între societatea civilă și primărie pe tema modernizării lui.


Nota 1: În cazul în care nu sunt patru articole propuse (și nu numai), articolele vor fi alese din Wikipedia:Articole cerute sau un articol important din orice proiect.

Nota 2: În cazul în care unul sau mai multe articole nu vor fi dezvoltate semnificativ în trei zile, acestea pot fi înlocuite pe parcurs.