Discuție Utilizator:Terraflorin/Arhiva 9

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Wikinours RC gif.gif

Secțiune nouă


Arhivele mele
1, 2, 3, 4, 5, 6
7, 8, 9, 10, 11, 12


Predicat[modificare sursă]

Ce s-a întâmplat cu predicatul din articolele tale? P.S. Auzind melodia en:Smuglyanka din filmul en:Only Old Men Are Going to Battle (https://www.youtube.com/watch?v=SHKj1iihW0o) m-am gândit că ar putea fi sugestii pentru CEE Spring. Poate, poate... --Donarius (discuție) 17 aprilie 2019 20:40 (EEST)

M-am intoxicat de la ru.wiki (ru:Армия теней — военный фильм[...] sau Мле́чный путь — фильм Луиса Бунюэля[...]) Lăsând gluma la o parte am creat mai multe articole ieri și azi și le-am lăsat așa (cu liniuță) ca să știu că mai am de completat la ele.--TerraFlorin [discuție] 17 aprilie 2019 21:16 (EEST)

Poate ești interesat[modificare sursă]

pl:Literatura fantastycznonaukowa w Polsce + en:Polcon --Donarius (discuție) 27 aprilie 2019 17:20 (EEST)

Mersi, primul l-am legat la wikidata de celelalte existente.--TerraFlorin [discuție] 27 aprilie 2019 17:20 (EEST)

Pre@Clasic[modificare sursă]

@Terraflorin: Albumul Pre@Clasic a fost distins cu: Premiul „Albumul anului 2017“ pentru „Pre@Clasic“ decernat de către Radio România Actualități. Este suficient de notabil prin urmare. Nu multe albume au aceasta distinctie. https://jurnalul.antena3.ro/cultura/excelentele-romanesti-in-2018-795756.html

(L.I. 11 mai 2019 21:57 (EEST)).

Felicitări[modificare sursă]

Felicitări, ai reușit să citești o carte de Herta Muller. Eu am dus lupte grele să termin de citit o carte scrisă de ea și nu reușesc să-mi aduc aminte sub nicio formă despre ce este vorba acolo. --Donarius (discuție) 14 mai 2019 22:03 (EEST)

Salut. Mă poți ajuta cu actorii principali ai filmului en:Lost Horizon (1937 film) (Edward Everett Horton, Isabel Jewell, John Howard, Jane Wyatt, H. B. Warner, Margo) și cu scenaristul Robert Riskin? Unul pe zi e suficient pentru mine. Mulțumesc anticipat. --Donarius (discuție) 19 mai 2019 17:39 (EEST)
Salut, am să mă ocup când e posibil și de ei și de actorii de aici care nu au articol pe wiki, dar în legătură cu filmul ai de gând să te ocupi și de el pe lângă carte? În legătură cu Herta Muller, nu am citit până la capăt, am tras mai mult la drujbă în timpul liber perioada asta. --TerraFlorin [discuție] 19 mai 2019 19:17 (EEST)
Da, intenționez să creez articol pentru film și pentru cel de-al doilea film. Ceea ce mă ține în loc pe moment este titlul. Nu știu dacă filmele au rulat în România și sub ce titluri, poate mă poți ajuta. În ceea ce o privește pe Isabel Jewell nu sunt mulțumit de traducerea făcută de junior, preferam să o faci tu, dacă ai chef să corectezi, chiar te rog. P.S. Filmul vechi mi-a plăcut foarte mult. Din păcate, cartea a avut parte de traduceri modeste în limba română. --Donarius (discuție) 19 mai 2019 19:43 (EEST)
Mulțumesc, Florine, și încă o dată îmi cer scuze. --Donarius (discuție) 19 mai 2019 21:22 (EEST)
Să nu mă uiți, te rog. Nu intenționez să-ți iau premiile, oricum n-aș avea timp să te ajung. :) Concurez doar pentru mine și pentru că m-ai îndemnat. --Donarius (discuție) 23 mai 2019 20:16 (EEST)
@Donarius: Rezolvat, cam așa cum ai zis (Unul pe zi). --TerraFlorin [discuție] 27 mai 2019 12:52 (EEST)
Mulțumesc mult. Îți rămân dator cu o ladă virtuală de bere sau orice altceva îți dorești. --Donarius (discuție) 27 mai 2019 13:00 (EEST)

Vasile Pascaru[modificare sursă]

Salut Florin. Știu că ești foarte ocupat dar am totuși o rugăminte. Am pregătit pagina acestui regizor dar din păcate nu am găsit prea multe date biografice, unele sunt chiar contradictorii. Totuși aș posta pagina, poate ai puțin timp ca eventual să corectezi / completezi unele date. Aici am găsit la Referințe singurele date utilizabile despre el. Ar fi păcat să rămână în anonimat. Îți mulțumesc anticipat. --F.hilbert (discuție) 25 mai 2019 12:45 (EEST)

@F.hilbert: Salut, am început eu articolul, ești liber să-l corectezi / completezi, am să mai arunc și eu câte o privire la el când și când. --TerraFlorin [discuție] 25 mai 2019 15:10 (EEST)
Mulțumesc, am terminat și eu. Întrebarea e Vădeni, Krutoiarka sau Krutoiarovka? Punem poza de aici sau nu? --F.hilbert (discuție) 25 mai 2019 17:14 (EEST)
PS Am lămurit-o: Vădeni=Krutoiarovka.
Rezolvat și cu imaginea, e cam aceeași pe toate site-urile. --TerraFlorin [discuție] 25 mai 2019 21:08 (EEST)

Autori SF[modificare sursă]

Doi autori de scrieri SF pe care nu-i avem: Brian Stableford și R. A. Lafferty. P.S. Îmi pare rău că nu ai câștigat, ar fi fost frumos ca Ionutzmovie să-ți fi lăsat măcar premiul pentru diversitate. --Donarius (discuție) 1 iunie 2019 08:25 (EEST)

@Donarius: o să mă ocup și de cei doi scriitori, cât despre premii, deja noi doi le-am primit. satisfacția de a îmbunătăți wikipedia! La noi se va creea un precedent, stau și mă gândesc că unii, inspirați din activitatea lui Ionutzmovie, se vor apuca deja să scrie articole pentru la anul și să le țină salvate în unealta de traducere. M-am gândit și eu la varianta asta cu 2 luni în urmă dar am preferat să public pe loc tot ceea ce lucrez. @Andrei Stroe: probabil că trebuie schimbat regulamentul de la anul, să nu poți publica mai mult de 35 de articole pe zi (sau alt număr la alegere), să existe o lună înainte doar pentru înscrieri, apoi două luni de scris articole și pentru înscrieri și ultima lună doar pentru scris articole. Dar numai dacă este de acord și @Ionutzmovie:. Și să se puncteze dublu articolele mari create prin documentație proprie și nu traduse (care să nu existe în alte limbi sau să fie doar cioturi) --TerraFlorin [discuție] 1 iunie 2019 08:47 (EEST)
Așa este, m-am simițit foarte bine aseară la ultimile articole traduse și mă bucur că nu mi-a sărit nimeni în cap că umplu enciclopedia cu fotbaliști cum am pățit în trecut. Am scris toate articolele în perioada concursului li sunt de acord cu modificările de mai sus pentru concursul viitor. Aș mai vrea să se modifice și anumite lucruri legate de extinderea articolului pentru că am avut multe articole pe care mi-aș fi dorit să le extind de zece ori doar că tabelele m-au oprit din o a face.— Ionutzmovie discută 1 iunie 2019 08:57 (EEST)
Oricum am tot respectul pentru utilizatorii ca dvs., Donarius, Andrei Stroe care este modelul meu pe Wikipedia, Asybaris (aș vrea să mă lase să pot promova articolele lui la AB ca să mai echilibrez balanța de la articolele despre muzicieni care îi deranjează pe unii), Accipiter (îmi pare rău după el, nu înțeleg de ce s-a retras) și alții, utilizatori care fac enciclopedia să meargă înainte. Mă bucur că este mai multă liniște la Cafenea decât în trecut, discuțiile interminabile nu duceau la absolut nimic bun.— Ionutzmovie discută 1 iunie 2019 09:12 (EEST)

Mulțumesc, Florinel. Te-ar interesa o traducere la en:Adventure fiction sau ai momentan alte treburi? Încerc să descâlcesc orizontul pierdut și mă împiedic în tot felul de articole lipsă. --Donarius (discuție) 4 iunie 2019 20:34 (EEST)

Cu plăcere. Dă-i bătaie înainte cu Orizont pierdut, nu te mai încâlci prin toate legăturile roșii. Julieta Strâmbeanu e gata. Urmează Sorin Gheorghiu. --TerraFlorin [discuție] 4 iunie 2019 21:29 (EEST)

Redirecturi redundante[modificare sursă]

Bună ziua și vă mulțumesc pentru traducerea articolului despre William Sanders. După părerea mea, redirecturile William Sanders (scriitor) și William Sanders (writer) sunt redundante în raport cu tilul articolului, deoarece nu e nevoie deocamdată de dezambiguizare, iar în căsuța de căutare parantezele nu adaugă nimic. Cu un efort minim, legăturile interne de la Listă de romane științifico-fantastice și Premiul Sidewise au putut fi corectate pentru a trimite direct la articolul-țintă. Dacă sunteți de acord, voi șterge aceste pagini de redirecționare. --Pafsanias (discuție) 4 iunie 2019 13:53 (EEST)

(conflict de editare) Salut. Nu trebuie să-mi cereți mie voie să le ștergeți dacă considerați că este cazul, eu unul prefer să le las pentru că pe viitor când am să creez pe baza en.wiki diverse articole despre premii și liste de premii, liste de cărți sau liste de autori posibil să mai apară variante roșii cu William Sanders, de multe ori dau înlocuire automată de la writer la scriitor. Dar până atunci mai este. --TerraFlorin [discuție] 4 iunie 2019 14:02 (EEST)
E în regulă, dacă vă ajută (fie și temporar) în munca pe care o faceți, deși nu știu în ce măsură această metodă reprezintă o practică curentă recomandabilă pe proiectul în limba română (mai ales parantezele explicative în limbi străine). --Pafsanias (discuție) 4 iunie 2019 14:09 (EEST)
V-am spus deja, nu folosesc pentru căutare, ci pentru albăstrirea unor liste, exemple sunt multe (aici e unul) --TerraFlorin [discuție] 4 iunie 2019 14:16 (EEST)
Am înțeles, dar îmi mențin poziția, inclusiv cu privire la exemplul dat. --Pafsanias (discuție) 4 iunie 2019 14:19 (EEST)
Exemple sunt mai multe și unele exemple au multe articole în care trebuiesc corectate legăturile interne: [1] [2]--TerraFlorin [discuție] 4 iunie 2019 14:43 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Listă de lucrări de Thomas Eakins[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Listă de lucrări de Thomas Eakins, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Listă de lucrări de Thomas Eakins până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 15 iunie 2019 19:57 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Format:Conflicte coloniale Imperiul Britanic[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Format:Conflicte coloniale Imperiul Britanic, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Format:Conflicte coloniale Imperiul Britanic până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 15 iunie 2019 21:58 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Listă de filme americane din 2012[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Listă de filme americane din 2012, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Listă de filme americane din 2012 până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 16 iunie 2019 00:08 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Lista țărilor după cheltuielile militare[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Lista țărilor după cheltuielile militare, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Lista țărilor după cheltuielile militare până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 22 iunie 2019 02:21 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Listă de romane de fantezie[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Listă de romane de fantezie, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Listă de romane de fantezie până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 25 iunie 2019 03:41 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Transportul feroviar după țară[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Transportul feroviar după țară, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Transportul feroviar după țară (2) până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 29 iunie 2019 22:49 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Format:Listă episoade/doc[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Format:Listă episoade/doc, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Format:Listă episoade/doc până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. — Ionutzmovie discută 30 iunie 2019 02:08 (EEST)

Fișier:Valjan-ion.jpg[modificare sursă]

Acest fișier încărcat de dvs. are nevoie de justificarea utilizării cinstite.--Strainu (دسستي‎)  3 iulie 2019 17:16 (EEST)

Tír na nÓg[modificare sursă]

Bine ai revenit, Florinel. Nu dezvolți un pic articolul Tír na nÓg, pe care l-ai creat mai demult? Dacă ai ceva timp poate traduci en:List of utopian literature, că știu că te interesează subiectul. :) --Donarius (discuție) 17 iulie 2019 08:52 (EEST)

Salut, ms pentru idei. Am să văd ce pot face, am probleme cu laptopul, se restartează f. des și nu e problemă de soft. --TerraFlorin [discuție] 17 iulie 2019 12:49 (EEST)
Cum îți mai merge? Ai rezolvat problema? --Donarius (discuție) 21 iulie 2019 14:17 (EEST) P.S. Dacă aș fi știut cât e de lucru la Orizont, cred că nu mă mai apucam de el. --Donarius (discuție) 21 iulie 2019 14:18 (EEST)
Văd că nu se mai restartează (probleme cu un ventilator cred că...), am creat lista utopică între timp dacă ai observat. Poți dezvolta Orizont cât vrei, sau ai de gând să devină articol de calitate? --TerraFlorin [discuție] 21 iulie 2019 14:20 (EEST)
Am observat, desigur, și, știind că ai destule probleme, nu te mai bat la cap. Când am început Orizontul, mă gândeam că nu o să am ce scrie, că nu găsesc surse. Mi-a depășit așteptările, trebuie să operez o selecție serioasă, fiecare își dă cu părerea cum s-a inspirat Hilton, la ce s-a gândit, sunt găsite corelații etc. Peste tot mă lovesc de slaba dezvoltare a Wikipediei românești: lipsă de articole importante sau nivelul calitativ scăzut al acestora. Am să văd unde o să mă opresc, nici eu nu știu prea bine. --Donarius (discuție) 21 iulie 2019 14:27 (EEST)
Și eu am mania asta (s-o numim așa) când îmi cășună pe un articol încerc să-l las cu cât mai puține legături roșii. La fel și cu Orizont, vrei să creezi de fapt o serie de articole cât mai dezvoltate nu doar un singur articol. Când ți se pare totul prea greu, prea mult de lucru, te poți apuca o perioadă de articole mai ușurele sau pur și simplu să iei o pauză totală cu plimbări prin parc cu șahul sub braț (glumesc, și de la șah te doare capul... numai relaxare nu este). Dar ca să revin la Tír na nÓg nu prea mă atrage să-l traduc complet din engleză, să văd din alte surse... --TerraFlorin [discuție] 21 iulie 2019 15:00 (EEST)
Am reușit să te conving să-l dezvolți, ceea ce e un pas înainte, și nu am avut pretenția să-l scoți articol de calitate. Subiectul nu-mi era și încă nu-mi este deloc familiar și am presupus că te interesa într-o oarecare măsură din moment ce i-ai făcut articol. În căutările mele am mai dat de câțiva autori de literatură SF (utopii/distopii) pe care nu-i avem, așa că în caz că te interesează: en:S. Fowler Wright, en:Cicely Hamilton, en:John Gloag, en:Osbert Sitwell, en:John Cowper Powys. Să știi că nu i-am căutat intenționat pentru a-ți da de lucru, în caz că ți-a trecut prin minte această idee. Fac și eu cât pot, dar din păcate timpul și problemele de tot felul îmi limitează activitatea. Sugestiile tale de detensionare îmi pică bine. --Donarius (discuție) 24 iulie 2019 13:03 (EEST)
@Donarius: Am vrut să completez tot formatul rai, de aceea am început și acest articol (Tír na nÓg), poate ajung într-o zi și pe acolo, după moarte))) Sau dracu știe)) În legătură cu propunerea ta: doi sunt gata (S. Fowler Wright, John Gloag), au mai rămas trei (Cicely Hamilton, Osbert Sitwell, John Cowper Powys), dar unde i-ai găsit, că toți sunt britanici, ei sunt cam experți la utopii/distopii. Interesant că S. Fowler Wright are romane foarte bune, dar este necunoscut publicului cititor, din cauză că nu e american (presupun). Vroiam să completez cu articole tot formatul cu Philip K Dick dar m-ai perturbat din activitatea mea (care m-a obosit cam mult, a fost binevenită intervenția ta). Apropo, în munca ta wiki, ai trecut de la preoți la naziști (interesant!).--TerraFlorin [discuție] 27 iulie 2019 14:04 (EEST)
Numele militarilor germani cărora le-am făcut articol le-am găsit frunzărind Monitorul Oficial. Nu a fost ceva planificat, pur și simplu am dat de ei și cum nu știam dacă voi mai trece prin acele monitoare am zis să nu pierd ocazia, mai ales că au avut o legătură cu operațiunile militare ale Armatei Române în WWII. Unii sunt mai cunoscuți, alții mai puțin cunoscuți, iar mulți militari germani citați în monitoare nu au articol nici în Wikipedia germană. Pe aceștia din urmă i-am ignorat.
Numele celor cinci scriitori britanici au fost găsite într-o lucrare în care se fac referiri la romanul Orizont pierdut.
Mai am subiecte colaterale, care mă țin în loc cu Orizontul. Sper să le închid pe toate cât mai curând, mai ales că mă simt obosit atât fizic, cât și mental. --Donarius (discuție) 27 iulie 2019 15:02 (EEST)

Ar trebui dezvoltat articolul Kalachakra. Poți adăuga câteva paragrafe pentru ca eventualul cititor să fie pus cât de cât în temă? --Donarius (discuție) 5 august 2019 21:12 (EEST)

Încă vreo două paragrafe la Apocalipticism? --Donarius (discuție) 13 august 2019 22:50 (EEST)

Peter Anderson Graham[modificare sursă]

Salut. În căutările tale ai dat cumva de un autor britanic pe nume Peter Anderson Graham? A scris cartea The Collapse of Homo Sapiens (1923) și văd că are pagină la Wikidata (https://www.wikidata.org/wiki/Q18910773), dar nu există niciun articol pe nicio versiune a Wikipediei despre el. Dacă ai cumva un minimum de informații, poate ar merita încropit un articol. --Donarius (discuție) 10 august 2019 07:19 (EEST)

Salut, se poate folosi ceva material enciclopedic de aici: http://www.sf-encyclopedia.com/entry/graham_p_anderson --TerraFlorin [discuție] 11 august 2019 10:39 (EEST)
Excelent, avem articol. Poate cândva și Ed McBain... --Donarius (discuție) 12 august 2019 08:26 (EEST)
Mulțumesc mult. --Donarius (discuție) 12 august 2019 18:53 (EEST)
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Terraflorin. Aveți mesaje noi la Wikipedia:Pagini de șters/Listă de filme americane din 2012. Strainu (دسستي‎)  11 august 2019 01:03 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Propuneri[modificare sursă]

Deschid aici o secțiune pentru propuneri de articole pentru când o să ai timp și chef. Sper că nu te superi, nu ai desigur nicio obligație, propunerile mele sunt simple sugestii. Îți mulțumesc anticipat dacă vei crea acele articole. O primă propunere: en:Moviepilot. --Donarius (discuție) 16 august 2019 13:51 (EEST)

fr:Monde perdu. --Donarius (discuție) 19 august 2019 16:54 (EEST)
en:Claudia Christian. A jucat și în Babylon 5. --Donarius (discuție) 23 august 2019 15:58 (EEST)
@Donarius: Finalizăm (cât de cât) lista BPT, eu mai am lista episoade Babylon 5, apoi mă apuc de propuneri. --TerraFlorin [discuție] 23 august 2019 23:26 (EEST)
@Donarius: Lume pierdută și Claudia Christian sunt gata (cât de cât), inițial Moviepilot am crezut că se referă la ceva asemănător cu episod pilot (după ce am întâlnit sintagma test pilot movie aici)--TerraFlorin [discuție] 27 august 2019 20:03 (EEST)

Câte ceva cu privire la timp și la paradoxurile pe care le generează: en:Time travel in fiction, en:Future history, en:Causal loop, en:Plot device, en:Déjà vu, en:Time slip, en:Time viewer. În caz că te interesează vreunul. --Donarius (discuție) 27 august 2019 22:00 (EEST)

Curiozitate ![modificare sursă]

Știi cum funcționează „cenzura” la încărcat poze de artiști, regizori la wiki? Am creat acum trei zile pagina aceasta cu poză, iar azi văd că cineva numit Bonnaventura apărut în roșu!, deci fără pagină, a șters caseta tehnică cu fișier (poza încărcată de mine) cu tot, fără avertizarea de rigoare. Așa o greșeală grosolană nu cred ca ar face un administrator, eventual un neam de-al lui care știe unde să umble. --F.hilbert (discuție) 23 august 2019 21:19 (EEST)

@F.hilbert: Nu înțeleg... ce a făcut @Bonnaventura:? Doar a șters datele din infocasetă pt. a fi preluate de la wikidata. Am adăugat eu altă imagine. --TerraFlorin [discuție] 23 august 2019 23:23 (EEST)
Întradevăr, a fost scăparea mea, am și prezentat scuzele mele de rigoare persoanei respective. --F.hilbert (discuție) 24 august 2019 22:25 (EEST)
P.S. Mulțumesc pentru imagine.

Versiune[modificare sursă]

Ai o versiune scanată a cărții Anton Cosma, Romanul românesc contemporan: Metarealismul? --Donarius (discuție) 2 septembrie 2019 22:10 (EEST) P.S. Știam că Realismul e din 1988, iar Metarealismul (carte pe care nu am reușit să o găsesc) ar fi din 1998.

Nu, am doar cărți de Mircea Popescu din care nu reiese nimic despre autor. Online apare și ca Metarealismul, Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, 1998 în afară de versiunile cu 1988. --TerraFlorin [discuție] 2 septembrie 2019 22:17 (EEST)
Atunci e clar: Realismul e 1988 și Metarealismul e 1998. Ambele sunt surse de mare încredere în domeniul literaturii în ciuda faptului că autorul e, din păcate, puțin cunoscut. Am să mai caut Metarealismul, poate îl găsesc pe undeva scanat. --Donarius (discuție) 2 septembrie 2019 22:21 (EEST)

Ce-i cu schimbul de culori? --Donarius (discuție) 4 septembrie 2019 09:41 (EEST)

Demult am trecut pe gri la unele formate la care am lucrat, pare mai profesional decât albastru deschis. --TerraFlorin [discuție] 4 septembrie 2019 11:34 (EEST)

Community Insights Survey[modificare sursă]

RMaung (WMF) 6 septembrie 2019 17:48 (EEST)

Semnătură[modificare sursă]

Nu v-ați semnat în 2012 pe pagina Discuție Carte:Sfântul Imperiu Roman. --FonAfon (discuție | contribuții) 12 septembrie 2019 18:52 (EEST)

Imdb la wikidata[modificare sursă]

Salut, nu știu dacă editezi sau folosești regulat wikidata pentru a găsi subiecte de articole, însă am primit mesajul de mai jos ai m-am gândit că ai putea fi interesat sau te-ar putea ajuta să ai acele legături cu imdb. Poți să ignori partea cu github

First, thank you for being a Mix'n'match [1] user.

Does the name *soweego* ring you a bell?
It's a machine learning system that links Wikidata to large catalogs [2].
It's a close friend of Mix'n'match, which mainly caters for small catalogs.

The latest catalogs uploaded by soweego need some love: why don't you check them out?
If you are a music enthusiast, *Discogs* and *MusicBrainz* are what you need: musicians [3,4], bands [5,6], and records [7,8].
Are you passionate about cinema? *IMDb* is there with actors [9], directors [10], musicians [11], producers [12], writers [13], and movies [14].

I would be really grateful if you could support soweego with a GitHub star [15].

[1] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/
[2] https://soweego.readthedocs.io/
[3] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2694
[4] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2731 
[5] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2695
[6] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2732
[7] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2696
[8] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2733
[9] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2709
[10] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2710
[11] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2711
[12] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2478
[13] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2712
[14] https://tools.wmflabs.org/mix-n-match/#/catalog/2713
[15] https://github.com/Wikidata/soweego

Strainu (دسستي‎)  16 septembrie 2019 22:27 (EEST)

@Strainu: Salut, mulțumesc pentru recomandări, o să văd pe viitor ce subiecte de articole o să găsesc prin cataloagele [9] - [14]. Subiecte de articole găsesc și acum la tot pasul (ex. prin formatele de regizor sau de scriitori legături roșii cu duiumul) prea multe decât aș putea duce singur (de aceea câteodată lucrez și la 2-3 articole odată „unite” print-un format), nu știu pe care să-l fac primul!!--TerraFlorin [discuție] 17 septembrie 2019 07:57 (EEST)

Reminder: Community Insights Survey[modificare sursă]

RMaung (WMF) 20 septembrie 2019 18:14 (EEST)

Procesul[modificare sursă]

Nu cred că este corectă includerea romanului Procesul în categoria SF. --Donarius (discuție) 28 septembrie 2019 13:49 (EEST)

Este citat (romanul dar și autorul) în The Encyclopedia of Science Fiction; de asemenea este ficțiune distopică, sub-gen al ficțiunii speculative, adică e la fel de SF ca și 1984 de George Orwell sau ca Portocala lui Anthony Burgess.--TerraFlorin [discuție] 28 septembrie 2019 15:48 (EEST)
Vezi și en:List_of_science_fiction_themes#Political_themes: Dystopias and utopias.--TerraFlorin [discuție] 28 septembrie 2019 15:52 (EEST)
Florine, dacă vrei să adaugi text la articolele unde am muncit, te rog să o faci cu surse, așa cum am făcut-o eu. Altfel, dacă insiști să o faci după cum vrei tu, te las să faci ce vrei și eu mă retrag, că și așa m-am săturat de Wikipedia asta în care primesc șuturi în fund de la tot mai mulți. Fă-o atunci cum vrei tu, dar fă-o singur, pentru că eu nu mai mișc un pai pentru nimeni. --Donarius (discuție) 1 octombrie 2019 16:05 (EEST)
Unde anume trebuie să adaug referințe? Că nu înțeleg... la Procesul sau la Orașele... --TerraFlorin [discuție] 1 octombrie 2019 16:14 (EEST)
Unde vrei tu, că nu mă mai interesează de acum. Mai am ceva de lucru la Adio!... și închei, apoi puteți să faceți ce vreți și unde vreți. --Donarius (discuție) 1 octombrie 2019 16:23 (EEST)
Am terminat cu Adio!.... Nu te voi mai deranja de acum încolo. --Donarius (discuție) 1 octombrie 2019 18:12 (EEST)

Hardware[modificare sursă]

Am văzut în mai multe discuții că vă plângeați de probleme de hardware. Fundația Wikimedia derulează un program de donații de hardware pentru utilizatorii în această situație. Sunt deja 2 utilizatori de la noi care au primit calculatoarele și încă unul care îl va primi luna viitoare. Din păcate nu e ceva foarte rapid - se așteaptă între 6 luni și 2 ani, dar aș zice că aveți totuși șanse să primiți unul anul viitor.--Strainu (دسستي‎)  28 septembrie 2019 20:05 (EEST)

@Strainu: Din întâmplare am văzut mai demult câteva informații despre acest program (sau ceva asemănător), mi se pare cam stufoasă cererea de aprobare, am să mă uit mâine mai atent poate o completez.--TerraFlorin [discuție] 28 septembrie 2019 20:20 (EEST)


Scuze[modificare sursă]

Salut, Florine. Vreau să-mi cer scuze pentru modul în care m-am adresat ție deaunăzi. M-a copleșit stresul și oboseala nervoasă cauzată de munca la un articol foarte dificil și, influențat de supărările pe care mi le-au produs în ultima vreme alți colegi wikipediști, nu am mai putut să mă stăpânesc. Înțeleg că ai avut bune intenții și, de aceea, regret modul în care m-am comportat față de tine, mai ales că ne-am ajutat reciproc cu alte ocazii.

Ceea ce am scris pe pagina mea rămâne însă valabil. Îmi voi restrânge activitatea și voi colabora aici mult mai rar. Simt că trebuie să mă destind o perioadă, iar activitatea mea aici trebuie să fie o plăcere, nu o corvoadă. Am ajuns în momentul de față să am o listă cu peste 100 de articole, pe care intenționam să le completez din moment ce comunitatea e atât de mică. Nu mai pot continua să lucrez în ritmul ăsta.

Am scris acest mesaj ca să înțelegi starea mea de moment și să nu o asociezi cu o atitudine inamică la adresa ta. Departe de mine acest gând. --Donarius (discuție) 2 octombrie 2019 16:57 (EEST)

Reminder: Community Insights Survey[modificare sursă]

RMaung (WMF) 3 octombrie 2019 22:52 (EEST)