Ștefan Ghidoveanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Ștefan Ghidoveanu
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Decedat (59 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațietraducător Modificați la Wikidata

Ștefan Ghidoveanu (n. 19 aprilie 1955, Bârlad – d. 27 octombrie 2014)[1] a fost un scriitor român de literatură științifico-fantastică.[2]

Biografie[modificare | modificare sursă]

A colaborat la diferite reviste și colecții. Din 1983 începe colaborarea cu Radio România, la emisiunea “Exploratorii lumii de mâine”, inițiată și realizată de către Dan Ursuleanu. A fost gazda unor emisiuni de radio, eseist, traducător și delegat din partea României la Congresele europene de SF. Ghidoveanu a absolvit Facultatea de Comerț (Academia de Studii Economice). În 1990, împreuna cu Alexandru Mironov a realizat antologiile SF Cronici microelectronice și Cronici metagalactice.

A lucrat ca redactor-șef la revista Nautilus de la editura Nemira.

A publicat texte proprii în Almanahul Anticipația, almanahul Tribuna (Cluj), ziarul Tribuna Sibiului, suplimentul Convorbiri Literare (Iași), almanahul România Literară, almanahul Astronomia 2001, Colecția „Povestiri științifico-fantastice” Anticipația, în volumele colective Avertisment pentru liniștea planetei (povestirea „Sub cupolă”) și La orizont, această constelație (povestirea „Atenție, folosiți scările!...”).

Lucrări (selecție)[modificare | modificare sursă]

  • Incursiune, Almanahul Anticipația 1987

Traduceri (selecție)[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]