Discuție Utilizator:Accipiter Q. Gentilis

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia în limba română comemorează un secol de la Marele Război, prin crearea unor portale special dedicate participării României la Primul Război Mondial și la evenimentele ulterioare determinate de acesta:
Vă invităm să le vizitați și, totodată, să contribuiți la dezvoltarea lor .
Lăsați vă rog mesajele la urmă (adică după ultimul mesaj postat pe această pagină) și semnați-vă cu patru tilde (~~~~). Mulțumesc.Poate vă interesează[modificare sursă]

http://basilica.ro/editura-basilica-a-aparut-volumul-bor-si-marea-unire-preotii-in-transee-1916-1919/ --Donarius (discuție) 13 iunie 2018 06:26 (EEST)

Merçi. Din câte înțeleg, s-ar putea să fie mai mult decât o simplă reeditare a acestei cărți (autorii sunt aceiași, dar cu siguranță din 2000 și până acum au mai apărut documente noi la iveală și subiectul s-a dezvoltat semnificativ). Sper oricum cândva să scriu un articol despre preoțimea română în WWI.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 08:25 (EEST)

Precauții excesive[modificare sursă]

Nu e nevoie. Dacă mai există cumva dubii cu privire la comunitatea de interese și de supărări, semnătura digitală a camerei folosite la realizarea unor imagini încărcate le răspândește fără echivoc. --Pafsanias (discuție) 13 iunie 2018 13:56 (EEST)

Bomba ascuțită[modificare sursă]

Să nu exagerăm, bombele pot cădea la fel de bine și pe clădiri (fie ele și „cutii”). Cred că rezolvarea poate să vină tot de la utilizatorul în cauză, începând cu semnătura și continuând cu vorbirea corectă a limbii române (asta în cazul în care nu e implicat în tăvăleala trollilor).--Cumanul (discuție) 13 iunie 2018 22:24 (EEST)

Ați văzut filmul Marea evadare ? E acolo o scenă filmată într-o gară, scenă în care unul (sau unii, că nu mai țin minte exact...) încerca/încercau să se facă pierduți. Toată lumea s-a culcat la orizontală instant pe peron, mai puțin polițaii care trăgeau și cel/cei care încerca/încercau să scape. Asta se numește disciplină și o înțelegere exactă a situației. Nu există disciplină în ce privește lucrurile esențiale și situațiile simple nu sunt inteligibile pentru respectivul, atunci regret, dar varianta lui Silenzio este cu adevărat cea optimă.
E un lucru simplu: se culcă pe peron și rămâne acolo sau primește în cap o "idee" de calibrul 7,6, aka o blocare definitivă.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 22:31 (EEST)
Bine exemplificat, dar voiam să zic că totul e imprevizibil și pot apărea victime colaterale. Așteptăm în beci, la lumina opaițului, să treacă bombardamentul și ce-o fi o fi. Reconstrucția se face după.
Citisem în Fata moartă că soldații își protejau capetele cu hârlețele Linnemann, dar ăștia mergeau în pas repejor, cu trunchiurile pe verticală. Desigur, mai erau și delăsătorii care își abandonau uneltele de săpat din cauza greutății...aceia primeau niște idei de calibre puțin mai mici. --Cumanul (discuție) 13 iunie 2018 22:41 (EEST)
Victimele colaterale se cheamă fie că au avut ghinion, fie că nu și-au fololsit neuronii. Cu ghinonul nu ai ce face, dar neuronii și hârlețele Linemann pot avea utilizări folositoare...--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 22:47 (EEST)
Ghinionul acela dă o marjă de eroare destul de mare...--Cumanul (discuție) 13 iunie 2018 22:50 (EEST)
À la guerre comme à la guerre ...--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 iunie 2018 22:53 (EEST)
Protejatul are legatura cu clonele, nu degeaba l-am repezit eu la inceput. Asybarisaport 13 iunie 2018 23:26 (EEST)
Eu mă întorc la politica anilor 1916-1919. Măcar iese ceva util.--Accipiter Q. Gentilis(D) 14 iunie 2018 00:55 (EEST)

Cugetare[modificare sursă]

Poate că unicului relict al unui vajnic altădată popor migrator i-ar trebui înapoiat artefactul, mai ales că un arheolog celebru a făcut chiar și o comunicare care s-a înscris de acum, în mainstream ... Evident, asta e valabil numai dacă asta se poate face în tandem cu recuperarea memoriei istorice ...--Accipiter Q. Gentilis(D) 16 iunie 2018 00:12 (EEST)

Unicul relict al unui vajnic altădată popor migrator suferă de amnezie și s-a retras la mănăstire ca un simplu habotnic cu saboți de lemn în ciolane, cu o viață austeră, dar fericită. Artefactul este o unealtă puternică ce necesită străduință și pricepere, ceea ce eu nu împlinesc aceste cerințe minimale datorită sporadicității mele. Mă voi gândi, cândva, la o recuperare printr-o uneltire sau simplă numire de către un papă. Un rezultat nefavorabil va duce, fără echivoc, la izolarea și a alăturării mele la o erezie.--Cumanul (discuție) 16 iunie 2018 09:37 (EEST)
De vârful acesta voiați să știți unde se află?--Cumanul (discuție) 22 iunie 2018 20:08 (EEST)
Între timp m-am lămurit. Numele lui actual e altul - Cipchieș, cu diversele lui variante. Am și vrut să sui cândva pe el, dar presat de timp, nu am mai ajuns.--Accipiter Q. Gentilis(D) 22 iunie 2018 23:01 (EEST)
Se vede că relieful pe vârf e presărat de tranșee, este ceva de văzut. Țin minte că ultima dată când am mers prin Tarcău (cam între Brateșu Unguresc și Ardeluța, nu mai știu exact) am găsit, undeva sub un copac, o magazie de cartușe pentru armă de tip AK-47, sau chiar orginala – de după Al Doilea Război Mondial + un cartuș gol într-o scormonitură de porci mistreți (ăsta era din primul, inscripționat vizibil 1916). Deci atenție la detalii. :) --Cumanul (discuție) 23 iunie 2018 09:05 (EEST)
Cunosc eu unul interesat de CFF, care ar putea da ceva detalii suplimentare ... :). --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 iunie 2018 11:10 (EEST) P.S. Pe valea Tarcăului există niște povești, despre nemții prinși în capcană după augut 1944, de ruși.
Pe de altă parte, zona a fost teren de aplicații pentru trupeți în perioada de pace și cabana Ardeluța loc de refacere pentru MAPN (până în 1989 mergeau acolo aviatorii, din câte am înțeles) așa că e dificil de stabilit uneori ce și cum. Subiectul referitor la ce s-a întâmplat în zonă în timpul WWI și/sau WWII nu m-a interesat până acum, dar când o să mai trag o tură o să fiu ceva mai atent.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 iunie 2018 11:19 (EEST)
Acum să nu mă ia la întrebări SRI-ul, DIICOT-ul sau poliția în legătură cu magazia de cartușe. :) Menționeaz aici că e ruginită complet, turtită, și o stat în aer liber cine știe cât (după cum ați zis că nu se mai poate ști proveniența, totuși e departe de Ardeluța, undeva în jud. Bacău ori în jud. Neamț, pe aici).--Cumanul (discuție) 23 iunie 2018 15:19 (EEST)
Da, e foarte fumos pe lângă mănăstirea Daniil Sihastrul (Tărcuța) și pe lângă Muntele Minunat. Am fost acolo acum vreo 7 ani și tot am zis că mai mă duc. Dacă prinzi timp frumos, e super.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 iunie 2018 15:32 (EEST)

Avertismente nefondate[modificare sursă]

Vă rog să nu-mi mai umpleți pagina de discuții cu avertismente nefondate. Respectivele pagini pentru care cereți {{șr}} (51 de pagini) nu au fost create de mine; eu am făcut revert la vandalizările lui L E M G T H! Vedeți și cererea mea de la Wikipedia:Reclamații. --Bătrânul (discuție) 3 iulie 2018 09:30 (EEST)

@Sîmbotin: TW le umple, nu eu. Mi le-a pus și mie pe pagină. --Accipiter Q. Gentilis(D) 3 iulie 2018 09:33 (EEST)
[Conflict de editare] Mulțumesc, văd că ați șters respectivele avertismente. --Bătrânul (discuție) 3 iulie 2018 09:35 (EEST)

Evaluare[modificare sursă]

@Strainu: felicitări din toată inima că într-o astfel de atmosferă, ați reușit să duceți până în stadiul în carea ați ajuns, ce v-ați propus. Dacă va fi ceva care va putea depinde de mine, sper să vă pot fi pe cât posibil, alături.

Pe de altă parte sper din toată inima, să puteți continua ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 11 iulie 2018 00:06 (EEST)

Mulțumesc, dar nu prea înțeleg... situația e cam aceeași, nu s-a schimbat în rău în ultimul semestru. Iar meritul inițiativelor de până acum le aparține în primul rând lui Iulian și Gikü (nu-i taguiesc, că-s ocupați). Eu am fost mai mult persoană de contact cu oameni diverși pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor. Rata de conversie e mică, deci e important să ajungem la cât mai mulți oameni cât mai diverși, dar o să continuăm în limita timpului și vă încurajez și pe dvs. să vă implicați. Vă așteptăm la întâlnirea de 15 ani să vorbim față în față!--Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 01:43 (EEST)
P.S. Nu uitați că puteți face lucruri bune și pe Wikipedia... de exemplu lămurind pe cine trebuie că editările perturbatoare nu sunt o soluție ;)--Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 01:43 (EEST)
De aplicat am aplicat. Referitor la restul, de la un anume moment încolo este indicat ca fiecare să depășească anumite praguri de unul singur.--Accipiter Q. Gentilis(D) 11 iulie 2018 11:30 (EEST)

Mă autoflagelez cu sfoară de covrigi și mă rog din răsputeri să-i aplice cineva lui FenixRo un FAP pentru mizeria care o făcut-o mai demult.--Cumanul (discuție) 11 iulie 2018 11:50 (EEST)

În calitate de user care întețește anumite situații, mă abțin.--Accipiter Q. Gentilis(D) 11 iulie 2018 12:21 (EEST)
Nu era vorba de dvs.--Cumanul (discuție) 11 iulie 2018 12:39 (EEST)Aveam impresia că participaseră mai mulți oameni la discuție atunci, dar m-am înșelat.